6 beste accu grasmaaiers Test van 2024

Laatste update: 03.03.24

 

Beste accu grasmaaiers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Makita DLM380Z accu grasmaaier ben je verzekerd van een krachtig en duurzaam exemplaar. Zo maakt dit type grasmaaier gebruik van een dubbel accusysteem waarbij het gemak van een 18V systeem wordt gehanteerd met de kracht van een 36V systeem. Daartegenover staat de Black + Decker Grasmaaier 36V die geleverd wordt inclusief 2 krachtige oplaadbare accu’s en een maaibreedte van wel 38 cm kent. In de onderstaande tabel hebben we voor alle zekerheid nog een derde toppertje aan het geheel toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste accu grasmaaiers (Reviews) van 2024

 

De beste accu grasmaaier is degene die 100% aan de verwachtingen kan voldoen. Of je daarbij kiest voor een elektrische accu grasmaaier dan wel een handmatige grasmaaier of eentje op benzine, blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Zo ook de beslissing voor een bepaald merk. Geef je de voorkeur aan een kleine accu grasmaaier van Wolf of toch liever een Einhell accu grasmaaier, een accu grasmaaier van Makita, een Stiga accu grasmaaier of een accu grasmaaier van Gardena. Bekijk de top 6 hieronder even, rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten en experts.

 

1. Makita DLM380Z accu-grasmaaier – zonder accu’s en lader

 

Tussen de kwalitatieve én goedkope accu grasmaaiers zul je vast en zeker dit unieke exemplaar van het bekende – voor sommigen overigens ook wel meteen het beste – merk Makita kunnen spotten. Echter dien je er wel rekening mee te houden dat deze accu grasmaaier geleverd wordt zonder bijbehorende accu’s noch lader wat meteen zijn laagste prijskaartje kan verklaren. Toch lijkt deze grasmaaier de moeite waard en met zijn mooie eindscore van 5 sterren alvast tot de populairste te behoren.

De Makita DLM380Z wordt gekenmerkt door een dubbel accu systeem wat resulteert in een optimale kracht van maar liefst 36V maar met het gemak van 18V. Dit maakt hem alvast geschikt voor tuinen met een kleine tot middelgrote gazonoppervlakte.

Verder worden de aanwezige rem én softstart aangevuld met een veiligheidsschakelaar én een betrouwbare accubeveiliging wat niet alleen bijdraagt aan het gebruiksgemak maar ook aan de veiligheid. Na gebruik kun je de duwbeugel eenvoudig dichtklappen waardoor je iets meer ruimte kunt besparen tijdens het opbergen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere accu grasmaaiers uit deze lijst, kunnen we hier alvast spreken van een aanbieding.

Veiligheid: de veiligheid wordt gevrijwaard dankzij de aanwezigheid van een rem én softstart in combinatie met een veiligheidsschakelaar en een accubeveiliging.

Gebruiksgemak: de Makita DLM380Z accu grasmaaier maakt gebruik van een dubbel accusysteem waarbij het gemak van een 18V accu wordt beoogd maar dan met de kracht van een 36V. Dit wordt aangevuld met een verstelbare hoogte en een makkelijk dicht te vouwen duwbeugel.

 

Nadelen:

Geen accu noch lader: noch de accu voor de grasmaaier noch de lader worden op het moment van aankoop meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Black + Decker Grasmaaier 36V Lithium (x2), 2,0 Ah, 38cm maaibreedte

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget geen bepalende factor, dan loont het de moeite om deze accu grasmaaier van Black+Decker alvast even onder de loep te nemen. Op basis van de vele positieve online reviews én de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, kunnen we alvast stellen dat dit één van de toppertjes uit de selectie blijkt.

Zo wordt deze Black+Decker grasmaaier alvast gekenmerkt door een dubbel accusysteem van maar liefst 36V waardoor gazonoppervlaktes tot maximaal 300 m² alvast geen enkel probleem vormen. In tegenstelling tot het voorgaande product worden hier de 2 krachtige 36V Lithium-Ion accu’s wel degelijk gewoon meegeleverd.

Dit alles wordt aangevuld met een bijzonder ruime maaibreedte van 38 cm én een verstelbare maaihoogte waarbij je kunt kiezen tussen maar liefst 6 schakelbare standen gaande van 30 tot 80 mm. Na gebruik kun je de opvangbak van wel 35 liter inclusief laadindicatie zonder problemen verwijderen en leegmaken.

 

Voordelen:

Maaibreedte: de accu grasmaaier wordt aangeboden inclusief een degelijke maaibreedte van maximaal 38 cm.

Maaihoogte: de maaihoogte kan – weliswaar door middel van de centrale hendel – makkelijk worden versteld tot 1 van de 6 beschikbare standen gaande van 30 tot 80 mm.

Opvangbak: de grasmaaier kent een stevige opvangbak met een inhoud van maar liefst 35 liter én een degelijke laadindicatie.

Accu: bij aankoop van deze grasmaaier worden alvast 2 krachtige en degelijke 36V Lithium-Ion accu’s meegeleverd. In het aanwezige opbergvak kun je alvast de niet gebruikte accu veilig bewaren.

 

Nadelen:

Prijskaartje: mocht je van plan zijn om deze grasmaaier aan te schaffen, dan zul je wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Gardena PowerMax™ Li-40/37 Accumaaier – incl. accu – 40V – gazons tot ca. 450m²

 

Net zoals de accu grasmaaiers van Stihl en de Bosch accu grasmaaiers behoort ook dit exemplaar van Gardena alvast tot de populaire apparaten. Dit lijkt nog maar eens bevestigd door de vele positieve klantenreacties en de mooie gemiddelde score van 5 van de 5 sterren wat hem alvast de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Gardena PowerMax™ grasmaaier geleverd inclusief een krachtige – overigens makkelijk oplaadbare – 40V Li-Ion accu van 4,2 Ah waardoor hij makkelijk een gazonoppervlakte van 450 m² aankan. Dit wordt aangevuld met een maximale maaibreedte van 37 cm en een verstelbare maaihoogte van 20 tot 60 mm.

Daarnaast wordt de grasmaaier eveneens gekenmerkt door een in hoogte verstelbare handgreep en een stevige opvangbak van maar liefst 45 liter. Zijn hoge prijskaartje wordt verder verklaard door de inklapbare duwboom, de grasgeleider en het duurzame DuraEdge-mes.

 

Voordelen:

Accu: bij aankoop van deze grasmaaier wordt een bijzonder krachtige 40V Li-Ion accu van 4,2 Ah meegeleverd.

Maaihoogte: je geniet een verstelbare maaihoogte van 20 tot 60 mm aangevuld met een ruime maaibreedte van 37 cm.

Handig in gebruik: de grasmaaier blijkt voorzien van een grasgeleider, inklapbare duwboom, een in hoogte verstelbare handgreep en een ruime opvangbak van 45 liter.

 

Nadelen:

Geen mulchfunctie: besef wel dat er geen sprake is van een praktische mulchfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Einhell GE-CM 36 Li Kit Accu Grasmaaier Power X-Change

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie zul je vast en zeker ook deze unieke accu grasmaaier van Einhell – afkomstig uit de Einhell Expert serie – kunnen spotten. Zo wordt de grasmaaier aangeboden en geleverd inclusief 2 afzonderlijke 3,0 Ah accu’s waardoor het apparaat geschikt blijkt voor gazonoppervlaktes van maximaal 200 m².

Eenmaal de accu volledig is opgeladen – wat ongeveer een uurtje duurt – kun je hem makkelijk 30 minuten gebruiken aan een stationair toerental van 3000 toeren per minuut. Dit wordt aangevuld met een maximale maaibreedte van 36 cm én een verstelbare maaihoogte van 25 tot 75 mm. Na gebruik kun je de stevige opvangbak van 40 liter makkelijk leegmaken.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten bijzonder tevreden zijn met hun aankoop en de uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid hard weten te waarderen. Houd echter wel rekening met zijn hogere prijskaartje.

 

Voordelen:

Voeding: ook hier is sprake van een krachtige accu grasmaaiers waarbij 2 degelijke oplaadbare Lithium-Ion accu’s van 3,0 Ah worden geleverd.

Opvangbak: de accu grasmaaier blijkt voorzien van een stevige doch makkelijk te verwijderen opvangbak van 40 liter.

Gebruiksduur: na een relatief korte oplaadtijd van 1 uur is de accu helemaal opgeladen en klaar voor 30 minuten intensief gebruik.

Verpakkingsinhoud: de accu grasmaaier geleverd inclusief 2 Lithium-Ion accu’s én de nodige lader.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven vermoeden dat de hoge prijs sommige klanten op het eerste gezicht zal afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wolf A 3772V Li-Ion Accumaaier 37 cm – Wolf-Garten

 

Met deze unieke accu grasmaaier van het bekende Duitstalige merk Wolf-Garten ben je verzekerd van kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én comfort. Zo wordt de grasmaaier – overigens geleverd inclusief een krachtige en makkelijk oplaadbare Li-Ion accu – gekenmerkt door een ruime maaibreedte van 37 cm én een 6-voudige maaihoogte instelling. Dit maakt hem dan ook uitermate geschikt voor gazonoppervlaktes gaande van 300 tot 500 m².

In tegenstelling tot heel wat andere accu grasmaaiers blijkt dit exemplaar bijzonder veelzijdig en zelfs voorzien van een handige mulchfunctie én stevige opvangbak. Daarnaast blijkt de hoogte van de grasmaaier verstelbaar wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruikscomfort.

We stellen vast dat – ondanks zijn hoge prijskaartje – heel wat klanten duidelijk positief reageren op de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat alsnog resulteert in 4,7 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de grasmaaier maakt gebruik van een krachtige en makkelijk oplaadbare 72V Lithium-Ion accu waardoor een gazonoppervlakte van 300 tot 500 m² een fluitje van een cent wordt.

Maaihoogte: de maaihoogte kan probleemloos worden ingesteld door te schakelen tussen de 6 aanwezige standen.

Maaibreedte: je bent verzekerd van een maximale maaibreedte van 37 cm.

Handig in gebruik: verder blijkt de accu grasmaaier verstelbaar in hoogte en voorzien van een stevige opvangbak en krachtige mulchfunctie.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ook hier moeten we jammer genoeg wijzen op zijn toch wel hoge prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Bosch CityMower 18-300 Grasmaaier – Met 18 V accu en lader

 

We sluiten het rijtje van de accu grasmaaiers af met dit unieke exemplaar jou aangeboden en geleverd door Bosch. Zo wordt het apparaat geleverd met een krachtige en overigens makkelijk oplaadbare 18V 4,0 Ah accu, een bijbehorende oplader én een stevige grasopvangbak die een inhoud van wel 31 liter kent.

Dit alles wordt aangevuld met een relatief compacte maaibreedte van 35 cm én een verstelbare maaihoogte met een bereik van 30 tot maximaal 60 mm. Dit alles maakt deze accu grasmaaier dan ook uitermate geschikt voor het onderhouden van kleine gazons tot compacte stadstuintjes.

Wanneer we de reacties op het product bekijken, dan stellen we vast dat de meeste kopers wel degelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Wel dien je rekening te houden met een maximale batterij oplaadtijd van 240 minuten.

 

Voordelen:

Maaihoogte: het is mogelijk om de maaihoogte in 3 standen te verstellen rekening houden met een bereik van 30 tot maximaal 60 mm.

Comfort: de aanwezigheid van de Bosch ErgoFlex grepen – waarmee de armen en rug minder worden belast – draagt alvast bij aan het uiteindelijke gebruikscomfort.

Handig in gebruik: verder blijkt deze relatief lichte accu grasmaaier – overigens ook in hoogte verstelbaar – eenvoudig in gebruik en geleverd met een krachtige 18V accu en bijbehorende opvangbak.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: jammer genoeg blijkt de accu grasmaaier niet in staat om aan te geven wanneer de opvangbak precies vol is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Accu grasmaaiers Koopgids

 

Een tuin is pas gezellig wanneer deze zo goed mogelijk onderhouden wordt en dus is de aanschaf van een functionele grasmaaier een logische stap in het geheel. Toch durft het uitgebreide assortiment vaak roet in het eten te gooien en leidt het tot heel wat keuzestress. Daarom zullen wij vandaag alvast de accu grasmaaiers even extra in de kijker zetten, rekening houdend met de maaibreedte, het vermogen en de eventuele bijkomende opties. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande gids even door te nemen alvorens je de verschillende opties en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van een accu grasmaaier

De aanschaf van een degelijke grasmaaier staat uiteraard niet ter discussie wanneer je over een kleine, middelgrote of grote tuin beschikt. Het draagt namelijk bij aan het onderhoud van je gazon en indirect ook aan het gebruikscomfort en geniet dat je er achteraf van hebt. Uiteraard bestaan er verschillende mogelijke uitvoeringen op het gebied van grasmaaiers. Zo wordt voor kleine tot middelgrote tuinen voornamelijk de voorkeur gegeven aan een zogenaamde accu grasmaaier.

Qua kracht en vermogen zijn ze helemaal vergelijkbaar met de elektrische grasmaaiers, echter ben je niet langer gebonden aan de beperking van het aanwezige snoer. In tegenstelling tot elektrische grasmaaiers, werken accu grasmaaiers dus 100% draadloos wat gelijk resulteert in een optimale bewegingsvrijheid. Het enige – misschien wel minpuntje – waarmee je rekening dient te houden, is dat de accu gebruiksklaar staat. Zorg er dus voor dat de accu voor gebruik helemaal is opgeladen en/ of kies voor een accu grasmaaier waarbij een extra accu wordt meegeleverd.

 

Vermogen in functie van de gazonoppervlakte

Bij de aanschaf van een accu grasmaaier is het in eerste instantie belangrijk om aandachtig te zijn voor de totale oppervlakte van het gazon aangezien deze bepalend zal zijn voor het uiteindelijke vermogen van de grasmaaier. Zoals je weet is de accu grasmaaier een uitstekende keuze voor kleine tot middelgrote tuinen en/ of voortuintjes aangezien je op die manier minder kracht en energie verspeelt dan met een gewone handmaaier.

Afhankelijk van de gazonoppervlakte – die overigens steeds wordt uitgedrukt in m2 – kan gekozen worden voor een grasmaaier met meer of minder vermogen. Zo zal een accu grasmaaier met een maximaal vermogen van 800 tot 1000 Watt een goede aankoop blijken voor gazonoppervlakten vanaf 200 m2. Algemeen kan het vermogen van de accu grasmaaier – weliswaar naargelang het type – variëren van zo’n 50 à 100 Watt tot maar liefst 2500 Watt of meer.

 

De uiteindelijke maaibreedte

Naast het vermogen en de gazonoppervlakte raden wij jou aan om toch ook even stil te staan bij de maaibreedte, steevast uitgedrukt in cm. Daarbij geldt dat een grotere gazonoppervlakte gediend is met een grotere maaibreedte. 

Hoewel de meeste standaard accu grasmaaiers voorzien zijn van een verstelbare maaibreedte van 37 tot 43 cm, kun je eveneens opteren voor een compacter apparaat met een maaibreedte van bijvoorbeeld maximaal 28 cm wat een meerwaarde kan zijn voor stadstuintjes. Algemeen kan de maaibreedte variëren van ongeveer 28 cm tot maar liefst 80 cm naargelang het type accu grasmaaier.

Extra kenmerken en bijkomende opties in functie van de prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de mogelijke bijkomende kenmerken en/ of opties die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo worden heel wat accu grasmaaiers standaard geleverd in combinatie met een stevige en makkelijk afneembare opvangbak. Daarnaast kan de aanwezigheid van een mulchfunctie – indien er geen opvangbak aanwezig is – eveneens een belangrijk pluspunt betekenen.

En mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn? Kies dan voor een zelfrijdende accu grasmaaier al dan niet in hoogte verstelbaar. Uiteraard zullen al deze kenmerkende eigenschappen eveneens een invloed uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs van een degelijke accu grasmaaier makkelijk variëren van ongeveer 150 euro tot maar liefst 1200 euro of meer. Bedenk dus waar jij naar op zoek bent en welke eigenschappen je belangrijk acht.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES