5 Beste Afkortzagen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Afkortzagen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een afkortzaag kun je vergelijken met een zaagtafel maar dan in een veel kleiner formaat. Doordat het zo compact is, kun je het bovendien heel eenvoudig verplaatsen en dus ook overal mee naartoe nemen. Toch is het belangrijk dat je de beste afkortzaag uitkiest. Zo is de Bosch PCM 8 S afkortzaag een zeer degelijk apparaat en dus een goede aankoop. Het apparaat heeft een vermogen van maar liefst 1200 watt en is voorzien van verschillende hulpstukken zoals een trekfunctie en een dieptestop. Ook met de Einhell TC-SM 2131 Dual haal je zeker en vast een topproduct in huis. Dit toestel kun je namelijk niet alleen gebruiken als afkortzaag, maar je kunt het ook aanwenden als verstekzaag, kapzaag of radiaalzaag.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Afkortzagen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de beste afkortzaag om thuis te kunnen klussen? Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken en op een rijtje gezet. Allemaal afkortzagen van topmerken, denk maar aan Makita, Bosch, Metabo, Einhell, Dewalt,… Lees gerust verder om meer informatie in te winnen over topapparaten voor je overgaat tot een aankoop.

 

1. Bosch PCM 8 S Afkortzaag 1200 Watt

 

De Bosch PCM 8 S is ideaal voor het zagen van brede werkstukken. Het toestel beschikt over een trekfunctie die de zaagcapaciteit vergroot. Deze afkortzaag is licht van gewicht en heeft een compact formaat dus is comfortabel om mee te werken. Je kunt dit apparaat gebruiken voor het zagen van kanthouten en plaat- en vlak materiaal.

Dit toestel is uitgerust met een krachtige motor van 1200 Watt en werkt precies dankzij de verstelbare laser en de dieptestop. Je kunt dit apparaat ook gemakkelijk meenemen dankzij de draaghendel en het grote handvat met een zachte greep.

De kopers van dit product geven een volledig positief advies in hun online reviews. Het toestel is handig in gebruik, heeft een mooi design en heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is eenvoudig te bedienen en werkt precies.

Deze afkortzaag is ideaal voor het verzagen van brede werkstukken. Bosch behoort tot de beste merken op het vlak van gereedschap en dat zie je ook aan dit apparaat. Het toestel heeft vele voordelen maar ook enkele nadelen.

 

Voordelen:

Motor: dankzij de krachtige motor van 1200 Watt is dit apparaat geschikt voor zware toepassingen.

Gebruiksgemak: je kunt dit apparaat meteen gebruiken en het is makkelijk om in te stellen. Alle graden kloppen ook en je kunt zagen met een grote precisie.

Stofvrij: dankzij de stofafzuiging op het toestel kun je stofvrij werken. Minder stof in je longen en ogen is beter voor je gezondheid. Je kunt een stofzak aansluiten of een afzuigslang.

 

Nadelen:

Laser: de laser is niet correct afgesteld. Je moet dit eerst opnieuw afstellen anders zul je schuin zagen wanneer je de laser volgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Einhell Afkortzaag TC-SM 2131 1500W

 

De Einhall TC-SM 2131 Dual is niet alleen een afkortzaag maar ook een radiaal-, kap- en verstekzaag. Het zaaghoofd kan naar links en rechts gedraaid worden voor meer flexibiliteit en de ingebouwde laser geeft tijdens het zagen de zaaglijn aan om nauwkeurig te kunnen werken. Het toestel beschikt over een krachtige motor van 1500 Watt.

Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope afkortzagen. Deze machine beschikt over een werkstukondersteuning om het werkstuk aan beide kanten te ondersteunen. Dit verhoogt ook de veiligheid tijdens het werken. Verder is het nog uitgerust met een opvangzak voor stof, zo kun je proper blijven werken.

De meeste beoordelingen over deze afkortzaag aanbieding zijn positief. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit en de goedkope prijs. Het apparaat is ook duurzaam en handig in gebruik. Voor sommigen is de stofzak te klein en zie je de laser niet goed genoeg tijdens klaarlichte dag.

Deze afkortzaag behoort tot de populairste producten omdat het de laagste prijs heeft van alle items in ons artikel. Het product beschikt over een trekfunctie zodat je ook grotere stukken met grote precisie kunt zagen. Maar er zijn nog andere belangrijke punten.

 

Voordelen:

Motor: de krachtige motor van 1500 Watt kan een snelheid halen van 5000 toeren per minuut zodat je verschillende materialen kunt zagen.

Prijs-kwaliteitverhouding: niet enkel heeft dit product de laagste prijs, maar je krijgt er ook nog topkwaliteit voor terug. Het apparaat is voor de meeste kopers handig in gebruik.

Gebruiksgemak: je kunt het toestel eenvoudig in alle zaaghoeken verstellen en het beschikt over een handige laser om met grote precisie te kunnen zagen.

 

Nadelen:

Laser: volgens enkele kopers is de laser niet altijd goed zichtbaar.

Afzuiging: de stofzak is te klein en vangt te weinig zaagsel op waardoor het stof op de laser terecht komt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Makita Afkortzaag LS1018L 230 V

 

Deze afkortzaag aanbieding van Makita heeft een spanning van 230 V en is uitgerust met een laser om nauwkeurig te kunnen werken. Het toestel beschikt over een materiaalklem en tafelverbreders en heeft ook een softstart.

Deze verstek- en kantelzaag is geschikt voor dubbel verstek en heeft een asblokkering. Het apparaat heeft een krachtige motor met een vermogen van 1430 Watt en beschikt over een softgrip om comfortabel te kunnen werken. Verder heeft het ook nog een motorrem.

Over dit product staan nog maar twee reviews geschreven maar deze zijn overwegend positief. De laser werkt perfect en het toestel is handig in gebruik. In heb begin moet je hem eerst wat afstellen maar daarna werkt het apparaat perfect en het heeft ook een mooi design.

Dit is een goede afkortzaag voor een vakman. Je kunt precieze zaagsneden maken dankzij de laser. Verder beschikt het toestel ook nog over een materiaalklem en tafelverbreders. De belangrijkste voor- en nadelen zetten we even op een rijtje.

 

Voordelen:

Laser: de laser op het toestel zorgt ervoor dat je met grote precisie zaagsneden kunt maken. Je kunt het apparaat eenvoudig afstellen.

Comfortabel: dankzij de greep met softgrip is het apparaat comfortabel te bedienen en heb je meer controle.

Veiligheid: het toestel is uitgevoerd met een asblokkering en een motorrem. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je veiligheid wanneer je aan het zagen bent.

 

Nadelen:

 Tot nu toe heeft geen enkele koper klachten gehad over dit product. We kunnen dit apparaat dus enkel maar aanbevelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Metabo Afkortzaag KS216M 1350 W

 

Deze professionele afkortzaag van Metabo heeft een vermogen van 1350 Watt. Je kunt er zowel loodrecht als onder een hoek van 45 graden mee zagen. Het toestel wordt geleverd met een stofzak, een afkortgeleider, een 40-tands metalen zaagblad en tafelverbredingen. De laser geeft de zaaglijn aan om nauwkeurig te werken en je kunt de zaaghoek eenvoudig instellen.

Je kunt snel en gemakkelijk van zaagblad verwisselen dankzij de asvergrendeling. Je hoeft de pendelbeschermkap zelfs niet te verwijderen. Het apparaat heeft een zaagsnelheid van 57 meter per seconde en een gewicht van 9,4 kg.

Over dit product staat nog maar één review geschreven door een gebruiker maar deze geeft positief advies. Het toestel is handig in gebruik en behoort tot de goedkope afkortzagen. Je hoeft zelfs de handleiding niet te lezen, gewoon uit de doos en gebruiken maar. Het heeft ook een aantrekkelijk design.

Deze afkortzaag is scherp geprijsd en kun je makkelijk meenemen op verplaatsing dankzij het relatief lichte gewicht. Het apparaat werkt op netspanning dus je hoeft je geen zorgen te maken over lege batterijen waardoor je niet meer verder kunt werken.

 

Voordelen:

Precisie: dit apparaat beschikt niet enkel over een laser om nauwkeurig te kunnen zagen, maar is ook uitgerust met een lampje om het werkstuk te belichten in donkere ruimtes.

Prijs-kwaliteitverhouding: de afkortzaag is scherp geprijsd en de kwaliteit van het product is ruim voldoende voor de kopers.

Formaat: dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht kun je dit toestel makkelijk meenemen op verplaatsing.

Veiligheid: dankzij de asvergrendeling kun je snel van zaagblad verwisselen zonder de beschermkap te verwijderen.

 

Nadelen:

Alle gebruikers zijn tevreden over deze afkortzaag. We kunnen geen enkele negatieve commentaar vinden over dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Afkortzaag KGS 254 M met trekfunctie + KSU 400 onderstel

 

Deze afkortzaag met onderstel van Metabo beschikt over een trekfunctie om brede werkstukken te kunnen zagen en heeft een compacte vorm en is licht van gewicht. Het apparaat is uitgerust met een zaagkopbeveiliging en is eenvoudig te verplaatsen dankzij de ergonomische draaggrepen.

Het toestel beschikt ook nog over spaanafzuiging en een laser voor precieze weergave van de zaaglijn en zo nauwkeuriger te werken. Dankzij het LED werklichtje kun je zelfs werken op slecht verlichte plaatsen en het zaagblad is eenvoudig en veilig te verwisselen door de asvergrendeling.

Over dit product is momenteel nog geen enkele review geschreven. Wegens gebrek aan een online mening kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Deze afkortzaag wordt meteen geleverd met een onderstel. Dit wil zeggen dat je zelf geen extra kost meer hoeft te maken om een onderstel aan te kopen. Je kunt meteen beginnen met zagen en het toestel beschikt over vele mogelijkheden. Maar wat vinden andere kopers van dit product? We geven je even de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Formaat: de afkortzaag is compact en heeft een licht gewicht, dit zorgt ervoor dat je het apparaat eenvoudig kunt meenemen naar een andere locatie om zaagsneden uit te voeren.

Trekfunctie: dankzij de trekfunctie op het toestel kun je ook brede werkstukken zagen.

Precisie: je kunt alle hoeken makkelijk instellen via de vergrendelpunten en dankzij de laser kun je een exacte zaaglijn volgen voor perfecte sneden.

Verlichting: dankzij de ingebouwde LED verlichting kun je ook in donkere ruimtes goed werken omdat het werkstuk genoeg verlicht wordt.

 

Nadelen:

Stroom: het apparaat werkt enkel op netstroom dus je hebt altijd een stopcontact nodig om deze afkortzaag te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Afkortzagen koopgids

 

Als je van plan bent om een afkortzaag te kopen dan moet je eerst goed weten wat een afkortzaag juist is? Daarna kun je beslissen of dit het ideale product is voor jouw situatie. Bij de aankoop van dit artikel zijn er bepaalde factoren die je in gedachten moet houden zoals de prijs van het product, de soorten afkortzagen, de accessoires en de beste merken.

Wat is een afkortzaag?

Een afkortzaag is eigenlijk een zaagtafel in een compacte vorm. Maar in tegenstelling tot een zaagtafel is het veel makkelijker om een afkortzaag te verplaatsen, je kunt dit toestel dus eenvoudig op andere locaties gebruiken.

Een ander verschil is dat het zaagblad van een zaagtafel in de tafel gemonteerd is en bij een afkortzaag bevindt dit zaagblad zich boven het materiaal die je wilt zagen.

Dit apparaat wordt vooral gebruikt om balkjes te zagen en dit op een vlugge en precieze manier te doen. Je kunt een afkortzaag ook gebruiken om te verstekzagen en het is daarom ideaal om plinten mee te zagen.

Het is belangrijk dat je de machine correct instelt voordat je het in gebruikt neemt, je moet vooral goed rekening houden met de verschillende onderdelen en accessoires. Zo kun je de mogelijkheden van de afkortzaag optimaal benutten.

 

Soorten afkortzagen

We onderscheiden twee verschillende soorten afkortzagen: een afkortzaag met verstekfunctie en een verstekzaag met trekfunctie. Het verschil zit vooral in de functies van de soorten afkortzagen.

Een afkortzaag met een verstekfunctie is de bekendste en meest voorkomende afkortzaag. Met deze zaag kun je enkel verticaal bewegen, op die manier kun je het zaagblad manueel door het materiaal halen. Deze manier heeft natuurlijk ook beperkingen. De breedte van het te zagen hout is één van deze beperkingen.

De afkortzaag met trekfunctie is nieuwer op de markt en heeft een bijkomende mogelijkheid namelijk de trekfunctie. Met dit model kun je verticaal zagen maar je kunt er ook horizontaal mee bewegen. Op die manier kun je ook brede planken zagen want het probleem van de eerste soort is hiermee opgelost.

 

Accessoires van een afkortzaag

Deze accessoires vind je ook bij vele andere soorten zagen terug. Je kunt een laser hebben op je afkortzaag waardoor het makkelijker wordt om de balk precies op lengte te zagen. Deze laser geeft de zaaglijn weer waar het zaagblad zal neerkomen, zo kun je preciezer werken. Het is belangrijk om te weten dat niet elk merk een laser ondersteunt, je kunt best specifiek erop letten als een afkortzaag over een laser beschikt als dit je interesseert.

Als je een onderstel plaatst onder een afkortzaag dan kun je dit toestel gebruiken als tafelcirkelzaag. Zo kun je ook grote stukken hout zagen en als je het onderstel kunt verstellen zijn de mogelijkheden nog veel groter. Je kunt dit onderstel apart kopen maar meestal kun je ook aanbiedingen vinden waar de afkortzaag samen met een onderstel verkocht wordt. Je zult meer grip hebben op het materiaal waardoor het veiliger wordt om te werken.

Op sommige momenten is het onmogelijk om een stopcontact te gebruiken gewoon omdat er geen aanwezig is op een werkplaats. Om dit te vermijden kun je een afkortzaag kopen die op een accu werkt. Deze leveren normaal gezien evenveel vermogen maar kosten meer geld. Je beschikt wel over veel meer flexibiliteit want je bent niet gebonden aan het gebruik van netstroom en er is geen kabel die in de weg kan zitten.

Tenslotte is het een goede aanbeveling om stofafzuiging voor je afkortzaag te voorzien. Tijdens het zagen komt er namelijk veel stof vrij die schadelijk is voor de longen, vooral het fijn stof is heel slecht. Met een goede stofafzuiging wordt dit stof meteen weggezogen en komt het in een reservoir of in een stofzak terecht. Sommige apparaten kun je zelfs meteen op een stofzuiger aansluiten. Dit komt ten goede van je gezondheid dus maak een groter budget op om deze kost te dekken.

Merken en prijs

De meeste bekende merken van afkortzagen zijn ook heel bekend vanwege andere producten om te klussen. Zo zullen namen zoals Makita, DeWalt, Bosch en Festool je wel bekend in de oren klinken. Op het vlak van afkortzagen is het toch wel Metabo die de meeste positieve beoordelingen krijgt. Je kunt dit in gedachten houden wanneer je op zoek gaat naar een goede afkortzaag en verschillende merken met elkaar wilt vergelijken.

Houd rekening met enkele honderden euro’s en als je nog accessoires wilt kopen dan moet je dit budget best nog uitbreiden. Deze apparaten kun je echter voor vele jaren gebruiken dus het is een kost die je meestal maar één of twee keer in je leven maakt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES