Beste barometer

Laatste update: 24.04.24

 

Barometers test van 2024

Een barometer kan in sommige situaties best wel handig zijn en een goede aanbeveling. Als je bijvoorbeeld morgen graag eventjes naar het strand wilt gaan dan is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de weersvooruitzichten zijn. Wij helpen jou graag zodat je met de beste barometer naar huis kunt gaan. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste barometers. Zo wordt de Cresta BAR700 heel sterk aangeraden door verschillende kopers. Het is een digitaal toestel dat voorzien is van een duidelijk afleesbaar LCD display. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Cresta Bar500 barometer. Het is een krachtig maar vooral bijzonder nauwkeurig apparaat dat over heel wat verschillende functiemogelijkheden beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Barometer reviews – top 5

 

 

Het weer is altijd nogal wisselvallig in Nederland en België dus je weet nooit zeker of het mooi of slecht weer zal zijn. Wil je weten of je morgen naar het strand kunt of als het zal regenen? Koop een barometer om via de luchtdruk het weer te voorspellen. Een lage luchtdruk is meestal een teken voor slecht weer en een hoge luchtdruk betekent dan mooi weer. Kies uit de volgende vijf topproducten de beste barometer. Zo kun je genoeg informatie vergaren om je te helpen bij je aankoop.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Cresta BAR700

 

De Cresta BAR700 is eigenlijk een digitaal weerstation waarmee je de luchtdruk, temperatuur en luchtvochtigheid kunt meten. De klok is radiogestuurd en verandert automatisch van zomer- naar wintertijd. De weersvoorspelling wordt aangeduid door gebruik van 7 verschillende symbolen.

Dit weerstation heeft een nauwkeurigheid van 90% dankzij de hoogwaardige luchtdruksensor. Het bereik van de sensoren ligt tussen 30 en 100 meter. Het weerstation geeft zowel de binnen- als buitentemperatuur weer en de barometer heeft een nauwkeurigheid van 1,5Hpa.

De kopers geven positief advies over deze barometer aanbieding. Het toestel is makkelijk in gebruik en de weergave is duidelijk. Het heeft een functioneel design en de weersvoorspellingen zijn zeer accuraat dankzij de vele verschillende metingen.

Met behulp van een degelijke barometer kun je op een eenvoudige manier de luchtdruk meten. Zo kun je een voorzichtige voorspelling maken van het weer. Deze barometer zit ingebouwd in een digitaal weerstation dat afkomstig is van het merk Cresta. We durven ook vermelden dat sommige kopers dit ook als veruit het beste merk beschouwen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je kunt dit digitale weerstation zowel buiten- alsook binnenshuis zonder problemen gaan gebruiken.

Klok: de klok van dit apparaat is helemaal radiogestuurd. Daardoor zul je merken dat deze ook helemaal automatisch tussen zomer- en winteruur zal schakelen.

Nauwkeurigheid: dankzij de gevoelige en extreem krachtige luchtdruksensor mag je rekenen op een nauwkeurigheid van ruim 90%.

 

Nadelen:

Lastig in gebruik: een kleine minderheid van de kopers vindt dat dit toestel toch helemaal niet zo handig blijkt te zijn om te gebruiken. Bovendien zou ook de ontvangstsensor niet altijd even goed blijken te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cresta Bar500

 

De Cresta BAR500 geeft zeer nauwkeurige weersvoorspellingen dankzij de metingen van de luchtdruk, temperatuur en luchtvochtigheid. De klok verandert automatisch tussen winter- en zomeruur en de 7 verschillende symbolen geven de weersvoorspelling weer. Het weerstation heeft een nauwkeurigheid van 90% waar de meeste andere toestellen maar een precisie hebben van onder de 40%.

De barometer heeft een luchtdrukbereik van 700 hPa tot 1100 hPa. Zowel de binnen- als buitentemperatuur wordt gemeten en het systeem is uitbreidbaar met temperatuursensoren. Ook de luchtvochtigheid wordt zoals binnen als buiten gemeten en is ook uit te breiden met meerdere sensoren.

De meeste kopers geven positief advies over dit product. Het apparaat is makkelijk in gebruik en heeft een functioneel design. Het toestel werkt naar behoren en geeft precieze temperaturen aan, zowel binnen als buiten. Voor één gebruiker heeft het een lelijke vormgeving.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze barometer afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Cresta. Bovendien zul je met ook meteen versteld staan van de bijzonder voordelige prijs van dit apparaat. Het loont dan ook zeker en vast de moeite om de voor- en nadelen van deze barometer eens van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke barometer dan zit je met dit product zeker en vast goed. Het heeft de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 barometers uit onze lijst.

Energiezuinig: het toestel heeft het energielabel A+ gekregen. Je kunt er dus zeker van zijn dat het hier om een energiezuinige barometer gaat.

Handig in gebruik: ook hier zal de klok automatisch schakelen tussen het winter- en zomeruur. Verder zijn er tal van verschillende symbolen die een zo compleet mogelijke weersvoorspelling proberen te bieden.

 

Nadelen:

Design: we merken dat slechts enkele kopers niet helemaal overtuigd blijken te zijn van het design van deze handige barometer.

Matige kwaliteit: een andere gebruiker laat weten dat de verbinding met de buitensensor niet altijd even goed blijkt te verlopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Barigo 1586ms

 

De Barigo 1586ms is gemaakt van mahoniehout en is uitgerust met een barometer en thermometer.

Het heeft een zwaar, solide deksel met stevige scharnieren die je makkelijk kunt afnemen om de barometer aan te passen of om de batterij te vervangen. De wijzerplaat heeft een witte kleur en de wijzers hebben een zwarte kleur. Dit product heeft een hoge prijs dus behoort zeker niet tot de categorie van goedkope barometers.

Over dit apparaat is tot nu toe nog maar één review geschreven door een gebruiker maar deze persoon vindt dit een topproduct. De barometer is van goede kwaliteit en werkt naar behoren. Ook het design valt bij deze koper in de smaak en het is een duurzaam artikel. De service van de leverancier was verder nog uitstekend.

Met deze barometer van het merk Barigo zul je niet alleen een degelijk apparaat in huis halen maar ook bovenal een echte blikvanger. Het apparaat is meer dan alleen een barometer want het geeft bovendien ook extra informatie weer over de temperatuur. Hieronder sommen wij even de voor- en nadelen van dit handige toestel voor jou op.

 

Voordelen:

Materiaal: de kast van dit toestel is helemaal gemaakt uit bijzonder degelijk en bovendien heel erg sterk mahoniehout. Vandaar ook de typische bruin/rode kleur.

2-in-1 apparaat: dit toestel is eigenlijk een 2-in-1 product. Het meet namelijk niet alleen de luchtdruk maar het biedt ook informatie omtrent de temperatuur.

 

Nadelen:

Geen reviews: op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om jou extra advies te geven over de gebruikerservaring.

Prijskaartje: het is niet meteen één van de goedkoopste toestellen uit onze top 5. Dit zou een verklaring kunnen zijn waarom het niet tot de populairste barometers behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Barigo 1310

 

De Barigo 1310 is een kwaliteitsbarometer van Duitse makelij die precies de veranderingen in de luchtdruk weergeeft. Het toestel is gemaakt van verchroomd messing en heeft een diameter van 130 mm. De wijzerplaat is wit van kleur en heeft een schaal in millibaren. De prijs van dit product valt mee, er zijn duurdere maar ook goedkopere barometers op de markt.

Over dit product is momenteel nog maar één online beoordeling geschreven door een koper. Misschien hebben meerdere personen deze barometer aanbieding al gekocht maar er nog geen mening over gedeeld. De gebruiker van deze barometer is er heel tevreden over en geeft een positief advies.

Het apparaat heeft een mooi design en de metingen zijn betrouwbaar. Volgens deze koper is het een topproduct.

Net zoals ook de voorgaande barometer afkomstig was van het merk Barigo, behoort ook dit apparaat tot het bekende en gewaardeerde Barigo merk. Het is niet één van de goedkoopste toestellen maar ook al zeker niet het duurste model uit onze lijst. Het loont dus zeker de moeite om even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Materiaal: in tegenstelling tot het vorige product, is deze barometer helemaal gemaakt uit stevig en duurzaam messing verchroomd materiaal. Daardoor ziet het er iets moderner uit.

Design: het apparaat heeft een doorsnede van 130 mm. Verder zul je opmerken dat de wijzerplaat helemaal wit is en dat de schaal telkens wordt weergegeven in milibaren.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: de koper is helemaal enthousiast over de kwaliteiten van deze barometer. Toch vermoeden wij dat het hoge prijskaartje misschien voor andere potentiële gebruikers wel eens een minpuntje zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TA weerstation vintage

 

Deze klassieke barometer kun je zowel binnen- als buitenshuis gebruiken om het weer te voorspellen. Het is uitgerust met een grote wijzerplaat waarop de luchtdruk wordt weergegeven en twee kleinere wijzerplaten die ook nog eens de luchtvochtigheid en de temperatuur weergeven.

De barometer heeft een ronde vorm en is afgewerkt in duurzaam kunststof die het een klassieke koperen look geeft. Het apparaat heeft een bruine kleur en dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope barometers. Het is dus zeker geschikt voor mensen met een beperkt budget.

Over dit product is slechts één beoordeling geschreven en deze is overwegend negatief. Het apparaat heeft een mooi design en is duurzaam maar het is onhandig in gebruik omdat de luchtdruk niet in millibar weergegeven wordt. Het toestel is dus moeilijk af te lezen en er zit geen vergelijkende schaal bij om het makkelijker te maken.

Ook met het TA weerstation haal je niet alleen een degelijk apparaat maar meteen ook een echte blikvanger in huis. Dit toestel is vooral ideaal om het buitenshuis te gebruiken. Op het terras of ergens in de tuin is dus het ideale plekje hiervoor. Hieronder kun je een opsomming vinden van de eigenschappen die dit toestel kenmerken.

 

Voordelen:

Materiaal: deze barometer is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam kunststof. Het werd vervolgens afgewerkt met een mooie bruine coating.

Wijzerplaat: je zult meteen merken dat deze barometer voorzien is van een grote wijzerplaat en 2 kleinere wijzerplaten. De grote wijzerplaat geeft je meer informatie over de luchtdruk. De kleinere wijzerplaten bieden meer inzicht in de temperatuur en de vochtigheid.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: volgens één enkele koper is deze barometer toch niet zo efficiënt en doet het niet echt wat het moet doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Barometers koopgids

 

Met een barometer meet je de luchtdruk. Een verandering in luchtdruk kun je gebruiken om het weer te voorspellen. Daarom dat de meeste barometers eigenlijk in een weerstation geïntegreerd zijn. Je kunt een digitale of analoge barometer kopen, letten op het design, de extra functies (vooral als het een weerstation is) en de prijs van het product.

Digitaal of analoog

Een analoge barometer werkt met wijzers die de luchtdruk aangeven. Je kunt deze apparaten meestal zowel binnen als buiten gebruiken en ze werken op batterijen. Je kunt deze ook in combinatie met andere meters tegenkomen om de temperatuur en de luchtvochtigheid te meten. Dit zijn de klassieke weerstations die je tegenwoordig niet meer veel vindt. De data van deze analoge barometers is wel heel accuraat.

Meestal is een weerstation nu digitaal en beschikt het over vele verschillende soorten meters. De barometer is daar natuurlijk een onderdeel van maar je zult niet makkelijk een digitale barometer op zich vinden zonder andere functies.

Naast een barometer beschikt een weerstation meestal over de volgende functies: thermometer om de temperatuur te meten, hygrometer voor de luchtvochtigheid, regenmeter om de regenval te meten, anemometer voor de windsnelheid en zelfs een UV meter om de UV straling te meten.

 

Design van de barometer

Vele mensen vinden het design van een voorwerp belangrijk. Je wilt hebben dat het product bij je interieur past en dus zoek je naar iets dat overeenstemt in kleuren of design. Bij de analoge barometers kun je hele mooie designs terugvinden waar zelfs de wijzers op een bepaalde manier ontworpen zijn.

De digitale barometers zien er natuurlijk veel moderner uit en zijn eerder functioneel dan mooi. Je kunt er verschillende metingen mee uitvoeren, maar het ziet er niet altijd even mooi uit.

Niet iedereen vindt het design echter belangrijk; het maakt ook geen verschil uit voor de waarden. Vele mensen verkiezen functionaliteit boven design en willen correcte metingen kunnen uitvoeren. Het hangt van persoon tot persoon af, dus je kunt zelf beslissen bij welke groep jij hoort.

Soms is de stevigheid van het apparaat belangrijker, dit hangt vooral af van het materiaal dat gebruikt is om het product te maken. Wil je dat je barometer tegen een stootje kan? Kies dan voor een product dat gemaakt is van hard materiaal zoals metaal of een soort stevige kunststof. Voor meer inzichten over hoe je het beste uit je huiselijke omgeving kunt halen, klik hier en ontdek een wereld aan tips en adviezen voor een comfortabeler leven.

 

Extra functies van een barometer

Een barometer op zich is enkel nuttig om de luchtdruk mee te meten. Maar omdat de meeste barometers tegenwoordig deel uitmaken van een weerstation kun je vele extra functies gebruiken.

We hebben al besproken welke extra functies er op een weerstation zitten maar we gaan nu nog enkele extra mogelijkheden opsommen. Als je over een regenmeter beschikt dan is het handig dat deze regenmeter zelflegend is. Het levert geen extra informatie op maar je hoeft je geen zorgen te maken dat de regenmeter vol zit en er niet naar omkijken.

Sommige weerstations geven de minimale en maximale waarden weer van bepaalde metingen op een dag. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat de minimale en maximale temperatuur op een dag zal zijn.

Een DCF klok zorgt ervoor dat je altijd de correcte tijd ziet.. Deze klok ontvangt de tijd van de atoomklok in Frankfurt via de golf van het radiospectrum. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken dat je klok voorloopt of incorrect is.

Sommige apparaten tonen wanneer de zon opkomt en in welke maanfase je je momenteel bevindt. Ook weersvoorspellingen kunnen getoond worden door een weerstation. Dit gebeurt op basis van de gemeten waarden in luchtdruk, temperatuur en luchtvochtigheid.

Sommige weerstations beschikken over aansluitingen om de gemeten resultaten op je laptop te kunnen bekijken. Je kunt dit apparaat dan via USB of draadloos via Wifi verbinden met je computer.

Prijs van een barometer

De prijs van een barometer kan grote verschillen tonen. Je kunt al een goedkoop model krijgen voor enkele tientallen euro’s maar er zijn ook duurdere design producten die al snel enkele honderden euro’s kunnen kosten.

Het hangt vooral af van de mogelijke functies, het design en het materiaal die gebruikt is om de barometer te maken. De meeste mensen kopen tegenwoordig meteen een weerstation zodat ze meerdere waarden kunnen meten. Je wilt geen zes verschillende apparaten hebben om alle waarden te kunnen meten als je makkelijk één apparaat kunt gebruiken voor alles.

Je kunt verschillende barometers met elkaar vergelijken op basis van prijs en van de aanbevelingen van andere kopers. Het is ook eenvoudig om goedkope aanbiedingen te vinden op het internet en zo zelfs geld te besparen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES