5 beste benzine bladblazers Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste benzine bladblazers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Makita EB5300TH 4-takt bladblazer kies je gelijk voor een bijzonder krachtig apparaat waarbij een blaas- én zuigfunctie moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Daartegenover staat de Bladblazer Benzine – 42.7 cc / 1.7 pk die in het oog springt vanwege zijn krachtige ingebouwde benzinemotor waardoor een optimale en comfortabele ultieme bewegingsvrijheid kan worden gegarandeerd. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste benzine bladblazers (Reviews) van 2024

 

De beste benzine bladblazer is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen weet te voldoen. Of je voorkeur daarbij uitgaat naar een 4-takt benzine bladblazer van Makita, een Stiga benzine bladblazer dan wel een ruggedragen benzine bladblazer van een totaal onbekend merk; blijft vooral een persoonlijke keuze. Om het jou voor jou wat makkelijker te maken, selecteerden we alvast 5 toppertjes waaronder ook enkele aanbiedingen. Neem even een kijkje rekening houdend met het advies uit de online reviews, alvorens een keuze te maken.

 

1. Makita EB5300TH 4-takt bladblazer 52,5 cc, Blaas- én zuigfunctie

 

Of je de Makita EB5300TH tussen de goedkope benzine bladblazers mag verwachten, valt enigszins te betwijfelen. Toch zijn de meeste klanten zodanig overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, dat ze het hoge prijskaartje er met plezier lijken bij te nemen. Dit verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren waardoor hij zonder twijfel tot de populairste bladblazers kan worden gerekend.

Zo wordt de ruggedragen EB5300TH benzine bladblazer van Makita gekenmerkt door een krachtige 4-takt motor van 52,5 cc die in staat is om een maximaal vermogen van wel 3000 Watt te behalen. In combinatie met de meegeleverde platte blaasmond – waardoor ook natte bladeren kunnen worden weggeblazen – is hij dan ook uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Bovendien werkt deze benzine bladblazer – vanwege het gebruik van een 4-takt motor – vrijwel geluidloos en stoot hij – in vergelijking met heel wat andere benzine bladblazers – tot wel 60% minder gassen uit. Van een energiezuinig apparaat gesproken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de benzine bladblazer wordt geleverd inclusief een bijbehorende montageset, een brandstofolie mengfles, een zuiger en een versnipperaar.

4-takt motor: hij maakt gebruik van een 4-takt 52,5 cc benzinemotor en is daardoor geschikt voor Euro loodvrije benzine.

Energiezuinig: door de standaard in emissie te plaatsen wordt het mogelijk om tot wel 60% minder uit te stoten.

Blaasmond: hij wordt jou aangeboden inclusief een platte blaasmond waardoor ook natte bladeren probleemloos van het wegdek kunnen worden verwijderd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze selectie, is deze benzine bladblazer duidelijk niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bladblazer Benzine – 42.7 cc / 1.7 pk – Gardentec Bladblazer

 

Net zoals de bekende Stihl benzine bladblazers behoort ook dit product van Gardentec tot de absolute toppertjes. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, meer dan de moeite waard om deze benzine bladblazer eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Gardentec bladblazer in eerste instantie gekenmerkt door een ergonomisch ontwerp dat op de rug gedragen dient te worden wat het een pak aangenamer maakt om de bladeren van de oprit te verwijderen. Hij steunt daarbij op een krachtige 42.7 cc benzinemotor met een pk gehalte van 1,7 wat resulteert in een maximaal vermogen tot 1250 watt en een optimale blaascapaciteit van 176 km/h.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want doordat deze benzine bladblazer wordt aangestuurd door een krachtige benzinemotor, geniet je tevens ook een optimale bewegingsvrijheid wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Bovendien wordt de set aangevuld met tal van accessoires zoals een bougiesleutel, 2 klemmen, een brandstofflacon en een instructieve handleiding.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de benzine bladblazer wordt geleverd inclusief een bougiesleutel, 2 klemmen, een brandstof-flacon en een instructieve handleiding.

Bewegingsvrijheid: doordat deze bladblazer niet op het stroomnet moet worden aangesloten, kun je genieten van een optimale bewegingsvrijheid.

Voeding: de bladblazer wordt aangedreven door een krachtige 42,7 cc benzinemotor met 1,7 pk.

Vermogen: naast een maximaal vermogen van 1250 watt wordt eveneens een optimale blaascapaciteit bereikt van maar liefst 176 km/h.

 

Nadelen:

Geen accu: ben je specifiek op zoek naar een accu bladblazer dan is dit niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kibani Bladblazer 42.7 cc / 1.7 pk – Incl. Gehoorbeschermer, Menguan & 2T Olie

 

Deze Kibani bladblazer kan – althans afgaande op de positieve online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren – aan het rijtje topproducten worden toegevoegd naast de bekende Makita bladblazer en bladblazers van Stihl. Het apparaat wordt daarbij aangestuurd door een krachtige 42.7 cc benzinemotor van 1,7 pk waarbij – onder de juiste omstandigheden – een aanzienlijk vermogen tot 1250 watt inclusief een luchtsnelheid van 252 km/h kan worden geleverd.

Verder wordt ook gebruiksvriendelijkheid én comfort hoog in het vaandel gedragen, getuige zijn ergonomisch gevormde uitvoering. Zo kun je de blaaskracht eenvoudig regelen via de geïntegreerde gashendel en kun je ook de gewatteerde schouderbanden – indien gewenst – verder aanpassen en verstellen. 

Mocht je interesse hebben in deze bladblazer dan zul je aangenaam verrast zijn door de hoeveelheid extra’s die worden meegeleverd gaande van een bougiesleutel tot 2 klemmen, een brandstof flacon, gehoorbeschermers, 2T-olie en een instructieve handleiding. Kortom, zijn prijskaartje meer dan waard als je het ons zou vragen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de bladblazer wordt moeiteloos aangevuld met een bougiesleutel, 2 klemmen, een brandstof flacon, een gehoorbeschermer, 2T olie en een instructieve handleiding.

Uitvoering: hij kent een ergonomische uitvoering en is bedoeld om op de rug te worden gedragen. Met behulp van de verstelbare gewatteerde schouderbanden kun je het comfort extra beogen..

Vermogen: bij correct gebruik kan een aanzienlijk vermogen tot 1250 watt worden gegarandeerd in combinatie met een luchtsnelheid tot 252 km/h.

 

Nadelen:

Niet stil: houd er rekening mee dat deze bladblazer niet tot de stille apparaten kan gerekend worden vanwege het geluidsniveau van maar liefst 109 dB.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Makita 4-takt Bladblazer – BHZ2501 – Efficiënte bladblazer

 

De Makita bladblazer steunt op het principe van een 4-takt kopklep-benzinemotor waardoor hij – in tegenstelling tot heel wat andere benzine bladblazers – niet alleen krachtig maar tegelijk ook energiezuinig en behoorlijk stil te werk gaat. De motor kent daarbij een cilinderinhoud van 25,4 cc en kan – weliswaar bij correct gebruik – een aanzienlijk vermogen tot 1100 watt beogen.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder wordt deze benzine bladblazer eveneens gekenmerkt door een benzinereservoir met een inhoud van 0,5 liter en garandeert hij een vlotte start door de aanwezige opvoerpomp. Bij aankoop van dit apparaat wordt overigens een platte blaasmond meegeleverd die geschikt is om natte bladeren weg te blazen.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren zien waarbij klanten vooral positief reageren op het krachtige én gebruiksvriendelijke karakter van het apparaat. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje net iets duurder zal zijn.

 

Voordelen:

Aandrijving: de Makita wordt aangedreven door een viertakt benzinemotor met een cilinderinhoud van 25,4 cc.

Vermogen: bij correct gebruik kan hij zonder problemen een aanzienlijk vermogen tot 1100 watt beogen.

Geluidsstil: met een maximaal geluidsniveau van amper 89 dB, is hij een pak stiller dan alle voorgaande benzine bladblazers binnen deze selectie.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we vermoeden dat het hogere prijskaartje misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bladblazer 4-takt 24.5cc PB252.4 // Dolmar benzine bladblazer

 

We sluiten het rijtje af met de bekende bladblazer van Dolmar die – net zoals het vorige toppertje – wordt aangedreven door een krachtige 4-takt benzinemotor met een cilinderinhoud van 24,5 cc. Bij correct gebruik betekent dit dus een totaal vermogen van 1100 watt in combinatie met een maximale blaascapaciteit van 234 km/h.

Doordat deze benzine bladblazer is uitgerust met een speciale viertakt motor, kan niet alleen krachtiger maar ook energiezuiniger te werk gegaan worden. Dit alles wordt zelfs aangevuld met een relatief geluidsstil karakter waarbij het maximale geluidsniveau amper 89,3 dB bedraagt. Mocht je interesse hebben in deze bladblazer dan zul je meteen merken dat hij – naast de geïntegreerde blaasfunctie – eveneens kan worden aangevuld met een zuigfunctie.

Dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van het kunnen van dit apparaat, kunnen we niet zomaar onder stoelen of banken steken. Echter moet je wel weer rekening gaan houden met een hoger prijskaartje wat voor sommige kopers een domper op de feestvreugde zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Aandrijving: de benzine bladblazer wordt aangedreven door een 4-takt benzinemotor met een cilinderinhoud van 24,5 cc.

Blaascapaciteit: hij weet daarbij een optimale blaascapaciteit te bereiken van maar liefst 234 km/h.

Vermogen: bij correct gebruik kun je genieten van een maximaal vermogen tot 1100 watt.

Blaasmond: de bladblazer wordt bij aankoop aangevuld met een platte blaasmond die geschikt is om natte bladeren te verwijderen.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier kan het hogere prijskaartje een struikelblok zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Benzine bladblazers Koopgids

 

Nu de herfst weer volop aan de gang is en de bladeren zachtjes naar beneden dwarrelen, lijken steeds meer gebruikers op zoek te gaan naar een efficiënte bladblazer. Eén van de meest krachtige apparaten binnen dat segment is natuurlijk de benzine bladblazer die zonder blikken of blozen middelgrote tot grote oppervlaktes kan behandelen. Toch is het een goede aanbeveling om niet zomaar de eerste de beste bladblazer in huis te halen maar rekening te houden met verschillende kenmerken als je gaat vergelijken. Denk onder meer maar aan het vermogen, het type motor en het gebruiksgemak.

Wat is een bladblazer en waarom kiezen voor een benzine exemplaar?

De laatste jaren is de bladblazer niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zodra het weer wat frisser wordt en de bladeren van de bomen vallen, haalt menig gebruiker de bladblazer opnieuw uit de verpakking. Het is dan ook een handig apparaat waarmee het mogelijk wordt om bladeren – droog of nat – en stof/vuildeeltjes probleemloos weg te blazen. Afhankelijk van het type bladblazer, bestaan er vandaag de dag ook apparaten die voorzien zijn van een zuigfunctie en/ of de mogelijkheid om de bladeren te verhakselen. Het spreekt voor zich dat de prijs hier ook navenant zal zijn.

In dit artikel zullen wij ons toespitsen op de zogenaamde benzine bladblazers die – wederom afhankelijk van het type – gebruik maken van een 2 of 4-takt benzinemotor. Binnen het gamma van de bladblazers worden de benzine apparaten als de krachtigste beschouwd wat ze geschikt maakt om middelgrote tot grote (gazon)oppervlaktes te behandelen.

 

Met welk prijskaartje moet je rekening houden

Alvorens we verder op het onderwerp ingaan, willen we toch eerst even halt houden bij de mogelijke prijskaartjes. Zo zul je rekening moeten houden met een prijskaartje dat makkelijk kan variëren van ongeveer 90 à 95 euro tot maar liefst 600 à 800 euro voor een benzine bladblazer voorzien van alle technische snufjes en mogelijke comfort. 

Uiteraard hoef je niet meteen het duurste exemplaar aan te schaffen indien je de benzine bladblazer enkel maar sporadisch eens een keertje zult gebruiken. Probeer bij de aanschaf van een benzine bladblazer dus steevast rekening te houden met je verwachtingen, het gebruiksgemak dat je eraan wilt geven en het budget dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen. En als we jou nog één gouden tip mogen meegeven; laat eventuele (tijdelijke) aanbiedingen en/ of promoties alvast niet links liggen.

 

De motor, het vermogen en de blaascapaciteit

Ben je voor het idee gewonnen en lijkt een benzine bladblazer jou wel wat, dan zul je in eerste instantie versteld staan van het uitgebreide aanbod. Om de zoektocht enigszins zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen, raden wij jou aan om te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen. Denk onder meer aan het type motor, het geleverde vermogen en de uiteindelijke blaascapaciteit die daaruit voortkomt.

Zo kan een benzine bladblazer worden aangestuurd door een 2 of 4-takt benzinemotor; elkeen met zijn eigen voor- én nadelen. Zo zal een 4-takt benzinemotor veel krachtiger zijn en minder lawaai maken ten opzichte van een 2-takt motor, maar dien je wel rekening te houden met een hoger prijskaartje. Voor kleine tot middelgrote oppervlakken volstaat een 2-takt benzinemotor met standaard cilinderinhoud.

Eenmaal de motor is voorzien van de juiste brandstof en het apparaat vervolgens wordt ingeschakeld, zal een bepaald vermogen worden geleverd – overigens steevast uitgedrukt in Watt. Het vermogen bepaalt in grote lijnen de kracht en bijgevolg ook de blaascapaciteit van de desbetreffende benzine bladblazer. Afhankelijk van het type kan het vermogen variëren van zo’n 50 tot maar liefst 2500 Watt of meer in verhouding tot de blaascapaciteit die varieert van 200 tot 300 km/u en meer.

Onderzoek toont aan dat de meesten de voorkeur lijken te geven aan een bijzonder krachtige benzine bladblazer met een maximaal vermogen van 2500 Watt, wat resulteert in een maximale blaascapaciteit van maar liefst 300 km/u of meer.

Extra kenmerken en bijkomende optiemogelijkheden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over enkele bijkomende kenmerken die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen. Zo zijn er tegenwoordig ook heel wat benzine bladblazers te vinden die – naast het leveren van een krachtige blaasfunctie – eveneens een zuigfunctie garanderen en/ of de mogelijkheid aanbieden tot verhakselen. Op die manier hoef je nadien niet nog zelf aan het opkuiswerk te beginnen.

Daarnaast is het eveneens aangewezen om extra aandachtig te zijn voor de aangeboden blaasstanden. Zeker wanneer je opteert voor een extra krachtige benzine bladblazer, is het handig indien je kunt schakelen tussen verschillende snelheidsstanden. Zorg tevens voor de aanwezigheid van een handige aan/ uitschakelaar, een veiligheidsfunctie en een ergonomisch gevormde handgreep. Kies – indien mogelijk – voor een ruggedragen exemplaar aangezien deze iets meer comfort bieden tijdens zwaardere klussen. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die moeten worden doorgehakt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES