5 beste benzine bladblazers Test van 2022

Laatste update: 28.09.22

 

Beste benzine bladblazers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Makita EB5300TH 4-takt bladblazer kies je gelijk voor een bijzonder krachtig apparaat waarbij een blaas- én zuigfunctie moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Daartegenover staat de Stiga SBL 327 V die – net zoals het vorige apparaat – een blaas- én zuigfunctie combineert en daarbij kan rekenen op een ruim vermogen en een bijbehorende regelbare luchtsnelheid van maar liefst 72 m/sec. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste benzine bladblazers (Reviews) van 2022

 

De beste benzine bladblazer is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen weet te voldoen. Of je voorkeur daarbij uitgaat naar een 4-takt benzine bladblazer van Makita, een Stiga benzine bladblazer dan wel een ruggedragen benzine bladblazer van een totaal onbekend merk; blijft vooral een persoonlijke keuze. Om het jou voor jou wat makkelijker te maken, selecteerden we alvast 5 toppertjes waaronder ook enkele aanbiedingen. Neem even een kijkje rekening houdend met het advies uit de online reviews, alvorens een keuze te maken.

 

1. Makita EB5300TH 4-takt bladblazer 52,5 cc, Blaas- én zuigfunctie

 

Of je de Makita EB5300TH tussen de goedkope benzine bladblazers mag verwachten, valt enigszins te betwijfelen. Toch zijn de meeste klanten zodanig overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, dat ze het hoge prijskaartje er met plezier lijken bij te nemen. Dit verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren waardoor hij zonder twijfel tot de populairste bladblazers kan worden gerekend.

Zo wordt de ruggedragen EB5300TH benzine bladblazer van Makita gekenmerkt door een krachtige 4-takt motor van 52,5 cc die in staat is om een maximaal vermogen van wel 3000 Watt te behalen. In combinatie met de meegeleverde platte blaasmond – waardoor ook natte bladeren kunnen worden weggeblazen – is hij dan ook uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Bovendien werkt deze benzine bladblazer – vanwege het gebruik van een 4-takt motor – vrijwel geluidloos en stoot hij – in vergelijking met heel wat andere benzine bladblazers – tot wel 60% minder gassen uit. Van een energiezuinig apparaat gesproken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de benzine bladblazer wordt geleverd inclusief een bijbehorende montageset, een brandstofolie mengfles, een zuiger en een versnipperaar.

4-takt motor: hij maakt gebruik van een 4-takt 52,5 cc benzinemotor en is daardoor geschikt voor Euro loodvrije benzine.

Energiezuinig: door de standaard in emissie te plaatsen wordt het mogelijk om tot wel 60% minder uit te stoten.

Blaasmond: hij wordt jou aangeboden inclusief een platte blaasmond waardoor ook natte bladeren probleemloos van het wegdek kunnen worden verwijderd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze selectie, is deze benzine bladblazer duidelijk niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Stiga SBL 327 V Motor Bladblazer, Blaas- én zuigfunctie

 

Enquêtes hebben al vaker aangetoond dat heel wat mensen bladharken als een vervelende, tijdrovende en bijzonder lastige klus beschouwen. Toch is er wel degelijk licht aan het einde van de tunnel. Zo wordt bladharken met behulp van deze SBL 327 V benzine bladblazer van Stiga meteen een fluitje van een cent. Heel wat klanten zijn alvast tevreden en belonen zijn efficiëntie en kwaliteit met een maximumscore van 5 sterren.

De bladblazer van Stiga maakt gebruik van een krachtige 2-takt 27,6 cc benzinemotor en levert een ruim vermogen van maar liefst 0,8 kW aangevuld met een toerental van 7500 tpm. Dit alles garandeert een luchtvolume van 10,2 /min, een regelbare luchtsnelheid tot maximaal 72 m/sec en de mogelijkheid om de bladeren niet alleen weg te blazen maar eveneens op te zuigen, te verhakselen en/ of op te vangen in de aanwezige opvangzak van 45 liter.

Bij aankoop van deze multifunctionele Stiga SBL 327 V benzine bladblazer worden eveneens 2 aparte zuigmonden meegeleverd alsook een instructieve handleiding.

 

Voordelen:

Motor: deze handgedragen bladblazer maakt gebruik van een krachtige 2-takt 27,6 cc benzinemotor en is in staat om een onbelast toerental van 7500 tpm alsook een vermogen van 0,8 kW te leveren.

Luchtsnelheid: hij is voorzien van een regelbare luchtsnelheid van maximaal 72 m/sec.

Handig in gebruik: met deze benzine bladblazer wordt het niet alleen mogelijk om droge/natte bladeren weg te blazen maar eveneens op te zuigen, te verhakselen en eventueel op te vangen in de daarvoor voorziene opvangbak.

 

Nadelen:

Geen opvangbak: houd er wel rekening mee dat de opvangbak apart moet worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dunsch ruggedragen benzine bladblazer 79,4cc, 4.1 pk – Dunsch

 

Deze ruggedragen benzine bladblazer – jou aangeboden en geleverd door Dunsch – maakt gebruik van een bijzonder krachtige 4-takt 79,4 cc benzinemotor die in staat is om een ruim vermogen van maar liefst 4,1 pk te leveren. Daardoor kan een maximale luchtdoorzet geleverd worden van wel 1325 m3/uur alsook een optimale luchtsnelheid van ongeveer 395 km/uur.

De benzine bladblazer van Dunsch is bedoeld om op de rug te dragen en blijkt geschikt voor zowel particulier als semi-professioneel gebruik. Net zoals de voorgaande toppertjes binnen deze selectie, is hij eveneens geschikt om bladeren weg te blazen en/ of op te zuigen.

Nemen we even een kijkje tussen de vele online reviews dan kunnen we tot op heden alleen maar positieve reacties vaststellen aangevuld met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Zijn hoge prijskaartje dien je er dan wel bij te nemen.

 

Voordelen:

Motor: hij maakt gebruik van een 4-takt benzinemotor die een cilinderinhoud van 79,4cc kent in combinatie met 4,1 pk.

Luchtdoorzet: bij correct gebruik is deze benzine bladblazer in staat om een maximale luchtdoorzet van maar liefst 1325 m3/uur te leveren.

Luchtsnelheid: de verstelbare luchtsnelheid kan zonder problemen een maximum van wel 395 km/uur behalen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. TimberPro Benzine Bladblazer -Met zuig en versnipperfunctie – Blaassnelheid 225 km/h

 

Ben je op zoek naar een unieke combinatie van kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én betaalbaarheid? Dan is de TimberPro benzine bladblazer – overigens door velen beschouwd als veruit het beste merk – het antwoord op al jouw problemen. Zijn multifunctionaliteit waarbij een zuig- én versnipperfunctie moeiteloos worden gecombineerd, dragen alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en maken hem geschikt voor particulier én semi-professioneel gebruik.

Daarbij maakt de benzine bladblazer gebruik van een krachtige luchtgekoelde 2-takt benzinemotor met een cilinderinhoud van 26 cm³ en een brandstof mengverhouding van 40:1. Daardoor kan een vermogen van wel 0,7 kW alsook een onbelast toerental van 7500 tpm worden geleverd die elk op hun beurt bijdragen aan een luchtverplaatsing van 10 m³/min en een luchtsnelheid van maar liefst 225 km/h.

Klanten zijn duidelijk overtuigd van hun aankoop en belonen dit apparaat dan ook met een mooie eindscore van 4,9 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Motor: de bladblazer is uitgerust met een 2-takt benzinemotor die een cilinderinhoud kent van 26 cm³. Daardoor kan een vermogen van 0,7 kW alsook een toerental tot 7500 tpm worden geleverd.

Luchtsnelheid: bij correct gebruik is deze benzine bladblazer in staat om een luchtsnelheid van maar liefst 225 km/h te behalen.

Opvangzak: hij wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorende opvangzak met een royale inhoud van 45 liter.

Handig in gebruik: de benzine bladblazer wordt gekenmerkt door een eenvoudig opstartsysteem en maakt het mogelijk om te functioneren als bladblazer, bladzuiger én bladversnipperaar.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een maximaal geluidsniveau van maar liefst 112 dB, behoort hij niet meteen tot de geluidloze apparaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Borg Benzine bladblazer EB 965 – 63 cc – 1403 m3 per uur – grote blaaskracht

 

We sluiten het rijtje af met de EB 956 benzine bladblazer van Borg die is uitgerust met een 2-takt benzinemotor inclusief cilinderinhoud van 63,3 cc en daardoor een vermogen van maar liefst 2,7 kW behaalt alsook een maximaal toerental van 6800 tpm. Hij kent een standaard mengverhouding van 1:25 en kan probleemloos functioneren met behulp van Euro 95 brandstof.

Deze relatief compacte bladblazer kent een gewicht van ongeveer 10 kg maar is behoorlijk aangenaam om mee te werken vanwege zijn ruggedragen systeem. Bij correct gebruik kan hij overigens moeiteloos een luchtuitstoot van 1403 m³ p/uur garanderen wat hem niet alleen geschikt maakt om bladeren maar ook sneeuw weg te blazen.

Hoewel één koper niet te spreken is over de kwaliteit van het meegeleverde mengkannetje, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden wat alsnog een mooie score van 4,8 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Vermogen: de 2-takt benzinemotor met een cilinderinhoud van 63,3 cc is in staat om een ruim vermogen van wel 2,7 kW te leveren alsook een toerental van maar liefst 6800 tpm.

Brandstoftank: hij kent een ruime brandstoftank met een inhoud van 1,8 liter die kan worden opgevuld met Euro 95 brandstof.

Ruggedragen: dit type benzine bladblazer is bedoeld om op de rug te dragen wat het werken net iets aangenamer maakt.

Blaaskracht: vanwege zijn extreem grote blaaskracht kan hij zowel droge/natte bladeren alsook sneeuw moeiteloos wegblazen.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: ook hier moeten we toch even wijzen op het behoorlijk hoge geluidsniveau van maar liefst 111 dB.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Benzine bladblazers Koopgids

 

Nu de herfst weer volop aan de gang is en de bladeren zachtjes naar beneden dwarrelen, lijken steeds meer gebruikers op zoek te gaan naar een efficiënte bladblazer. Eén van de meest krachtige apparaten binnen dat segment is natuurlijk de benzine bladblazer die zonder blikken of blozen middelgrote tot grote oppervlaktes kan behandelen. Toch is het een goede aanbeveling om niet zomaar de eerste de beste bladblazer in huis te halen maar rekening te houden met verschillende kenmerken als je gaat vergelijken. Denk onder meer maar aan het vermogen, het type motor en het gebruiksgemak.

Wat is een bladblazer en waarom kiezen voor een benzine exemplaar?

De laatste jaren is de bladblazer niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zodra het weer wat frisser wordt en de bladeren van de bomen vallen, haalt menig gebruiker de bladblazer opnieuw uit de verpakking. Het is dan ook een handig apparaat waarmee het mogelijk wordt om bladeren – droog of nat – en stof/vuildeeltjes probleemloos weg te blazen. Afhankelijk van het type bladblazer, bestaan er vandaag de dag ook apparaten die voorzien zijn van een zuigfunctie en/ of de mogelijkheid om de bladeren te verhakselen. Het spreekt voor zich dat de prijs hier ook navenant zal zijn.

In dit artikel zullen wij ons toespitsen op de zogenaamde benzine bladblazers die – wederom afhankelijk van het type – gebruik maken van een 2 of 4-takt benzinemotor. Binnen het gamma van de bladblazers worden de benzine apparaten als de krachtigste beschouwd wat ze geschikt maakt om middelgrote tot grote (gazon)oppervlaktes te behandelen.

 

Met welk prijskaartje moet je rekening houden

Alvorens we verder op het onderwerp ingaan, willen we toch eerst even halt houden bij de mogelijke prijskaartjes. Zo zul je rekening moeten houden met een prijskaartje dat makkelijk kan variëren van ongeveer 90 à 95 euro tot maar liefst 600 à 800 euro voor een benzine bladblazer voorzien van alle technische snufjes en mogelijke comfort. 

Uiteraard hoef je niet meteen het duurste exemplaar aan te schaffen indien je de benzine bladblazer enkel maar sporadisch eens een keertje zult gebruiken. Probeer bij de aanschaf van een benzine bladblazer dus steevast rekening te houden met je verwachtingen, het gebruiksgemak dat je eraan wilt geven en het budget dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen. En als we jou nog één gouden tip mogen meegeven; laat eventuele (tijdelijke) aanbiedingen en/ of promoties alvast niet links liggen.

 

De motor, het vermogen en de blaascapaciteit

Ben je voor het idee gewonnen en lijkt een benzine bladblazer jou wel wat, dan zul je in eerste instantie versteld staan van het uitgebreide aanbod. Om de zoektocht enigszins zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen, raden wij jou aan om te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen. Denk onder meer aan het type motor, het geleverde vermogen en de uiteindelijke blaascapaciteit die daaruit voortkomt.

Zo kan een benzine bladblazer worden aangestuurd door een 2 of 4-takt benzinemotor; elkeen met zijn eigen voor- én nadelen. Zo zal een 4-takt benzinemotor veel krachtiger zijn en minder lawaai maken ten opzichte van een 2-takt motor, maar dien je wel rekening te houden met een hoger prijskaartje. Voor kleine tot middelgrote oppervlakken volstaat een 2-takt benzinemotor met standaard cilinderinhoud.

Eenmaal de motor is voorzien van de juiste brandstof en het apparaat vervolgens wordt ingeschakeld, zal een bepaald vermogen worden geleverd – overigens steevast uitgedrukt in Watt. Het vermogen bepaalt in grote lijnen de kracht en bijgevolg ook de blaascapaciteit van de desbetreffende benzine bladblazer. Afhankelijk van het type kan het vermogen variëren van zo’n 50 tot maar liefst 2500 Watt of meer in verhouding tot de blaascapaciteit die varieert van 200 tot 300 km/u en meer.

Onderzoek toont aan dat de meesten de voorkeur lijken te geven aan een bijzonder krachtige benzine bladblazer met een maximaal vermogen van 2500 Watt, wat resulteert in een maximale blaascapaciteit van maar liefst 300 km/u of meer.

Extra kenmerken en bijkomende optiemogelijkheden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over enkele bijkomende kenmerken die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen. Zo zijn er tegenwoordig ook heel wat benzine bladblazers te vinden die – naast het leveren van een krachtige blaasfunctie – eveneens een zuigfunctie garanderen en/ of de mogelijkheid aanbieden tot verhakselen. Op die manier hoef je nadien niet nog zelf aan het opkuiswerk te beginnen.

Daarnaast is het eveneens aangewezen om extra aandachtig te zijn voor de aangeboden blaasstanden. Zeker wanneer je opteert voor een extra krachtige benzine bladblazer, is het handig indien je kunt schakelen tussen verschillende snelheidsstanden. Zorg tevens voor de aanwezigheid van een handige aan/ uitschakelaar, een veiligheidsfunctie en een ergonomisch gevormde handgreep. Kies – indien mogelijk – voor een ruggedragen exemplaar aangezien deze iets meer comfort bieden tijdens zwaardere klussen. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die moeten worden doorgehakt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES