5 beste benzine bosmaaiers Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste benzine bosmaaiers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Einhell Bosmaaier Benzine GE-BC kies je alvast voor een krachtige elektrische bosmaaier die voorzien is van alle mogelijke comfort. Zo geniet je een ergonomisch gevormde handgreep in combinatie met een perfect uitgeruste draaggordel. Daartegenover staat de bekende Timberpro Bosmaaier 2-in-1 die kan worden ingezet bij het uitvoeren van verschillende klusjes gaande van het verwijderen van onkruid en gras tot het snoeien van riet. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Neem zeker even een kijkje alvorens een keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste benzine bosmaaiers (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een benzine bosmaaier met 4-takt motor of geef je de voorkeur aan een 2-takt benzine maaier? Wij selecteerden alvast 5 toppertjes binnen dit segment in de hoop de zoektocht voor jou iets aangenamer en makkelijker te maken. Bekijk de mogelijkheden even alvorens er de voor jou beste benzine bosmaaier uit te kiezen en wees daarbij aandachtig voor het advies vermeld in de online reviews. En wie weet ga je binnenkort wel met het populairste apparaat naar huis of kies je voor een aanbieding of de bosmaaier met de laagste prijs. 

 

1. Einhell Bosmaaier Benzine GE-BC 43 AS, 4-tandig mes – Draaggordel

 

Tussen de goedkope benzine bosmaaiers zul je dit exemplaar van Einhell misschien niet meteen hoeven te verwachten. Toch loont hij – althans volgens heel wat kopers – kwalitatief en gebruiksvriendelijk gezien echt wel de moeite wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren verklaart. 

De Einhell benzine bosmaaier maakt dan ook gebruik van een bijzonder krachtige 2-takt benzinemotor die een cilinderinhoud kent van wel 42,7 cc en daarbij een vermogen garandeert van 1,25 kW of 1,7 pk. Hij wordt daarbij aangevuld met een stevige en stootvaste benzinetank van 1 liter, een vlijmscherp 4-tandig mes, een degelijke draaggordel en een handgreep waarop alle nodige bedienelementen voorhanden zijn.

Dit alles uit zich dan ook in een optimaal comfort bij het uitvoeren van verschillende klusjes of werkzaamheden en de mogelijkheid om een maximale snijbreedte van 42 cm te bekomen met draad en spoel. Houd er wel rekening mee dat bij gebruik van de messen de maximale snijbreedte herleid wordt tot 25,5 cm.

 

Voordelen:

Motor: deze unieke GE-BC 43 AS benzine bosmaaier van Einhell is uitgerust met een 2-takt motor die een cilinderinhoud van 42,7 cc garandeert en aangevuld wordt met een ruim vermogen van maar liefst 1,25 kW.

Comfort: de benzine bosmaaier is eenvoudig om mee te werken dankzij het meegeleverde draagharnas en de ergonomisch gevormde handgreep waarop alle nodige bedienelementen voorhanden zijn. Na gebruik kun je de steel uit elkaar halen wat het transport makkelijker maakt.

Handig in gebruik: de bosmaaier van Einhell is tevens ook voorzien van diverse extra’s zoals een anti-trillingsfunctie, een auto choke functie en een quick-start systeem.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het feit dat Einhell door velen beschouwd wordt als het beste merk, is het niet meteen één van de goedkope apparaten te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Timberpro Bosmaaier 2-in-1 – benzine – draad en mes – 52 cm³ – 3,0 PK 

 

Net zoals de benzine bosmaaier van Welkoop behoort ook dit exemplaar van het bekende merk Timberpro alvast tot de populaire apparaten binnen deze selectie. Zo maakt dit apparaat gebruik van een bijzonder krachtige luchtgekoelde 2-takt benzinemotor met een cilinderinhoud van 52 cm³ en een ruim vermogen van maar liefst 3.0 pk in combinatie met een tankinhoud van 700 ml.

Aangevuld met een stevige maaikop inclusief 2.4 mm snijdraad en 3 vlijmscherpe slagmessen, kan deze benzine bosmaaier makkelijk ingezet worden om onkruid, gras of riet te snoeien. De messen worden tevens afgeschermd door middel van een stootvaste beschermkap wat op termijn bijdraagt aan de duurzaamheid ervan.

Verder blijkt de benzine bosmaaier 100% CE-gekeurd en uitgerust met alle nodige comfort zodanig dat de werkzaamheden op een relatief aangename manier kunnen worden uitgevoerd. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn, ondervond 1 koper toch wel wat problemen met de levering.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Timberpro benzine bosmaaier wordt geleverd inclusief een versterkt draagharnas, een mengbus, een maaikop inclusief 2.4 mm snijdraad, 3 slagmessen, een montagekit en een meertalige handleiding.

Noodstopknop: de benzine bosmaaier is uitgerust met een noodstopknop waardoor het apparaat – in noodgevallen – meteen uitschakelt. Op die manier wordt bijgedragen aan de veiligheid.

Motor: het apparaat is uitgerust met een luchtgekoelde 2-takt motor die een cilinderinhoud van 52 cm³ kent en waarbij een ruim vermogen tot 3.0 pk kan worden geleverd.

Tankinhoud: de tankinhoud kent een royale inhoud van 700 ml en dient met een 40:1 brandstof mengverhouding te worden gevuld.

 

Nadelen:

Niet verstelbaar: ben je op zoek naar een in hoogte verstelbare benzine bosmaaier, dan is dit exemplaar van Timberpro niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kibani Kantenmaaier – Bosmaaier Benzine – 31cc , 1.09 pk 4-takt Motor – Incl. 40 tands zaagblad

 

Ben je van plan om voor het eerst een degelijke benzine bosmaaier aan te schaffen dan lijkt dit exemplaar van Kibani alvast een stap in de goede richting. Bovendien betreft het hier een volwaardige set waarbij tal van handige accessoires en opzetstukken inbegrepen blijken zodanig dat je diverse klusjes probleemloos kunt uitvoeren.

In tegenstelling tot de 2 bovenstaande apparaten, is deze benzine bosmaaier uitgerust met een krachtige 4-takt motor waarmee een ruim vermogen tot wel 800 Watt kan worden gegenereerd. Bovendien werd een onderscheid gemaakt tussen de benzinetank enerzijds en het oliereservoir anderzijds waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het bereiden van de juiste mengsmering.

Hoewel één koper niet helemaal tevreden blijkt over de geleverde kwaliteit en de uiteindelijke gebruiksvriendelijkheid, is de overgrote meerderheid dit duidelijk. Dit maakt dat de benzine bosmaaier met maaibreedte van 43 cm, een mooie score van 4 sterren krijgt.

 

Voordelen:

Toebehoren: de bosmaaier wordt geleverd inclusief tal van accessoires zoals een draagriem, een 40 tands zaagblad, een 3-tands mes, een draadkop, een maatbeker en trechter, 3 kabelbinders, een bougiesleutel, 2 inbussleutels, een moersleutel, gehoorbeschermers, een beschermbril, handschoenen en de nodige olie.

Comfort: de ergonomische handgrepen, de in hoogte verstelbare steel en de praktische draagriem dragen alvast bij aan het uiteindelijke comfort.

Motor: de benzine bosmaaier maakt gebruik van een krachtige 4-takt motor met een cilinderinhoud van 31 cc en een pk-vermogen van 1.09. Ter hoogte van de handgreep geniet je een gashendel waarmee je de motor kunt in/ uitschakelen.

Handig in gebruik: er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de benzinetank van 700 ml en het 80 ml grote oliereservoir zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het creëren van een mengsmering.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: hoewel deze 4-takt benzinemotor veel minder geluid maakt dan een standaard 2-takt motor, dien je nog altijd rekening te houden dat het maximale geluidsniveau 110 dB bedraagt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fuxtec Benzine 4-takt bosmaaier, grastrimmer FX-4MS131 – Fuxtec

 

De allround FX-4MS131 benzine bosmaaier van Fuxtec wordt gekenmerkt door een krachtige luchtgekoelde 4-takt motor met een maximale cilinderinhoud van 31cc waarbij de nodige hoeveelheid benzine en olie vrijwel geheel automatisch met elkaar worden gemengd. Dit wordt aangevuld met een contactloze onderhoudsvrije ontsteking én een traploze snelheidsregelaar.

Uiteraard heeft men bij de productie van deze benzine bosmaaier eveneens rekening gehouden met het gebruiksgemak en comfort. Zo geniet je een professionele draagriem, een betrouwbare noodstopschakelaar én een dubbele draadkop met een automatische kanteling. Vooral dit laatste maakt hem uitermate geschikt voor het trimmen/ bijwerken van graskanten en moeilijk te bereiken hoekjes en randen.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we vast dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de uiteindelijke gebruikerservaringen. 

 

Voordelen:

Trimwijze: deze unieke benzine bosmaaier maakt gebruik van een draad en mes om de graskanten probleemloos te trimmen.

Verstelbaar: in tegenstelling tot heel wat andere benzine bosmaaiers, blijkt dit exemplaar wel degelijk in hoogte verstelbaar.

Handig in gebruik: je geniet een professionele draagriem, een stel ergonomische handgrepen en de aanwezigheid van een noodstopschakelaar wat allen bijdraagt aan het comfort en de veiligheid.

 

Nadelen:

Fuxtec-oliën: de verkoper raadt aan om specifiek gebruik te maken van de bijbehorende Fuxtec-oliën.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Güde GFS 1503 B Benzine bosmaaier – trimmerdraad / 4-tandsmes en 8-tandsmes

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke GFS 1503 B benzine bosmaaier die jou wordt aangeboden en geleverd door het bekende merk Güde. De bosmaaier maakt gebruik van een 2-takt benzinemotor met een cilinderinhoud van 51.7 cc en een ruim motorvermogen van 1,5 kW en 2,0 pk, aangevuld met een ruime tankinhoud van 1,2 liter.

Verder blijkt de benzine bosmaaier uitgerust met een draadspoel die een maximale snijbreedte kent van 43 cm en set vlijmscherpe messen die een totale maaibreedte van wel 25,5 cm garanderen. De dubbele ergonomisch gevormde handgreep en het praktische rugharnas dragen alvast bij aan het uiteindelijke comfort en gebruiksgemak.

Jammer genoeg kunnen we hier evenmin verder advies geven omtrent te gebruikerservaringen aangezien er tot op heden nog geen enkele online reactie werd geplaatst.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de GFS 1503 B benzine bosmaaier wordt geleverd inclusief een 4-tandsmes, een stevige trimmerdraad, een 8-tandsmes en een informatieve handleiding.

Vermogen: bij correct gebruik garandeert deze bosmaaier een ruim vermogen van maximaal 1500 Watt.

Motor: de benzine bosmaaier blijkt uitgerust met een krachtige 2-takt motor die een ruime cilinderinhoud van 51,7cc garandeert alsook een totaal motorvermogen van 1,5 kW en 2,0 pk.

Maaibreedte: de maaibreedte van het mes wordt geschat op zo’n 25,5 cm terwijl de snijbreedte van de uiteindelijke draadspoel makkelijk 43 cm bedraagt.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een totaal geluidsniveau van 112 dB behoort deze bosmaaier niet meteen tot de stille apparaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Benzine bosmaaiers Koopgids 

 

In sommige gevallen schiet een standaard grasmaaier gewoon te kort, en is de aankoop van een degelijke bijkomende bosmaaier meer dan gewoon een goede aanbeveling. Wanneer je de verschillende benzine bosmaaiers met elkaar gaat vergelijken, is het uiteraard aangewezen om te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals de trimwijze, het vermogen, het type motor en de maaidiameter. Vervolgens wordt het een tikkeltje eenvoudiger om de verschillende benzine bosmaaiers met elkaar te vergelijken en rekening te houden met eventuele aanbiedingen.

Wat is het nut van een functionele benzine bosmaaier?

Of je nu een gemiddeld tot groot gazon dan wel een gezellig stadstuintje geniet, het is belangrijk om het gazon zo goed mogelijk te onderhouden. Echter is een gewone standaard grasmaaier niet altijd in staat om hoger en/ of stugger gras dan wel jonge beplantingen te maaien. Juist daarom is de aanschaf van een functionele bosmaaier aangewezen. 

Uiteraard is het nu niet de bedoeling om meteen de eerste de beste bosmaaier in huis te halen. Besef dat er verschillende uitvoeringen, formaten, designs en mogelijkheden voorhanden zijn waardoor het dus aangewezen is om rekening te houden met je doelstellingen en verwachtingen. In deze koopgids zullen we ons vooral toespitsen op het gebruik en de werking van de zogenaamde benzine bosmaaiers die – in tegenstelling tot de elektrische varianten – worden aangestuurd door middel van een 2-takt of 4-takt benzinemotor. Dergelijke bosmaaiers genieten dezelfde kracht van een elektrische bosmaaier maar werken op basis van 1 van voornoemde motoren en zijn dus eveneens voorzien van een tank- én oliereservoir. 

 

Het type op basis van de trimwijze

Heb je besloten om te investeren in een degelijke benzine bosmaaier dan komt het er in eerste instantie op neer om – rekening houdend met de verwachtingen en doelstellingen – aandachtig te zijn voor de trimwijze. Zo zullen heel wat  benzine bosmaaiers een trimwijze op basis van draad of mes aanbieden, hoewel er tegenwoordig ook exemplaren bestaan waarbij de beide opties moeiteloos met elkaar worden gecombineerd.

Dien je voornamelijk jonge veel houtachtige beplanting te maaien dan geef je maar beter de voorkeur aan een benzine bosmaaier met maaiblad of mes. In tegenstelling tot maaidraad, is een maaiblad niet alleen slijtvast maar ook duurzamer. De keuze voor een benzine bosmaaier met maaidraad is dan weer perfect wanneer je hoofdzakelijk hoog/ stug gras, onkruid en/ of distels wenst weg te maaien. 

 

Het type motor, de cilinderinhoud en het vermogen

Gaat je voorkeur uit naar een benzine bosmaaier dan heb je veeleer de keuze tussen het gebruik van een 2-takt of 4-takt benzinemotor. Het spreekt voor zich dat een 4-takt benzinemotor een groter vermogen, pk-gegeven en cilinderinhoud kent en bijgevolg beter geschikt is voor het uitvoeren van grote/zware klusjes. Volgens tal van experts en gebruikers zou een 4-takt motor ook stiller functioneren dan een 2-takt motor hoewel je in de meeste gevallen nog steeds rekening dient te houden met een geluidsniveau van wel 110 tot 112 dB.

 

Maaidiameter en andere bijkomende kenmerken en opties

Daarnaast willen we toch ook even wijzen op het belang van de maaidiameter die – steeds opnieuw – zal worden uitgedrukt in centimeter en afhankelijk blijkt van de te behandelen oppervlakte. Met de maaidiameter wordt de grootte van de cirkel bepaald die in 1 enkele maaibeweging kan worden bereikt.

Zo wordt voor kleine tuintjes en gazonnen de voorkeur gegeven aan een verstelbare maaidiameter van ongeveer 28 à 32 cm. Middelgrote tot grote tuinen zijn dan weer beter gebaat bij een grotere maaidiameter van minstens 38 cm of meer. Op die manier wordt het mogelijk om een groter oppervlak van het gazon binnen een beperkter tijdsschema te maaien.

Bedenk dat het tevens aangewezen is om rekening te houden met enkele extra kenmerken die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het mooi meegenomen indien de bosmaaier gebruik maakt van een tweedelig ergonomisch handvat en in hoogte verstelbaar blijkt. Op die manier kun je de werkzaamheden op een zo comfortabel mogelijke manier uitvoeren. Zorg eveneens voor de aanwezigheid van een noodstop, een veiligheidsuitschakeling en of een handige aan- en uitknop. Je zult misschien net iets meer betalen maar uiteindelijk dient kwaliteit en veiligheid altijd voor te gaan op het prijskaartje,

Hoe zit het met de uiteindelijke prijs?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje dat – hoe je het ook draait of keert – door sommige klanten weliswaar als een bepalende factor zal worden beschouwd. Het zal je allicht niet verwonderen dat de prijs van de benzine bosmaaier afhankelijk zal zijn van de bijkomende kenmerken en mogelijkheden. Afhankelijk daarvan kan de prijs variëren van zo’n 50 à 100 euro tot maar liefst 400 euro of meer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES