9 beste Bladblazers Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste bladblazers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om je tuin, terras en/ of oprit he  lemaal vrij te krijgen van bladeren, is de aanschaf van een degelijke bladblazer alvast geen overbodige luxe. Of je nu eentje kiest met een accu of een exemplaar dat werkt op benzine, is voornamelijk een persoonlijke keuze. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je kunnen opteren voor de Einhell Accu Bladblazer die geleverd wordt mét lader én met krachtige accu. Verder blijkt ook de Makita DUB362Z bladblazer een schot in de roos te zijn. Dergelijk apparaat werkt op basis van maar liefst 2 18 Volt accu’s en levert daardoor een dubbele spanning van 36 Volt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste bladblazers (Reviews) van 2024

 

Kies je voor een elektrische bladblazer met accu of toch eerder voor een benzine exemplaar? En geef je hierbij de voorkeur aan bekende merken zoals Bosch, Flymo en Dolmar of komen ook merken zoals Black en Decker, Kibani en McCulloch aan bod? Bekijk alvast de 7 topproducten hieronder even en houd daarbij rekening met het advies van klanten, vermeld in de online reviews. Kies er vervolgens de voor jou beste bladblazer uit en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. Einhell Accu Bladblazer 18V Kit Power X Change Inclusief lader en accu

 

Met de bladblazer van Einhell, uit de bekende Einhell Power X-Change serie, kies je voor een krachtig apparaat dat geleverd wordt inclusief een lader en een accu. De combinatie van het compacte ontwerp en het lichte gewicht, maken hem bijzonder handzaam om je tuin, terras en/ of oprit makkelijk mee schoon te houden.

Hij wordt gekenmerkt door een accuspanning van maar liefst 20 Volt en een blaascapaciteit van ruim 210 km/h. Hierbij heb je de mogelijkheid om zonder problemen tussen 3 standen te schakelen. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat deze draadloze bladblazer een maximaal geluidsniveau aanreikt van maar liefst 78 dB. Dit maakt hem niet meteen het meest stille apparaat uit het lijstje.

Een blik op de vele online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over deze bladblazer. Zo geniet je een korte oplaadtijd van 40 minuten waarna je het apparaat gedurende een hele poos kunt gebruiken en dat weten de meesten wel te waarderen. Slechts één koper vindt hem behoorlijk lastig in gebruik.

 

Voordelen:

Verpakking: deze unieke Einhell bladblazer wordt geleverd met een krachtige oplaadbare accu en dito lader.

Comfort: hij wordt gekenmerkt door een compact formaat en aangevuld door een beperkt gewicht. Dit maakt hem bijzonder handig om kleine klusjes zoals het onderhoud van terras en oprit.

Accuspanning: de totale accuspanning van deze unieke bladblazer bedraagt maar liefst 20 Volt.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: ben je van plan om deze bladblazer aan te kopen dan is het verstandig om te beseffen dat hij over een hoog geluidsniveau van 78 dB beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makita bladblazer DUB362Z 2 x 18 V zonder accu’s en lader

 

Indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze krachtige bladblazer van Makita. Makita staat bekend vanwege z’n kwaliteit en duurzaamheid en wordt niet voor niets vaak als het beste merk beschouwd.

Deze unieke DUB362Z bladblazer maakt gebruik van maar liefst 2 x 18 V Lithium-Ion accu’s die jammer genoeg niet worden meegeleverd op het moment van aankoop. Echter blijken ze makkelijk te vinden en bovendien te gebruiken in combinatie met tal van andere machines. Deze accu bladblazer biedt een totale spanning van 40 Volt én een blaascapaciteit van maar liefst 320 km/h aan. Hij wordt gekenmerkt door 3 verschillende schakelstanden en een oplaadtijd van ongeveer 90 minuten.

Met een totaal formaat van 930 x 205 x 295 is hij vrij compact wat hem dan weer handzaam maakt. Kopers reageren bijzonder positief en velen raden hem ook aan. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de meest goedkope bladblazers uit het rijtje is.

 

Voordelen:

Blaascapaciteit: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat hij over een hoge blaascapaciteit beschikt van wel 230 km/h.

Oplaadtijd: in amper 90 minuten blijken de accu’s weer helemaal opgeladen en bijgevolg klaar voor gebruik.

Formaat: hij wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 930 x 205 x 295 mm wat als vrij compact kan worden beschouwd.

Voeding: het betreft een krachtige bladblazer die functioneert op basis van 2 x 18 Volt Lithium-ion batterijen en op die manier een totale spanning van 36 Volt garandeert.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg ligt het prijskaartje hier wel wat hoger dan het standaard gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Gardena ErgoJet 3000 Bladblazer 3000W Met zuig- en blaasfunctie Incl. 45 l opvangbak

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor deze unieke bladblazer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Gardena. Hij maakt deel uit van de Gardena Ergojet serie en wordt gekenmerkt door zowel een blaasfunctie alsook zuigfunctie. Daarnaast is hij, in tegenstelling tot de vorige producten, uitgerust met een opvangbak van maar liefst 45 liter groot.

Het is een krachtig apparaat met een ruim vermogen dat makkelijk een piek van 3000 Watt kan behalen. Dit maakt hem geschikt om niet alleen je tuin maar ook terras en oprit te onderhouden. Je kunt hem makkelijk op de borst dragen met behulp van de stevige brede borstband. In combinatie met het compacte formaat en lichte gewicht, maakt dit hem tot een handzaam apparaat. Verder biedt hij de mogelijkheid aan om tussen 2 standen te schakelen.

Het is een stevige en duurzame bladblazer die zeker niet voorzien is van de laagste prijs maar toch door heel wat kopers sterk gewaardeerd wordt. Echter zul je wel rekening moeten houden met een maximaal geluidsniveau van maar liefst 103 dB.

 

Voordelen:

Vermogen: deze bladblazer zul je, met een ruim vermogen van 3000 Watt, vast en zeker tussen de krachtige apparaten mogen verwachten.

Comfort: hij is voorzien van heel wat comfort. Zo blijkt hij niet alleen compact maar ook licht van gewicht. Verder wordt hij aangevuld met een stevige borstband.

Opvangbak: het product is voorzien van een stevige en duurzame opvangbak die een maximale capaciteit van 45 liter garandeert.

Multifunctioneel: het betreft hier een multifunctioneel apparaat dat niet alleen een krachtige blaasfunctie maar ook degelijke zuigfunctie blijkt aan te bieden.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat hij voorzien is van een vrij hoog prijskaartje.

Geluidsniveau: met een geluidsniveau van maximaal zo’n 103 dB, zal hij niet meteen stil te werk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus Dual Power POWDPGSET31 Accu Bladblazer – 40V – 1x Accu 40V – Lader

 

Net zoals de bekende Makita bladblazer en de befaamde bladblazer van Stihl, behoort ook dit exemplaar van Powerplus tot de absolute toppertjes. Of hij ook meteen tot de goedkope bladblazers kan gerekend worden, is misschien nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit én gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom, de moeite waard om deze – misschien wel populairste – accu bladblazer eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Powerplus Dual Power accu bladblazer in eerste instantie gekenmerkt door zijn ergonomisch gevormde uitvoering én de meegeleverde Dual Power 40V Li-ion accu en bijbehorende 20V/40V oplader; wat het prijskaartje alvast meteen lijkt te rechtvaardigen. Dit maakt dat je met de Powerplus Dual Power ook meteen voor een volwaardige én bovenal gebruiksklare snoerloze starterset kiest die je terras, oprit of grasveld in no-time weer helemaal bladervrij maakt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo geniet je een maximale snelheid van maar liefst 185 km/u die – indien gewenst – probleemloos kan worden aangepast. Dit alles wordt aangevuld met een relatief korte accu laadtijd van 120 minuten die vervolgens resulteert in een aangename gebruikstijd. Let wel; het maximale geluidsniveau bedraagt 100 dB wat meteen aantoont dat hij niet tot de geluidsstille apparaten kan gerekend worden.

 

Voordelen:

Prijskaartje: hoewel hij niet meteen voorzien is van de laagste prijs, kan hij tot de betaalbare apparaten gerekend worden gezien de meegeleverde accu én bijbehorende oplader. Kortom, het positieve advies door klanten is duidelijk gerechtvaardigd.

Snelheid: hoewel je de snelheid kunt aanpassen, bedraagt deze maximaal 185 km/u in combinatie met een maximaal luchtdebiet van 12,75 m3/min.

Laadtijd: de gemiddelde laadtijd van het apparaat wordt geschat op amper 120 minuten waarna de bladblazer toch een aanzienlijke gebruiksduur weet te leveren.

Spanning: de Powerplus Dual Power bladblazer werkt op basis van een 40V Li-Ion accu die met behulp van een bijbehorende 20V/40V lader makkelijk kan worden opgeladen.

 

Nadelen:

Geen benzine: ben je bewust op zoek naar een benzine bladblazer dan is dit apparaat van Powerplus niet de beste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. WOLF-Garten Elektrische bladblazer LBV 2600 E – motor 2600 Watt – opvangzak 50 liter

 

We sluiten het rijtje af met de elektrische bladblazer van het bekende en populaire Duitse merk Wolf-Garten. In vergelijking met bijvoorbeeld het bovenstaande toppertje, valt het lage en betaalbare prijskaartje meteen op, wat heel wat klanten duidelijk weten te appreciëren. 

De Wolf-Garten elektrische bladblazer is voorzien van een voedingskabel die je in het stopcontact dient te pluggen, weliswaar rekening houdend met een maximale invoerspanning van 220-230V. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, weet het apparaat een ruim vermogen én een bijbehorende luchtsnelheid tot wel 240 km/u te garanderen. Dit wordt overigens moeiteloos aangevuld met een zuig- /blaasvolume tot ongeveer 16 m³/min. Zijn gebruiksgemak wordt aangesterkt dankzij het ergonomisch ontworpen design, een geïntegreerde versnipperfunctie én een meegeleverde opvangzak van 50 liter.

Hoewel deze Wolf-Garten bladblazer heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het een elektrisch apparaat betreft. Sommige klanten kunnen hierdoor een beperkt bewegingsgevoel ervaren ten opzichte van bijvoorbeeld een snoerloze bladblazer. Desondanks zijn de meeste kopers overtuigd wat gelijk resulteert in een mooie score van 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de bladblazer is voorzien van een voedingskabel en dient bijgevolg op het stroomnet te worden aangesloten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, weet hij een ruim maximaal vermogen tot 2600 watt te genereren inclusief blaascapaciteit van 240 km/u.

Versnipperfunctie: de geïntegreerde versnipperfunctie verkleint het afval, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van een blaas- én zuigfunctie en wordt geleverd inclusief een ruime opvangzak van 50 liter.

 

Nadelen:

Niet krachtig: een enkele koper is van mening dat het apparaat niet voldoende kracht produceert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Black+Decker GWC1820PC-QW bladblazer laag geluidsniveau 18V 209 km/u

 

Ook deze bladblazer van Black+Decker mag alvast niet in het rijtje van 7 topproducten ontbreken. Indien je bovendien op zoek bent naar een bladblazer die behoorlijk stil te werk gaat, dan zit je met dit apparaat echt helemaal goed. Zo wordt het maximale geluidsniveau op amper 78 dB geschat.

Deze unieke bladblazer is voorzien van een krachtige makkelijk oplaadbare 18V Lithium-Ion accu waarmee een ruim vermogen van 3000 Watt kan worden bereikt. De totale blaascapaciteit bedraagt dan weer 209 km/h en je beschikt bovendien over de mogelijkheid om te schakelen tussen de 2 beschikbare standen. Het compacte formaat in combinatie met het lichte gewicht maakt hem dan weer extra handzaam.

De meeste klanten blijken niet alleen een positief advies te geven over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de kracht ervan. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de oplaadtijd toch al gauw 5 uurtjes in beslag zal nemen.

 

Voordelen:

Vermogen: hij bereikt moeiteloos een piekvermogen van maar liefst 3000 Watt inclusief een blaascapaciteit van ruim 209 km/h.

Geluidsniveau: in vergelijking met het vorige apparaat, zul je merken dat deze bladblazer met een maximaal geluidsvermogen van 78 dB, een pak stiller blijkt te zijn.

Voeding: hij is uitgerust met een duurzame 18V Lithium-Ion batterij die je makkelijk opnieuw kunt opladen.

 

Nadelen:

Oplaadtijd: jammer genoeg heeft de accu toch wel 5 uurtjes nodig om volledig te kunnen opladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Bosch ALB 18 LI Bladblazer Zonder Power for All accu en lader

 

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te opteren voor deze unieke bladblazer van Bosch, afkomstig uit de Bosch 18 Volt Li-ion accu serie. De lage prijs doet alvast grote ogen optrekken en maakt hem tevens toegankelijk voor mensen met een iets beperkter budget.

Het betreft hier een krachtige elektrische bladblazer die gekenmerkt wordt door een maximale accuspanning van 18 Volt. Zodra je de accu helemaal hebt opgeladen, kun je hem tot wel 17 minuten ononderbroken gebruiken. De blaascapaciteit wordt tevens op 210 km/h geschat wat hem geschikt maakt om terras, tuin en oprit probleemloos schoon te krijgen.

Deze draadloze elektrische bladblazer is vrij compact van formaat en licht van gewicht. In combinatie met de ergonomische handgreep maakt dit hem behoorlijk comfortabel om mee te werken. Ondanks de lage prijs en de vele positieve reacties van kopers, is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het geluidsniveau maximaal 90 dB bedraagt. Hij kan dus door sommigen als storend ervaren worden.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: indien je niet alleen op zoek bent naar een kwalitatieve bladblazer maar tevens ook naar een betaalbaar exemplaar, dan is dit een goede aanbeveling.

Gebruiksduur: een volle accu levert een gebruiksduur op van maar liefst 17 minuten.

Blaascapaciteit: je kunt hem vast en zeker tot de krachtige apparaten rekenen met een totale blaascapaciteit van maar liefst 210 km/h.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: indien je deze bladblazer in overweging neemt, houd er dan rekening mee dat het geluidsvermogen behoorlijk hoog ligt en makkelijk 90 dB kan bereiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Bosch ALB 18 LI Accu Bladblazer Met 18 V 2.5 Ah Li-Ion

 

De Bosch accu bladblazer is geschikt voor het bijeen blazen van bladeren en verschillend tuinafval. Hij is zeer licht dus je wordt niet vlug moe. Hij is draadloos dankzij het gebruik van de 18 Volt Lithium-ion batterij. Daardoor verkrijg je maximale bewegingsvrijheid tijdens je werkzaamheden. Comfort verzekerd door het ergonomisch design en omdat hij slechts 1,8 kg weegt.

De blaasbuis is afneembaar, daardoor is het apparaat veel gemakkelijker op te bergen en neemt hij minder ruimte in. Hij heeft een krachtig vermogen met een luchtsnelheid van wel 210 km/u. De batterij moet 1 uur opgeladen werden en daarna kan je hem tot 17 minuten ononderbroken gebruiken.

De online reviews geven een positief advies voor deze bladblazer. Hij is handig in gebruik en kopers zijn tevreden dat hij geen snoer heeft maar wel een batterij. Ze vinden hem geschikt voor middelgrote tuinen en vinden dat hij vlug en krachtig werkt. Een mooie bladblazer aanbieding!

Deze bladblazer van Bosch werkt op een batterij zodat je kunt genieten van een optimale bewegingsvrijheid. Bosch behoort bovendien tot de beste merken op het vlak van elektrische apparaten. Het apparaat is licht van gewicht zodat je niet vlug moe zult worden tijdens het werken.

 

Voordelen:

Accu: het apparaat werkt op een accu waardoor je over veel meer bewegingsvrijheid beschikt. Met een volle accu kun je 17 minuten lang ononderbroken werken, daarna kun je de batterij in anderhalf uur terug opladen. Je kunt het product ook kopen zonder batterij en lader.

Licht van gewicht: het toestel weegt slechts 1,8 kg waardoor je niet vlug last zult hebben van je armen. Bovendien is het apparaat voorzien van een softgrip waardoor je comfortabel kunt werken.

Krachtig: de blazer haalt een snelheid van 210 km per uur om op een efficiënte wijze bladeren te verwijderen van je terras of je tuin.

 

Nadelen:

Natte bladeren: het apparaat heeft te weinig kracht om natte bladeren weg te kunnen blazen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Black&Decker GW3030 Bladblazer 3000W

 

Deze bladblazer van BLACK+DECKER beschikt ook over een zuigfunctie en een versnipperaar. Hij is geschikt voor het blazen van natte bladeren en zwaar tuinafval. Dankzij de duurzame metalen rotor heb je meer blaas- en zuigkracht. Hij kan een blaassnelheid bereiken van wel 418 km/u!

Hij wordt geleverd met een opvangzak van 50 liter om al je afval in op te vangen. Zo kun je langer aan een stuk doorwerken. De versnipperaar maakt je afval tot 16 keer kleiner om het makkelijker af te voeren.

De online reviews zijn overwegend positief over dit apparaat. Hij is handig in gebruik. De zuigfunctie werkt perfect en als je versnippert zonder opvangzak kun je zo eenvoudig je tuin composteren.

Enkelen vinden hem wel te luidruchtig en vinden dat het snoer nogal kort is waardoor je minder bewegingsvrijheid hebt.

Black+Decker is een bekend merk dat garant staat voor een goede kwaliteit. Deze bladblazer kan het tuinafval ook opzuigen en versnipperen. Het apparaat is voorzien van een opvangzak van 50 liter voor het versnipperde afval.

 

Voordelen:

Functies: naast blazen kun je ook bladeren en afval opzuigen en laten versnipperen. De versnipperaar maakt het afval wel 16 keer kleiner waarna het in de opvangzak komt. Je kunt dit tuinafval daarna gebruiken als compost.

Krachtig: de blaasfunctie haalt een maximale snelheid van 418 km per uur waardoor het zelfs de natste bladeren kan wegblazen. Maar ook de zuigfunctie is krachtig zodat je natte bladeren kunt opzuigen.

Kabel: het apparaat moet je aansluiten op het lichtnet. Het voordeel daarvan is dat je nooit zonder stroom komt te zitten en rustig kunt blijven werken tot je de ganse tuin opgeruimd hebt.

 

Nadelen:

Snoerlengte: het snoer is niet lang genoeg om een grote tuin te kunnen opruimen. Je hebt dus zeker nog een verlengsnoer nodig bij het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bladblazers Koopgids

 

Een bladblazer is een handig product om, hoe kan het ook anders, bladeren en andere vuildeeltjes makkelijk van je terras of oprit te verwijderen. Toch blijkt er heel wat verschil te bestaan tussen de verschillende soorten bladblazers. Bedenk over welke functies en kenmerken het apparaat beschikt evenals het vermogen en de blaassnelheid. Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken. Ga daarbij aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Wat is een bladblazer en het gebruiksgemak

Een bladblazer wordt in de volksmond ook wel eens bladzuiger genaamd, en is een handig apparaatje waarmee jij je oprit, tuin of terras bladvrij kunt houden. Uiteraard is het niet zomaar de bedoeling om de eerste de beste bladblazer die je tegenkomt aan te schaffen, zo zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Eerst en vooral bestaan er verschillende types en daarnaast blijken sommige apparaten over extra kenmerken en functies te beschikken.

Bedenk waar je naar op zoek bent. Houd hierbij niet alleen rekening met je eigen wensen en verwachten maar ook met de omgeving waar je woont. Staan er heel wat bomen of juist niet? Heb je een grote oprit, terras of tuin of woon je eerder compact? Het antwoord op dergelijke vragen kan je alvast een stap verder helpen in de zoektocht naar de meest geschikte bladblazer.

 

Hand- of ruggedragen exemplaar in functie van de doelstelling

Tijdens je zoektocht naar de perfecte bladblazer zul je merken dat er verschillende uitvoeren op de markt zijn gebracht. Zo zijn er heel wat bladzuigers die zijn ontworpen in de vorm van een koffermodel. Dergelijke apparaten kun je op een eenvoudige manier in de hand dragen net zoals je met een gewone koffer zou doen en zijn uitermate geschikt voor thuisgebruik.

Echter, indien je vrijwel dagelijks professioneel in de weer bent met een bladblazer, is het toch wel handig om uit te kijken naar een ergonomischer exemplaar. Een voorbeeld kan de bladzuiger zijn die voorzien is van een brede verstelbare draagriem. Op die manier is het mogelijk om het apparaat over je schouder heen te dragen waardoor het gewicht min of meer verdeeld wordt. De best optie, jammer genoeg ook de duurste, blijkt een rugzakmodel te zijn.

 

Het type bladblazer: elektrisch, accu of benzine

Zoals reeds vermeld, is het mogelijk om met behulp van een bladblazer je tuin, oprit of terras volledig bladvrij te krijgen. Uiteraard zul je dan wel eerst een keuze moeten maken tussen de verschillende types. Zo heb je de elektrische bladblazers, de bladblazers met accu en de benzine bladblazers. Welke je kiest is niet alleen afhankelijk van je wensen maar ook van het budget en de doelstellingen.

Wil je graag heel wat bewegingsvrijheid genieten dan kies je maar beter voor een draadloze bladblazer. Denk bijvoorbeeld aan het exemplaar met accu of degene met de benzinemotor. Dergelijke bladzuigers zijn jammer genoeg wel iets duurder dan de elektrische variant met snoer. Als je over een grote tuin of oprit beschikt, kies je maar beter voor een benzinemotor. Een compacte tuin kan dan weer makkelijk bladvrij gemaakt worden met een elektrische bladblazer of eentje op accu.

Het vermogen en de blaassnelheid

Het is uiteraard minstens even belangrijk om stil te staan bij het vermogen van de bladblazer. Het vermogen bepaalt de kracht van het apparaat en dus bijgevolg ook de blaassnelheid. Bovendien wordt het vermogen steeds opnieuw uitgedrukt in Watt. Hoe groter het wattage, hoe groter de kracht en hoe hoger de blaassnelheid. Indien je dus op zoek bent naar een apparaat dat toch wel een beetje power kan bereiken, dan kies je maar beter voor een hoger vermogen.

In de meeste gevallen zul je je echter geen zorgen hoeven te maken. Zo bieden de meeste bladblazers al een vrij hoog vermogen en blaassnelheid aan die geschikt zijn om kleine tot middelgrote tuinen onder handen te nemen. Betreft het niet alleen losse droge bladeren maar heb je ook een grote oppervlakte met natte pakkende bladeren, kies dan bij voorkeur voor een bladblazer met een behoorlijk hoog vermogen. En indien mogelijk, is een bladblazer met instelbare blaassnelheid nog altijd de beste optie.

 

Zuigfunctie, versnipperfunctie en extra kenmerken

Tot slot willen wij het nog even hebben over bepaalde extra kenmerken en mogelijkheden. Zo bestaan er heel wat bladblazers die over net iets meer functies beschikken. Sommigen daarvan kunnen echt als een meerwaarde worden beschouwd terwijl anderen dan gewoon een leuke gadget zijn. Indien je bijvoorbeeld graag zo snel en efficiënt mogelijk te werk wilt gaan, dan kies je beter voor een exemplaar inclusief zuigfunctie én opvangbak. Ze zijn misschien iets duurder in de aankoop maar je hoeft de bladeren alvast niet meer zelf samen te vegen.

Dergelijke veelzijdige bladblazers worden steeds populairder en zijn doorheen de jaren al regelmatig aangepast. Zo heb je tegenwoordig ook bladzuigers die naast een blaas- en zuigfunctie nu ook een versnipperfunctie aanbieden. Op die manier worden de bladeren tijdens het opzuigen ook al meteen versnipperd.

Bedenk of de bladblazer voorzien is van een opvangbak of opvangzak. Dat is namelijk niet het geval voor elk exemplaar maar het kan wel handig zijn. Misschien betaal je net iets meer maar als je over een groot gazon beschikt, kan het best wel een meerwaarde bieden. Kortom heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat kost een bladblazer?

Ben je van plan om een bladblazer aan te kopen maar weet je niet precies aan welk budget je je mag verwachten? Dan helpen wij jou graag even op weg. Zo wordt de gemiddelde prijs van een degelijke standaard bladblazer geschat op ongeveer 180 euro. Uiteraard heb je apparaten die veel goedkoper zijn en anderen met een prijskaartje dat zelfs kan oplopen tot 2000 euro.

De prijs kan beïnvloed worden door verschillende factoren zoals het type, het vermogen en de doelstellingen. Zo zal een benzine bladblazer veel duurder zijn dan een elektrisch exemplaar met snoer. Beschik je over een middelgrote tot grote tuin en oprit dan zul je toch beter kiezen voor dergelijke benzinemotor of een bladzuiger met oplaadbare accu.

Q2: Hoe werkt een bladblazer en waar dient hij voor?

Een bladblazer wordt beschouwd als één van de meest praktische tuingereedschappen die er momenteel op de markt worden aangeboden. Woon je in een bosrijke omgeving of een straat waar veel bomen staan, en kun jij je mateloos ergeren aan een tuin en oprit vol bladeren? Dan lijkt een bladblazer alvast een goede aanbeveling te zijn.

Dergelijk apparaat zorgt ervoor dat je oprit en tuin in een mum van tijd weer helemaal bladvrij is. Door bovendien te kiezen voor een apparaat met zuig- én versnipperfunctie en bijkomende opvangbak, hoef je de bladeren nadien zelf niet meer op te rapen.

De werking van een bladblazer is dan ook behoorlijk eenvoudig en steunt op het principe van een sterke luchtstroom. Deze luchtstroom komt tot stand met behulp van een ventilator die door een motor wordt aangedreven. De snelheid waarmee de lucht zich verplaatst, is afhankelijk van het type bladblazer dat je besluit aan te kopen.

 

Q3: Wat voor benzine moet er in een bladblazer?

Als je besluit een benzine bladblazer aan te kopen dan zul je, hoe kan het ook anders, benzine nodig hebben. Toch is het belangrijk om op voorhand goed geïnformeerd te zijn en bijgevolg niet zomaar de eerste de beste benzine aan te kopen.

Bij gebruik van een bladblazer kun je maar beter hetzelfde type benzine gebruiken als wanneer je met een kettingzaag heggenschaar of grastrimmer zou werken. Eén van de betere opties hierbij is de STIHL Motomix benzine of eventueel de Aspen 2 benzine. Dergelijke brandstoffen bieden een echte meerwaarde en beperken de onderhoudskosten van je tuingereedschap aanzienlijk.

 

Q4: Wat verbruikt een bladblazer?

Hier kunnen we jammer genoeg geen eenduidig antwoord op geven aangezien het verbruik niet alleen afhankelijk is van het type bladblazer en het vermogen maar bovenal van het gebruik. Ben je bijvoorbeeld van plan om de bladblazer dagelijks te gebruiken? En is dat dan gedurende een half uurtje of ben je al gauw 1 uur lang bezig om de volledige tuin bladvrij te krijgen? Dat zijn allemaal factoren die een belangrijke rol spelen in het bepalen van het gebruik.

Algemeen kunnen we stellen dat een standaard bladblazer een tankinhoud heeft van gemiddeld 1 tot 1,5 l. Als je dergelijk apparaat gemiddeld zou gebruiken dan wordt dit geschat op ongeveer 1,3 liter per uur. Indien je de bladblazer op full speed inschakelt en hem dus permanent vol gas blaast, dan wilt dat zeggen je hem ongeveer een half uurtje zult kunnen gebruiken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES