6 beste Bloempotten Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste bloempotten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de geschikte bloempot maar kun je maar geen keuze maken? Het aanbod is dan ook bijzonder uitgebreid wat het nemen van een beslissing inderdaad lastiger kan maken. Daarom zijn wij voor jou alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Denk bijvoorbeeld maar aan de Euro3Plast Bloempot die gekenmerkt wordt door een hoog en rond design. Daarnaast blijkt ook de Erba Bloempot een schot in de roos te zijn. Net zoals het vorige exemplaar is hij voornamelijk uit kunststof gemaakt en is hij voorzien van een makkelijk te verwijderen binnenpot.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste bloempotten (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een grote hoge bloempot of toch liever eentje op poten of op een standaard? Er bestaan verder ook hangende bloempotten en verlichte potten. Wil je graag eentje vervaardigd uit duurzaam terracotta om buiten op het terras te plaatsen? Of wil je liever een plastic exemplaar om binnenshuis een plekje te geven? Ook qua kleur, vorm en merk zul je heel wat onderscheid opmerken. Zo heb je witte of zwarte bloempotten van Elho, ronde of vierkante of zelfs potten met een prachtige ovaal vorm. Bekijk de 7 topproducten hieronder alvorens je er de voor jou beste bloempot uit haalt.

 

1. Euro3Plast Bloempot Buiten Hoog Rond Tuit 16 l Kunststof

 

Het is niet meteen een aanbieding maar toch lijkt deze bloempot de moeite waard om in overweging te nemen. Hij wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien meteen ook wel het beste merk Euro3Plast en blijkt volledig uit kunststof vervaardigd. Hij is vervolgens afgewerkt met een prachtige opvallende appelgroene kleur die voorzien is van een vorm- én krasvaste coating. Verder blijkt hij ook nog eens stootvast, kleurrecht én winterhard te zijn wat hem meteen geschikt maakt voor binnen- en buitenshuis.

Indien je de felle appelgroene kleur maar niets vindt, dan kun je gelukkig nog uit tal van andere prachtige kleuren en designs kiezen. Wat betreft de binnen afmetingen kun je rekeningen op een breedte van 32,5 cm, een hoogte van 60,5 cm en een lengte van 32,5 cm wat overeenkomt met een inhoud van ongeveer 16 liter.

Een blik op de verschillende online reviews toont duidelijk aan dat het hier om een topproduct gaat. Zo hebben de meeste klanten een positief advies gegeven en het product uiteindelijk beloond met een maximumscore van maar liefst 4.9 sterren!

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze unieke bloempot heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van de positieve eigenschappen van kunststof.

Gebruiksvriendelijk: de bloempot blijkt niet alleen stootvast te zijn maar is daarnaast ook winterhard, kleurrecht en zelfs krasvast.

Handig in gebruik: dankzij de unieke kwaliteit van deze bloempot, blijkt hij geschikt om binnen- of buitenshuis te plaatsen. Bovendien is hij te verkrijgen in diverse kleurtjes.

Formaat: de bloempot is ongeveer 60,5 cm hoog, 32,5 cm lang en ruim 32,5 cm breed en biedt daarmee een inhoud van maar liefst 16 liter aan.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit met het prijskaartje te maken hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Erba Bloempot Musa met uitneembare binnenpot Kunststof

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en heb je niet meteen een bepaald budget voor ogen? Dan kan het helemaal geen kwaad om ook deze bloempot van Erba even grondig onder de loep te nemen. Deze unieke bloempot is, net zoals het vorige product, uit duurzaam kunststof vervaardigd en voorzien van een uitneembare binnenpot. Hij is vervolgens afgewerkt in een neutrale witte kleur maar bovendien ook in tal van andere neutrale kleuren en designs te bekomen.

Hij wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 90 cm in combinatie met een diameter van ongeveer 35 cm. Indien je op zoek bent naar een bloempot die je zowel binnen- als buitenshuis kunt plaatsen, dan kan dit exemplaar vast en zeker in overweging worden genomen.

We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk positief reageren en niet alleen tevreden zijn over het design en de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de kwaliteit. Zo wordt deze bloempot met een ruime score van maar liefst 4,8 sterren beloond. Misschien dat hij voor sommigen iets te hoog of groot is, maar dat is uiteindelijk een persoonlijke keuze!

 

Voordelen:

Materialen: ook hier heeft men gekozen om gebruik te maken van stevig en makkelijk te onderhouden kunststof.

Comfort: de bloempot beschikt over een degelijke binnenpot die je er makkelijk kunt uitnemen.

Formaat: de bloempot garandeert een lengte van ongeveer 90 cm in combinatie met een maximale diameter van 35 cm.

 

Nadelen:

Design: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties door klanten geplaatst. Echter is het altijd mogelijk dat het neutrale design niet bij iedereen in de smaak valt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Handed By Plantenstandaard Up High Handed By Up Hout Kunststof

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor deze unieke bloempot van het gewaardeerde merk Handed By Up. In tegenstelling tot de vorige 2 bloempotten uit dit lijstje, zul je zien dat het hier een bloempot inclusief standaard betreft. Zo is het driepotige onderstel vervaardigd uit duurzaam hout terwijl de uiteindelijke bloempot uit kunststof is vervaardigd.

De bloempot wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 26 x 26 x 20 cm waarbij de diameter ongeveer 26 cm betreft. Het ronde unieke design zorgt niet meteen voor een vintage maar veeleer een moderne uitstraling. Houd er wel rekening mee dat deze bloempot bedoeld is om binnenshuis te plaatsen, daar hij niet weersbestendig blijkt te zijn.

Toch wordt hij beoordeeld met een positieve eindscore van 4,8 sterren waarmee hij tot het rijtje van populairste bloempotten behoort. Slechts één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid en vindt de bloempot eerder gevaarlijk met jonge kindjes in huis.

 

Voordelen:

Formaat: de bloempot garandeert een totaal formaat van 26 x 26 x 20 cm waarbij de doorsnede op zo’n 26 cm wordt geschat.

Materialen: het is een stevige bloempot die is gemaakt uit een combinatie van verschillende materiaalsoorten. Zo vind je stevig hout terug in het kwalitatieve onderstel en kunststof in de bloempot zelf.

 

Nadelen:

Niet weersbestendig: ben je op zoek naar een bloempot die je buitenshuis kunt plaatsen, dan lijkt dit product niet meteen de beste aanbeveling.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Love Earth Macramé Plantenhanger Katoen

 

Wil je niet meteen heel wat geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een kwalitatieve en designvolle bloempot? Dan kun je deze goedkope bloempot van Love Earth even grondig bekijken. Hij wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 65 x 20 x 65 cm en is te vinden in het rijtje van unieke plantenhangers.

Deze prachtige plantenhanger is vervaardigd uit duurzaam katoen en bovendien volledig met de hand gemaakt. Wat hem meteen heel erg uniek en persoonlijk maakt. Z’n rechthoekige vorm en landelijke uitstraling maken hem geschikt voor eender welk interieur. Bovendien blijkt de plantenhanger ook helemaal waterdicht te zijn waardoor je hem zowel binnen- als buitenshuis zonder problemen kunt gebruiken.

Ook hier merken we dat de meeste klanten helemaal weg zijn van deze prachtige bloempot in neutrale beige kleur. Indien er al een mogelijks minpuntje zou kunnen worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan lichtbron. Anderzijds zijn niet alle kopers op zoek naar een verlichte bloempot.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een unieke bloempot die je evenzeer kunt beschouwen als plantenhanger. Men heeft tijdens het productieproces gebruik gemaakt van kwalitatief katoen.

Waterdicht: het is een pluspunt dat er aandacht besteed werd aan het waterdicht maken van deze bloempot.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare prijskaartje.

Formaat: het is een vrij compacte én bijzonder handzame bloempot met een totale afmeting van 65 x 20 x 65 cm.

 

Nadelen:

Design: indien je niet meteen op zoek bent naar een bloempot die je ergens kunt ophangen, dan is dit product niet echt een goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mica Decorations lester ronde pot maat Terracotta

 

Ook deze unieke bloempot van Mica Decorations kan duidelijk heel wat klanten bekoren. Zo wordt hij beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren. Werkelijk geen enkele koper geeft negatief advies over deze unieke bloempot waardoor we duidelijk kunnen stellen dat het een topproduct betreft. Echter zul je toch wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zo wordt de bloempot gekenmerkt door een maximaal formaat van 38 x 38 x 35 cm wat overeenkomt met een inhoud van ongeveer 40 liter. Doordat de bloempot spatwaterdicht is, wordt aangeraden om hem voornamelijk binnenshuis een leuk plekje te geven. In tegenstelling tot de andere bloempotten uit dit lijstje, is dit exemplaar uit duurzaam terracotta vervaardigd en vervolgens afgewerkt in een neutrale kleur. Houd er wel rekening mee dat hij makkelijk kan breken indien je hem laat vallen.

De bloempot is rond van vorm en biedt een landelijke stijl waardoor hij geschikt is om in tal van interieurs te plaatsen. Bij de aankoop van deze bloempot wordt ook een duidelijke handleiding met instructies meegeleverd alhoewel je helemaal vrij bent om hem te gebruiken zoals je wilt.

 

Voordelen:

Handleiding: op het moment dat je besluit de bloempot aan te kopen, wordt een handige gebruiksaanwijzing meegeleverd met hoe je de bloempot kunt gebruiken.

Materiaal: het betreft hier een stevige bloempot die voornamelijk uit kwalitatief terracotta werd gemaakt.

Formaat: de bloempot meet maar liefst 38 x 38 x 35 cm en biedt een maximaal volume van 40 liter aan.

 

Nadelen:

Niet buitenshuis: jammer genoeg blijkt de bloempot enkel spatwaterdicht te zijn en daardoor dus niet geschikt om op het terras of in de tuin te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Bloempot plantenpot met gekleurde LED verlichting 19cm hoog

 

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke opvallende bloempot van Stuntwinkel.nl. Hij wordt gekenmerkt door een budgetvriendelijk prijskaartje en beschikt misschien zelfs wel over de laagste prijs in vergelijking met de andere 5 topproducten uit deze lijst.

De bloempot is ongeveer 19 cm hoog en wordt aangevuld met een diameter van ruim 17 cm. Dit maakt hem vrij compact maar tegelijk ook heel handzaam en makkelijk om te plaatsen. Doordat hij vervaardigd is uit duurzaam kunststof, kun je hem makkelijk binnen- of buitenshuis een plekje geven. De witte bloempot is bovendien voorzien van een unieke ledverlichting die volledig op batterijen werkt. Houd er wel rekening mee dat de 3 AAA batterijen niet worden meegeleverd en dat de ledverlichting niet instelbaar blijkt te zijn.

We stellen dan ook vast dat de meningen eerder verdeeld zijn- Sommige klanten vinden het duidelijk een topproduct en raden het andere kopers meteen aan. Een kleine minderheid van de gebruikers is niet meteen overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Laat je niet gelijk afschrikken maar bekijk het even.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: in tegenstelling tot de andere bloempotten uit dit lijstje, zul je zien dat dit exemplaar is uitgerust met ledverlichting.

Budgetvriendelijk: bij het zien van het lage en betaalbare prijskaartje, zul je meteen aangenaam verrast zijn.

Formaat: de bloempot wordt gekenmerkt door een hoogte van 19 cm in combinatie met een doorsnede van maar liefst 17 cm.

 

Nadelen:

Geen batterijen: jammer genoeg worden er op het moment van aankoop, geen 3 AAA batterijen meegeleverd. Je zult hier dus zelf nog naar op zoek moeten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bloempotten Koopgids

 

Een bloempot hoeft niet alleen functioneel te zijn maar kan daarnaast ook een esthetische waarde aanbieden. Daarnaast heb je bloempotten die je zowel binnen- als buitenshuis kunt plaatsen, op een standaard of hangend. Kortom, er bestaan wel degelijk verschillende soorten bloempotten wat de keuze er niet altijd makkelijker op maakt. Verder is het ook een aanbeveling om rekening te houden met het formaat, de gebruikte materialen, de opties en het design. Tijdens het vergelijken van de verschillende bloempotten kun je altijd wel enkele leuke aanbiedingen spotten.

Het type bloempot

We begrijpen dat het ruime aanbod aan bloempotten vaak voor heel wat keuzestress en frustraties kan zorgen. Daarom willen wij jou met deze koopgids alvast even op weg helpen. Zo raden wij aan om een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten bloempotten. Bedenk daarbij op je op zoek bent naar een lage compacte bloempot die je makkelijk op een tafeltje kunt plaatsen. Of wil je toch liever een staande bloempot op poten of met standaard waar je eventueel een iets grotere plant in kunt plaatsen. Ook een hangende bloempot behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast kun je eventueel ook het onderscheid maken tussen de bloempotten die bestemd zijn om buitenshuis te plaatsen en de exemplaren die hoofdzakelijk bedoeld zijn om ergens binnen in huis te installeren. Echter kun je tegenwoordig ook kiezen voor een bloempot die voorzien is van speciale coatingen waardoor je hem zowel binnen- alsook buitenshuis kunt plaatsen. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Het formaat, de vorm en de gebruikte materialen

Bij de zoektocht naar de jou perfecte bloempot zul je tevens zien dat er diverse mogelijkheden zijn op vlak van formaat, vorm en materialen. Zo kun je kiezen tussen grote hoge bloempotten of lage compacte exemplaren. Om het formaat te bepalen, raden wij jou aan om rekening te houden met de plaats waar je de bloempot wilt installeren. Een compacte bloempot komt veel beter tot uiting op een verhoogje zoals een tafel of kast. Een grote hoge bloempot, al dan niet op een staander, staat beter meteen op de grond.

Ook op vlak van vorm zijn er heel wat mogelijkheden. Het hoeft dan ook helemaal niet gezegd dat je kunt kiezen tussen ronde, vierkante of tal van asymmetrische vormen. Bedenk ook hier waar je hem wilt plaatsen en houd daarbij rekening met de stijl van het interieur.

Daarnaast willen wij jou er ook op wijzen dat de bloempot uit diverse materialen kan worden vervaardigd. Afhankelijk van het type materiaal is hij geschikt om buiten- of binnenshuis te worden geplaatst. Zo heb je heel wat kunststof exemplaren die je zowel buiten- als binnenshuis kunt plaatsen. Verder bestaan er ook bloempotten vervaardigd uit terracotta, aardewerk, porselein, ijzer, plastic of hout. Kies je voor een houten bloempot en wil je hem buiten plaatsen, zorg er dan voor dat hij bewerkt is met een weersbestendige coating.

Opties en andere mogelijke kenmerken

Tot slot zul je zien dat sommige bloempotten over net iets meer mogelijkheden beschikken ten opzichte van andere. Zo kan het een leuk effect zijn indien de bloempot voorzien is van een ledverlichting. Altijd leuk indien je op een zomeravond nog even buiten op het terras van een wijntje wilt genieten. Houd er dan wel rekening mee dat de batterijen meteen op het moment van aankoop worden meegeleverd.

Bedenk daarnaast of de bloempot stoot- en krasbestendig is. Daarnaast is het ook altijd handig indien de bloempot over een kleurrechte coating beschikt waardoor hij zijn kleur mooi blijft behouden. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat factoren waar je rekening mee zult moeten houden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke verf moet je gebruiken als je een bloempot wilt verven?

Wil je graag je bloempot wat pimpen door hem in een nieuw kleurtje te steken? Dat kan! Uiteraard moet je wel rekening houden met enkele belangrijke factoren zoals het materiaal waaruit je bloempot vervaardigd is, alsook wil je hem buiten- of binnenshuis plaatsen. Zo wordt aangeraden om een bloempot met blinkende lak coating te verven met behulp van muurverf. Bij een standaard terracotta bloempot kun je evengoed gebruik maken van muurverf of eventueel beroep doen op grondverf.

Houd er in beide gevallen wel rekening mee dat de bloempot helemaal schoon is. Zorg dat er geen oneffenheden op vuil op te bespeuren valt zodat het verven verder vlekkeloos verloopt. Wil je de bloempot graag buitenshuis plaatsen, dan is het aangewezen om te kiezen voor een weersbestendige verfsoort. Zo kun je kiezen voor een grondverf op waterbasis, vaak acryl. Veel succes!

 

Q2: Wat is de geschikte afmeting van een bloempot?

Bloempotten bestaan vandaag de dag niet alleen in verschillende vormen, kleuren en designs maar ook diverse afmetingen en materialen. Het is dan ook niet mogelijk om een eenduidig antwoord te bieden op deze vraag. Om de afmeting van de bloempot te bepalen, moet je namelijk rekening houden met verschillende factoren.

Zo is het in de eerste plaats belangrijk om rekening te houden met het type bloem of plant dat je in de bloempot wilt plaatsen. Sommige planten en bloemen hebben iets meer ruimte nodig en zijn bijgevolg gebaat bij een grote brede bloempot. Daarnaast is ook de plaatsing een belangrijke factor. Waar wil je de bloempot plaatsen? Buiten- of binnenshuis en staand of hangend?

Q3: Hoe maak je een bloempot?

Ben je graag creatief bezig, dan kun je natuurlijk ook gewoon je eigen bloempotten maken. Op die manier worden de bloempotten nog net dat tikkeltje persoonlijker. Je kunt hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van polymeerklei. Dergelijk type klei is bijzonder handzaam en makkelijk hanteerbaar. Door de klei zachtjes te masseren, wordt hij zachter en kun je hem in allerlei vormen boetseren. Vervolgens laat je je creatie uitharden en werk je af met een likje verf of lak.

Ook een bloempot uit hout kan makkelijk eigenhandig in elkaar geknutseld worden. Net zoals een exemplaar uit cement. Cement is misschien iets minder makkelijk te hanteren maar bijvoorbeeld wel steviger dan polymeerklei en hout. Kortom, mogelijkheden genoeg om je eigen perfecte bloempot te ontwerpen.

 

Q4: Hoe kun je een bloempot waterdicht maken?

Je kunt je bloempot op een eenvoudige manier waterdicht maken door gebruik van een waterdichte binnenbak of een stevige onderzetter. Als je gebruik maakt van een dergelijke binnenbak, is het belangrijk om tegelijk ook te werken met hydrokorrels. Hydrokorrels zullen er namelijk voor gaan zorgen dat de bloemen of planten niet gaan verdrinken in een overvloed aan water. Wat wel eens het geval kan zijn als je de bloempotten waterdicht wilt maken.

Dat risico heb je natuurlijk niet, of minder, als je kiest voor een onderzetter. Bovendien is de keuze voor een onderzetter ook vaak goedkoper.

 

Q5: Waar is een bloempot van gemaakt?

Zoals reeds vermeld in het antwoord bij vraag 2, is het assortiment bloempotten vandaag de dag heel erg uitgebreid. Dat zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om uit diverse materiaalsoorten te kiezen. Let er wel op dat sommige materialen steviger zullen zijn dan andere en bijvoorbeeld meer geschikt om binnen- en/of buitenshuis te plaatsen.

Zo zijn er heel wat bloempotten die vervaardigd zijn uit aardewerk of terracotta. Echter kun je ook kiezen voor een lichter exemplaar uit kunststof of plastic dat uitermate geschikt is om binnenshuis te plaatsen. Ook glas, porselein en PVC of hout behoren tot de vele mogelijkheden. Kortom, bedenk waar je de bloempot hebben wilt, welke bloem of plant je er wilt in plaatsen en wat je eigen persoonlijke voorkeur is.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES