5 beste Bolderkarren Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste bolderkarren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bolderkarren zijn een handige oplossing om objecten, voorwerpen en personen van punt A naar punt B te vervoeren. Echter kan niet elk type bolderkar ook voor eender welk klusje worden gebruikt. Zo zijn er bolderkarren die uitsluitend ontworpen zijn om personen te vervoeren en andere wagens waarmee je enkel voorwerpen of objecten kunt verplaatsen. Zo zou je onder meer kunne opteren voor de Fuxtec Bolderkar FX-CTL900 – paars die gekenmerkt wordt door een vrij ruime uitvoering en dito draagkracht en bijgevolg multifunctioneel inzetbaar blijkt. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de TecTake Bolderkar Transportkar die geleverd wordt inclusief een stevige duurzame draagtas.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste bolderkarren (Reviews) van 2024

 

Het bolderkar gamma is tegenwoordig ontzettend uitgebreid waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Ben je op zoek naar een eenvoudig te bedienen handmatige bolderwagen of spendeer je toch liever wat meer aan een elektrische bolderkar? In het laatste geval kan het handig zijn om eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties niet te negeren. In de 5 topproducten hieronder zul je heel wat vouwbare bolderkarren tegenkomen alsook bolderkarren met luchtbanden en inklapbare bolderkarren. Wij willen jou het advies geven om ook de online reviews bij het product even door te nemen daar deze vaak extra info bevatten.

 

1. Fuxtec Bolderkar FX-CTL900 – paars // FUXTEC bolderkar

 

Of je met de Fuxtec opvouwbare bolderkar ook meteen voor het artikel met de laagste prijs laat staan één van de goedkope bolderkarren uit het rijtje kiest, valt sterk te betwijfelen. Toch lijken heel wat kopers overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de unieke gebruiksvriendelijkheid getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze – beste? – bolderkar eens even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de FX-CTL900 bolderkar van Fuxtec gekenmerkt wordt door een vrij grote afmeting en een nog ruimer ogend interieur wat meteen resulteert in een aanzienlijk transportvolume. Vervaardigd uit een combinatie van aluminium, staal en textiel en voorzien van 4 stevige massieve banden, biedt hij niet alleen het gebruiksgemak maar ook de stevigheid en duurzaamheid die je van een functionele bolderkar verlangt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want het geheel wordt verder geoptimaliseerd dankzij de unieke afneembare stoelbekleding, de bijbehorende Fuctex koeltas, de praktische zonnekap en de bijbehorende 5-punts veiligheidsgordel. Kortom, naast het feit dat deze bolderkar ook nog eens opvouwbaar is, een meer dan welkome aanbeveling!

 

Voordelen:

Banden: de kar is uitgerust met 4 vergrote comfort-rubberen banden die ook nog eens geveerd zijn en daardoor eender welk terrein kunnen worden opgestuurd.

Gebruiksgemak: de bolderkar is gezegend met een klassieke trekstang en een bijbehorende stevige duwbeugel die elk op hun beurt bijdragen aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Opvouwbaar: ben je op zoek naar een inklapbare bolder die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is dit exemplaar van Fuxtec alvast een schot in de roos. De ideale park én strand bolderkar!

 

Nadelen:

Prijzig: houd er wel rekening mee dat zijn prijskaartje best wel wat boven het gemiddelde uitsteekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TecTake Bolderkar transportkar bolderwagen + draagtas 402316

 

Met de Tectake bolderkar kies je meteen voor een koopje in vergelijking met heel wat andere bolderwagens uit dit lijstje. Dit maakt het meteen één van de populairste wagens uit deze top 5, beloond met een mooie eindscore van 4.6 sterren. Slechts één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid.

De bolderwagen van Tectake wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 115 x 54 x 104 cm en blijkt, net zoals het vorige product, opvouwbaar. Hierdoor kan de ingenomen ruimte worden beperkt wat het handiger maakt om de wagen te verplaatsen en/ of op te bergen. Het stalen onderstel in combinatie met de polyester doek garanderen hierbij een maximale draagkracht van maar liefst 70 kg.

Daarnaast zul je zien dat de bolderkar voorzien is van een extra achterzak, enkele bekerhouders en een bijzonder groot laadvlak van 77 x 48 x 25 cm. Dankzij de massieve banden is deze bolderwagen uitermate comfortabel om objecten, huisdieren of jonge kindjes van punt A naar punt B te vervoeren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: bij het zien van het lage prijskaartje, zul je begrijpen dat het een budgetvriendelijke bolderkar betreft.

Materialen: het stalen onderstel wordt verder aangevuld met een opvallend blauwe polyester doek.

Formaat: de maximale afmeting van deze bolderkar bedraagt 115 x 54 x 104 cm waarbij je een extra groot laadvak geniet van maar liefst 77 x 48 x 25 cm.

Handig in gebruik: de bolderkar blijkt overigens niet alleen uitgerust met 2 grote bekerhouders maar is ook voorzien van een overtrokken handvat, een extra zak waarmee je de kar na gebruik kunt dragen, massieve banden en een draagkracht van 70 kg.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze bolderkar, één koper niet meteen weten te overtuigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Benson Bolderkar, Bolderwagen Hout,  Luchtbanden, Belastbaar tot: 70 kg

 

Tussen de traditionele houten bolderkarren zul je vast en zeker dit exemplaar van het bekende, en misschien voor sommigen ook wel het beste, merk Benson kunnen spotten. De kar wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 90 x 60 x 53 en blijkt voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van metaal en hout. Houd er wel rekening mee dat je deze kar, in tegenstelling tot de vorige 2 producten, niet kunt dichtklappen. Je zult dus altijd iets meer ruimte moeten voorzien om de wagen na gebruik ergens te plaatsen en/ of op te bergen.

Door de gebruikte materialen zal deze bolderkar ook net iets meer wegen dan de vorige 2 wagens uit het lijstje. Toch geniet je nog altijd een uitstekende draagkracht van 70 kg en een optimaal comfort om de wagen te verplaatsen vanwege de unieke luchtbanden.

Wanneer we een kijkje nemen tussen de online reviews dan stellen we tot op heden alleen maar positieve reacties vast. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de uitstekende aangeboden kwaliteit en duurzaamheid en zijn daarnaast ook te spreken over de gebruiksvriendelijkheid!

 

Voordelen:

Formaat: de bolderkar kent een totaal formaat van 93,5 x 60 x 52 cm waarbij de laadruimte een afmeting kent van 69 x 40 x 23 cm.

Materiaal: het onderstel van deze bolderkar blijkt vervaardigd uit duurzaam gepoedercoat staal. De behuizing is dan weer uit natuurlijk effen hout gemaakt.

Luchtbanden: het geheel wordt aangevuld met 4 stevige rubberen luchtbanden die je de mogelijkheid bieden om je ook op oneffen terrein probleemloos te begeven.

Trekstang: de bolderwagen wordt eveneens gekenmerkt door een stevige trekstang waarmee je hem makkelijk kunt vooruit duwen of achter je aan trekken.

 

Nadelen:

Bouwpakket: houd er rekening mee dat de bolderkar als een bouwpakket wordt geleverd en je hem zelf nog in elkaar dient te monteren.

Niet dichtvouwen: indien er al een klein minpuntje kan en mag worden genoteerd dan heeft dit vooral te maken met het feit dat je deze wagen niet kunt dichtklappen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LifeGoods Bolderkar – Opvouwbaar – 120KG Draagkracht – 103L – Inklapbare Bolderwagen/ Transportwagen

 

De LifeGoods bolderkar – overigens beschikbaar in 3 neutrale designs – kent een behoorlijk ruime totale afmeting van 120 x 61 x 80 cm wat resulteert in een kar van 74 x 45 x 27 cm en een bijbehorende inhoud van maar liefst 103 liter. Na gebruik vouw je hem – net zoals heel wat andere bolderkarren – eenvoudig dicht waardoor de totale afmeting beperkt wordt tot 61 x 26 x 80 cm. Ideaal dus om hem eender waar mee naartoe te nemen.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo is de bolderkar uitgerust met een stevig stalen frame in combinatie met een dubbellaags polyester hoes, plastic verbindingsonderdelen en PP&PU wielen. Dit resulteert dan ook in een aanzienlijke draagkracht van wel 120 kg waardoor hij dan weer geschikt is voor kleine tot middelgrote gezinnen inclusief honden.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de meegeleverde extra draagtas, de ingebouwde remmen, de stevige duwstang, het verstelbare stuur en de praktische 360º draaibare bolderkar luchtbanden. We stellen dan ook vast dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het product belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met heel wat andere bolderkarren, blijkt dit product alvast budgetvriendelijk geprijsd te staan.

Handig in gebruik: het verstelbare stuur en de stevige duwstang worden aangevuld met een stel massieve luchtbanden, een ingebouwd remsysteem en een meegeleverde draagtas.

Draagkracht: de combinatie van het stalen frame, de plastic verbindingsonderdelen, de dubbellaags polyesterhoes en de stevige banden zorgen voor een ultieme draagkracht tot 120 kg.

Onderhoud: je kunt de polyesterhoes makkelijk van de bolderkar ritsen en op een standaard wasprogramma van 30º reinigen.

 

Nadelen:

Geen zitje: houd er rekening mee dat de bolderkar niet is uitgerust met 1 of meerdere geïntegreerde zitjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Rambler Explorer 120, Luchtbanden, Belastbaar tot: 300 kg

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget hierbij geen enkel probleem? Dan raden wij jou aan om de bolderkar van Rambler even grondig onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat de Rambler Explorer 120 bolderwagen gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 161 x 69 x 74 cm en speciaal ontwikkeld werd voor het vervoeren van maximaal 10 jonge kindjes. De maximale draagkracht wordt dan ook geschat op ongeveer 300 kg.

Deze prachtige bolderwagen is voorzien van een bijzonder stevig doch lichtgewicht onderstel vervaardigd uit aluminium en werd afgewerkt met een polyester en textiel behuizing. In tegenstelling tot heel wat andere bolderkarren uit het lijstje, blijkt dit exemplaar wel degelijk voorzien van een krachtig remsysteem wat hem meteen veilig maakt.

Deze veiligheid en comfort worden nog verder uitgebreid door het gebruik van luchtbanden, duwstangen en het stevige achterboard. Kortom, een echte aanrader voor scholen en kinderdagverblijven. Tot op heden zijn er echter nog geen reacties geplaatst maar dit kan te maken hebben met hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Formaat: de bolderkar kent een totale afmeting van 161 x 69 x 74 cm wat hem geschikt maakt om maximaal 10 jonge kindjes van punt A naar punt B te vervoeren.

Handig in gebruik: naast de stevige luchtbanden blijkt de bolderkar eveneens voorzien van een veilig remsysteem, een stevige achterbak en 2 duwstangen waardoor een extra begeleider kan meeduwen.

Draagkracht: hij biedt hierbij een totale draagkracht aan van maar liefst 300 kg.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze bolderkar aan te kopen dan zul je zien dat er toch wel wat extra budget voor nodig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bolderkarren Koopgids

 

Bolderkarren bestaan al enkele jaren en bieden vaak heel wat voordelen en comfort. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste bolderkar aan te kopen. Bedenk wat je ermee wilt doen om op die manier de draagcapaciteit, het formaat en de materialen te bepalen. In de koopgids hieronder trachten we enkele van deze prangende vragen te beantwoorden zodat het makkelijker wordt om de verschillende bolderkarren nadien met elkaar te vergelijken. Verder lijkt het ons evenzeer een goede aanbeveling om aandachtig te zijn voor aanbiedingen. Het is altijd leuk om met een koopje huiswaarts te keren, niet?

Wat is een bolderkar en het gebruiksgemak

Een bolderkar, ook wel bolderwagen genoemd, is een handige kar die gekenmerkt wordt door 4 stevige massieve banden of luchtbanden in combinatie met een verlengd handvat. Op die manier kun je de kar makkelijk voor je uit gaan duwen of achter je aan trekken. Dit maakt dat de bolderkar een handig middeltje is om objecten en voorwerpen van punt A naar punt B te transporteren. Echter wordt de bolderkar vandaag de dag ook regelmatig gebruikt om personen, vooral jonge kindjes, te vervoeren.

Extra handig dus indien je met het gezin gaat kamperen of enkele dagjes naar het strand besluit te gaan. In een bolderkar kunnen je kindjes makkelijk plaatsnemen en kun je er evenzeer nog enkele objecten en voorwerpen in kwijt. Zo heb je je handen vrij wat het allemaal net iets comfortabeler maakt.

Echter willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste bolderkar aan te kopen. Bedenk op voorhand waarvoor je de kar wenst te gebruiken en of je die vaak gaat gebruiken. Op die manier kun je een inschatting maken van het draagvermogen alsook de afmetingen en de gebruikte materialen. Sommige bolderwagens zijn bijvoorbeeld meer geschikt om kindjes te vervoeren in tegenstelling tot andere karren.

 

Welke voordelen brengt het gebruik ervan met zich mee

Afhankelijk van het type bolderkar en de materialen waaruit deze is vervaardigd, kun je genieten van bepaalde mogelijkheden. Zo zullen sommige bolderwagens speciaal zijn uitgerust om specifieke gewichten te dragen terwijl andere exemplaren dan weer multi-inzetbaar zijn.

Algemeen kunnen we stellen dat een bolderkar, afhankelijk van het type dus, gebruikt wordt om voorwerpen, objecten en spulletjes te vervoeren. Denk bijvoorbeeld maar aan koelboxen, een barbecue set, een parasol, klapstoeltjes, speelgoed en/ of boodschappen. Echter wordt hij door steeds meer personen evenzeer aangewend om huisdieren en/ of kindjes te verplaatsen. Denk in het laatste geval maar aan schooltjes of kinderdagverblijven waarbij meerdere kindjes tegelijk moeten worden vervoerd.

 

Beschikbare ruimte en draagcapaciteit

Bij de aankoopbeslissing van een bolderkar is het van groot belang om rekening te gaan houden met de draagcapaciteit en de beschikbare ruimte. Om beide factoren te kunnen bepalen, is het aangewezen om op voorhand even grondig na te denken over het doel. Waarvoor wil je de bolderkar gebruiken en wat wil je er precies mee gaan vervoeren? Wil je heel wat kindjes of spullen verplaatsen, dan is het belangrijk om uit te kijken naar een bolderkar met iets meer ruimte. Zo heb je karren waar maximaal 2 jonge kindjes in kunnen plaatsnemen en karren waar je tot wel 6 kindjes mee kunt vervoeren.

Naast de beschikbare ruimte moet je ook aandachtig zijn voor de draagcapaciteit. Deze wordt steeds opnieuw uitgedrukt in kg en bepaalt met andere woorden het maximale laad- of draagvermogen. Bedraagt het laadvermogen van een bepaalde bolderkar 100 kg dan is deze bijgevolg niet geschikt om een transport van 150 kg aan te bieden. Houd hier dus zoveel mogelijk rekening mee.


De gebruikte materialen en andere belangrijke kenmerken en tips

Net zoals er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van afmetingen en draagcapaciteit, zijn er ook heel wat opties op basis van de gebruikte materiaalsoorten. In de meeste gevallen blijkt het frame of het onderstel van de bolderkar vervaardigd te zijn uit staal of metaal. Dit wordt aangevuld met een bak gemaakt uit hout, textiel of kunststof.

De banden daarentegen kunnen gemaakt zijn uit kunststof en/ of rubber. Kies je voor kunststof banden dan ben je verzekerd van stevige harde banden die niet lek rijden. Luchtbanden daarentegen kun je dan weer zelf gaan oppompen en zijn ideaal in combinatie met eender welk type ondergrond.

Bedenk bij de keuze voor een houten bolderkar dat het hout makkelijk kan gaan schimmelen. Zorg er dan voor dat je kiest voor behandeld hout of dat je zelf het hout nog even gaat behandelen zodanig dat het bestand is tegen diverse weersinvloeden. Wil je graag kindjes vervoeren dan is een metalen bolderkar ideaal. Zorg er in dergelijke gevallen voor dat de bolderkar is uitgerust met een hogere rand en voorzien is van veiligheidsriemen zodanig dat de kindjes er niet kunnen uitvallen.

 

Onderhoud en duurzaamheid

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het onderhoud en de duurzaamheid. Zo is het belangrijk om de bolderkar na elk gebruik even grondig schoon te maken, wat bijdraagt aan de algemene duurzaamheid. Kies bij voorkeur voor materialen die makkelijk te onderhouden zijn. Denk bijvoorbeeld aan staal en kunststof, wat makkelijker schoon te maken/houden is ten opzichte van een houten bolderkar.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES