7 beste Bosmaaiers Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste bosmaaiers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Greenworks Bosmaaier kies je voor een handig en krachtig apparaat dat een snelheid van maar liefst 8400 rpm garandeert. Ben je echter op zoek naar een benzine bosmaaier dan lijkt de Powerplus Geel alvast een goede oplossing te zijn. Deze 4-takt bosmaaier is niet alleen geschikt om het gazon te maaien maar evengoed het gras te trimmen. Kortom, een handig en veelzijdig product. Bekijk de 3 hedendaagse topproducten hieronder alvast even en wie weet zit er wel een apparaat tussen dat helemaal aan jouw verwachtingspatroon lijkt te voldoen. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste bosmaaiers (Reviews) van 2024

 

De beste bosmaaier hoeft niet noodzakelijk het duurste exemplaar te zijn. Er zijn ook heel wat aanbiedingen en goedkope bosmaaiers die de moeite waard zijn om even te bekijken. Kies je voor een bosmaaier van Makita, Kibani, Stihl of Husqvarna? Dat is vooral een persoonlijke keuze. Net zoals de keuze voor een elektrische bosmaaier of eentje met een accu of werkend op benzine. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en houd eveneens rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

1. Greenworks Bosmaaier met 24 V 2 Ah accu G24LT30 2101207UA

 

Of het de bosmaaier met de laagste prijs is, dat valt nog even af te wachten. Toch lijkt dit apparaat van Greenworks alvast een positief effect op klanten te hebben. Het betreft een compacte tevens lichtgewicht bosmaaier die bijzonder handzaam is en geschikt om klusjes rondom het huis te verrichten.

De bosmaaier, die je met één druk op de knop kunt omtoveren in een gazontrimmer, is voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van kunststof en metaal. Deze 24 Volt bosmaaier biedt een snijbreedte aan van minimaal 25 en maximaal 30 cm zodanig dat je verschillende klusjes probleemloos kunt uitvoeren. Het mag dan wel een compact apparaat zijn, toch wordt een krachtige motor gegarandeerd en een totale snelheid van 8400 rpm.

Het apparaat werkt op basis van een 24 Volt 2 Ah accu en biedt een gebruiksduur aan van ruim 40 minuten alvorens je de accu dient op te laden. Het product wordt dan ook niet voor niets beloond met een maximumscore van 5 sterren. Houd er wel rekening mee dat het geluidsniveau 71 dB behoorlijk hoog ligt.

 

Voordelen:

Ontwerp: de bosmaaier beschikt niet alleen over een vrij compact formaat maar blijkt ook behoorlijk licht van gewicht te zijn wat hem heel erg handzaam maakt.

Snelheid: het is een krachtige bosmaaier waarbij de motor zonder problemen een topsnelheid kan halen van maar liefst 8400 rpm.

Snijbreedte: de snijbreedte van deze krachtige bosmaaier is makkelijk tussen 25 en 30 cm.

Voeding: het apparaat maakt gebruik van een degelijke 24 Volt 2 Ah accu en levert, indien volledig opgeladen, een maximale gebruiksduur aan van maar liefst 40 min.

 

Nadelen:

Hoog geluidsniveau: met een geluidsniveau van maximaal 71 dB, maakt deze bosmaaier best wel wat lawaai.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Powerplus Geel Bosmaaier 31cc 4 takt 2 in 1 Benzine Bosmaaier

 

Mag het toch allemaal een tikkeltje meer zijn, dan lijkt deze 4 takt bosmaaier van Powerplus misschien wel iets voor jou te zijn. Het betreft hier dan ook een 2-in-1 apparaat dat zowel dienst doet als bosmaaier alsook als grastrimmer. Je geniet hierbij een maximale cilinderinhoud van maar liefst 31 cc en een totale snijbreedte van wel 450 mm bij het trimmen en ruim 250 mm bij het maaien.

Het gebruik van de 4-takt motor zorgt er dan weer voor dat het de benzine niet langer met de olie wordt vermengd en het toestel bijgevolg langer zal meegaan. Tevens zijn ook de trillingen en bijgevolg het geluidsniveau lager, wat de bosmaaier aangenaam maakt om mee te werken. Het comfort wordt verder aangesterkt vanwege de combinatie van de draagriem met de fietshandgreep. Dankzij de beschermkap wordt het tevens ook een veilig product.

Wanneer we de reacties op de bosmaaier bekijken dan stellen we vast dat de meningen eerder verdeeld zijn. Voor sommige klanten blijkt het hier echt om een topproduct te gaan terwijl voor andere kopers de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

 

Voordelen:

Snijbreedte: indien je je gras wilt maaien dan kun je kiezen voor een maximale snijbreedte van 250 mm, bij het trimmen van je gras bedraagt de snijbreedte zelfs 450 mm.

4-takt motor: dankzij de 4-takt motor zul je merken dat de benzine en de olie niet meer vermengd worden waardoor het apparaat ook veel duurzamer wordt.

Comfort: je geniet een aangename fietshandgreep met een optimale grip in combinatie met een stevige en brede draagriem.

Veiligheid: de bosmaaier is voorzien van een degelijke beschermkap die bijdraagt aan de algemene veiligheid.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de klanten had toch wel net iets meer verwacht van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kibani Bosmaaier Benzine 31cc / 1.09 pk 4-takt Motor Incl. 3-tands Mes, Draagriem & Draadkop

 

Met behulp van de Kibani bosmaaier kun je in een handomdraai struiken, gras, onkruid en zelfs riet maaien. De bosmaaier wordt dan ook gekenmerkt door een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 800 Watt. Je moet er dan wel een maximaal geluidsniveau van 110 dB bij nemen wat door sommigen misschien eerder als storend kan ervaren worden.

Net zoals het vorige product is ook de Kibani bosmaaier uitgerust met een 4-takt motor die niet alleen beter maar ook milieuvriendelijker te werk gaat dan z’n voorganger de 2-takt motor. De bosmaaier biedt tevens een maximale maaidiameter van 43 cm aan en blijkt zelfs in hoogte verstelbaar. Dankzij de stevige schouderriemen, de ergonomische handgrepen en het lichte gewicht, blijkt deze bosmaaier bijzonder handzaam.

De bosmaaier werkt op benzine en werkt daardoor draadloos. Kortom, je geniet heel wat bewegingsvrijheid en dat is altijd mooi meegenomen. We stellen vast dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Andere kopers twijfelen toch nog altijd wat aan kwaliteit.

 

Voordelen:

4-takt motor: olie en benzine worden niet langer meer met elkaar vermengd dankzij het gebruik van de-takt motor. Dit resulteert in een duurzame bosmaaier die ruim enkele jaartjes kan meegaan.

Maaidiameter: je geniet een ruime maaidiameter die maar liefst 43 cm bedraagt.

Vermogen: met een ruim vermogen dat moeiteloos een piek van 800 Watt bereikt, haal je alvast een krachtige bosmaaier in huis.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we stellen vast dat enkele klanten toch niet helemaal tevreden blijken te zijn over de kwaliteit die wordt aangeboden.

Geluidsniveau: ben je van plan om deze bosmaaier aan te kopen, dan raden wij jou wel aan om rekening te houden met het hoge geluidsniveau van maximaal 110 dB.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Einhell GE-BC 43 AS Benzine Bosmaaier – Handgreep met alle bedienelementen

 

Of je met de Einhell GE-BC 43 AS ook gelijk voor een uiterst functionele bosmaaier aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, wat het mooie gemiddelde eindplaatje van 5/5 sterren verklaart. Net zoals de MTD bosmaaier, is ook dit model meer dan de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

Zo kies je met de Einhell GE-BC 43 AS meteen voor één van de krachtige benzine bosmaaiers die steunt op het gebruik van een 2-takt benzinemotor met een cilinderinhoud van 42,7 cc en een vermogen van 1,25 Kw of 1,7 pk. Dit wordt aangevuld met een ruime benzinetank van ongeveer 1 liter, een praktische handgreep met de nodige bedienelementen, een stevige draaggordel en een nauwkeurig quick-start systeem.

Maar dat is nog lang niet alles want verder blijkt het toestel eveneens uitgerust met een vlijmscherp 4-tands mes waarop – indien gewenst – zelfs een dubbele snijdraad met tip automatiek op past. 

 

Voordelen:

Bediening: de relatief lichtgewicht bosmaaier is voorzien van een tweehands greep waarop alle nodige bedienelementen aanwezig zijn.

Voeding: het toestel steunt op het gebruik van een 2-takt benzinemotor met een ruime cilinderinhoud van 42,7 cc en een vermogen van 1,25 Kw of 1,7 pk.

Snijbreedte: gebruik je de draadspoel dan kan een maximale snijbreedte tot 42 cm worden beoogd. Bij gebruik van de 4-tands messen bedraagt de breedte maximaal 25,5 cm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel klanten overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding, zou de prijs voor sommigen dan weer een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Elektrische Bosmaaier, trimmer Texas Pro Trim 100

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een kwalitatieve en efficiënte bosmaaier? Dan lijkt dit elektrische apparaat alvast een schot in de roos te zijn. Deze unieke elektrische bosmaaier is werkelijk ideaal om het gazon te trimmen en het gras, de struiken en andere begroeiing te snoeien.

Ondanks het compacte formaat van deze bosmaaier, geniet je een totaal vermogen van maar liefst 600 Watt en een voltage spanning van ruim 230 Volt. Deze combinatie garandeert makkelijk tot wel 9000 omwentelingen per minuut. Echter zul je wel rekening moeten houden met een hoger geluidsniveau van maximaal 96 dB.

Verder wordt de bosmaaier gekenmerkt door een maximale maaibreedte van 30 cm en een ronde draad diameter van ruim 1,5 mm. Jammer genoeg kunnen wij jou ook hier geen verder advies geven vanwege het gebrek aan gebruikerservaringen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien is dit voor jou wel het geschikte product afkomstig van het beste merk?

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het lage en betaalbare prijskaartje van deze bosmaaier.

Handig in gebruik: het is een bijzonder krachtige en degelijke elektrische bosmaaier die niet alleen in staat is om je gras te maaien maar evengoed planten, struiken en onkruid te snoeien.

Vermogen: het maximale vermogen wordt geschat op maar liefst 600 Watt aangevuld met 9000 omwentelingen per minuut.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een maximaal geluidsniveau van maar liefst ruim 96 dB, zul je al gauw merken dat het niet meteen één van de meest stille apparaten uit het lijstje blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Bosch AFS 23-37 Bosmaaier – 950 W – Met mes en draad // gras, wilde begroeiing en onkruid

 

In tegenstelling tot sommige andere toppertjes binnen dit segment, kies je met de Bosch AFS 23-37 voor een krachtige elektrische bosmaaier. Door het apparaat – in de meeste gevallen met behulp van een verlengsnoer – op het stroomnet aan te sluiten, kan een ruim vermogen tot 950 watt of 1,3 pk worden gegenereerd. Dit leidt tot uitstekende snoeiprestaties wat hem niet alleen geschikt maakt om graskanten maar ook wilde begroeiing en/ of onkruid onder handen te nemen.

Het gebruiksgemak van deze Bosch bosmaaier wordt verder aangevuld met een unieke uitvoering waarin een verstelbare schouderriem en een ergonomische handgreep een belangrijke rol spelen. Let wel; de bosmaaier weegt ongeveer 5,3 kg wat door sommigen mogelijks als (te) zwaar kan worden beschouwd.

Een blik op de online reviews lijkt dit door sommige klanten ook te bevestigen. Toch lijkt de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat eveneens resulteert in een mooie eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: eenmaal correct aangesloten, weet deze bosmaaier een ruim vermogen van maximaal 950 te genereren. 

Verpakkingsinhoud: de Bosch AFS 23-37 bosmaaier wordt geleverd inclusief een 2mm bosmaaiermes, en 3 afzonderlijke stukken sterke draad van elks 37 cm.

Functioneel: het hoge vermogen zorgt ervoor dat deze bosmaaier breed inzetbaar is. Verder kun je makkellijk wisselen tussen het gebruik van het bosmaaiermes of de sterke draadspoel.

 

Nadelen:

Gewicht: het hoge gewicht maakt hem voor sommige klanten behoorlijk lastig in gebruik.

Verlengsnoer: in de meeste gevallen is een verlengsnoer noodzakelijk zodoende van een bepaalde vorm van bewegingsvrijheid te genieten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Makita DUR368LZ accu-bosmaaier

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de bosmaaier van Makita. Makita behoort alvast tot het rijtje van populairste merken als we het hebben over tuingereedschap. Deze unieke accu bosmaaier wordt gekenmerkt door een hoger prijskaartje en dat zou eventueel een verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van reacties. Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat de 18 V LXT Makita accu niet wordt meegeleverd op het moment van aankoop.

Dankzij het dubbel accu systeem geniet je het gemak van een 18 Volt machine maar met de kracht van een 36 Volt apparaat. Kortom, deze bosmaaier is geschikt om lichte alsook zware klusjes uit te voeren. Ondanks het enorme vermogen van maar liefst 850 Watt mag je zeker zijn van een vrij stil en milieuvriendelijk apparaat met een totale maaidiameter van 35 cm. Bovendien zul je weinig last hebben van vermogensverlies omwille van het gebruik van de typische koolborstelloze motor.

Het betreft ook een bijzonder veilige bosmaaier die niet alleen is uitgerust met een beveiliging inzake de accucapaciteit maar tevens ook over een overbelasting beveiliging beschikt. Kortom, ondanks de hoge prijs toch wel een echte aanrader.

 

Voordelen:

Voeding: deze unieke bosmaaier maakt gebruik van een bijzonder krachtige 18 V LXT accu met een ruim vermogen van maar liefst 850 Watt.

Maaidiameter: de maximale maaidiameter van dit apparaat kan makkelijk worden geschat op maar liefst 35 cm.

Koolborstelloze motor: doordat de bosmaaier gebruik maakt van een koolborstelloze motor zul je heel erg weinig tot geen vermogensverlies hebben.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze bosmaaier aan te kopen, dan zul je echter wel rekening moeten houden met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosmaaiers Koopgids

 

Wat is een bosmaaier en bestaat er een wezenlijk verschil met bijvoorbeeld een grastrimmer? Wat dan met het vermogen, het maaisysteem en de eventuele veiligheidssystemen? In onze koopgids willen we deze en enkele andere kenmerken extra uitdiepen en belichten. Dit zal de keuze makkelijker maken als je nadien de verschillende bosmaaiers met elkaar gaat vergelijken. Het is evenzeer een goede aanbeveling om zoveel mogelijk rekening te houden met aanbiedingen en leuke promoties.

Wat is een bosmaaier en het verschil met een grastrimmer

De bosmaaier is wordt beschouwd als een krachtig apparaat dat speciaal ontwikkeld is om gras te maaien op moeilijk te bereiken plaatsen. Dat betekent dus dat je de bosmaaier kunt gebruiken om onkruid, wilde begroeiing, houtige gewassen en zelfs riet kort te maaien. Het is een maaier die bedoeld is om zware klusjes uit te voeren waar andere machines, zoals de standaard grasmaaier, niet meteen bij kunnen komen.

Het verschil met de zogenaamde gazontrimmer is dan ook bijzonder minimiem. Dergelijke machines onderscheiden zich enkel op basis van het maximale vermogen en de materialen die door het apparaat kunnen worden bewerkt.

 

Het type bosmaaier in verhouding met de aandrijving

Je zult vaststellen dat er wel degelijk verschillende soorten bosmaaiers bestaan. Zo zou je kunnen kiezen voor de elektrische bosmaaier die beschouwd wordt als één van de goedkope opties uit het rijtje. Een elektrische bosmaaier is bovendien ook uitgerust met een bijzonder krachtige motor waarmee je heel wat zware klusjes kunt uitvoeren. Echter blijft de bewegingsvrijheid enorm beperkt daar je hem continu moet aansluiten op het lichtnet. Zonder een stopcontact in de buurt is het niet mogelijk om hem van stroom te voorzien.

Wil je jezelf het gesukkel van het snoer en/ of een eventuele verlengkabel besparen, dan kun je altijd nog kiezen voor een elektrische bosmaaier met accu of eentje die werkt op basis van benzine. Bij de benzine bosmaaier is het wel belangrijk om uit te kijken naar een exemplaar met een 4-takt motor zodanig dat de olie en benzine niet met elkaar worden gemengd. Dit maakt het apparaat duurzamer en energiezuiniger. Houd er wel rekening mee dat een accu of benzine maaier vaak duurder zijn en meer lawaai maken.

 

Het vermogen

Het blijft uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de bosmaaier. Het vermogen bepaalt de kracht van de machine en wordt steevast uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de bosmaaier en hoe meer zware klusjes je dus kunt uitvoeren. Kies je voor een elektrische bosmaaier dan zul je in de meeste gevallen naar huis gaan met een apparaat uitgerust met een wattage tussen minimaal 250 en maximaal 500 Watt.

Indien het allemaal iets meer mag zijn dan kies je beter voor een benzine bosmaaier die een vermogen van meer dan 500 Watt kan behalen. Uiteraard zal het niet verwonderen dat het prijskaartje vrijwel navenant is. In het geval je besluit te kiezen voor een machine met accu dan is het niet de bedoeling om te kijken naar het wattage maar wel naar het voltage van de accu. Zo zal een accu met een maximaal voltage van ongeveer 36 Volt beduidend krachtiger zijn dan eentje met een beperkt voltage van zo’n 18 Volt.

 

Wat met het maaisysteem

Naast de verschillende types en het vermogen blijkt ook het maaisysteem de moeite waard om even bij stil te staan. Zo zul je merken dat het in de meeste gevallen wel degelijk mogelijk is om de maaikop van het apparaat te veranderen. Dat is alvast handig aangezien je niet voor elk klusje om dezelfde maaikop vraagt. Een maaikop met maximaal 2 draden is bijvoorbeeld een uitstekende oplossing indien je je gazon wilt maaien. Het maaien van hoog gras of wilde plantenbegroeiing vraagt dan weer een maaikop met 4 draden.

Verder is het ook belangrijk om te weten dat niet alle bosmaaiers gebruik zullen maken van draden. Zo heb je ook bosmaaiers die zijn uitgerust met maaischijven. Maaischijven zijn dan weer een uitstekende aanbeveling indien je hardere materialen dient te maaien. Denk bijvoorbeeld maar aan struiken, hars, kreupelhout etc. Afhankelijk van het type maaischijf dat gebruikt wordt, kun je exemplaren tegenkomen van minimaal 3 tot maximaal 40 tanden. Hoe harder de te maaien materialen, hoe meer tanden noodzakelijk zijn.

Veiligheidsmaatregelen, accessoires, kenmerken en prijs

Het gebruik van een bosmaaier vereist ook enkele veiligheidsmaatregelen. Zo is het belangrijk om steevast te kiezen voor een veiligheidsbril tijdens het maaien ter bescherming van je ogen al dan niet aangevuld met gehoorbescherming. Kies voor een exemplaar met een uitstekende trillingsdemping om eventuele vermoeidheid en belasting te voorkomen net zoals het belangrijk is om uit te kijken naar een comfortabele draaggreep.

Bedenk ook of het apparaat al dan niet geleverd wordt inclusief accessoires. Een bosmaaier met heel wat extra accessoires en opzetstukken, biedt uiteraard heel wat meer mogelijkheden bij het uitvoeren van verschillende klusjes. Zo kunnen verschillende maaikoppen en maaischijven alvast een goede aanbeveling zijn. Evenals een telescopische steel.

Houd er wel rekening mee dat al deze factoren het uiteindelijke prijskaartje mee kunnen bepalen. Het is dus mogelijk dat sommige bosmaaiers best wel een grote hap uit je budget zullen nemen. Bedenk daarom waar je precies naar op zoek bent, wat je ervoor over hebt en hoe vaak je het apparaat wenst te gebruiken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een bosmaaier?

Een bosmaaier is een handige machine binnen de categorie van de maaiers en biedt bovendien iets meer mogelijkheden aan in vergelijking met de gewone standaard grasmaaier of grasmachine. Een bosmaaier is niet alleen geschikt om het gras te maaien maar kan het in de meeste gevallen ook trimmen.

De combinatie van een uniek ontwerp en kracht maakt het voor dit toestel mogelijk om de meeste onbereikbare plekjes aan te pakken. Afhankelijk van het type bosmaaier ben je in staat om onkruid, gras, riet, struiken en wilde plantenbegroeiing te maaien. Kortom, een veelzijdig apparaat!

Q2: Hoe wikkel je een draad op een bosmaaier?

Je hebt bosmaaiers die gebruik maken van draden en je hebt er die zijn uitgerust met maaischijven. Zijn het vooral lichte klusjes die moeten worden opgeknapt zoals het maaien van onkruid en laag gras? Dan volstaat het gebruik van een bosmaaier met behulp van 2 tot 4 draden. Uiteraard zul je de draadspoel wel regelmatig opnieuw van enkele meters maaidraad moeten voorzien. Een klusje dat helemaal niet zoveel voeten in de aarde heeft maar je wel aandacht te werk moet gaan.

Druk daarom eerst de vergrendeling, die zich aan de zijkant bevindt, naar binnen terwijl je de bovenkant van het apparaat iets naar omhoog trekt. Dit moet je aan beide kanten van de machine herhalen. Op die manier kun je het deksel openen en de spoel er makkelijk uit verwijderen. Vervolgens kun je makkelijk enkele meters maaidraad op de spoel plaatsen.

 

Q3: Welke brandstof bosmaaier?

Ben je van plan om een benzine bosmaaier aan te kopen dan is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste brandstof. Kies bij voorkeur voor benzine waar er ongeveer 2% tweetakt olie in aanwezig zit. Je zou bijvoorbeeld kunnen opteren om de Aspen 2 brandstof in huis t.e halen. Dergelijk type brandstof wordt beschouwd als een kant-en-klare tweetakt olie die niet alleen geschikt is voor bosmaaiers maar evenzeer voor kettingzagen, heggenscharen en trimmers

Het zorgt niet alleen voor optimale prestaties maar zorgt ook voor een duurzamer gebruik van de motor. Kortom, een topproduct en een echte aanbeveling indien je op een benzine bosmaaier in huis haalt.

 

Q4: Hoe gebruik je een bosmaaier?

Een bosmaaier is vaak een pak compacter ten opzichte van een standaard grasmachine of grasmaaier. Daar waar een grasmachine zodanig ontwikkeld is om hem voor te duwen, is de bosmaaier bedoeld om hem om je rug te dragen.

De stevige draagriem en schouderriemen maken het draagcomfort een pak optimaler zodanig dat het werk aangenamer wordt. Verder geniet je in de meeste gevallen van een speciale handgreep die zorgt voor iets meer grip en waarmee je de bosmaaier zelf naar rechts of links kunt bewegen.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES