8 beste Broeikassen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste broeikassen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een broeikas, door sommigen ook wel kweekkas genoemd, zou je eventueel kunnen vergelijken met een soort van degelijke serre. Toch is het een goede aanbeveling om niet meteen de eerste de beste broeikas die je tegenkomt, ook effectief aan te kopen. Het kan helpen om verschillende modellen met elkaar te vergelijken en vervolgens pas een beslissing te maken. Zo zou je ook even kunnen verder scrollen en onze top 3 bekijken. Daarin stellen wij jou graag de 3 best beoordeelde broeikassen even kort voor. De Royal Well Silver Thyme broeikas staat niet alleen bekend vanwege de uitstekende kwaliteit maar ook het makkelijke onderhoud ervan. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Tectake Hobbykas 401861. Deze broeikas zul je vast en zeker tussen de goedkope producten mogen verwachten vanwege het aanvaardbare prijskaartje ervan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste broeikassen (Reviews) van 2024

 

Het is belangrijk dat je kinderen leert omgaan met de natuur en de mogelijkheden die de natuur hen biedt. Om dit op een leuke manier aan te leren kun je dit doen door het kweken van allerlei planten en groenten. Daarvoor moet je uiteraard wel de beste broeikas kiezen. Wij hebben een top 5 gemaakt om de keuze voor jou iets gemakkelijker te maken.

 

1. Royal Well Broeikas Silver Thyme

 

Deze broeikas van het merk Royal Well zou zeker tot de goedkope broeikassen kunnen behoren. Dit kun je zien door de prijs te vergelijken met de andere producten uit onze lijst.

Dit model heeft een onderhoudsvrij aluminium frame en is afgewerkt met een polycarbonaat afdichting. Polycarbonaat heeft als voordeel dat het breukbestendig en veilig is. Daarnaast werkt het ook erg isolerend. Je kunt de kleppen aan de bovenzijde gemakkelijk openzetten. Om extra stabiliteit te garanderen kun je de broeikas ook vastzetten aan de ondergrond met grondpennen.

We merken op dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Je hoeft zeker geen schrik te krijgen want deze minpuntjes bieden ruimte tot verbetering. Voor heel veel personen is dit product heel duurzaam en stevig. Voor enkele andere gebruikers is het net iets te oncomfortabel.

Ben je op zoek naar een degelijke broeikas? Dan kan het een goed idee zijn dit product even te bekijken. De broeikas wordt jou bovendien aangeboden door één van de beste merken Royal Well, dat door sommige klanten ook wel veruit als het beste merk omschreven wordt. Hieronder alvast een overzicht van de populairste kenmerken.

 

Voordelen:

Prijskaartje: vanwege de lage prijs, lijkt het hier wel om een aanbieding te gaan. Ideaal dus indien je liever niet zoveel geld eraan wilt spenderen.

Materiaal: het frame van dit unieke broeikas is vervaardigd uit duurzaam en onderhoudsvrij aluminium. De bedichting echter bestaat uit polycarbonaat en is breukbestendig.

Handig in gebruik: het is een degelijke broeikas die heel wat mogelijkheden biedt. Verder zul je merken dat de broeikas ook bijzonder veilig is en zelfs isolerend te werk gaat. De kleppen bovenaan de broeikas, zijn ook probleemloos open te zetten.

Grondpennen: indien je dat wenst dan zou je de broeikas eventueel door middel van grondpennen in de grond kunnen vastzetten. Dat zorgt voor net iets meer stabiliteit.

 

Nadelen: 

Niet comfortabel: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat de broeikas niet zo comfortabel is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. tectake Broeikas Hobbykas 186x120x190 cm art nr 401861

 

Deze hobbykas van Tectake zou zeker een broeikas aanbieding kunnen zijn als je de prijs bekijkt. Je kunt er in een rustige en veilige omgeving tal van groenten, fruit en kruiden in kweken.

Dit model is echt wel geschikt om tomatenplanten te kweken. Dit komt door de hoge warmte en grotere luchtvochtigheid. Verder biedt deze broeikas ook heel wat bescherming tegen verschillende weersinvloeden zoals wind, regen en hagel. Het frame bestaat uit staal en de folie is gemaakt uit PE-materiaal.

De meeste kopers zijn helemaal overtuigd van dit product en geven dan ook positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Uit één enkele review blijkt dat de gebruiker niet zo heel tevreden is over het materiaal van deze broeikas.

Ook Tectake behoort tot de bekende merken. Het zal dan ook niet verwonderen dat ook zij een degelijke broeikas op de markt gebracht hebben. Of het product ook over de laagste prijs beschikt, dat valt natuurlijk nog even af te wachten. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Prijskaartje: het is misschien niet meteen de goedkoopste broeikas maar toch valt het prijskaartje bijzonder goed mee en is het betaalbaar.

Handig in gebruik: of je nu graag groenten wilt kweken, fruit of kruiden; het is allemaal mogelijk met deze unieke broeikas.

Veiligheid: het is een stevige broeikas die werkelijk bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken indien het bijvoorbeeld plotseling begint te regenen of hagelen.

Materiaal: het frame van deze broeikas bestaat hoofdzakelijk uit duurzaam staal terwijl de bedichting uit PE-materiaal is vervaardigd. Deze combinatie zorgt dan ook voor iets meer vochtigheid en een optimale warmte. Ideaal om bijvoorbeeld verschillende soorten tomaten te kweken.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts één klant blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit van deze broeikas.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Broeikas / Serre PE 350×200 cm in Groen

 

Deze serre beschikt over een totale oppervlakte van maar liefst 7 m2. Hierdoor is er voldoende ruimte voorzien om fruit, groenten en kruiden gemakkelijk te telen.

Het frame van deze broeikas is volledig vervaardigd uit metalen buizen die garant staan voor stevigheid en stabiliteit. Het zeil is gemaakt uit PE materiaal. De serre beschikt over 6 zijramen die voorzien zijn van insectenhorren. Je kunt de deur gemakkelijk openen en sluiten door middel van een ritssluiting.

Enkele kopers vinden de ritssluiting niet zo gemakkelijk te openen en sluiten. Toch blijken de meeste gebruikers echt helemaal overtuigd van deze serre. Het is niet alleen handig in gebruik maar ook echt duurzaam. Eén enkele persoon spreekt zelfs over een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor deze unieke broeikas die je zou kunnen vergelijken als een soort van serre. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je voldoende ruimte ter beschikking hebt om deze broeikas te plaatsen. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk het overzicht hieronder alvast even.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij grote broeikas met een maximale oppervlakte van wel ruim 7 m2. Ideaal dus om verschillende soorten groenten, kruiden of fruit te kweken en te oogsten.

Materiaal: de broeikas is voorzien van een bijzonder duurzaam en stevig frame dat is opgebouwd uit een constructie van buizen uit metaal. De bedichting is dan weer vervaardigd uit stevig PE materiaal.

Handig in gebruik: je zult merken dat de broeikas voorzien is van maar liefst 6 zijramen. Bovendien is elk zijraam ook nog eens afgewerkt met een insectenhor.

Ritssluiting: de serre is probleemloos te openen en te sluiten door gebruik te maken van de daarvoor voorziene ritssluiting.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. TecTake aluminium broeikas 375 x 185 x 195 cm 402479

 

Deze broeikas van TecTake behoort niet meer tot de goedkope broeikassen. Dit kun je heel eenvoudig zien aan de iets hogere prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

Het frame is gemaakt uit geëloxeerd aluminium. Daarnaast beschikt dit model over holle balkplaten die de warmte goed isoleren. Deze broeikas biedt verder ook heel wat bescherming tegen koude, hagel, wind en vorst. Dankzij het polycarbonaat biedt de serre zelfs voldoende bescherming tegen UV-licht. Via de schuifdeur is de serre te sluiten en te openen.

We merken dat de meningen bij de kopers eerder verdeeld zijn. Eén enkele gebruiker heeft twijfels bij de constructie van de ramen. Terwijl de andere koper echt lovend is over deze serre. Het is niet alleen handig te gebruiken maar is daarnaast ook nog eens kwaliteitsvol.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze broeikas afkomstig is van het bekende merk TecTake. Echter loont het wel de moeite om de voor- en nadelen op voorhand even te bekijken alvorens je een uiteindelijke beslissing neemt.

 

Voordelen:

Materiaal: de broeikas is voorzien van een duurzaam frame vervaardigd uit geëloxeerd aluminium. De behuizing ervan bestaat dan weer uit polycarbonaat.

Veiligheid: de broeikas biedt bescherming tegen heel wat verschillende weersinvloeden zoals hevige wind, regen en zelfs hagel en vorst.

Schuifdeur: je zult merken dat de broeikas makkelijk te openen en te sluiten is door middel van gebruik te maken van de schuifdeur.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: jammer genoeg zul je voor dit product toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Broeikas Kweekkas met ALU frame 1m2

 

Als je op zoek bent naar een serre die iets compacter is, dan hoef je zeker dit model van Huismerk eens te bekijken. De broeikas is gemaakt uit aluminium en biedt daardoor heel wat stabiliteit en stevigheid.

Je kunt de serre probleemloos het hele jaar door gebruiken. Zo kun jij gemakkelijk groenten, fruit en kruiden telen zonder dat het weer stokken in de wielen steekt. Doordat de broeikas licht en warmte doorlaat, is het de ideale serre om tomatenplanten in te kweken. Verder biedt dit model heel wat bescherming tegen UV-licht en is de serre temperatuurbestendig.

Op dit moment zijn er nog geen beoordelingen geplaatst waardoor wij jou jammer genoeg geen verder advies kunnen geven. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken. Het is namelijk mogelijk dat het hier nog om een eerder nieuw product gaat. Het kan ook zijn dat verschillende gebruikers dit product hebben aangekocht maar nog geen review geplaatst hebben.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze broeikas van huismerk. In vergelijking met sommige andere producten uit onze lijst, zul je merken dat deze broeikas net iets kleiner is.

 

Voordelen:

Frame: net zoals sommige andere broeikassen zul je ook hier kunnen vaststellen dat het frame vervaardigd is uit onderhoudsvrij aluminium.

Handig in gebruik: de broeikas zorgt voor een optimale doorlating van zowel licht alsook warmte. Ideaal dus om bijvoorbeeld lekkere tomaatjes te planten en te oogsten.

Veiligheid: de broeikas is niet alleen bijzonder temperatuurbestendig maar is daarnaast ook bestand tegen de gevaarlijke UV stralen.

 

Nadelen: 

Te klein: het is mogelijk dat deze broeikas voor sommige klanten misschien toch net iets te compact zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Relaxdays tuinkas tomaten, broeikas, kwekerij, kweekkas, 150 cm hoog, robuust PVC

 

Deze tuinkas wordt geleverd door de Webshop Relaxdays en valt in de laagste prijsklasse van onze selectie. De serre heeft een afmeting van 100 x 150 x 50 cm waardoor hij perfecte is om je tomatenplanten naar hartenlust te laten groeien. 

De tuinkas is gemaakt uit een stalen frame dat een poedercoating kreeg om het roesten tegen te gaan. Daarnaast kun je kiezen voor een transparante folie of een stevige geweven doek in kunststof die beiden een optimale bescherming bieden tegen weer en wind. Bovendien kan hij heel eenvoudig worden gemonteerd. De verbindingen in kunststof zorgen ervoor dat de stalen buizen in elkaar schuiven waardoor je geen gereedschap nodig hebt.

Er is een grote deuropening voorzien om gemakkelijk overal bij te kunnen. De deur kan trouwens tot op verschillende hoogtes worden opgerold zodat je het gewenste klimaat in je broeikas kunt creëren. Daarnaast heeft hij 2 ritssluitingen om hem volledig af te sluiten. In de reviews zien we dat deze broeikas een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Compact: deze mini broeikas met een afmeting van 100 x 150 x 50 cm is ideaal om tomaten in te kweken. 

Montage: de serre kan heel gemakkelijk worden gemonteerd dankzij de kunststofverbindingen die de metalen buizen van het frame vlot in elkaar laten schuiven. Het afdekzeil wordt gewoon met lussen aan het frame vastgemaakt.

Materiaal: het frame is gemaakt uit gepoedercoat metaal waardoor het corrosievrij is. Voor de afdekking kun je tussen een transparante folie of een geweven doek in kunststof  kiezen.

Het prijskaartje: deze broeikas heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen toegankelijk is.

 

Nadelen:

Kwaliteit: een klant is minder tevreden over de kwaliteit van dit product. Hij merkt op dat het frame er nogal fragiel en onstabiel uitziet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Royal Well broeikas 4-ruits kleine glazen broeikas

 

Deze kleine broeikas van Royal Well is het populairste model bij moestuinliefhebbers die graag vroeg in het voorjaar beginnen met de zaailingen uit te planten zodat ze het beste kweekresultaat bekomen. In de reviews zien we dan ook dat hij een uitstekende beoordeling kreeg met 5 van 5 sterren.

De broeikas meet 87 x 127 x 47/64 cm en heeft een totale oppervlakte van 1,1 m² waardoor je toch over genoeg ruimte beschikt om je plantjes een goede start te geven. Daarnaast is hij samengesteld uit een aluminium frame dat voorzien is van veiligheidsglas. De ruiten zitten trouwens stevig vast in de aluminiumprofielen waardoor je een stevig en robuust geheel verkrijgt.

Deze broeikas met polycarbonaat ruiten heeft 4 schuiframen om overal goed bij te kunnen waardoor je de plantjes optimaal kunt verzorgen. Het veiligheidsglas heeft bovendien een dikte van 3 mm en is 6 maal steviger dan gewoon tuindersglas dat je normaal in een serre zult terugvinden. Een duidelijke handleiding in pdf zorgt er trouwens voor dat de montage van deze broeikas vlot verloopt.

 

Voordelen:

Gebruikte materialen: deze serre is gemaakt uit een aluminium frame dat voorzien is van 3 mm dik veiligheidsglas in polycarbonaat.

Gebruiksvriendelijk: dankzij de 4 schuiframen kun je gemakkelijk overal bij zodat je op een comfortabele manier je planten kunt verzorgen en oogsten.

Formaat: door zijn afmeting van 87 x 127 x 47/64 cm heb je een oppervlak van 1,1 m² wat je genoeg ruimte biedt om je planten op voldoende afstand uit te planten.

Montage: de duidelijke handleiding in pdf zorgt ervoor dat de broeikas snel en eenvoudig in elkaar kan worden gestoken.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: doordat deze serre voorzien is van veiligheidsglas valt hij wel in een hogere prijsklasse waardoor hij minder toegankelijk is voor mensen die over weinig budget beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. VidaXL broeikas versterkt aluminium dubbelwandige polycarbonaat panelen

 

Het grootste model uit onze selectie heeft een grondoppervlak van 3,46 m² met een totale afmeting van 190 x 182 x 195 cm waardoor je over veel ruimte beschikt om je planten in te kweken. De deuropening van deze serre is 61,5 x 160 cm zodat je er makkelijk in/uit kan. Dit model is misschien wel de beste broeikas om tropische planten in te houden.

De ruime serre is vervaardigd uit een aluminium frame met dubbelwandige panelen in polycarbonaat die ervoor zorgen dat dit geheel een zeer stevige constructie is. De panelen zorgen bovendien voor een optimale bescherming tegen uv-stralen en ze zijn daarnaast ook warmte isolerend waardoor je planten op de meest effectieve manier worden beschermd. De serre is trouwens bestand tegen extreme temperaturen van -20° tot 70° C.

De hobbykas is ook voorzien van een waterafvoersysteem met goten dat ervoor zorgt dat het regenwater goed wordt afgevoerd en eventueel in een ton kan worden opgevangen. Daarnaast is er in het dak ook een ventilatiegat voorzien zodat je de serre indien nodig kunt verluchten. De montage is vrij eenvoudig en alle montage-accessoires worden er bijgeleverd. Echter, de grondbevestigings- en funderingsmaterialen zijn niet in dit pakket inbegrepen. Er zijn voor deze broeikas nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: deze ruime hobbykas meet 190 x 182 x 195 cm. Door zijn totale grondoppervlak van 3,46 m² heeft hij meer dan voldoende ruimte om allerlei planten in te kweken.

Gebruikte materialen: het aluminium frame wordt bedekt met dubbelwandige polycarbonaat panelen die zorgen voor een optimale bescherming van de planten. Het gotensysteem zorgt voor een effectieve waterafvoer.

Gebruiksgemak: de deuropening van 61,5 x 160 cm en een ventilatiegat in het dak zorgen ervoor dat de serre voldoende kan worden verlucht. Daarnaast is de montage vrij eenvoudig en worden alle montage-accessoires er bijgeleverd.

 

Nadelen: 

Geen verankeringsmateriaal: de benodigdheden om de broeikas in de fundering in te werken en de verankeringsmaterialen worden hier niet meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Broeikassen Koopgids

 

Wanneer je op zoek gaat naar een duurzame broeikas dan is het in de eerste plaats belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Op die manier zal het eenvoudiger worden om de beste broeikassen tegenover elkaar af te wegen en te vergelijken. Zo kunnen factoren zoals het formaat, de beschikbare plaats, het type en de mogelijke afdichting een doorslaggevende rol spelen. Probeer ook aandachtig te zijn voor speciale aanbiedingen of eventuele promoties. Een broeikas aanbieding is nu eenmaal altijd mooi meegenomen.

Wat is een broeikas en het gebruiksgemak

Alvorens je op zoek gaat naar een degelijke broeikas dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat het precies inhoudt. Een broeikas wordt door heel wat personen ook vaak omschreven als een kweekkas of een soort van serre. Het is dus een ruimte, groot of klein, waar je groentjes, kruiden en allerlei planten kunt kweken en oogsten. Uiteraard zal het niet verwonderen dat je heel wat mogelijkheden hebt in de aankoop van een duurzame broeikas.

Zo zul je in de eerste plaatst een keuze moeten maken wat betreft het formaat ervan. Je kunt je misschien op voorhand al eens afvragen wat je er eigenlijk van verwacht. Verder is het ook belangrijk om te weten of je het buiten- of binnenshuis wilt plaatsen. De verschillende prijskaartjes zullen uiteraard ook meteen opvallen. Denk dus even goed na waarvoor je een broeikas in huis wilt halen en of je er regelmatig mee bezig zult zijn.

 

Het formaat en de beschikbare plaats

We lieten het al even aan bod komen maar wanneer je van plan bent om een broeikas aan te kopen dan is het belangrijk om rekening te houden met het formaat. Om het formaat van de tuinkas te bepalen dan kun je kijken naar de beschikbare ruimte. Als je een kleine tuin hebt dan is een grote broeikas niet echt een aanbeveling. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je tuin helemaal wordt ingenomen door de broeikas. Houd dus zoveel mogelijk rekening met de beschikbare ruimte. Er is voor elk wat wils.

Indien je op een appartement woont en slechts een klein terras of balkon hebt dan zou je bijvoorbeeld kunnen gebruik maken van verschillende kleine broeikassen. Je hebt ook heel wat exemplaren die je op elkaar kunt stapelen en zo ook een mooi effect kunnen creëren. Indien je een kleine broeikas aankoopt, dan is het een goed idee om deze op een beschutte plaats te installeren. Zo hoef je niet de vrezen dat de tuinkas eventueel omver gewaaid wordt tijdens hevig stormweer.

 

De verschillende soorten broeikassen

Zodra je de zoektocht naar de voor jou ideale broeikas begint, zul je merken dat er heel wat verschillende soorten op de markt gebracht zijn. Eigenlijk kunnen we 4 grote groepen gaan onderscheiden. Zo heb je de standaard broeikas die door sommigen ook wel kweekkas wordt genoemd. Dit model zorgt ervoor dat je planten en stekjes helemaal beschermd zijn tegen regen en wind. Zo wordt de warmte binnen zoveel mogelijk behouden. Een muurkas is een andere mogelijkheid. Zoals de naam het zegt, kun je deze broeikas tegen de wand plaatsen waardoor het minder ruimte in beslag neemt.

Bij de goedkope broeikassen heb je ook de mogelijkheid om voor een foliekas of tunnel te kiezen. Dit model is vrij snel te installeren en weer op te bergen. Houd er wel rekening mee dat folie niet zo duurzaam is en minder zonlicht zal doorlaten. Als echte tuinliefhebber kun je uiteindelijk ook kiezen voor een hobbykas. Dit model is vaak iets groter en biedt dan ook de mogelijkheid om meerdere plantensoorten te kweken. Zelfs tijdens de winterperiode wordt de warmte binnen in de broeikas goed behouden. Deze modellen zijn vaak uit aluminium of hout gemaakt eventueel in combinatie met glas of polycarbonaat. Houd er wel rekening mee dat je meer ruimte hoeft te voorzien.

Eventuele afdichting

Het is ook belangrijk om even aandacht te besteden aan de gebruikte materialen bij de afdichting van de broeikas. Zo heb je heel wat exemplaren die gebruik maken van tuindersglas. Tuindersglas is amper 3 mm dik en dus bijzonder kwetsbaar. Daarentegen zorgt het wel voor voldoende licht. In vergelijking met tuindersglas is veiligheidsglas iets duurder maar wel veel sterker. Bovendien heeft veiligheidsglas geen scherpe randjes meer waardoor het veel veiliger is om mee te werken.

Je kunt ook kiezen voor broeikassen die vervaardigd zijn uit polycarbonaat. In tegenstelling tot de voorgaande 2 materiaalsoorten, laat polycarbonaat niet zoveel licht door omwille van het feit dat het niet transparant is. Doordat het vaak dubbelwandig geleverd wordt, biedt het ook een uitstekende isolerende functie. Bovendien breekt het minder snel in vergelijking met veiligheidsglas of tuindersglas. Je kunt ook opteren voor folie alhoewel dat minder bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES