7 beste Buitenkeukens Test van 2024

Laatste update: 18.07.24

 

Beste buitenkeukens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Barbecook Siesta 310 buitenkeuken kies je voor een degelijke gasbarbecue die voorzien is van maar liefst 3 krachtige branders die elk afzonderlijk een ruim vermogen leveren. Daarnaast blijkt ook de Boretti Luciano Luxe Gasbarbecue een schot in de roos en bovendien aangevuld met een handige ingebouwde koelkast. In de tabel hieronder hebben we nog een derde topper aan het rijtje toegevoegd eveneens voorzien van voor- en nadelen. Bekijk de mogelijkheden even en beslis zelf welke buitenkeuken het meest aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen. En wie weet zit er ergens wel een leuk koopje tussen, wat altijd mooi meegenomen is!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste buitenkeukens (Reviews) van 2024

 

Het uitgebreide assortiment buitenkeukens zorgt vaak voor heel wat keuzestress en daarom hebben we zelf reeds 7 toppertjes geselecteerd. Bedenk of je hierbij opteert voor het, misschien wel populairste en beste, merk Boretti of toch eerder de voorkeur geeft aan een Cadac buitenkeuken dan wel een Weber buitenkeuken. Net zoals je een keuze zult moeten maken tussen een vrijstaande of inbouw buitenkeuken, een buitenkeuken voor de camping, een buitenkeuken met bbq, een elektrische buitenkeuken of eentje op gas. Bekijk de mogelijkheden hieronder, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts.

 

1. Barbecook Siesta 310 Gasbarbecue 3 brander

 

Wil je graag een buitenkeuken op gas óf een buitenkeuken met barbecue, dan zou het toch maar wat fijn zijn als beide eisen in 1 toestel werden ondergebracht? Dat geluk wordt jou aangeboden met dit toestel van Barbecook uit de bekende Barbecook Siesta serie. En bovendien is het ook nog eens één van de goedkope buitenkeukens uit de selectie waardoor hij meteen tot de populairste apparaten behoort. De moeite waard om hem even van naderbij te bekijken.

Zo wordt deze unieke buitenkeuken gekenmerkt door een lengte van 124 cm en een hoogte van 118 cm wat resulteert in een aanzienlijk grilloppervlak van 43 bij 62 cm. Verder blijkt deze gasbarbecue, die overigens voornamelijk uit metaal blijkt te bestaan, geleverd met een deksel en voorzien van wielen en een vet collector. De gasbarbecue bestaande uit 3 branders, is eveneens uitgerust met een thermometer, een zijbrander, een zijtafeltje en meerdere roosters.

Een blik op de online reviews toont dan ook alleen maar positieve reacties van klanten aan. Zo wordt onder andere positief gereageerd op de aangeboden kwaliteit, het fraaie design en het gebruiksgemak wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de gasbarbecue blijkt maar liefst 124 cm lang en 118 cm hoog waardoor hij een grilloppervlak met een totale afmeting van 43 bij 62 cm kan aanbieden.

Comfort: dankzij de wieltjes kun je hem makkelijk van A naar B verplaatsen wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Verder bieden ook het meegeleverde deksel, de zijbrander, het zijtafeltje en de verschillende roosters extra comfort aan.

Materiaal: de behuizing van deze unieke buitenkeuken blijkt voornamelijk uit stevig metaal te zijn vervaardigd.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het aanvaardbare prijskaartje wat van hem mogelijks de beste buitenkeuken uit de selectie maakt.

 

Nadelen:

Geen afdekhoes: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan zou dit te maken kunnen hebben met het gebrek aan een afdekhoes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Boretti Luciano Luxe Gasbarbecue met Ingebouwde Koelkast 5 Branders RVS

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je vooral op zoek naar luxe en comfort zonder je daarbij zorgen te hoeven maken om het prijskaartje? Dan lijkt deze Boretti buitenkeuken, afkomstig uit de Boretti Luciano serie, misschien wel wat voor jou. We zien bovendien dat klanten zodanig tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het gebruiksgemak dat ze het hogere prijskaartje lijken te vergeten.

Met een hoogte van wel 118 cm levert deze prachtige RVS buitenkeuken een ruim grilloppervlak van 44 bij 90 cm op wat hem geschikt maakt voor grote huishoudens of gezinnen waar regelmatig vrienden en/ of familie over de vloer komt. Deze unieke buitenkeuken wordt verder aangevuld met een ingebouwde koelkast waarin je gerechtjes, dranken en sauzen probleemloos kunt bewaren.

Daarnaast blijkt deze buitenkeuken met werkblad uitgerust met maar liefst 4 hoofdbranders die elk een vermogen van 3,8 kWh leveren aangevuld met een zijbrander, een infrarood bodembrander én een infrarood grill- en spitbrander. 

 

Voordelen:

Brander: deze buitenkeuken telt maar liefst 5 afzonderlijke branders waaronder 4 hoofdbranders die elk een vermogen van 3,8 kWh leveren én een zijbrander.

Gebruiksgemak: dit wordt verder aangevuld met een infrarood bodembrander en een infrarood grill- én spitbrander.

Grillplaat: in tegenstelling tot de vorige buitenkeuken, blijkt de grillplaat bij deze Boretti met 44 x 90 cm duidelijk iets omvangrijker te zijn.

Handig in gebruik: deze Boretti buitenkeuken is voorzien van alle mogelijke luxe om zonder problemen buiten te koken. Hij wordt geleverd met een deksel en is voorzien van een ingebouwde koelkast, diverse opbergkasten en een eenvoudige bediening.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: indien je op zoek bent naar een aanbieding of de buitenkeuken met de laagste prijs dan is de Boretti niet meteen een optie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Landmann Triton PTS 3.1 Gasbarbecue 4 branders Grilloppervlak

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke buitenkeuken van Landmann die deel uitmaakt van de populaire Triton serie. Zo blijkt deze Triton gasbarbecue uitgerust met het alom bekende “PTS-systeem” waardoor een gelijkmatige warmteverdeling binnenin de barbecue kan worden gegarandeerd. Kortom, je hoeft niet te vrezen voor zogenaamde “cold- of hotspots”. 

Daarbij blijkt de gasbarbecue ongeveer 140 cm breed, zo’n 121 hoog en maar liefst 57 cm diep wat resulteert in een aanzienlijk grilloppervlak van 65 bij 44 cm. Dit wordt aangevuld met 4 stevige branders waaronder 3 hoofdbranders die elk afzonderlijk een ruim vermogen van 3,5 kW leveren én een zijbrander met een vermogen van ongeveer 3 kW.

In tegenstelling tot de behuizing van de barbecue blijken de grillroosters voornamelijk vervaardigd uit geëmailleerd gietijzer wat uiteraard ook de warmteverdeling ten goede komt. Verder dragen een handgreep, deksel, wieltjes, vet collector, zijtafeltje, drukregelaar en thermometer bij aan het gebruiksgemak. En heel wat klanten zijn het daar duidelijk mee eens.

 

Voordelen:

Branders: de 3 hoofdbranders die elk een vermogen van 3,5 kW leveren worden aangevuld met een zijbrander van 3 kW.

Comfort: dankzij de wieltjes kun je de buitenkeuken makkelijk verplaatsen. Dit comfort wordt onder andere aangevuld met een zijtafeltje, een thermometer, een drukregelaar en een handgreep.

Materiaal: de behuizing van de buitenkeuken blijkt voornamelijk uit duurzaam RVS te zijn gemaakt terwijl men voor de grillroosters gekozen heeft om te werken met geëmailleerd gietijzer.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje nog steeds te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Boretti DaVinci Gasbarbecue Met deksel

 

Net zoals één van de vorige buitenkeukens blijkt ook dit exemplaar jou te worden aangeboden door Boretti, wat doet vermoeden dat het mogelijks één van de beste merken uit het rijtje is. De moeite waard dus om er even verder op in te gaan.

Zo blijkt deze gasbarbecue, die overigens deel uitmaakt van de Boretti Davinci serie, ongeveer 62 cm lang en maar liefst 123 cm hoog wat resulteert in een aanzienlijke grillplaat van 44 bij 70 cm. Hij maakt hierbij gebruik van 3 krachtige, afzonderlijk van elkaar opererende, hoofdbranders die elk op hun beurt een vermogen van 3,8 kW behalen. Dit wordt aangevuld met een infrarood zijbrander van 3,5 kW, een infrarood achterbrander van 2,9 kW en een infrarood bodembrander van 2,9 kW. 

Verder is deze buitenkeuken met werkblad afgewerkt met een temperatuurmeter, een meegeleverde gasdrukregelaar, een deksel, een verwijderbaar onderstel, handige wieltjes en een vet collector. Ondanks zijn hoge prijskaartje en opvallende design lijken veel klanten echter wel tevreden met hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de buitenkeuken is voorzien van heel wat extra’s die zorgen voor een meerwaarde. Denk maar aan het verwijderbare onderstel, de vet collector, de temperatuurmeter, het deksel, de gasdrukregelaar en de wieltjes.

Brander: naast de 3 hoofdbranders wordt de buitenkeuken verder aangevuld met een zijbrander en 2 krachtige infraroodbranders. 

Grillplaat: met een totale afmeting van 44 bij 70 cm is deze grillplaat voldoende groot om maar liefst 24 hamburgers tegelijk klaar te maken.

Comfort: de verschillende roosters en het zijtafeltje dragen zeker bij aan het comfort.

 

Nadelen:

Design: deze Boretti buitenkeuken is afgewerkt in een Ferrari rode kleur die door sommigen als té opvallend ervaren kan worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Heavenly Garden Buitenkeuken en Barbecue Tafel Eikenhout

 

Naast de vele buitenkeukens uit beton, RVS of metaal valt deze unieke buitenkeuken uit hout van Heavenly Garden extra hard op. Hij wordt geleverd inclusief een tafelhoogte van 87 cm en een werkblad van 232,2 cm breed en 86 cm diep. Kortom, voor deze unieke buitenkeuken dien je op voorhand best wel wat ruimte beschikbaar te maken.

Hij blijkt overigens vervaardigd uit natuurlijk massief Eikenhout wat meteen zorgt voor die typische rustige en landelijke sfeer. Verder blijkt hij ook voorzien van 4 handige zwenkwieltjes waarvan 2 met vergrendeling zodanig dat je de buitenkeuken makkelijk van A naar B kunt verplaatsen. Dit wordt aangevuld met een granieten steen ter hoogte van waar de barbecue komt en 2 grote opbergkasten.

De combinatie van de uitstekende kwaliteit, het prachtige design en de vele mogelijkheden levert alvast een mooi eindscore en heel wat tevreden klanten op. Echter zul je wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

 

Voordelen:

Installatie: doordat deze buitenkeuken compleet gemonteerd wordt aangeboden, hoef je je alvast geen zorgen meer te maken over de installatie.

Wieltjes: de buitenkeuken staat op 4 stevige zwenkwieltjes waarvan 2 van de 4 ook nog eens zijn uitgerust met een vergrendelingssysteem.

Opbergkast: de 2 ruime opbergkasten maken het mogelijk om sauzen, gerechten en andere benodigdheden bij de hand te houden.

Materiaal: terwijl de behuizing van deze buitenkeuken voornamelijk uit kwalitatief massief Eikenhout is vervaardigd, blijkt de steen ter hoogte van de bbq plaats dan weer uit graniet te zijn gemaakt.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere buitenkeukens ligt de prijs hier duidelijk een pak hoger dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Sarom Fuoco Marina Buitenkeuken Beton 174 cm hoog

 

Net zoals de vorige buitenkeuken valt ook dit exemplaar van Sarom Fuoco meteen op vanwege zijn unieke design. In tegenstelling tot de vorige is deze echter niet uit hout maar uit beton vervaardigd. Hij valt hierbij meteen op door zijn unieke zwarte accenten wat resulteert in een strak en modern design. Jammer genoeg zorgt de combinatie van dit unieke design en de uitstekende kwaliteit ook voor een hoger prijskaartje waar je dan wel rekening mee zult moeten houden.

De Sarom Fuoco Marina buitenkeuken wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 174 cm aangevuld met een degelijke grillplaat van 40 bij 58 cm die op 4 verschillende hoogtes kan worden ingesteld. Voor het grillen van een lekker stukje vlees, vis of groente wordt aangeraden om te werken met houtskool en/ of hout. Daarnaast geniet je ook nog een tweepits gasfornuis waardoor het receptenboekje verder kan worden uitgebreid.

Kortom, een degelijke en duurzame buitenkeuken die, met een gewicht van 355 kg, behoorlijk stevig op zijn “poten” staat. Dit maakt hem een pak steviger en stabieler wat resulteert in een veilig apparaat.

 

Voordelen:

Gewicht: met een gewicht van maar liefst 355 kg staat deze buitenkeuken stevig en stabiel wat bijdraagt aan de veiligheid.

Grillrooster: het grillrooster kent een maximaal formaat van 58 bij 40 cm en kan op 4 verschillende hoogtes worden ingesteld.

Gasfornuis: naast het grillrooster ben je eveneens verzekerd van een tweepits gasfornuis waardoor je heel wat verschillende gerechtjes kunt klaarmaken.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ook hier moeten we jammer genoeg toch ook even wijzen op het hogere prijskaartje dat mogelijks als een struikelblok kan worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Hendi Grill Master Quattro Buitenkeuken 4 branders RVS 

 

We sluiten het rijtje af met de buitenkeuken van Hendi die, in tegenstelling tot sommige andere toestellen uit deze selectie, gezegend is met een mooi en aanvaardbaar prijskaartje. Hij blijkt grotendeels vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS en wordt aangevuld met een breedte van 52,5 cm, een hoogte van 84 cm en een lengte van maar liefst 127 cm.

De combinatie van de handgreep en de aanwezige wieltjes maken het mogelijk om deze buitenkeuken snel en zonder problemen te verplaatsen, wat bijdraagt aan het uiteindelijke comfort. Verder ben je ook verzekerd van een handige vet collector, 4 krachtige branders, 2 duurzame roosters en een elektronische ontsteking.

Ondanks de vele mogelijkheden en pluspunten zijn er tot op heden nog geen reacties geplaatst door klanten. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien beantwoordt deze buitenkeuken wel helemaal aan jouw verwachtingspatroon.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze prachtige gasbarbecue wordt verder aangevuld met een gasslang en nauwkeurige drukregelaar.

Materiaal: bij de productie van deze buitenkeuken heeft men ervoor gekozen om te werken met makkelijk te onderhouden RVS.

Bake-master: naast een elektronische ontsteking zijn de Bake-masters ook uitgerust met een geëmailleerde braadpan.

 

Nadelen:

Design: in vergelijking met de andere toestellen uit deze selectie, valt het design van deze buitenkeuken misschien wat in het water.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Buitenkeukens Koopgids

 

Ben je van plan om te investeren in een degelijke buitenkeuken maar weet je niet van welk hout pijlen te maken? Dan kan deze koopgids misschien wel een goede aanbeveling zijn om even door te nemen alvorens de verschillende buitenkeukens en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Zo zul je begrijpen dat je rekening dient te houden met de verschillende formaten, de plaatsing, de aanwezige branders en het onderhoud. Neem alvast een kijkje en we hopen de zoektocht op die manier iets aangenamer en makkelijker te maken.

De verschillende soorten buitenkeukens?

De zoektocht naar een geschikte buitenkeuken is niet zo vanzelfsprekend en dat heeft voornamelijk te maken met het ruime assortiment. Dat zorgt er eveneens voor dat we de keukens van elkaar kunnen onderscheiden op basis van verschillende factoren. Zo zou je bijvoorbeeld eerst en vooral aandachtig kunnen zijn voor de merknaam. Merken zoals Bosch, Weber en Boretti vormen al jaar en dag een vaste waarde op het gebied van huishoudapparaten en buitenkeukens waardoor ze bij de klant ook net iets meer vertrouwen opwekken.

Daarnaast kunnen we eveneens een onderscheid maken op basis van het aanwezige onderstel. Uiteraard is elke buitenkeuken voorzien van een stevig onderstel maar de gebruikte materialen en de onderverdeling kunnen verschillend zijn. Zo bestaan er heel wat buitenkeukens met een open ijzeren/ metalen onderstel net zoals er ook modellen bestaan uit hout die werden afgewerkt met gesloten opbergruimtes en een eventueel ingebouwde koelkast.

Tot slot kan het onderscheid ook tot stand komen op basis van het type en de aanwezige functies en/ of accessoires. Bedenk daarom of je op zoek bent naar een inbouw buitenkeuken of toch liever de voorkeur geeft aan een makkelijk te verplaatsen vrijstaand exemplaar dat je eender waar in de tuin kunt installeren.

 

Hoe kun je het formaat van de buitenkeuken bepalen?

Bij de aanschaf van een buitenkeuken is het uiteraard minstens even belangrijk om rekening te houden met het formaat ervan. Om het formaat 100% nauwkeurig te kunnen bepalen, dien je de beschikbare ruimte in acht te houden. Waar wil je de buitenkeuken precies plaatsen en welke maximale ruimte kun je hiervoor ter beschikking stellen. Het is daarom altijd handig om de beschikbare ruimte op voorhand even op te meten waarna je de verschillende buitenkeukens kunt gaan bekijken.

Daarnaast kan het formaat van de buitenkeuken uiteraard ook bepaald worden door de eigen verwachtingen en de grootte van het huishouden. Ben je van plan om de buitenkeuken regelmatig te gebruiken en hoe groot is het gezelschap dat hiervan maximaal gebruik zal maken? Door een antwoord te vinden op deze vragen, wordt de zoektocht naar de geschikte buitenkeuken alvast een pak eenvoudiger.

 

Hoofdbranders, zijbranders en de ontsteking

Verder zien we wel degelijk heel wat gelijkenissen met een gewone standaard keuken. Zo worden de hoofdbranders van de buitenkeuken beschouwt als de kookpitten bij een gewone keuken. Afhankelijk van het type buitenkeuken en je verwachtingspatroon kan het aantal hoofdbranders verschillen van 2 tot maximaal 5. 

Daarnaast worden de meeste buitenkeukens verder afgewerkt met een zijbrander. Daar waar de hoofdbranders vooral bedoeld zijn voor grill- en bereidingswerk, worden zijbranders veeleer gebruikt om heerlijke bijgerechtjes te produceren. Hun vermogen ligt dan ook iets lager in vergelijking met het vermogen van elke afzonderlijke hoofdbrander.

Uiteraard dienen deze branders te worden geactiveerd om er gebruik van te kunnen maken en dit gebeurt door middel van een ontsteker. Hierbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen een piëzo ontsteking, ook wel mechanische ontsteking genaamd, of een elektronische ontsteking die vaak met één simpele druk op de knop in werking treedt.

Extra kenmerken, functies en/ of accessoires

Probeer daarnaast ook rekening te houden met de eventuele extra kenmerken en mogelijke accessoires. Zo wordt elke buitenkeuken geleverd met een deksel maar gaat het jammer genoeg niet overal om een dubbelwandig deksel. Een dubbelwandig deksel geniet echter wel de voorkeur omdat het zorgt voor het behoud van warmte en bijgevolg een betere gaartijd.

Verder kan het ook best wel handig zijn indien de buitenkeuken voorzien is van 1 of meerdere zijtafeltjes waarop je bepaalde bereidingen kunt doen. Dit komt dan ongeveer overeen met het aanrechtblad van een gewone standaard keuken. En mag het echt net dat tikkeltje meer zijn dan kun je opteren voor een buitenkeuken met ingebouwde koelkast en/ of opbergkasten en een stevige warmhoudrek.

 

Onderhoud van je buitenkeuken

Tot slot willen we het toch nog even hebben over het onderhoud van de buitenkeuken aangezien dit bijdraagt aan de levensduur en duurzaamheid ervan. Zo is het belangrijk om de buitenkeuken na elk gebruik grondig te reinigen, al dan niet met behulp van een geringe hoeveelheid schoonmaakmiddel. Wees echter wel alert en laat de verschillende onderdelen en zones eerst grondig afkoelen alvorens je met de schoonmaak begint.

Gebruik bij voorkeur ook nooit een harde schuurspons aangezien dit het materiaal kan beschadigen en bijgevolg ook de duurzaamheid ervan in het gedrang brengt. Sommige buitenkeukens worden geleverd inclusief een degelijke beschermhoes of afdekhoes. Dat kan best wel handig zijn zelfs al staat de buitenkeuken steevast onder een afdakje. Indien er geen afdekhoes wordt meegeleverd, probeer dan zelf op zoek te gaan naar een geschikte hoes.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES