7 beste Buitenlampen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste buitenlampen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De juiste buitenverlichting kan niet alleen bijdragen aan sfeer en gezelligheid maar ook aan veiligheid. Zo kan een buitenlamp met dag-en nachtsensor en/ of bewegingssensor een waarschuwing betekenen zodra een vreemde activiteit rondom de woning wordt gedetecteerd. Aangezien het uitgebreide assortiment vaak voor heel wat keuzestress kan zorgen, willen wij jou graag even op weg helpen door enkele toppertjes aan jou voor te stellen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Solar wandlamp Pieck buitenlamp die gekenmerkt wordt door een prachtig vlameffect en uitgerust blijkt met een schemersensor. Daartegenover staat de  Philips Hue Outdoor Calla; een prachtige sokkellamp uit duurzaam en spatwaterdicht aluminium die eenvoudig op het stroomnet kan worden aangesloten.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste buitenlampen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een buitenlamp op batterijen of een buitenlamp op zonne-energie? En dient het hierbij om een standaard klassieke buitenlamp te gaan of toch liever een veelzijdige buitenlamp met sensor? En welk type sensor had je dan in gedachten? Zo kun je onder andere kiezen voor een buitenlamp met bewegingssensor of een buitenlamp met dag-en-nacht sensor. Hieronder kun je alvast 7 huidige toppertjes raadplegen, voorzien van online reviews en bijbehorend klantenadvies. Bekijk de opties even alvorens er de voor jou beste buitenlamp uit te kiezen en wie weet is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Solar wandlamp Pieck met vlameffect en schemersensor voordeelset

 

Ben je op zoek naar een betaalbare Solar buitenlamp dan lijkt dit product misschien wel wat voor jou te zijn. De Pieck wandlamp wordt trouwens steeds als setje geleverd inclusief het nodige bevestigingsmateriaal en een informatieve handleiding. Een blik op de online reviews toont bovendien ook aan dat klanten bijzonder tevreden zijn over de combinatie tussen kwaliteit, design en betaalbaarheid waardoor deze zwarte buitenlampen alvast tot de populairste behoren.

Daarbij kent elke lamp afzonderlijk een totaal formaat van 20,3 x 20,3 x 27,9 cm waardoor de diameter van de lampenkap geschat wordt op 20 cm. Het unieke ovale ontwerp wordt kracht bijgezet door de gebruikte kunststof materialen en het unieke zwarte design waardoor hij perfect in een modern of landelijk interieur kan worden geplaatst.

De lampen werken op basis van een krachtige Lithium-ion batterij en worden geleverd inclusief een krachtige en duurzame led lichtbron. Doordat de batterij wordt gevoed met behulp van zonne-energie is het tevens ook een milieuvriendelijk en energiezuinig apparaat dat gelabeld werd met het A++ kenmerk.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: doordat deze led buitenlampen steeds per 2 stuks geleverd worden inclusief al het nodige bevestigingsmateriaal en een vervangbare AA batterij, behoren ze tot de goedkope producten binnen de selectie.

Handig in gebruik: de lampen zorgen voor een prachtig warm wit licht met een kleurtemperatuur van zo’n 2700 K. Verder worden de lampen geleverd met lampenkap en zijn ze voorzien van een dag- en nachtsensor. 

Energieverbruik: met een A++ label wordt nog maar eens duidelijk hoe weinig energie ze effectief verbruiken.

Gebruiksgemak: de combinatie van het solarpaneel en de Lithium batterij zorgen ervoor dat de wandlampen overdag probleemloos kunnen opladen.

 

Nadelen:

Geen dimfunctie: houd er wel rekening mee dat deze wandlampen niet voorzien zijn van een dimfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Hue Outdoor Calla Sokkellamp Starterspakket – White and Color Ambiance

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke buitenlamp met bewegingssensor dan is dit model van Philips Hue – afkomstig uit de gelijknamige serie “Philips Hue Calla” – het bekijken alvast meer dan waard. Zo wordt de Philips Hue buitenlamp gekenmerkt door een modern, overwegend zwart, uit aluminium vervaardigd design en een bijbehorende hoogte van 25,2 cm. Wil je de buitenlamp toch liever wat hoger dan kun je hetzelfde model ook in een hoogte van 40 cm aanschaffen, weliswaar met een navenant prijskaartje.

De lamp wordt geleverd inclusief een led lichtbron en is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten. Eenmaal correct aangesloten kun je genieten van maar liefst 600 Lumen per lichtpunt in combinatie met een warme kleurtemperatuur van 6500 Kelvin. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo is deze sokkellamp makkelijk te bedienen met behulp van een bijbehorende app. Zo kun je onder meer gebruik maken van een timer, schakelen tussen de verschillende kleurtjes RGB verlichting én opteren voor geofencing.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren zien. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid en raden deze zwarte staande buitenlamp dan ook aan iedereen aan.

 

Voordelen:

Bediening: de bediening kan geheel via de bijbehorende mobiele app gebeuren en biedt onder meer toegang tot het gebruik van een timerfunctie, verschillende RGB kleuren én geofencing waarbij de lamp aanspringt zodra je er voorbij loopt.

Lichtbron: de Philips Hue sokkellamp maakt gebruik van een – overigens meegeleverde – led lichtbron die een levensduur kent van maar liefst 25.000h.

Formaat: de sokkellamp kent een totale breedte van 10,4 cm en wordt aangevuld met een hoogte van 25,2 cm en een bijbehorende lengte van 10,4 cm waardoor hij bijzonder handzaam in gebruik is.

Wattage: per lichtpunt wordt een ruim vermogen van maar liefst 8 watt voorzien.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Hue Impress Outdoor wandlamp – Color Ambiance – Buiten

 

Ben je op zoek naar een duurzame Philips buitenlamp en ben je daarvoor niet te beroerd om iets meer te betalen, dan lijkt dit exemplaar van Philips Hue alvast een schot in de roos. Zo blijkt deze zwarten metalen Hue buitenlamp gekenmerkt door een rechthoekige vorm en een maximaal formaat van 14,1 x 12 x 24 cm wat hem alvast bijzonder stevig en stabiel maakt.

Deze moderne buitenlamp wordt jou gelukkig aangeboden inclusief een krachtige lichtbron van het type led en de mogelijkheid om gebruik te maken van een dimfunctie. Met een IP44 waarde en een energielabel A behoort hij nog steeds tot één van de betere opties maar dan zonder een mogelijk laagste prijskaartje. 

Ondanks deze vele pluspunten lijkt één koper niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Zo zou dit type buitenverlichting toch net iets te weinig licht aanbieden.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de buitenlamp is voorzien van verschillende extra’s. Zo is er niet alleen een aan- en uitschakelaar maar ook een externe dimmer en de mogelijkheid om de lamp te bedienen via een mobiele lamp.

Lichtbron: elke afzonderlijke lichtbron kent een maximale levensduur van maar liefst 25.000 h en biedt een lichtopbrengst van 1200 lumen per lichtpunt.

Aansluitspanning: deze unieke Philips Hue buitenverlichting kent een standaard aansluitspanning van zo’n 230 Volt.

 

Nadelen:

Weinig licht: één koper had misschien wel verwacht dat deze buitenlamp toch net iets meer licht zou produceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LifeGoods Solar Buitenlamp met Bewegingssensor – 97 LEDs – Wit Licht

 

Ben je op zoek naar de geschikte tuinverlichting op zonne-energie én met bijbehorende bewegingssensor? Dan kunnen wij jou aanraden om dit product van het bekende merk LifeGoods alvast even van naderbij te bekijken. Op basis van de online reviews zien we dat heel wat klanten alvast duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, de uiteindelijke lichtopbrengst en het prachtige design wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore.

Zo kent deze vierkante buitenlamp met plastic behuizing een maximaal formaat van 13 x 10,9 x 13 cm inclusief 100 afzonderlijke lichtpunten die een ruime lichtopbrengst garanderen van 1000 Lumen. Dit alles wordt verder aangevuld met een vrij grote stralingshoek van 120° waardoor een ruim detectieveld kan worden gegarandeerd, een A+ label en een IP65 waarde waaruit blijkt dat de lamp waterbestendig is.

Deze wandverlichting met bewegingssensor kan daardoor eender waar worden geïnstalleerd gaande van de tuin tot de oprit of het terras. Naast de 3 verschillende lichtstanden beschikt dit apparaat eveneens over een aan- en uitschakelaar wat de bediening meteen een pak eenvoudiger maakt.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de wandverlichting blijkt voorzien van tal van extra’s en bijbehorende kenmerken zoals een aan- en uitschakelaar, een A+ label, een ruime stralingshoek en een hoge IP65 waarde.

Verpakkingsinhoud: de verpakking omvat niet alleen 2 afzonderlijke solar buitenlampen maar ook een gebruiksaanwijzing, 4 schroeven en 4 pluggen.

Design: de lampen worden gekenmerkt door een praktische vierkante vorm en blijken elk afzonderlijk, voorzien van maar liefst 100 verschillende lichtpunten.

 

Nadelen:

Geen dimfunctie: in tegenstelling tot sommige andere buitenlampen, blijkt dit product jammer genoeg niet voorzien van een dimfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SensaHome Oriental Klassieke Industriële Tuinlamp Buitenlamp

 

Deze prachtige wandlamp van SensaHome valt meteen op vanwege zijn unieke design waarbij de Japans Aziatische stijl duidelijk aan bod komt. Dit gedurfde ontwerp maakt de lamp bijzonder geliefd bij bepaalde kopers en minder geliefd bij anderen. De online reviews tonen echter wel degelijk een positieve eindbeoordeling van 4,6 sterren aan waardoor hij mogelijks tot de populairste opties binnen deze selectie behoort.

De lamp wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 18x24x32 cm en blijkt vervaardigd uit een combinatie van aluminium en glas. Hij kan makkelijk op het lichtnet worden aangesloten waarbij je rekening dient te houden met een voltage tussen 110 – 240 Volt. Ondanks zijn ruime vermogen, werkt deze buitenlamp bijzonder energiezuinig wat gelijk wordt aangetoond door het A++ label.

Daarnaast blijkt de buitenverlichting geleverd inclusief een lichtbron van het type led en de mogelijkheid om gebruik te maken van een ruime stralingshoek van 180°.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt 1 unieke lamp in een prachtige Japans Aziatische stijl alsook een bijbehorende informatieve handleiding en het nodige bevestigingsmateriaal.

Stralingshoek: in vergelijking met de vorige buitenlampen, kent deze wandlamp een bijzonder grote stralingshoek van maar liefst 180° wat resulteert in een ruim detectieveld.

Voeding: je kunt hem makkelijk aansluiten op het lichtnet rekening houdend met een maximale aansluitspanning van 240 Volt.

 

Nadelen:

Installatie: volgens één koper zou het toch wel bloed, zweet en tranen gekost hebben om deze wandlamp correct te installeren en aan te sluiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Steinel XLED Home 2 Schijnwerper Met bewegingssensor IP44 

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze prachtige en modern uitziende Steinel buitenlamp afkomstig uit de Steinel Xled serie. De rechthoekig gevormde lamp kent een afmeting van 16,1 x 48 x 19,4 cm en blijkt voornamelijk uit duurzaam metaal te zijn vervaardigd wat betekent dat hij best wel tegen een stootje kan. 

Hij wordt geleverd inclusief een lichtbron van het type led die garant staat voor een lange levensduur en energiezuinig verbruik, wat meteen wordt aangeduid door het A++ label. Net zoals sommige andere buitenlampen uit deze reeks, kun je ook dit exemplaar eenvoudig op de netstroom aansluiten rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt.

Verder ben je verzekerd van een ruime 120° stralingshoek, een bewegingssensor en een correcte IP44 waarde die aantoont dat de lamp waterdicht is. Ondanks de vele mogelijkheden lijkt één koper niet helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit.

 

Voordelen:

Lichtopbrengst: de lamp wordt gekenmerkt door een aaneenschakeling van led lichtpuntjes die elk afzonderlijk een opbrengst van 1608 lumen verzekeren.

Levensduur: uit onderzoek is al meermaals duidelijk geworden dat led één van de meest duurzame bestaande lichtbronnen is. Ook hier mag je dus rekenen op een maximale levensduur van 50.000 uren.

Bewegingssensor: het product is uitgerust met een handige bewegingsfunctie die zonder problemen functioneert over een ruim detectieveld.

 

Nadelen:

Geen dimfunctie: jammer genoeg lijkt deze unieke wandverlichting niet voorzien van een dimfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. SensaHome Solar Lamp 90 Led met Bewegingssensor en Nachtsensor – Tuinverlichting

 

Met de SensaHome Solar lamp kies je meteen voor een gebruiksvriendelijke buitenlamp met dag- én nacht sensor die jou wordt aangeboden tegen een schappelijk prijskaartje; wat het geheel meteen een pak toegankelijker maakt. De buitenlamp met schemersensor maakt daarbij gebruik van een meegeleverde led lichtbron en wordt voorzien van de nodige schroeven en pluggen alsook een instructieve handleiding zodoende het apparaat correct te installeren

De SensaHome buitenlamp met sensor kent daarbij een relatief compacte uitvoering van 30 x 11 x 5 cm in combinatie met een gewicht van 0,5 en dient op een hoogte van ongeveer 2 meter te worden geïnstalleerd. Zijn kunststof behuizing is gezegend met een IP65 certificering die aantoont dat het geheel 100% spatwaterdicht is, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verder is de lamp uitgerust met een krachtige 3,7V Li-Ion batterij met een capaciteit van 4400mAh die eenvoudig door de zon kan worden opgeladen. Op die manier geniet je een helder en wijd verlichtingsbereik, een geïntegreerde dimfunctie, een bewegingssensor en een nachtsensor. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn, lijkt één koper de kwaliteit ondermaats te vinden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de SensaHome 90 led wordt geleverd inclusief de nodige schroeven en pluggen én een bijbehorende informatieve gebruiksaanwijzing.

Verlichtingsbereik: de SensaHome Solar lamp biedt een ruim verlichtingsbereik tot maar liefst 120 graden.

Bewegingssensor: de nachtsensor wordt moeiteloos aangevuld met een geïntegreerde bewegingssensor die detecteert vanaf 6 à 10 meter afstand.

Lumen: de lichtbron verzekert een lichtsterkte tot 1000 Lumen in combinatie met een vermogen van 2 watt per 5,5V.

 

Nadelen:

Kwaliteit: jammer genoeg blijkt een enkele koper niet geheel overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Buitenlampen Koopgids

 

Ben je van plan om de tuin helemaal (opnieuw) in te richten en heb je daarbij een heus tuinontwerp gecreëerd? Houd dan zeker even rekening met het verlichtingsplan zodat het nadien makkelijker wordt om buitenverlichting toe te voegen en/ of aan te passen. Bij het bepalen van de buitenverlichting raden wij aan om te letten op bepaalde factoren zoals het type, de lichtbron, het design en de werking. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je de verschillende buitenlampen en mogelijke aanbiedingen gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak

Niet alleen het geschikte setje tuinmeubelen of die unieke plantenbegroeiing weten bij te draag aan de sfeer en gezelligheid, ook de juiste buitenverlichting doet vast en zeker zijn duit in het zakje. Bovendien zorgt de geschikte buitenlamp niet alleen voor een gezellig sfeertje, het maakt je tuin ook een pak handiger én veiliger. Tenminste wanneer je de buitenverlichting combineert met 1 of meerdere sensoren.

Kortom, de moeite waard om een investering minstens even in overweging te nemen. Echter willen wij er ook meteen bij vermelden dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste buitenlamp in het winkelmandje te plaatsen. Bedenk waar je naar op zoek bent, welk budget je maximaal wilt/ kunt spenderen maar vooral wat de mogelijkheden zijn volgens het uitgetekende tuinontwerp.

 

Het type lamp en de bijbehorende lichtbron in functie van de lichtopbrengst

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte buitenverlichting, lijkt het in eerste instantie verstandig om een keuze te maken tussen de verschillende types. Zo worden er tegenwoordig heel wat buitenlampen op de markt aangeboden die bedoeld zijn om aan de muur/ wand te bevestigen. Naast dergelijke wandlampen kun je uiteraard ook opteren voor een staande buitenlamp die je dan eventueel in de grond zou kunnen ingraven.

Uiteraard draait het niet enkel en alleen om het type buitenlamp maar ook om welke lichtbron je besluit te gebruiken. Aangezien de keuze van de lichtbron eveneens bepalend is voor de uiteindelijke lichtopbrengst, overigens steevast uitgedrukt in lumen, raden wij aan om steeds te kiezen voor “led”. Led levert bovendien niet alleen het mooiste licht op maar garandeert ook een laag energieverbruik inclusief lange levensduur wat hem logischerwijze de beste keuze maakt.

 

Werking van de buitenverlichting

Heb je een bepaald type lamp en bijbehorende lichtbron op het oog, wees dan ook aandachtig voor de werking. Zo heb je bepaalde lampen die werken op elektriciteit en bijgevolg op het stroomnetwerk dienen aangesloten te worden. Andere buitenlampen functioneren op basis van zonne-energie wat ze net iets energiezuiniger én milieuvriendelijker maakt. 

Houd er wel rekening mee dat lampen die op zonne-energie werken, ook effectief zonlicht zullen nodig hebben om een optimale lichtopbrengst te garanderen, wat in Nederland en België misschien niet altijd het geval is.

Handige functies en bijkomende kenmerken in verhouding tot de prijs

Tot slot is het wel handig om even stil te staan bij bepaalde praktische functies en leuke extra’s die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd aangewezen om te kiezen voor een buitenlamp inclusief bewegingssensor of dag- en nachtsensor. Zodra eender welke beweging van mens, dier of auto wordt gedetecteerd, schakelt de verlichting automatisch aan.

Bedenk eveneens of het mogelijk is om gebruik te maken van een dim- en of timerfunctie en of de buitenlamp kantelbaar is dan wel meerdere verstelmogelijkheden aanbiedt. Een bijbehorende afstandsbediening, een waterbestendige coating en een fraaie uitstraling kunnen voor door velen eveneens als een meerwaarde worden beschouwd.

Houd er wel rekening mee dat al deze extra kenmerken een bijkomende invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Algemeen kan de prijs dan ook makkelijk variëren van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s of misschien wel meer indien je installatie uitbesteedt. Bedenk daarom op voorhand welk budget je maximaal kunt maar vooral ook wilt spenderen hieraan en welke verwachtingen je van de buitenverlichting hebt. Op die manier wordt het iets makkelijker om een uiteindelijke keuze te maken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een buitenlamp met sensor?

Een buitenlamp met sensor werkt op min of meer dezelfde manier als een standaard bewegingsmelder. Ze worden dan ook omschreven als minuscule elektronische ogen die in staat zijn om de infrarode golven/ hittegolven van bewegende voorwerpen waar te nemen.

Zodra de detector een bewegend object/ voorwerp binnen het bepaalde detectieveld waarneemt, zal deze reageren volgens een bepaalde impuls. Dat kan door middel van een alarmsignaal zijn of, wat bij buitenlampen vaker het geval is, door het aanspringen van de verlichting. Op die manier ben je gewaarschuwd wanneer een “warm” bewegend voorwerp zoals een mens, dier of auto de oprit betreedt.

 

Q2: Op welke hoogte dient de buitenlamp te worden geïnstalleerd?

Het uitgebreide gamma buitenverlichting biedt je de mogelijkheid om te kiezen tussen staande buitenlampen dan wel wandlampen. Kies je voor een buitenlamp die je aan de muur of wand moet installeren, dan dien je uiteraard rekening te houden met de minimale en maximale installatiehoogte. Door de verlichting te laag dan wel te hoog te monteren, kun je het detectieveld aanzienlijk beperken wat niet meteen de bedoeling is.

Wat dan wel de ideale hoogte is, valt moeilijk te zeggen aangezien elke wand en woning verschillend is. Zo dien je rekening te houden met de hoogte van de wand, de positie ervan en de hoogte van de rest van de woning/ tuin en oprit. In het begin is het vaak een beetje zoeken naar de juiste positie waardoor een zo ruim mogelijk detectieveld kan worden geregistreerd.  

Q3: Wat voor een elektrische draad is nodig voor een niet-geaarde buitenlamp?

In de meeste recente woningen wordt vandaag de dag steeds gekozen om te werken met geaarde kabels, tenzij de eigenaar of vorige bewoner dat toen anders heeft beslist. 

In tegenstelling tot geaarde kabels, die altijd bestaan uit 3 draden waaronder een geelgroene, zijn de niet-geaarde kabels voorzien van 2 draden waarvan 1 van de 2 een blauwe draad is. Deze blauwe draad wordt ook wel omschreven als nuldraad omdat er helemaal geen spanning op staat en hij enkel bedoeld is om de stroom af te voeren.

Wanneer je een bepaalde buitenverlichting aankoopt, dien je er dus rekening mee te houden of het een geaarde dan wel niet-geaarde kabel betreft.

 

Q4: Hoe kun je een buitenlamp met sensor aansluiten?

Om een buitenlamp met sensor correct te kunnen aansluiten, moet hij natuurlijk eerst worden aangesloten op een bijbehorende waterdichte aftakdoos. Indien je reeds buitenverlichting hebt staan, dan hoef je in principe geen aftakdoos meer te installeren maar kun je verder bouwen op het reeds bestaande exemplaar.

Om de aftakdoos correct te kunnen installeren, dien je een schuin gat van zo’n 16 mm doorsnede in de wand te boren zodanig dat je de stroomkabel naar buiten kunt trekken. Door het gat schuin de muur in de boren, kun je vermijden dat water in het gat terecht komt.

De stroomkabel die je van binnen naar buiten trekt, dient te vertrekken vanuit de meterkast. Binnen kun je daarbij gebruik maken van de traditionele losse elektriciteitsdraden terwijl voor buiten de voorkeur gegeven wordt aan een XMvK of YMvK kabel. 

Alvorens je aan het gehele proces begint, dien je uiteraard de stroom volledig uit te schakelen zodat eventuele ongelukken kunnen vermeden worden.

 

Q5: Hoe stel je een buitenlamp met bewegingssensor af?

Eenmaal de buitenverlichting met bewegingssensor werd geïnstalleerd dien je het apparaat natuurlijk nog correct af te stellen. Bij de meeste apparaten kan dit gelukkig heel eenvoudig door gebruik te maken van de 3 beschikbare regelschroefjes.

Zo kun je met behulp van het schroefje links de reikwijdte van de bewegingssensor gaan instellen. Het kloksymbool, dat bij de meeste modellen in het midden staat, bepaalt hoe lang de verlichting moet blijven branden eenmaal het voorwerp is gedetecteerd. Met het zon- en maansymbooltje helemaal rechts, kun je vervolgens het tijdstip gaan instellen waarop de bewegingssensor actief mag zijn. Is dat overdag, bij schemerdonker of ‘s nachts?

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES