5 Beste camping douches Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Camping douches – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak met vrienden of het gezin gaat kamperen dan kan een camping douche wel een goede aanbeveling zijn. Wij willen jou dan ook graag helpen bij de zoektocht naar de voor jou meest ideale camping douche. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Sea to Summit Pocket Shower camping douche; een relatief compacte douchezak met een totale nettocapaciteit van 10 liter. Daartegenover staat de Needventure Solar Douche; beschikbaar in 4 verschillende kleuren en voorzien van een speciale zwarte coating die het water sneller doet opwarmen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Camping Douches (Reviews) van 2024

 

Als je graag in het wild kampeert dan heb je niet altijd een douche tot je beschikking. Koop daarom een camping douche die je overal kunt meenemen en vullen met water. Hang die gewoon in een boom en klaar is je douche. Kies zelf uit de volgende vijf voorbeelden de beste camping douche uit.

 

1. Sea to Summit Pocket Shower 

 

Deze douchezak is gemaakt van sterk materiaal die ook nog eens waterdicht en weerbestendig is. Het weegt ook weinig en de zak heeft een inhoud van 10 liter. Vul hem, sluit de rolsluiting en hang de zak in een boom en je douche is klaar. De zak is zwart en de zon verwarmt zo het water tijdens de dag zodat je een warme douche kunt nemen.

Je kunt hem natuurlijk ook pas ‘s avonds vullen voor een verfrissende douche. De doucheknop is eenvoudig te bedienen (aan- of uitdraaien) en de waterstraal is afstelbaar. Je kunt tot 8,5 minuten douchen als de kraan volledig open staat. Het ophangkoord is 6 meter lang.

Over dit product staan momenteel nog maar twee reviews geschreven maar de kopers geven een positief advies. Ze vinden de douche ideaal voor buitensport of kamperen en het is ook compact dus is gemakkelijk mee te nemen.

Als je vaak met het hele gezin gaat kamperen dan kan een draagbare camping douche uiteraard een aangenaam geschenk zijn. Dit model is afkomstig van het merk Sea to Summit. Het heeft misschien niet zoveel reviews gekregen tot hiertoe, maar het belangrijkste is wel dat de reacties positief zijn. Daardoor zou deze camping douche zomaar eens tot de populairste uit onze reeks kunnen behoren.

 

Voordelen:

Volume: de camping douche heeft een inhoud van maar liefst 10 liter. Dit komt overeen met een ontspannende douche van 7 tot 8 minuten water.

Bodem: aan de onderkant van deze draagbare camping douche zul je meteen een compacte roos kunnen waarnemen waarlangs het water eruit komt. Deze kun je helemaal dichtdraaien maar je kunt ook kiezen voor de “volledige stroom” optie.

Hulpstukken: zodra je de camping douche aankoopt zul je merken dat je er een aantal accessoires bij krijgt. Zo krijg je meteen een ophangkoord meegeleverd dat ongeveer 6 meter lang is.

 

Nadelen:

Beide kopers zijn helemaal tevreden over deze camping douche en voor hen is Sea to Summit dan ook veruit het beste merk. Dit maakt het natuurlijk voor ons minder eenvoudig om eventuele minpunten bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Needventure Solar Douche – Camping Douchezak – Buiten Douche – Inclusief Thermometer

 

De Needventure Solar douche blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzaam polyester en PVC materiaal en kent daarbij een vrij compacte afmeting van 50 x 47 x 5 cm wat resulteert in een nettocapaciteit van zo’n 20 liter. Via de stevige draaidop kun je de draagbare camping douche snel en makkelijk met water vullen alvorens hem door de zon te laten opwarmen. Eenmaal opgewarmd, geniet je van een heerlijk warme en welgekomen douche.

Maar er is natuurlijk nog veel meer want verder kenmerkt het compacte design – overigens beschikbaar in 4 leuke kleurtjes – zich door een klein opbergtasje, een geïntegreerde thermometer en bijbehorende douchekop wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Dit alles wordt jou overigens aangeboden tegen een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje waardoor je meteen de indruk krijgt met een camping douche aanbieding te maken te hebben.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren zien waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en degelijkheid van – misschien wel één van de meest goedkope draagbare camping douches.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Camp-Gear Douchezak 20 liter camping festival

 

Of je nu binnenkort met vrienden gaat kamperen of een leuk festival weekend op de planning hebt staan, deze unieke camping douche kan best wel van pas komen. Hij wordt jou aangeboden door het bekende merk Camp-Gear en biedt een totaal formaat van 36 x 5 x 18 cm aan. Dit komt overeen met een inhoud van ongeveer zo’n 20 liter.

Het compacte formaat en beperkte gewicht, maken deze camping douchezak bijzonder handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Bovendien is de werking ervan heel eenvoudig. Zo hoef je hem eerst met ongeveer 20 liter water op te vullen om hem vervolgens aan een boom of paal vast te hangen. Bij voorkeur hang je de camping douche in de zon, zodanig dat het water snel opwarmt en je een warme douche kunt nemen.

Hij is voorzien van een degelijk slang en wordt daarnaast geleverd inclusief een stevig en betrouwbaar ophangsysteem. Jammer genoeg blijken niet alle klanten even tevreden te zijn met dit product. Zo zijn sommigen overtuigd van de kwaliteit terwijl anderen vinden dat het product niet kwalitatief noch gebruiksvriendelijk is.

 

Voordelen:

Formaat: deze unieke camping douche biedt een maximale afmeting aan van 36 x 5 x 18 cm en een totale inhoud van maar liefst 20 liter.

Gebruiksgemak: je zult meteen zien dat hij makkelijk in gebruik is. Zo hoef je hem alleen maar even op te vullen met zo’n 20 liter water en hem vervolgens in het directe zonlicht aan een boom te bevestigen.

Verpakking: uiteraard wordt niet alleen de camping douche geleverd maar krijg je er gelijk ook een slang en ophangsysteem bij.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit van het product toch wel iets beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. MikaMax Solar Camping Douche Douchekraan 20L Inclusief ophangsysteem

 

In vergelijking met sommige andere camping douches, lijkt het prijskaartje hier dan weer goed mee te vallen. Deze unieke douche wordt jou aangeboden door het merk MikaMax en geleverd inclusief een stevig ophangsysteem. Daarnaast worden ook een flexibele doucheslang en een afneembare aan- en uit kraan met het product meegeleverd.

Ook hier betreft het een vrij compacte camping douche met een maximale inhoud van ongeveer 20 liter. Doordat hij voornamelijk uit PVC is vervaardigd én werd afgewerkt in een zwarte kleur, kan het water makkelijk en snel opwarmen. Zo mag je na ongeveer een uurtje een temperatuur van 26 graden Celsius verwachten en na ongeveer 2 uurtjes een temperatuur van 32 graden Celsius. Het spreekt voor zich dat je de camping douche hierbij in het directe zonlicht moet ophangen.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Voor sommigen blijkt deze camping douche bijzonder kwalitatief en handig in gebruik. Andere kopers stellen zich dan weer vragen bij de kwaliteit van het materiaal van de douche. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even alvorens een oordeel te vellen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een budgetvriendelijk alternatief op het gebied van camping douches, dan is dit product alvast een goede aanbeveling.

Materiaal: het is een stevige en duurzame camping douche die vervaardigd blijkt te zijn uit duurzaam PVC. PVC is kwalitatief sterk en warmt snel op.

Inhoud: ook hier mag je zeker zijn van een maximale capaciteit van maar liefst 20 liter.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg moeten we vaststellen dat niet alle kopers helemaal tevreden zijn met de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mobiele buiten kampeer camping douche waterzak 20 liter

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke camping douche die, net zoals de vorige 2 producten, gekenmerkt wordt door een maximale inhoud van 20 liter. Dit komt ongeveer overeen met een totaal formaat van 16 x 5 x 31 cm. Hij blijkt bovendien vervaardigd te zijn uit duurzaam polyvinyl en afgewerkt in een donkerrode kleur. Alhoewel het ook mogelijk blijkt om hem in een camouflage groene kleur te bestellen.

Je kunt deze camping douche, net zoals zovele andere gelijkaardige producten, zonder problemen aan een boom of paal ophangen. Vandaar de voorziene ophangingslus. Door hem in het directe zonlichte te hangen, kun je in een korte tijd genieten van een heerlijke warme douche.

Jammer genoeg blijken er nog geen klanten gereageerd te hebben op dit product. Het is mogelijk dat de iets hogere prijs hiervoor een verklaring biedt. Echter kan het ook perfect zijn dat het hier een vrij recente camping douche betreft en dat kopers gewoon nog niet de kans hebben gekregen om een reactie te plaatsen.

 

Voordelen:

Formaat: deze camping douche meet maar liefst 16 x 5 x 31 cm en wordt beloond met een royale inhoud van zo’n 20 liter.

Ophangingslus: je zult gelijk opmerken dat de camping douche voorzien is van een compacte lus waarmee je hem probleemloos ergens kunt ophangen.

Materiaal: bij de productie van deze camping douche heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van polyvinyl.

 

Nadelen:

Prijskaartje: indien je van plan bent om deze camping douche aan te kopen, dan zul je zien dat het prijskaartje wel iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Camping douches koopgids

 

Als je gaat kamperen heb je niet altijd een douche tot je beschikking. Hoewel de meeste campings over een sanitair gebouw beschikken, kun je ook gaan kamperen in een bos. Voor deze momenten kun je een draagbare camping douche gebruiken die je kunt vullen met water en ophangen. Bij het kopen van zo’n product kun je letten op de inhoud, de sluiting, het materiaal, de bediening, de bevestiging en de prijs.

Inhoud van de camping douche

Je kunt verschillende soorten camping douches kopen. Het voordeel van deze douches is dat je ze makkelijk kunt opvouwen om mee te nemen en je kunt ze ‘s ochtends vullen zodat het water opwarmt in de zon en ‘s avonds een warme douche nemen. Je kunt ook omgekeerd te werk gaan om een frisse douche te nemen.

Camping douches zijn beschikbaar in verschillende maten. Kies voor een model met een inhoud van minimum 10 liter zodat je toch langer dan 5 minuten kunt douchen. De duur van de douche hangt ook af van de hoeveelheid water die uit de kraan komt maar met een douche van 10 liter kun je normaal tussen 5 en 10 minuten lang douchen.

Als je de kraan kunt verstellen dan zul je zelfs langer kunnen douchen. Er zijn natuurlijk ook camping douches met een grotere inhoud. Kies voor een model van 20 liter als je langere douches wilt nemen. Deze zijn nog altijd makkelijk om op te vouwen zodat je ze kunt meenemen. Kies voor een douche met een zwarte kleur zodat het water vlugger opwarmt op een zonnige dag.

 

Het materiaal en de sluiting

Zorg ervoor dat de camping douche gemaakt is van stevig materiaal. Omdat je dit product aan een boom zult hangen is het mogelijk dat er takken zullen tegen prikken. Je wilt natuurlijk niet dat je douche door een aanraking met een tak meteen lekgeprikt is. Meestal zijn deze draagbare douches gemaakt van PVC en zijn ze bestand tegen water en weersveranderingen.

Je moet de zak ook goed kunnen sluiten wanneer je het voorwerp met water gevuld hebt. Let er daarom op dat de sluiting van de zak goed werkt en dat de zak niet makkelijk kan openvallen zodat je al het water verliest. Deze douches beschikken verder nog over andere accessoires zoals een ophangkoord om de douche in een boom of aan een haakje te hangen, een kraan voor de bediening van de douche en in sommige gevallen ook een doucheslang.

 

Bediening en bevestiging van de douche

Ook draagbare douches zijn voorzien van een knop om de douche mee te bedienen. In de eerste plaats dient deze knop om de douche open en dicht te draaien. Maar bij sommige douches kun je de knop ook nog gebruiken om de watertoevoer te regelen. Zo kun je de kraan volledig openzetten voor een krachtige douche maar kun je ook kiezen voor minder water zodat je voor een langere tijd kunt douchen.

Bij sommige modellen kun je de kraan verwijderen wanneer je de douche niet gebruikt, dit maakt het makkelijker om alle onderdelen op te bergen. Met de doucheslang kun je jezelf afspoelen met het water van de draagbare douche. Kies voor een doucheslang die lang genoeg is zodat je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het douchen.

Om de douche te bevestigen is het product voorzien van een ophangkoord of -lus zodat je het makkelijk aan een tak van een boom kunt hangen. Zo kun je kiezen voor een plaats waar er veel zonlicht is om het water in de douche op te warmen.

Prijs van een camping douche

Camping douches kosten weinig geld, voor ongeveer €20 heb je al een draagbare douche van goede kwaliteit. Dit product is ook heel handig als je gaat kamperen dus als je een grote liefhebber bent van buitensport dan is een camping douche zeker nodig. Je kunt verschillende modellen met elkaar vergelijken en zelf kiezen wat de beste douche is voor jouw situatie.

Het is een aanbeveling om online op zoek te gaan naar een draagbare douche want dit biedt enkele voordelen. Het product zal in de eerste plaats goedkoper zijn en ten tweede hoef je niet eens je stoel te verlaten om het product te kopen. Je kunt van op de computer het product kopen en aan huis laten leveren tegen een kleine extra kost. Zoek naar de beste aanbieding zodat je nog meer van je kampeertrips kunt genieten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES