5 Beste Campingstoelen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Campingstoelen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een uitstekende campingstoel maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou uiteraard helpen in de zoektocht naar de voor jou beste campingstoel. In onze koopgids bieden we alvast enkele richtlijnen aan die je tijdens de zoektocht mogelijks op weg kunnen helpen. Indien je binnenkort echter op reis vertrekt, zou je eventueel rechtstreeks kunnen verder klikken naar onze bijbehorende top 3.  Zo kun je onder meer kiezen voor de bekende Lafuma RSXA Batyline Iso Relaxstoel die gekenmerkt wordt door een ergonomische uitvoering en beschikbaar blijkt in maar liefst 13 kleurtjes. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Crespo AP-237 Deluxe campingstoel. Het is een handige stoel met een uitstekende rug- en armleuning die zorgen voor heel wat comfort.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

5 Beste Campingstoelen (Reviews) van 2024

 

Kampeervakanties kunnen echt wel een aanrader zijn om met het hele gezin te doen. Om de ervaring aangenamer te maken kun je campingstoelen meenemen. Uiteraard is het belangrijk dat je gaat voor de beste campingstoel. Daarom hebben wij een aantal topproducten geselecteerd op basis van de reviews van kopers.

 

1. Lafuma RSXA Batyline Iso Relaxstoel – Inklapbaar – Verstelbaar, Lafuma RSXA

 

Met de Lafuma RSXA Batyline campingstoel kies je voor een kwalitatieve en 100% gebruiksvriendelijke relaxstoel. De stoel – die overigens beschikbaar blijkt in maar liefst 13 verschillende designs – wordt gekenmerkt door een stevig stalen frame en aangevuld met een duurzame overtrek bestaande uit een combinatie van polyester en polyvinylchloride.

Uitgeklapt kent de stoel een totale lengte van 68 cm, een ruime breedte van 88 cm en een aanzienlijke hoogte van maar liefst 115 cm. Toch weegt hij amper 7 kg wat het net iets makkelijker maakt om de stoel – indien gewenst – te verplaatsen. Ondanks zijn relatief beperkte gewicht, mag je toch rekenen op een uitstekende draagkracht van maar liefst 140 kg.

Deze unieke eenzitter met kenmerkend rond buisframe is eveneens uitgerust met de nodige beenbedekking en een stel stevige armleuningen die bijdragen aan het comfort. Na gebruik klap je hem heel eenvoudig dicht waardoor je behoorlijk veel ruimte kunt besparen. Dit alles resulteert dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Draagkracht: de relaxstoel van Lafuma garandeert moeiteloos een aanzienlijk draagkracht van maar liefst 140 kg.

Materiaal: de stoel is voorzien van een stalen rond buisframe en werd afgewerkt met een stevige bekleding bestaande uit 72% polyvinylchloride en 28% polyester.

Zitcomfort: de stoel is 100% verstelbaar en voorzien van de nodige beenbedekking, 2 stevige armleuningen en een afneembaar ergonomisch hoofdkussen.

Design: deze unieke opvouwbare campingstoel is uitgerust met een uv-bestendige en overigens afneembare bekleding die in maar liefst 13 kleurtjes voorhanden blijkt.

 

Nadelen: 

Prijzig: jammer genoeg behoort deze lichtgewicht campingstoel niet meteen tot de goedkope exemplaren binnen deze selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Crespo Crespo Standenstoel AP-237 Deluxe

 

Deze campingstoel van Crespo behoort niet tot de goedkope campingstoelen. Dit zul je meteen merken aan de hoge prijs. Toch biedt dit product jou heel wat mogelijkheden. Het is zelfs zo dat je kunt kiezen uit 3 verschillende kleuren.

Als je op zoek bent naar een comfortabele stoel dan kan dit product een aanbeveling zijn. Je kunt de rugleuning aanpassen door te kiezen uit 7 verschillende posities. Verder zijn ook de zitting en de armleuningen ergonomisch gevormd. De vulling van de stoel is luchtdoorlatend en zal geen vocht vasthouden. Zo is deze stoel veel sneller droog in vergelijking met andere modellen.

Uit de commentaren kunnen we opmaken dat de kopers helemaal lovend zijn over dit product. Het voldoet volledig aan de verwachtingen en het is heel erg praktisch. Hierdoor krijgen wij het vermoeden dat het hier misschien wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

Je kunt ook gewoon opteren voor deze unieke campingstoel van het populaire merk Crespo. Het is misschien niet meteen de campingstoel met de laagste prijs maar je krijgt er dan ook heel wat kwaliteit en opties voor terug. Daardoor zou het mogelijks ook wel eens één van de populairste campingstoelen uit onze lijst kunnen zijn.

 

Voordelen:

Rugleuning: de campingstoel is voorzien van een verstelbare rugleuning waarbij je kunt kiezen uit maar liefst 7 diverse posities.

Comfort: verder is de stoel ook voorzien van een stel handige armleuningen en een degelijke en comfortabele ergonomisch gevormde zitting.

Handig in gebruik: het materiaal van de campingstoel is bovendien hoog luchtdoorlatend waardoor je nooit last zult hebben van overmatig zweten. Indien de stoel toch wat vochtig aanvoelt dan droogt deze ook weer snel op.

 

Nadelen: 

Budget: ondanks de vele positieve reacties, is het echter wel mogelijk dat niet alle klanten even tevreden zullen zijn met het prijskaartje ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eurotrail Campingstoel Moita

 

Als je op zoek bent naar een campingstoel die relatief weinig weegt dan kan dit model van Eurotrail wel iets voor jou zijn. De stoel weegt amper 1500 gram en is daardoor gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Het frame van deze campingstoel is volledig uit aluminium gemaakt. De bekleding ervan is uit polyester. Toch is de stoel heel erg stevig en duurzaam want het heeft een belastbaar gewicht van 120 kg. Er is keuze uit 3 verschillende kleuren. Kortom deze stoel kan echt een meerwaarde zijn op kampeervakanties of zelfs gewoon een dagje op het strand.

Voor heel wat kopers is dit product heel erg praktisch en stevig. Zij geven dan ook een positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Toch blijkt uit één enkele review dat er een klein minpuntje aan verbonden is. De stoel zou volgens één gebruiker wel heel erg snel dichtklappen.

Ben je enige tijd op zoek naar een degelijke en duurzame campingstoel die niet zo veel weegt? Dan is het vandaag jouw geluksdag. Dit product wordt geleverd oor het bekende merk Eurotrail en beantwoordt helemaal aan jouw verwachtingspatroon. Het is dan ook een goed idee om even de verschillende eigenschappen van de stoel te bekijken.

 

Voordelen:

Materiaal: het frame van de campingstoel is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en licht aluminium. Verder bestaat de bekleding van de stoel uit stevig en degelijk polyester.

Draagkracht: je kunt de stoel zonder problemen belasten met een maximaal gewicht van maar liefst 120 kg.

Handig in gebruik: het is een degelijke en duurzame campingstoel die bijzonder weinig weegt en makkelijk te verplaatsen is. Of je nu gaat kamperen of beslist om een dagje naar het strand te gaan. Verder heb je de mogelijkheid om te beslissen tussen 3 klassevolle en unieke kleuren.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: een blik op de online beoordelingen leert ons dat een enkele koper niet helemaal overtuigd is van deze campingstoel en het product toch wel vrij kwetsbaar blijkt te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Abbey Camp Stoel – Chaise Longue III – Standenstoel – Inklapbaar, 7500 gram

 

In vergelijking met bijvoorbeeld de eerder vernoemde Lafuma relaxstoel, zou je eveneens kunnen opteren voor deze unieke campingstoel van Abbey Camp. Bovendien valt het prijskaartje van deze stoel een pak goedkoper uit wat hem meteen toegankelijker maakt bij een brede laag van de bevolking. 

De Abbey Chaise Longue III wordt beschouwd als een duurzame outdoor campingstoel die voorzien is van een stevig stalen frame inclusief de nodige hamerslag afwerking. Dit wordt moeiteloos gecombineerd met de nodige polyamide verbindingsstukken en een luxe textilene doek die als bekleding fungeert. De hoge campingstoel kent hierbij een totale afmeting van 90 x 65 x 112 cm en kan makkelijk in 5 standen worden versteld.

Verder blijkt de 5 standenstoel voorzien van de nodige armleuningen en uitgerust met een kwalitatieve hoofdsteun die bijdraagt aan het uiteindelijke comfort. Hoewel de meeste klanten overtuigd blijken, lijkt één koper niet tevreden over de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de Abbey Chaise Longue III campingstoel wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 90 x 65 x 112 cm en kent een behoorlijk hoge uitvoering.

Materiaal: de stoel is vervaardigd uit verschillende soorten materialen gaande van een stevig stalen frame met buizen van 2,2 cm doorsnede tot polyamide verbindingsstukken en een stevige polyester bekleding.

Comfort: het is mogelijk om zowel de rugleuning als de voetensteun in een ruime hoek te verstellen. Na gebruik klap je de campingstoel overigens gewoon weer dicht.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: jammer genoeg is 1 koper niet helemaal overtuigd van de kwaliteit die wordt aangeboden. Zo zouden bepaalde onderdelen behoorlijk kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bo-Camp Campingstoel Copa Rio Classic

 

Ben je op zoek naar een campingstoel aanbieding? Dan zou dit product van Bo-Camp misschien wel eens iets voor jou kunnen zijn. In vergelijking met de andere producten uit onze lijst, heeft het de laagste prijs. Zo zou het deel kunnen uitmaken van de goedkope campingstoelen.

De stoel weegt 2217 gram en is ook dicht te klappen. Zo heb jij geen enkel probleem om deze campingstoel eenvoudig te verplaatsen. Er is keuze uit 5 verschillende kleuren zodat jij de stoel van jouw dromen kunt uitkiezen. Ook hier is er een safety-lock voorzien waardoor de stoel niet zal dichtklappen.

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden. De stoel is heel erg handig te gebruiken en zit ook comfortabel voor kleine kindjes. Bovendien werd het product helemaal binnen de aangegeven tijd geleverd.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Bo-Camp Copa Rio Classic campingstoel. Dit exemplaar combineert kwaliteit probleemloos met duurzaamheid en design. En bovendien wordt het product aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Budget: zodra je de prijs van deze campingstoel onder ogen krijgt dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

Comfort: de stoel is voorzien van een laag gewicht en kun je ook makkelijk dichtklappen. Geen enkel probleem dus indien je de stoel na gebruik wenst op te bergen of gewoon wilt verplaatsen.

Safety-lock: het safety-lock systeem zorgt er dan weer voor dat de campingstoel niet zomaar meteen zal dichtklappen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een enkele koper is echter niet overtuigd van de geleverde kwaliteit van deze campingstoel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Campingstoelen koopgids

 

Wanneer jij regelmatig op kampeervakantie gaat dan kan een beetje comfort misschien geen overbodige luxe zijn. Zo kun je maar beter één of meerdere van de beste campingstoelen meenemen. Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste model aan te kopen. Probeer eerst verschillende campingstoelen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Je kunt hierbij altijd rekening houden met het type, het materiaal en de kenmerken.

Het gebruiksgemak

Zodra je op kampeervakantie vertrekt dan is het uiteraard ook belangrijk dat je goed kunt uitrusten. Een goede maar vooral degelijke campingstoel kan daarom zeker en vast een aanbeveling zijn. Wij raden jou natuurlijk aan om niet alleen rekening te houden met het zitcomfort maar ook te letten op de duurzaamheid ervan. Je wilt nu niet meteen een campingstoel aankopen om hem dan 2 weken later al bij het groot huisvuil te moeten zetten. Het is daarom een goed idee om eerst zoveel mogelijk stoelen eens rustig uit te testen.

Je zult meteen merken dat er heel wat verschil zit in de kwaliteit en het comfort die de campingstoel aanbiedt. Verder zul je ook een groot onderscheid kunnen waarnemen aan kleuren en designs. Wat uiteraard dan ook inhoudt dat er verschillende prijscategoriën beschikbaar zijn. Zo zul je heel wat goedkope campingstoelen zien opduiken net zoals ook heel wat duurdere exemplaren. Een duurder exemplaar is niet noodzakelijkerwijs altijd beter. Daarom is het belangrijk om de stoelen zoveel mogelijk te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

 

Het type campingstoel

Eigenlijk kunnen we 2 grote groepen campingstoelen onderscheiden. Zo heb je enerzijds de standenstoelen die in de volksmond ook wel vaak klapstoelen genoemd worden. Anderzijds heb je de pop-up stoelen die ook wel vouwstoelen genoemd worden. De eerste groep campingstoelen dus de standen- of klapstoel zal hoofdzakelijk gebruikt worden door kampeerders die over voldoende plaats beschikken om een degelijke stoel op te bergen. Denk maar aan de mensen die met een kampeerwagen onderweg zijn. Deze modellen bieden enorm veel comfort aan doordat ze iets breder en groter zijn.

Een pop-up stoel of vouwstoel daarentegen zal niet zoveel ruimte in beslag nemen en is dus ideaal voor mensen die vaak met de tent op kampeervakantie vertrekken en iets minder ruimte hebben. Toch hoef je helemaal geen schrik te hebben want deze vouwstoelen bieden namelijk heel wat comfort aan en zijn bovendien veel duurzamer in vergelijking met de standenstoel. Bovendien kun je deze stoelen heel gemakkelijk opvouwen en overal mee naartoe nemen.

 

Het materiaal

Probeer tijdens je zoektocht ook even stil te staan bij het gebruikte materiaal van de campingstoel. Zo kun je de bekleding van de stoel onderverdelen in 4 veel voorkomende materialen. Zo heb je enerzijds textileen dat enorm weerbestendig is en zeer duurzaam. Zo is het dus helemaal niet zo erg als jij je stoel in de regen hebt laten staan. Verder is textileen ook bijzonder gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken en is het luchtdoorlatend. Je kunt ook opteren voor gepolsterd textileen. Aan de buitenkant is dit dus ongeveer hetzelfde als een campingstoel uit textileen met als enigste verschil dat er hier ook nog een soort van vulling in de campingstoel aanwezig is. Zo wordt er nog net iets meer comfort aangeboden.

Gepolsterd polyester is ook een mogelijkheid maar is jammer genoeg niet echt waterbestendig. Indien je vooral in warme landen gaat kamperen dan is dit geen enkel probleem natuurlijk. Tot slot kun je ook nog kiezen voor Air Comfort van Lafuma. Dit materiaal voelt in de eerst plaats bijzonder zacht aan en bestaat uit 3 lagen. Het is dus luchtdoorlatend, zacht en weerbestendig.

Extra kenmerken en comfort

Sommige campingstoelen zullen ook net iets meer mogelijkheden en opties aanbieden dan andere modellen. Dit is uiteraard heel persoonlijk en zal ook iets duurder zijn. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je een campingstoel aanbieding tegenkomt die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet. Indien je niet echt een budget hebt dan kun je eventueel kijken naar extra opties. Zo heb je heel wat campingstoelen die voorzien zijn van een handige hoofdsteun en voetensteun die je bovendien ook nog kunt verstellen. Dit is uiteraard meer comfort en luxe.

Verder zijn er ook heel wat modellen die beschikken over een handig zijtafeltje of een bekerhouder. Dit kan altijd handig zijn om je boek of bril op te leggen. Op die manier hoef je niet steeds van de campingstoel op te staan. Kijk indien mogelijk ook of je er de hoes kunt vanaf halen. Op die manier kun je de hoes wassen en blijft de campingstoel altijd hygiënisch en proper. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden waarop je kunt letten maar dit is en blijft uiteraard heel persoonlijk.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES