Beste cirkelzaag

Laatste update: 24.04.24

 

Cirkelzagen test van 2024

 

Met behulp van een cirkelzaag kun je op een snelle en efficiënte manier aan houtbewerking doen. Er zijn heel wat verschillende modellen op de markt gebracht waardoor het niet altijd even eenvoudig is om een goede keuze te maken. Je zou daarom altijd eens een kijkje kunnen nemen naar de koopgids. Daarin worden heel wat tips gegeven over welke elementen belangrijk zouden kunnen zijn. Indien je heel dringend op zoek bent naar een nieuwe cirkelzaag dan kun je ook gewoon onze top 3 van beste cirkelzagen raadplegen. Deze is tot stand gekomen na een grondig onderzoek waarbij we rekening hebben gehouden met verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de online reviews van de klanten. Daaruit is gebleken dat je met de Bosch PKS 66 AF een heel degelijke cirkelzaag in huis haalt met een krachtig vermogen van wel 1600 watt. De Skil 5255 AA cirkelzaag hoeft zeker en vast niet onder te doen. Het is een iets compacter toestel dat over verschillende functies en mogelijkheden bezit en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Cirkelzaag reviews – top 5

 

 

Ben je op zoek naar de beste cirkelzaag om bijvoorbeeld hout mee te bewerken? Of geef je liever minder geld uit en zoek je naar goedkope cirkelzagen. Wij hebben verschillende cirkelzagen vergeleken gebaseerd op online reviews om je zo te kunnen helpen bij je keuze. Neem gerust even een kijkje tussen deze cirkelzaag aanbiedingen en beslis zelf welke jij de beste vindt!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch PKS 66 AF

 

De Bosch cirkelzaag is geschikt voor zaagklussen in hout zoals het zagen van houten plinten en planken of balken op maat zagen. Hij beschikt over een krachtige motor van 1600 Watt en heeft een zaagdiepte van 66 mm.

Dankzij z’n compacte geleidingsrail bekom je de beste resultaten, hij zorgt voor bijzonder rechte snedes. Verder beschikt hij ook over een CleanSystem Box om proper te werken en CutControl zodat je gemakkelijker gecontroleerde sneden kunt maken met de vrije hand.

Hij heeft een comfortabele grip en je kan snel het zaagblad wisselen dankzij de ingebouwde spilvergrendeling.

De online reviews geven een positief advies. Een krachtig toestel voor een aanvaardbare prijs. Hij werkt naar behoren en is nauwkeurig dankzij de geleiderail.

Hij is perfect voor thuiswerk en het meeste stof wordt opgevangen door het vergaarbakje. Minpunten zijn dat de geleiderail vlug zou slijten en dat er geen opbergkoffer bijzit.

Als je op zoek bent naar de cirkelzaag van het beste merk dan komt de PKS 66 AF van Bosch zeker in aanmerking. De cirkelzaag beschikt over een krachtige motor en is voorzien van een geleidingsrail voor extra precisie.

 

Voordelen:

Kracht en gemak: het apparaat beschikt over een motor met een krachtig vermogen van 1600 Watt. Bovendien kun je zaagsnedes maken tot een diepte van 66 mm, de diepte is natuurlijk verstelbaar.

Rechte snedes: je kunt mooie, rechte snedes maken dankzij de compacte geleidingsrail. Maar ook met de hand kun je gecontroleerde snedes maken dankzij CutControl.

Veilig: je kunt makkelijk van zaagblad verwisselen dankzij de spilvergrendeling en het apparaat zal nooit per ongeluk inschakelen dankzij de veiligheidsschakelaar.

 

Nadelen:

Geleiderail: de geleiderail is niet stevig genoeg voor intensief gebruik en kan enkel gebruikt worden voor lichte klussen. Voorzichtigheid is ook geboden wanneer je de zaag op de geleider plaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Skil 5255 AA

 

Deze Skil cirkelzaag aanbieding komt inclusief met een 24-tands zaagblad. Het is een krachtige handcirkelzaag met een motor van 1150 Watt en een zaagcapaciteit van 55 mm.

Hij beschikt over verschillende functies zoals het zaaglijnvizier voor nauwkeurige resultaten of de asvergrendeling om zaagbladen eenvoudig te wisselen. Hij is geschikt voor het zagen van houten plinten en planken, balken, deuren,…

De kopers van deze cirkelzaag vinden dit product echt top. De reviews geven een overwegend positief advies. Ze zijn vooral tevreden over het bijgeleverde zaagblad die geen splinters zou veroorzaken.

Het enige minpuntje is dat hij niet echt nauwkeurig is. Hij behoort ook tot de goedkope cirkelzagen dus je hoeft niet te veel geld uit te geven. Verder ligt hij ook vlot in de hand en is hij krachtig genoeg voor de thuisklusser.

Deze cirkelzaag wordt geleverd met een zaagblad en beschikt over een krachtige motor. De vele handige functies maken het makkelijker om precieze zaagsnedes te maken en je kunt de zaagbladen eenvoudig wisselen.

 

Voordelen:

Krachtig en snel: de motor heeft een vermogen van 1150 watt en haalt een snelheid van 5000 toeren per minuut zodat je makkelijk tot een diepte van 55 mm kunt zagen.

Veilig: dankzij de asvergrendeling is het mogelijk om de zaagbladen snel en veilig te verwisselen.

Ontwerp: het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat dit apparaat eenvoudig te bedienen is. Het toestel is bovendien voorzien van een zaaglijnvizier die je makkelijk kunt volgen om rechte zaagsneden te maken.  

 

Nadelen:

Nauwkeurigheid: de voet van het apparaat buigt mee onder druk waardoor het moeilijk is om nauwkeurige sneden te maken met deze cirkelzaag. Als je op zoek bent naar een toestel met een hoge precisie dan is dit misschien niet de perfecte aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powerplus POWX1365MB

 

De Powerplus mini cirkelzaag heeft een ingebouwde laser om je te helpen om de perfecte zaagsnede te maken. De veiligheidsknop en vergrendeling zorgen voor je veiligheid en omdat hij zo klein is, kun je hem zelfs gemakkelijk met één hand bedienen.

De maximale zaagdiepte is 28,5 mm maar je kan hem ook op minder instellen. Hij wordt geleverd met 3 verschillende zaagbladen voor jouw comfort, zo kan je zagen door hout, aluminium, keramische tegels,…

Deze cirkelzaag kan aangesloten worden op een stofzuiger zodat je proper kan werken, geen zaagsel meer in je werkomgeving! Dankzij de geleiderail kun je recht zagen en dankzij de verstekbak kun je onder een bepaalde hoek zagen.

Gebruikers zijn heel tevreden over de verstekbak en vinden dat het apparaat eenvoudig te bedienen is. Het kantelmechanisme werkt wel niet naar behoren en de bijgeleverde zaagbladen worden vlug bot. Hij behoort wel tot de goedkope cirkelzagen dus de verhouding prijs/kwaliteit is nog altijd goed.

De POWX1365MB van Powerplus is de populairste cirkelzaag van ons artikel, bovendien heeft het product ook de laagste prijs van de vijf cirkelzagen. Het apparaat is veilig in gebruik en door het compacte formaat kun je het met één hand bedienen.

 

Voordelen:

Precisie: dankzij de ingebouwde laser in het apparaat kun je telkens weer nauwkeurige zaagsneden maken. Je ontvangt ook een geleiderail bij het artikel.

Zaagbladen: je ontvangt drie verschillende zaagbladen bij het product zodat je zowel door hout, aluminium en keramische tegels kunt zagen.

Veilig: het toestel is voorzien van een veiligheidsschakelaar en beschikt ook nog over een vergrendeling zodat het veilig in gebruik is.

Stofvrij: je kunt een stofzuiger op het apparaat aansluiten zodat je stofvrij kunt werken. Al het vrijgekomen zaagsel wordt meteen weggevoerd naar de stofzuiger.

 

Nadelen:

Klein formaat: vanwege het kleine formaat en het lagere vermogen van de motor is het toestel minder geschikt voor zware zaagklussen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hitachi C7MFA

 

Deze cirkelzaag aanbieding is al meer geschikt voor professionele klusjes. De voetplaat is gemaakt van zeer hard aluminium en glijdt makkelijk over het hout.

Doordat hij uitgevoerd is met een parallel instelling kun je stabieler werken en een rechtere lijn zagen. Je kan deze cirkelzaag perfect gebruiken als invalzaag omdat het spouwmes ontbreekt, zo hoef je geen snede te maken naar de plek waar je wilt zagen. Hij is geschikt voor het zagen van diverse houtmaterialen.

De online reviews zijn positief voor deze cirkelzaag. Hij is handig in gebruik en kan voor een lange tijd gebruikt worden zonder verlies aan kwaliteit.

Het is niet de goedkoopste cirkelzaag maar de prijs is nog aanvaardbaar voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

De Hitachi C7MFA is geschikt voor professionele klussers die rechte lijnen willen zagen. Je kunt het apparaat gebruiken voor verschillende soorten hout. De stevige voetplaat is gemaakt van aluminium.

 

Voordelen:

Duurzame voetplaat: de voetplaat is gemaakt van hard aluminium dat lang meegaat en die ook makkelijk over hout glijdt.

Alternatief gebruik: door het gebrek van een spouwmes kun je het apparaat ook als een invalzaag gebruiken. Dit wil zeggen dat je meteen in het midden van een stuk hout kunt zagen zonder eerst sneden naar het midden te maken.

Zaagdiepte: je kunt zagen tot een maximale diepte van 68 mm en je kunt in verstek zagen tot 45º en 46 mm.

 

Nadelen:

Veiligheid: het apparaat is niet voorzien van meerdere veiligheidsvoorzieningen. Je kunt het toestel dus beter niet in de buurt van kinderen laten rondslingeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. DeWalt DWE576K-QS

 

De DeWalt cirkelzaag kan je instellen tot maximaal 61 mm! Hij is geschikt voor afschuinen en dwars- en langszagen.

Hij heeft een duurzame en krachtige motor van 1600 Watt zodat je de cirkelzaag veelvuldig kan gebruiken op je werkplaats.

Dankzij het extra handvat kan je met twee handen werken. Zijn afschuincapaciteit bedraagt 57 graden.

Hij is geschikt voor natuurlijke en samengestelde houtsoorten.

Over dit product zijn nog geen reviews te lezen dus op basis daarvan kunnen we jou geen advies geven.

Op het vlak van gereedschap behoort DeWalt ook tot de beste merken. Deze cirkelzaag heeft een krachtige motor en is geschikt voor verschillende toepassingen zoals dwarszagen of afschuinen.

 

Voordelen:

Krachtig: de motor van het apparaat heeft een vermogen van 1600 watt en het zaagblad haalt een maximale snelheid van 5200 toeren per minuut.

Stofvrij: je kun het toestel aansluiten op een stofzuiger zodat je meteen al het losgemaakte zaagsel en stof kunt verwijderen tijdens het klussen. Het is beter voor je gezondheid en je zult achteraf ook minder moeten poetsen.

Transport: de cirkelzaag wordt geleverd met een stevige draagkoffer zodat je het product makkelijk kunt meenemen naar een andere locatie.

Mogelijkheden: je kunt de zaagdiepte instellen tot maximaal 61 mm en je kunt langszagen, dwarszagen en afschuinen. Het apparaat is dus geschikt voor vele toepassingen.

 

Nadelen:

Veiligheid: het toestel is niet voorzien van een veiligheidsstop waardoor het gevaarlijk is voor kinderen. Laat het apparaat nooit in de buurt van kinderen onbewaakt achter.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cirkelzagen koopgids

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een cirkelzaag? Als wilt met een kwalitatief product naar huis gaan dan zijn er kenmerken waar je meer of minder belang zult aan hechten: welke soort cirkelzaag heb je nodig? Hoe veilig zijn ze? Welke zaagbladen gebruik je en welke extra voordelen bieden ze?

Verschillende soorten cirkelzagen

De gewone cirkelzaag wordt vooral gebruikt om een verbinding of verstek te zagen. Dit wordt meestal in hoeken van 45º of 60º gedaan waardoor het mogelijk is dan een cirkelzaag beschikt over vooraf ingestelde hoeken. Dit soort zaag is aanbevolen voor de meeste mensen omdat het geschikt is voor beginnelingen. Je vindt hier echter ook meer slecht vervaardigde zagen dus je moet goed opletten naar de kwaliteit van dit product bij de aankoop.

Een afkortzaag wordt zo genoemd omdat het ook schuine zaagsnedes kan maken. Zo kun je een verstek combineren met een schuine zaagsnede en dit wordt dan afkorten genoemd. Deze apparaten komen goed van pas als je meubels maakt. Je kunt deze zagen ook gebruiken om balken of planken in te korten. Je kunt ook een afkortzaag met trekfunctie kopen zodat je door bredere stukken hout kunt zagen. Dit is ideaal voor wanneer je met grote stukken hout werkt.

Met een invalcirkelzaag moet je niet aan de zijkant van het hout beginnen met zagen. Je kunt meteen van in het midden beginnen. Dit geeft meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een vierkant gat zagen in het midden van een stuk hout.

Er bestaan nog verschillende andere cirkelzagen zoals radiaalzagen, dubbelzagen, combinatiezagen, tafelcirkelzagen,… Elk product heeft z’n voor- en nadelen en kan nuttig zijn voor jou afhankelijk van de reden waarvoor je een cirkelzaag nodig hebt.

 

Veiligheid tijdens het zagen

De aankoop van een werktafel kan een groot voordeel zijn. Niet alleen wordt het zagen veel makkelijker gemaakt, maar het is ook nog eens veiliger want je kunt het werkstuk vastmaken aan je werktafel zodat het niet verschuift tijdens het zagen.

Een geleiderail komt van pas om je zaagwerk in de juiste banen te leiden. Dankzij de geleiderail zijn de resultaten van je zaagwerk preciezer en de lijnen veel rechter. Andere draagbare cirkelzagen kunnen voorzien zijn van een laser om je te helpen bij het zagen. Zo hoef je gewoon het licht te volgen om rechte sneden te maken.

Tijdens het zagen van hout komt er natuurlijk veel stof vrij. Dit is niet goed voor je gezondheid, zeker als je in kleine ruimtes werkt. Het zaagsel komt niet alleen in je mond en je longen terecht maar je kunt het ook in je ogen krijgen. Sommige producten worden geleverd met een vergaarbakje om het meeste stof op te vangen. Andere toestellen kun je aansluiten op je stofzuiger om al het stof meteen op te zuigen.

Bij de verwisseling van de zaagbladen is het belangrijk dat je je niet snijdt, daarom beschikken de meeste apparaten over een asvergrendeling zodat je veilig het zaagblad kunt verwijderen en vervangen. Dankzij de asvergrendeling kan de cirkelzaag niet per ongeluk aanslaan.

 

Zaagbladen en andere kenmerken

Zaagbladen hebben verschillende afmetingen en hebben een direct gevolg op de diepte waarop je kunt zagen. Hoe groter het zaagblad, hoe dieper je in het hout zult kunnen snijden. Je apparaat moet natuurlijk ook groot genoeg zijn om het zaagblad op te bevestigen.

Het aantal tanden beïnvloedt de scherpte van de snede. Hoe meer tanden een zaagblad heeft, hoe fijner de snede in het hout. Dit is heel belangrijk bij de aankoop van zaagbladen.

Hoewel we het nog niet besproken hebben, zijn er modellen verkrijgbaar die op netstroom werken maar ook modellen die je kunt gebruiken met een oplaadbare batterij. Logischerwijze zijn de accu cirkelzagen makkelijker in gebruik want je hebt meer bewegingsvrijheid en je bent niet afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Deze kunnen echter minder vermogen hebben en dus niet geschikt zijn voor het zware werk.

Sommige toestellen zijn uitgerust met verlichting zodat je makkelijker kunt werken in donkere ruimtes. Een goede handgreep is noodzakelijk om comfortabel te kunnen werken en als het apparaat licht van gewicht is zul je ook minder snel moe worden.

Kostprijs

Het is moeilijk om een prijs op een cirkelzaag te plakken want er zijn zoveel verschillende toestellen verkrijgbaar. Je gaat best even online om verschillende aanbiedingen op te zoeken en te vergelijken. Op deze manier zul je vlugger informatie vinden over de verschillende kenmerken van elk apparaat en zo een betere keuze kunnen maken.

Een goede aanbeveling is dat je even de tijd neemt om de reviews van vorige kopers te lezen. Zo kun je je baseren op de ervaringen van andere gebruikers om te weten of een bepaalde cirkelzaag voor jouw noden geschikt is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES