5 Beste Decoupeerzagen Test van 2024

Laatste update: 18.07.24

 

Decoupeerzagen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een decoupeerzaag is het mogelijk om dunne stukjes hout te snijden en ook om heel wat andere kleinere klusjes in of buitenshuis te gaan opknappen. Omdat wij er zeker van willen zijn dat je met de beste decoupeerzaag naar huis gaat, kunnen wij jou aanraden om er onze koopgids even bij te nemen. Daarin wordt uitgelegd met welke elementen je eventueel zou kunnen rekening houden om tot de beste decoupeerzaag te komen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Bosch PST 650 een degelijk toestel in huis haalt. In vergelijking met sommige andere toestellen gaat het hier om een vrij compacte decoupeerzaag die bovendien ook relatief weinig weegt. Dit maakt het dan weer een pak eenvoudiger om er gedurende een langere tijd mee te werken. De Makita 4329K hoeft zeker en vast niet onder te doen. Het is een degelijk toestel dat vrij krachtig is en snel werkt en bovendien ook nog eens over een dubbele isolatie beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Decoupeerzagen (Reviews) van 2024

 

Heb je enkele kleine klusjes om op te knappen of moet je dun hout snijden? Neem dan een decoupeerzaag in huis. Om je te helpen bij je keuze hebben wij 5 decoupeerzagen online vergeleken op basis van de meningen van gebruikers en op een rijtje gezet. Neem een kijkje een misschien vind je wel de beste decoupeerzaag!

 

1. Bosch PST 650 Decoupeerzaag 500W

 

De Bosch PST 650 is een lichte en compacte decoupeerzaag. Je kan hem gebruiken om uitsparingen te zagen in hout, kunststof, rubber,… Hij is geschikt voor kleinere zaagklussen zoals bijvoorbeeld het zagen van decorwerk. Je kunt eenvoudig en snel het zaagblad wisselen dankzij het SDS-systeem. Je kan het toerental ook instellen via de afstelknop of de drukknop, zo kan je eenvoudig werken.

Door de Bosch Low Vibration technnologie heb je minimale trillingen om ze met de hoogste precisie en controle te kunnen werken. Hij heeft een krachtige motor van 500 Watt en een zaagdiepte van 65 mm in hout.

De online reviews tonen een grote tevredenheid bij de gebruikers van deze decoupeerzaag aanbieding. Hij is relatief goedkoop en je krijgt er hoge kwaliteit voor terug. Hij ligt goed in de hand, is niet te zwaar maar toch nog krachtig. Enige minpuntje is dat hij geleverd wordt met maar 1 zaagblad, maar toch vinden de meeste kopers dit product echt top!

Deze decoupeerzaag is licht van gewicht en is momenteel het populairste product met de meeste reviews. Bosch is één van de beste merken die garant staat voor kwaliteit. Het apparaat is geschikt voor kleine zaagklussen en je kunt het zaagblad eenvoudig wisselen. Het toerental van het toestel is instelbaar.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat is compact en licht van gewicht. Bovendien is de zaag voorzien van een softgrip en maakt het weinig trillingen voor een optimaal comfort tijdens het zagen.

Bosch SDS: dankzij dit systeem kun je op een vlugge manier van zaagblad wisselen. Het is bovendien ook nog eens 100% veilig en je hebt geen hulpgereedschap nodig.

Stofvrij: je hebt de mogelijkheid om een stofafzuiging aan te sluiten om de werkomgeving stofvrij te houden. Het toestel is ook voorzien van een blaasfunctie om zaagsel en stof weg te blazen zodat je een beter zicht hebt op het werkstuk.

 

Nadelen:

Zaagblad: er wordt slechts één zaagblad geleverd bij dit product dus je moet zelf nog extra zaagbladen aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makita Decoupeerzaag 230V 4329K

 

De Makita is dubbel geïsoleerd en beschikt over een instelbare pendelslag om dik materiaal sneller te zagen. Hij is ideaal om regelmatig te zagen in hout, kunststof en metaal in een vrije lijn. Je kunt er een externe stofafzuiging op afsluiten en hij heeft een beschermkop of beugel zodat je de zaag niet ongewild aanraakt.

Het contragewicht in de aandrijving zorgt ervoor dat de trilling vermindert en dat de slagkracht verhoogt. Hij is licht en heeft drie pendelstanden voor fijne tot grove afwerking.

De online reviews geven een overwegend positief advies over deze decoupeerzaag. Hij is wel niet de goedkoopste maar je krijgt er kwaliteit voor terug. Hij is eenvoudig in gebruik en ligt goed in de hand. Het extra zaagkapje is een pluspunt voor velen. Een mooie decoupeerzaag aanbieding deze Makita 4329K!

Met de 4329K decoupeerzaag van Makita kun je zagen in kunststof, hout en metaal. Het is mogelijk om een stofafzuiging aan te sluiten en dankzij de beschermkap wordt het risico op ongevallen drastisch verminderd. Het apparaat heeft een hoge slagkracht en heeft weinig last van trillingen.

 

Voordelen:

Veilig: het apparaat is voorzien van een beschermkap zodat je geen splinters en zaagsel in je gezicht kunt krijgen.

Standen: je kunt kiezen tussen drie verschillende pendelstanden om fijne of grove zaagsneden te maken. Je kunt ook het toerental van de zaag instellen.

Gebruiksgemak: het apparaat is licht van gewicht zodat je armen niet te veel zullen belast worden. Bovendien ontvang je bij de aankoop een handige koffer om het apparaat te kunnen meenemen op verplaatsing.

 

Nadelen:

Kabel: de kabel heeft een lengte van 2 meter, het is beter om een verlengkabel aan te schaffen zodat je over meer bewegingsvrijheid beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch PST 900 PEL Pendeldecoupeerzaag 620 Watt

 

Deze decoupeerzaag zaagt met precisie door elk materiaal en is daardoor perfect voor de veeleisende doe-het-zelver. Je kan het aantal zaagbewegingen instellen met de stelknop en het zaagblad kan snel en eenvoudig gewisseld worden.

Dit apparaat beschikt over de Cut Control-tool, een zaaglijnvizier waarmee je gemarkeerde zaaglijnen kan volgen bij het zagen. Verder heeft hij nog een geïntegreerd lampje voor een beter zicht op je werk en een aansluiting voor stofafzuiging om zo stofvrij te kunnen werken.

Ook hier vinden kopers het jammer dat er maar 1 zaagje bijgeleverd wordt maar voor de rest zijn alle reviews over dit top product positief.

Een duurdere prijs maar ook een betere kwaliteit. Ze vinden het een compact en handig toestel en hij zaagt makkelijk door hout heen. De mogelijkheid om de voetplaat op verschillende graden te zetten om verstek te zagen is een groot voordeel voor velen.

De PST 900 PEL van Bosch is geschikt voor precisiewerk en je kunt het aantal zaagbewegingen makkelijk instellen. Het zaagblad kun je makkelijk wisselen en dankzij het vizier is het eenvoudig om een zaaglijn te volgen. Het toestel is voorzien van een lampje om het zicht op je werkstuk te verbeteren.

 

Voordelen:

Krachtig: de motor van het apparaat heeft een vermogen van 620 watt en je kunt zagen tot een maximale diepte van 90 mm waardoor het toestel ook geschikt is voor zware werkzaamheden.

Bosch SDS: dankzij deze functie is het simpel om een zaagblad op een snelle wijze te vervangen. Bovendien heb je geen hulpgereedschap nodig en is het volledig veilig.

Maximale controle: je kunt het toerental instellen via de stelknop en dankzij Bosch CutControl kun je eenvoudig de zaaglijn volgen. De ingebouwde lamp zorgt voor een goed zicht op het werkstuk en het apparaat minimaliseert trillingen om gecontroleerd te kunnen zagen.

 

Nadelen:

Zaagblad: er wordt slechts één zaagblad meegeleverd en de meeste kopers vinden dit te weinig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus POW1010 Decoupeerzaag 450 Watt

 

De Powerplus decoupeerzaag beschikt over een geleiderailsysteem om de zaaglijnen nog beter te kunnen volgen. Je kan ook de stofafzuiging aansluiten op een gewone stofzuiger om je werkomgeving proper te houden.

Dit apparaat is ideaal voor het zagen van strakke bochten en gebogen zaaglijnen. Hij kan tot 2800 toeren per minuut aan en heeft een vermogen van 450 Watt. De kabel heeft een lengte van 2 meter dus als je je veel wilt verplaatsen koop je beter nog een verlengkabel. De maximale zaagdiepte voor hout is 60 mm en voor staal 8 mm.

De meningen over dit apparaat zijn verdeeld. Een groot pluspunt is de prijs, hij behoort zeker tot de goedkope decoupeerzagen. Hij is geschikt voor licht werk en ligt goed in de hand. Anderen zijn er niet tevreden over en vinden dat hij te kwetsbaar is. Ook zou het zaagblad niet volledig recht vastgeklemd kunnen worden en staat hij dus altijd enkele graden scheef.

Voor kopers die op zoek zijn naar het product met de laagste prijs is deze decoupeerzaag van Powerplus een aanrader. Het apparaat is voorzien van een geleiderail en je kunt er een stofafzuiging op aansluiten om stofvrij te kunnen werken.

 

Voordelen:

Goedkope prijs: het apparaat is ideaal voor kopers met een beperkt budget vanwege de goedkope prijs.

Stofvrij werken: je kunt stofafzuiging aansluiten op het apparaat zodat je stofvrij kunt werken. Dit zorgt voor een beter zicht op het werkstuk en voor een betere gezondheid omdat je minder stof inademt.

Geleiderail: het toestel is uitgerust met een geleiderail die je eenvoudig kunt volgen om rechte zaagsneden te maken in het werkstuk.

 

Nadelen:

Zaagblad: het zaagblad zit niet recht in het apparaat maar een paar graden scheef. Daardoor moet je het toestel een beetje scheef houden om recht te kunnen zagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Metabo Decoupeerzaagmachine STE 90 SCS

 

De Metabo is een professionele decoupeerzaag voor nauwkeurige zaagsneden. Hij heeft een transparente beschermkap en een splinterbeveiligingsplaatje.

Dankzij het Quick systeem kun je eenvoudig en zonder gereedschap een zaag wisselen. Verder beschikt hij ook nog over een spaanblaasfunctie die je kan inschakelen om het zicht op het werkvlak vrij te houden.

Over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over dit product.

Deze professionele decoupeerzaag is geschikt voor nauwkeurig zaagwerk en is veilig in gebruik dankzij de beschermkap. Je kunt snel een eenvoudig van zaagblad wisselen en de blaasfunctie zorgt voor een spaanvrije werkomgeving.

 

Voordelen:

Metabo Quick: je kunt eenvoudig en snel van zaagblad verwisselen dankzij het Quick-systeem zonder dat je daarvoor een sleutel nodig hebt.

Straight Cut System: dit systeem bestaat uit een inzetbare vin die zich in de geleidingsplaat bevindt. Met deze vin kun je makkelijk rechtdoor zagen.

Optimale zichtbaarheid: de blaasfunctie kan het stof op het werkstuk wegblazen en het toestel is ook voorzien van een lamp om het werkstuk te verlichten.

Veilig: dankzij de beschermkap kun je veilig werken zonder dat er stof of splinters in je gezicht kunnen terecht komen.

 

Nadelen:

Momenteel zijn er nog geen minpunten gevonden over dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Decoupeerzagen koopgids

 

Een decoupeerzaag is het ideale product om fijne zaagklussen mee uit te voeren. Om je te helpen bij het kopen van een goede decoupeerzaag zetten we even enkele belangrijk factoren op een rijtje waar je rekening mee moet houden. Dit zal je helpen om de ideale decoupeerzaag te kopen voor jouw situatie.

Soorten decoupeerzagen

We kunnen decoupeerzagen indelen in twee verschillende types: de beugelgreep decoupeerzaag en de T-handgreep decoupeerzaag. Het verschil tussen de twee types is de vorm van de decoupeerzaag.

De beugelmodellen zijn de meest voorkomende decoupeerzagen en deze houdt je aan de bovenkant vast tijdens het werken. Ze zijn redelijk goedkoop in aanschaf.

Een T-handgreep is ook onder een andere naam bekend namelijk knopgreep en heeft enkele voordelen in vergelijking met de decopeerzaag met beugelgreep. Een apparaat met T-handgreep kun je ondersteboven gebruiken om de zichtzijde van het werkstuk te kunnen zagen zonder last te hebben van splinters, je hebt ook meer controle over het zagen. Dit type is ook meer geschikt om nauwkeurig bochten mee te zagen.

Een model met knopgreep wordt meestal gebruikt door professionele klussers en is meestal ook duurder dan een beugelmodel. Hoewel ze meer geld kosten zijn ze wel preciezer om mee te werken, denk er dus aan welk model beter is voor jouw situatie.

 

Zaagsnelheid en zaagblad

Om de zaagsnelheid van een decoupeerzaag te weten moet je kijken naar het aantal slagen per minuut die het produceert. Bij de meeste decoupeerzagen kun je de snelheid zelf instellen omdat je niet alle materialen op dezelfde snelheid kunt zagen. Op die manier kun je ook trager beginnen om precieze sneden te maken en dan de snelheid te verhogen om vlugger te werken.

Sommige andere apparaten hebben geen snelheidsregeling maar beschikken over 1 of 2 standen. Dit kan genoeg zijn voor de hobbyklusser maar het is toch aanbevolen om een apparaat te kopen met verschillende snelheden.

Er bestaan veel verschillende zaagbladen die je op een decoupeerzaag kunt plaatsen. Om het ideale zaagblad te kopen kun je drie stappen volgen om tot een goede keuze te komen: de bevestiging van het blad, het gebruikte materiaal en de tanden.

Er zijn twee systemen voor de zaagbladen op een decoupeerzaag. Zaagbladen hebben verschillende vormen aan het uiteinde om ze aan het apparaat te bevestigen. De twee soorten zijn een T-schacht en een U-schacht, de letters verwijzen naar de vorm van het uiteinde die op een T en een U lijken. Er bestaan machines die enkel met één soort werken en andere met allebei.

Met een decoupeerzaag kun je naast hout ook andere materialen bewerken, dus je kunt natuurlijk ook zaagbladen kopen om metaal en kunststof mee te bewerken. Dit is ideaal voor een persoon die af en toe een klusje wilt uitvoeren, professionele klussers kopen beter speciale zaagbladen.

Kijk tenslotte naar het aantal tanden van het zaagblad. Hoe meer tanden het heeft, hoe fijner werk je kunt uitvoeren. Dit is vooral handig voor gebruik bij zachte materialen.

 

Extra opties

Een pendelstand kan een grote hulp zijn tijdens het klussen. Door een pendelstand te gebruiken zal de zaag naast op en neer bewegen ook van voor naar achter bewegen, zo kun je veel sneller zagen. Het nadeel daarvan is dat er meer splinters loskomen.

Een probleem die veel voorkomt bij zagen is de hoeveelheid stof die op het werkstuk terechtkomt. Om dit te vermijden kun je zoeken naar een model met een stofblazer, zo wordt het stof en zaagsel weggeblazen tijdens het klussen. Of zelfs nog beter, kijk voor een apparaat met stofafzuiging, zo komt het direct in een zak of bak terecht en hoef je het niet meer op te vegen achteraf.

Sommige toestellen beschikken over een lampje aan de voorkant zodat je een werkstuk kunt verlichten wanneer het donker wordt of als je in slecht verlichte ruimtes werkt. Als je een decoupeerzaag met een verstelbare voetplaat koopt kun je in een hoek zagen of schuine kanten zagen aan een werkstuk.

Stroomtoevoer en kostprijs

Je kunt kiezen tussen een decoupeerzaag die werkt op netstroom of je koopt een model die werkt op een batterij. Elk type heeft z’n voor- en nadelen. Als je van plan bent om een lange tijd op rij te werken dan koop je best een model met een kabel, zo loop je het risico niet dat de batterij leeg raakt wanneer je nog niet klaar bent met klussen. Het nadeel is natuurlijk dat het snoer in de weg zit en dat je minder bewegingsvrijheid hebt tijdens het klussen.

Een model met batterij geeft je meer bewegingsvrijheid om te werken maar een batterij heeft maar een bepaalde gebruiksduur dus op een bepaald moment zul je moeten stoppen om de batterij op te laden. Dit kun je vermijden door een tweede batterij te kopen om verder te kunnen werken.

De prijs van een decoupeerzaag is variabel naargelang het type, het zaagblad en de accessoires die je zoekt. Om mooie aanbiedingen te vinden kun je best eerst verschillende producten vergelijken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES