5 Beste Dunlop laarzen Test Van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste Dunlop laarzen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

5 Beste Dunlop laarzen (Reviews) van 2024

 

Wat de beste Dunlop laars is, is uiteraard voornamelijk een persoonlijke keuze. Zo kun je kiezen voor typische winter Dunlop laarzen maar zijn er ook gevoerde en thermo Dunlop laarzen. Kortom, heel wat mogelijkheden. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we 5 topproducten graag op een rijtje. Neem rustig je tijd om de mogelijkheden te bekijken en houd eventueel rekening met de online reviews en het advies en de ervaringen van klanten.

 

1. Dunlop Veiligheidsschoenen laarzen Acifort maar 43 zwart s5

 

Ben je op zoek naar een Dunlop laars aanbieding? Bekijk dan alvast even dit product. Het gaat hier meer specifiek om een paar Dunlop veiligheidslaarzen die tot de S5 klasse behoren. Dat wil dus zeggen dat de laarzen voorzien zijn van een extra stalen versteviging ter hoogte van de hiel en de neus. Ideaal dus indien je werkzaam bent op bouwterreinen en eventueel de kans loopt om in aanraking te komen met beton, cement en zuren.

De laarzen zijn voorzien van een stevig versterkte zool en zijn makkelijk aan- en uit te trekken. Ze zijn beschikbaar in een maat 43 maar zijn ook nog in tal van andere schoenmaten te bestellen. De onderkant van de laarzen is niet alleen oliebestendig maar ook antislip, en zorgt daarmee voor een uitstekend loopvlak. Verder blijken de laarzen waterdicht, antistatisch en bestand te zijn tegen heel wat chemicaliën en dierlijke vetten en dergelijke.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat er tot op heden alleen maar positieve reacties bij het product werden geplaatst. Bovendien hebben alle kopers, unaniem van elkaar, het product met de maximumscore van 5 sterren beloond.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dunlop K400061 Blizzard gevoerde laars PVC zwart maat 38

 

Ben je als vrouw op zoek naar stevige en duurzame Dunlop laarzen, bekijk dan alvast even dit model. De Blizzard gevoerde laarzen zijn beschikbaar in een schoenmaat 38 maar kun je ook nog in tal van andere pasvormen aankopen. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 neutrale kleuren.

Dit paar Dunlop laarzen is ideaal om tijdens de koude winterperiode te dragen en bieden beschermen tot een temperatuur van -15 graden Celsius. Dat heeft vooral te maken met het ontwerp en de gebruikte materiaalsoorten. Zo is de laars niet alleen synthetisch gevoerd maar wordt dit bovendien gecombineerd met een vetersluiting die waterdicht is. De unieke zool zorgt voor voldoende grip op gladde oppervlakken en de tussenzool is ook nog eens schokabsorberend.

De meerderheid van de klanten blijkt bijzonder positief te reageren op dit product. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook over het fraaie design. Slechts één klant blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dunlop Rapido 16247 Groen Laarzen PVC 28

 

In vergelijking met sommige andere Dunlop laarzen zul je merken dat dit paar, vanwege de lage prijs, vast en zeker tot de goedkope Dunlop laarzen behoort. De laarzen zijn bovendien te verkrijgen in diverse schoenmaten en zijn voornamelijk uit PVC vervaardigd. Vervolgens werden de laarzen afgewerkt in die typische groene Dunlop kleur.

Deze unieke regenlaars zou je ook makkelijk kunnen gebruiken om in de tuin te werken of gewoon een leuke boswandeling te maken. Het gaat hier om een degelijke rubberlaars die makkelijk aan- en uit te trekken is en bovenal voorzien is van alle comfort. De schokabsorberende zool verhoogt het draagcomfort bovendien aanzienlijk.

Wanneer we de verschillende online beoordelingen van klanten bekijken, dan kunnen we voornamelijk positieve reacties waarnemen. Klanten reageren niet alleen positief op de kwaliteit maar ook op de degelijkheid en het comfort van de Dunlop laarzen. En dit alles wordt jou aangeboden tegen een betaalbaar prijskaartje.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dunlop K354061 Blizzard Blauw Gevoerde Kinderlaarzen PVC

 

Ben je op zoek naar een paar degelijke Dunlop kinderlaarzen? Bekijk dan alvast even dit unieke exemplaar. De kind Blizzard Dunlop laarzen zijn vervaardigd uit bijzonder duurzame materialen en zijn voorzien van een neutrale blauwe voering. Handig om aan- en weer uit te trekken. Bovendien kun je de kinderlaarzen bovenaan nog wat meer aanspannen zodanig dat ze helemaal comfortabel zitten.

Bij de productie van de laarzen werd voor de buitenlaag voornamelijk gebruik gemaak van rubber. De binnenzool daarentegen bestaat uit synthetisch materiaal en de voering is dan weer van textiel. De laarzen zijn ideaal om in de winterperiode te dragen en bieden bescherming tot aan een temperatuur van ongeveer 15 graden onder 0.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons dan ook behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen en het advies, positief en/ of negatief, van klanten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dunlop C762042.CH Purofort Rugged Zwart Thermo-Werklaarzen S5

 

Met dit paar duurzame Dunlop laarzen kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor comfort. De laarzen zijn speciaal ontworpen voor heren en zijn te bekomen in maar liefst 6 verschillende schoenmaten.

Deze thermo laarzen zijn ideaal om op koude winterdagen aan te trekken. De buitenkant van de laarzen is vervaardigd uit bijzonder duurzaam rubber terwijl de zool voornamelijk uit een combinatie van polyimide en synthetisch materiaal bestaat. De laarzen zijn afgewerkt met een voering van textiel. De unieke zool zorgt voor een optimale grip. In combinatie met de extra verstevigde hiel en zool, zijn deze werklaarzen veilig om te gebruiken op de werkvloer. Vandaar ook het S5 veiligheidslabel.

De hoge prijs zou een mogelijke verklaring kunnen geven voor het ontbreken van mogelijke online beoordelingen. Echter is het ook mogelijk dat heel wat kopers de laarzen reeds hebben aangekocht maar misschien gewoon nog niet de tijd gevonden hebben om een reactie te plaatsen. Neem dus zeker de tijd om de laarzen even wat grondiger te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dunlop laarzen Koopgids

 

Wie Dunlop zegt of hoort, denkt meteen aan laarzen. Het is dan ook één van de meest bekende én populairste merken wereldwijd op het gebied van beschermende laarzen. De laarzen worden geroemd omwille van hun kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Toch is de keuze niet altijd makkelijk als je ziet dat er meerdere materialen, designs en veiligheidsklassen mogelijk zijn. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling de gids hieronder even door te nemen alvorens je de laarzen en aanbiedingen gaat vergelijken.


Over Dunlop

De eerste echte Dunlop laarzen zagen het levenslicht in 1927, waarna het merk zich steeds weer opnieuw uitvond. Het is dus niet onlogisch dat het merk tot op de dag van vandaag, beschouwd wordt als dé wereldleider op het gebied van beschermende laarzen. Daarbij worden naast bescherming en veiligheid, ook het draagcomfort en de functionaliteit hoog in het vaandel gedragen. Dat verklaart waarom er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt tussen de laarzen voor professioneel gebruik enerzijds en de modellen voor recreatief gebruik anderzijds.

Qua veiligheid zul je kunnen vaststellen dat eender welke Dunlop laars voldoet aan alle internationale regels en normen voldoet. In Europa komt dit neer op de EN ISO 20345:2011 enerzijds en de EN ISO 20347:2012 anderzijds. Naast veilig zijn de laarzen minstens even comfortabel en wordt er gelet op de ondersteuning, de pasvorm en de klimaatbeheersing.

 

Het type Dunlop laarzen in functie van de gebruikte materialen

Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen 2 verschillende belangrijke series Dunlop laarzen, elk met hun eigen specifieke kenmerken. Zo kun je opteren voor de Dunlop Purofort of Dunlop Acifort laarzen.

Purofort is één van de meeste kwalitatieve materialen die, omwille van z’n unieke structuur, gekenmerkt wordt door een licht gewicht en uitstekende isolatie met een bereik van -20 tot -50 graden Celsius in het geval van de Purofort Thermo laarzen. Daarnaast zorgt deze typische netwerkstructuur er eveneens voor dat de laarzen bijzonder stevig en tegelijk flexibel zijn wat ze geschikt maakt voor gebruik in warme én koude omgevingen. Tot slot bieden de Purofort werklaarzen voldoende bescherming tegen zowel plantaardige als dierlijke vetten en oliën, chemicaliën én ontsmettingsmiddelen.

De Acifort Dunlop laarzen blijken dan weer een combinatie te zijn van rubber enerzijds en PVC anderzijds. Deze combinatie maakt de laarzen duurzaam, slijtvast én bestand tegen plantaardige én dierlijke vetten en oliën, zuren, basen en tal van andere chemicaliën. Dankzij hun antibacteriële voering hoef je niet te vrezen voor een nare zweetlucht en/ of schimmels. Ze zijn eenvoudig te onderhouden, bieden voldoende grip en voelen heel comfortabel aan.

 

Andere gebruikte materiaalsoorten, schoenmaat, pasvorm en draagcomfort

Naast deze 2 populaire Dunlop series, bestaan er natuurlijk nog heel wat andere Dunlop laarzen. Als we kijken naar de gebruikte materialen dan kunnen we het lijstje verder aanvullen met leer, kunststof, rubber en PU/TPU. De meeste standaard Dunlop laarzen daarentegen, die geschikt zijn voor dagelijks gebruik, blijken voornamelijk uit polyester gemaakt. Ze zullen misschien minder geschikt zijn voor langdurig gebruik maar bieden een goed en betaalbaar alternatief voor wie graag in de tuin werkt of gaat wandelen in het bos.

Verder blijkt ook een goede pasvorm minstens even belangrijk te zijn. De pasvorm kan lichtjes verschillen naargelang het type Dunlop laars je besluit aan te kopen. Daarom is het altijd handig om de maattabellen erbij te nemen of de laarzen te passen, indien mogelijk. Het is niet de bedoeling dat de laarzen te krap zitten want dan krijg je pijn aan de voeten. Zijn ze te groot, dan kun je evenmin comfortabel werken.


Veiligheidsklasse en budget

Bij heel wat Dunlop laarzen zul je overigens een veiligheidsklasse zien staan die de basis van bescherming aangeeft. Op die manier weet je dat Dunlop laarzen met een S4 aanduiding vervaardigd zijn uit waterdichte materialen zoals PU, rubber of kunststof en werden uitgerust met een neus gemaakt uit composiet of staal. Kortom, S4 Dunlop laarzen zijn de ideale werklaarzen voor gebruik in een beschutte werkplaats of in de agrarische sector.

SB Dunlop laarzen voldoen dan weer aan alle nodige minimale eisen en werden afgewerkt met een neus die uit staal, composiet of aluminium gemaakt is. Verder bieden ze een indeukresistentie van maar liefst 200 Joule. Het spreekt voor zich dat dergelijke Dunlop laarzen vaak iets duurder zullen zijn dan Dunlop modellen zonder veiligheidsklasse. Gemiddeld moet je dus rekening houden met een prijskaartje van 75 tot 80 euro alhoewel de prijs makkelijk kan oplopen tot 190 euro of meer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES