5 beste elektrische snoeischaren Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste elektrische snoeischaren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een handmatige snoeischaar is uiteraard goedkoper en best een goede investering indien je zo nu en dan enkele kleine tuinklusjes dient op te knappen. Echter kan een handmatige snoeischaar al gauw een blok aan het been zijn indien dikkere takken moeten worden gesnoeid. Kies daarom gelijk voor een degelijke én 100% functionele elektrische snoeischaar. Om het voor jou allemaal wat makkelijker én overzichtelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Talen Tools – Snoeischaar die geleverd wordt inclusief 2 afzonderlijke accu’s. Daartegenover staat de Flanner Snoeischaar die – naast 2 meegeleverde accu’s – eveneens een krachtige oplader én bijbehorende opbergkoffer aanbiedt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste elektrische snoeischaren (Reviews) van 2024

 

De beste elektrische snoeischaar is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen. Of je daarbij kiest voor een grote dan wel kleine elektrische snoeischaar, een elektrische snoeischaar met accu dan wel een handmatig exemplaar blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Bekijk de 5 toppertjes hieronder alvast even, rekening houdend met de online reviews en het advies van experts. En wie weet kies je wel voor het populairste en beste merk of ga je naar huis met één van de goedkope apparaten uit de selectie.

 

1. Talen Tools – Snoeischaar – Elektrisch – Professioneel – 2 accu’s // Talen Tools

 

Hoewel je met de Talen Tools elektrische snoeischaar niet meteen voor het apparaat met de laagste prijs kiest, lijkt hij toch tot de populairste professionele exemplaren uit het rijtje te behoren. Zo reageren heel wat klanten alvast positief over de aangeboden kwaliteit, de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak wat meteen de maximale score van 5 sterren zou kunnen verklaren.

Zo springt de elektrische snoeischaar van Talen Tools al meteen in het oog vanwege zijn relatief compacte design en ergonomische uitvoering wat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruikscomfort. Hij maakt daarbij gebruik van een krachtige 16,8V accu van 2Ah die een totale oplaadtijd kent van ongeveer 1 tot 1,5 uren. Eenmaal opgeladen kan de snoeischaar makkelijk 3 tot 4 uurtjes werk leveren.

Bij aankoop van deze unieke professionele elektrische snoeischaar worden overigens 2 accu’s, een betrouwbare oplader en informatieve handleiding aangeboden. Het geheel wordt netjes afgeleverd in een stevige opbergkoffer.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Talen Tools elektrische snoeischaar wordt aangevuld inclusief 2 afzonderlijke krachtige accu’s, een oplader, een stevige opbergkoffer en een informatieve handleiding.

Voeding: hij maakt gebruik van een krachtige en makkelijk oplaadbare 16,8V accu met een spanning van 2Ah. Dit maakt hem in staat om een takdikte tot 25 mm te snoeien.

Laadspanning: je dient rekening te houden met een relatief standaard AC laadspanning van 110 tot 240V.

Batterijduur: nadat de batterij helemaal is opgeladen – wat in normale omstandigheden amper 1 tot anderhalf uur in beslag neemt – kun je zo’n 3 tot 4 uurtjes werk leveren.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere elektrische snoeischaren kunnen we stellen dat het hier niet echt een aanbieding betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Flanner Snoeischaar – Elektrische snoeischaar – Heggenschaar – Draadloos – Snoeier

 

In vergelijking met de 4 andere toppertjes binnen deze selectie, kunnen we stellen dat deze elektrische snoeischaar wel degelijk over het laagste prijskaartje beschikt. Dit maakt het apparaat meteen een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking wat eveneens de mooie eindscore van 5 op 5 sterren zou kunnen verklaren. Kortom, de moeite waard om deze snoeischaar even van naderbij te bekijken.

Zo wordt duidelijk dat de Flanner elektrische snoeischaar geleverd wordt als een complete set inclusief 2 afzonderlijke oplaadbare accu’s, een degelijke acculader, een stevige opbergkoffer en een instructieve handleiding. Het feit dat het apparaat bijgevolg volledig draadloos functioneert en wordt aangevuld met een ergonomische handgreep en comfortabel grip, draagt alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Verder blijkt de snoeischaar voornamelijk vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht premium aluminium aangevuld met een stalen zaagblad wat resulteert in een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Ideaal om allerhande snoeiwerk uit te voeren rekening houdend met een maximale takdikte van 30 mm.

 

Voordelen:

Takdikte: deze unieke elektrische snoeischaar kan probleemloos takken met een dikte tot 30 mm snoeien.

Set: de snoeischaar wordt geleverd als een volwaardige set bestaande uit 2 accu’s, een acculader en een stevige opbergkoffer.

Materiaal: hoewel het overgrote deel van de elektrische snoeischaar uit lichtgewicht premium aluminium vervaardigd werd, heeft men voor het zaagblad gekozen om te werken met staal.

Comfort: de handgreep van deze snoeischaar blijkt afgewerkt met een stevige laag foam waardoor het apparaat comfortabel aanvoelt én 100% schokabsorberend te werk gaat.

 

Nadelen:

Niet telescopisch: jammer genoeg betreft het hier geen elektrische snoeischaar op steel waardoor je enigszins beperkt bent in het uitvoeren van bepaalde klusjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nplus K25 Professionele elektrische accu snoeischaar 25mm + 2 x 2.0ah batterij + lader

 

Staat er heel wat snoeiwerk op de planning dan wordt het hoog tijd om een elektrische snoeischaar in huis te halen. Zo zou je kunnen kiezen voor de K25 professionele elektrische snoeischaar van Nplus die gebruikt maakt van een krachtige oplaadbare Lithium-Ion batterij met een voltage van 16,8V en een capaciteit van ruim 2Ah. Bij aankoop worden overigens 2 accu’s, een lader en een informatieve handleiding meegeleverd zodanig dat je meteen aan het werk kunt.

De batterijen kunnen – indien helemaal opgeladen – een gebruikstijd van 2 à 4 uren leveren afhankelijk van de hardheid enerzijds en de takdikte anderzijds. Bovendien dien je rekening te houden met een maximale oplaadtijd van 1 tot anderhalf uur.

Een blik op de online reviews toont aan dat werkelijk alle kopers tot op heden helemaal overtuigd blijken van hun aankoop. Zo wordt onder meer een positief advies gegeven over de batterijcapaciteit en de duurzaamheid ervan.

 

Voordelen:

Takdikte: deze professionele elektrische snoeischaar met ergonomische handgreep is in staat om takken tot 25 mm dikte te snoeien.

Voeding: de snoeischaar maakt gebruik van een krachtige Lithium-Ion 16,8V batterij die een capaciteit levert van 2Ah en een AC laadspanning van 110 – 240V kent. 

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd als een complete set waarbij eveneens 2 krachtige accu’s, een oplader, een opbergkarton en een Nederlandstalige handleiding worden meegeleverd.

Laadtijd: de batterij kan in amper 1 tot anderhalf uur volledig worden opgeladen waarna een werktijd van 2 tot 4 uren kan worden geleverd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven vermoeden dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Accu snoeischaar-88 Volt-9000 mAh-Complete set-Professioneel-Hovenier

 

Als professioneel hovenier is het uiteraard belangrijk om over het beste gereedschap en de betere apparaten te beschikken. Deze professionele accu snoeischaar, jou aangeboden en geleverd door R.P. Tools, mocht dan ook helemaal niet in het rijtje ontbreken. Hij staat bekend vanwege zijn bijzonder krachtig vermogen en optimale snelheid waardoor takken tot 30 mm geen enkel probleem vormen. Kortom, geschikt voor het snoeien van onder andere leibomen, fruitbomen en Heesters.

De snoeischaar wordt geleverd inclusief 2 krachtige accu’s die elk afzonderlijk een spanning van 33V garanderen en een batterijcapaciteit van 9000mAh. Daarbij dien je rekening te houden met een oplaadtijd van ongeveer 1 à 1,5 uren per afzonderlijke accu wat uiteindelijk resulteert in een ruime gebruikstijd van zo’n 3 tot 4 uren.

Doordat het mes van deze draadloze snoeischaar overigens uit SK5 staal vervaardigd blijkt, is het bestand tegen eender welke weersomstandigheid wat dan weer bijdraagt aan de duurzaamheid. Kortom, een echt paradepaardje waar ook de koper bijzonder gelukkig mee lijkt te zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de snoeischaar wordt geleverd inclusief 2 krachtige oplaadbare accu’s, een netstroom oplader, een olie dispenser, een dopsleutel, een kunststof koffer en een informatieve handleiding.

Oplaadtijd: per accu dien je rekening te houden met een oplaadtijd van 1 tot 1,5 uren waarna een maximale werkduur van maar liefst 3 à 4 uren kan worden gegarandeerd.

Comfort: het feit dat het apparaat 100% draadloos functioneer en voorzien is van een ergonomische handgreep inclusief antislip, zorgt voor een optimaal comfort en gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Niet telescopisch: het betreft hier jammer genoeg geen telescopische elektrische snoeischaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 88V 15000mAh Draadloze Elektrische Snoeischaar Snoeischaar Met 2PC Batterij 

 

We sluiten het rijtje van de elektrische snoeischaren af met dit unieke exemplaar van TBG dat voornamelijk vervaardigd blijkt uit een combinatie van duurzame materialen zoals PVC en metaal die bijdragen aan de duurzaamheid ervan. Net zoals zijn voorgangers binnen deze top 5, maakt ook hij gebruik van een krachtige oplaadbare batterij die een capaciteit kent van 7500mAh aangevuld met een batterijspanning van 88V. Dit leidt tot een nominaal vermogen van 220W dat makkelijk kan oplopen tot maar liefst 800W.

Voor elk gebruik dien je jezelf ervan te gewissen dat de batterijen helemaal zijn opgeladen. Houd daarbij rekening met een oplaadtijd van 3 uren waardoor een maximale werktijd van wel 8 uren kan worden geleverd. Dit alles wordt aangevuld met een ruime werktemperatuur gaande van -10ºC tot ongeveer 60ºC en een snijbreedte van wel 30 mm.

Jammer genoeg blijken er nog geen online reacties te zijn geplaatst wat het voor ons bijzonder lastig maakt om jou verder advies te geven over eventuele gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Voeding: de elektrische snoeischaar maakt gebruik van een krachtige oplaadbare batterij met een spanning van 88V en een capaciteit van 7500mAh.

Laadspanning: je kunt de batterijen makkelijk opladen door ze op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een laadspanning van 220V.

Vermogen: het nominaal vermogen van deze elektrische snoeischaar wordt geschat op ongeveer 220W maar kan oplopen tot een piekvermogen van maar liefst 800W.

Verpakkingsinhoud: de snoeischaar wordt geleverd inclusief 2 afzonderlijke accu’s, een accessoirekit, een pakketdoos en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen smeerolie: besef wel dat er bij aankoop geen smeerolie wordt meegeleverd en je daar dus zelf nog naar op zoek moet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische snoeischaren Koopgids 

 

De aankoop van een functionele en gebruiksvriendelijke elektrische snoeischaar is – vanwege het huidige uitgebreide assortiment – niet altijd meer even makkelijk en durft in menig situatie voor heel wat stress te zorgen. Met deze koopgids trachten we daarom een leidraad te bieden om bijgevolg de zoektocht naar het meest geschikte apparaat eenvoudiger te maken. Zo zou je aandachtig kunnen zijn voor de takdikte, het gebruiksgemak, het comfort, de bijkomende kenmerken en de invloed ervan op de uiteindelijke prijs. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande gids even door te nemen alvorens de verschillende opties en aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het belang van de juiste snoeischaar

Snoei je zo nu en dan sporadisch een keertje enkele takken weg, dan volstaat een standaard handmatige snoeischaar prima. Echter, als lustige doe-het-zelver dan wel professionele tuinier, is een functionele en degelijke elektrische snoeischaar de investering vast en zeker meer dan waard. Zo draagt een elektrische snoeischaar niet alleen bij aan het gebruiksgemak en comfort – want je kunt meer én gerichter snoeien zonder daarbij veel kracht/ energie te verspillen – het biedt ook meer mogelijkheden. 

Uiteraard dien je het type elektrische snoeischaar wel degelijk af te stemmen op zijn uiteindelijke gebruiksgemak. Waarvoor wil je de snoeischaar hoofdzakelijk gebruiken en welk budget heb je er maximaal voor over. Zo kies je voor het snoeien van bloemen of  jong en/ of levend hout maar beter voor een zogeheten “papegaaienbek” gekenmerkt door de 2 langs elkaar snijdende messen. 

Daartegenover staat de snoeischaar met aambeeld waarbij 1 snijvlak én 1 stomp vlak moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Ideaal om hard, dood en/ of stug hout te snoeien en te verwijderen. Tot slot is er dan ook nog de optie van de takkenschaar die enkel en alleen een goede oplossing blijkt indien de te snoeien takken een diameter van meer dan 25 mm kennen.

 

Werking van een elektrische snoeischaar

In tegenstelling tot een handmatige snoeischaar, wordt een elektrische exemplaar aangedreven door het stroomnetwerk of een ingebouwde accu. Vooral dit laatste is best wel handig aangezien je op die manier een optimale bewegingsvrijheid geniet, weinig kracht noch energie hoeft te verspillen en je niet steeds in de buurt van een stopcontact hoeft te bevinden.

Uiteraard is het aangewezen om bij de aankoop van een elektrische snoeischaar steeds op zoek te gaan naar een exemplaar waarbij minstens 2 afzonderlijke oplaadbare accu’s worden meegeleverd. Op die manier kun je altijd 1 van de accu’s laten opladen terwijl de andere gebruikt wordt om al enkele klusjes tijdig op te knappen.

 

Diameter van de tak

Daarnaast dien je uiteraard ook rekening te houden met de diameter van de tak of de zogenaamde takdikte. Zoals hierboven reeds min of meer duidelijk werd, is niet elk type elektrische snoeischaar geschikt om eender welke takdikte te behandelen. Zo zul je voor takken vanaf 25 mm dikte bijvoorbeeld moeten kiezen voor een zogenaamde takkenschaar. 

Algemeen wordt de takdikte – die overigens steevast op het apparaat vermeld wordt – aangeduid in mm. Afhankelijk van het toestel kan deze dan ook variëren van zo’n 20 mm (of minder) tot maar liefst 30 mm of meer.

Bijkomende opties en kenmerken in functie van de prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over enkele mogelijke – al dan niet bijkomende – kenmerken die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het altijd handig indien de elektrische snoeischaar voorzien is van een telescopische steel zodanig dat het mogelijk wordt om ook in de hoogte bepaalde takken te snoeien. Zorg er tevens voor dat er steeds meer accu’s alsook een oplader en eventuele stevige opbergkoffer worden meegeleverd.

Uiteraard zal dit alles een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs variëren van enkele tientjes tot maar liefst 50 à 100 euro of misschien wel meer. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES