5 beste flexibele tuinslangen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste flexibele tuinslangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om je planten, gras en/ of bloemen te bewateren? Of wil je graag je wagen en/ of ramen van het huis even onder handen nemen? Een flexibele tuinslang is dan ook het antwoord op veel van deze problemen. Aangezien het ruime aanbod vaak voor heel wat keuzestress durft te zorgen, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je kunnen kiezen voor de XXL Flexibele Tuinslang 30 METER die, zoals de naam doet vermoeden, makkelijk uitrekt tot een lengte van 30 meter zodra deze op het water wordt aangesloten. Daarnaast zou je eveneens kunnen opteren voor de Gologi – Super Sterk Uitrekbare Tuinslang die geleverd wordt inclusief een gratis opbergtas én stevig koppelstuk.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste flexibele tuinslangen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een compacte flexibele tuinslang van 15 meter of mag het toch wel iets meer zijn en kijk je liever uit naar een flexibele tuinslang van 45 meter lang? Aangezien het assortiment beste flexibele tuinslangen tegenwoordig vrij uitgebreid is, én de keuze daardoor niet altijd voor de hand liggend, zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 toppertjes binnen dit segment. Neem even een kijkje en wie weet ga je wel met één van de populairste aanbiedingen naar huis of kies je gewoonweg voor het beste merk? Zo blijken de flexibele tuinslangen van Gardena bijzonder gewild hoewel merken zoals … niet moeten onderdoen.

 

1. XXL Flexibele Tuinslang 30 METER , Sproeikop, Elastisch, Tuinsproeier 

 

Ben je op zoek naar een flexibele tuinslang van 30 meter dan lijkt dit product van Flexible Hose alvast aan de vereiste te voldoen. Hij wordt bovendien geleverd inclusief diverse koppelstukken, een multifunctionele sproeikop én een gratis opbergtas waardoor het uiteindelijke prijskaartje hartstikke goed meevalt. Een blik op de online reviews toont gelijk aan dat heel wat klanten enthousiast reageren en een positief advies geven, wat resulteert in maar liefst 5 van de 5 sterren.

De combinatie van de elastische binnenzijde uit rubber enerzijds én de buitenzijde uit geweven polyester anderzijds, maakt dat deze flexibele tuinslang niet alleen slijtvast en UV-bestendig is maar tevens ook bestand is tegen scheuren en/ of barsten. Verder biedt deze flexibele tuinslang maar liefst 8 verschillende sproeistanden aan wat hem geschikt maakt om diverse objecten of voorwerpen onder handen te nemen.

In tegenstelling tot heel wat andere flexibele tuinslangen die een standaard 2500D kwaliteit aanbieden, biedt dit exemplaar een kwaliteitsniveau aan van maar liefst 3750D wat hem extra duurzaam maakt. Kortom, alvast één van de goedkope paradepaardjes uit onze selectie!

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: hij is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs, toch blijkt deze flexibele tuinslang een echt koopje te zijn.

Verpakkingsinhoud: de flexibele tuinslang van 30 meter wordt geleverd inclusief diverse koppelstukken, een gratis opbergtas en een multifunctionele sproeikop.

Kwaliteitsgarantie: met een kwaliteitsgarantie van maar liefst 3750D, ten opzichte van de standaard 2500D, blijkt deze tuinslang alvast uitermate duurzaam te zijn.

Sproeikop: de sproeikop die op het moment van aankoop wordt meegeleverd, kent maar liefst 8 verschillende sproeistanden. Dit maakt hem niet alleen geschikt om planten en gewassen te besproeien maar eventueel ook je wagen en/ of ramen te wassen.

 

Nadelen:

Niet automatisch oprolbaar: jammer genoeg blijkt deze flexibele tuinslang niet automatisch oprolbaar te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gologi  Super Sterk Uitrekbare Tuinslang tot 22,5 Meter + Gratis tas en koppelstuk

 

Met de Gologi flexibele tuinslang van 22,5 meter lang kies je, volgens heel wat klanten, opnieuw voor een topproduct. Bovendien wordt hij eveneens geleverd met een gratis opbergtas, een multifunctionele sproeikop én een stevig koppelstuk en dit alles tegen een vriendelijk én betaalbaar prijskaartje. De moeite waard dus om een aankoop ervan op zijn minst te overwegen.

Zo blijkt deze flexibele tuinslang, met een diameter van 3 cm en een maximale lengte van 22,5 meter, voornamelijk vervaardigd uit een duurzame en soepele driedubbel-gelaagde latex kern. Deze draagt niet alleen bij aan de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid maar beschermt de tuinslang eveneens tegen scheuren en/ of barsten.

Bovendien telt de meegeleverde sproeikop over meerdere sproeistanden, wel 10 om precies te zijn, wat hem multifunctioneel inzetbaar maakt. Zo kun je de tuinslang niet alleen gebruiken om je planten en bloemen te bewateren maar evengoed om je auto en/ of ramen te wassen.

 

Voordelen:

Lengte: deze tuinslang kent een lengte van 10 meter in zijn oorspronkelijke staat en zal, zodra op het water aangesloten, uitrekken tot maar liefst 22,5 meter.

Sproeikop: de meegeleverde multifunctionele sproeikop telt maar liefst 10 verschillende sproeistanden.

Verpakkingsinhoud: ook hier worden een sproeikop, een extra koppelen en een gratis opbergtas meegeleverd op het moment van aankoop.

Druk: bij een correct gebruik en dito aansluiting, kan deze tuinslang een maximale druk van wel 10 bar aan.

 

Nadelen:

Design: het zwarte design met de gouden accenten zou een afknapper kunnen zijn voor bepaalde personen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Gardena Classic Tuinslang – 50 Meter – 13 mm, Drukbestendig tot 22 bar

 

Met de Classic van Gardena kies je voor een flexibele tuinslang van maar liefst 50 meter lang die, dankzij de combinatie van het inwendige textiel en de gebruikte hoogwaardige materialen inclusief extra wanddikte, niet alleen uv- én drukbestendig is maar tevens ook vormvast. Dit maakt dat hij, ondanks zijn compacte diameter van 13 mm, makkelijk een totale druk van 22 bar kan hebben.

Deze flexibele tuinslang behoudt 100% zijn vorm en is daarmee echt wel het neusje van de zalm binnen deze selectie. Houd er wel rekening mee dat de tuinslang makkelijk zo’n 6 kg weegt en daardoor misschien niet voor iedereen even handig in gebruik zou kunnen zijn.

Een blik op de online reviews laat echter gelijk een mooie score van 4,7 sterren zien waarbij klanten een positief advies geven over de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Slechts één koper vindt dat de Gardena Classic tuinslang vrij makkelijk in de knoop raakt.

 

Voordelen:

Formaat: de tuinslang van Gardena kent een maximale lengte van 50 meter aangevuld met een diameter van 13 mm.

Druk: de combinatie van de gebruikte materialen en uitvoering maakt dat deze tuinslang makkelijk een druk van 22 bar aan kan.

Handig in gebruik: deze unieke tuinslang is niet alleen uv-bestendig maar tevens ook 100% vrij van eventuele zwarte metalen en schadelijke weekmakers. Bovendien behoudt de tuinslang ten allen tijde zijn vorm.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: één koper vindt de Gardena Classic tuinslang niet echt gebruiksvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. G-Flex extra sterke flexibele tuinslang – 30m – Sproeikop met 8 standen 

 

Mag het net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog opteren voor deze unieke flexibele tuinslang van 30 meter, die jou wordt aangeboden door het bekende merk G-flex. Bovendien wordt de tuinslang geleverd inclusief een multifunctionele sproeikop, een opbergzak én een metalen houder wat meteen de mooie score van 4,9 sterren verklaart.

Net zoals heel wat andere tuinslangen blijkt ook dit exemplaar voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polyester in combinatie met roestvrije messing koppelstukken. De combinatie van de gebruikte materialen en het formaat, maken dat deze flexibele tuinslang makkelijk een druk van maximaal 4 bar aan kan.

Daarnaast geniet je eveneens een multifunctionele sproeikop met maar liefst 8 verschillende sproeistanden wat hem niet alleen geschikt maakt om de planten te bewateren maar eventueel ook de wagen en/ of ramen te wassen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze flexibele tuinslang kan makkelijk uitrekken tot maar liefst 30 meter, zodra deze aan water gekoppeld wordt. Daarnaast hoef je niet te vrezen voor knopen.

Sproeikop: de sproeikop kent maar liefst 8 sproeifuncties wat hem bijzonder veelzijdig maakt en geschikt voor diverse toepassingen.

Verpakkingsinhoud: de tuinslang wordt aangeboden inclusief een multifunctionele sproeikop, 2 reserve rubbers, een opbergtas, een metalen houder en 2 koppelstukken van ¾ inch en ½ inch.

 

Nadelen:

Prijs: ondanks alles zou het prijskaartje nog wel eens een struikelblok kunnen vormen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tuinslang – Tuinslang flexibel – 7 standen – Tuinslang 30 meter

 

We sluiten het rijtje af met de ORCM tuinslang die meteen opvalt vanwege zijn felgroene design en unieke vriendelijke prijskaartje. Zo kent deze tuinslang, die overigens eveneens uit polyester vervaardigd blijkt, een lengte van 5 meter die, zodra aangesloten op water, makkelijk uitrekt tot maar liefst 30 meter. Dit, in combinatie met de multifunctionele sproeikop, zorgen alvast voor een breed toepassingsveld.

De flexibele tuinslang is bijzonder eenvoudig aan te sluiten en bovendien 100% zelf legend. Onder normale omstandigheden en bij standaard gebruik kan hij dan ook makkelijk een totale druk van wel 6 bar aan. Bij aankoop van dit product zul je zien dat er eveneens een handleiding, een BEMM boek en een sproeipistool worden meegeleverd.

We stellen vast dat de meeste reacties van klanten overwegend positief zijn wat bijdraagt aan een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren. Slechts één enkele gebruiker is van mening dat de tuinslang lekt en de kwaliteit bijgevolg toch wel wat beter had gekund.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van de flexibele tuinslang heeft men ervoor gekozen om te werken met de voordelen van polyester.

Formaat: de tuinslang kent een lengte van 5 meter wanneer deze opgeborgen wordt en kan tot wel 30 meter uitrekken zodra aangesloten op water. Dit wordt gecombineerd met een diameter van 1 cm.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop wordt de flexibele tuinslang geleverd inclusief een sproeipistool, een BEMM boek en een Nederlandstalige handleiding.

Sproeikop: de meegeleverde sproeikop biedt maar liefst 7 sproeistanden aan wat hem 100% multifunctioneel maakt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één koper ervaart de kwaliteit eerder als matig en vindt dat de tuinslang lekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Flexibele tuinslangen Koopgids

 

Wat is een flexibele tuinslang en waar bevindt zich het verschil met een traditioneel ietwat stugger exemplaar? Hoe zit het met de mogelijkheden inzake materialen, formaten en kleurstellingen én welke mogelijkheden biedt een dergelijke flexibele tuinslang? In de onderstaande koopgids proberen wij een antwoord te bieden op deze en enkele andere prangende vragen. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende uitrekbare tuinslangen en/ of aanbiedingen gaat vergelijken.

Wat is een flexibele tuinslang en zijn gebruiksgemak

Heb je een tuin en/ of terras maar nog geen tuinslang of is je oude tuinslang aan vernieuwing toe? Dan kan het misschien een goed idee zijn om de aankoop van een flexibele tuinslang even te overwegen. Het grootste verschil met een traditionele standaard of stugge tuinslang noteert zich hoofdzakelijk op de lengte en de diameter. Zo is een flexibele tuinslang in staat om zich, weliswaar onder een bepaalde waterdruk, 2 à 3 keer te verlengen ten opzichte van de startlengte. Kortom, een flexibele of uitrekbare tuinslang kun je makkelijk klein bewaren én is tegelijk in staat om, wanneer het nodig is, de benodigde lengte te kunnen aanbieden.

Zo is het perfect mogelijk dat een flexibele tuinslang bij aanvang een minimale lengte van 5 meter beslaat maar, zodra aangesloten op water, uitrekt tot maar liefst 20 à 30 meter. Door de watertoevoer na gebruik af te sluiten, verdwijnt ook de bijbehorende waterdruk in de tuinslang waardoor deze zich beetje bij beetje terug naar de beginlengte lijkt te transformeren.

Net zoals een stugge tuinslang biedt een flexibele tuinslang eveneens heel wat mogelijkheden wat resulteert in een breed toepassingsveld. Zo kan een dergelijk type tuinslang ingezet worden tijdens de bewatering van grasperken, planten, bloemen en gazonnen. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden als een soort sproeier om op hete zomerdagen iets of wat verkoeling te bieden. En wil je graag de ramen van je woning en/ of je auto wassen, dan kan hij ook hier perfect worden ingezet. 

 

Hoe wordt de flexibiliteit bepaald?

De meeste tuinslangen zijn opgebouwd uit 3 verschillende lagen gaande van een buitenlaag tot een geweven inzet én minstens 1 kwaliteitsvolle binnenlaag. Het onderdeeltje dat zowel de flexibiliteit alsook mobiliteit zal bepalen, én bijgevolg veruit de belangrijkste laag blijkt, is de geweven inzet of versterking.

De geweven inzet moet er dus voor zorgen dat de tuinslang niet alleen voldoende flexibel maar verder ook 100% knikvrij blijft. Een niet vormvaste tuinslang of een exemplaar waar een knik in zit, zal het water moeilijker door laten en dat kan niet de bedoeling zijn. In tegenstelling tot de standaard stugge tuinslangen, blijken de flexibele of uitrekbare varianten bijzonder hoog te scoren op het vlak van de geweven inzet waardoor ze vormvast en 100% soepel blijven.

Formaat, kleurstellingen en gebruikte materialen

Dat een kwalitatieve flexibele tuinslang heel wat te voordelen te bieden heeft, staat 100% buiten kijf. Zo is hij inzetbaar in diverse toepassingsvelden, kan hij vrij beknopt en ruimtebesparend worden opgeborgen en onder de juiste waterdruk dan toch weer de benodigde lengte voorzien. 

Deze mogelijkheden en pluspunten vallen alvast handig te verklaren op basis van zijn ontwerp en de gebruikte materiaalsoorten. Waar een stugge tuinslang voornamelijk uit PVC vervaardigd blijkt, heeft men voor de flexibele en uitrekbare tuinslangen de voorkeur gegeven aan soepel kunststof. Dergelijke materiaalsoort voelt vrij stofachtig aan maar is wel degelijk 100% waterdicht en in staat om uit te rekken zodra er water doorheen loopt. Na gebruik en afsluiten van de watertoevoer zal een dergelijke tuinslang automatisch weer inkrimpen.

Afhankelijk van je doelstellingen kun je opteren voor een compacte dan wel lange flexibele tuinslang waarbij de lengte varieert van 7,5 tot maar liefst 30 meter of soms wel meer. Tegenwoordig is er dan ook een uitgebreid assortiment aan flexibele tuinslangen voorhanden waarbij er niet alleen een onderscheid kan gemaakt worden op basis van de materialen en het formaat maar ook op vlak van de kleurstellingen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES