5 Beste Freesmachines Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Freesmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je een freesmachine besluit aan te kopen dan zul je meteen merken dat er heel wat mogelijkheden op de markt zijn. Sommige toestellen beschikken over iets meer opties in vergelijking met andere apparaten. Om het voor jou allemaal iets eenvoudiger te maken, hebben we een top 3 samengesteld van de beste freesmachines. De Bosch POF 1400 ACE is een voorbeeld van een bijzonder krachtige freesmachine waarmee je heel nauwkeurig groeven en andere profielen in verschillende materiaalsoorten kunt frezen. Met de Tectake 400990 freesmachine haal je een waardig alternatief in huis. Met een vermogen van ruim 1200 watt kun je ook deze freesmachine tot de krachtige apparaten gaan rekenen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Freesmachines (Reviews) van 2024

 

Voor de echte klusjesman is een freesmachine niet weg te denken van tussen je gereedschap. Je kunt dit apparaat gebruiken om ingewikkelde vormen in materialen te maken. Wij hebben vijf verschillende apparaten online opgezocht en vergeleken op basis van de reviews van kopers. Lees dus gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste freesmachine is.

 

1. Bosch POF 1400 ACE Bovenfrees

 

Dit is een krachtige bovenfrees met een sterke motor van wel 1400 Watt.  Dankzij het constant electronic systeem ben je verzekerd van een constant vermogen om precies werk te kunnen verrichten. Hij is ook nog voorzien van een geïntegreerde werklamp om beter zicht te hebben op je werkstuk.

Het apparaat is geschikt voor het frezen van groeven, randen, profielen en langgaten in hout, kunstof en lichte bouwmaterialen. Let op dat je wel een vaste steun nodig hebt om te kunnen frezen. Je kunt de frees eenvoudig wisselen door de spilvergrendeling en met de freesdieptefijninstelling kun je hem tot op 1/10 mm precies instellen.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. De kopers zijn tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit en vinden het apparaat handig in gebruik. Verder is deze machine ook nog duurzaam. Aan de andere kant vinden ze hem wel nogal luid en gaat de werklamp pas branden als hij toeren draait.

Bij elektrische toestellen wordt door vele mensen meteen aan Bosch gedacht. Bosch staat voor hen garant voor kwaliteit en degelijkheid. Het zal dus niet verwonderen dat dit voor velen dan ook als het beste merk beschouwd wordt. Aan de vele positieve beoordelingen te zien, zou deze freesmachine ook wel eens tot de populairste toestellen kunnen behoren.

 

Voordelen:

Vermogen: deze freesmachine van Bosch kun je beslist tot de krachtige apparaten rekenen. Met een vermogen van maar liefst 1400 Watt beschikt het toestel over heel wat kracht.

Constant electronic systeem: dankzij dit constant electronic systeem mag jij er zeker van zijn dat er op gelijk welk moment steeds een constant vermogen zal zijn.

Gebruiksgemak: het apparaat is uitgerust met een werklamp waardoor je steeds een goed zicht hebt op de taken die je uitvoert. Het is zelfs mogelijk om de freesdiepte in te stellen tot op maar liefst 1/10 mm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: deze freesmachine behoort eerder tot de dure exemplaren in vergelijking met de andere toestellen uit onze lijst. Sommige kopers kunnen daar misschien wel een probleem van maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tectake Bovenfrees machine bovenfreesmachine freesmachine

 

De Tectake 400990 is een bovenfreesmachine met een krachtige motor van 1200 Watt. Deze machine is ideaal om oppervlakken of randen te versieren of een gootje te frezen om kabels in te leggen.

Je kunt blijven frezen zonder stoppen dankzij de afzuigadapter die al het vuil opzuigt terwijl je werkt.

Hij beschikt over ergonomische handvaten voor meer comfort en een veilige geleiding. Je kunt de diepte nauwkeurig instellen en hij heeft een veiligheidsschakelaar.

Met de asvergrendeling kun je eenvoudig de frees wisselen en door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope freesmachines.

De online reviews zijn overwegend positief over dit apparaat. Gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de goedkope prijs en vinden het apparaat handig in gebruik.

Ze zijn ook tevreden over het design maar vinden het een groot gemis dat er geen Nederlandstalige handleiding bij zit.

Sommige personen spenderen liefst niet te veel geld aan een degelijk toestel. Dan kan deze freesmachine misschien wel een aanwinst zijn. Dit toestel bezit namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 topproducten die we geselecteerd hebben. Neem dus zeker eens een kijkje en misschien kan dit wel iets voor jou zijn.

 

Voordelen:

Prijs: je zult versteld staan van het voordelige tarief van dit toestel. Ideaal als je slechts een beperkt budget hebt of gewoon niet veel geld wenst uit te geven.

Sterkte: dit apparaat is uitgerust met een sterke motor die over een vermogen beschikt van 1200 Watt.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een afzuigadapter. Op die manier kan al het vuil worden verwijderd terwijl je aan het werk bent. Verder is er ook een veiligheidsschakelaar aanwezig en kun je zelf de freesdiepte bepalen.

 

Nadelen:

Handleiding: ondanks de vele mogelijkheden van het toestel vinden sommige gebruikers wel dat er een Nederlandstalige handleiding aanwezig had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powerplus POW162X Bovenfrees 1020 W

 

Met deze veelzijdige bovenfrees van Powerplus kun je houtverbindingen maken en verschillende vormen frezen. Je kunt er natuurlijk ook strakke groeven, kanten en profielen mee frezen. Je kunt de freesdiepte nauwkeurig instellen tot wel 50 mm dankzij de dieptestop met schaalverdeling.

Je kunt ook de snelheid elektronisch regelen om zeker te zijn van optimale houtbewerking. Hij wordt geleverd met 12 frezen en je kunt eenvoudig je stofzuiger aansluiten op de bovenfrees zodat je stofvrij kan werken. Dit apparaat heeft een vermogen van 1020 Watt. Hij behoort ook nog eens tot de goedkope freesmachines.

De kopers van dit product vinden het echt top en geven dus een positief advies. Ze vinden het apparaat handig in gebruik en zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding. Verder is het nog een duurzame machine en vinden de gebruikers het design ook mooi. Een mooie freesmachine aanbieding!

Als je een echte klusjesman bent dan kun je zeker en vast ook wel een freesmachine gebruiken. Dit toestel is afkomstig van het merk Powerplus en kan zomaar tot de krachtige toestellen gerekend worden. Het beschikt namelijk over een totaal vermogen van maar liefst 1020 Watt. Zo kun jij probleemloos alle soorten hout bewerken.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: ook bij dit apparaat kun je de freesdiepte bepalen tot maar liefst 50 mm. Verder is het toestel heel handig te gebruiken om verschillende houtsoorten te bewerken. Het is ook mogelijk om de snelheid te regelen en je stofzuiger op het apparaat aan te sluiten.

Prijs-kwaliteitverhouding: deze freesmachine beschikt over een vermogen van 1020 Watt. In combinatie met de voordelige prijs, haal je met dit toestel een echte aanwinst in huis.

 

Nadelen:

cons Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over dit product en dit kun je ook afleiden uit het feit dat er enkel positieve reacties gegeven zijn. Dit maakt het voor ons moeilijker om nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ferm Bovenfrees 1300W Stofzuiger adapter

 

Met de FERM PRM1015 bovenfrees kun je gemakkelijk groeven, kanten en profielen frezen maar ook sponningen maken en afschuinen.

Hij is uitgerust met een krachtige motor van 1300 Watt en beschikt over een ingebouwde LED verlichting om te kunnen werken bij weinig licht.

Je kunt comfortabel werken door de ergonomische softgrip handgrepen en het is mogelijk om een stofzuigerslang aan te sluiten om stofvrij te werken. Je kunt verder ook nog de diepte aanpassen om nauwkeurig te kunnen werken.

De kopers zijn heel tevreden over deze freesmachine aanbieding en geven dus ook een positief advies. Het apparaat is handig in gebruik en je krijgt topkwaliteit voor een mooie prijs. Het toestel is perfect voor een hobbyklusser en als je er nog een freestafel bijkoopt kun je nog veel beter en handiger werken.

Deze freesmachine van het merk FERM is met zijn vermogen van 1300 Watt zelfs nog iets krachtiger dan het voorgaande toestel. Op die manier kun jij in een recordtempo heel wat houtsoorten gaan bewerken zoals jij dat zelf wilt. Bovendien hoef je het helemaal niet tot de duurste producten te rekenen als je de voordelige prijs ervan ziet.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel beschikt over een wel heel sterke motor die een vermogen heeft tot wel 1300 Watt.

Gebruiksvriendelijk: deze freesmachine biedt je de mogelijkheid om groeven en kanten te frezen. De ingebouwde verlichting maakt het mogelijk om ook bij weinig licht nauwkeurig te blijven werken. Je kunt er zelfs een stofzuiger op aansluiten en de freesdiepte zelf regelen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts enkele gebruikers hadden er liever ook een opbergkoffer bij gekregen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita Freesmachine RT0700CX2J

 

Je kunt de Makita RT 0700 CX2J freesmachine gebruiken voor al het typische freeswerk zoals het frezen van kanten, groeven en profielen.

Het is een precisie freesmachine met een motor van 710 Watt en hij wordt geleverd met verschillende opzetstukken. Zijn prijs ligt al iets hoger dus hij behoort niet meer tot de goedkope freesmachines. Hij heeft een robuuste behuizing en is duurzaam.

Over dit apparaat zijn op dit moment nog geen online reviews geschreven door kopers. Misschien heeft iemand dit product al gekocht maar er nog geen mening over geschreven.

Het zou natuurlijk ook aan de hogere prijs kunnen liggen van deze freesmachine aanbieding. Door het gebrek aan reviews kunnen wij geen advies geven over dit product.

Makita is niet meteen één van de bekende merken maar dit wil niet zeggen dat het niet garant kan staan voor kwaliteit. Deze freesmachine beschikt net zoals de andere toestellen ook over heel wat sterke punten. Laten we dus de voor- en nadelen ervan eens grondig onder de loep nemen. Dit kan het voor jou iets gemakkelijker maken om een keuze te maken.

 

Voordelen:

Toebehoren: bij de aankoop van dit toestel zul je merken dat je er heel wat accessoires bij krijgt. Zo krijg je er verschillende opzetstukken bij om het frezen eenvoudiger te laten verlopen.

Handig in gebruik: met dit toestel kun je op een eenvoudige en snelle manier verschillende houtsoorten frezen. De robuuste behuizing zorgt ervoor dat het apparaat lang kan meegaan en dus duurzaam is.

 

Nadelen:

Review: momenteel zijn er nog geen reacties geplaatst. Dit hoeft uiteraard niets te zeggen over de kwaliteit van het toestel. Toch zijn sommige kopers heel gevoelig voor het advies van anderen. Het is dus mogelijk dat enkele gebruikers het toestel niet aankopen omwille van het ontbreken van reviews.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Freesmachines koopgids

 

Een freesmachine gebruik je om materiaal zoals hout, staal en aluminium te verspanen. Maar waar moet je juist op letten bij het kopen van een freesmachine? Belangrijke factoren zijn de prijs, het soort freesmachine, het vermogen, de veiligheid, hoe makkelijk kun je de frees wisselen, met batterij of met snoer, enzovoort. We bespreken enkele van deze belangrijke punten in deze koopgids.

Soorten freesmachines

We onderscheiden verschillende soorten freesmachines zoals een bovenfrees. Met een bovenfrees kun je gleuven of groeven frezen en dit apparaat wordt ook gebruikt voor zaagwerk. Je kunt er precieze toepassingen mee afwerken zoals schilderijlijstjes. Bij vele bovenfrezen kun je het toerental instellen zodat je harde materialen sneller kunt frezen en zachte materialen trager zodat het materiaal niet verbrandt.

Als je op zoek bent naar een frees met een kleine zool dan kies je beter voor een kantenfrees. Dit is een variant van de bovenfrees die vooral geschikt is om sleuven en randen te maken maar ook voor het bewerken van gelamineerd hout.

De muurfrees gebruik je om sleuven in een muur te maken. Met dit toestel kun je in één keer een brede sleuf maken zodat je er makkelijk leidingen in kunt plaatsen. De maximale freesdiepte van een muurfrees is ongeveer 40 mm en dit apparaat is niet geschikt om te gebruiken bij beton. Daarvoor gebruik je beter een vloerfrees. Dit zijn zware machines waarmee je sleuven kunt maken in een betonvloer.

Met een lamellenfrees kun je uitsparingen maken in houtdelen waar platte deuvels in passen. Je kunt dan met een beetje houtlijm de beide delen aan elkaar verbinden. Tenslotte bestaan er ook nog freesmachines om te gebruiken in de tuin, je kunt er de grond van je tuin mee bewerken waardoor je makkelijker het onkruid kunt verwijderen.

 

Vermogen en kracht

De meeste freesmachines sluit je aan op netstroom met een kabel. Toch bestaan er ook modellen die gebruik maken van een batterij. De kracht van dit model wordt aangeduid in volt en hoe hoger het voltage, hoe krachtiger het apparaat zal zijn. Toch zijn de meeste modellen met kabel sterker en kunnen ze zwaarder werk aan dan een model met batterij.

Een batterij biedt echter andere voordelen. Je kunt je makkelijker verplaatsen met je freesmachine en je hebt geen stopcontact in de buurt nodig om het toestel te kunnen gebruiken. De capaciteit van de batterij wordt weergegeven in ampère per uur. Hoe hoger deze waarde, hoe langer je de batterij kunt gebruiken zonder het op te moeten laden.

Het vermogen zal dus in grote mate afhangen van het gebruik van batterij of kabel. Let vooral op het aantal watt die op de doos staat, hoe hoger het wattage, hoe meer kracht. Als je een apparaat koopt die op benzine werkt dan wordt de kracht uitgedrukt in Pk.

 

Is een freesmachine veilig

Een freesmachine maakt veel geluid tijdens het frezen en er kunnen ook een groot aantal splinters rondvliegen. Het is dan ook beter om bescherming te dragen tijdens het frezen zoals een veiligheidsbril en een gehoorbeschermer.

Naast splinters komt er ook heel wat stof vrij tijdens het frezen. Kies daarom voor een apparaat dat voorzien is va stofopvang of die een aansluiting heeft om een stofzuiger aan te sluiten. Het zal iets minder handig zijn om de freesmachine te gebruiken maar veel beter voor je gezondheid, en je hoeft ook minder op te kuisen nadien.

Je zult af en toe een frees of een zaagblad moeten vervangen op een freesmachine. Dit gaat bij sommige modellen makkelijker dan bij andere. De goedkoper freesmachines zullen minder gebruiksgemak bieden. Kies daarom voor een toestel van goede kwaliteit met een makkelijk systeem om frezen te vervangen.

Freesdiepte en prijs van een freesmachine

Let ook nog op de freesdiepte van een freesmachine bij de aankoop. Je moet al weten waarvoor je de freesmachine wilt gebruiken en welk materiaal je in de gleuven wilt plaatsen (buizen, kabels,…), zo kun je beslissen welke freesdiepte je nodig hebt.

Als je nu al deze factoren in acht neemt dan kun je op zoek gaan naar het beste apparaat voor jouw noden. Je kunt eenvoudig verschillende modellen vergelijken op de vele websites die freesmachines aanbieden.

Vergelijk ze op prijs en kwaliteit en houd ook rekening met de voor- en nadelen van elk toestel zodat je de beste aanbieding vindt. De beoordelingen van andere gebruikers kunnen je daarbij helpen want ze staan vol van nuttige informatie.

Je kunt natuurlijk ook naar de plaatselijke doe-het-zelf winkel gaan en raad vragen aan de verkoper. Online zullen de apparaten meestal goedkoper te koop staan maar je moet dan eventueel nog rekening houden met verzend- en administratiekosten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES