5 beste gereedschapsgordels Test Van 2024

Laatste update: 23.06.24

 

Beste gereedschapsgordels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig bestaat er een ruim assortiment aan verschillende gereedschapsgordel en schorten waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Om jou even op weg te helpen, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele hedendaagse toppertjes. Zo zou je eventueel kunnen opteren voor de Eltee CALD Gereedschapsgordel die gekenmerkt wordt door 7 afzonderlijke vakjes. Echter blijkt ook de Tricorp Holsterzakken een meer dan goede aanbeveling te zijn. Deze unieke gereedschapsgordel blijkt overigens volledig uit Cordura te zijn gemaakt wat bijdraagt aan het comfort, de stevigheid en het uiteindelijke gebruiksgemak.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gereedschapsgordels (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de beste gereedschapsgordel of gereedschapsschort dan hoef je daar vaak geen monster bedragen aan uit te geven. Zo zijn er heel wat goedkope gordels of leuke aanbiedingen te vinden die kwalitatief meer dan de moeite waard zijn. Om het wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 toppertjes voor jou klaar staan. Bekijk deze even rustig en houd daarbij rekening met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten en experts. Zo kun je zelf bepalen of je kiest voor de Toolpack gereedschapsgordel, de populairste schort, de Stanley gereedschapsgordel of het exemplaar met de laagste prijs.

 

1. Eltee CALD Gereedschapsgordel leer 7-vaks  Lederen riem van 5 cm breed

 

Met deze kwalitatieve Eltee gereedschapsgordel kun je al het nodige gereedschap gewoon binnen handbereik houden. Extra handig als je klusjes aan het uitvoeren bent en niet teveel tijd wilt verliezen met de zoektocht naar het juiste kleine gereedschap.

Deze unieke gereedschapsgordel van Eltee wordt dan ook gekenmerkt door een lange 5 cm brede lederen riem met maar liefst 7 aparte vakken. Daarbij zijn de 2 grote vakken afgewerkt met een kunststof strip terwijl de kleinere zijvakjes nog eens extra vastgeniet werden om de stevigheid te garanderen. Bovendien zijn de dubbel gestikte zijkanten niet alleen afgewerkt met een dubbele laag leer om scheurtjes te vermijden, maar eveneens uitgerust met extra nietjes. De meegeleverde beweegbare hamerhouder kan overigens zowel links als rechts om de riem heen worden geplaatst.

Een blik op de online reviews toont gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren aan. Klanten zijn tot op heden duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit, de materiaalkeuze en het uiteindelijke design.

 

Voordelen:

Materialen: bij de productie van deze gereedschapsgordel heeft men gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van leer.

Afwerking en stevigheid: bij de afwerking heeft men duidelijk rekening gehouden met de stevigheid en duurzaamheid. Zo werden de grote vakken met een kunststof strip afgewerkt en werden de zijkanten niet alleen dubbel gestikt maar ook nog eens extra geniet.

Formaat: de lange lederen riem, die overigens een breedte van 5 cm kent, telt maar liefst 7 aparte vakken waaronder kleine en grote vakken alsook een beweegbare hamerhouder.

Hamerhouder: je kunt de beweegbare hamerhouder zowel links dan wel rechts om de gereedschapsgordel heen plaatsen.

 

Nadelen:

Prijzig: mocht je van plan zijn om deze gereedschapsgordel aan te kopen, houd dan zeker rekening met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tricorp Holsterzakken Workwear 652005 Volledig van Cordura

 

Net zoals de bekende gereedschapsgordels van Makita, wordt ook dit exemplaar van Tricorp gekenmerkt door een perfecte combinatie van degelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid. Zijn lage prijskaartje kan duidelijk op heel wat sympathie bij de klanten rekenen en zal zeker meegespeeld hebben in de positieve eindbeoordeling van 5 sterren.

Zo worden deze Tricorp Holsterzakken steevast per 2 stuks geleverd waardoor je de mogelijkheid hebt om heel wat klein gereedschap binnen handbereik te houden. Ze blijken overigens vervaardigd uit duurzaam Cordura materiaal en werden afgewerkt in een neutrale zwarte kleur met bijkomende reflectie piping.

Verder blijken deze holsterzakken eenvoudig in gebruik en makkelijk en snel aan de broeksriem te bevestigen, wat uiteindelijk bijdraagt aan het gebruiksgemak en comfort. Kortom, wat kan een mens nog meer wensen?

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke Tricorp Swing pockets werden voornamelijk uit duurzaam en stevige Cordura materiaal gemaakt.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop zul je zien dat de verpakking steeds 2 afzonderlijke stuks telt en bijgevolg heel wat mogelijkheden biedt om klein gereedschap bij je te houden.

Handig in gebruik: de holsterzakken zijn makkelijk en snel aan je broekriem te bevestigen en bieden overigens verschillende aanhang- én opbergmogelijkheden aan.

Budgetvriendelijk: in tegenstelling tot het vorige product lijkt het hier wel om een mogelijke aanbieding te gaan.

 

Nadelen:

Geen riem: houd er wel rekening mee dat deze gereedschapsgordel niet voorzien is van een bijbehorende riem. Enkel de zakken worden geleverd die je dan vervolgens aan je eigen broekriem dient te bevestigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. ToolPack Gereedschapsgordel Gereedschapstas 8 Vakken

 

Toolpack is een vaste waarde op het gebied van gereedschap en bijbehorende accessoires en benodigdheden. Het staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak en wordt, niet onlogisch, door velen beschouwd als veruit het beste merk. Op basis van de online reacties, door kopers bij het product geplaatst, kunnen we dit alleen maar beamen. We zien dan ook gelijk een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,8 sterren verschijnen.

Zo bestaat dit product uit een stevige gereedschapstas die reeds bevestigd werd aan een verstelbare gereedschapsgordel. De gordel is bovendien voorzien van een eenvoudige kliksluiting die makkelijk open en vast te klikken is. De tas, die voornamelijk uit extra sterk en duurzaam 600D polyester vervaardigd is, biedt maar liefst 8 afzonderlijke vakken aan. De ruime vakken maken het mogelijk om kleine én grote stukken gereedschap probleemloos binnen handbereik te houden.

De tas werd vervolgens afgewerkt in een overwegend beige-achtige kleur met hier en daar bruine accenten. Op de voorgrond zie je het logo van “ToolPack” in het geel verschijnen.

 

Voordelen:

Materiaal: deze duurzame gereedschapsgordel werd vervaardigd uit kwalitatief en sterk 600D polyester en kan bijgevolg toch best wel wat gewicht verdragen.

Design: het overwegend beige design blijkt voorzien van enkele neutrale bruine accenten en het bekende ToolPack logo in het geel.

Formaat: je geniet maar liefst 8 afzonderlijke doch ruime vakken waardoor je steeds verschillende stukken gereedschap met je kunt meedragen.

Gebruiksgemak: de gereedschapstas, inclusief versterkende klinknagels, werd reeds op voorhand bevestigd aan een stevige gereedschapsgordel die overigens verstelbaar blijkt en voorzien is van een kliksluiting. Dit alles tegen een betaalbaar prijskaartje.

 

Nadelen:

Slechte riem: ondanks de vele positieve reacties laat één koper weten dat de riem zich net iets teveel oprolt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Stanley STST1-80114 Enkele gereedschapsgordel met hamerhouder

 

Met de STST1-80114 gereedschapsgordel van Stanley kies je voor een aparte gordel inclusief hamerhouder met een formaat van 35,5 x 25,5 x 4,5 cm. De gordel blijkt voornamelijk uit duurzaam leder vervaardigd en telt diverse grote en kleine vakjes en houders waardoor het mogelijk wordt om verschillende soorten gereedschap steeds binnen handbereik te hebben.

De versterkende klinknagels werden overigens volledig bedekt zodanig dat je kleren hier geen hinder van ondervinden en de gordel toch enkele jaartjes probleemloos kan meegaan. De brede gleuf laat toe om de gereedschapstas probleemloos aan je broekriem te bevestigen.

We zien dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en niet alleen de kwaliteit maar ook de duurzaamheid en het design van deze gereedschapstas prijzen. Bovendien wordt dit alles jou aangeboden tegen een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje wat hem meteen een pak toegankelijker maakt.

 

Voordelen:

Onderhoud: na gebruik kun je deze gereedschapstas zonder problemen schoon wrijven met behulp van een droge doek of vod.

Hamerhouder: in tegenstelling tot sommige andere gereedschapsgordels, is dit exemplaar wel degelijk voorzien van een hamerhouder.

Materiaal: het product blijkt voornamelijk uit stevig kwaliteitsleder te zijn vervaardigd en kan dan ook best wel wat verdragen.

Handig in gebruik: de gereedschapstas is voorzien van een relatief brede gleuf zodat het mogelijk wordt om hem aan je broekriem te bevestigen. Verder werd hij afgewerkt met versterkende klinknagels.

 

Nadelen:

Geen riem: net zoals bij één van de vorige producten het geval was, wordt ook hier enkel en alleen de gereedschapstas meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hofftech Gereedschapsgordel Leder Profi 11 Delig

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke Hofftech gereedschapsgordel die, in vergelijking met de andere producten, duidelijk lager geprijsd staat. Het product bestaat uit een combinatie van 2 gereedschapstassen met meerdere vakken, een verstelbare riem en een stevige hamerhouder. Op die manier heb je alles meteen bij de hand en verlies je geen extra tijd tijdens het klussen.

Terwijl de riem en de tassen voornamelijk uit kwaliteitsleder vervaardigd blijken, werd de hamerhouder afgewerkt in metaal wat toch bijdraagt aan de uiteindelijke draagkracht. Overigens telt deze duurzame gereedschapsgordel maar liefst 11 verschillende vakken waaronder spijker- en schroeftassen.

Ondanks de vele mogelijkheden en voordelen blijken niet alle klanten 100% overtuigd te zijn. Voor sommigen is dit duidelijk een topproduct gebleken terwijl andere gebruikers melding maken van een matige kwaliteit en kwetsbaar product.

 

Voordelen:

Materiaal: de verstelbare riem en bijbehorende gereedschapstassen blijken vervaardigd uit leer. De hamerhouder daarentegen bestaat uit metaal.

Duurzaamheid: de extra nietjes moeten zorgen voor extra versteviging en bijgevolg een hogere duurzaamheid.

Onderverdeling: deze 11-delige gereedschapsgordel is voorzien van diverse spijker- en schroeftassen, een tapehouder en een hamerhouder.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één koper spreekt van een slechte materiaalkeuze en is van mening dat het geheel slecht genaaid werd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gereedschapsgordels Koopgids

 

Elke professional of doe-het-zelver staat of valt met kwalitatief gereedschap. Door het juiste degelijke gereedschap binnen handbereik te hebben, kunnen zij niet alleen nauwkeurig en veilig werken maar vooral ook snel. We stellen dan ook vast dat steeds meer werklui opteren voor een stevige gereedschapsgordel, al dan niet voorzien van meerdere kleine en/ of grote vakken. Alvorens de verschillende opties en aanbiedingen grondig te vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen. Met behulp van het advies van experts waren wij in staat om een praktische leidraad samen te stellen.


Wat is een gereedschapsgordel en welke voordelen biedt hij?

Een gereedschapsgordel is, zoals de naam doet vermoeden, een handig tasje dat, al dan niet voorzien van een meegeleverde riem, is onderverdeeld in meerdere kleine en/ of grote vakken. Wanneer we het hebben over essentiële stukken gereedschap, dan zullen slechts weinigen de gereedschapsgordel opnoemen. Toch biedt hij heel wat mogelijkheden en pluspunten aan waardoor ook professionele werklui en doe-het-zelvers hier steeds vaker gebruik van maken.

Zo is het gebruik van een degelijke gereedschapsgordel in eerste instantie vooral gericht op het aanbieden van gemak. Je verdeelt het nodige gereedschap eigenhandig over de verschillende aanwezige vakken en op die manier heb je alle nodige gereedschap stukken meteen bij de hand. Daarnaast zorgt een gereedschapsgordel er eveneens voor dat je veiliger kunt werken. Stel je eens even voor dat je bovenaan een ladder staat en allerlei gekke toeren moet uithalen om een bepaald stuk gereedschap te kunnen grijpen. Met een gereedschapsgordel is ook dit volledig verleden tijd.

Kortom, het gebruik van een kwalitatieve gereedschapsgordel draagt bij aan je veiligheid, het gemak en biedt de mogelijkheid om sneller én nauwkeuriger te werk te gaan. Bedenk echter wel dat verschillende mogelijkheden bestaan en dat het dus de bedoeling is om de gereedschapsgordel aan te kopen die het beste aanleunt bij de werkzaamheden.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

Bij de aanschaf van een degelijke gereedschapsgordel is het dus in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met het formaat. Wanneer we het over zijn formaat hebben dan bedoelen we natuurlijk het aantal grote en/ of kleine vakken waaruit de gordel bestaat. Zo bestaan er compacte gereedschapsgordels met slechts 2 of 4 vakken. Net zoals er ook gordels aangeboden worden die maar liefst 8 tot 10 onderverdelingen kennen. Het spreekt voor zich dat een gereedschapsgordel met meerdere vakken, eveneens de mogelijkheid aanbiedt om meerdere (verschillende) stukken gereedschap bij je te houden.

Wees echter niet alleen gericht op het aantal vakken maar ook op de grootte ervan. Wil je bijvoorbeeld een grote schroevendraaier of rolmaat binnen handbereik houden, dan is een ruim opbergvak noodzakelijk. Net zoals de kleine opbergvakjes handig kunnen zijn om vijsjes, moeren en schroefjes bij je te hebben.

Daarnaast raden wij jou aan om eveneens rekening te houden met de gebruikte materiaalsoorten. De meeste gereedschapsgordels blijken vervaardigd uit duurzaam, al dan niet synthetisch, leder. Echter bestaan er tegenwoordig ook modellen uit polyester. Welke materiaalsoort uiteindelijk de voorkeur geniet, is vooral afhankelijk van je eigen wensen en verwachtingen.

 

Riem

Daarnaast willen we toch ook even wijzen op het gebruik van de riem of gordel die, in de meeste gevallen, wordt meegeleverd als onderdeel van de gereedschapsgordel. In gevallen waarbij enkel het tasje met de verschillende vakken wordt aangeboden, kun je beter gebruik maken van je eigen broekriem.

Echter, indien je dus op zoek gaat naar een gereedschapsgordel met riem zorg er dan bij voorkeur voor, dat hij verstelbaar is. Op die manier kun je de riem achteraf nog extra aanspannen of losser zetten naargelang je eigen wensen.


Enkele belangrijke “tips and tricks”

Tot slot willen we nog enkele belangrijke tips and tricks meegeven waarvan we denken dat deze toch wel handig zijn om in acht te nemen. Zo is het belangrijk om bij de keuze van de materialen eveneens rekening te houden met het gewicht. Welke stukken gereedschap wil je graag continu bij je dragen en welk gewicht draag je dan ongeveer mee? Zo biedt leder een betere stevigheid en draagkracht aan wat bijgevolg geschikt is voor grote stukken gereedschap.

Verder is het ook handig om rekening te houden met het feit dat een gereedschapsgordel kan gaan irriteren. Kies daarom voor kwaliteit, ook al betekent dit dat je vaak iets meer budget opzij zult moeten zetten. Zorg er tevens ook voor dat de gordel niet kan draaien of plooien waardoor het ongemakkelijk aanvoelt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES