5 beste grondboren Test Van 2024

Laatste update: 03.03.24

 

Beste grondboren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke grondboor is het mogelijk om diverse karweitjes in en rondom je tuin op te knappen. Denk bijvoorbeeld maar aan het zaaien en planten van bomen, het plaatsen van palen om een omheining te kunnen maken, het beluchten van de grond en het vermengen van de grond met bijkomende mest. Ben je op zoek naar een elektrische grondboor dan zou de Timberpro Grondboor Benzine wel wat voor jou kunnen zijn. Echter blijkt ook de T-Mech Grondboor Machine een schot in de roos te zijn. Bovendien wordt dergelijk apparaat geleverd inclusief een set met verschillende boren. Bekijk de voor- en nadelen alsook het bijkomende derde product alvast in de tabel hieronder.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste grondboren (Reviews) van 2024

 

Kies je voor een elektrische grondboor, een handmatig exemplaar of toch liever een grondboor op benzine? En wil je graag een grondboor die tot 20 cm diep kan of vind je een exemplaar dat maximaal 10 cm diep kan al ruim voldoende? Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden. Bekijk daarom alvast de 5 topproducten hieronder even en kies er vervolgens de voor jou beste grondboor uit. Het advies van experts en de online reviews van klanten kunnen beschouwd worden als een goede leidraad. Maak hier zeker gebruik van.

 

1. Timberpro Grondboor Benzine  52cc 3 boren 100/150/200 mm

 

Tussen de goedkope grondboren zul je misschien wel dit exemplaar van Timberpro kunnen spotten. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een verlengstuk van 30 cm, een stevige mengbus, een praktische gereedschapskit en maar liefst 3 verschillende boorkoppen van 100, 150 en 200 mm. Om het apparaat correct te gebruiken, kun je beroep doen op de bijgevoegde Nederlandstalige handleiding.

De grondboor is zo’n 37,5 cm breed, ruim 27 cm hoog en wel 59 cm lang inclusief een gewicht van maximaal 8600 gram. Hij is overigens uitgerust met een luchtgekoelde 2-takt motor die een cilinderinhoud biedt van maar liefst 52 m3. Deze grondboor op benzine is eenvoudig te bedienen en garandeert een snelle boorkopwissel. Qua veiligheid is hij uitgerust met een betrouwbare en automatisch functionerende boorstop.

Kortom, met behulp van deze grondboor kun je op een eenvoudige en efficiënte manier gaten in de aarde/ grond maken met verschillende diameters. Op die manier kun je zaden, bomen of bloemen planten. Bovendien kun je dit type grondboor zelfstandig of per 2 gebeuren. Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid duidelijk tevreden is, blijkt één koper van mening dat de kwaliteit beter had gekund.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: op basis van het prijskaartje zouden we kunnen zeggen dat dit zeker één van de budgetvriendelijke grondboren uit het rijtje is.

Boorkoppen: de grondboor wordt geleverd inclusief 3 boorkoppen met een verschillend formaat van 100, 150 en 200 mm. Op die manier wordt het mogelijk om gaten met een verschillende diameter te boren.

Benzine: het is één van de grondboren die werkt op basis van benzine en is uitgerust met een luchtgekoelde 2-takt motor en een totale cilinderinhoud van wel 52 m3.

Boorstop: indien de grondboor om één of andere reden mocht vastlopen dan is er altijd nog de boorstop die in werking zal treden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één gebruiker had misschien toch iets meer verwacht van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. T-Mech Grondboor Machine Benzine Set met boren Grondboormachine 3pk

 

Met de T-Mech grondboor, geleverd en aangeboden door MonsterShop, kies je opnieuw voor een benzine gestuurd apparaat. Het betreft hier dan ook een 52 cc benzinemotor die een ruim vermogen van 3 pk inclusief een toerental van 9000 RPM kan leveren alsook een maximale tankinhoud van 1,2 liter garandeert. De machine is makkelijk te bedienen en biedt een lange levensduur op voorwaarde dat je gebruik maakt van de bekende tweetakoliebrandstofmix.

Het apparaat blijkt overigens 53 cm breed te zijn, 26 cm diep en ruim 115 cm hoog. Bovendien kun je de hoogte met nog eens 58 cm gaan verlengen. Verder wordt het apparaat geleverd inclusief 3 verschillende boorkoppen met een diameter van 4, 6 en 8 inch. Wat overeenkomt met een grondboor die 10 cm diep gaat, eentje van 15 cm en eentje van 20 cm.

Bij aankoop worden tevens ook nog handschoenen, gehoorbescherming, gereedschap, een trechter, een mengkan en een veiligheidsbril meegeleverd. Kortom, alles wat je nodig hebt om het apparaat gebruiksklaar te maken én op een veilige manier te gebruiken. Ondanks het feit dat het geen aanbieding betreft, zijn de meeste klanten duidelijk overtuigd van hun aankoop waardoor deze grondboor tot de populairste kan gerekend worden.

 

Voordelen:

Voeding: de grondboor blijkt opnieuw uitgerust met een krachtige 52 cc benzinemotor inclusief een ruim vermogen van maar liefst 3 pk. Hij kan dus met gemak een totaal toerental van ongeveer 9000 rpm leveren.

Tankinhoud: de tankinhoud van deze grondboor biedt een totale capaciteit van 1,2 liter . Vul deze bij voorkeur op met een kwalitatieve tweetakoliebrandstofmix.

Formaat: je zult zien dat de grondboor een breedte kent van 53 cm, een diepte van 26 cm en een hoogte van 115 cm. Echter is het mogelijk om de hoogte met maar liefst 58 cm te gaan verlengen.

Toebehoren: op het moment van aankoop worden bovendien ook nog eens 3 verschillende boorkoppen meegeleverd alsook gereedschap, een mengkan en trechter, een veiligheidsbril, handschoenen én gehoorbescherming.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: indien je van plan bent om deze grondboor aan te kopen, dan zul je jammer genoeg toch wel wat meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL Boormachine Grondboor GD520 met 3 grondboren

 

Ook deze grondboor van het bekende, en misschien voor sommigen ook wel het beste merk vidaXL mocht alvast niet in het lijstje ontbreken. Met behulp van deze grondboor is het onder andere mogelijk om op een eenvoudige manier bomen te planten alsook palen te plaatsen en tal van andere werkzaamheden uit te voeren. Hij wordt jou dan ook toegestuurd inclusief 3 ijzeren grondboren, een gereedschapskit, alle nodige bevestigingsmateriaal en een maatfles.

De 3 grondboren worden bovendien gekenmerkt door een verschillende boorddiameter zodanig dat je een grondboor van 150 mm alsook 100 en 200 mm hebt. De totale boorlengte van de machine bedraagt dan weer 72 cm. Verder zul je zien dat ook deze grondboor voorzien is van een krachtige 2-takt motor met een maximaal vermogen van 2,2 kW en een toerental van ruim 800 rpm. Hierdoor bedraagt de boorsnelheid minimaal 170 en maximaal 200 rpm.

Je zult zien dat de benzinetank een inhoud van 0,9 liter aanbiedt en dat je bij voorkeur gebruik maakt van smeerolie. Tot slot geniet je een startsysteem met terugslag en een luchtgekoeld koelsysteem. Jammer genoeg zijn niet alle klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, wat resulteert in een totale score van 3,7 sterren.

 

Voordelen:

Tankinhoud: de tank kent een inhoud van ongeveer 0,9 liter en kan makkelijk en snel worden bijgevuld, bij voorkeur met smeerolie.

Boorlengte: de grondboor biedt een totale boorlengte aan van maar liefst 72 cm.

Benzine: ook hier betreft het een door benzine gestuurde grondboor die is uitgerust met een 2-takt motor inclusief totaal vermogen van maar liefst 2,2 kW.

Toebehoren: zodra je besluit om de grondboor aan te kopen, zul je zien dat er tevens ook verschillende boorkoppen, een gereedschapskist, een maatfles en bevestigingsmateriaal worden meegeleverd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal klanten is van mening dat de kwaliteit van de aangeboden grondboor toch wel wat beter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. vidaXL Grondboor met handvat 150 mm en verlengstuken 9 m (staal)

 

Net zoals het vorige product, blijkt ook deze grondboor jou aangeboden te worden door vidaXL. Bovendien is hij ook voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 boren die in het lijstje werden opgenomen. Hij is in de eerste plaats bedoeld om gaten in de grond te graven maar kan ook gebruikt worden om de grond te beluchten en grond met mest te vermengen.

De grondboor blijkt voornamelijk uit staal te zijn vervaardigd en kan dan ook best wel tegen een stootje. Hij biedt een totale lengte van 1 meter maar wordt geleverd met maar liefst 8 verschillende verlengstukken waardoor de boorlengte makkelijk kan worden aangepast. De schroef van de boor wordt dan weer gekenmerkt door een maximale diameter van ongeveer 150 mm.

Wanneer we de reacties op het product bekijken dan zien we dat er tot op heden nog maar 1 koper heeft gereageerd. Ondanks het feit dat de klant slechts een beoordeling geeft van 3 sterren, blijkt hij toch uitermate tevreden te zijn van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product en raadt hem dan ook iedereen aan.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je kunt de lengte van de boor makkelijk en snel aanpassen met behulp van de meegeleverde verlengstukken. Dit wordt aangevuld met een schroefdiameter van ruim 150 mm.

Materiaal: bij de productie van deze grondboor heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van staal waardoor hij best wel wat kan verdragen.

Gebruiksgemak: met behulp van deze grondboor kun je heel wat karweitjes tot een goed einde brengen. Denk bijvoorbeeld maar aan het plaatsen van palen, het beluchten van de grond, het zaaien van planten en bomen en het vermengen van grond met mest.

Kostenplaatje: je zult wel degelijk aangenaam verrast zijn zodra je het betaalbare prijskaartje onder ogen krijgt.

 

Nadelen:

Handmatig: houd er wel rekening mee dat het hier een handmatige grondboor betreft en je dus iets meer kracht nodig zult hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. M235 Tweemans Grondboor / General Equipment Steellengte 762 mm

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze grondboor van General Equipment. Het valt meteen op dat er momenteel nog geen reacties door klanten werden geplaatst. Dit kan te maken hebben met het feit dat het een recente grondboor betreft die nog niet zo lang online staat. Alhoewel ook het extreem hoge prijskaartje als een mogelijke verklaring kan worden gezien.

De grondboor wordt gekenmerkt door een breedte van 50 cm, een hoogte van 50 cm en een lengte van maximaal 166 cm. Hij wordt jou overigens aangeboden inclusief een bepaalde hoeveelheid motorolie en een handleiding die jammer genoeg alleen in het Engels beschikbaar blijkt. Doordat het hier overigens een tweemansboor betreft, moet hij dus bediend worden door minstens 2 personen.

De grondboor is uitgerust met een krachtige Honda 4-takt motor inclusief een centrifugaal koppeling én een sterke vertandingskast. Bovendien wordt hij beschouwd als 1 van de lichtste tweemans boren die er bestaan, wat hem dan weer iets handzamer maakt. Ook qua veiligheid werd aan alles gedacht en heeft men geopteerd voor een blokkeerinrichting die inschakelt wanneer de boor vast slaat.

 

Voordelen:

Motor: de grondboor is uitgerust met een krachtige Honda 4-takt motor die een ruim vermogen van 2,7 kW aanbiedt of zo’n 3,6 pk. Dit leidt tot een ruim toerental van 162 rpm.

Boorcapaciteit: je zult zien dat, vanwege de verschillende boorkoppen, een boorcapaciteit van minimaal 57 en maximaal 305 mm kan worden gegarandeerd. Uitgedrukt in centimeters kun je dus gaten boren tot maximaal ongeveer 30 cm diep.

Veiligheid: op het moment dat de boor zou vastslaan, kun je deze eenvoudig uit elkaar halen aangezien dan de blokkeerinrichting in werking treedt.

Comfort: het is een krachtige tweemans grondboor die overigens behoorlijk licht weegt en daardoor handig is in gebruik. Geschikt om bomen te planten, palen te plaatsen en tal van andere karweitjes uit te voeren.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze grondboor aan te kopen dan zul je jammer genoeg wel heel wat budget opzij moeten zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Grondboren Koopgids

 

Of je nu een omheining wilt plaatsen of enkele bomen wilt planten, een degelijke grondboor is dan alvast geen overbodige luxe. Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste grondboor aan te kopen. Bedenk dat er verschillende types bestaan en bijgevolg ook verschillende optiemogelijkheden. En uiteraard kan ook het prijskaartje bij sommige gebruikers de doorslag geven. In de koopgids hieronder proberen we enkele factoren wat meer uit te klaren. Het is een aanbeveling om de gids even door te nemen alvorens je de verschillende grondboren en aanbiedingen gaat vergelijken.


Wat is een grondboor en welke mogelijkheden brengt hij met zich mee

Een grondboor is een steeds populairder worden tuingereedschap waarmee je snel en makkelijk gaten in de grond kunt boren. Dat kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld een omheining wenst te plaatsen of wanneer je bijvoorbeeld bomen wilt planten. Echter kan een grondboor ook gebruikt worden om de grond op bepaalde plaatsen lichtjes om te woelen en te beluchten. Ook wanneer je grond en mest met elkaar wilt vermengen kan een grondboor een goede aanbeveling zijn.

Kortom, een grondboor komt vaker van pas dan je op het eerste zicht zou denken. Toch is het belangrijk om, alvorens je er eentje wilt aankopen, goed na te denken over het type en de mogelijkheden. Zo bestaan er handmatige grondboren alsook de elektrische exemplaren en kun je kiezen voor apparaten met net iets meer boorlengte en diepte in vergelijking met andere grondboren.

 

De werking van een grondboor

Of je nu kiest voor een handmatige of elektrische grondboor, het principe blijft min of meer hetzelfde. Het blijft een krachtig tuingereedschap waarmee je eenvoudig en snel een gat in de grond kunt maken. Maar hoe werkt een degelijke grondboor nu eigenlijk? Ook dit is eenvoudig te verklaren en verschilt weinig tot niet naargelang de verschillende types.

Zo is een grondboor uitgerust met een spiraalvormige boor die zich, hetzij handmatig of elektrisch een weg zal banen naar beneden. De draaiende beweging van de grondboor zorgt erv tevens voor dat de aarde loodrecht naar boven wordt gestuwd. Op het moment dat je de grondboor dus volledig uit de grond zou trekken, komt de resterende aarde vanzelf mee en blijft er een mooie opening achter.

 

Het type grondboor in functie van het project

We hebben het al min of meer vermeld, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten grondboren. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de manuele grondboren en de zogenaamd gemotoriseerde exemplaren.

Wanneer we het hebben over de manuele grondboren dan bedoelen we uiteraard de handmatige toestellen waarvan het principe steunt op dat van een kurkentrekker. Je schroeft een handmatige grondboor dus eigenhandig in de grond waarop je de boor er vervolgens weer uittrekt. Dit vergt iets meer kracht en moeite maar dergelijke toestellen zijn dan wel weer goedkoper in de aankoop.

Indien je heel wat gaten moet graven dan wordt de voorkeur gegeven aan een gemotoriseerde of elektrische grondboor. Het principe is min of meer gelijklopend met dat van de klassieke boormachine. Ook hier zal de aarde dus door middel van een spiraalvorm, omhoog worden gebracht maar dan wel op een elektrische manier. Met andere woorden; je moet iets minder kracht en energie verspillen maar je betaalt er uiteraard wel iets meer voor.

Welk type grondboor je uiteindelijk aankoopt, blijft voornamelijk een persoonlijke keuze. Probeer echter wel rekening te houden met je eigen wensen en verwachtingen en het doel. Ben je van plan om de grondboor frequent te gebruiken en telkens voor grote karweitjes? Dan lijkt een gemotoriseerde grondboor een aanbeveling.


Grootte en diepte van de gaten

Eender welke grondboor is in staat om gaten in de grond te boren maar de diepte en de grootte kan echter wel verschillen. Met de grootte van de gaten bedoelen we uiteraard de doorsnede of diameter die kan variëren van minimaal 4 tot maximaal 20 cm. Terwijl we met de diepte de maximale boorlengte bedoelen, die kan worden aangevuld door middel van, al dan niet meegeleverde, verlengstukken.

Om de grootte en diepte te bepalen, lijkt het aangewezen om rekening te houden met het doel van de aanschaf. Waarom wil je gaten in de grond maken en hoe groot en diep moeten deze maximaal zijn. Zo zal de diepte en diameter verschillend zijn bij het planten van een boom dan wanneer je de grond wilt beluchten.

 

Gebruiksvriendelijkheid en eventuele accessoires

Tot slot willen we er nog even op wijzen dat een grondboor comfortabel moet zijn om mee te werken en zeker wanneer je deze regelmatig gebruikt. Kies je voor een elektrische grondboor, wees er dan zeker van dat de boor eventuele schokken kan opvangen en de handvatten een goede grip aanbieden. Daarnaast kan ook het maximale geluidsniveau bij dergelijke toestellen een rol spelen. Indien een gemotoriseerde grondboor een hoog geluidsniveau blijkt te hebben, kan het handig zijn als er oorbeschermers worden meegeleverd.

In sommige gevallen worden er ook handschoenen en zelfs gebitsbeschermers meegeleverd, wat niet alleen bijdraagt aan de veiligheid maar ook aan het comfort. Kies je voor een gemotoriseerd exemplaar, bedenk dan welke motor er gebruikt wordt. Zo is een 4-takt benzinemotor altijd een betere optie dan een 2-takt exemplaar. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat elementen waarmee je rekening moet houden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een grondboor?

Een grondboor is een handig apparaatje, handmatig of gemotoriseerd, waarmee het mogelijk wordt op gaten in de grond te creëren. Afhankelijk van het type grondboor dat je besluit aan te kopen, kan de diameter of doorsnede alsook de boorlengte aanzienlijk verschillen.

Een grondboor kan dan ook in vele gevallen een goede aanbeveling zijn om in huis te halen. Wil je graag enkele bomen planten of een omheining plaatsen? Dan kun je met een grondboor makkelijk enkele gaten in de grond boren. Ook wanneer je de grond met mest wilt vermengen of de grond wilt beluchten, komt een grondboor altijd goed van pas.

 

Q2: Wat kost een grondboor?

Gemiddeld moet je toch wel rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 140 euro als je zeker wilt zijn van een degelijke grondboor. Echter bestaan er ook apparaten met een prijskaartje van amper 12 tot 15 euro. Besef wel dat het in dergelijke gevallen vaak om een handmatige grondboor gaat met iets beperkte mogelijkheden.

Een grondboor met alles erop en eraan, en vaak als onderdeel van een grotere machine, kan vaak oplopen tot een prijskaartje van 1900 euro of meer. Dat is uiteraard geen aanbeveling als je de grondboor maar nu en dan eens wilt gebruiken maar kan echter wel in overweging worden genomen als professionele tuinier.


Q3: Hoe diep kun je boren met een grondboor?

Jammer genoeg kunnen wij jou geen eenduidig antwoord bieden op deze vraag aangezien dit afhankelijk blijkt van het type grondboor. Zo zijn sommige grondboren net iets korter dan andere waardoor ook de boorlengte iets compacter blijkt te zijn. Echter worden bijna alle grondboren geleverd inclusief 1 of meerdere verlengstukken die het mogelijk maken om de boorlengte groter te maken.

De verlengstukken kunnen tot wel 100 cm lang zijn waardoor ook de boorlengte met maar liefst 100 cm kan worden verlengd. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden om dieper in de grond te graven.

 

Q4: Hoe werkt een grondboor?

Of je nu kiest voor een handmatige dan wel een gemotoriseerde grondboor, het principe blijft zo goed als hetzelfde. Zo maakt de grondboor gebruik van een spiraalvormige boor die in de grond/ aarde wordt geduwd. Zodra de spiraalvormige boor de aarde/ grond in gaat, wordt de aarde loodrecht omhoog gestuwd. Op het moment dat je de grondboor terug uit de aard trekt, zal de overige aarde ook loodrecht naar boven worden gebracht waardoor een mooie gelijkmatige opening ontstaat.

 

Q5: Wat is de geschikte diameter voor je grondboor?

Ook hier kunnen we jou jammer genoeg geen eenduidig antwoord bieden aangezien de diameter afhankelijk blijkt van het project. Zo zal de diameter van het gat verschillend zijn wanneer je een boom plant dan wanneer je de grond wilt bemesten of beluchten. Echter kan de diameter, afhankelijk van het type grondboor wel wat verschillen. Algemeen kunnen we stellen dat de diameter minimaal 4 cm is en maximaal tot wel 20 cm kan worden vergroot. Kortom, ook hier zijn er heel wat mogelijkheden om de doorsnede van de opening te vergroten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES