Beste haakse slijper

Laatste update: 24.04.24

 

Haakse slijpers test van 2024

 

Met behulp van een haakse slijper kun je heel wat verschillende soorten klusjes gaan uitvoeren. Het is dus echt wel een heel veelzijdig apparaat dat zowel professioneel als privé vaak onmisbaar is. Bekijk daarom zeker even onze koopgids zodat je weet op welke elementen je kunt letten indien je op zoek gaat naar een haakse slijper. Het is natuurlijk ook mogelijk om meteen door te klikken naar onze top 3 van beste haakse slijpers. Na een grondig onderzoek is daaruit gebleken dat je met de Powerplus POWX0079LI zeker en vast een degelijk toestel in huis haalt. Het beschikt over een spanning van 18V en is dus geschikt om te slijpen, schuren en zelfs om dingen te ontroesten. Met de Bosch PWS 850-125 haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. Het is een krachtig toestel dat bovendien ook heel comfortabel en veilig is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Haakse slijper reviews – Top 5

 

 

Hebt u nood aan een haakse slijper maar u bent niet zeker welke u best koopt? Wij hebben verschillende haakse slijper aanbiedingen vergeleken online, gebaseerd op de reviews van mensen die ze al gekocht hebben, zodat u beter u keuze kunt maken. Misschien zit er wel een product tussen die u top vindt of ontdekt u wel de beste haakse slijper! Misschien wel iets nieuws waar u zelf nog de eerste review kunt over schrijven!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Powerplus POWX0079LI

 

De Powerplus is geschikt voor slijpen, doorslijpen, schuren, ontroesten,… Deze krachtige haakse slijper met zijn 18V spanning is gemakkelijk te bedienen en daarbovenop ook nog eens veilig.

U kan snel wisselen van schijf dankzij de bijgevoegde moersleutel. De slijpschijf is wel niet inbegrepen, die moet u apart kopen. De slijpschijf wordt vastgehouden door het indrukken van de blokkering van de uitgaande as.  

De verschillende online reviews geven een positief advies over deze haakse slijper aanbieding. Kopers vinden het een topproduct, hij is handig in gebruik en u hoeft niet meer naar een stopcontact of verlengsnoer te zoeken doordat hij op batterijen werkt. Mensen zijn ook tevreden over het design.

Het enige minpuntje is het weinige batterijvermogen.

De haakse slijper van Powerplus is het populairste product onder de online kopers. Dit apparaat is geschikt voor vele toepassingen en is heel makkelijk om te bedienen. Je moet wel apart nog een slijpschijf bij dit product kopen.

 

Voordelen: 

Stroomvoorziening: het apparaat werkt op een oplaadbare batterij. Je kunt dit toestel dus makkelijk gebruiken op een locatie zonder stopcontact en je geniet van een optimale bewegingsvrijheid tijdens het klussen.

Koffer: het product wordt geleverd in een stevige koffer die gemaakt is van kunststof. Zo kun je het toestel eenvoudig meenemen op verplaatsing.

Snelle wissel: je kunt de slijpschijf makkelijk verwijderen en verwisselen door een andere schijf door middel van de meegeleverde moersleutel.

 

Nadelen:

Slijpschijf: de slijpschijf wordt niet inbegrepen bij dit apparaat. Je moet dus nog een extra kost maken door een slijpschijf aan te kopen, anders kun je het apparaat niet gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch PWS 850-125

 

Deze krachtige haakse slijper van Bosch is perfect voor het doorslijpen of snijden van tegels en betonstenen. Zijn handgreep beschikt over een trillingsdemping zodat u hem beter kunt bedienen.

De handgreep kan aan beide zijden gemonteerd worden voor een veiligere bediening. Schijven kunt u eenvoudig wisselen zonder gereedschap door de blokkering van de uitgaande as. Er komt ook geen schuur- of slijpstof in het kogellager terecht dankzij het Dust Protection-systeem van Bosch. Deze slijper behoort tot de goedkope haakse slijpers. Hij is zelfs de goedkoopste in ons lijstje.

De reviews zijn positief. Kopers van dit topproduct vinden hem handig in gebruik maar vinden het wel jammer dat hij zonder slijpschijf verkocht wordt.

De schijven zijn gemakkelijk te monteren en wanneer u hem inschakelt is er geen gevaar voor een schok. Verder zijn ze ook tevreden dat hij met een koffertje erbij komt om hem makkelijker mee te nemen voor klusjes.

Als je op zoek bent naar het product met de laagste prijs dan is de PWS 850-125 van Bosch perfect voor jou. Het apparaat is makkelijk en veilig in gebruik. Het toestel is geschikt om tegels en ander materiaal door te slijpen.

 

Voordelen: 

Verstelbare handgreep: je kunt de handgreep aan beide zijden van het toestel monteren voor een optimale controle. Bovendien beschikt de handgreep over trillingsdemping zodat je het apparaat langer kunt gebruiken zonder last te ervaren.

Veilig: je kunt de schijf eenvoudig en snel verwisselen dankzij de blokkering van de uitgaande as. De beschermkap zorgt ook voor extra veiligheid en je kunt deze kap zonder gereedschap verstellen.

Dust Protection: dankzij dit systeem kan er zich geen stof in de kogellager afzetten. Dit zorgt voor een langere levensduur van het apparaat.

Opbergkoffer: het toestel wordt geleverd in een handige kunststof opbergkoffer zodat je het overal mee naartoe kunt nemen.

 

Nadelen:

We kunnen enkel maar positieve punten vinden voor dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Makita GA5030

 

Ook de Makita behoort tot de goedkope haakse slijpers. Hij is slank en ergonomisch om ze een betere greep op het apparaat te hebben en hij heeft een vlotte bediening.

Dankzij z’n stofdichte schakelaar en labyrint afdichtingen is hij optimaal beschermd tegen stof.

Volgends de kopers van deze haakse slijper aanbieding kan hij perfect het harde werk aan. Hij is compact en ligt goed in de hand maar heeft echter een kort snoer.

Ze vinden de verhouding prijs/kwaliteit ook top. Een goede koop voor mensen die niet te veel geld willen uitgeven maar toch een kwaliteitsproduct ervoor willen krijgen.

Makita, net zoals de meeste merken in ons artikel, behoort tot de beste merken op het vlak van kwaliteitsvol gereedschap. De GA5030 heeft een ergonomische vormgeving en is eenvoudig om te bedienen.

 

Voordelen: 

Lange levensduur: het toestel beschikt over een stofdichte schakelaar en is in het algemeen goed beschermd tegen binnendringend stof en gruis. Hierdoor zal het apparaat voor een langere tijd in een goede staat verkeren.

Compact: dankzij het compacte formaat kun je de haakse slijper makkelijk meenemen op verplaatsing en kun je het ook voor een lange tijd gebruiken zonder last te ondervinden van je handen of armen.

Gunstige prijs-kwaliteitverhouding: voor de lage prijs ontvang je een krachtig apparaat dat stabiel aanvoelt.

 

Nadelen:

Koffer: het toestel wordt niet geleverd met een opbergkoffer, als je het apparaat veilig wilt bewaren moet je zelf nog zoeken naar een geschikte koffer.

Snoer: het snoer van de haakse slijper is nogal kort, als je veel moet bewegen dan koop je beter een verlengsnoer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DeWalt DWE4237

 

Deze haakse slijper met een vermogen van 1400 Watt en slijpschijven tot 125 mm is al iets duurder. Hij komt inclusief een beschermkap en de handgreep kan op verschillende posities gebruikt worden voor een handigere bediening.

Hij beschikt over een binnen- en buitenflens, een spasleutel en weegt 2,2 kg. Hij beschikt verder nog over een herstartbeveiliging, dit zorgt ervoor dat hij niet ongewenst start als de stekker wordt ingestoken.

U moet dan eerst de schakelaar resetten. Dankzij z’n speciaal stofuitwerpsysteem wordt het meeste stof en gruis uit de luchtstroom verwijderd voordat deze tot aan de motor komt.

Jammer genoeg zijn over dit product nog geen online reviews te vinden  dus op basis daarvan kunnen we u geen advies geven.

DeWalt is ook een bekend merk dat krachtige haakse slijpers maakt zoals deze DWE4237. Het toestel ligt in een hogere prijsklasse maar is handig en veilig in gebruik. Het apparaat is zelfs goed beschermd tegen stof en gruis.

 

Voordelen: 

Handgreep: je kunt de handgreep in verschillende posities plaatsen om een optimale controle over het apparaat te verkrijgen.

Veilig: het apparaat is voorzien van een beschermkap zodat je veilig kunt werken. Op die manier heb je geen last van opvliegend stof of gruis.

 

Nadelen:

Geluid: het toestel produceert veel geluid tijdens het klussen die door vele gebruikers als storend zal worden ervaren.

Stroomvoorziening: je moet het apparaat aansluiten op het lichtnet om het van stroom te voorzien. Je hebt dus altijd een stopcontact nodig om dit toestel te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Metabo WQ 1000

 

Met deze haakse slijper van Metabo kan u zeer gemakkelijk metaal en steen doorslijpen. U kan de schijven eenvoudig verwisselen dankzij het Metabo Quick-systeem.

Hij heeft een snoer van wel 4 meter zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om een verlengsnoer en door zijn extra handgreep is ergonomisch werken nog beter mogelijk.

Hij weegt slechts 1,8 kg dus u kan een langere tijd werken zonder echt moe te worden. Hij is uitgerust met een Marathon-motor die beschikt over een gepatenteerde stofbescherming. Indien de schijf blokkeert kan u rekenen op een  minimale terugslag dankzij de S-automatic mechanische veiligheidskoppeling. Schijven hebben een diameter van maximaal 125 mm en hij wordt geleverd met een beschermkap, steunflens en quick-spanmoer.

Ook over deze haakse slijper aanbieding hebben we online geen reviews kunnen vergelijken en kunnen we u dus geen advies geven over dit product.

De WQ 1000 van Metabo is geschikt om zowel steen als metaal door te slijpen. Je beschikt over genoeg bewegingsvrijheid en je kunt de schijven eenvoudig verwisselen. Het apparaat is ook een lichtgewicht.

 

Voordelen: 

Metabo Quick: dankzij dit systeem kun je snel en eenvoudig de schijven verwisselen via de snelspanmoer die je manueel moet bedienen.

Gebruiksgemak: je beschikt over extra bewegingsruimte dankzij het snoer dat 4 meter lang is. Bovendien is het apparaat licht van gewicht en beschikt het over een extra handgreep zodat je een optimale controle over het toestel hebt.

Veilig: de veiligheidskoppeling van het toestel zorgt voor een minimale terugslag bij een blokkering van de schijf.

 

Nadelen:

Koffer: dit toestel wordt geleverd zonder een opbergkoffer. Het is dus minder makkelijk om dit apparaat mee te nemen naar een andere locatie. Je kunt natuurlijk zelf een gepaste koffer kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haakse slijpers koopgids

 

Met een haakse slijper kun je vele verschillende klusjes uitvoeren, het is een veelzijdige powertool die thuishoort in het arsenaal van een klusjesman. Voor je overgaat tot de koop van een haakse slijper houd je best rekening met enkele factoren. Waarvoor ga je het toestel gebruiken? Het antwoord op deze vraag kan je helpen om het vermogen van het apparaat, de diameter van de schijven en het merk te kiezen. Kun je de schijven makkelijk vervangen en welk soort apparaat zoek je? Let vooral op de volgende kenmerken van haakse slijpers.

Soorten haakse slijpers

Haakse slijpers komen in alle vormen en maten, maar het is belangrijk om te weten hoe je het toestel van stroom wilt voorzien. Je kunt namelijk verschillende apparaten kopen: elektrische haakse slijpers die je in het stopcontact steekt, accu haakse slijpers die werken op een batterij die je moet opladen, pneumatische die gebruik maken van geperste lucht en toestellen die werken op benzine.

Elektrische en pneumatische haakse slijpers zijn meestal de krachtigste machines. Accu toestellen hangen af van de sterkte van de batterij en je kunt deze ook maar voor een bepaalde tijd gebruiken voordat je de batterij terug moet opladen. Haakse slijpers die werken op benzine hebben het gevaar dat je het toestel kapot maakt door de verkeerde benzine te gebruiken. Benzine is ook duur dus zo’n toestel brengt heel wat extra kosten met zich mee.

 

Motor en vermogen

Een grotere motor betekent een groter vermogen. En hoe meer vermogen, hoe sneller je toestel kan slijpen. De kracht kan afhangen van het type toestel, een accu haakse slijper zal normaal minder kracht hebben dan een elektrische haakse slijper. Ben je van plan om dit apparaat dagelijks te gebruiken dan koop je beste een product met een zo krachtig mogelijke motor.

Pneumatische slijpers zijn ongeveer even krachtig als elektrische met het grote voordeel dat je geen elektriciteit nodig hebt. Als je de haakse slijper echter maar een paar keer per maand gebruikt dan maakt het niet teveel uit. Je kunt dan beter opteren voor een model met niet teveel vermogen. Je zult het verschil ook wel merken aan je portefeuille.

Het toerental kan natuurlijk ook belangrijk zijn maar dat hangt in grote mate af van het vermogen van de motor. Hoe meer vermogen, hoe meer toeren per minuut het apparaat aankan.

 

Grootte van de slijper en van de schijven

Een mogelijk nadeel van een toestel met een krachtige motor is de grootte. Slijpers met meer vermogen kunnen ook groter en bijgevolg ook zwaarder dus het kan best lastig zijn om deze apparaten voor een lange tijd te gebruiken. Hoe zwaarder het toestel, hoe meer last je zult hebben van je spieren en dan spreken we nog niet over de pijn die je achteraf zult voelen.

Grotere slijpers kunnen over het algemeen ook grotere schijven gebruiken. Dit is vooral nuttig voor het zwaardere werk. Zeker bij constructie zal dat van pas komen want soms heb je grotere schijven nodig om dikke buizen of materiaal door te snijden. Als je dit apparaat maar sporadisch gebruikt om klusjes mee op te knappen dan is een compact model al geschikt. Je kunt natuurlijk ook naar een kleiner model zoeken met veel kracht, zo kun je nog altijd zwaar werk uitvoeren zonder teveel last te hebben van je armen.

Een onrechtstreeks gevolg van de schijven is controleren hoe makkelijk (of moeilijk) je ze kunt wisselen. Vroeger kon je enkel de schijven veranderen met bijhorend gereedschap of een sleutel. Als je die daarna kwijtraakt dan zit je natuurlijk met een probleem. Daarom bestaan er nu ook toestellen met een snelkoppeling. Zo kun je veilig en snel de schijven verwisselen zonder gereedschap nodig te hebben.

Prijs en extra’s

Kopers zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit voor de beste prijs. Vergelijk daarom eerst verschillende apparaten voordat je een keuze maakt. Als je de beste haakse slijper wilt kopen zul je waarschijnlijk een redelijke som moeten neertellen. Je kunt natuurlijk ook genoegen nemen met een slijper van hoogwaardige kwaliteit voor een mooie prijs. Het hangt er van af naar wat je op zoek bent en hoeveel geld je wilt uitgeven.

Voor de rest kan een haakse slijper nog veel voordelen met zich meebrengen. Sommige apparaten beschikken over een anti-trilsysteem zodat je minder last hebt van trillingen tijdens het werken. Hoewel dit niet altijd even goed werkt bij alle apparaten.

Ook zijn vele toestellen voorzien van alle soorten beveiligingen. Denk maar aan een herstartbeveiliging, een overspanningsbeveiliging, een asblokkering om de schijf veilig te verwisselen, enzovoort. Lees goed de kenmerken van een apparaat om je te informeren over alle voordelen.

Tot slot is de handgreep ook van belang voor vele gebruikers. Dit accessoire bepaalt hoe comfortabel de slijper is om te gebruiken. Een goede handgreep zorgt ook voor een stevige greep dus maakt het veiliger om te werken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES