9 beste Hakselaars Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste hakselaars – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een hakselaar is een handig en sterk aanbevolen toestel om kleine takken, twijgjes en ander snoeiafval probleemloos en snel weg te werken. Zit je even met de handen in het haar omdat je niet meteen een keuze weet te maken uit het ruime aanbod? Dan willen wij jou graag op weg helpen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Hyundai Stille Hakselaar die gekenmerkt wordt door een ruime opvangbak met een netto inhoud van 60 liter. Daartegenover staat de, overigens geheel draadloos functionerende, 4 Takt 7 PK – 212 cc Benzine Hakselaar die, zoals je kunt vermoeden, functioneert op benzine. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste hakselaars (Reviews) van 2024

 

Viking, Bosch en Gardena zijn maar enkele van de vele bekende merken die een kwalitatieve hakselaar op de markt hebben gebracht. Of je daarbij kiest voor een elektrische hakselaar dan wel eentje die werkt op benzine, blijft een geheel persoonlijke keuze. Wij hebben alvast 5 topproducten voor je klaarstaan die we hebben geselecteerd op basis van het advies van klanten en de online reviews. Neem rustig de tijd om er de voor jou beste hakselaar uit te kiezen. En wie weet is het wel een leuke aanbieding?

 

1. Hyundai Stille Hakselaar – Versnipperaar – Krachtige 2800W motor – Voor 45mm takdikte – Opvangbak 60 liter

 

Ben je het beu om steevast een hakselaar te huren en overweeg je dus om een nieuwe dan wel tweedehands hakselaar te kopen? Dan kunnen wij jou dit unieke apparaat van het bekende – en misschien wel beste – merk “Hyundai” warm aanbevelen. Net zoals de populaire Makita hakselaar of de befaamde hakselaar van Claas, wordt ook dit toestel warm onthaald door de vele kopers, wat leidt tot een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren

De Hyundai hakselaar inclusief duwstok wordt gekenmerkt door een bijzonder ruime opvangbak van 60 liter én ondersteund door een uiterst krachtige motor met een wattage van maar liefst 2800 watt. Dit maakt de hakselaar uitermate geschikt voor grotere en zware karweitjes met een maximale takdikte van 45 mm.

De elektrische aangestuurde hakselaar is voornamelijk uit duurzaam en stevig kunststof vervaardigd en wordt aangevuld met vlijmscherpe, stalen messen. Bij correct gebruik kan een aanzienlijke snelheid van 60 toeren per minuut worden bereikt, wat behoorlijk veel is. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld door de aanwezigheid van 2 wielen, de auto-overload bescherming, een auto én een easyfeed functie. Hoewel hij misschien niet over de laagste prijs beschikt, is hij duidelijk de moeite waard om even in overweging te nemen.

 

Voordelen:

Elektrisch: de Hyundai hakselaar wordt elektronisch aangestuurd en dient daarbij dus op het stroomnet te worden aangesloten, rekening houdend met een invoerspanning van 230-240V.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, kan de hakselaar een ruim vermogen tot 2800 watt bereiken in combinatie met een snelheid van 60 tpm.

Gebruiksvriendelijk: de auto én easyfeed functie worden moeiteloos aangevuld met een duwstok, 2 wielen, een afneembare hopper, een auto overload bescherming en een motor overbelasting/ herstart bescherming.

Opvangbox: de opvangbox kent een aanzienlijke netto capaciteit van 60 liter.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou voor sommige klanten misschien wel een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 4 Takt 7 PK – 212 cc Benzine Hakselaar – Houtversnipperaar // Lemato

 

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke hakselaar op benzine dan loont het alvast de moeite om deze 4-takt 7 pK houtversnipperaar van het bekende merk Lemato alvast even onder de loep te nemen. De hakselaar werkt – zoals je onderhand wel al zult vermoeden – op een luchtgekoelde 4-takt motor met een cilinderinhoud van maar liefst 208 cc en steunt op het bekende startsysteem principe van een elektrische start met bijbehorend startkoord.

Eenmaal correct ingeschakeld, is deze hakselaar in staat om een ruim toerental van 3600 toeren per minuut te garanderen wat – op dat niveau – overeenkomt met een vermogen van 7,0 HP/ 4,5 kW en een versplintercapaciteit van maximaal 70 mm. Dit alles wordt verder aangevuld met een invoer én uitwerphoogte van respectievelijk 83 en 98 cm; een trechteropening van 27 bij 32 cm en een benzinetank met een inhoud van 3,6 liter.

Kortom, met deze compacte doch krachtige machine wordt het mogelijk om eender welke soort takken, struiken, hagen en/ of groenafval tot kleine bruikbare snippers te herleiden. Ondanks zijn vele positieve kenmerken werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de relatief compacte hakselaar is uitgerust met 2 brede rubberen wielen wat hem alvast eenvoudig te manoeuvreren maakt. Dit wordt aangevuld met een aparte trekstang zodat je de hakselaar – indien gewenst – eveneens door een zitmaaier kunt laten verplaatsen.

Motor: het apparaat is uitgerust met een luchtgekoelde 4-takt motor met een cilinderinhoud van 208 cc en steunt op de bekende Euro 95 (E5) brandstof.

Toerental: bij correct gebruik kan hij zonder problemen een ruim toerental van maar liefst 3600 tpm garanderen en blijkt hij geschikt voor takken tot maximaal 7 cm.

Verpakkingsinhoud: de hakselaar wordt geleverd inclusief diverse installatie-accessoires, het nodige gereedschap en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat de hoge prijs misschien wel eens een struikelblok zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Güde GH 2801 Wals hakselaar 2800 Watt

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een kwalitatieve en duurzame hakselaar dan lijkt de GH 2801 van Güde misschien wel wat voor jou. In tegenstelling tot het vorige toestel betreft het hier geen door benzine aangedreven hakselaar maar wel eentje die je op het stroomnet dient aan te sluiten. Je hoeft hierbij rekening te houden met een maximale aansluitspanning van 230 Volt waarna een ruim vermogen van 2800 Watt kan worden geleverd.

Het stalen maaidek garandeert bovendien een ruime maaibreedte van maximaal 45 mm of 4,5 cm wat hem geschikt maakt voor takken van maximaal 44 mm dikte. Dit wordt aangevuld met een stevige opvangbak van 30 liter, een veiligheidsfunctie en een meegeleverde duwstok.

Een blik op de online reviews toont gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren aan waarbij klanten niet alleen een positief advies geven over de kwaliteit en duurzaamheid maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Opvangbak: hij blijkt uitgerust met een stevige opvangbak die een ruime inhoud van maximaal 30 liter kent.

Maaibreedte: de hakselaar is in staat om een maximale maaibreedte van 45 mm te garanderen wat hem geschikt maakt voor takken tot maximaal 44 mm dik.

Voeding: hij wordt aangedreven door middel van een bijzonder krachtige motor die probleemloos een vermogen van 2800 Watt lijkt te leveren.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het lage en betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: jammer genoeg blijkt hij, vanwege een geluidsniveau van 92 dB, niet meteen tot de stille hakselaars uit het rijtje te behoren. 

Niet draadloos: houd er rekening mee dat deze hakselaar voorzien is van een snoer en je dus steeds een stopcontact en/ of verlengsnoer in de buurt zult moeten hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Einhell Elektrische Fluisterhakselaar 2000 W Expert

 

Ben je op zoek naar een unieke hakselaar aanbieding dan lijkt dit product van Einhell Expert misschien wel iets voor jou te zijn. Het betreft hier een elektrische hakselaar die over een ruim vermogen van maximaal 2000 Watt beschikt en in staat is om takken met een maximale dikte van 40 mm probleemloos te verhakselen.

Je kunt dit apparaat makkelijk en snel op de netstroom met een aansluitspanning van maximaal 230 V aansluiten. Verder biedt hij een onbelast toerental aan van ongeveer 40 toeren per minuut, is hij bijzonder comfortabel en makkelijk in gebruik. Houd er wel rekening mee dat hij niet meteen tot de stille hakselaars in het rijtje behoort vanwege het maximale geluidsniveau van wel 93 dB.

Wanneer we de online reviews bij het product bekijken dan moeten we vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Heel wat kopers zijn overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product en raden het anderen meteen aan. Sommige andere klanten hebben dan weer hun twijfels en hadden misschien toch net iets meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Vermogen: hij kan makkelijk een vermogen behalen van maar liefst 2000 Watt en daarbij takjes tot wel 40 mm dik probleemloos verwerken.

Aansluitspanning: het is een krachtige hakselaar die je zonder problemen met het lichtnet kunt verbinden en dit op een aansluitspanning van 230 V.

Budgetvriendelijk: het is een budgetvriendelijke hakselaar die bijzonder toegankelijk is voor mensen met een iets beperkter budget of personen die liever niet zoveel geld spenderen hieraan.

 

Nadelen:

Veel lawaai: ben je van plan om deze hakselaar aan te kopen, besef dan wel dat de geluidskwaliteit met maximaal 93 dB, behoorlijk hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wolf-Garten Universele hakselaar SDE 2800 EVO elektrisch -takdikte 45 mm

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de hakselaar van Wolf-Garten die alvast niet in het lijstje mocht ontbreken. Ook hier betreft het een elektrische hakselaar die gekenmerkt wordt door een krachtige motor die probleemloos een vermogen van 2800 Watt bereikt en daardoor in staat is om een toerental van 2850 tpm te behalen. Doordat hij dus draadloos werkt, geniet je gelijk heel wat bewegingsvrijheid.

Op basis van deze mogelijkheden zou dit apparaat mogelijks tot de populairste hakselaars uit het rijtje kunnen behoren. Toch moeten we bekennen dat een kleine minderheid van de klanten niet meteen overtuigd is over de aangeboden kwaliteit. Laat je hier echter niet meteen door afschrikken maar neem de tijd om het apparaat grondig te bekijken.

Zo zul je bovendien kunnen vaststellen dat deze hakselaar probleemloos kleine takken van maximaal 45 mm dik kan behandelen. Daarnaast kunnen ook twijgjes en ander snoeiafval zonder problemen door de hakselaar worden gehaald en met behulp van de 2 omkeerbare messen tot snippers worden herleid. Tot slot blijkt hij in hoogte verstelbaar en voorzien van een ruime stevige opvangbak.

 

Voordelen:

Takdikte: dankzij het krachtige vermogen, zijn takjes met een diameter van 45 mm alvast geen enkel probleem voor dit apparaat.

Vermogen: indien je op zoek bent naar een krachtige hakselaar dan is dit apparaat, met maar liefst 2800 Watt aan maximaal vermogen, alvast een schot in de roos.

Draadloos: het is één van de weinige hakselaars die volledig draadloos lijkt te werken wat resulteert in een optimale bewegingsvrijheid.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele klanten zijn van mening dat ze toch wel wat meer verwacht hadden van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Wolf-Garten SDL Fluisterhakselaar SDL 2800 Evo

 

Deze fluisterhakselaar werkt elektrisch en heeft een motorvermogen van 2800 Watt en 46 toeren per minuut. Het werkt met een freeswals messensysteem, dit wil zeggen dat het snoeihout geleidelijk naar binnen getrokken wordt en dit zorgt voor een sterkere versnippering met weinig geluid. Hij heeft verder nog een veiligheids- en overbelastingsschakelaar en een motorrem.

Dankzij z’n terugloopfunctie kan u een tak die vastzit terug naar boven voeren. U kan hout invoeren van maximaal 45 mm dik en deze hakselaar aanbieding komt inclusief een opvangbak van 45 liter.

De online meningen zijn vooral positief. Kopers van deze elektrische hakselaar zijn tevreden over de verhouding prijs/kwaliteit van het product en vinden dat het gemakkelijk te gebruiken is.

Het snoeiafval van de tuin wordt perfect gehakseld en hij is makkelijk te verplaatsen. U hebt wel een verlengsnoer nodig. De automatische intrekfunctie werkt ook prima!

Deze hakselaar van Wolf-Garten werkt op elektriciteit en trekt het materiaal automatisch naar binnen. Het apparaat is goed beveiligd en je kunt een tak zelfs terug naar boven voeren.

 

Voordelen:

Krachtig: de motor van het apparaat heeft een vermogen van 2800 watt. Het toestel gebruikt een freeswals systeem met een snelheid van 46 toeren per minuut om te zorgen voor een optimale versnippering van takken.

Veilig: het apparaat is op drie manieren beveiligd dankzij de veiligheidsschakelaar, de overbelastingsschakelaar en de motorrem. Bovendien kun je een tak die vastzit, terug naar boven laten voeren om die te verwijderen.

Opvangbak: de grote opvangbak beschikt over een inhoud van 46 liter zodat je veel materiaal kunt hakselen zonder de bak te moeten legen.

 

Nadelen:

Korte kabel: door de korte kabel beschik je over weinig bewegingsvrijheid met het toestel. Je kunt dus beter een verlengkabel aanschaffen zodat je het apparaat kunt verrijden om de ganse tuin op te ruimen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Bosch Meshakselaar AXT Rapid Met gratis tuinhandschoenen en opvangzak

 

Bosch is een bekend merk op het gebied van tuingereedschap en staat garant voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Ben je dus op zoek naar een hakselaar waarmee je takken van maximaal 40 mm diameter kunt fijn hakselen, dan is dit apparaat een schot in de roos. Bovendien wordt hij bij jou thuis geleverd inclusief een degelijk paar tuinhandschoenen én een stevige opvangzak.

Dit apparaat wordt volledig elektrische aangedreven en is voorzien van een krachtige highspeed-motor met een vermogen van 2200 Watt. Besef wel dat het maximale geluidsniveau ruim 103 dB bedraagt en hij bijgevolg niet meteen tot de stille hakselaars zal behoren. Toch loont hij de moeite om even grondig te bekijken en eventueel in overweging te nemen. Zo zul je zien dat hij draaimoment van maar liefst 14 Nm aanbiedt, wat vele malen hoger en krachtiger is dan gebruikelijk en dat de motor een toerental garandeert van wel 3650 t/min.

Een blik op de vele online reacties toont aan dat klanten bijzonder tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de duurzaamheid maar ook over de veiligheid en de kwaliteit. Kortom, een waar topproduct maar dan wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Vermogen: hij is uitgerust met een bijzonder krachtige highspeed-motor die zonder problemen een piekvermogen van maar liefst 2200 Watt kan bereiken.

Handig in gebruik: naast het krachtige vermogen, is deze hakselaar in staat om maar liefst 3650 toeren per minuut te maken en een draaimoment van wel 14 Nm aan te bieden.

Toebehoren: zodra je besluit om het tuingereedschap aan te kopen, worden meteen een stevige opvangbak én een paar degelijke tuinhandschoenen meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar het prijskaartje is hier duidelijk een pak hoger.

Geluidsniveau: met een maximaal geluidsniveau van 103 dB, is hij niet meteen één van de meest stille hakselaars uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Powerplus POWEG5011 Hakselaar 2400W 50L opvangbak

 

Ben je niet van plan om de hakselaar regelmatig te gebruiken en ben je bijgevolg op zoek naar een kwalitatieve machine met een betaalbaar prijskaartje? Dan willen wij jou aanraden om dit apparaat van Powerplus alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. Net zoals de meeste andere hakselaars uit dit lijstje, is ook dit product voorzien van een 50 liter opvangbak waarin al het snoeisel en de verbrijzelde takjes in terecht komen.

De elektrische aangedreven hakselaar wordt bovendien gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 2400 Watt en blijkt voorzien van diverse technologische snufjes en comfort. Zo geniet je een ruime maaibreedte van wel 4 cm, is er een veiligheidsfunctie aanwezig en kun je het apparaat makkelijk verplaatsen dankzij de stevige wielen. Besef wel dat de hakselaar niet in hoogte verstelbaar blijkt. Daarnaast is hij met een maximaal geluidsniveau van 110 dB ook allesbehalve stil te noemen.

Een blik op de online reviews toont aan dat de reacties eerder verdeeld zijn. Voor sommigen is dit duidelijk een topproduct, terwijl anderen toch wel wat vragen hebben over de aangeboden kwaliteit. Laat je niet gelijk afschrikken en bekijk het even alvorens je een oordeel velt.

 

Voordelen:

Opvangbak: hij wordt gekenmerkt door een bijzonder stevige en duurzame opvangbak met een maximale capaciteit van 50 liter.

Comfort: hij is voorzien van een stevige handgreep inclusief een stel brede wielen waarmee je de hakselaar makkelijk kunt verplaatsen.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare en vriendelijke prijskaartje.

 

Nadelen:

Te luid: ben je van plan om deze hakselaar aan te kopen, besef dan wel dat hij een maximaal geluidsniveau van 110 dB bereikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. vidaXL Benzine Hankselaar met 13 PK Motor

 

Dit brengt ons bij de laatste hakselaar van ons lijstje en de enige die op benzine werkt. Dit is een krachtige versnipperaar die in staat is om takken met een diameter van maximaal 89 mm te hakselen!

Hij beschikt over een 13 PK motor zodat hij alle soorten snoeiafval of takken tot compost kan verwerken en u zo uw planten kunt bemesten.

Hij heeft ook wieltjes dus is gemakkelijk te verplaatsen en heeft een brandstofcapaciteit van 6,5 liter.

Over dit product zijn nog geen reviews te vinden dus op basis daarvan kunnen we u geen advies geven.

Deze krachtige hakselaar werkt op benzine en is geschikt voor groter tuinafval. Je kunt het toestel makkelijk verplaatsen dankzij de wielen.

 

Voordelen:

Krachtig: deze hakselaar kan takken met een diameter van 89 mm versnipperen. Dit is het dubbele van wat een elektrische hakselaar kan doen. De messen halen een snelheid van 2400 RPM.

Transport: dankzij de wieltjes aan de onderkant kun je het toestel makkelijk doorheen de tuin verplaatsen. Je kunt ook vrijer bewegen omdat het apparaat geen snoer heeft.

 

Nadelen:

Brandstof: het apparaat werkt op benzine, je zult er dus moeten voor zorgen dat je reserve benzine staan hebt als je het apparaat veel wilt gebruiken. Dit kan ook zorgen voor een belangrijke meerkost op lange termijn.

Onderhoud: vanwege het gebruik met benzine wordt dit apparaat veel vlugger vuil dan een elektrisch model. Je zult het toestel dus ook meer moeten onderhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hakselaars Koopgids

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve hakselaar dan is het uiteraard niet de bedoeling om zomaar het eerste het beste toestel aan te kopen. Zo is het een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en met elkaar te vergelijken. Zo zou je kunnen rekening houden met het gebruiksgemak, het prijskaartje, de mogelijkheden en het type hakselaar. En wie weet kun je tijdens de zoektocht eventueel leuke aanbiedingen en/ of promoties tegenkomen. Het is altijd een pluspunt als je met een goedkoper apparaat huiswaarts kunt keren.

Wat is een hakselaar en het gebruiksgemak

Een hakselaar behoort tot het weinige tuingereedschap dat echt onmisbaar is. Het is een degelijk apparaat waarmee je makkelijk en snel diverse vormen van tuinafval kunt wegwerken. Denk bijvoorbeeld maar aan twijgjes, snoeiafval en kleine takjes. Door dit allemaal in de hakselaar te gooien, kun je dergelijk tuinafval makkelijk verwerken tot kwalitatieve compost.

Tijdens je zoektocht zul je merken dat de meeste soorten hakselaars elektrisch functioneren of worden aangedreven door middel van benzine. Het grote verschil is dat het ene draadloos functioneert en dus meer bewegingsvrijheid biedt en het andere niet. Echter, welk type hakselaar je uiteindelijk besluit aan te kopen, is voornamelijk afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur, je verwachtingen en je doelstellingen. Zo zal een benzinehakselaar een betere optie zijn als het je bedoeling is om takjes van bomen te verwerken.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Alvorens we het hebben over de verschillende soorten hakselaars, lijkt het ons handig om al even een tipje van de sluier op te lichten met betrekking tot het prijskaartje. Je kunt tegenwoordig al een degelijke hakselaar aankopen voor een prijskaartje variërend van 40 tot 100 euro. Echter zul je voor de betere toestellen vaak iets meer betalen. Prijskaartje van 500 tot 1000 euro of meer zijn dan ook niet langer een uitzondering.

Het spreekt voor zich dat de prijs kan worden beïnvloed door bepaalde factoren. Zo zal het vermogen alsook het type hakselaar de prijs in meer of mindere mate bepalen, alsook de extra kenmerken en functiemogelijkheden. Een benzine hakselaar die gekenmerkt wordt door een bijzonder ruim en krachtig vermogen zal vaak duurder zijn dan een gelijkaardig elektrisch apparaat. Stel jezelf daarom de vraag waar je naar op zoek bent en hoeveel je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

 

Welk type hakselaar (benzine of elektrisch)

Zodra je besluit een hakselaar in huis te halen, is het belangrijk om een keuze te maken op basis van het type. Eigenlijk kunnen we een eerste groot onderscheid maken tussen de elektrische hakselaars enerzijds en de benzine gestuurde exemplaren anderzijds. Het grootste verschil tussen de beide groepen situeert zich op vlak van bewegingsvrijheid en vermogen. In de meeste gevallen zal een benzine gestuurde hakselaar duurder zijn dan de elektrische variant. Kies je voor de elektrische hakselaar dan zul je niet draadloos kunnen werken wat betekent dat je steeds een stopcontact en verlengkabel in de buurt moet hebben.

Wil je liever niet teveel geld spenderen en is je tuintje eerder compact tot middelmatig qua grootte, dan lijkt een elektrische hakselaar de meest geschikte oplossing. Mensen met een grote tuin en bijgevolg vaak iets dikker tuinafval, zijn dan weer gebaat bij de aankoop van een benzine hakselaar. Besef wel dat dergelijke apparaat vaak iets meer van het budget verlangt, wat hem dan weer minder toegankelijk maakt voor het grote publiek. Daarnaast kan ook de snijsnelheid afhankelijk zijn van het type hakselaar. Zo zullen de benzine gestuurde exemplaren in de meeste gevallen een hogere snijsnelheid aanbieden daar ze ook een hoger vermogen hebben.

Het type elektrische hakselaar

Naast het eerste grote onderscheid tussen de elektrische en benzine gestuurde hakselaars kan er nog een tweede onderscheid worden gemaakt. Zo kunnen we de elektrische hakselaars nog eens extra gaan onderverdelen in de roller hakselaars enerzijds en de impact hakselaars anderzijds.

Een roller hakselaar wordt, hoe kan het ook anders, gekenmerkt door z’n gekartelde roller en is bedoeld om tuinafval eerst en vooral te rollen alvorens het te pletten. Indien je besluit te kiezen voor een dergelijk type hakselaar, zorg er dan voor dat je zonder problemen tot aan de roller kunt geraken. Dit kan altijd van pas komen indien de roller blokkeert en je op zoek moet naar een oplossing.

De impact hakselaar daarentegen is voorzien van een aantal scherpe messen die in staat zijn om het tuinafval in een mum van tijd te versnipperen. Een impact hakselaar met diverse messen is vaak een betere aanbeveling dan eentje die over slechts 1 mes beschikt. Aangezien een combinatie van diverse messen duurzamer is gebleken en veel langer z’n scherpte zal behouden.

 

Veiligheid, geluidsniveau en eventueel accessoires

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de veiligheid, het geluidsniveau en de mogelijke accessoires. De betaalbaarheid van de hakselaar hangt, zoals reeds eerder vermeld, heel nauw samen met de extra functies en kenmerkende eigenschappen. Zo zal een duurdere hakselaar vaak veel stiller te werk gaan dan een goedkoper exemplaar. Wat resulteert in een laag geluidsniveau, dat wordt aangeduid in decibels.

Verder is het ook handig indien de hakselaar geleverd wordt met bijvoorbeeld een jerrycan benzine zodanig dat hij meteen gebruiksklaar is. Kies je voor een impact hakselaar bekijk dan of er toestellen zijn waarbij er reeds enkele reservemessen worden aangeboden. Zo kom je niet in de problemen indien je 1 van de messen dient te vervangen. Kortom, heel wat factoren waarmee je dus rekening kunt houden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES