5 Beste Hangmatten Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Hangmatten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de zomer of de lenteperiode is het altijd leuk als je na een lange werkdag nog even in de tuin of op het terras tot rust kunt komen. En waar kun je dit beter dan in een degelijke hangmat voorzien van een heerlijk glaasje wijn en een goed boek. Nadat we een grondig onderzoek verricht hebben, is duidelijk gebleken dat je met de Amazonas SummerSet hangmat een zeer degelijk product in huis haalt. Dit model is bijzonder groot en tamelijk breed. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de uiteinden van de hangmat van spreidstokken voorzien zijn. Op die manier wordt er iets meer ligruimte gecreëerd. Ook met de Paloma Olive kun je zeker zijn van heel wat kwaliteit en duurzaamheid. De hangmat biedt bovendien voldoende ruimte om er met 2 personen tegelijkertijd in te liggen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Hangmatten (Reviews) van 2024

 

Het is altijd heerlijk om een middagdutje te kunnen nemen of even wat tijd voor jezelf te hebben om bij te komen en te relaxen. Een hele leuke manier om dat te doen is door te liggen of te slapen in een hangmat. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen. Kies voor de beste hangmat.

 

 

1. Amazonas Hangmat SummerSet

 

Met de Amazonas Hangmat SummerSet kun je nu elke dag relaxen en genieten van jouw rust. De Summerset bestaat uit de hangmat Samba Fuego en standaard Sumo Rockstone. De Samba hangmat is groot en ruim, omdat het spreidstokken heeft aan de uiteinden. Hierdoor heb je meer ligruimte.

Dit product is milieuvriendelijk omdat het geweven is van gerecycled draad. Het is een stevige hangmat en ligt comfortabel. Het maximaal gewicht waarmee je het kunt belasten is 120 kg. De standaard is gemaakt van staal en heeft een lak erop.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope hangmatten. Volgens het grootste deel van de kopers is het wel van goede kwaliteit en heel handig in gebruik. Dit product heeft ook een fraai design. Het enige minpunt voor enkele gebruikers zijn de zwakke ophanghaken dat het heeft.

Als deze hangmat van Amazonas aan jouw verwachtingen voldoet dan zul je eens moeten kijken tussen de duurdere modellen. De prijs van deze hangmat ligt namelijk iets hoger dan de andere modellen uit onze lijst. Toch blijkt het tot de populairste hangmatten te behoren en vinden heel wat personen Amazonas ook veruit het beste merk.

 

Voordelen:

Milieuvriendelijk: deze hangmat is gemaakt van gerecycleerde draad. Daardoor is het de ideale hangmat voor mensen die milieubewust proberen te leven. Bovendien is het extra stevig want je kunt het belasten tot 120 kg.

Formaat: dankzij de spreidstokken die zich aan het uiteinde bevinden, is de hangmat extra ruim. Zo heb je veel meer plaats om te liggen en kun je optimaal relaxen.

 

Nadelen:

Prijs: de hogere aankoopprijs kan voor sommige mensen wel een nadeel vormen. Het zou hen zelfs kunnen tegenhouden om het product te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. La Siesta Hangmat Paloma Olive

 

De Hangmat Paloma Olive is een mooi en ruim product, waarvan twee personen met gemak kunnen genieten. Deze hangmat is gemaakt van katoen en polyester.

Het is licht van gewicht waardoor je het met gemak overal kunt meenemen. Denk maar als je op vakantie gaat of op een trip moet gaan waar jij het zou kunnen binden aan de bomen in de natuur. Het is dus een geweldig product om in huis te hebben. Met de kleur van dit product pas je helemaal in het thema van de natuur.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geplaatst. Beide kopers zijn tevreden met dit product, want het is stevig en is van goed kwaliteitsmateriaal gemaakt. Daardoor is deze hangmat duurzaam. Een ander voordeel van dit product is dat je heerlijk en comfortabel erin kunt liggen. Deze kopers geven positief advies erover.

Met deze hangmat van La Siesta kun jij vanaf nu urenlang luieren en lekker ontspannen. Bovendien is de hangmat enorm ruim want je kunt er gemakkelijk met 2 personen in liggen. Dit model is daarnaast nog eens belastbaar tot en met 160 kg.

 

Voordelen:

Formaat: deze hangmat is groot genoeg voor 2 personen maar weegt toch relatief weinig. Daardoor kun je dit model ook handig verplaatsen en meenemen als je bijvoorbeeld op kampeertrip vertrekt.

Design: de kleuren van dit model zijn eerder zacht en neutraal te noemen. Ideaal als je op kampeertrip bent. Zo ben je helemaal één met de natuur rondom jou.

 

Nadelen:

Design: een aantal kopers zijn het niet eens met de voordelen die het design bieden. Zij vinden het eerder ouderwets en lelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hangmat Beachset Amazonas

 

De Hangmat Beachset –Amazonas heeft een standaard die je eenvoudig kunt opzetten met het kliksysteem. Een heel handig product als je het wilt opzetten op je balkon of je achtertuin in de zomer.

Je zou het ook voor het strand kunnen gebruiken. De standaard is stevig gemaakt en kan weer gemakkelijk ingeklapt worden. Als je dit product opklapt, dan neemt het ook niet veel ruimte in beslag. In de winter zou je het dus met gemak weer kunnen wegzetten.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs en een mooi design.

Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en heeft een stevige frame. Het kleed van de hangmat is niet zo breed als in de afbeelding, maar het is wel breed genoeg en ligt lekker.

Net zoals het eerste product is ook deze hangmat afkomstig van het merk Amazonas. Ook hier staan zonnige en vurige kleurtjes dus centraal. Als jij ook een zonnig persoon bent die houdt van opvallende designs dan kan deze hangmat dus echt wel iets voor jou zijn.

 

Voordelen:

Design: deze hangmat wordt geleverd in de kleur vulcano. Je kunt je dus verwachten aan rode, oranje en gele tinten om je hangmat op te fleuren.

Formaat: dit model van hangmat is eerder groot te noemen. De ruimte wordt gecreëerd mede door de spreidstokken. Op die manier heb je extra veel ruimte als je wilt luieren of genieten van het zonnetje of een goed boek.

Gebruiksvriendelijk: doordat de hangmat van gerecycleerde draad geweven werd, is het model helemaal milieuvriendelijk. Bovendien is het gemaakt in Brazilië en die sfeer blijft het ook uitstralen.

 

Nadelen:

Ontwerp: niet elke gebruiker vindt het design de moeite waard. Sommige personen vinden dat het design en de kleuren eerder gedateerd zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bo-Camp Hangmat Samba

 

De Bo-Garden – Hangmat – Samba is gemaakt van goede kwaliteit en is een stevig product. Het is gemaakt van 320 gr/m2 katoen en polyester.

Doordat het spreidstokken aan de achterkant heeft, blijft deze hangmat volledig open. Het maximaal gewicht waarmee je dit product kunt belasten is 150 kg. Dit product ziet er ook nog mooi uit en is ideaal als je van relaxen houdt.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een hangmat aanbieding en dat is het ook volgens de reviews die geplaatst zijn. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en heeft een fraai design. Dit product wordt geleverd met een handige reiszak of opbergzak.

Het is een duurzaam product en je kunt er heerlijk in liggen. Door de handige stokken aan de uiteinden kun je er gemakkelijk ingaan en er weer uitkomen.

Als jij liever niet teveel geld uitgeeft aan een degelijke hangmat dan hoef je zeker dit product van het merk Bo-Camp eens te bekijken. Dit model heeft nu eenmaal de laagste prijs in vergelijking met alle andere producten uit onze lijst. Toch biedt het heel wat voordelen. Maar zouden er ook nadelen aan verbonden kunnen zijn?

 

Voordelen:

Aankoopprijs: deze hangmat is helemaal niet zo duur. Zo kun jij nu ook genieten van de zon of een goed boek en dit aan een voordelig tarief.

Ontwerp: de hangmat is gemaakt uit een combinatie van katoen met polyester en is extra stevig. Dankzij de spreidstokken blijft de hangmat helemaal open. Bovendien is het maximaal belastbaar tot 150 kg en kun je er dus gemakkelijk met 2 personen in liggen.

 

Nadelen:

Onderstel: bij de aankoop van deze matras zul je meteen merken dat er geen onderstel in de verpakking zit. Dit komt omdat dit niet in de prijs inbegrepen zit en je het er nog apart hoeft bij te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ranchos Ecru 2-persoons hangmat 

 

De Ranchos Ecru is een 2 persoons hangmat, waarin je met gemak kunt rusten en relaxen. Dit product kun je gewoon losmaken en meenemen naar een jungle trip of een vakantie naar het buitenland. Het ziet er simpel uit, maar is een stevige en comfortabele hangmat waarin iedereen kan genieten.

Het wordt al jaren gemaakt in Brazilië met hoogwaardig katoen. De uiteinden van dit product zijn gemaakt met speciale koorden, waardoor het gewicht verspreid wordt.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst. De koper is tevreden met dit product, want het heeft een goede kwaliteit en is handig in gebruik. Je kunt er heerlijk in liggen en het is ook comfortabel voor kinderen. Het is de ideale hangmat om een lekker dutje in te doen. Je kunt het gemakkelijk losmaken en overal meenemen. Voor deze koper is het dus een top product.

Ben je op zoek naar een extra grote hangmat waar je zonder problemen met 2 in kunt liggen? Dan hoef je zeker deze tweepersoons hangmat eens te bekijken van het merk Maranon. De lichte en neutrale kleur zorgt ervoor dat het vrijwel in elke omgeving en in elk interieur past.

 

Voordelen:

Materiaal: deze hangmat is gemaakt uit katoen en wordt geproduceerd in Brazilië. De Braziliaanse sfeer blijft zeker behouden in dit model. Het is niet alleen heel sterk, maar ook echt duurzaam en vooral comfortabel.

Spreiding: dit model wordt voorzien van maar liefst 40 koorden per uiteinde. Op die manier wordt de spreiding iets groter en beter. Dit komt dan ook het draagvermogen van de hangmat ten goede. Het maximaal belastbaar gewicht is maar liefst 200 kg.

 

Nadelen:

Werkelijk alle gebruikers zijn helemaal overtuigd van het product en ondervinden geen nadelen. Dit maakt het voor ons ook extra moeilijk om eventuele minpunten te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hangmatten koopgids

 

Even lekker rusten op een mooie dag doe je in een hangmat. Voel je op reis in een Caribisch land terwijl je in je hangmat ligt te luieren op een zonnige dag. Bij het kopen van een hangmat is het belangrijk om rekening te houden met welke soort hangmat je wilt, hoe lang het moet zijn, welk materiaal er gebruikt is om het te maken, hoeveel gewicht het kan dragen, de breedte en de prijs. We bespreken deze punten even.

Soorten hangmatten

Hangmatten kun je in twee soorten indelen, de authentieke hangmatten die je aan een boom of waar je ook maar kunt moet bevestigen en hangmatten met stokken. De laatste soort vind je vooral terug in Westerse landen, in Latijns-Amerika gebruiken ze nog meer de eerste soort. De hangmat zonder stokken is makkelijk om mee te nemen op verplaatsing en weegt ook minder.

Je hebt minder plaats nodig om deze hangmat op te bergen en het bestaat eigenlijk volledig uit stof. Wanneer je in de lengte van de hangmat ligt kun je jezelf afzonderen van anderen want het doek slaat dan om je lichaam heen. De hangmat met stokken is nuttig op plaatsen waar je weinig of zwakke bomen hebt om de hangmat aan op te hangen. Je gebruikt dan de stokken om de hangmat te spreiden en zo beter van de zon te kunnen genieten. Het nadeel is dat deze soort niet zo stabiel is als het model zonder stokken.

Je ligt namelijk meer op het doek dan erin. Door de stokken neemt deze hangmat ook meer plaats in en heeft het een zwaarder gewicht. Je kunt ook een standaard kopen om te gebruiken voor je hangmat. Zo heb je geen bomen nodig en kun je de hangmat makkelijk verplaatsen. De hangmat hangt dan wel meestal lager dus het is moeilijker om op te staan omdat je dichter bij de grond ligt.

 

Lengte en breedte

De lengte van een hangmat is belangrijk omdat niet iedereen even lang is. De regel is dat je je eigen lengte optelt met 40 cm om zo tot de ideale lengte van je hangmat te komen. Dit is zonder de touwen om de hangmat te bevestigen mee te rekenen, enkel het doek. Een persoon die bijna 2 meter groot is zal natuurlijk niet comfortabel liggen op een hangmat met een lengte van 1,90 meter. Houd daar dus rekening mee bij de aankoop van een hangmat. Bij een hangmat met stokken kun je al een model kopen die 30 cm langer is dan je eigen lengte.

De breedte is ook van belang want je lichaam moet diagonaal in de hangmat kunnen. Op die manier heb je geen last van teveel druk op de onderrug. Voor een persoon met een lengte van 2 meter zal de breedte van de hangmat ook dus veel groter moeten zijn. Je kunt ook een hangmat kopen die geschikt is voor meerdere personen, let daarbij zeker op het draagvermogen van de hangmat. Als je echter over weinig ruimte beschikt maar toch nog een hangmat wilt kopen dan kun je kiezen voor een korter model.

 

Materiaal en draagvermogen

Deze twee factoren beïnvloeden elkaar op directe wijze. Als het gebruikte materiaal van de hangmat stevig is zal het ook meer gewicht kunnen dragen. Dit is heel belangrijk, zeker voor mensen die wat zwaarder zijn. Let daarom goed op het maximaal belastbaar gewicht van een hangmat.

Beslis ook of je de hangmat wilt gebruiken binnen- of buitenshuis. Niet alle materiaal is geschikt om te gebruiken buiten omdat niet alle materiaal bestand is tegen weersveranderingen.

Als de zijkanten van een hangmat dubbelgestikt zijn dan is de hangmat een stuk steviger en zal het langer meegaan. Je kunt verschillende soorten stoffen gebruiken om een hangmat te maken zoals katoen of polyester. Polyester is beter voor het milieu maar HamacTex droogt snel en is dus beter geschikt voor gebruik buiten.

Budget voor een hangmat

Het budget hangt van jezelf af, de prijs van een hangmat vertoont niet echt grote verschillen. Vele mensen brengen een hangmat mee wanneer ze op reis geweest zijn in Zuid-Amerika want je kunt ze daar op elk strand kopen. Je kunt tegenwoordig ook online hangmatten kopen.

Dit brengt verschillende voordelen met zich mee want je kunt de prijzen van verschillende aanbieders vergelijken om zo een voordelige koop te vinden. Je kunt ook de meningen van andere kopers bekijken en zo de verschillende voor- en nadelen van elk product kennen. Met wat zoekwerk vind je zeker de beste aanbieding.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES