7 beste Heggenscharen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste heggenscharen – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Je wilt graag zelf je haag snoeien maar je weet niet goed hoe of wat. Alles begint bij de juiste keuze heggenschaar. Met dit apparaat kun je je haag op regelmatige basis perfect in orde houden en zo spaar je die dure tuinman uit. Maar welke heggenschaar koop je het beste? Zo heb je een manuele optie zoals de Kreator KRTGR3002 waarmee je eenvoudig en zonder kabels eender wanneer je haag kunt snoeien. Of heb je liever dat ze elektrisch aangedreven is om jezelf minder te vermoeien? Kies dan de Powerplus Dual Power want die is accu aangedreven en biedt veel voordelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste heggenscharen (Reviews) van 2024 

 

Wil je lekker zelf regelmatig je haag wat bijsnoeien en zoek je daarvoor een handige heggenschaar? Lees dan zeker verder want wij zetten de 5 besten op een rijtje. Je kunt manuele of aangedreven toestellen kiezen. In elke categorie zijn er grote verschillen die uiteindelijk leiden tot een hogere of lagere prijs. Om de beste keuze te maken geven we advies. Lees ook best even door de reviews van de kopers, die geven meestal een goed beeld van het aangeboden product. 

 

1.  Kreator KRTGR3002 telescopische heggenschaar manueel

 

 

De telescopische heggenschaar van het merk Kreator biedt je een goedkope mogelijkheid om je haag snel zelf te snoeien wanneer je maar wilt. De schaar op zichzelf meet 67,5 cm lang en ze kan uitgeschoven worden tot een maximum lengte van 83 cm. De spanning van de schaar kan aangepast worden naargelang je zacht of hard hout wilt snoeien. 

De zaagbladlengte is 20 cm en is vervaardigd uit kwaliteitskoolstofstaal met een antikleeflaag. Deze antikleeflaag zorgt ervoor dat het mes door de haag snijdt alsof het boter is zonder dat er resten aan het mes blijven plakken. Deze heggenschaar is zeer makkelijk in gebruik door zijn lichte gewicht van 1,7 kg en de soft grip handgrepen die ervoor zorgen dat de schaar stevig in je hand ligt. Ze is wel minder handig voor bredere hagen met deze meslengte.

De consumenten die dit apparaat al gekocht hebben, zijn het erover eens dat het een goed product is. Het is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig op te bergen doordat je ze na gebruik in elkaar kunt schuiven. Dit exemplaar wordt aangeboden aan de laagste prijs en wij vinden het een goede aanbieding. 

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze heggenschaar heeft een heel licht gewicht van 1,7 kg en ligt makkelijk en stevig in je handen door de soft grip handgrepen. 

Manueel: het is een manuele heggenschaar. Er is dus geen snoer waar je rekening mee moet houden en je moet niet denken om de accu op te laden of benzine in voorraad te hebben. 

Producttype: deze telescopische snoeischaar is tot 83 cm uitschuifbaar.

 

Nadelen: 

Meslengte: het mes van deze heggenschaar is 20 cm lang. In vergelijking met andere modellen is dit een vrij kort mes. Dikkere hagen snoeien langs de bovenkant kan dus wel een probleem vormen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Powerplus Dual Power POWDPG7538 telescopische haagschaar

 

Powerplus Dual Power brengt met dit model een snoerloze telescopische haagschaar op de markt. Dit elektrische exemplaar ligt goed in de hand met zijn soft grip en dankzij de handige schouderriem werk je zeer comfortabel. Het mes heeft een snijlengte van maar liefst 51 cm en is zo perfect voor middelgrote tot grote snoeiwerken in je tuin. 

Dit apparaat heeft dubbelzijdig snijdende messen die met de laser geslepen zijn. Hierdoor snijd je moeiteloos door takken van wel 2 cm diameter. De lengte van de schaar varieert van 2 tot 2,6 meter waardoor je makkelijk tot aan het hoogste punt van je haag geraakt. Doordat ze snoerloos is, geniet je van volle bewegingsvrijheid. Ook de veiligheidsmodus zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt snoeien.

De kopers van dit product zijn het erover eens dat je goede kwaliteit krijgt voor deze prijs. De accu moet je wel apart kopen evenals de oplader. De prijs stijgt dus een beetje als je deze items apart moet kopen. En hoewel 40V niet weinig is voor dit soort apparaten vinden sommigen dat ze weinig kracht heeft om het werk goed te kunnen uitvoeren. 

 

Voordelen: 

Veiligheid: dankzij de veiligheidsmodus start het apparaat enkel als de veiligheidshendel wordt ingedrukt. Bij eender welk gevaar wordt het mes onmiddellijk gestopt door de mechanische rem. 

Telescopisch: deze snoeischaar is uitschuifbaar tot wel 2,6 meter.

Snoerloos: dit model haagschaar heeft geen snoer. Hierdoor is het heel handig werken en je moet dus niet continu letten dat het snoer niet in de weg zit. Je hebt 100% bewegingsvrijheid. 

Toebehoren: je krijgt een schouderriem en messenkoker meegeleverd, daarmee kun je de schaar veilig opbergen. 

 

Nadelen: 

Aandrijving: de accu en de oplader worden apart verkocht. De totaalprijs ligt dus wel wat hoger dan de verkoopprijs op zich. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Vonroc Accu Heggenschaar – VPower 20V – Incl. 2x 2.0Ah accu, oplader – 590MM zwaard – 18MM mesafstand

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een functionele en kwalitatieve heggenschaar tegen een schappelijk prijskaartje? Dan lijkt deze Vonroc accu heggenschaar het bekijken alvast meer dan waard. De vele online reviews en het positieve advies van klanten alsook de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren tonen aan dat hij perfect aan het rijtje van populairste tuingereedschappen mag worden toegevoegd.

De heggenschaar op accu wordt jou aangeboden door Vonroc Garden en wordt geleverd inclusief een bijbehorende oplader, 2 afzonderlijke 2.0Ah accu’s en een instructieve handleiding waardoor hij vrijwel meteen gebruiksklaar is. Doordat het apparaat geheel snoerloos functioneert, hoef je niet langer op zoek te gaan naar de nodige verlengsnoeren wat het uiteindelijke gebruiksgemak ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder wordt deze heggenschaar gekenmerkt door een meslengte van 590 mm, een totale snijlengte van 510 mm en een mesopening van ongeveer 18 mm waardoor takken met een doorsnede tot 14 mm binnen de mogelijkheden liggen. Dit alles wordt aangevuld met een onderhoudsvriendelijk én veilig karakter en een gratis aangeboden bescherm-/opbergkoker.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de HT501DC 20V heggenschaar wordt geleverd inclusief een snellader, 2 afzonderlijke 2-0Ah accu’s, een messen bescherm- /opbergkoker, een Vonroc membercard en een informatieve handleiding.

Meslengte: de meslengte van 590mm wordt gecombineerd met een maximale snijlengte van 510mm en een mesopening van zo’n 18mm.

Veiligheid: de heggenschaar van Vonroc kan enkel en alleen met de beide handen worden ingeschakeld waardoor hij niet zomaar onbedoeld kan starten.

 

Nadelen: 

Niet telescopisch: ben je op zoek naar een telescopische heggenschaar of een heggenschaar op steel dan is dit model van Vonroc niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Black + Decker GTC18504PC-QW Heggenschaar – 18V – 50cm – inclusief accu en lader

 

Net zoals de bekende Makita heggenschaar of de befaamde heggenschaar van Stihl, behoort ook dit toestel van Black+Decker tot de populairste toppertjes binnen het segment. De GTC18504PC-QW heggenschaar wordt geleverd inclusief een krachtige oplaadbare accu, een snellader en een instructieve handleiding waarna je vrijwel meteen aan het werk kunt.

De heggenschaar maakt daarbij gebruik van een 18V Lithium-Ion accu met een bijbehorende accucapaciteit van 4,0 Ah die – na amper 2 uurtjes laden – weer helemaal opgeladen en klaar voor gebruik is. Je geniet een ruime zwaardlengte van maar liefst 50 cm die wordt aangevuld met een snijbreedte van 18mm, wat deze heggenschaar geschikt maakt om takken met een doorsnede van maximaal 18mm door te knippen.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt met het ergonomische design inclusief softgrip, de vlijmscherpe Dual Action asymmetrische messen en de meegeleverde bescherm-/opbergkoker. Ook van dit product lijken heel wat klanten overtuigd wat leidt tot een mooie gemiddelde score van 4,9 sterren voor deze elektrische heggenschaar.

 

Voordelen: 

Voeding: de heggenschaar steunt op het gebruik van een 18V Lithium-Ion accu met een bijbehorende capaciteit van 4,0 Ah.

Laadtijd: in amper 2 uurtjes is de heggenschaar weer helemaal opgeladen en klaar voor gebruik.

Opbergkoker: het apparaat wordt geleverd in een stevige bescherm- /opbergkoker die eveneens bijdraagt aan de veiligheid.

Verpakkingsinhoud: de Black+Decker heggenschaar wordt geleverd inclusief een oplaadbare accu, een bijbehorende oplader en een instructieve handleiding.

 

Nadelen: 

Prijzig: in vergelijking met sommige andere toppertjes binnen deze reeks, ligt het prijskaartje net een tikkeltje hoger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Gardena – EasyCut – Heggenschaar – Extra Licht Van Gewicht

 

Ben je echter niet alleen op zoek naar kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar wil je daarnaast ook vooral een betaalbare heggenschaar op de kop kunnen tikken? Dan is deze Gardena EasyCut heggenschaar misschien wel wat voor jou. Let wel; het betreft hier geen elektrische heggenschaar maar een volkomen handmatig apparaat wat voor sommige klanten misschien een voordeel en voor anderen dan weer een nadeel kan zijn.

De handmatige heggenschaar van Gardena wordt gekenmerkt door een lichte en compacte uitvoering waarbij vezelsterkte kunststof handgrepen in combinatie met een bijbehorende ErgoTec grip centraal staan. Dit wordt verder aangevuld met een uitstekend dempingssysteem waardoor zowel de polsen alsook de armen tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk worden ontzien.

De Gardena EasyCut heggenschaar kent een totale lengte van 53,7 cm waarbij het mes een lengte bedraagt van ruim 20 cm. Hoewel het geen elektrisch aangestuurd exemplaar betreft, reageren klanten bijzonder tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat een mooie score van 4,8 sterren oplevert.

 

Voordelen: 

Formaat: de Gardena EasyCut heggenschaar kent een totale lengte van 53,7 cm waarbij het mes een lengte inneemt van 20 cm.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt hem alvast bijzonder geliefd bij een brede laag van de bevolking.

Handgrepen: de vezelsterkte kunststof handgrepen werden afgewerkt met een ErgoTec grip waardoor ze niet alleen comfortabel licht aanvoelen maar tevens ook een uitstekende ergonomie weten te leveren.

Dempingssysteem: het geïntegreerde dempingssysteem zorgt ervoor dat polsen en armen zoveel mogelijk worden ontzien wat het werken een pak aangenamer maakt.

 

Nadelen: 

Niet elektrisch: houd er rekening mee dat het een handmatige heggenschaar betreft waarbij toch nog enige kracht vereist is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar 55 cm zwaardlengte

 

Ook de Bosch AHS 55-20 is een accu heggenschaar. Hij heeft een zwaardlengte van 55 cm en een mesafstand van 20 mm. Dankzij de 18V batterij kun je gemakkelijk elke plek in je tuin bereiken. Dankzij z’n Quick-cut mechanisme snoei je alle takken in één beweging.

Hij is geschikt voor het snoeien van takken met een diameter van 20 mm en hagen tot 2 meter hoog. Hij weegt slechts 2,6 kg zodat je langer kan doorwerken zonder moe te worden. De messen zijn lasergesneden en diamantgeslepen voor een optimaal resultaat. Hij wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding.

De reviews over dit product zijn top! Enkel maar positieve reacties! Hij behoort niet tot de goedkope heggenscharen maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Hij is handig in gebruik en de batterij is heel duurzaam. Een mooie heggenschaar aanbieding!

Net zoals het eerste product is ook deze heggenschaar van het merk Bosch. Toch is ze behoorlijk duur in vergelijking met het andere toestel. Voor sommige personen is Bosch het beste merk en zullen zij dit bedrag betalen zonder problemen. Daarnaast weegt het toestel weinig waardoor het handig is in gebruik.

 

Voordelen: 

Quick-cut: dankzij dit mechanisme stelt het toestel je in staat om takken in slechts één enkele beweging te snoeien. Dit apparaat kun je moeiteloos inzetten voor heggen van 2 m hoog en takken tot wel 20 mm dik.

Anti-blocking systeem: doordat dit apparaat over een anti-blocking systeem beschikt, kun je continu verder snoeien.

Comfort: het toestel weegt relatief weinig. In combinatie met de ergonomische handgrepen zorgt dit ervoor dat het gemakkelijk in gebruik is en comfortabel.

Gebruiksvriendelijk: de messen van dit toestel zijn allemaal lasergesneden en diamantgeslepen. Hierdoor zijn ze veel scherper en gaan ze langer mee.

 

Nadelen: 

Aankoopprijs: dit zou voor bepaalde kopers misschien wel eens een minpuntje kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Black & Decker GTC1845L20-QW Heggenschaar 18V

 

In vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze heggenschaar net een tikkeltje duurder is in de aankoop. Toch kunnen we vooral heel wat positieve reacties van kopers op het product waarnemen. Het is een stevige heggenschaar met een zwaardlengte van zo’n 45 cm en een snijbreedte van ruim 18 mm.

Deze unieke heggenschaar is voorzien van een handige en vooral bijzonder krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion accu. Bovendien is het apparaat geheel snoerloos en daardoor heb je ook iets meer bewegingsvrijheid. Dankzij de E-Drive technologie kun er op een eenvoudige manier voor zorgen dat het toerental constant blijft en het toestel niet aan kracht verliest.

Verder is er een beveiliging voorzien zodat het apparaat niet zomaar plotseling begint te draaien. Zo heb je wel degelijk je beide handen nodig om deze heggenschaar te kunnen inschakelen. Kopers zijn dan ook tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Met deze heggenschaar haal je een krachtig apparaat in huis dat voorzien is van een oplaadbare accu. Zodra de accu helemaal is opgeladen dan kun je het toestel toch wel een behoorlijk lange tijd gebruiken. Je kunt verder rekenen op een totaal aantal messlagen van wel 1300 strokes en dit telkens per minuut.

 

Voordelen: 

Comfort: doordat het om een compleet draadloze heggenschaar gaat, zul je heel wat meer bewegingsvrijheid ondervinden.

Voeding: het apparaat maakt gebruik van een 18V 2.0Ah Lithium-ion accu die je steeds weer opnieuw kunt gaan opladen.

E-Drive technologie: de E-Drive technologie biedt de mogelijkheid om het toerental van deze heggenschaar constant te kunnen houden.

 

Nadelen: 

Oplaadtijd: je moet echter wel rekening houden met een totale oplaadtijd van maar liefst 180 minuten. Dat kan voor sommigen misschien wel een struikelblok zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Heggenscharen Koopgids 

 

Een heggenschaar kun je vinden in veel soorten en prijzen. Maar welke is nu de beste voor jou? Welke mogelijkheden biedt elke model en aan welke punten moet je extra aandacht besteden? Wij geven hier een antwoord op deze vragen. Zo gaan we verschillende types heggenschaar en de toepassingen ervan onderzoeken. We geven je ook enkele aanbevelingen in onderhoud en veiligheid. Het is aangeraden om enkele toestellen te vergelijken zo gauw je weet welk type heggenschaar je wilt kopen. Ga aanbiedingen alvast niet uit de weg. 

Aandrijving van de heggenschaar 

We beginnen met de eenvoudigste versie en dat is een manuele of handheggenschaar. Met de manuele snoeischaar moet de kracht van jezelf komen en het is mogelijk dat dit niet voor iedereen een goede optie is. Een voordeel van dit product is wel dat dit exemplaar volledig geluidloos is. Vooral voor kleine hagen en voor struiken is dit een goede oplossing. De manuele snoeischaar is verkrijgbaar in vaste en in telescopische vorm. Als je hoger wilt reiken raden we aan de telescopische te kiezen.

Heb je echter een grotere haag of kun je zelf niet genoeg kracht opbrengen, dan is de elektrische heggenschaar een beter optie. Deze toestellen zijn krachtiger, maar je bent verbonden aan een stroomnet. Als je een grote tuin hebt dan kan stroomvoorziening tot in alle punten een probleem vormen. Ook op de ladder kan de kabel storend zijn. Deze modellen zijn normaal gezien vrij licht in gewicht en maken weinig lawaai. Een snoerloze variant met accu aandrijving is de oplossing als je meer bewegingsvrijheid zoekt. Deze soort snoeischaar heeft daarentegen meestal iets minder vermogen. 

De krachtigste optie van alle heggenscharen is ongetwijfeld de met benzine aangedreven machine. Deze worden merendeels professioneel gebruikt. Ze zijn duurder in aankoop en hebben ook meer onderhoud nodig. Dit producttype is ook veel zwaarder, waardoor de gebruiksvriendelijkheid een beetje vermindert maar ze zijn wel volledig mobiel. Zowel de elektrische als de op benzine aangedreven modellen zijn ook verkrijgbaar in telescopische varianten. 

 

Meslengte en het type mes 

De zaagbladlengte of meslengte is een van de belangrijke punten om aandacht aan te besteden. De grootte en breedte van je struiken en haag gaat dit bepalen. Hoe breder de haag, hoe langer je mes moet zijn om zo aan alle zones te geraken die moeten gesnoeid worden. Hoe langer het mes, hoe meer takken je tegelijkertijd kunt snoeien. Een korter mes kan dan weer dienen om bepaalde vormen te geven aan je haag. 

Manuele heggenscharen hebben een enkelvoudig mes zoals een keukenschaar, maar uiteraard steviger en groter. De gemotoriseerde toestellen zijn voorzien van langere messen die zowel enkelzijdig als dubbelzijdig kunnen zijn. Bij enkelvoudige messen snoeien beide messen afwisselend. Bij dubbelzijdige messen daartegenover zijn beide messen tegelijkertijd in beweging waardoor je veel efficiënter snoeit met heen en weer bewegingen. Je krijgt dus meer werk gedaan op minder tijd, en van betere kwaliteit.

 

Onderhoud 

Samen met de aankoop van de heggenschaar moet je rekening houden met bepaalde onderhoudsproducten. De messen moeten in goede conditie gehouden worden voor optimaal rendement van de machine. Vocht zorgt ervoor dat de messen gaan roesten en hars doet de messen kleven. 

Als je ze toch gebruikt in deze omstandigheden gaan de messen amper open en toe gaan. Indien je een elektrische of benzine exemplaar hebt dan gaat de motor harder moeten werken waardoor de messen sneller bot gaan worden. Er bestaat ook een kans dat de motor oververhit in deze omstandigheden. 

Doe zeker werkhandschoenen aan vooraleer je de messen schoonmaakt. Je moet minimum een nylonborstel, smeerspray of olie en een harsoplosser bij de hand hebben om je heggenschaar in perfecte conditie te houden. Ook moeten de messen geregeld geslepen worden. Ben je zelf handig dan kun je dit zelf doen met een vijl. Als je twijfels hebt, kun je steeds een tutorial online vinden. Indien je dit liever door professionelen laten doen, dan kun je terecht bij het merk of bij het tuincentrum waar je het toestel gekocht hebt. 

Veiligheidsmaatregelen 

Eerst en vooral is het belangrijk dat je deze soort apparaten gebruikt met een veiligheidsbril en werkhandschoenen. Als je werkt met benzine- of elektrische snoeischaren dan is het zeker ook nodig gehoorbescherming te gebruiken. Bij deze exemplaren is het ook belangrijk na te kijken of ze de automatische stopfunctie hebben. Hierdoor ben je zeker dat de messen stoppen met draaien zo gauw je de knop loslaat. Bij het opbergen zet je ook altijd best de beschermhoes op de messen, zo vermijd je dat je je per ongeluk snijdt. 

Nog een laatste tip die we willen meegeven. Als je keuze uitgaat naar een grote of krachtige machine, zorg dan dat je nakijkt of ze uitgerust is met trillingsdempers. Indien je de heggenschaar vaak gebruikt, is dit zeker een must. De trillingsdempers garanderen dat de doorbloeding in je handen niet verstoord wordt. Zo ga je veiliger kunnen werken want je verliest nooit het gevoel in je handen. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je een heggenschaar slijpen?

Je kunt een heggenschaar makkelijk zelf thuis slijpen ofwel kun je ze naar een speciaalzaak brengen. Als je de schaar zelf wilt slijpen dan heb je handschoenen en een vijl nodig. Trek allereerst je werkhandschoenen aan en maak voorzichtig de messen zuiver van tuinresten zoals hars etc. Daarna open je de messen van de schaar volledig. Vervolgens slijp je met de vijl van het scharnier naar de punt van de schaar toe in cirkelvormige bewegingen.

Als je echter niet zo handig bent of gewoon liever verkiest dat dit door professionelen gedaan wordt, dan kun je naar een speciaalzaak gaan. Dit kan het tuincentrum zijn waar je de heggenschaar gekocht hebt, een speciaalzaak of direct bij het huismerk. Zo verkrijg je een optimaal resultaat en ben je zeker dat er niet teveel materiaal van de messen verwijderd wordt door het slijpen. 

Q2: Welke olie moet je gebruiken voor een heggenschaar?

Het onderhoud van je heggenschaar houdt in dat je de messen regelmatig insmeert met olie. Er bestaan speciale heggenschaarsprays die de perfecte combinatie bieden voor je apparaat. Deze sprays zijn vaak een all-in-one formule voor ontharsen, roestpreventie en het smeren van de messen. 

Je kunt ook de messen invetten met plantaardige olie nadat je ze eerst goed schoon gemaakt hebt. Gebruikte frituurolie is hier een voorbeeld van, en dat is op de koop toe ook milieuvriendelijk. Een andere optie is lijnolie of bio afbreekbare hydraulische olie of –vet. Indien je geen speciale spray gebruikt, raden we alvast aan om een harsoplosser te gebruiken. Indien je haagschaar houten handgrepen heeft, kun je die in perfecte conditie houden door ze alsook in te smeren met de olie. 

 

Q3: Welke benzine moet je gebruiken voor een heggenschaar?

De brandstof die gebruikt wordt in elektrische haagscharen is benzine. Het is een tweetaktmotor en de mengverhouding die is 1:50. Je kunt dat zelf bereiden, maar in de meeste tankstations bieden ze deze mengeling aan vermits dit ook gebruikt wordt voor kleine motorfietsen bijvoorbeeld. 

Je kunt ook kant en klare tweetakt benzine kopen in de speciaalzaak voor tuingereedschap. Let wel op dat er tweetakt op het product staat, er is ook viertakt te verkrijgen, maar het is absoluut af te raden deze mengeling in tweetaktmotoren te gebruiken. De motor gaat zeker niet beter werken met viertakt, integendeel zelfs. 

 

Q4: Hoe werkt een heggenschaar op benzine?

Een gemotoriseerde heggenschaar die werkt met een benzinemotor is een zeer krachtig toestel. Doordat de benzinemotor meer kracht heeft dan een motor aangedreven met een accu of zelfs met elektriciteit, gaat het snoeien veel makkelijker zijn. De werking is heel eenvoudig. Deze exemplaren hebben een benzinetank van ongeveer 0,5 liter om te vullen met tweetakt benzine.

Bij iets oudere modellen moet je de motor met een koord aantrekken om hem te laten aanslaan, net zoals bij vele grasmaaiers. Tegenwoordig zijn ook deze machines al aardig gemoderniseerd en met een druk op de knop schakel je hem eenvoudig in en uit. De veiligheidsmodus zit hier aan vast. Je moet de knop ingedrukt houden terwijl je aan het snoeien bent. Zo gauw je de knop loslaat stoppen de messen automatisch met snijden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES