6 beste Hogedrukreinigers Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste hogedrukreinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke hogedrukreiniger is het mogelijk om behoorlijke vuile objecten weer helemaal proper te krijgen. Denk maar aan een fiets die helemaal onder de modder zit, of vuile tuinmeubelen die nood hebben aan een dringende schoonmaakbeurt. Door de online beoordelingen van de klanten eens grondig te onderzoeken en hierbij rekening te houden met het advies en de gebruikerservaring, hebben wij een top 3 kunnen samenstellen. Zo zul je met de Kärcher K2 Basic een bijzonder goede aankoop doen. Het is een bijzonder krachtige hogedrukreiniger met een 1400 Watt vermogen. Ook met de Bosch Universal Aquatak 135 mag je rekenen op een krachtig apparaat dat in een mum van tijd al het vuil van je tuinmeubelen of auto haalt. De maximale druk bij dit toestel ligt gemakkelijk rond de 135 bar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste hogedrukreinigers (Reviews) van 2024

 

Om vuil beter te verwijderen van sommige objecten, zoals een fiets of tuinmeubelen, gebruik je best een hogedrukreiniger. Deze apparaten doen wat het woord zegt, ze kunnen reinigen op hoge druk zodat je beter en makkelijker de vuilresten verwijdert. Gebruik hem zelfs om je oprit een beetje op te poetsen of de velgen van je auto. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken en op een rijtje gezet. Lees dus verder en maak voor jezelf uit welke de beste hogedrukreiniger is.

 

1. Kärcher K2 Basic Hogedrukreiniger 110 bar

 

Deze hogedrukreiniger aanbieding is ideaal voor sporadisch gebruik en om vuil te verwijderen van fietsen of tuinmeubelen en gereedschap.

Hij heeft een druk van 110 bar en een vermogen van 1400 Watt. Door z’n lage prijs behoort hij tot de goedkope hogedrukreinigers.

Kärcher hogedrukreinigers zijn duurzaam en van goede kwaliteit. Gebruik hem voor je auto of terras of vele andere mogelijkheden. Hij heeft een snoerlengte van 5 meter en een slanglengte van 3 meter.

De online reviews geven een overwegend positief advies. Hij beschikt over voldoende druk om een terras te reinigen en hij is compact.

Kopers vinden hem gemakkelijk in gebruik en daarbovenop nog eens goedkoop. Toch zijn enkelen er niet tevreden mee en zeggen dat hij na een paar weken al stuk was. Ook is de slang nogal aan de korte kant.

Als je op zoek bent naar goedkope hogedrukreinigers dan moet je zeker dit model van Kärcher eens bekijken. Het is namelijk het toestel met de laagste prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst. Dit toestel is werkelijk ideaal om zo nu en dan eens te gebruiken.

 

Voordelen:

Motor: dit toestel beschikt over een motor met een vermogen van 1400 Watt. Hierdoor behoort het zeker tot één van de krachtige hogedrukreinigers. De druk bedraagt maar liefst 110 bar.

Lengte: de hogedrukreiniger beschikt over een snoer dat wel 5 meter lang is. De slanglengte bedraagt dan weer 3 meter.

Gebruiksgemak: dit toestel is meteen heel geschikt als je het sporadisch wilt gebruiken. Het werkt perfect om een auto of zelfs je terras schoon te maken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: voor enkele gebruikers is dit toestel heel erg kwetsbaar. Bovendien blijkt de slang voor één enkele koper toch net iets te kort te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch Universal Aquatak 135 hogedrukreiniger 1900 W

 

De Bosch Aquatak is een krachtige hogedrukreiniger en beschikt over een  auto-stop systeem waardoor de motor uitschakelt bij het loslaten van de schakelaar. Hij is geschikt voor het reinigen van oppervlakken en voertuigen maar ook voor voorwerpen. Hij heeft ook een hogedruk-accessoire voor reinigingsmiddel.

Hij heeft een sterke pomp van 135 bar en wordt gebruiksklaar geleverd zodat je hem zelf niet in elkaar moet zetten. Hij is makkelijk te verplaatsen met de telescoopgreep en grote wielen en heeft een 3-in-1 sproeier met PencilJet om de reinigingsprestaties te verbeteren.

De meningen over dit product zijn positief. Kopers vinden hem compact en krachtig. Hij is eenvoudig te gebruiken en verwijdert bijna al het vuil zonder problemen. Hij beschikt over verschillende standen en maakt weinig lawaai. Het enige minpuntjes is dat de handleiding niet echt duidelijk is.

Bosch is een heel bekend merk als het gaat om toestellen om in de tuin te werken. Voor heel wat gebruikers is het zelfs het beste merk. Het behoort zeker niet tot de goedkope toestellen maar wel tot de populairste als we de commentaren van kopers bekijken.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel beschikt over een motor met een vermogen van 1900 Watt en is bijgevolg zeer krachtig. Het heeft daarnaast een maximale druk van 135 bar.

Autostop systeem: dankzij dit systeem zal het toestel automatisch uitschakelen op het moment dat je de schakelaar loslaat.

Gebruiksgemak: dankzij de grote wielen kun je het toestel gemakkelijk verplaatsen. Het apparaat is ook voorzien van een telescoopgreep. Er is ook een hogedruk accessoire voorzien om het reinigingsmiddel handig en snel aan te brengen.

 

Nadelen:

Gebruiksaanwijzing: volgens enkele kopers is de handleiding te beknopt en niet duidelijk genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eurom Force 1800 Hogedrukreiniger – Gebruik: Intensief – 140 Bar

 

Door te kiezen voor de Eurom Force 1800 kies je voor een uiterst functionele en geheel kwalitatieve hogedrukreiniger die eender welke schoonmaakklus om-en-rond het huis tot een goed einde weet te brengen. Ondanks zijn compacte formaat en relatief lichte gewicht van amper 8,7 kg, weet de Eurom hogedrukreiniger een vrij grote pompdruk van maar liefst 140 bar te garanderen in combinatie met een maximale doorvoercapaciteit van zo’n 400 l/h.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder kent deze elektrisch aangedreven hogedrukreiniger – uitgerust met een krachtige 1800 watt motor – een aanzienlijke reinigingscapaciteit van 40 m2. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de geïntegreerde slanghaspel inclusief 5 meter lange hogedrukslang, een ingebouwde drukregelaar en tal van bijkomende accessoires. Kortom, het lijkt bijna of we met een hogedrukreiniger aanbieding te maken hebben!

Een blik op de online reviews toont dan ook alleen maar positieve klantreacties aan gaande van een uitstekende kwaliteit tot een voordelige koop en een optimale gebruiksvriendelijkheid!

 

Voordelen:

Vermogen: bij correct gebruik weet deze hogedrukreiniger een ruim maximaal vermogen tot 1800 watt te garanderen waarbij het mogelijk is om de druk en intensiteit eigenhandig aan te passen.

Accessoires: op het moment van aankoop worden tevens ook een verlenglans, een terrasreiniger met een doorsnede van 21 cm, een roterende vuilfrees en een punt-/vlakstraalnozzle meegeleverd.

Doorvoercapaciteit: rekening houdend met het hoge vermogen en de maximale pompdruk van 400 l/h, kan een doorvoercapaciteit van maximaal 400 liter per uur worden beoogd.

 

Nadelen:

Kleine terrasreiniger: let wel; de meegeleverde terrasreiniger is behoorlijk compact en kan daardoor te klein zijn om middelgrote tot grote terras oppervlakken onder handen te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nilfisk E160.1-10 PAD H Xtra Hogedrukreiniger – 160 Bar – 10 M Slang – Slanghaspel

 

Of je de Nilfisk E160.1-10 PAD H Xtra tussen de goedkope hogedrukreinigers kunt spotten, valt misschien nog even af te wachten. Toch lijken de meeste klanten duidelijk overtuigd van de geleverde kwaliteit en aangeboden gebruiksvriendelijkheid wat alsnog een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren oplevert. Kortom, de moeite waard om deze Nilfisk hogedrukreiniger eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo wordt – net zoals de meeste andere hogedrukreinigers – ook dit apparaat geheel elektrisch aangestuurd wat het werkcomfort alleen maar vergroot. Bij correct gebruik weet hij dan ook een maximaal vermogen van 2300 watt te leveren in combinatie met een werkdruk tot 160 bar en een ultieme doorvoercapaciteit van maar liefst 500 l/h. Dit alles resulteert in een mooie reinigingscapaciteit van wel 55 m2 wat hem geschikt maakt voor de iets grotere en zwaardere klussen.

Verder is dit model uitgerust met een geïntegreerde slanghaspel inclusief 10 meter lange slang en wordt hij geleverd in combinatie met tal van accessoires. Denk hierbij onder meer aan een wasborstel, waterfilter en praktische vuilfrees wat zijn hogere prijskaartje enigszins lijkt te rechtvaardigen.

 

Voordelen:

Accessoires: bij aankoop van deze hogedrukreiniger worden tal van handige accessoires meegeleverd zoals een wasborstel, een vuilfrees en een waterfilter.

Toepassing: gezien zijn optimale vermogen en brute kracht, is deze hogedrukreiniger in staat om middelgrote tot grote oppervlakken schoon te maken. Hij is daarbij breed inzetbaar gaande van het reinigen van je wagen tot de caravan, boot, riool, schutting, tuinmeubelen, metselwerk en/ of zwembad.

Vermogen: bij correct gebruik kan hij zonder problemen een ruim vermogen van maar liefst 2300 watt garanderen.

Slanghaspel: hij is voorzien van een geïntegreerde slanghaspel inclusief 10 meter lange tuinslang.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: let wel dat de druk op de lans jammer genoeg niet regelbaar is.

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kranzle hogedrukreiniger koud Profi160TST/41.230 1

 

De Kranzle hogedrukreiniger is het duurste apparaat van ons lijstje. Je kan de druk zelf instellen tussen 10 en 140 bar.

Wanneer je het pistool opent start de motor en wanneer je het pistool sluit dan stop de motor. Je kunt warm water gebruiken tot 60 graden Celsius en hij beschikt over een chemicaliën injector.

Hij weegt 41 kg en heeft een geïntegreerd wagentje. De toegelaten overdruk van de sproeier is 160 bar en de hogedrukslang is versterkt met staal.

Over dit product zijn nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven. Dit komt misschien door de hoge prijs van het product.

Als je dit apparaat van Kranzle bekijkt dan zul je al vrij snel merken dat het niet tot de goedkope hogedrukreinigers behoort. Toch biedt het heel wat mogelijkheden die wij met jou willen delen. We kijken meteen of er eventuele nadelen aan verbonden zijn.

 

Voordelen:

Druk: dit toestel heeft een druk die je helemaal zelf kunt aanpassen tussen 10 en 140 bar. De maximale overdruk die bij dit toestel is toegestaan, is 160 bar.

Gebruiksgemak: dit toestel is uitermate handig te gebruiken. Zodra je het pistool opent dan zal de motor starten. Op het ogenblik dat je het sluit dan schakelt de motor ook af. Je hebt warm water tot wel 60 graden Celsius. Er is ook een chemicaliën injector voorzien.

 

Nadelen:

Prijskaartje: dit is geen goedkoop product en dit zou dan ook wel eens een nadeel kunnen vormen voor een aantal gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. GRS Aqua2go Pro mobiele hogedrukreiniger 10 bar 40 l/u

 

Met de mobiele hogedrukreiniger van Arpo, kies je alvast voor een handzaam én veelzijdig apparaat. Zo wordt hij geleverd inclusief een stevige douchekop waardoor je hem ook perfect op de camping als douche kunt gebruiken. Daarnaast is hij bijzonder compact wat hem makkelijk te verplaatsen maakt.

In tegenstelling tot de voorgaande hogedrukreinigers maakt dit exemplaar gebruik van een krachtige oplaadbare accu die een oplaadspanning van 220 Volt vereist. Eenmaal de accu volledig is opgeladen, kun je de hogedrukreiniger tot wel 30 minuten lang gebruiken. Daardoor kan een werkdruk van 10 bar worden geleverd alsook een doorvoercapaciteit van maar liefst 180 liter per uur. Hij wordt aangevuld met een watertank van 20 liter en een praktische hogedrukslang van maximaal 6 meter lang.

Een blik op de online reviews toont dan ook alleen maar positieve reacties aan en een mooie eindscore van wel 5 sterren. Houd er wel rekening mee dat deze hogedrukreiniger misschien minder geschikt is voor intensief gebruik.

 

Voordelen:

Voeding: de hogedrukreiniger blijkt te zijn uitgerust met een stevige accu die je makkelijk in amper 3 uurtjes volledig kunt opladen aan een oplaadspanning van 220 Volt. Vervolgens kun je de reiniger 30 minuten lang probleemloos gebruiken.

Comfort: de hogedrukreiniger is voorzien van alle mogelijke vormen van comfort. Denk maar aan de transportwieltjes, de trekstang, de opbergmogelijkheden voor de hogedrukslang én het krachtige spuitpistool en natuurlijk ook de led zaklamp inclusief een USB oplaadfunctie.

Toebehoren: de verpakking omvat eveneens een 20 liter ruime watertank, een 6 meter lange hogedrukslang, een douchekop, een spuitpistool, een lange borstel, een led zaklamp en een 12 Volt kabel.

 

Nadelen:

Niet intensief: ben je op zoek naar een hogedrukreiniger voor intensief gebruik dan is dit exemplaar net niet krachtig genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hogedrukreinigers Koopgids

 

Een hogedrukreiniger komt goed van pas om je oprit of autowielen goed schoon te maken. Dankzij de hoge druk waarmee het water door het apparaat gaat kun je vuil makkelijker verwijderen. Bij het kopen van een hogedrukreiniger moet je letten op het type, de werkdruk, de wateropbrengst, de accessoires en de prijs.

Type

Het is belangrijk om in eerste instantie te weten waarvoor je een hogedrukreiniger zult gebruiken. Je kunt ze onderverdelen in drie types: basis, medium en pro. Het verschil tussen deze types hangt af van de werkdruk, het type motor, de wateropbrengst, enzovoort.

Een basis hogedrukreiniger kun je gebruiken voor kleinere klussen zoals een fiets schoonmaken of zelfs een klein terras. Deze beschikken meestal over een lagere werkdruk en wateropbrengst en zijn geschikt voor kleinere oppervlaktes. Ze zijn meestal ook goedkoper dan andere toestellen.

De medium hogedrukreinigers zijn geschikt voor zwaardere klussen zoals een auto of middelgroot terras schoonmaken. De werkdruk en wateropbrengst zijn hoger dan die van een basis apparaat.

Tot slot is er nog de professionele of pro hogedrukreiniger die gebruikt wordt voor het reinigen van grote oppervlaktes zoals een zwembad. Deze zijn geschikt om hardnekkig vuil mee te verwijderen. Ze beschikken over een hoge werkdruk en hoge wateropbrengst maar zijn ook meestal duurder.

 

Werkdruk en wateropbrengst

De werkdruk of waterdruk heeft een directe invloed op de kracht van de waterstraal. Hoe hoger de werkdruk, hoe krachtiger de straal en hoe beter je vuil kunt verwijderen. Een basis hogedrukreiniger beschikt meestal over een werkdruk tussen 100 en 120 bar terwijl een pro hogedrukreiniger een minimale werkdruk van 140 bar heeft. Dit is nodig als je hardnekkig vuil wilt verwijderen.

Bij de meeste hogedrukreinigers kun je zelf de waterdruk regelen en kiezen hoe krachtig de straal moet zijn. Dit is heel handig want door een te hoge druk te gebruiken kun je ook voorwerpen beschadigen. Een simpel voorbeeld is je auto, bij te hoge druk kan de lak van je auto beschadigd worden.

Sommige apparaten kunnen de lage druk van het leidingwater verhogen, soms zelfs tot 150 bar. Daardoor verbruik je minder water tijdens het schoonmaken. Dat is goed voor het milieu maar brengt ook minder kosten met zich mee.

De wateropbrengst is de hoeveelheid water die per uur door het toestel verbruikt wordt. Hoe hoger de wateropbrengst is bij een gelijke werkdruk, hoe beter het apparaat zal reinigen. Voor een grotere oppervlakte koop je beter een hogedrukreiniger met een hoge wateropbrengst.

 

Accessoires

Je kunt een hogedrukreiniger uitrusten met tal van soorten accessoires om bepaalde plaatsen schoon te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een terrasreiniger aankoppelen. Daarmee wordt de straal afgeschermd door een kap zodat het vuil niet naar alle kanten spat. Dankzij de borstels aan de onderkant kun je de reiniger makkelijk verplaatsen.

Een spuitlans is een verlengstuk die zorgt voor een snel roterende puntstraal. Deze puntstraal maakt het makkelijker om mos en vuil op en tussen tegels te verwijderen.

Een wasborstel is geschikt voor het wassen van je auto of caravan. Dankzij de zachte haren van de borstel worden beschadigingen voorkomen. Voor een optimale schoonmaak kun je deze borstel gebruiken met een reinigingsmiddel.

Met een rioolreiniger kun je buizen, riolen en goten ontstoppen. De slang is uitgerust met verschillende spuiten zodat de hele buis onder druk kan gereinigd worden.

Bij de ene machine is het makkelijk om een accessoire te verwisselen dan bij de andere. Houd hier ook rekening mee want als je de hogedrukreiniger graag gebruikt voor verschillende soorten klussen dan kan dit een groot voordeel zijn.

Veiligheid en prijs

Bij het gebruik van een hogedrukreiniger is het belangrijk om aan je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen te denken. De druk die wordt gebruikt bij zo’n apparaat is heel hoog dus richt de waterstraal nooit op een andere persoon. Sommige machines zijn voorzien van een aquastop systeem die ervoor zorgt dat het water stopt met spuiten als je het handvat loslaat.

Hogedrukreinigers zijn niet altijd even goedkoop en kunnen nogal wat ruimte innemen. Je kunt er ook voor kiezen om een hogedrukreiniger te huren als je het apparaat slechts een paar keer per jaar nodig hebt. Toch is het handig als je altijd zo’n toestel tot je beschikking hebt, dus je kunt misschien met een groep vrienden of buren samen een hogedrukreiniger kopen.

Duurdere modellen beschikken vaak over meer accessoires en gaan minder vlug stuk. Je kunt online verschillende aanbiedingen vergelijken en je baseren op de aanbevelingen van eerdere kopers om een goed doordachte keuze te maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES