5 Beste Houtzagen Test Van 2024

Laatste update: 03.03.24

 

Houtzagen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je een echte doe-het-zelver? Of werk je voltijds als professioneel klusser? In beide gevallen kan een degelijke en duurzame houtzaag dan wel een goede aanbeveling zijn. Toch is het niet zo makkelijk om te weten wat nu precies de beste houtzaag is. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde apparaten. Zo is uit het onderzoek gebleken dat je met de Einhell GH-EC 1835 alvast een bijzonder goede aankoop doet. Indien je regelmatig voor brandhout moet zorgen, of kleinere boompjes moet vellen, dan is deze houtzaag werkelijk het ideale apparaat daarvoor. Ook wanneer je kiest voor de Stanley FatMax II JetCut houtzaag, mag je zeker zijn van een uitstekend apparaat. Het is een comfortabel houtzaag die voorzien is van afteken hoeken voor minimaal 45 graden en maximaal 90 graden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Houtzagen (Reviews) van 2024

 

Een houtzaag kan altijd van pas komen, je weet maar nooit wanneer je een stukje van een plank wilt zagen zodat het pas aan de muur. Of je kunt met een elektrische houtzaag of kettingzaag een boom in je tuin vellen. De volgende vijf topproducten hebben goede beoordelingen gekregen van vorige kopers, beslis zelf welke jij de beste houtzaag vindt.

 

1. Einhell Kettingzaag 1800 W

 

Deze kettingzaag van Einhell kun je gebruiken om brandhout te zagen of kleinere bomen te vellen. Het apparaat is uitgerust met een krachtige motor van 1800 Watt en heeft een zaagsnelheid van 13,5 meter per seconde. Het toestel beschikt over een ingebouwde olietank van 160 ml waarmee de ketting automatisch gesmeerd wordt.

Je moet dit apparaat dus weinig onderhouden en je kunt het oliepeil in de gaten houden via het kijkglas op het reservoir. Het zwaard en de ketting zijn van hoge kwaliteit en het zwaard heeft een lengte van 356 mm. Je kunt veilig werken dankzij de terugslagbescherming en je kunt makkelijk de ketting spannen of vervangen door gebruik van een draaiknop.

De kettingzaag werkt prima en is makkelijk om te monteren. Je krijgt goede kwaliteit voor een degelijke prijs en de kettingspanner is heel handig. De zaag gaat vlotjes door de boomstam en je kunt de olie eenvoudig bijvullen. De olie wordt wel niet meegeleverd dus je hoeft dit nog apart te kopen.

In je zoektocht naar de voor jou ideale houtzaag zul je wel vaker het merk Einhell zien opduiken. Het is dan ook één van de populairste merken op het gebied van gereedschap. Het loont dan ook de moeite om even een kijkje te nemen tussen de verschillende voor- en nadelen van deze houtzaag.

 

Voordelen:

Vermogen: met een maximaal vermogen van maar liefst 1800 Watt is deze houtzaag ideaal om brandhout te zagen of om bijvoorbeeld kleinere boomsoorten zonder problemen om te zagen.

Olietank: het apparaat is voorzien van een duurzame en degelijke ingebouwde olietank met een volume van wel 160 ml. Op die manier wordt de ketting van deze houtzaag bovendien ook helemaal automatisch gesmeerd.

Handig in gebruik: het apparaat vraagt weinig onderhoud en het is mogelijk om het oliepeil regelmatig te controleren. Dit kun je doen door middel van het daarvoor voorziene kijkglas dat zich op het reservoir bevindt.

 

Nadelen:

Geen olie: het is echter wel belangrijk om te weten dat je de olie er bij de levering niet bij krijgt en deze zelf nog apart zult hoeven aan te kop.en

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Stanley FatMax JetCut Handzaag II 550mm

 

Deze Stanley houtzaag beschikt over een handgreep gemaakt van zacht elastomeer voor een optimale en comfortabele grip. Het stalen blad beschikt over een Appliflon coating die bestand is tegen roest. Daardoor kun je beter zagen en heb je minder last van wrijving.

De handgreep beschikt over aftekenhoeken voor 45 graden en 90 graden. De zaag is voorzien van een agressieve vertanding om sneller te kunnen zagen. De drie snijvlakken dragen ook bij tot de mogelijkheid om gladder te zagen.

De kopers geven positief advies over de hoge kwaliteit van deze houtzaag aanbieding. De prijs is de kwaliteit meer dan waard en na enkele wegen zaagt het product nog altijd goed. Het is een sterke zaag die zeker lang zal meegaan.

Je kunt natuurlijk ook gewoon voor deze degelijke houtzaag van het bekende merk Stanley kiezen. Heel veel personen beschouwen Stanley bovendien ook als veruit het beste merk. Het is een handige houtzaag die heel wat opties en mogelijkheden met zich meebrengt.

 

Voordelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar de houtzaag met de laagste prijs? Dan zou het misschien dit exemplaar wel even kunnen zijn.

Appliflon coating: dankzij de Appliflon coating zul je merken dat het stalen blad van deze houtzaag ten allen tegen roestbestendig is.

Handgreep: de handgreep voelt zacht en comfortabel aan dankzij het gebruik van zacht elastomeer. Dit zorgt niet alleen voor comfort maar ook voor iets meer grip. Verder is de handgreep ook voorzien van handige aftekenhoeken.

 

Nadelen:

Tot op heden hebben er nog maar 2 kopers een reactie bij deze houtzaag geplaatst. En beide hebben een maximale score van maar liefst 5 sterren gegeven. Het moet dus wel om een topproduct gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dremel Moto-Saw figuurzaag

 

Deze Dremel houtzaag is eigenlijk een elektrische figuurzaag waarmee je in verschillende materialen kunt zagen. Het apparaat wordt geleverd met een assortiment aan zaagbladen en je kunt het zowel vast als in de hand gebruiken. Je kunt de zaag eenvoudig opbergen in de meegeleverde koffer wanneer je het niet gebruikt.

Je kunt ermee zagen in zacht hout, hardhout, laminaat, PVC en composietplaten. Het toestel is eenvoudig in gebruik en je kunt de verschillende accessoires makkelijk verwisselen. Dankzij de aandrukvoet heb je veel minder last van trillingen.

De gebruikers vinden het ideaal dat de zaag vlug werkt en is geschikt voor modelbouwen. De kwaliteit is top maar de prijs is wel nogal hoog. Voor één koper werkt de zaag niet goed en is het niet goed opgebouwd, het maakt schuine sneden.

Deze Dremel houtzaag zou je eigenlijk ook wel een beetje kunnen gebruiken als een soort van elektrische figuurzaag. Het is uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met verschillende materiaalsoorten. Bovendien krijg je er bij de aankoop van de houtzaag ook nog heel wat verschillende accessoires en toebehoren bij.

 

Voordelen:

Levering: bij de levering van deze houtzaag dan krijg je er meteen heel wat handige accessoires en toebehoren bij zoals een ruim assortiment aan verschillende zaagbladen.

Opbergkoffer: de zaag en alle toebehoren worden geleverd in een bijzonder handige en stevige opbergkoffer die je makkelijk kunt verplaatsen.

Efficiënt: deze houtzaag is niet alleen geschikt om in verschillende houtsoorten te zagen, maar werkt ook met PVC, composietplaten en zelfs laminaat.

Aandrukvoet: de aanwezigheid van de aandrukvoet zorgt ervoor dat je minder last zult ondervinden van eventuele trillingen.

 

Nadelen:

Budget: volgens enkele kopers had de prijs van deze houtzaag toch best wel wat lager mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bahco Fijne houtzaag 244P-20-U7-Hp Barracuda-zaag

 

Deze Bahco houtzaag is het perfecte artikel voor mensen die niet te veel geld willen uitgeven en op zoek zijn naar goedkope houtzagen. Het zaagblad heeft een lengte van 50 cm en is geschikt voor medium tot dik hout.

De handgreep is voorzien van aftekenhoeken voor 45º en 90º. Het zaagblad heeft een goede dikte die zorgt voor meer stabiliteit en precisie tijdens het zagen. De geharde vertanding zorgt ervoor dat de zaag lang scherp blijft.

Bij dit product zijn er tot nu toe nog geen reviews geplaatst door andere kopers. Wees de eerste om een beoordelingen te schrijven zodat wij ons advies daar kunnen op baseren.

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijke houtzaag die tegelijk ook voorzien is van een economisch prijskaartje? Dan hebben wij misschien wel goed nieuws voor jou. Dit product van het bekende merk Bahco zul je zonder twijfel alvast tussen de goedkope houtzagen kunnen spotten.

 

Voordelen:

Zaagblad: het zaagblad van deze houtzaag is maar liefst 50 cm lang en daardoor ideaal om te gebruiken in combinatie met medium of dikker hout.

Handgreep: net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze houtzaag voorzien is van aftekenhoeken. Zo heb je er een van 45 en een van 90 graden.

 

Nadelen:

Geen reviews: ondanks de vele opties en mogelijkheden, moeten we echter vaststellen dat er tot op heden nog helemaal geen online beoordelingen zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Silky Houtzaag Pocketboy 170-20

 

Deze vouwzaag is compact en licht van gewicht zodat je het makkelijk kunt meenemen in een zak of rugzak. De zaag is vlijmscherp en is beschikbaar in twee verschillende lengtes namelijk 130 mm en 170 mm. De gele Pocketboy is 17 cm lang en beschikt over 20 tanden per 3 cm. Dit model is uitermate geschikt voor houtbewerking.

Het product wordt geleverd met een opbergzakje dat gemaakt is van kunststof. Je kunt dit zakje aan je riem bevestigen om je vouwzaag mee te nemen op verplaatsing. De tanden van de zaag zijn in de bladdikte ingeslepen en je kunt makkelijk door hout zagen met dit product. Het hardchromen blad is bestand tegen roest en het oppervlak is bestand tegen slijtage.

Ook bij dit product zijn er nog geen meningen geplaatst door gebruikers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen we je dus geen advies geven over deze vouwzaag.

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met de Silky Pocketboy 170-20 houtzaag. Het is een handig apparaat dat vrij compact is en weinig weegt. Dit maakt het meteen een pak eenvoudiger om de houtzaag overal mee naartoe te nemen. Hieronder kun je alvast een overzicht van de kenmerkende eigenschappen raadplegen.

 

Voordelen:

Formaat en gewicht: de combinatie van het compacte formaat en het behoorlijk lichte gewicht, zorgt er niet alleen voor dat de houtzaag makkelijk te bedienen is maar ook eenvoudig en snel te verplaatsen is.

Opbergzakje: de houtzaag wordt in een handig en praktisch opbergzakje geleverd. Het is bovendien ook mogelijk om het zakje eventueel aan je broekriem te hangen.

Veiligheid: het is een degelijke houtzaag waarvan het zaagblad uit hardchroom roestbestendig is en het oppervlak van de houtzaag dan weer bestand is tegen de gevolgen van eventuele slijtage.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: jammer genoeg moeten we opnieuw vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties bij de houtzaag zijn geplaatst. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Houtzagen koopgids

 

Een houtzaag is bedoeld om mee in hout te zagen. De afstand van de tandjes op het zaagblad bepalen in grote mate in welke soorten hout je kunt zagen. Er bestaan verschillende soorten houtzagen waaruit je kunt kiezen maar je moet ook nog rekening houden met andere factoren. Zo kun je kiezen tussen een handzaag of een elektrische zaag en is de prijs van het product natuurlijk ook belangrijk. In dit artikel bieden we je nuttige informatie aan zodat je op zoek kunt gaan naar de beste houtzagen.

Soorten houtzagen

De handzaag kun je gebruiken om rechte sneden te maken in hout. Als de handzaag over fijne tanden beschikt dan kun je het product ook gebruiken voor fijn hout. Een dikker zaagblad zorgt dan weer voor rechtere sneden en let ook op de coating van het product. Als de zaag een goede coating heeft kun je makkelijk door het hout zagen. De kapzaag is geschikt voor rechte snedes omdat het blad van de zaag goed recht blijft. De tanden van een kapzaag zijn fijn zodat je dit product perfect kunt gebruiken voor het fijne zaagwerk.

Een toffelzaag kun je gebruiken om verstek te zagen of af te korten. Je kunt een toffelzaag vergelijken met een kapzaag maar dan met nog fijnere tanden. Je kunt met dit apparaat dus smallere zaagsnedes maken. Een fineerzaag is een combinatie tussen een toffel- en een kapzaag. Dit toestel gebruikt hetzelfde handvat als een kapzaag en beschikt over een hoog zaagblad. Een fineerzaag beschikt over fijne tanden zodat je hele fijne snedes kunt maken, ook in dun hout.

Een schrobzaag is ideaal om te zagen op moeilijk bereikbare plaatsen. Met dit toestel kun je uitsparingen of rondingen in hout zagen of zelfs leidingen langs de muur afzagen. Een flexibele zaag is geschikt voor detailwerk en beschikt over een heel dun zaagblad. De tanden van de zaag zijn fijn zodat je fijne zaagsneden kunt maken. Deze zaag is bedoeld om al trekkend te zagen zodat je nauwkeurig kunt werken.

 

Elektrische of handmatig

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elektrisch model, denk maar aan de bekende kettingzagen. Deze zagen worden meestal gebruikt voor het zwaardere werk zoals bomen of dikke stukken hout doorzagen. Het voordeel van een elektrisch model is natuurlijk dat je zelf veel minder werk moet verrichten. Deze zagen kunnen op verschillende manieren van stroom worden voorzien die we even zullen vergelijken.

De klassieke kettingzaag werkt op benzine. Dit maakt het makkelijk in gebruikt want je beschikt over veel bewegingsvrijheid. Aan de andere kant maakt het apparaat wel veel geluid en moet je zorgen dat je genoeg benzine hebt om het reservoir bij te vullen zodat je niet zonder stroom.

Je kunt tegenwoordig ook een elektrische houtzaag aanbieding kopen die werkt op een accu. Deze modellen bieden dezelfde bewegingsvrijheid als een toestel dat op benzine werkt maar beschikken meestal over minder vermogen. Ze zijn dus minder krachtig waardoor je enkel minder dik hout zult kunnen doorzagen. Bovendien kun je ook niet verder werken als de batterij leeg is. Dit kun je eventueel oplossen door een extra batterij te kopen.

Tenslotte zijn er ook nog elektrische houtzagen met een kabel die je op het lichtnet moet aansluiten. Het voordeel is dat je constant van stroom wordt voorzien, maar het nadeel is dat je altijd een stopcontact in de buurt nodig hebt. Als je van plan bent om een boom door te zagen in een park of bos dan is dit type geen goede aanbeveling.

Kwaliteit van de zaag

Bij het kopen van goedkope houtzagen moet je goed letten op de kwaliteit van het product. Dit is vooral afhankelijk van het staal die gebruikt werd om het zaagblad te maken, maar ook van de coating en de vertanding.

Bij de vertanding is het belangrijk dat de tanden verspringen ten opzichte van elkaar zodat je houtzaag niet te vlug gaat klemmen in het hout. Sommige zaagbladen beschikken zelfs over een extra geharde vertanding die een langere levensduur heeft en langer scherp blijft. Een goede coating zorgt ervoor dat het zaagblad makkelijk door het hout heen zaagt en voorkomt roest. Zo blijft je zaag langer goed.

Tenslotte is het handvat ook belangrijk. Het is leuker om met een zaag te werken die beschikt over een ergonomisch handvat. Kies ook voor een handvat van kunststof in plaats van hard plastic, dit is comfortabeler voor je hand. Bovendien zorgt een goed handvat voor een goede grip. De prijs is natuurlijk voor sommige kopers ook belangrijk, vooral deze die slechts beschikken over een beperkt budget. Ga online op zoek naar interessante aanbiedingen door zoveel mogelijk producten te vergelijken en reviews van andere kopers te lezen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES