Beste hydrofoorpomp

Laatste update: 19.04.24

 

Hydrofoorpompen test van 2024

 

Een krachtige hydrofoorpomp biedt je niet alleen de mogelijkheid om water en heel wat andere vloeistoffen te gaan aanzuigen, maar kan ook in water gaan voorzien. Stel je voor dat de landbouwgrond heel wat droogte heeft geleden, dan kun je met behulp van een hydrofoorpomp water naar het land brengen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Gardena Classic 3000/4 die gekenmerkt wordt door een totaal vermogen van ruim 650 Watt. Echter blijkt ook de Einhell GC-WW 6538 hydrofoorpomp alvast een schot in de roos te zijn. Deze unieke hydrofoorpomp is niet alleen uitgerust met een drukschakelaar maar beschikt verder ook over een ingebouwde manometer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Hydrofoorpomp Reviews – Top 5

 

Sommige mensen zullen de Makita hydrofoorpomp als beste hydrofoorpomp beschouwen terwijl anderen toch kiezen voor een product van Powerplus of Bosch. Heel veel is afhankelijk van waar je zelf naar op zoek bent en wat je wensen en eisen zijn. Om jou alvast een idee te geven, hebben we een top 5 samengesteld. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en raadpleeg, indien nodig ook even de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Gerdena Classic 3000/4

 

Met deze GARDENA hydrofoorpomp lijk je wel een topproduct in huis te halen als we de online reviews mogen geloven. Het is een vrij krachtig apparaat met een maximaal vermogen van maar liefst 650 watt. Daardoor is het mogelijk om tot maximaal 2800 liter water per uur te pompen.

Ondanks de enorme kracht en het ruimte vermogen van deze hydrofoorpomp zul je versteld staan van de energiezuinige factor. Zo is het mogelijk om tot wel 15% energiezuiniger te werken door gebruik te maken van de beschikbare eco-stand functie. Dat is niet alleen voordelig voor het milieu maar ook voor jou. Het toestel is voorzien van een 24 liter tank die over een unieke keramische bescherming beschikt en daardoor zo goed als onderhoudsvrij is.

Verder kun je ook gebruik maken van de ingebouwde manometer en drukschakelaar. Al deze voordelen en mogelijkheden zorgen voor een bijzonder positief advies van de klanten. Zo hebben alle kopers tot op heden de maximumscore van 5 sterren uitgedeeld.

 

Voordelen:

Vermogen: de Gardena hydrofoorpomp is gezegend met een ruim maximaal vermogen van 650 watt wat resulteert in een capaciteit van 2800 liter water per uur.

Eco-stand: ondanks de enorme kracht die van het apparaat uitgaat, kun je tot wel 15% energiezuiniger te werk gaan in vergelijking met tal van andere gelijkaardige pompen. Gebruik daarvoor de geïntegreerde eco-stand functie.

Tankinhoud: het apparaat is uitgerust met een ruime tankinhoud van maar liefst 24 liter.

Gebruiksvriendelijk: deze onderhoudsvrije hydrofoorpomp wordt tevens aangevuld met een ingebouwde manometer en een bijbehorende drukschakelaar.

 

Nadelen:

Niet krachtig: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het apparaat niet voldoende krachtig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Einhell GC-WW 6538

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke hydrofoorpomp van het bekende merk Einhell. Het product maakt deel uit van de Einhell Expert serie en kan vast en zeker als een hydrofoorpomp aanbieding worden beschouwd, vanwege de lage prijs.

Het is een krachtig apparaat met een totaal vermogen van ongeveer 650 watt en de mogelijkheid om tot wel 3800 liter water per uur te pompen. De pomp is voorzien van een ruime tank met een inhoud van maar liefst 20 liter. Hierbij bedraagt de maximale opvoerhoogte maar liefst 36 meter en de zuighoogte ruim 8 meter. Je kunt gebruik maken van de ingebouwde manometer en drukschakelaar.

Een blik op de verschillende online reviews leert ons dat slechts één enkele koper niet helemaal tevreden blijkt te zijn. Echter is de meerderheid helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit en de duurzaamheid van deze hydrofoorpomp.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: het voordelige prijskaartje maakt deze hydrofoorpomp meteen een pak aantrekkelijker bij een brede laag van de bevolking.

Vermogen: bij correct gebruik weet deze pomp een ruim maximaal vermogen van 650 watt te genereren.

Capaciteit: eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld en rekening houdend met een full vermogen, kan hij tot wel 3800 liter water per uur oppompen.

Handig in gebruik: verder is de pomp gezegend met een tankinhoud van 20 liter, een maximale opvoerhoogte van 36 meter én een bijbehorende aanzuighoogte van 8 meter.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper maakt melding van een matige kwaliteit en laat weten dat het apparaat niet aan de verwachtingen kan voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Powerplus POWXG9565

 

Mag het toch net allemaal iets meer zijn voor jou en ben op zoek naar een bijzonder krachtige hydrofoorpomp? Bekijk dan alvast even dit product van het bekende en sterk gewaardeerde merk Powerplus. In vergelijking met de vorige 2 apparaten, beschikt deze hydrofoorpomp over een maximaal vermogen van maar liefst 1200 watt. Daardoor kan er tot wel 3800 liter water per uur worden gepompt.

Het is een handig apparaat indien je bijvoorbeeld over een grote tuin beschikt en deze wilt besproeien. Met een totale druk van ruim 4,8 bar, heb je dit in een mum van tijd helemaal geregeld. Je kunt gebruik maken van een maximale aanzuighoogte van ruim 7 meter in combinatie met een 48 meter hoge opvoerhoogte. De ingebouwde filter en de drukschakelaar zijn vast en zeker pluspunten.

Echter is het wel belangrijk om te vermelden dat deze hydrofoorpomp niet geschikt is om vuil water over te pompen. Toch merken we vooral heel wat positieve adviezen van klanten op. Kortom, vast en zeker de moeite waard!

 

Voordelen:

Vermogen: de Powerplus hydrofoorpomp is gezegend met een bijzonder ruim vermogen van 1200 watt.

Capaciteit: rekening houdend met het ruime maximale vermogen en een correcte aansluiting/ inschakeling betekent dit dat het apparaat makkelijk tot 3800 liter water per uur kan oppompen.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is afgewerkt met een ingebouwde filter en een bijbehorende drukschakelaar.

 

Nadelen:

Geen vuil water: houd er wel rekening mee dat deze Powerplus hydrofoorpomp minder geschikt is om vuil water op te pompen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Güde HWW 1000 E

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke hydrofoorpomp van het al dan niet bekende merk Güde. Het product is misschien iets duurder in de aankoop en daardoor niet meteen tussen de goedkope hydrofoorpompen te vinden. Toch kun je zeker zijn van heel wat kracht en mogelijkheden.

Zo beschikt de hydrofoorpomp over een totaal vermogen van wel ruim 1000 watt en een maximale druk die met gemak de 4 bar haalt. Zo is het mogelijk om tot wel 3500 liter water per uur over te pompen. Je kunt gebruik maken van een totale opvoerhoogte van 44 meter een maximale aanzuighoogte van maar liefst ruim 7 meter. De tank heeft een inhoud van ongeveer 19 liter en is vervaardigd uit roestvrij staal, net zoals ook het pomphuis.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Dat maakt het niet eenvoudig om jou verdere informatie te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Vermogen: de Güde hydrofoorpomp is gezegend met een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 1000 watt inclusief bijbehorende druk van 4 bar.

Capaciteit: onder de correcte omstandigheden kan het apparaat dan ook makkelijk tot wel 3500 liter water per uur oppompen.

Opvoerhoogte: de maximale opvoerhoogte bedraagt 44 meter en wordt aangevuld met een aanzuighoogte van maximaal 7 meter.

Tankinhoud: het apparaat wordt ondersteund door een ruime tankinhoud van 19 liter.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Stanley STN-P1300B

 

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de unieke hydrofoorpomp van het bekende merk STANLEY. Het is een bijzonder krachtig apparaat met een maximaal vermogen van ruim 1300 watt en een druk die kan variëren van 1,5 tot 3 bar. Daardoor komt de pompcapaciteit op maar liefst 4200 liter water per uur.

De hydrofoorpomp is bijzonder stevig en vervaardigd uit duurzame materialen zoals carbon staal. Verder kun je gebruik maken van het 1 meter lange snoer en een tankinhoud van ruim 24 liter. De hydrofoorpomp behoort tot de IPX4 beschermingsklasse en heeft een speciale G1 aansluiting.

We stellen vast dat er nog helemaal geen online reviews bij dit product zijn geplaatst. De hoge prijs kan hier vast en zeker een verklaring voor zijn. Alhoewel we er meteen ook moeten bij vermelden dat deze hydrofoorpomp toch wel al vaak moet zijn aangekocht aangezien deze bijna uitverkocht is.

 

Voordelen:

Vermogen: de Stanley hydrofoorpomp weet bij correct gebruik een ruim vermogen van maximaal 1300 watt te leveren.

Pompcapaciteit: dit komt overeen met een bijzonder ruime pompcapaciteit van wel 4200 liter water per uur.

Druk: het apparaat is gezegend met een verstelbare druk die makkelijk kan variëren van 1,5 tot maximaal ongeveer 3 bar.

Tankinhoud: verder ben je verzekerd van een bijzonder ruime tankinhoud van maar liefst 24 liter.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ook hier zou het hoge prijskaartje wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hydrofoorpompen koopgids

 

Wat is een hydrofoorpomp en waarvoor wordt het gebruikt? Wat met het vermogen, de tankinhoud en de eventuele doorvoercapaciteit? En met welk prijskaartje hoef je zoal rekening te gaan houden? Kortom, je hoort het al, heel wat vragen waarop wij jou een antwoord proberen aan te bieden. Neem dan ook rustig de tijd om deze koopgids grondig door te nemen. Het is verder een goede aanbeveling om de beste hydrofoorpompen met elkaar te vergelijken. Door eventuele aanbiedingen en promoties niet uit de weg te gaan, is het altijd mogelijk een hydrofoorpomp aanbieding te spotten.


Wat is een hydrofoorpomp

Ga je op zoek naar een duurzame hydrofoorpomp dan is het natuurlijk wel aangewezen dat je perfect weet wat daar nu precies mee wordt bedoeld. Een hydrofoorpomp kun je namelijk beschouwen als een soort van zelfaanzuigende pomp. Met andere woorden, een hydrofoorpomp is niet alleen in staat om eigenhandig water en andere soorten vloeistoffen te gaan aanzuigen maar zal dergelijke vloeistoffen nadien ook weer gaan uitgeven.

Een hydrofoorpomp heeft dus als voornaamste doel om de druk in het water te doen stijgen. Echter kun je een hydrofoorpomp ook gebruiken om water te gaan voorzien. Stel dat je tuin of gazon al veel te lang droog staat en water nodig heeft, dan kun je hier makkelijk beroep doen op een degelijke hydrofoorpomp. Echter is het niet de bedoeling om meteen de eerste de beste hydrofoorpomp aan te kopen. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden te bekijken alvorens je een beslissing neemt.

 

Het gebruiksgemak

Je hoort het al, een hydrofoorpomp kun je in tal van situaties gaan gebruiken. Eén van de meest bekende of voor de hand liggende situaties is die waarbij je tuinen, weilanden of gazons van een bepaalde, vaak grote, hoeveelheid water moet gaan voorzien. Je zou kunnen zeggen dat een hydrofoorpomp dan ook heel wat gelijkaardigheden vertoont met een zogenaamde beregeningspomp. En dat is ook zo, met als enige verschil dat een hydrofoorpomp over een eigen ingebouwde tank beschikt en de mogelijkheid biedt om automatisch in- en uit te schakelen.

Echter komt een degelijke hydrofoorpomp ook vaak in tal van, minder bekende, situaties voor. Zo steunt het principe van een vaatwasser op het gebruik van een degelijke hydrofoorpomp. Ook het toilet en het gebruik van meerdere douches en/ of wastafels is gebaseerd op het principe van de hydrofoorpomp. Kortom, een handig product dat heel wat vaker voorkomt dan je op het eerste zicht zou vermoeden. Het loont dat ook de moeite om zorgvuldig om te springen met de zoektocht naar de voor jou beste hydrofoorpomp.

 

Hoeveel budget hoef je te voorzien

In de zoektocht naar een degelijke hydrofoorpomp zul je niet alleen zien dat er heel wat mogelijkheden zijn maar dat er ook diverse prijsbepalingen opduiken. Algemeen zul je toch rekening moeten houden met een gemiddelde prijskaartje van ongeveer 220 euro. Uiteraard bestaan er ook heel wat goedkope hydrofoorpompen, maar kwaliteit en duurzaamheid kost vaak net iets meer. Bedenk daarom op voorhand hoeveel je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan.

Ben je van plan om de hydrofoorpomp regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? Indien je de hydrofoorpomp bijvoorbeeld maar 1 keer per jaar schikt te gebruiken, dan hoef je niet meteen het duurste toestel uit de reeks te gaan kiezen. Het kan ook handig zijn om de online reviews van klanten even door te nemen. Daarin wordt vaak een positief of negatief advies vermeld over een bepaald type hydrofoorpomp.


Doorvoercapaciteit, vermogen en tankinhoud

Het is ook raadzaam om even stil te staan bij het vermogen, de tankinhoud en de doorvoercapaciteit. Het vermogen wordt steevast uitgedrukt in Watt en bepaalt met andere woorden de kracht van de hydrofoorpomp. Dat houdt in dat een hydrofoorpomp met een maximaal vermogen van 1200 Watt veel krachtiger zal zijn dan een apparaat met een totaal vermogen van ongeveer 650 Watt.

Wanneer we het bij de hydrofoorpompen over kracht hebben, dan hebben we het uiteraard over het maximaal aantal liter water, of vloeistof, dat je per uur kunt pompen. Zo zal een toestel van 1200 Watt misschien wel makkelijk 3800 liter water per uur probleemloos kunnen gaan oppompen. Bij een toestel van 650 Watt ligt dat uiteraard veel lager en zul je vaak al tevreden moeten zijn met ongeveer 2800 liter water. Het aantal water dat kan worden opgepompt wordt omschreven als de doorvoercapaciteit.

Verder is het ook een goed idee om aandachtig te zijn voor de tankinhoud. Want ook de inhoud van de tank kan aanzienlijk variëren. Zo heb je apparaten met een maximale tankinhoud van 24 liter maar je hebt ook hydrofoorpompen waarbij de inhoud 20 liter of amper 12 liter bedraagt.

 

Extra kenmerken, functies en optiemogelijkheden

Tenslotte is het een goede aanbeveling om even te letten op mogelijke extra kenmerken of functies. Zo is het altijd mooi meegenomen indien een krachtige hydrofoorpomp ook nog eens energiezuinig te werk gaat. Dat is niet alleen positief voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Het energieniveau wordt aangeduid op basis van een energielabel. Bekijk of het toestel voorzien is van een eco-modus, een drukschakelaar of eventueel ingebouwde manometer.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES