10 beste Kettingzagen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste kettingzagen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je graag van een mooie tuin wilt kunnen genieten dan is het uiteraard wel belangrijk om deze zo goed mogelijk te onderhouden. Dat betekent dan ook meteen dat sommige toestellen vrijwel onmisbaar zijn of worden. Neem nu bijvoorbeeld de kettingzaag, die kan worden ingezet om struiken of bomen perfect en in een mum van tijd om te zagen. Na het voeren van een grondig onderzoek, hebben we een top 3 kunnen samenstellen van de beste kettingzagen. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Einhell GH-EC 1835 een uitstekende kettingzaag in huis haalt. Hij kent een krachtig vermogen en biedt een zaagsnelheid van 13,5 meter per seconde. Daartegenover staat de Kibani Kettingzaag Elektrisch die elektrisch wordt aangestuurd en daarbij een maximaal vermogen tot 1800 watt garandeert. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste kettingzagen (Reviews) van 2024

 

Als je een grote tuin hebt dan komt een kettingzaag goed van pas. Gebruik het om kleinere bomen mee te snoeien of zelfs om brandhout mee te zagen. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken op basis van de online reviews van kopers en in een lijstje samengevat. Lees dus gerust verder en kies er de beste kettingzaag uit.

 

1. Einhell Kettingzaag 1800 W

 

De Einhell GH-EC 1835 is een elektrische kettingzaag met een vermogen van 1800 Watt. Hij heeft een zaagsnelheid van 13,5 meter per seconde en een onbelast toerental van 7800 toeren per minuut. Dankzij de ingebouwde olietank met een inhoud van 160 ml wordt de ketting van de zaag automatisch gesmeerd.

Het apparaat beschikt over terugslagbescherming om op een veilige manier te kunnen werken. Hij heeft ook nog een metalen klauwaanslag waardoor de machine niet te ver tegen een stam of boom wordt aangeduwd. Het vervangen van de ketting is eenvoudig via de draaiknop aan de zijkant van de machine.

De kopers vinden deze kettingzaag aanbieding echt top en geven er een positief advies over. Ze zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de goedkope prijs want hij behoort tot de goedkope kettingzagen. Verder is hij ook handig in gebruik en duurzaam.

Met de Einhell kettingzaag haal je volgens de online reviews zeker en vast een degelijk en duurzaam toestel in huis. Bovendien is het ook bijzonder krachtig en heeft het een zwaardlengte van maar liefst 35,6 cm. Daardoor zou het wel eens tot de populairste kettingzagen uit onze lijst kunnen behoren.

 

Voordelen:

Vermogen: deze kettingzaag heeft een vermogen van maar liefst 1800 watt en behoort daardoor zonder twijfel tot de krachtige toestellen.

Olietank: het apparaat is voorzien van een handige olietank die helemaal is ingebouwd. De tank heeft een inhoud van 160 ml en zorgt ervoor dat de ketting van het toestel automatisch wordt gesmeerd.

Veiligheid: dankzij de terugslag bescherming kun je op een veilige manier klusjes uitvoeren in de tuin. Verder is er ook nog een klauwaanslag uit metaal voorzien. Dit moet ervoor zorgen dat de kettingzaag niet teveel tegen een boomstam aangeduwd zal worden.

Prijskaartje: het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar je zult dit model zeker tussen de goedkope kettingzagen kunnen terugvinden.

 

Nadelen:

Oncomfortabel: volgens een enkele koper is de kettingzaag vrij oncomfortabel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W – Zwaardlengte 40 cm – Zaagt tot Ø37.5 cm

 

Ben je het beu om steeds een kettingzaag te huren en wordt het nu echt wel eens hoog tijd om een (nieuwe) kettingzaag te kopen? Dan kunnen wij jou dit apparaat van Kibani alvast warm aanbevelen. Hoewel deze elektrische kettingzaag niet meteen voorzien is van de laagste prijs noch tot de goedkope pareltjes binnen de reeks behoort, weet hij heel wat klanten te overtuigen. Dit resulteert in een reeks positieve reviews en een mooie eindscore van 4,6 sterren waardoor hij de moeite waard is om even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de Kibani kettingzaag eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten is, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V. Eenmaal correct aangesloten en vervolgens ingeschakeld, levert dit een ruim maximaal vermogen tot 1800 watt op in combinatie met een ruime zwaardlengte van wel 40 cm. Kortom, hij hoeft helemaal niet onder te doen voor een kettingzaag met benzinemotor.

Mocht je overtuigd zijn van deze unieke elektrische kettingzaag dan krijg je er meteen ook diverse accessoires bij gaande van een zaagbladbeschermer tot een zaagketting, een zaagblad en een instructieve handleiding. Je kiest met andere woorden voor een gebruiksklaar geleverd topproduct!

 

Voordelen:

Zwaardlengte: je geniet een bijzonder ruime zwaardlengte van maar liefst 40 cm in combinatie met een zaag doorsnede van ruim 37,5 cm waardoor hij voor diverse klusjes inzetbaar blijkt.

Toebehoren: bij aankoop worden eveneens een zaagbladbeschermer, een zaagketting, een zaagblad en een instructieve handleiding aangeboden.

Vermogen: na aansluiting op het stroomnetwerk, weet hij een ruim vermogen tot maar liefst 1800 watt te garanderen.

 

Nadelen:

Geen accu: ben je bewust op zoek naar een accu kettingzaag, dan zijn er binnen deze selectie heel wat toppertjes te vinden die misschien meer/ beter geschikt zijn.

Lawaai: houd er rekening mee dat het hier geen mini kettingzaag betreft en het apparaat toch best wel wat lawaai weet te produceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Makita 230 V Kettingzaag 40 cm UC4041A

 

De Makita UC4041A is een elektrische kettingzaag die perfect is voor snoeiwerkzaamheden of het afkorten van haardhout. Het toestel heeft een vermogen van 1800 Watt en een oliereservoir van 0,2 liter met kijkvenster om het oliepeil in de gaten te houden.

Het apparaat beschikt over een kettingrem om de ketting te blokkeren in geval van terugslag en de motorstroom uit te schakelen, zo werk je veilig en zonder zorgen. Dankzij de draaihendel kun je eenvoudig het zwaard wisselen en de ketting aanspannen.

Over deze kettingzaag aanbieding zijn nog maar twee reviews geschreven maar deze geven positief advies. De kopers vinden het toestel handig in gebruik en duurzaam. Ze zijn ook tevreden over de topkwaliteit die ze krijgen voor een mooie prijs en dankzij de kettingrem is hij veilig om mee te werken.

Als we de online beoordelingen bekijken dan zouden we durven stellen dat dit misschien wel eens één van de populairste kettingzagen zou kunnen zijn. Het toestel heeft een zwaardlengte van 40 cm en een elektrische spanning van 230 V. Bekijk dus zeker even de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Kracht: deze elektrische kettingzaag heeft een bijzonder krachtig vermogen van wel 1800 watt. Daardoor is het geschikt voor verschillende lichte en zware klusjes.

Reservoir: de kettingzaag is uitgerust met een tankinhoud van 0,2 liter. Verder is er ook een kijkvenster voorzien zodat je het oliepeil ten allen tijde in de gaten kunt houden.

Veiligheid: dankzij de kettingrem wordt het toestel vrijwel meteen automatisch uitgeschakeld op het moment dat er zich problemen voordoen.

Gewicht: doordat het toestel behoorlijk zwaar weegt, is het niet altijd eenvoudig om het te gebruiken.

 

Nadelen:

Snoer: het snoer had voor enkele gebruikers toch net iets langer mogen zijn om zo meer bewegingsvrijheid te hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Zenway – Mini kettingzaag – Snoeizaag – Kettingzaag – Kettingzaag Elektrisch met 1 Accu

 

Met de Zenway kies je – in tegenstelling tot de eerder besproken Makita kettingzaag of de bekende kettingzaag van Husqvarna – gelijk voor een mini exemplaar dat makkelijk overal mee naartoe kan worden genomen. De mini kettingzaag van Zenway steunt daarbij op het principe van een oplaadbare accu en kan eenvoudig worden opgeladen door hem op het stroomnet aan te sluiten. Bij aankoop worden onder andere een oplaadadapter, een instructieve handleiding en een extra accu meegeleverd.

Maar dat is nog lang niet alles want verder weet hij een aanzienlijk vermogen tot 800 watt te genereren – ondank zijn compacte uitvoering – en geniet je een aanzienlijke zwaardlengte. In tegenstelling tot heel wat andere toppertjes, blijkt dit apparaat tevens ook milieuvriendelijk te zijn en weinig lawaai te produceren (maximaal 80 dB) wat hem 100% gebruiksvriendelijk maakt.

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren zien waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper vindt het apparaat allesbehalve gebruiksvriendelijk.

 

Voordelen:

Vermogen: eenmaal correct ingeschakeld, geniet je een ruim vermogen tot 800 watt.

Accu: het apparaat werkt met behulp van een krachtige 2000 mAh 21V accu die – indien helemaal opgeladen – een gebruiksduur van 1,5 tot maximaal 2 uur levert. Bij aankoop wordt een extra accu meegeleverd.

Warmteafvoer: bij het ontwerp van deze mini kettingzaag werd aandacht besteed aan een correct en effectief ventilatieontwerp zodoende oververhitting te kunnen voorkomen.

Uitvoering: zijn compacte lichtgewicht uitvoering in combinatie met het draadloze design, zorgen voor een gebruiksvriendelijk apparaat.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Powerplus POWXG1032 Telescopische kettingzaag 900 W

 

Heb je heel wat middelgrote takken door te zagen of wil je graag de toppen van de haag bijwerken? Dat kan met deze elektrische kettingzaag van het bekende merk Powerplus. Je hoeft het snoer slechts in het stopcontact te steken om gebruik te kunnen maken van het ruime 900 Watt vermogen. Echter moet je wel beseffen dat een verlengsnoer noodzakelijk zal zijn aangezien het snoer amper 35 cm meet. Hij wordt verder aangevuld met een 230-240 Volt spanning en een totale kettingsnelheid van maar liefst 9,5 m/s.

Doordat het hier een telescopische kettingzaag betreft, kun je ook heel wat klusjes op grote hoogte tot een goed einde brengen. Op het moment dat je het telescopische gedeelte uitschuift, geniet je een totale lengte van maar liefst 2,44 cm gerekend vanaf de begane grond. Verder blijkt ook de hoogte en de hoek instelbaar te zijn waardoor je niet alleen de snijhoogte maar ook de richting kunt bijstellen.

Het blijkt ook een veilig apparaat te zijn dat voorzien is van een automatische rem, een terugslagbeveiliging en een handbeschermkap. Daarnaast wordt hij geleverd met een draagriem die, net zoals de zachte handgreep, bijdraagt aan het comfort. Klanten zijn duidelijk tevreden en beoordelen het product met 4,6 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Toebehoren: de verpakking telt niet alleen een kettingzaag maar eveneens een telescopisch verlengstuk, een draagriem, een zwaardbeschermer, een zwaard met ketting en een handleiding.

Handig in gebruik: de kettingzaag is bijzonder eenvoudig te gebruiken en biedt de mogelijkheid om de snijhoogte en de richting in meer of mindere mate bij te stellen. Verder wordt de ketting geheel automatisch gesmeerd en geniet je een zwaardlengte van 30 cm.

Veiligheid: de kettingzaag is niet alleen voorzien van een automatische rem maar beschikt ook over een handbeschermkap en zelfs een terugslagbeveiliging.

Vermogen: hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 900 Watt waarmee je heel wat kracht kunt zetten en ook iets dikkere takken kunt door zagen.

 

Nadelen:

Snoer: jammer genoeg meet het snoer amper 35 cm waardoor je toch wel nood hebt aan een verlengsnoer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Makita DUC353Z 2 x 18 V accu-kettingzaag zonder accu’s en lader

 

Makita is de innovatieve wereldleider op het gebied van de productie van elektrische gereedschappen met een hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Er mag gezegd worden dat Makita daardoor zijn plaats aan de top verdient en mag beschouwd worden als het beste merk voor werktuigen voor professioneel gebruik.

De kettingzaag van Makita werkt op 2 x 18 V accu’s in serie geschakeld. Dankzij deze accu’s is dit een milieuvriendelijke en zuinige machine die heel weinig lawaai maakt. Door het lichte gewicht van 4,600 kg en de weinig trillingen die de kettingzaag voortbrengt, heb je een optimaal gebruiksgemak.

De ketting kan aangespannen en vervangen worden zonder bijkomend gereedschap. Bovendien heeft het apparaat een automatisch kettingsmeringssysteem. De lengte van het zaagblad is 35 cm met een diameter van 8 mm waardoor hij  ideaal is voor snoeiwerk op professioneel niveau. In de reviews zien we  dat de klanten een uitstekende quotering geven voor de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. 

 

Voordelen:

Zuinig: dit apparaat heeft geen brandstof nodig om te functioneren waardoor de verbruikskosten lager zijn. Daarnaast heeft deze machine maar een beperkt onderhoud nodig.

Gebruiksgemak: de compactheid van de machine en het lage gewicht maken hem de ideale partner bij snoeiwerkzaamheden. Bovendien verkrijg je een perfect resultaat dankzij de kettingsnelheid van 20 m/s.

Milieuvriendelijk: met deze kettingzaag heb je weinig geluidsoverlast en merk je niks van brandstofgeuren die de lucht vervuilen.

 

Nadelen:

Batterijen: de accu’s en de lader zijn niet standaard bij de machine inbegrepen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Timberpro Kettingzaag Benzine 61.5 cc PRO 2e ketting

 

Net zoals de hierboven vernoemde Makita kettingzaag en het bekende Stihl kettingzaag gamma, blijkt ook dit exemplaar van Timberpro alvast een meer dan goede aankoopt te zijn. Zo wordt deze kettingzaag op benzine alvast positief beoordeeld door verschillende klanten die unaniem wijzen op zijn uitstekende kwaliteit en gebruiksgemak. Wat uiteindelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Kortom, de moeite waard om dit apparaat even van naderbij te bekijken. Zo wordt al vrij snel duidelijk dat de luchtgekoelde 2-takt motor in staat is om een ruim vermogen van 3,6 pk te leveren aangevuld met een brandstof mengverhouding van 40:1 en een tankinhoud van ruim 550 ml. Met behulp van het easy-start systeem kun je het apparaat vervolgens moeiteloos inschakelen.

Je geniet eveneens de mogelijkheid tot gebruik van een ruim zaagblad van maar liefst 50 cm waardoor je toch heel wat uiteenlopende klusjes tot een goed einde kunt brengen. Bij aankoop krijg je er heel wat leuke accessoires en opzetstukken bij zoals een tweede ketting en een stevige transportzak.

 

Voordelen:

Toebehoren: ben je van plan om deze kettingzaag aan te kopen dan krijg je er gelijk een stevige draagzak alsook een mengbus, montagekit, meertalige handleiding, een zaagbladbescherming, 2 kettingen en een 50 cm lang zaagblad bij.

Aandrijving: de kettingzaag blijkt voorzien van een krachtige luchtgekoelde 2-takt motor die een ruim vermogen van 3000 Watt kan leveren en wordt gecombineerd met een brandstof mengverhouding van 40:1.

Handig in gebruik: verder blijkt het apparaat voorzien van een handig easy-start systeem inclusief automatische kettingsmering en een tankinhoud van maar liefst 550 ml.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks de vele positieve reacties durven we stellen dat het hogere prijskaartje misschien wel eens een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Bosch AdvancedCut 50 microkettingzaag 500 Watt met zaagblad en koffer

 

De Bosch AdvancedCut kettingzaag is een soort mini kettingzaag die geschikt is voor eenvoudig invalzagen bijvoorbeeld in aanrechtbladen. Daarnaast is hij ook geschikt voor speciale zaag toepassingen zoals het maken van meubels en het bedekken van plafonds. De microkettingzaag heeft een nieuw zaagsysteem namelijk de nano blade-technologie waarmee je heel precies in een rechte hoek kunt zagen zonder dat je last hebt van trillingen.

Doordat de kettingzaag een compact formaat heeft en slechts 1,7 kg weegt is de machine goed hanteerbaar. Het apparaat met een vermogen van 500 Watt kan ingesteld worden zodanig dat je een zachte zaagstart hebt die op het materiaal is afgestemd en waardoor je niet kunt uitschieten. Het zaaglijn vizier Cutcontrol zorgt voor een optimaal zicht op de zaaglijn om heel precies te kunnen werken.

De microkettingzaag wordt geleverd in een kunststof koffer met antisplinterplaatje, een geleidings adapter, een stofzuigingskap, een transparante zaagblad beschermkap en 2 verschillende diepte aanslagen. Deze gaan bepalen hoe diep de zaag in het hout gaat. In de reviews merken we een zeer goede tevredenheid op over dit product.

 

Voordelen:

Onderhoudsvrij: het zaagblad hoeft niet gesmeerd of geslepen te worden.

Gebruiksgemak: het zaagblad kan snel en veilig verwisseld worden door de schuif te openen, het zaagblad te wisselen en daarna weer dicht te doen. Bovendien kun je eenvoudig en veilig invallend zagen in 1 stap zonder dat je moet voorboren.

Het prijskaartje: deze microkettingzaag is een aanbieding die 20% korting krijgt.

 

Nadelen:

Ronde sneden: een klant merkt op dat ronde sneden maken met deze kettingzaag niet echt lukt en dat je hiervoor een decoupeerzaag moet hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Katex CS400T 40V Max batterij kettingzaag met 4Ah Samsung-batterij en oplader 

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor deze unieke kettingzaag die jou wordt aangeboden door het, al dan niet bekende, merk Katex. Ondanks zijn hogere prijskaartje lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en het gebruiksgemak wat opnieuw resulteert in een mooie score van 5/5 sterren. Bovendien wordt deze accu kettingzaag geleverd inclusief een krachtige 4Ah Samsung-batterij én bijbehorende oplader.

Deze draadloze kettingzaag, die overigens een optimale bewegingsvrijheid garandeert, kan dankzij zijn zaagbladlengte van 36 cm tijdens diverse klusjes worden ingezet. Hij wordt daarbij aangevuld met een functie om de ketting automatisch te smeren, een olie tankinhoud van maar liefst 90 ml en een kettingsnelheid van ruim 8 m/s.

Houd er wel rekening mee dat deze kettingzaag behoorlijk wat lawaai maakt. Zo wordt het totale geluidsniveau op de hoogste stand ruim op 103 dB geschat, wat behoorlijk veel is.

 

Voordelen:

Bewegingsvrijheid: in tegenstelling tot een elektrische kettingzaag, geniet je met dit exemplaar op accu alvast een optimale bewegingsvrijheid.

Voeding: de kettingzaag blijkt voorzien van een krachtige én bovendien oplaadbare lithium-ion batterij met een accuspanning van 40V/MAX en een accucapaciteit van maar liefst 4 Ah. 

Oplaadtijd: in slechts 120 minuten kun je deze krachtige kettingzaag 100% opladen waarna deze een ruim vermogen kan leveren.

Zaagbladlengte: hij kent een degelijk zaagblad met een maximale zaagbladlengte van 360 mm of 36 cm.

 

Nadelen:

Geluid: met een maximaal geluidsniveau van 103 dB is het niet meteen één van de stille kettingzagen uit het rijtje.

Niet telescopisch: ben je van plan om deze kettingzaag in het winkelmandje te plaatsen, besef dan wel dat het een niet telescopisch exemplaar betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Black+Decker CS2040-QS Kettingzaag 2000W 40cm gesnoerd

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen opteren voor deze prachtige en bijzonder krachtige Black+Decker kettingzaag. Net zoals de bekende Kibani kettingzaag of de aankomende Dolmar kettingzaag, blijkt ook Black+Decker bijzonder gegeerd op het gebied van tuinapparaten. En dat zien we ook meteen bevestigd uit de online reviews waarbij de positieve beoordelingen uitmonden in een mooie score van 4,8 sterren.

Zo blijkt de CS2040-QS kettingzaag van Black+Decker alvast uitgerust met een bijzonder krachtige elektrische motor die, bij correct gebruik, een ruim vermogen van wel 2000 Watt kan behalen. Aangevuld met een kettingsnelheid van maar liefst 12,5 m/s én een zwaardlengte van wel 40 cm betekent dit dat deze kettingzaag uitermate geschikt is voor intensieve en zware klusjes.

Hij blijkt verder voorzien van een ingebouwd automatisch smeringssysteem, een geavanceerd remsysteem, een gereedschapsloos kettingspansysteem en een ruime olietank van 200 ml die je makkelijk weer kunt vullen. En dit alles tegen een aanzienlijk mooi prijskaartje.

 

Voordelen:

Remsysteem: de kettingzaag is uitgerust met een geavanceerd remsysteem waarbij de ketting in minder dan 0,15 seconden volledig zal uitschakelen.

Smeringssysteem: dankzij het ingebouwde automatische smeringssysteem kun je eventuele slijtage verminderen waardoor de zaagefficiëntie en het gebruiksgemak de hoogte in gaat.

Aandrijving: hij maakt gebruik van een krachtige elektrische motor die zonder problemen een ruim vermogen tot 2000 Watt kan garanderen. Dit wordt aangevuld met een vrij grote zwaardlengte en een hoge kettingsnelheid.

Handig in gebruik: de kettingzaag is eveneens voorzien van een anti-terugslag, een tweede handgreep en een betrouwbare kettingrem.

 

Nadelen:

Niet draadloos: jammer genoeg blijkt deze kettingzaag niet snoerloos te werken waardoor je toch iets beperkter bent in de uiteindelijke bewegingsvrijheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kettingzagen Koopgids

 

Een kettingzaag komt goed van pas als je veel bomen in de tuin hebt. Deze bomen groeien namelijk het ganse jaar door en dat kan soms voor overlast zorgen bij de buren. Als je buurman of -vrouw maar een kleine tuin heeft en de helft hangt vol met takken van jouw bomen dan doe je daar best iets aan. Met een kettingzaag kun je deze takken eenvoudig snoeien, let wel op bepaalde factoren tijdens de aankoop zoals het type, de veiligheid, zwaardlengte, extra functies en prijs.

Soorten kettingzagen

Er zijn verschillende kettingzagen die je kunt kopen. De bekendste zijn de elektrische kettingzagen, de accu-kettingzagen en de kettingzagen die op benzine werken.

De elektrische kettingzaag is het meest gebruikte model. Je sluit dit apparaat aan op netstroom en het beschikt meestal over redelijk veel vermogen om halfzware klussen uit te kunnen voeren. Het nadeel is dat je minder bewegingsvrijheid hebt vanwege de kabel. Meestal is dit model wel lichter van gewicht en ook goedkoper dan de andere soorten.

De accu-kettingzagen werken op een batterij die je kunt opladen. De nadelen van dit type zijn het zwakkere vermogen en de beperkte gebruiksduur vanwege de batterij. Een goede aanbeveling is om een tweede batterij te kopen voor je kettingzaag zodat je kunt verder werken terwijl de eerste batterij terug aan het opladen is. Een voordeel van een accu-kettingzaag is dat het minder geluid maakt.

Tenslotte kun je nog kiezen voor een kettingzaag die werkt op benzine. Dit model heeft een groter vermogen dan de andere soorten en is dus geschikt voor zwaardere klussen. Het toestel zelf is meestal ook zwaarder,maakt meer lawaai en is duurder. Je hebt wel meer bewegingsvrijheid.
Er zijn natuurlijk nog andere modellen zoals bijvoorbeeld de tophandle kettingzaag of de telescopische kettingzaag om moeilijk bereikbare plekken te kunnen bewerken.

 

Zwaardlengte en veiligheid

De lengte van het zwaard heeft een directe invloed op de dikte van de takken of stammen die je kunt zagen. Hoe langer het zwaard, hoe grotere takken je ermee kunt zagen. Dit zorgt echter ook voor meer gewicht aan de voorkant van de kettingzaag en zal dus meer kracht vergen om het apparaat goed te kunnen bedienen.

Een tweede handgreep kan daardoor handig zijn. Zo kun je stabieler met het apparaat werken en beschik je over meer houvast tijdens het zagen. Kijk dus uit naar een toestel met twee handgrepen.

Een kettingzaag gebruiken kan natuurlijk een risico met zich meebrengen. Er zijn verschillende functies op zo’n apparaat die zorgen voor extra beveiliging. Denk maar aan een terugslagbeveiliging die ervoor zorgt dat de kettingzaag automatisch uitschakelt als het zaagblad iets raakt.

Je kunt het apparaat ook direct afzetten met de kettingrem, dit is vooral handig als iemand opeens dicht bij je komt staan. Het voordeel aan de kettingrem is dat je de zaag daarna terug handmatig kunt activeren. Nog een andere beveiliging is een veiligheidsschakelaar. Zo kun je vermijden dat kinderen ongewild de kettingzaag inschakelen.

Het is tenslotte ook aanbevolen om beschermende kledij te dragen tijdens het gebruiken van een kettingzaag. Ook gezichts- en gehoorbescherming zijn geen overbodige luxe.

Extra functies en prijs van de kettingzaag

Een kettingzaag moet je regelmatig onderhouden, vooral de ketting moet af en toe gesmeerd worden met olie. Je kunt kiezen om een product te kopen met automatische oliesmering, zo blijft je ketting gesmeerd dankzij het reservoir. Controleer wel af en toe of er nog genoeg olie in het reservoir zit.

De laatste jaren worden ook kettingzagen altijd maar beter, vooral deze die op een accu werken. Dankzij het gebruik van Li-Ion accu’s zijn er kettingzagen die bijna hetzelfde vermogen halen als van een model dat op benzine werkt.

Er bestaan verder ook nog professionele kettingzagen waarmee je door steen en zelfs beton kunt zagen. Zoals je in de vorige zin kunt lezen zijn deze echter enkel bedoeld voor professioneel gebruik en worden deze dus beter niet gekocht door amateurs.

Je kunt nu deze informatie gebruiken om de beste kettingzaag voor jezelf te kopen. Begin met het vergelijken van verschillende aanbiedingen om er het product met de beste prijs/kwaliteitverhouding uit te halen. Kijk of de prijs van jouw favoriet binnen je budget valt en zoniet dan kun je nog even verder zoeken of je geen goedkopere aanbieding vindt. Denk eraan dat online kopen meestal goedkoper is dan in de winkel. Voor wie naast kettingzagen ook interesse heeft in houtbewerkingsgereedschap, zijn de top keuzes voor dikte schaven een waardevolle bron van informatie.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES