7 beste kussenboxen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste kussenboxen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Nu de zomer op zijn einde loopt en het tijd wordt om heel wat tuinartikelen weer veilig op te bergen, is de keuze voor een degelijke kussenbox uiteraard sneller gemaakt dan je zou denken. Om de zoektocht voor jou zo aangenaam mogelijk te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Kussenbox groot 167x70xH106 cm die gekenmerkt wordt door zijn unieke materiaalkeuze en efficiënt gebruiksgemak. Daartegenover staat zonder twijfel de Keter Rockwood Opbergbox die – met een formaat van 155 x 72,4 x 64,4 cm en een royale inhoud van 570 liter – eveneens tot de grotere exemplaren kan worden gerekend.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kussenboxen (Reviews) van 2024

 

Nu de zomer weer ten einde is en de winter al goed en wel begonnen; is het tijd om de tuinkussens netjes op te bergen. Of je daarbij kiest voor één van de populairste waterdichte kussenboxen dan wel een goedkope tuinkussenbox of het beste merk; blijft een persoonlijke keuze. Bekijk de 7 toppers hieronder alvast even, rekening houdend met het advies uit de online reviews en bepaal of je voorkeur uitgaat naar een XXL kussenbox, een kussenbox loungeset, een kunststof kussenbox voor buiten, een kleine kussenbox van 200 cm dan wel een grote kussenbox met een inhoud van 1000 liter. Wie weet ga je straks wel met een aanbieding of de beste Keter kussenbox naar huis.

 

Wicker kussenbox

 

1. Kussenbox groot 167x70xH106 cm // AVH-Collectie // Wicker tuinkussenbox

 

Of deze prachtige tuinkussenbox van AVH-Collectie over het laagste prijskaartje beschikt, dat valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten – afgaande de vele positieve reacties en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren – duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het design. Kortom, de moeite waard om deze prachtige wicker kussenbox even onder de loep te nemen.

De box kent een maximale breedte van 70 cm, een hoogte van wel 106 cm én een lengte van maar liefst 167 cm waardoor hij tot de grote XL kussenboxen kan worden gerekend. Hij blijkt daarbij vervaardigd uit bijzonder duurzaam wicker materiaal – een soort van kunststof overigens – en werd vervolgens afgewerkt in een prachtige wit/ grijze kleur.

Ben je van plan om deze unieke kussenbox in het winkelmandje te plaatsen dan zul je zien dat hij inclusief handleiding en degelijke binnenzak wordt aangeboden.

 

Voordelen:

Formaat: de wicker kussenbox kent een ruime afmeting van maar liefst 167 x 70 x 106 cm.

Materiaal: bij de productie van deze kussenbox heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam én hoogwaardig wicker materiaal.

Design: de tuinkussenbox werd afgewerkt in een neutrale wit/ grijze kleur waardoor hij in menig interieur goed tot uiting kan komen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de hoge prijs enigszins te rechtvaardigen is, kan het een domper op de feestvreugde betekenen bij heel wat klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Keter kussenbox

 

2. Keter Rockwood Opbergbox – 570L – 155×72,4×64,4cm – Weerbestendig kunststof

 

Nu de zomer op zijn einde komt en koning Winter voor de deur staat, is het tijd om alle tuinkussens, tafelkleedjes en bijbehorende decoratie weer veilig op te bergen. Je kunt daarvoor een beroep doen op deze fantastische Rockwood opbergbox, jou aangeboden en geleverd door het – al dan niet bekende – merk Keter. De box – die overigens vervaardigd is uit duurzaam weerbestendig kunststof – is bedoeld voor gebruik buitenshuis en houdt al je spullen droog én vrij van schimmel.

De Keter Rockwood opbergbox kent een totale afmeting van 155 x 72,4 x 64,4 cm waardoor een binnenmaat kan worden gegarandeerd van 142,4 x 62,6 x 57,9 cm én een royale netto inhoud van maar liefst 570 liter. Een behoorlijk grote tuinkussenbox dus met een draaggewicht van 75 liter. Daarnaast is de box uitgerust met een automatisch openingssysteem en blijkt hij afsluitbaar én geschikt om tevens als extra zitplaats te dienen.

Hoewel één koper van mening is dat het slot niet altijd even goed zou afsluiten, blijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden van hun aankoop wat een mooie score van 4,7 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Materiaal: de Keter Rockwood opbergbox werd vervaardigd uit bijzonder duurzaam en 100% weerbestendig, uv-bestendig én waterdicht kunststof.

Formaat: hij kent een totale afmeting van 155 x 72,4 x 64,4 cm wat resulteert in een binnenmaat van 142,4 x 62,6 x 57,9 cm én een inhoud van wel 570 liter.

Handig in gebruik: het betreft een vrij grote kussenbox die eveneens als extra zitplek kan worden gebruikt en voorzien is van een praktisch automatisch openingssysteem. Verder is de box ook afsluitbaar.

 

Nadelen:

Geen slot: hoewel de box 100% afsluitbaar is, wordt op het moment van aankoop geen slot meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kunststof kussenbox

 

3. Toomax Florida opbergbox – 550 L – 148 x 72 x 60h cm – Kunststof – Antraciet

 

De Toomax Florida opbergbox – ook wel bruikbaar als kussenbox op het terras of als onderdeel van de decoratie in de woonkamer –  kent een rechthoekige uitvoering van 148 x 72 x 60 cm wat resulteert in een bijzonder ruime netto inhoud van maar liefst 550 liter. De ideale opbergbox om heel wat (tuin)spulletjes veilig en netjes in op te bergen en/ of te bewaren.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo blijkt deze box vervaardigd uit weerbestendig kunststof dat overigens ook nog eens 100% spatwaterdicht blijkt. Dat betekent dat je spullen droog én volledig vrij van schimmel kunnen worden opgeborgen. Het gebruiksgemak van deze kunststof kussenbox wordt verder aangevuld met een stel hydraulische gasveren waardoor het deksel makkelijk opent/sluit. Bovendien kan deze waterdichte kussenbox ook perfect als extra zitbank dienen, wat best wel handig is indien er regelmatig mensen over de vloer komen.

Een blik op de reviews bij deze unieke tuin kussenbox toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren aan. Heel wat klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Formaat: de opbergbox kent een totale afmeting van 148 x 72 x 60 cm wat resulteert in een binnenmaat van 139 x 62 x 53 cm en een netto inhoud van maar liefst 550 liter.

Materiaal: de box blijkt voornamelijk uit duurzaam kunststof PP (polypropyleen) te zijn vervaardigd en is bovendien 100% spatwaterdicht.

Multifunctioneel: de box kent een multifunctioneel karakter aangezien hij niet alleen geschikt is om spulletjes in op te bergen maar tevens ook als extra zitbank kan worden gebruikt. Je geniet daarbij een maximale belastbaarheid van 360kg.

Handig in gebruik: de prachtige antraciet kussenbox is 100% onderhoudsvrij, roest niet en bladdert niet af. Verder is het geheel vergrendelbaar, spatwaterdicht én uv- én weerbestendig.

 

Nadelen:

Geen slot: hoewel de box vergrendelbaar is, wordt het slot bij aankoop niet meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kussenbox XXL

 

4. Kussenbox XXL zwart 180x100x100 – Kussenbox XXL Horse

 

Net zoals de bekende Keter kussenboxen, behoort ook dit exemplaar van Horse tot de gebruiksvriendelijke opbergboxen. Bovendien kies je met de zwarte Horse box meteen voor een kussenbox XXL waardoor hij geschikt is om heel wat tuinspulletjes moeiteloos in kwijt te kunnen. 

Zo kent deze kussenbox een ruime buitenmaat van 180 x 100 x 100 cm wat overeenkomt met een binnenmaat van 170 x 92 x 90 cm en een netto inhoud van maar liefst 955 liter. Bovendien is het deksel voldoende stevig om eveneens als zitbank dienst te doen, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Dit maakt de opbergbox niet alleen geschikt als decoratie maar tevens ook ideaal als volwaardig kussenbox bij je loungeset. 

De kussenbox kent daarbij een stevig aluminium frame in combinatie met een rotan-look kunststof design en blijkt – weliswaar onder normale weersomstandigheden – geheel waterdicht. Dankzij de stevige oversteek aan alle zijden van het deksel, blijft de inhoud goed droog. Ondanks de vele positieve kenmerken werden tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen:

Binnenhoes: de opbergbox is uitgerust met een dichtritsbare binnenhoes.

Deksel: het deksel van deze kussenbox is uitgevoerd met de nodige gasveren zodoende het geheel makkelijker te sluiten/ openen én is voorzien van een oversteek aan alle zijden zodat de inhoud goed droog blijft.

Materiaal: het geheel blijkt vervaardigd uit een combinatie van aluminium en kunststof met bijbehorende rotan-look.

Formaat: de opbergbox kent een ruime buitenmaat van 180 x 100 x 100 cm wat resulteert in een binnenmaat van 170 x 92 x 90 cm en een netto inhoud van ongeveer 1000 liter.

 

Nadelen:

Geen loungeset: hoewel de opbergbox als onderdeel bij een loungeset kan dienen, wordt hij zonder loungeset geleverd. Ben je op zoek naar een loungeset met kussenbox dan is het volgende product in de rij een betere aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kussenbox loungeset

 

5. MaxxGarden Rattan Loungeset – 5 persoons zithoek – Design wicker tuinset – Tijdelijk extra kussenbox

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke loungeset van het bekende MaxxGarden die momenteel in prijs verlaagd staat én jou tijdelijk wordt aangeboden inclusief bijpassende kussenbox. Kortom, een reden te meer dus om deze loungeset mét opbergbox eens even onder de loep te nemen. 

De 5-persoons zithoek bestaat uit een comfortabele 3-zit en 2 afzonderlijke 1-zitjes die worden aangevuld met een stevig tafeltje en een bijpassende kussenbox waarin je de kussens en/ of andere tuinspulletjes veilig in kunt opbergen. De set blijkt vervaardigd uit duurzaam wicker materiaal dat niet alleen water- maar ook 100% weerbestendig blijkt en werd voorzien van het bekende CE certificaat.

Maar er is natuurlijk nog veel meer om over naar huis te schrijven want zo kunnen de meegeleverde kussens probleemloos gewassen worden waardoor het geheel steeds schoon en hygiënisch blijft. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, is 1 koper van mening dat de zit behoorlijk hard aanvoelt.

 

Voordelen:

Set: deze design wicker tuinset bestaat uit een degelijke driezit, 2 afzonderlijke eenzit zeteltjes, een bijzettafeltje en een tijdelijk meegeleverde kussenbox.

Materiaal: het geheel is vervaardigd uit duurzaam wicker materiaal en afgewerkt in een prachtige zwarte kleur.

Kussenbox: de kussenbox kent een totale afmeting van 120 x 52 x 60 cm wat resulteert in een aanzienlijke netto inhoud van 350 liter.

Formaat: de driezit kent een totaal formaat van 172 x 61,5 x 76 cm en wordt aangevuld met een bijzettafeltje van 72 x 52 x 38 cm en 2 afzonderlijke eenzitjes van elk 67,6 x 61,5 x 76 cm.

 

Nadelen:

Harde zit: één gebruiker maakt melding van een behoorlijk harde zit die allesbehalve comfortabel aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL kussenbox

 

6. vidaXL Opbergbox 120x50x58 cm massief teakhout // Tuinkussenbox vidaXL

 

Wil je de binnen- én/ of buitenruimte aanvullen met een stevige rustiek ogende tuinkussenbox? Dan loont het de moeite om deze prachtige kussenbox van vidaXL eens even onder de loep te nemen. Zo blijkt de kussenbox in eerste instantie vervaardigd uit waterbestendig massief teakhout, wat niet alleen zijn unieke design maar ook stevigheid én duurzaamheid weet te verklaren.

De opbergbox kent daarbij een totale afmeting van 120 x 50 x 58 cm waardoor een maximale binnenafmeting kan worden beoogd van 111 x 41,5 x 47,5 cm én een volume van 348 liter. Open je de box, dan zie je overigens meteen een prachtige PE voering inclusief ritssluiting verschijnen die – net zoals de buitenkant van de box – eveneens waterbestendig blijkt én verwijderbaar.

Hoewel de box heel wat pluspunten lijkt aan te bieden, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het hogere prijskaartje alsook zijn unieke design daar mogelijke verklaringen voor kunnen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: met een totale afmeting van 120 x 50 x 58 cm kan een binnenformaat van 111 x 41,5 x 47,5 cm worden beoogd alsook een totaal volume van 348 liter.

Materiaal: de box blijkt vervaardigd uit waterbestendig massief teakhout en werd aan de binnenkant voorzien van een – eveneens waterbestendige – PE voering met bijbehorende ritssluiting.

Onderhoud: doordat het hout werd behandeld met een speciale coating, kan hij perfect op het terras worden geplaatst. Verder kun je de voering verwijderen en grondig schoonmaken indien gewenst.

 

Nadelen:

Prijskaartje: mocht je interesse hebben in deze kussenbox, dan komt het erop aan om misschien iets meer budget te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kussenbox hout

 

7. Clp Odessa Tuinbox – Teak – Teak Lengte 120 cm, 235 liter // Clp

 

We sluiten het rijtje af met deze prachtige houten kussenbox van Clp die – net zoals het vorige exemplaar – uit duurzaam natuurlijk hout vervaardigd werd. Doordat het hout nadien met een speciale coating werd afgewerkt, kan de tuinkussenbox zonder problemen op het terras of elders buitenhuis worden geïnstalleerd.

De opbergkist kent hierbij een totale hoogte van 60 cm, een breedte van 120 cm en een diepte van 62 cm waardoor een binnenformaat kan worden beoogd van 47 x 100 x 50 cm én een bijbehorende capaciteit van 235 liter. Vind je de kist echter iets te klein, dan kun je hem nog in 2 andere formaten aankopen weliswaar rekening houdend met een navenant prijskaartje.

De prachtige teakhouten kist werd tot op heden nog niet beoordeeld wat het voor ons meteen een pak moeilijker maakt om jou verder advies te verschaffen omtrent de klantervaringen.

 

Voordelen:

Formaat: de kist kent een totale hoogte van 60 cm aangevuld met een breedte van 120 cm en een diepte van 62 cm. Dit garandeert een binnenafmeting van 47 x 100 x 50 cm én een volume van 235 liter. Je kunt de kist ook met een breedte van 140 of 160 cm aankopen indien gewenst.

Materiaal: het overgrote deel van de opbergkist blijkt vervaardigd uit behandeld waterbestendig teakhout. Het geheel werd aan beide zijkanten afgewerkt met roestbestendige messing handgrepen.

Handig in gebruik: de box is bijzonder handzaam om tuinkussens, tafelkleedjes en eventuele decoratie veilig in op te bergen en kan daarnaast ook als een extra zitplaats functioneren.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kussenboxen Koopgids

 

Ben je op zoek naar een stevige en uiterst kwalitatieve kussenbox dan zul je in eerste instantie versteld staan van het uitgebreide aanbod. Zo kun je kiezen uit verschillende formaten, materialen, uitvoeringen, designs en prijsklassens waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, willen wij jou de aanbeveling geven om de onderstaande koopgids alvast even door te nemen. Het maken van een keuze wordt vervolgens een fluitje van een cent wanneer je de verschillende kussenboxen met elkaar gaat vergelijken. Ga daarbij eventuele aanbiedingen en/ of promoties niet uit de weg aangezien het altijd aangenaam is om met een koopje huiswaarts te keren.

Het gebruiksgemak van een degelijke kussenbox

Een kussenbox is een handig gegeven om – zoals de naam doet vermoeden – tuinkussens veilig in op te bergen. Best wel handig zodra de zomermaanden ten einde lopen en koning winter geleidelijk aan zijn intrede maakt. Uiteraard kan een kussenbox ook gebruikt worden om tafelnappen, kleedjes en eventuele kleine decoratiespulletjes zonder problemen in op te bergen.

Afhankelijk van je wensen, verwachtingen en het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen, kun je vandaag de dag dan ook uit een ruim assortiment kussenboxen kiezen. Zo bestaan ze tegenwoordig in allerlei formaten, materialen, designs en prijsklassen wat ze voor eender welke bevolkingslaag goed toegankelijk maakt. De moeite waard dus om een investering op z’n minst even in overweging te nemen.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

Ben je uiteindelijk toch voor het idee gewonnen en besluit je te investeren in een degelijke kussenbox? Dan loont het in eerste instantie de moeite om te focussen op het formaat en de gebruikte materiaalsoorten weliswaar steeds het gebruiksgemak of de doelstelling in acht nemend. 

Zo wordt het formaat van de kussenbox – overigens steevast weergegeven in cm of meter – bepaald op basis van de combinatie tussen hoogte, lengte en breedte. Op basis daarvan kunnen we onder meer vierkante en rechthoekige kussenboxen van elkaar onderscheiden. Houd bij het bepalen van het formaat rekening met de tuinkussens en/ of andere tuin-decoratiestukken die je erin wilt opbergen. 

Eenmaal het formaat bepaald, is het minstens zo belangrijk om aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Alvorens een keuze te maken tussen bepaalde materialen is het misschien verstandig om eveneens rekening te houden met het gebruiksgemak? Is de kussenbox bedoeld om buitenshuis te gebruiken, dan is het verstandig om te kiezen voor weerbestendige en 100% waterdichte materialen. Denk onder meer aan duurzaam wicker; een soort van kunststof.

Daarnaast kan het lijstje van materialen verder worden aangevuld met onder andere bepaalde natuurlijke houtsoorten – al dan niet afgewerkt met een bepaalde gelakte weerbestendige coating – kunststof, rotan of plastic.

Opties, extra kenmerken en mogelijke prijskaartje

Wanneer je de verschillende kussenboxen met elkaar gaat vergelijken, zul je zien dat bepaalde exemplaren net iets meer mogelijkheden lijken aan te bieden. Sommige van deze opties kunnen best een meerwaarde betekenen en zijn bijgevolg het bekijken op z’n minst waard. Zo kan het handig zijn indien de kussenbox aan de binnenkant is afgewerkt met een – al dan niet uitneembare – waterdichte voering. Op die manier genieten je tuinspullen een soort van dubbele bescherming inzake de verschillende weersomstandigheden.

Daarnaast is het eveneens aangewezen om te kiezen voor een kussenbox die kan worden afgesloten met een apart hangslot. Let wel dat het hangslot bij heel wat kussenboxen niet standaard wordt meegeleverd waardoor je er zelf nog naar op zoek moet. 

Uiteraard zal dit alles een bepaald prijskaartje met zich meebrengen dat gevoelig blijkt voor dergelijke extra’s en uiterlijke kenmerken. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 20 à 35 euro tot maar liefst 150 euro of meer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES