Beste ligbed

Laatste update: 24.04.24

 

Ligbedden test van 2024

 

Een grote tuin of een beperkt balkonnetje? Een ligbed is altijd een goede keuze en aanbeveling. Het biedt je de mogelijkheid om na een lange stresserende werkdag even helemaal tot rust te komen. Wij helpen jou dan ook graag in de zoektocht naar het voor jou ideale ligbed. Daarvoor zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse ligbedden. We zijn onder andere uitgekomen bij de Rijoka Ligbed Lounge / Schommelstoel die gekenmerkt wordt door een degelijke afmeting van 148 x 69 x 85.  Ook wanneer je kiest voor het Schommelstoel Acaciahout ligbed, mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Daarbij oogt dit ligbed ook nog eens heel stijlvol en elegant.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ligbed Reviews – Top 5

 

 

Een ligbed kan wel heel ontspannend zijn om nog eventjes in de tuin te ontspannen of gewoon wanneer je op kampeer- of strandvakantie bent. Toch raden wij jou aan om uit te kijken naar het beste ligbed is dat niet alleen degelijk maar ook duurzaam is. Wij willen jou dan ook graag het advies geven om de 5 topproducten hieronder eens rustig te bekijken. Wie weet zit er zelfs wel een ligbed aanbieding tussen die volledig aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Rijoka Ligbed Lounge / Schommelstoel – Afmeting: 148 x 69 x 85 – Aluminium

 

In het rijtje van de 3 best beoordeelde hedendaagse ligbedden zul je zonder twijfel dit unieke exemplaar van Rijoka mogen verwachten. Het lounge-achtige ligbed met bijbehorend hoofdkussen – dat overigens ook wel wat weg heeft van een moderne schommelstoel – kent een totale afmeting van 148 x 69 x 85 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 9 kg.

Terwijl het onderstel voornamelijk uit lichtgewicht doch bijzonder stevig en duurzaam aluminium vervaardigd werd, heeft men voor de bekleding gekozen om te werken met een 100% weerbestendig textileen oppervlak. Hoewel het geheel best wel de moeite waard is en tegen een vriendelijk prijskaartje wordt aangeboden, is het belangrijk om weten dat de rugleuning niet verstelbaar is.

Desondanks reageren klanten uitermate tevreden en geven ze onder meer een positief advies over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Niet verwonderlijk dus dat het lounge ligbed een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren kreeg toegekend. 

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: prijs-kwaliteitsgewijs kunnen we stellen dat de Rijoka lounge tot de goedkope ligbedden behoort.

Materiaal: het aluminium onderstel wordt moeiteloos gecombineerd met een weerbestendige textileen oppervlak.

Formaat: het lounge-achtige ligbed met bijbehorend hoofdkussen kent een totale afmeting van 148 x 69 x 85 cm.

 

Nadelen:

Niet verstelbaar: jammer genoeg blijkt de rugleuning van dit ligbed niet verstelbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Schommelstoel Acaciahout

 

Met dit ligbed haal je zeker en vast een blikvanger in huis. Dit ligbed kun je eigenlijk ook beschouwen als een soort van schommelstoel. Ideaal dus om even te ontspannen met een goed boek en een heerlijke glaasje wijn.

Het ligbed is helemaal gemaakt uit het speciale acaciahout. Dit hout is niet alleen bijzonder sterk maar daardoor dus ook enorm duurzaam. Bovendien is het hout weerbestendig waardoor je het ligbed zowel binnen alsook buiten kunt plaatsen. De ergonomische ligpositie maakt het comfort alleen maar groter.

Uit één enkele review kunnen we opmaken dat de koper in kwestie niet zo heel tevreden was omtrent het materiaal. Toch is de duidelijk overgrote meerderheid van de gebruikers helemaal overtuigd. Het is niet alleen heel erg handig maar ook vooral comfortabel en gebruiksvriendelijk.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar eigenlijk ook naar een waar decoratiestuk? Dan lijkt dit prachtige ligbed alvast iets voor jou te zijn. Het ligbed functioneert een beetje zoals een typische standaard schommelstoel. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen:

Materiaal: zoals de naam doet vermoeden, is het ligbed vooral vervaardigd uit stevig natuurlijk acaciahout. Vandaar ook die typische donkerbruine kleur.

Weersbestendig: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken aangezien dit ligbed bestand is tegen eender welke weersomstandigheid.

Comfort: het ligbed wordt gekenmerkt door een uitgesproken ergonomische ligpositie die ondersteuning en comfort aanbiedt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een blik op de online beoordelingen toont voornamelijk heel wat positieve reacties van klanten aan. Echter blijkt één koper toch wel wat twijfels te hebben bij het gebruik van acaciahout.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Italiaans ligbed hout (teakolie) – Twistsand – Afmeting: 190 x 73 x 157 – Beukenhout

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een ligbed met zonnedak om in de tuin of langsheen het zwembad te plaatsen? En is budget daarbij van ondergeschikt belang? Dan loont het misschien de moeite om dit prachtige Italiaanse ligbed van Gamma S.r.l eens even onder de loep te nemen. 

Zo wordt het prachtige ligbed alvast gekenmerkt door een totale afmeting van 190 x 73 x 157 cm wat resulteert in een behoorlijk ruim liggedeelte van maar liefst 182 cm. Qua materialen heeft men voornamelijk gekozen om te werken met onder meer natuurlijk beukenhout in combinatie met een ijzersterke PVC/polyester bekleding. Het nodige bevestigingsmateriaal om het geheel stabiliteit en steun toe te kennen, bestaat dan weer uit RVS.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder wordt dit ligbed getypeerd door een verstelbare rugleuning en dito hoofdsteun. Zo kan de hoofdsteun in maar liefst 3 standen worden geplaatst waarbij de laagste stand overeenkomt met een volledig plat ligbed. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een handig zonnedak en handig opklapbare karakter. Ondanks de hoge prijs krijgt ook dit ligbed aan het zwembad een mooie 5 op 5 score.

 

Voordelen:

Formaat: het Italiaanse ligbed kent een totale afmeting van 190 x 73 x 157 cm.

Materiaal: het uit beukenhout vervaardigde frame wordt aangevuld met een stevige  PVC/polyester bekleding en de nodige RVS bevestigingsmaterialen.

Zonnedak: in tegenstelling tot heel wat andere ligbedden, blijkt dit exemplaar uitgerust met een bijbehorend zonnedak.

Gebruiksvriendelijk: het ligbed wordt verder aangevuld met een verstelbare rugleuning en een opklapbaar karakter.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tectake 401428

 

Dit handige ligbed is afkomstig van het bekende merk Tectake en is maar liefst 190 cm lang. De beige kleur is heel neutraal maar tegelijk toch best elegant en stijlvol. Indien je liever een blauw of een zwart ligbed wenst dan is dit ook mogelijk.

Dit model is helemaal gemaakt uit aluminium en is daardoor niet alleen stevig maar vooral ook heel licht. Dit maakt het iets gemakkelijker om het te verplaatsen. Bovendien kun je het ligbed ook inklappen na gebruik. Op die manier kun je het meenemen wanneer je bijvoorbeeld op kampeertrip vertrekt. Er is een zonnedak voorzien dat je ook kunt verstellen.

Volgens een enkele gebruiker zou het zonnedak niet zo gemakkelijk te verstellen zijn. Toch zijn de beide kopers helemaal overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid en de degelijkheid van dit ligbed.

Eén van de ligbedden van Tectake mocht alvast niet in het lijstje van topproducten ontbreken. Tectake is dan ook een bekend merk dat door heel wat kopers sterk gewaardeerd wordt en misschien zelfs als het beste merk wordt beschouwd. Het ligbed is te bekomen in diverse neutrale kleuren zoals beige, blauw en zwart.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van dit ligbed heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam en lichtgewicht aluminium.

Comfort: het is mogelijk om het ligbed dicht te klappen. Dat kan handig zijn om het ligbed na gebruik eventueel in het tuinhok of de garage op te bergen.

Zonnedak: in tegenstelling tot de andere ligbedden uit het lijstje, is dit product voorzien van een stevig verstelbaar zonnedak.

Gebruiksvriendelijk: een blik op de vele online beoordelingen toont aan dat de meerderheid van de klanten vindt dat het om een gebruiksvriendelijk product gaat.

 

Nadelen:

Niet makkelijk verstelbaar: volgens één koper zou het toch niet altijd even eenvoudig zijn om het ligbed te verstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Allibert Daytona 213720

 

Vanaf nu kun jij van een goed boek en misschien wel een heerlijke glaasje wijn genieten vanop dit ligbed van Allibert. Het is model is maar liefst 195 x 65 x 22 cm groot en heeft daardoor een vrij groot draagvlak.

Het ligbed is gemaakt uit stevig en duurzaam kunststof en is te verkrijgen in 2 verschillende doch neutrale kleuren. Verder is het mogelijk om de rugleuning te verstellen waarbij je kunt kiezen uit 4 mogelijke standen. Bij de aankoop krijg je er trouwens ook de zachte kussens bij.

Zodra we de online reviews raadplegen dan merken we een enorme verdeeldheid op. Voor sommigen blijkt dit een topproduct te zijn terwijl het voor anderen dat juist niet is. Laat je hierdoor dus niet afschrikken en oordeel vooral zelf.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit unieke ligbed, jou aanbevolen en geleverd door het bekende merk Allibert. Het ligbed wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 195 x 65 x 22 cm en biedt daardoor meteen een groter draagvlak aan. De moeite waard om het product even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Design: je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken tussen 2 beschikbare neutrale kleuren zoals grijs.

Toebehoren: op het moment dat je besluit het ligbed aan te kopen, krijg je er meteen een aantal zachte en comfortabele kussens bij.

Materiaal: het grootste gedeelte van het ligbed, met name het onderstel, is vervaardigd uit bijzonder kwalitatief en stevig kunststof.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijken er toch enkele klanten niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ligbedden koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam ligbed maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast wel helpen. We zijn even op onderzoek gegaan zodat we een overzichtje konden maken van een aantal belangrijke factoren. Indien je dus besluit om de beste ligbedden te gaan bekijken en vergelijken dan kan het een goede aanbeveling zijn om met deze elementen rekening te houden. Op die manier zul je merken dat de zoektocht naar het voor jou beste ligbed een pak makkelijker verloopt. Probeer te letten op het nut, het materiaal, de kenmerken en het eventuele prijskaartje ervan.

Het nut van een ligbed

Heb je zelf een al dan niet grote tuin? Dan kan een ligbed echt wel een goede aanbeveling zijn. Op die manier kun je op warme zomer-of lentedagen nog eventjes lekker in de tuin van een goed boek en een lekker glaasje wijn genieten. Uiteraard is een ligbed niet alleen voor in de tuin. Er zijn ook heel wat mensen die op een appartement wonen en over een dakterras beschikken. Ook in dat geval kan een ligbed een leuke aanvulling bieden.

Verder kan een ligbed ook best wel handig zijn wanneer je van plan bent om met vrienden of met het gezin op kampeervakantie te trekken. Zorg er dan wel voor dat je een ligbed uitkiest dat je eventueel kunt dichtvouwen. Op die manier heb je iets minder opbergruimte nodig en kun je het ligbed ook veel makkelijker onderweg meenemen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je besluit om een ligbed in huis te halen.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar het voor jou ideale ligbed dan zul je merken dat je ook rekening moet houden met de materiaalsoorten. Aangezien er tegenwoordig een ruime keuze aan ligbedden op de markt wordt aangeboden, is er ook een groot onderscheid te zien in de verschillende soorten materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een ligbed aankopen dat voor het grootste gedeelte uit aluminium vervaardigd is.

Aluminium heeft enerzijds de positieve eigenschap van bijzonder stevig en duurzaam te zijn. Anderzijds weegt aluminium ook weinig en is het dus makkelijker om op te tillen en het ligbed te verplaatsen. Verder zijn er ook ligbedden die vervaardigd zijn uit bijzonder duurzaam en stevig katoen. Katoen voelt heel zacht en comfortabel aan maar biedt ook voldoende stevigheid. Deze ligbedden uit katoen zijn vaak een soort van loungekussens.

Daarnaast zul je ook kunnen vaststellen dat heel wat ligbedden gemaakt zijn uit bijzonder stevige en duurzame houtsoorten. Denk maar aan het bijzonder unieke acaciahout. Dit is een natuurlijk houtsoort die heel wat stevigheid en stabiliteit garandeert en bovendien ook weerbestendig is. Je kunt dit soort ligbedden dan ook zonder problemen buiten in de tuin of op het terras plaatsen. Verder behoort ook kunststof tot de mogelijkheden.

 

Het prijskaartje

De verscheidenheid aan ligbedden en de gebruikte materiaalsoorten zorgen er natuurlijk ook meteen voor dat er heel wat verschillende prijskaartjes kunnen ontstaan. Zo kun je al heel wat goedkope ligbedden vinden van 45 euro of minder. Maar je hebt ook heel wat duurdere ligbedden. Het is natuurlijk allemaal een beetje afhankelijk van waar je nu precies zelf naar op zoek bent. Daarnaast is het ook een goed idee om voor jezelf uit te maken welk budget je er kunt aan uitgeven.

Het kan misschien een goed idee zijn om ook eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daar wordt vaak iets meer informatie gegeven omtrent een bepaald type ligbed. Je komt er ook wat meer te weten over de gebruikerservaring en dat is natuurlijk altijd best wel handig. Probeer ook eventuele promoties niet uit de weg te gaan. Het is altijd mogelijk dat e vroeg of laat een ligbed aanbieding tegenkomt.

Extra kenmerken en opties

Tenslotte is het ook een goed idee om eventjes aandacht te besteden aan de extra kenmerken of accessoires die er al dan niet worden bijgeleverd. Zo kan het altijd wel handig zijn indien je de rugleuning van je ligbed een beetje kunt aanpassen en verstellen. Een breder ligbed is ook altijd comfortabeler en biedt net iets meer stevigheid dan een dunner ligbed. Dit wil dus zeggen dat een breder ligbed vaak ook een grotere draagkracht heeft.

Als je het ligbed wilt meenemen naar de zee of wanneer je op kampeervakantie vertrekt dan kan het handig zijn indien je het ligbed kunt inklappen. Op die manier bespaar je heel wat opbergruimte en dat is natuurlijk altijd een voordeel. Je hebt ook heel wat ligbedden die over een zonnedak beschikken dat je dan ook kunt verstellen. Dit kan altijd handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een boek of tijdschrift leest. Uiteraard zal de prijs stijgen naarmate er meer opties aan verbonden zijn. Wees daarom aandachtig voor aanbiedingen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES