5 beste marterverjagers Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste marterverjagers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je een steenmarter in huis hebt of er zit er eentje onder de motorkap van je wagen, dan kan het diertje heel veel schade teweegbrengen. Gelukkig is er de marterverjager om deze beschermde diersoort op een vriendelijke manier te verjagen. We hebben voor jou alvast 3 exemplaren uitgezocht om eens de voor- en nadelen te bekijken. Je zou kunnen kiezen voor de Marterverjager 12V KEMO/TEG M208, een toestel dat met hoogfrequente tonen werkt om de marters te verjagen. Met de Marterverjager Auto 12V kies je echter voor een waar alternatief dat eenvoudig op de accu van je wagen, boot, motor of scooter aan te sluiten is. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste marterverjagers (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een diervriendelijke manier om een marter uit je tuin te houden, dan kunnen we het advies geven om een degelijke marterverjager aan te schaffen. Kies je voor een marterverjager op 220V? Of gaat je voorkeur uit naar een Isotronic marterverjager die je in de garage kunt plaatsen? We hebben voor jou alvast een lijst met 5 topproducten samengesteld. Neem even rustig de tijd om alle exemplaren te bekijken om er vervolgens de beste marterverjager uit te kiezen.

 

1. Marterverjager 12V Kemo Teg M208 – Marterbestrijder

 

Marderfix wordt door velen als het beste merk beschouwd voor apparaatjes die worden ingezet om marters en andere roofdieren op afstand te houden en/of te verjagen. Deze marterverjager Kemo/Teg kreeg in de reviews dan ook een zeer goede beoordeling voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Het apparaat werkt met een akoestisch signaal dat hoge frequentie tonen uitzendt die voor een marter, vos of andere roofdieren niet te harden zijn, maar voor een mens onhoorbaar blijken. Door het scherpe geluid met 85 dB slaan de dieren op de vlucht zodat je geen last meer zult hebben van doorgeknaagde kabels en dergelijke meer.

Daarnaast is de marterbestrijder geschikt om een werkingsgebied van ongeveer 40 m2 te overbruggen met een radius van 140° waardoor hij heel geschikt is om in een woning, garage of loods te plaatsen. Dit toestel werkt bovendien op een 12V batterij en kan tevens op de voeding van de wagen worden aangesloten. 

 

Voordelen:

Toepassing: door zijn wijde actieradius van 140° en het werkingsgebied van 40 m2 is dit apparaat ideaal om in een grote loods, garage of woning te gebruiken.

Werking: het toestel werkt met een ultrahoge frequentie met 85 dB die voor de dieren een hels geluid is.

Voeding: de marterverjager kan op de accu van de wagen worden aangesloten of werkt met een 12 V batterij zodat je hem ook in ruimtes kunt plaatsen waar geen stroomvoorzieningen zijn.

De prijs: de handige marterbestrijder valt in de middelste prijsklasse waardoor hij tamelijk goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Niet weerbestendig: het apparaat is niet waterdicht en kan bijgevolg enkel in een droge en/of beschutte ruimte worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Carsa® Marterverjager Auto 12V – Muizenverjager

 

Of je met deze marterverjager auto ook meteen voor een aanbieding, laat staan één van de goedkope marterverjagers uit het rijtje kiest, valt misschien te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten tevreden met de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom, de moeite waard dus om deze – misschien wel populairste – marterverjager eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de 12V marterverjager van Carsa in eerste instantie gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 2,1 x 11,4 x 6,7 cm wat het gebruiksgemak én de uiteindelijke installatie alleen maar ten goede komen. Met behulp van een meegeleverde stroomkabel, kun je het apparaatje eenvoudig op de accu van je wagen, boot, tractor of motor aansluiten waarna een variabele frequentie tussen 22 en 45 kHz wordt uitgestuurd. Het gebruik van de variabele frequentie zorgt ervoor dat de diertjes zich niet aan het ultrasone geluid gaan aanpassen. Bovendien is dit apparaatje niet alleen geschikt om marters te verjagen maar kan het ook ander ongedierte zoals spinnen, muizen en ratten aanpakken.

De marterverjager blijft probleemloos functioneren tot het voertuig in kwestie in beweging komt waarna het apparaatje automatisch afslaat. Kortom, ben je op zoek naar een diervriendelijke manier om het marterprobleem aan te pakken? Dan heeft Carsa alvast een goede oplossing voor u klaar.

 

Voordelen:

Voeding: de marterverjager kan met behulp van een meegeleverde stroomkabel op de accu van je wagen, tractor, boot of motor worden aangesloten.

Diervriendelijk: het apparaatje stuurt ultrasone geluiden uit die de diertjes op afstand houdt, zonder ze te pijnigen of doden.

Frequentie: bij correct gebruik zal de marterverjager een variabele frequentie tussen de 22 en 45 kHz uitsturen.

 

Nadelen:

Handleiding: houd er rekening mee dat de handleiding momenteel alleen maar in het Engels beschikbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Marterverjager – Muizenverjager – Ultrasone binnen & buiten – Steenmarter verjager auto 

 

De Altho marterverjager valt in de laagste prijsklasse waardoor hij in bijna elk budget past. Hij kreeg trouwens een zeer goede score van 4,5 sterren waaruit blijkt dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

Door deze marterverjager in je woning, in de tuin of onder de motorkap van je wagen te installeren, zullen marters, muizen en ander ongedierte worden verjaagd en op een afstand worden gehouden zodat ze geen schade kunnen aanrichten. Het toestel werkt bovendien op batterijen, de accu van de auto en kan daarnaast ook door middel van een USB-adapter op de netstroom worden aangesloten.

Het diervriendelijke apparaat functioneert met een hoge geluidsfrequentie die voor het ongedierte ondraaglijk is. Dankzij de variabele frequentie en sterkte worden dieren het geluid niet gewoon waardoor het toestel effectief zijn nut blijft hebben. 

 

Voordelen:

Functioneel: deze marterbestrijder houdt door zijn variabele ultrasone frequentie alle ongedierte weg en zal de reeds aanwezige marters, muizen, ratten en dergelijke meer verjagen zodat je woning, tuin en aanpalende gebouwen worden beschermd.

Voeding: doordat deze marterverjager zowel op batterijen als op de accu van de wagen en op netstroom werkt, kun je het toestel binnen en buiten plaatsen.

Diervriendelijk: de steenmarter is een beschermde diersoort en kan bijgevolg met dit apparaat op een diervriendelijke manier worden verjaagd.

Het prijskaartje: de Altho marterbestrijder valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Efficiëntie: slechts één klant twijfelt aan de efficiëntie van dit toestel omdat de steenmarter na 24 uren gebruik nog steeds aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kattenverjager – Kattenschrik – Muizenverjager – Vogelverjager – Marterverjager 

 

Deze marterverjager blijkt het meest efficiënte en populairste toestel te zijn om katten, muizen, vogels en marters op een diervriendelijke manier te verjagen. In de reviews kreeg hij dan ook een uitstekende beoordeling met 4,7 sterren voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

De ultrasone marterverjager heeft een actieradius van 2 x 110° graden waardoor hij een ruime oppervlakte tot wel 254 m2 vrij van ongedierte zal houden. Door zijn bewegingssensoren zal hij tot op 9 m bewegingen detecteren waarna hij hoge frequentie geluiden gaat uitsturen om de dieren weg te jagen.

Daarnaast werkt het waterdichte toestel op zonne-energie waardoor hij heel zuinig is. Wanneer er even wat minder zon is, kun je bovendien de 3 oplaadbare AA-batterijen door middel van de meegeleverde USB-kabel opladen zodat je hem steeds kunt gebruiken. Hij is trouwens onderaan voorzien van een stevige grondpin waarmee je hem voorzichtig in de grond kunt duwen.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het toestel is voorzien van een grondpin waarmee je hem gemakkelijk in de aarde kunt duwen zodat hij stevig vaststaat.

Ultrasonisch: er kunnen 5 verschillende geluidsfrequenties worden geselecteerd waardoor je een bepaalde sterkte kunt uitkiezen om katten, muizen, marters en ander ongedierte op een diervriendelijke manier te verjagen.

Bereik: het hoogfrequentie geluid heeft een wijd bereik van 2 x 110° waarmee hij een ruime oppervlakte van 254 m2 beschermt.

Werking: dit handige toestel werkt op zonne-energie en daarnaast kunnen de 3 AA batterijen met de meegeleverde USB-kabel op een voedingsbron worden opgeladen. Hij is tevens voorzien van bewegingssensoren die dieren vanop een afstand van 9 m detecteert.

 

Nadelen:

De prijs: deze ongediertebestrijder heeft de duurste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Pest-Tech ,Supersonisch Flash Kattenverjager ,Dubbel Zender , Groter Bereik 

 

De Pest-Tech marterverjager is een waar staaltje van knowhow. Dit is het eerste toestel dat zowel met ultrasonische- als met sonische geluidsgolven werkt waardoor hij nog meer effect heeft.  De sonische geluidsgolven zijn door mens en dier te horen en de ultrasone geluiden worden enkel door het ongedierte opgemerkt.

Beide geluidsgolven kunnen trouwens gelijktijdig worden ingeschakeld om de meeste efficiëntie te bereiken. Bovendien heeft de dubbele zender wisselende frequentietonen waardoor de dieren niet aan het geluid zullen wennen en zich dan ook niet op jouw terrein zullen wagen. Daarnaast werkt hij eveneens met lichtflitsen waarmee de dieren al van op een verre afstand worden verjaagd.

Verder beschikt hij over een infrarode bewegingssensor waarmee ongedierte vanop een afstand van 9 m in een straal van 120° wordt gedetecteerd. Het toestel werkt overigens op zonne-energie of je kunt de oplaadbare accu ook met een USB-kabel op netstroom laten opladen. In de reviews merken we dat de mensen heel tevreden zijn en dit apparaat sterk aanraden.

 

Voordelen:

Effectief: door de combinatie van de ultrasonische- en sonische geluidsgolven samen met de lichtflitsen worden alle ongewenste bezoekers op een veilige afstand gehouden.

Plaatsing: dit waterdichte toestel kan zowel binnen als buiten worden geplaatst om ongedierte te bestrijden.

Bewegingssensor: hij is voorzien van een infrarode bewegingssensor die bewegingen en lichaamswarmte detecteert waarna het apparaat in werking treedt.

Voeding: de oplaadbare batterijen kunnen door middel van een USB-kabel of met zonne-energie worden opgeladen.

 

Nadelen:

Lichtflitsen: een klant maakt de opmerking dat de lichtflitsen enkel werken als het toestel in de hoogste stand (5) met het ultrasonisch geluid is ingesteld. Echter, om poezen weg te houden is de 2de stand al voldoende terwijl stand 5 ook vogels en andere dieren afschrikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Marterverjagers Koopgids

 

Als je op zoek bent naar een diervriendelijke manier om een marter te verjagen, dan kunnen we de aanbeveling geven om in een degelijke marterverjager te investeren. Tijdens je zoektocht zul je al gauw merken dat er verschillende soorten marterbestrijders bestaan. Maar hoe werkt een dergelijk apparaat nu eigenlijk en hoe moet je hem gebruiken? Neem even rustig de tijd om de diverse mogelijkheden te bekijken en te vergelijken alvorens je er eentje uitkiest die aan al jouw wensen voldoet. Laat hierbij de interessante aanbiedingen zeker niet zomaar aan je voorbijgaan.

Wat is het nut van een marterverjager en hoe werkt hij

Wanneer je in een bosrijke of groene omgeving woont, komt het wel eens voor dat er een steenmarter in je tuin, huis of onder de motorkap kruipt. Het is dan ook raadzaam om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken voor hij al te veel schade kan aanrichten. Een steenmarter heeft een heel smalle lichaamsbouw waardoor hij zich enorm dun kan maken om door kleine gaten ergens binnen te dringen.

Ze staan erom bekend dat ze graag in het konijnen- of kippenhok kruipen om de dieren dood te bijten of de eieren te roven. Wanneer ze onder je motorkap zitten knagen ze de kabels door waardoor je heel wat schade aan je wagen kunt hebben. Als je een steenmarter in huis hebt, zal die zich in de spouwmuren, op zolder of in een kruipruimte onder je woning nestelen. Tijdens de nacht gaat hij op rooftocht waarbij hij zich niet ontziet om een elektrische kabel door te knagen om zijn doel te bereiken.

De meeste toestellen die worden verkocht werken met ultrahoge geluidstonen van 12 kHz. Deze ultrasone geluiden worden elke 30 seconden uitgezonden en zijn voor de mens niet hoorbaar. Echter, voor een marter is dit een hels geluid waardoor hij op de vlucht slaat. De beste apparaten hebben trouwens een bewegingssensor waarmee het geluid plots zal aangaan als de marter er voorbij passeert. Dit heeft nog een groter schrikeffect dan een toestel dat een constant monotoon geluid uitzendt.

 

De verschillende soorten marterverjagers

We kunnen de marterverjagers in 3 categorieën onderverdelen. Het toestel dat meestal ergens binnen wordt gebruikt is de marterverjager die met hoogfrequentie of ultrasoon geluid werkt. Je kunt dit apparaat op de netstroom aansluiten waarna hij met regelmaat hoge tonen gaat uitsturen waardoor de marter wordt afgeschrikt.

De marterverjager om buiten te gebruiken werkt op een gelijkaardige manier en haalt zijn stroom meestal uit zonne-energie of uit een oplaadbare batterij. Bij de apparaten voor buitengebruik heb je ook de mogelijkheid om met een vossenverjager/marterverjager te werken. Een dergelijk toestel is voorzien van ledlampjes die op een willekeurig ritme gaan knipperen zodat marters, vossen en andere roofdieren de indruk hebben dat er iemand aanwezig is.

Tenslotte is er de marterverjager om onder de motorkap te plaatsen en die werkt in de meeste gevallen met een oplaadbare batterij of hij kan met kabels op de accu van de wagen worden aangesloten. Er  bestaan trouwens ook speciale sprays om de steenmarter uit de buurt te houden en/of te verjagen maar deze blijken minder efficiënt te zijn.

Voor welke dieren kun je een marterverjager nog gebruiken 

Omdat de meeste roofdieren heel gevoelige oren hebben, kan een marterverjager ook worden gebruikt om andere dieren af te schrikken. Zo kun je hem aanwenden om wilde katten, vossen en honden uit je tuin te houden. Daarnaast is een dergelijk toestel heel geschikt om ratten, muizen en zelfs muggen en andere insecten op een afstand te houden. Kortom, alle dieren die de ultrahoge fluitsignalen kunnen waarnemen worden door een marterverjager afgeschrikt.

Bij het gebruik van een ultrasone marterverjager moet je ermee rekening houden dat ook jouw huisdieren hierdoor kunnen op de vlucht slaan. Wanneer je zelf een hond of een poes hebt, kies je dus beter voor een apparaat met ledlampjes of een marterverjager spray. Hoe je een dergelijk apparaat ook gebruikt, hij heeft ook effect op andere diersoorten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES