Beste mobiel toilet

Laatste update: 24.04.24

 

Mobiele toiletten test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam mobiel toilet? Maar kun je door de bomen het bos niet meer zien? Dan zijn wij er om jou verder op weg te helpen. Zo geven wij in onze koopgids een aantal handige tips en richtlijnen die nuttig van pas kunnen komen tijdens de zoektocht naar een mobiel toilet. Verder kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Daarin stellen we jou de 3 best beoordeelde mobiele toiletten aan jou voor. Zo blijkt de Thetford Porta Potti Qube 365 alvast een uitstekende keuze te zijn. Het is een chemisch toilet dat je makkelijk kunt meenemen wanneer je bijvoorbeeld besluit om op kampeervakantie te vertrekken. Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de Thetford Porta Potti Qube 165. Dit mobiele toilet is bijzonder handig omdat het op een basismodel lijkt. Je kunt dus genieten van een vrijwel normale standaard zithoogte.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mobiel toilet Reviews – Top 5

 

 

De gedachte dat er geen toilet aanwezig is, is misschien voor jou al genoeg om die kampeertrip met vrienden af te zeggen. Of mensen die door ziekte niet langer durven buiten komen uit angst dat er geen toilet in de nabije omgeving aanwezig is. Daarom hebben we enkele van de betere mobiele toiletten samengevat in een top 5.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Thetford Porta Potti Qube 365

 

De Thetford Porta Potti Qube 365 wordt beschouwd als één van de betere mobiele chemische toiletten. Ideaal voor wie bijvoorbeeld gaat kamperen of voor wie problemen heeft met de riolering.

De mobiel toilet aanbieding beschikt over een afvaltank met een capaciteit van 21 liter en een spoeltank die een capaciteit heeft van 15 liter. Bovendien beschikt het mobiele toilet over een snelkoppeling die ervoor zorgt dat je de afvaltank snel en eenvoudig van het product kunt afkoppelen. Er is bovendien ook een schenktuit, een ontluchtingsknop en een zuigerpomp aanwezig. Het toilet heeft een witte kleur en is gemaakt uit kunststof. Het weegt ongeveer 4 kg.

Uit de reviews blijkt dat de meeste gebruikers een positief advies geven over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. Het is bovendien gebruiksvriendelijk en voldoet volledig aan de verwachtingen. Toch vind één gebruiker dat het niet zo eenvoudig in elkaar te zetten is.

Ben jij op zoek naar een mobiel toilet? Er wordt veel aangeboden en je moet een keuze maken. Dat kan eenvoudig door de onderstaande top 5 te vergelijken. Hierbij blijkt dat Thetford mogelijk het beste merk is voor de wat luxere mobiele toiletten. Kijk even naar bijvoorbeeld deze.

 

Voordelen:

Afvaltank: hij beschikt over een royale afvaltank van 21 liter.

Waterreservoir: Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter dus je hoeft niet zo vaak bij te vullen.

Snelkoppeling: de afvaltank is voorzien van een snelkoppeling. Hiermee kun je heel efficiënt de afvaltank afnemen.

Gewicht: met een gewicht van 4 kg is hij zeker niet zwaar en neem je hem ook eenvoudig mee.

 

Nadelen:

Montage: hoewel eigenlijk alle beoordelingen erg lovend zijn, is er één koper die aangaf dat hij de montage wat lastig vond.

Budget: het is niet het mobiel toilet met de laagste prijs. Het is dus voor jou de vraag of deze na vergelijking met de andere producten binnen je budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Thetford Porta Potti Qube 165

 

Dit chemische toilet van het merk Thetford Porta Potti Qube 165 is een basismodel met een normale zithoogte dat ideaal is voor de kampeerfanaat. Het is gemaakt uit kunststof en plastic en heeft een witte kleur.

Het mobiele toilet beschikt net zoals het vorige product over een afvaltank met een capaciteit van 21 liter en een spoeltank van 15 liter. In tegenstelling tot de Thetford Porta Potti Qube 365 werkt het spoelsysteem op basis van handbediening met balgpomp. Het toilet is voorzien van een schenktuit die op de afvaltank bevestigd is en een beluchtingsknop waardoor je de tank spatvrij kunt legen.

De meeste gebruikers zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. Het is makkelijk te reinigen en mee te nemen en dus zeer gebruiksvriendelijk. Toch zijn niet alle kopers overtuigd. Het product voldoet niet echt aan de verwachtingen en de handleiding is niet altijd duidelijk.

Wil je toch een wat luxer mobiel toilet, dan zou dit bij uitstek jouw keuze kunnen worden. Je zou dus in ieder geval even naar de voor- en nadelen moeten kijken en dit product zeker meenemen in je uiteindelijke keuze. Ook moet je je afvragen of je een mobiel toilet voor tijdelijk of langdurig gebruik zoekt.

 

Voordelen:

Zithoogte: de hoogte van dit mobiel toilet komt bijna overeen met die van een vast toilet.

Beluchtingsknop: dit mobiel toilet beschikt over een beluchtingsknop. Door middel hiervan laat het toilet zich spatvrij reinigen.

Reiniging: het toilet bestaat volledig uit kunststof en laat zich daarmee heel eenvoudig schoonmaken.

 

Nadelen:

Niveauaanduiding: in tegenstelling tot het eerder beschreven mobiel toilet beschikt dit toilet niet over een indicatie om het inhoudsniveau van de afvalbak aan te geven.

Gebruiksaanwijzing: hoewel er nauwelijks negatieve punten genoemd worden door kopers, merkt één klant op dat de gebruiksaanwijzing voor hem niet helemaal duidelijk was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Thetford Porta Potti Qube 145

 

Het Thetford Porta Potti Qube 145 is een chemisch toilet, ideaal voor wie op vakantie vertrekt.

Het mobiele toilet beschikt over een snelkoppeling waarmee je snel en efficiënt de afvaltank van het toestel kunt ontkoppelen. Daarnaast is er ook een draaibare schenktuit en een ontluchtingsknop voorzien. In tegenstelling tot de vorige twee producten van het merk Thetford Porta Potti Qube heeft dit product een afvaltank met een capaciteit van 12 liter. De spoeltank heeft een capaciteit van 15 liter en het spoelsysteem werkt op basis van een balgpomp. Het mobiele toilet heeft een witte kleur en weegt slechts 3,6 kg.

De kopers raden dit product sterk aan omwille van zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een compact toilet dat makkelijk te reinigen is en dus zeer handig in gebruik is. Ideaal voor wie gaat kamperen of gewoon tijdens eventuele verbouwingen.

Wederom een mobiel toilet uit het assortiment van Thetford. Op basis van het aantal zeker positieve beoordelingen zou je bijna denken dat dit de populairste is uit onze top 5. Daarbij is hij ook in deze serie van Thetford het mobiel toilet met de laagste prijs.

 

Voordelen:

Snelkoppeling: de afvaltank beschikt over een snelkoppeling. Hiermee kun je de afvaltank heel makkelijk en efficiënt verwijderen.

Gewicht: dit mobiel toilet weegt slechts 3,6 kg. Daarmee laat hij zich erg eenvoudig verplaatsen.

Reiniging: Dit mobiel toilet is ook geheel vervaardigd uit kunststof en je kunt het dan ook heel makkelijk reinigen.

 

Nadelen:

Hoogte: hoewel het overgrote deel van de kopers zich heel positief heeft geuit over dit product, vindt één koper de hoogte iets te gering.

Gebruiksvriendelijkheid: ook hiervoor geldt dat slechts één koper van mening is dat dit mobiele toilet niet zo gebruiksvriendelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Reliance Luggable Loo

 

De mobiel toilet aanbieding van het merk Reliance is een draagbaar toilet dat eruit ziet als een gewone emmer. Kortom ideaal voor als je onderweg bent of gewoon voor een kampeertrip.

Het product is voorzien van een traditionele WC-bril die vastgemaakt is met scharnieren. Het mobiele toilet beschikt ook over een deksel dat ervoor zorgt dat nare geurtjes geen kans krijgen. Daarnaast is er ook een handgreep voorzien waarmee je het toilet eenvoudig kunt verplaatsen.  Het toilet is gemaakt uit kunststof en weegt ongeveer 1,3 kg. De afvaltank heeft een capaciteit van 19 liter.

Het product laat geen geurtjes na, is makkelijk te reinigen en dus geven de meeste gebruikers een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Wil je nou niet al te veel geld uitgeven aan een mobiel toilet. Dan zou dit voor jou wel eens een hele leuke aanbieding kunnen zijn. Het is een heel efficiënt toilet dat precies doet wat het moet doen en dat ook nog eens tegen een vriendelijke prijs. Kijk maar even of jij hiervoor zou gaan.

 

Voordelen:

Mobiliteit: dit mobiele toilet beschikt over twee handgrepen. Hiermee kun je hem heel eenvoudig verplaatsen.

Ongewenste geurtjes: dit toilet met de vorm van een gewone emmer heeft een afsluitbaar deksel dat ervoor zorgt dat je het toilet niet ruikt.

Prijskaartje: dit leuke prijskaartje kan ervoor zorgen dat hij prima binnen jouw budget past

Reiniging: ook dit toilet is vervaardigd uit kunstof en laat zich dan ook heel makkelijk schoonmaken.

 

Nadelen:

Opening: hoewel de meningen van klanten over het algemeen heel lovend zijn, is er één gebruiker die de opening wat aan de krappe kant vond.

Deksel: één koper heeft aangegeven dat hij wat problemen heeft ondervonden met het deksel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Reliance toiletemmer

 

De Reliance toiletemmer is één van de goedkope mobiele toiletten.  Het product is gemaakt uit kunststof en weegt een kleine 1,3 kg.

Het is een draagbaar toilet dat eruit ziet als een gewone emmer maar beschikt over een traditionele WC-bril. Deze bril is tevens vastgemaakt door middel van scharnieren. Het product beschikt over een deksel dat vieze luchtjes achterwege houdt, ideaal voor wie gaat kamperen.

De meeste kopers geven een positief advies over dit product en zijn tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het product is makkelijk te reinigen, zit comfortabel en is gemakkelijk mee te nemen. Kortom zeer gebruiksvriendelijk. Uit één review blijkt dat de emmer iets hoger zou mogen zijn.

Nog een toiletemmer uit de serie van Reliance. Als jij een toiletemmer zoekt die je makkelijk mee kunt nemen naar het strand of naar de camping, dan kan dit jouw favoriet zijn.

 

Voordelen:

Ongewenste geurtjes: Deze toiletemmer is voorzien van een deksel zodat onaangename geurtjes in de emmer blijven.

Gewicht: met zijn geringe gewicht van slechts 1,3 kg is hij heel makkelijk mee te nemen.

Reiniging: ook deze toiletemmer is vervaardigd uit kunststof en laat zich daarom ook heel makkelijk schoonmaken.

Prijskaartje: met een heel leuk prijskaartje is dit een toiletemmer die ongetwijfeld binnen jouw budget past.

 

Nadelen:

Hoogte: hoewel deze toiletemmer heel erg positief wordt beoordeeld door kopers, is er één die van mening is dat de emmer iets te laag is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mobiele toiletten koopgids

 

Een mobiel toilet kan een luxe zijn als je voor het eerst op kampeervakantie vertrekt. Doordat er momenteel zoveel opties zijn is het niet altijd gemakkelijk een goede keuze te maken. Daarom hebben wij een aantal factoren besproken opdat jij uit de beste mobiele toiletten zou kunnen kiezen. Let daarbij zeker op het nut, de verschillende soorten mobiele toiletten en de werkwijze ervan. Zo kun jij misschien wel een mobiel toilet aanbieding spotten.

Het nut van een mobiel toilet

Het is misschien niet zo aangenaam om over een mobiel toilet te babbelen. Toch hebben de meeste mensen er reeds van gebruik gemaakt. Denk maar aan de vele festivalmomenten of openluchtconcerten. Deze toiletten zijn niet helemaal hetzelfde zoals we die thuis kennen. Toch bieden ze je de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. En dit op een plaats waar er eigenlijk helemaal geen sanitaire voorzieningen mogelijk zijn.

Een mobiel toilet kun je verder ook gebruiken tijdens de verbouwingen. Wanneer je een huis bouwt of verbouwt dan is het mogelijk dat er nog geen toilet geïnstalleerd is. Een mobiel toilet kan dan zeker en vast een aanbeveling zijn. Zo kun jij dit mobiele toilet ook gebruiken als je bijvoorbeeld problemen hebt met de sanitaire voorzieningen bij je thuis. In afwachting van de reparaties kun je je behelpen met zo een mobiel toilet.

Doordat een mobiel toilet vaak compact is en niet zoveel weegt, kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Als je dus van plan bent om voor de eerste keer op kampeertrip te gaan, dan kun jij dit mobiele toilet gerust meenemen. Op die manier heb je toch nog een heel klein beetje extra comfort. Kortom er zijn heel wat situaties waarin je dit product zou kunnen gebruiken.

 

Werkwijze van een mobiel toilet

Een mobiel toilet wordt door sommige mensen ook vaak een chemisch toilet genoemd. Dit komt doordat de werkwijze toch net iets anders is dan een gewoon normaal toilet. Een mobiel toilet zal bijvoorbeeld gebruik maken van chemicaliën om uitwerpselen door te spoelen. De chemicaliën zorgen er verder voor dat je mobiel toilet meteen ontsmet wordt en het toch zo hygiënisch mogelijk blijft. Een normaal toilet gebruikt gewoon water om alles door te spoelen.

Deze chemicaliën bevinden zich bij elke mobiel toilet in een apart reservoir. Deze chemicaliën zijn over het algemeen heel vaak ammoniakverbindingen. Hierdoor wordt het afval niet alleen afgebroken maar wordt het ook min of meer reukloos gemaakt. Daarnaast zorgen de chemicaliën voor een degelijk onderhoud. Houd er wel rekening mee dat het niet helemaal hetzelfde is als een gewoon toilet. De kans op bacteriën bij een mobiel toilet is nog net iets groter dan bij een gewoon standaard toilet.

Eenmaal het reservoir van je mobiele toilet vol is dan hoef je die enkel maar te legen. Vervolgens kun jij het mobiele toilet opnieuw gebruiken. Besef wel dat je de inhoud van het reservoir niet om het even waar kunt legen. Dit komt hoofdzakelijk door de chemicaliën die hierbij gebruikt worden.

Soort mobiel toilet

Net zoals met heel veel zaken kun je ook hier een ruime keuze aan verschillende modellen verwachten. Je hebt mobiele toiletten in alle maten, gewichten en soorten. Ook de inhoud van de tanks kan verschillen van model tot model. Het is daarom belangrijk dat je grondig de aanbiedingen gaat vergelijken alvorens een keuze te maken.

Het meest simplistische model ziet er eigenlijk uit als een gewone emmer maar dan iets verfijnder. Toch heb je ook mobiele toiletten die net iets meer luxe bieden en die gebruik maken van een reservoir. Deze modellen bestaan vaak uit 2 belangrijke delen. Het eerste gedeelte beschikt over een spoelwatertank, een toiletpot en een toiletbril die je er kunt afnemen. Het tweede en dus onderste gedeelte is dan wat men noemt de afvaltank. Beide delen kun je snel en eenvoudig van elkaar halen zodat je de tank kunt legen.

Het zal je natuurlijk niet verwonderen dat je de luxe mobiele toiletten niet bij de goedkope mobiele toiletten zult kunnen terugvinden. Daarnaast kunnen de mobiele toiletten verschillen qua tankgrootte. Er zijn toiletten met een compacte tankgrootte en er zijn exemplaren die iets meer capaciteit hebben. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over wat je verwachtingen precies zijn. Houd ook rekening met de reden waarvoor jij een mobiel toilet aankoopt. Dit kan je helpen om iets gerichter op zoek te gaan. Het kan ook helpen om even een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers geplaatst hebben bij de producten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES