7 beste onkruidverwijderaars Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste onkruidverwijderaars – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je het overtollige onkruid meer dan zat? Dan loont het alvast de moeite om te investeren in een degelijke onkruidverwijderaar. Welk apparaat je uiteindelijk mee naar huis neemt, is niet alleen afhankelijk van je eigen wensen en verwachtingen maar ook van de plaats waar het onkruid zich bevindt en de totale oppervlakte die moet worden behandeld. Om het voor jou allemaal wat eenvoudiger te maken, zetten we enkele toppertjes in de kijker. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Synx Tools Onkruidborstel met schraper die in de kijker loopt vanwege zijn toegankelijke prijskaartje. Daartegenover staat de Eurom 2-in-1 elektrische onkruidbrander die dan weer een schot in de roos blijkt als je middelgrote tot grote oppervlaktes wilt behandelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste onkruidverwijderaars (Reviews) van 2024

 

Last van heel wat vervelend onkruid? Dan is een onkruidverwijderaar de best mogelijke aanbeveling. Of je daarbij kiest voor één van de populairste elektrische onkruidverwijderaars, een bosmaaier onkruidverwijderaar dan wel een accu onkruidverwijderaar of een onkruidverwijderaar op steel is vooral afhankelijk van het type onkruid, de plaats en de totale oppervlakte. Bekijk alvast de 7 toppertjes inclusief het advies uit de online reviews alvorens er voor jou de beste onkruidverwijderaar uit te kiezen. En wie weet ga je wel voor een leuke aanbieding, het beste merk of één van de vele goedkope of laagst geprijsde artikelen uit het rijtje.

 

Onkruidverwijderaar 

 

1. Synx Tools Onkruidborstel met schraper + Extra Borstel met schraper – Onkruidverwijderaar

 

Heb je heel wat onkruid tussen de tegels van het terras of je oprit opgemerkt? En ben je op zoek naar een geschikte oplossing om komaf te maken met het steeds opnieuw opkomende onkruid? Dan weten wij misschien wel raad. Hoewel het gebruik van schoonmaakazijn om onkruid te verdelgen nog steeds voorhanden is, kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een onkruid borstel, een onkruidverwijderaar op steel of een elektrische onkruidverwijderaar.

Met de Synx Tools onkruidborstel – inclusief bijbehorende schraper én extra borstel met schraper – kies je voor een milieuvriendelijke én betaalbare oplossing om onkruid te verwijderen. Deze unieke onkruidverwijderaar blijkt daarbij vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen gaande van een houten steel tot een roestbestendig verzinkt stalen krabhaakje. Het product kent hierbij een maximale hoogte van 160 cm waardoor je je niet hoeft te bukken tijdens het verwijderen van het onkruid.

Het mag dan wel geen elektrisch aangedreven exemplaar zijn zoals de Karcher onkruidverwijderaar binnen dit segment, toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit wat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Materiaal: de steel van de onkruidverwijderaar is vervaardigd uit duurzaam hout en wordt gecombineerd met een krabhaakje uit stevig verzinkt staal dat overigens ook nog eens 100% roestbestendig is.

Formaat: de onkruidborstel kent een maximale lengte van 160 cm waardoor je je niet hoeft te bukken tijdens de werkzaamheden.

Verpakkingsinhoud: de onkruidborstel bestaat uit een 160cm lange steel in combinatie met 2 afzonderlijke houders met bijbehorend krabhaakje.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt hem alvast bijzonder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Niet elektrisch: in tegenstelling tot de Kärcher onkruidverwijderaar die we zo meteen bespreken, wordt dit exemplaar van Synx Tools niet elektrisch aangestuurd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eurom onkruidverwijderaar

 

2. Eurom 2-in-1 elektrische onkruidbrander // Vermogen: 2000 watt

 

Moet er best wel wat onkruid verwijderd worden, dan kijk je beter uit naar een elektrisch aangedreven onkruidbrander zoals dit veelzijdige apparaat van Eurom. De Eurom onkruidbrander dient – met behulp van het 1,75 meter lange snoer – op het stroomnet te worden aangesloten, rekening houdend met een aansluitspanning van 220-240V. Eenmaal correct aangesloten, kan een ruim vermogen tot maar liefst 2000 watt worden bereikt over een vermogensselectie van respectievelijk 60 en 650ºC.

De onkruidbrander is daarbij voorzien van een uit kunststof vervaardigd omkasting en kent een lengte van 95 cm in combinatie met een breedte van 10 cm en een hoogte van 13 cm. Het geheel wordt afgewerkt met een handige aan/ uitschakelaar en een betrouwbare oververhittingsbeveiliging.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie van het apparaat. Niet verwonderlijk dus dat de Eurom 2-in-1 onkruidbrander met een mooie score van 5 sterren werd beloond.

 

Voordelen:

Voeding: de onkruidverwijderaar wordt elektrisch aangedreven en dient daarvoor op het stroomnet te worden aangesloten rekening houdend met een invoerspanning van 220-240 Volt.

Vermogen: bij correct gebruik kan hij een ruim maximaal vermogen garanderen van 2000 watt verdeeld over verschillende standen.

Veiligheid: de aan/ uitschakelaar wordt aangevuld met een betrouwbare oververhittingsbeveiliging.

Prijskaartje: het prijskaartje van dit apparaat valt best wel mee wetende dat het een elektrisch aangestuurde onkruidbrander betreft.

 

Nadelen:

Gebruiksgemak: deze onkruidbrander is uitermate geschikt om onkruid/ mos van tussen de stoeptegels en terrasstenen te verwijderen maar minder ideaal om ook muren onder handen te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onkruidverwijderaar bosmaaier

 

3. Onkruidborstel voor bosmaaier / 200mm 20 cm staalborstel Nieuw / Universele Onkruidborstel

 

Je terras, oprit en/ of trottoir in een mum van tijd weer helemaal onkruidvrij maken? Geen enkel probleem voor deze universele onkruidborstel die – met een asgat van 25,4 mm eén een diameter van 200 mm of 20 cm – op vrijwel eender welke bosmaaier, strimmer of kantenmaaier kan worden gemonteerd.

Deze roterende onkruidverwijderaar werd vervaardigd uit duurzaam staal en is dan ook in staat om tot een maximaal toerental van 10.000 toeren per minuut probleemloos te blijven functioneren. Experts raden echter wel aan om niet te veel druk op de onkruidborstel uit te voeren zodoende zijn duurzaamheid niet aan te tasten.

Met een mooie gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren en positieve klantreacties inzake de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie behoort deze onkruidverwijderaar machine alvast tot de absolute top binnen deze selectie.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze universele onkruidborstel werd gekozen om te werken met duurzaam staal.

Stevig: de stalen onkruidborstel is bijzonder stevig en kan zonder problemen functioneren bij een maximaal toerental van 10.000 toeren per minuut.

Formaat: de voegenborstel kent een maximale diameter van 200 mm of 20 cm en kan bijgevolg op een asgat van 25,4 mm worden gemonteerd. Geschikt voor middel- tot krachtige 40cc bosmaaiers.

 

Nadelen:

Geen beschermkledij: hoewel wordt aangeraden om de onkruidborstel met de nodige bescherming te gebruiken, worden er geen veiligheidsbril of andere toebehoren meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onkruidverwijderaar op steel

 

4. Fiskars SmartFit Telescopische Onkruidtrekker – 99-119 cm // Fiskars

 

De Fiskars Smartfit telescopische onkruidtrekker – jou overigens aangeboden door het gelijknamige merk “Fiskars” – springt meteen in het oog vanwege zijn verstelbare steel met een bereik van 99 tot maximaal 119 cm. Op die manier kun je de onkruidverwijderaar – die geheel rechtstaand te gebruiken is – eenvoudig aanpassen aan je lichaamslengte wat alvast bijdraagt aan zijn gebruiksgemak.

De Smartfit is daarbij vervaardigd uit duurzame materialen zoals roestvrij staal en kunststof en kent een eenvoudige bediening. Door aan de greep van het handvat te trekken, activeer je vrijwel geheel automatisch de 3 stalen grijparmen waarmee het onkruid/ mos probleemloos kan worden verwijderd.

Nemen we een kijkje tussen de online reacties dan zien we gelijk een mooie score van 4,8 op 5 sterren verschijnen. We stellen daarbij vast dat klanten bijzonder tevreden reageren over de veiligheid, de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid van deze onkruidverwijderaar.

 

Voordelen:

Telescopisch: in tegenstelling tot de voorgaande exemplaren, is deze onkruidverwijderaar voorzien van een telescopische steel waarvan de hoogte kan worden aangepast gaande van 99 tot 119 cm.

Materiaal: de onkruidtrekker werd vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen zoals kunststof, staal en roestvrij staal.

Bediening: de bediening van dit apparaat verloopt bijzonder eenvoudig en geheel via het handvat. Activeer daarbij de 3 stalen messen die onkruid vervolgens probleemloos van tussen de voegen verwijderen.

 

Nadelen:

Niet elektrisch: doordat deze onkruidverwijderaar niet elektrisch wordt aangestuurd, is hij minder geschikt om grote oppervlaktes onkruidvrij te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische onkruidverwijderaar

 

5. Toolland Elektrische onkruidbrander – Met Preciesiebrander – 230V

 

De elektrische onkruidbrander van Toolland typeert zich door een branderkop met een bijzonder fijne punt waardoor heel nauwkeurig te werk kan worden gegaan bij het verwijderen van onkruid tussen tegels, op het terras of ter hoogte van het trottoir. Deze fijne branderkop is meteen ook het grootste verschil met alle andere standaard elektrische onkruidbranders die we binnen deze selectie besproken hebben.

De precisiebrander – overigens vervaardigd uit een combinatie van aluminium en kunststof – is voorzien van een 35 meter lange stroomkabel inclusief stekker zodanig dat je het apparaat op het lichtnet kunt aansluiten. Daarbij dien je uiteraard rekening te houden met een invoerspanning van 230-240V waarna een ruim vermogen tot maximaal 300 watt en een temperatuurstand van 200ºC kan worden gegarandeerd. 

Bekijken we even de verschillende online reacties dan zien we onze vermoedens alleen maar bevestigd. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de Toolland onkruidbrander wordt elektrisch aangestuurd en dient op het lichtnet te worden aangesloten rekening houdend met een invoerspanning van 230-240V.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, kan hij een ruim vermogen tot 300 watt garanderen alsook een temperatuurstand van wel 200ºC.

Branderkop: de branderkop blijkt vooral uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium vervaardigd en kent een diameter van amper 3 cm.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met andere gelijkaardige apparaten, behoort deze onkruidbrander alvast tot de budgetvriendelijke alternatieven.

 

Nadelen:

Geen grote oppervlaktes: deze onkruidbrander is – vanwege de fijne branderkop – vooral gericht op precisiewerk en minder op het behandelen van grote oppervlaktes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kärcher onkruidverwijderaar

 

6. Kärcher Accu Onkruidverwijderaar WRE18-55 met bladblazer BLV 18-200 – 18 Volt

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang, dan loont het alvast de moeite om dit veelzijdige product van Kärcher even van naderbij te bekijken. Zo zul je zien dat dit multifunctionele apparaat enerzijds uit een onkruidverwijderaar en anderzijds uit een bladblazer bestaat die allen onderdeel vormen van het bekende 18 Volt accu platform van het bekende merk Kärcher. Let wel; dit product wordt geleverd zonder accu noch lader, wat eventueel een vervelende meerkost kan betekenen.

Zo wordt de WRE18-55 onkruidverwijderaar van Kärcher met telescopische steel, alvast gekenmerkt door een nylon borstel met een diameter van 180 mm (18 cm) én een borstelsnelheid van zo’n 2300/2800 tpm. Hij wordt daarbij aangevuld met een Kärcher BLV 200 accu bladzuiger die – eveneens aangedreven door een 18V accu – zonder problemen een blaascapaciteit tot maximaal 200 km/h kan bereiken en gekenmerkt wordt door een 45 liter ruime opvangzak.

Maar dat is natuurlijk niet alles want Kärcher heeft eveneens oog voor comfort en detail. Zo is de aluminium telescoopsteel makkelijk in hoogte verstelbaar, geniet je een betrouwbare veiligheidsschakelaar, een extra spatscherm, een parkeerstand en een ergonomisch handvat.

 

Voordelen:

Borstel: de borstel van de onkruidverwijderaar blijkt vooral uit nylon vervaardigd en kent een diameter van 18 cm in combinatie met een borstelsnelheid van 2300/2800 tpm.

Opvangbak: de bijbehorende bladblazer is uitgerust met een stevige opvangbak die een royale inhoud van 45 liter garandeert.

Blaascapaciteit: eenmaal correct aangesloten op de 18V accu, kan de BLV18-200 bladblazer een maximale blaascapaciteit van wel 200 km/h bereiken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Geen accu: jammer genoeg worden bij aankoop geen accu noch lader meegeleverd wat een extra meerkost zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Accu onkruidverwijderaar

 

7. Kärcher Accu Onkruidverwijderaar WRE18-55 met KHB 6 hogedrukreiniger – 18 Volt

 

We sluiten het rijtje af met de Kärcher accu onkruidverwijderaar inclusief bijbehorende hogedrukreiniger die – net zoals het voorgaande apparaat – beiden eveneens deel uitmaken van het bekende Kärcher 18 Volt accu platform. Let wel; het apparaat wordt geleverd zonder bijbehorende accu noch lader wat een vervelende meerkost zou kunnen betekenen. Toch lijkt dit product de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

Zo kun je overtollig onkruid alvast snel en makkelijk verwijderen met behulp van de krachtige nylon borstel met een diameter van 18 cm en bijbehorende snelheid van 2300/2800 tpm. Nadien kun je gebruik maken van de KHB 6 hogedrukreiniger om het geheel netjes schoon te maken. Hoewel deze reiniger bij aankoop geleverd wordt inclusief 2 verschillende sproeiers kun je hem nog verder aanvullen met tal van bijkomende accessoires zoals een wasborstel, aanzuigslang en/ of foam nozzle.

Hoewel deze Kärcher accu onkruidverwijderaar en hogedrukreiniger op het eerste gezicht alles heeft om over naar huis te schrijven, werden er tot op heden nog geen online reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: het betreft een multifunctioneel apparaat dat niet alleen dienst doet als onkruidverwijderaar maar tevens ook als hogedrukreiniger.

Voeding: het apparaat van Kärcher maakt deel uit van het bekende 18V accu platform waarbij elke accu voorzien is van een LCD display waarop de batterijcapaciteit wordt aangeduid.

Gebruiksgemak: het gebruiksgemak wordt aangedikt met behulp van de aluminium telescoopsteel, het ergonomische handvat, de ophanglus, de parkeerstand, het spatscherm en de veiligheidsschakelaar.

 

Nadelen:

Exclusief accu: ben je van plan om dit apparaat aan te kopen, dan dien je wel eerst in het bezit te zijn van een 18V accu en bijbehorende lader.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onkruidverwijderaars Koopgids

 

Hoewel onkruid behoorlijk vervelend is, hoeft het niet meteen een probleem te zijn. Zo zijn er heel wat manieren – in meer of mindere mate milieuvriendelijk – waarop je onkruid kunt verwijderen. In de onderstaande koopgids bespreken we graag even de verschillende onkruidverwijderaars die vandaag de dag voorhanden zijn alsook hun gebruiksgemak rekening houdend met de oppervlakte en het type onkruid. Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens de verschillende onkruidverwijderaars – en/ of eventuele aanbiedingen – met elkaar te vergelijken.

Waarom kiezen voor een onkruidverwijderaar?

Zodra de eerste zonnestralen weer de kop opsteken en het lentezonnetje zich geleidelijk aan zichtbaar maakt voor de buitenwereld, verschijnen ook de eerste tekenen van onkruid. Ter hoogte van je terras- en/ of stoeptegels, tussen je planten en bloemenstruiken of misschien zelfs ter tussen de voegen van bepaalde buitenmuren? 

Dat onkruid best vervelend is en allesbehalve netjes oogt, hoeft alvast niet langer gezegd. Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende toestellen om op een eenvoudige manier van dat vervelende onkruid af te komen. Zo kun je kiezen uit een ruim assortiment van onkruidbranders, onkruidstekers, voegenkrabbers en voegenborstels. Apparaten aangedreven door een krachtige accu dan wel geheel elektrisch of handmatig functioneren. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het type onkruidverwijderaar in relatie tot het gebruiksgemak

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk is geworden, bestaan er wel degelijk verschillende soorten onkruidverwijderaars; elkeen met de nodige plus- én minpunten. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen de onkruidbranders, de onkruidstekers, de voegenkrabbers en voegenborstels. Afhankelijk van het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen, zal het ene type verwijderaar een betere aanbeveling blijken dan gelijk welke andere soort.

Heb je heel wat onkruid te verwijderen op een middelgrote tot vrij grote oppervlakte? Dan is het raadzaam om te kiezen voor één van de meest invasieve apparaten; de zogenaamde onkruidbrander. Dergelijke toestellen verbranden het onkruid waardoor het volledig opdroogt en afsterft. Beperkt het onkruid zich echter tot enkele “sprietjes” dat tussen je planten en/ of struiken in de tuin groeit? Dan is de keuze voor een compacte handmatige onkruidsteker voor de hand liggend. De voegenborstel of voegenkrabber tot slot, is dan weer een goede aanbeveling indien je onkruid wenst te verwijderen tussen de voegen van een buitenmuur, terras- of stoeptegels.

 

De voeding en/ of aandrijving

Naast de verschillende types kunnen we eveneens een onderscheid maken op basis van de aandrijving of de voeding. Zo kun je onder meer opteren voor een handmatige onkruidverwijderaar zoals de bovengenoemde voegenkrabbers en voegenborstels. Dergelijke exemplaren vergen heel wat meer bloed, zweet en tranen maar garanderen tevens ook een optimale bewegingsvrijheid, flexibiliteit en een goedkoper prijskaartje.

Wat betreft de onkruidbranders daarentegen kan wel degelijk een onderscheid gemaakt worden tussen diverse subcategorieën aangaande de aandrijving. Zo worden sommige onkruidbranders elektrisch aangedreven, werken andere op basis van gas én een bijbehorende piëzo ontsteking of genieten ze een oplaadbare accu. Hoewel deze modellen een pak duurder zijn in vergelijking met de handmatige variant, zijn ze meer geschikt om grotere oppervlaktes aan te pakken.

Extra kenmerken en opties in verhouding tot de prijs

Tot slot willen we nog even kort wijzen op enkele bijkomende kenmerken die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen inzake het uiteindelijke gebruiksgemak. Zo kan het handig zijn om te kiezen voor een onkruidverwijderaar met telescopische steel zodoende de werkhoogte aan te passen indien noodzakelijk.

Andere modellen combineren dan weer diverse functiemogelijkheden in slechts 1 enkel apparaat. Zo bestaat tegenwoordig de optie om te kiezen voor een zogenaamde 2 of 3-in-1 toestel waarbij je niet alleen geniet van de voordelen van een onkruidverwijderaar maar tevens ook die van een bladblazer en/ of hogedrukreiniger. Let wel dat dergelijke apparaten – vanwege hun veelzijdigheid – vaak een pak duurder in de aanschaf zullen zijn waarbij prijskaartjes in de richting van 200 of 300 euro niet onbestaande zijn. In elk geval garandeert het ruime assortiment voor elke professionele/ particuliere tuinier wat wils!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES