7 beste parasolhoezen Test van 2024

Laatste update: 18.07.24

 

Beste parasolhoezen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Waterdichte Parasolhoes – jou overigens aangeboden door LOVV – kies je voor een degelijke beschermhoes met speciale rits, trekkoord én meegeleverde stok. Daartegenover staat de Parasolhoes staande parasol die een maximaal formaat kent van 230 bij 30 à 57 cm. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid nog een derde topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Neem zeker even een kijkje alvorens een uiteindelijke keuze te maken binnen het segment van de duurzame parasolhoezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste parasolhoezen (Reviews) van 2024

 

Een parasolhoes met stok, een parasolhoes met rits of toch liever een combinatie van de beide; een zogenaamde parasolhoes met stok én rits? En gaat je voorkeur daarbij uit naar een standaard parasolhoes van 3 meter of toch liever een 4 meter grote parasolhoes? Kies je voor een waterdichte parasolhoes van Aerocover, een zwarte parasolhoes van Eurotrail of een Madison parasolhoes voor zweefparasols? Bekijk de 7 toppers hieronder alvast even, alsook het advies in de bijbehorende reviews en wie weet ga jij straks wel naar huis met één van de goedkope beste parasolhoezen of kies je voor het populairste en/ of beste merk.

 

Parasolhoes waterdicht

 

1. Waterdichte Parasolhoes voor Zweefparasol – met Speciale Rits, Stok en Trekkoord

 

De waterdichte parasolhoes van LOVV is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met zweefparasols en kent hierbij een totale afmeting van 280 x 81 x 46 cm. Hij wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een speciale rits, trekkoord én stok wat alleen maar lijkt bij te dragen aan zijn uiteindelijke gebruiksgemak.

Verder werd de hoes vervaardigd uit verschillende materiaalsoorten verdeeld over 3 afzonderlijke lagen. Zo werd eerst en vooral gekozen voor een stevige PU-coating gevolgd door een 420D polyester laag én een uv-coating laag. Op die manier blijkt de parasolhoes niet alleen water- én stofbestendig maar ook 100% uv-bestendig te zijn. 

Geschikt voor zweefparasols en standaard parasols van 2,75 tot maximaal 4 meter; wordt deze hoes door heel wat klanten enthousiast onthaald wat een mooie score van 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Formaat: de stevige parasolhoes van LOVV kent een totaal formaat van 280 x 81 x 46 wat hem geschikt maakt voor eender welk type parasol gaande van 2,75 tot maximaal 4 meter.

Materiaal: de hoes wordt gekenmerkt door een stevige PU-coating gevolgd door een 420D polyester laag én een uv-coating waardoor hij niet alleen water- maar ook stof- én uv-bestendig blijkt.

Trekkoord: met behulp van het stevige trekkoord is het mogelijk om de parasol echt goed af te sluiten waardoor hij ten volle beschermd wordt ten aanzien van verschillende weersomstandigheden.

Stok: de meegeleverde stok maakt het mogelijk om de hoes in 1 beweging over de parasol te trekken en maakt het gebruik van een ladder bijgevolg overbodig.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel hij momenteel scherp afgeprijsd staat, is hij niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Parasolhoes met stok en rits

 

2. Parasolhoes staande parasol met Stok en Rits 230×30/57 cm. Beschermhoes

 

De Cover Up Hoc parasolhoes – inclusief aanwezige stok én praktische rits – wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 230 x 30 x 230 cm wat hem geschikt maakt voor ronde stokparasols met een diameter van maximaal 400 cm of vierkante stokparasols met een formaat van 300 x 300 cm. Uiteraard is deze zwarte beschermhoes nog in tal van andere afmetingen te bekomen wat zijn toepassingsveld alleen maar ruimer maakt.

Net zoals heel wat andere hoezen binnen dit segment, werd ook dit exemplaar voorzien van een meerlagige structuur bestaande uit een PVC-coating aan de binnenkant gevolgd door een 300D Oxford laag en een uv-coating. Dit maakt de hoes niet alleen waterdicht maar ook stof-, vuil- én 100% uv-bestendig.

Dankzij het aanwezige trekkoord kun je de hoes overigens mooi aantrekken waardoor hij de desbetreffende parasol beter zal omsluiten. Heel wat klanten reageren alvast enthousiast en belonen dit product met 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze unieke beschermhoes is niet alleen voorzien van een praktische rits maar beschikt verder ook over een bijbehorend trekkoord en stevige stok.

Formaat: de hoes kent een totaal formaat van 230 x 30 x 230 cm maar kan ook in andere afmetingen worden bekomen.

Materiaal: de combinatie van een PVC-coating, een 300D Oxford laag en een uv-coating zorgen ervoor dat de hoes water- , vuil- , stof- én uv-bestendig blijkt.

 

Nadelen:

Geen poeltjes: hoewel de parasolhoes waterdicht is, wordt aangeraden om eventuele plassen en/ of poeltjes zoveel mogelijk te vermijden en op die manier doorlekken te voorkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Parasolhoes zwart

 

3. Garden Impressions – Coverit – free-arm – Parasolhoes – 240×68 

 

Binnen hetzelfde prijssegment kun je eventueel ook opteren voor deze unieke “free-arm” parasolhoes, jou aangeboden en geleverd door Garden Impressions. De hoes kent hierbij een totaal formaat van 240 x 68 x 240 cm en is – hoewel in eerste instantie ontworpen in combinatie met de Garden Impressions Athene zweefparasols – geschikt om te gebruiken in combinatie met diverse staande parasols en/ of zweefparasols.

De hoes kent hierbij een meerlagige structuur bestaande uit duurzaam 200 g/m2 polyester in combinatie met een degelijke dubbele PU-coating. Dit maakt hem waterdicht, vuilbestendig en uv-bestendig. Toch wordt ook hier aangeraden om de vorming van plassen en/ of poeltjes zoveel mogelijk te vermijden.

Nemen we een kijkje tussen de vele online reviews dan zien we meteen een mooie score van 4,8 sterren verschijnen. Zo geven heel wat klanten een positief advies omtrent het fraaie design, de duurzaamheid en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Materiaal: de parasolhoes kent een meerlagige structuur bestaande uit duurzaam 200 g/m2 polyester en een dubbele PU-coating.

Formaat: met een formaat van maximaal 240 bij 68 cm, is deze parasolhoes makkelijk te gebruiken in combinatie met diverse zweefparasols.

Handig in gebruik: de hoes is behoorlijk dik qua structuur en eenvoudig te onderhouden. Bovendien is hij geschikt voor gebruik binnen- én buitenshuis.

 

Nadelen:

Beperkte weersomstandigheden: ondanks de vele positieve eigenschappen, raden heel wat experten aan om dit type parasolhoes maar beter niet te gebruiken bij felle weersomstandigheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Parasolhoes zweefparasol

 

4. Lesliliving beschermhoes – Zweefparasol – Ø3,5m/3x3m – Waterdicht // Luze beschermhoes

 

Met de Lesliliving beschermhoes kies je alvast voor een stevig staaltje kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid en dit alles aangeboden tegen een relatief betaalbaar prijskaartje. De luze zweefparasolhoes kent hierbij een totale afmeting van 3 bij 3 meter waardoor hij geschikt is om zweefparasols met een maximale diameter van 3,5 meter veilig te bedekken.

Doordat de polyester beschermhoes aan de binnenkant werd aangevuld met een aparte PVC-coating, blijkt hij overigens 100% waterdicht. Verder is hij uitgerust met een stevig trekkoord waardoor het mogelijk wordt om de hoes stevig aan te spannen én af te sluiten en op die manier eventueel ongedierte, vuil en stof tegen te houden.

Deze antracietkleurige parasolhoes blijkt bijzonder populair bij heel wat klanten wat meteen de mooie score van 4,8 sterren verklaart. Kortom, de moeite waard om een eventuele aankoop toch maar eens te overwegen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: hoewel hij niet meteen over de laagste prijs beschikt, behoort deze 300 x 300 cm parasolhoes wel degelijk tot de goedkope modellen uit het rijtje.

Formaat: de hoes kent een totaal formaat van 3 bij 3 meter en is daardoor geschikt voor zweefparasols met een maximale diameter van 3,5 meter.

Trekkoord: het aanwezige trekkoord maakt het mogelijk om de hoes netjes te laten aansluiten waardoor de kans op vuil, stof en/ of ongedierte vermeden wordt.

 

Nadelen:

Zweefparasols: houd er wel rekening mee dat deze hoes speciaal ontworpen is voor gebruik in combinatie met zweefparasols wat zijn toepassingsveld aanzienlijk kleiner maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Parasolhoes 3 meter

 

5. Weersbestendige Parasolhoes – Rond & Vierkant – Max. 3 x 3 m – Stokparasol

 

Ben je op zoek naar een stevige weersbestendige parasolhoes waarbij kwaliteit, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid én betaalbaarheid moeiteloos met elkaar worden gecombineerd? Dan loont het de moeite om dit modelletje van Atlantis Outdoor alvast even van naderbij te bekijken. In vergelijking met de andere hoezen binnen dit segment, lijkt het hier wel meteen om een leuke aanbieding te gaan.

Daarbij kent de beschermhoes een totale afmeting van 220 x 40 x 220 cm wat hem geschikt maakt voor gebruik in combinatie met diverse vierkante of ronde stokparasols. De combinatie van hoogwaardig polypropyleen weefsel, een PU-coating en dubbele stiknaden zorgt overigens voor een duurzame en 100% waterdichte parasolhoes. De hoes werd vervolgens in een prachtig antraciet grijs jasje gegoten en wordt geleverd in een bijbehorende opbergzak.

Hoewel één koper van mening is dat de hoes allesbehalve waterdicht is, blijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden. Dit uit zich in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de hoes werd vervaardigd uit een stevige combinatie van polypropyleen weefsel met een waterbestendige PU-coating en dubbele stiknaden.

Recycleerbaar: met aandacht voor het milieu blijkt deze parasolhoes overigens 100% recycleerbaar te zijn.

Solution Dyed: het design werd gevormd via de bekende Solution Dyed verftechnologie waardoor zijn prachtige antraciet grijze kleur behouden blijft.

Certificaat: de hoes en bijbehorende opbergzak werden gecertificeerd door TÜV Rheinland en blijken op diverse vlakken bijzonder hoog te scoren. Denk maar aan temperatuurverschillen, waterdoorlaatbaarheid én treksterkte.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: hoewel de meeste klanten duidelijk tevreden zijn, is één koper van mening dat de hoes niet waterdicht is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aerocover parasolhoes

 

6. AeroCover parasolhoes – Zweef Parasols – 250×55 cm (HxB) // Aerocover

 

Met de Aerocover kies je gelijk voor een kwalitatieve en duurzame parasolhoes om je degelijke zweefparasol tegen verschillende weersomstandigheden te beschermen. De hoes kent een maximale hoogte van 250 cm en wordt aangevuld met een breedte van 55 cm wat hem geschikt maakt voor zweefparasols met een diameter tot maximaal 3,5 meter.

De stevige beschermhoes op basis van duurzaam polyester is niet alleen waterbestendig maar tevens ook in staat om condensvorming te reduceren én eventuele schimmelvorming tegen te gaan. Met behulp van het rijgkoord inclusief 2 stoppers is een optimale bevestiging mogelijk. Het plaatje wordt daarbij nog extra aangedikt met de aanwezigheid van een ingenaaide stok.

Hoewel sommige klanten van mening zijn dat de kwaliteit eerder matig is en de hoes een kort leven beschoren is, blijkt de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd. Dit resulteert alsnog in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de hoes kent een totale afmeting van 250 x 55 cm waardoor hij geschikt is voor gebruik in combinatie met zweefparasols die een diameter kennen tot maximaal 3,5 meter.

Handig in gebruik: de ademende stof wordt aangevuld met waterbestendige eigenschappen. Verder wordt condensvorming aanzienlijk gereduceerd en eventuele schimmelvorming tegengegaan.

Rijgkoord: dankzij het rijgkoord met stoppers is het mogelijk om de parasolhoes optimaal te bevestigen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten zijn van mening dat de parasolhoes behoorlijk kwetsbaar is en geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eurotrail parasolhoes 

 

7. Eurotrail Parasolhoes – UV-bestendig – 240×28/45cm (LxB) – Polyester

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke parasolhoes van Eurotrail die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 240 x 45 cm en daardoor geschikt blijkt voor gebruik in combinatie met menig parasol. Hoewel hij niet geschikt is om zweefparasols te beschermen tegen vuil, stof en temperatuurschommelingen; wordt hij door heel wat klanten positief onthaald.

Net zoals de vorige exemplaren, bestaat ook deze hoes uit meerdere lagen waardoor op het einde van de rit een hoge mate van duurzaamheid, waterdichtheid en stevigheid kan worden beoogd. Het betreft hier materialen zoals polyester in combinatie met een speciale uv-coating en 100% dicht getapete naden.

Bij aankoop van deze parasol wordt gelijk een stok meegeleverd zodanig dat de uiteindelijke bevestiging niet te veel energie noch tijd in beslag neemt. En dit alles tegen een betaalbaar prijskaartje wat hem vast en zeker de moeite waard maakt.

 

Voordelen:

Formaat: de beschermhoes kent een totale lengte van 240 cm aangevuld met een breedte van 28 cm onderaan en 48 cm bovenaan.

Materiaal: de uit 100% polyester vervaardigde hoes wordt verder aangevuld met een speciale uv-coating én 100% getapete naden waardoor hij helemaal waterdicht is.

Handig in gebruik: de Eurotrail parasolhoes werd afgewerkt in een neutrale grijze kleur en wordt geleverd inclusief stok die bijdraagt aan een optimale bevestiging.

 

Nadelen:

Geen zweefparasols: in tegenstelling tot heel wat andere modellen binnen dit segment, blijkt deze hoes niet geschikt voor gebruik met zweefparasols.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Parasolhoezen Koopgids 

 

Nu de zomer op z’n einde komt en koning winter reeds voor de deur staat, wordt het de hoogste tijd om bepaalde tuinspulletjes weer veilig en wel op te bergen. Naast tuinkussens, tafelkleedjes en andere decoratiespullen wordt de parasol jammer genoeg maar al te vaak vergeten. Pak het daarom dit jaar anders aan en ga gelijk op zoek naar een degelijke en uiterst kwalitatieve parasolhoes. Wees daarbij aandachtig voor het formaat, de gebruikte materialen en de uiteindelijke beschermingsgraad ten opzichte van bepaalde temperatuurschommelingen. Wij willen jou de aanbeveling geven om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens de verschillende parasolhoezen met elkaar te vergelijken.

Het belang van een degelijke parasolhoes

Heb je tijdens de lente- én zomerperiode regelmatig een hapje en drankje genuttigd op het terras of balkon en daarbij gretig gebruik gemaakt van de degelijkheid van een parasol? Dan is het uiteraard aangewezen om te investeren in de duurzaamheid ervan. Ga daarom op – bij voorkeur liefst op het moment van aankoop van de parasol – op zoek naar een bijpassende parasolhoes.

Met behulp van een dergelijke hoes wordt het niet alleen mogelijk om de parasol tegen stof en vuil te beschermen maar tevens ook tegen verschillende weersomstandigheden. Op die manier draag je bij aan de duurzaamheid én bijgevolg het gebruiksgemak van de parasol die daardoor makkelijk enkele seizoenen langer kan meedraaien.

Toch is het aangewezen om niet zomaar de eerste de beste parasolhoes in het winkelkarretje te plaatsen. Wees bij het maken van je keuze alert voor bepaalde formaten, uitvoeringen, types, designs, materialen en eventuele prijskaartjes.

 

Formaat in functie van het type parasol

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke parasolhoes dan is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met het type parasol waarvoor je een hoes wilt aankopen. Afhankelijk van het type parasol, zul je de voorkeur moeten geven aan een bepaald type en formaat parasolhoes. Zo zal een ronde staande parasol een iets andere uitvoering en bijgevolg ook formaat kennen dan bijvoorbeeld een zweefparasol of een vierkante staande parasol.

Bovendien wordt het formaat van de parasolhoes ook steevast berekend op basis van de maximale doorsnede of diameter van de aangewezen parasol. Tegenwoordig bestaan er uiteraard ook heel wat universele parasolhoezen die bijgevolg over diverse types en merken heen kunnen worden gebruikt.

 

De gebruikte materiaalsoorten 

Daarnaast is het minstens even belangrijk om op de hoogte te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Zo zullen de meeste parasolhoezen gekenmerkt worden door een meerlagige structuur bestaande uit een aparte PU en uv-coating. Op die manier wordt de hoes niet alleen beschermd tegen vuil en stof maar blijkt hij ook waterdicht, waterbestendig én uv-bestendig te zijn wat een meevaller is indien je de parasolhoes hoofdzakelijk buitenshuis gebruikt.

Materialen zoals 300D Oxford of 420D polyester in combinatie met voornoemde coatingen, blijken het meest frequent aanwezig bij de productie van een degelijke parasolhoes. Een dergelijke meerlagige structuur bestaande uit top materialen, verklaart meteen ook waarom heel wat parasolhoezen best wel prijzig kunnen zijn. Het lijkt ons daarom altijd aangewezen om er eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties op na te slaan. Wie weet kun je op die manier wel met een koopje huiswaarts keren.

Opties en bijkomende extra kenmerken

Tot slot willen we het nog even kort hebben over mogelijke opties en eventuele bijkomende kenmerken die – misschien wel – een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het in eerste instantie aan te raden om te kiezen voor een degelijke parasolhoes met bijbehorend trekkoord en/ of meegeleverde stok. Dergelijke hulpmiddelen maken het mogelijk om de parasolhoes strak aan te trekken waardoor hij mooi om de parasol heen blijft zitten.

Daarnaast is een parasolhoes met bijkomende ritssluiting altijd een handig pluspunt aangezien het bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Indien het volledige setje dan ook nog eens in een stevige draagzak wordt aangeboden, dan ben je verzekerd van een heus topproduct!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES