9 beste partytenten Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste partytenten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je binnenkort een feestje organiseert in je tuin dan heb je misschien wel al even nagedacht over een degelijke partytent. Afhankelijk van de grootte van je tuin en het aantal gasten, kun je kiezen voor een grotere of kleinere partytent. Om de zoektocht voor jou zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten. Zo hebben we gemerkt dat de Partytent 3×6 Garden Royal echt wel een goede aankoop is. Deze partytent is voldoende ruim en heeft een totale afmeting van maar liefst 3 meter x 6 meter. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om een keuze te maken voor de Partytent 3×4 Semi professioneel. Deze partytent beschikt over een maximale feest oppervlakte van maar liefst 12m2. Je kunt dus toch wel al een leuk feestje gaan organiseren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste partytenten (Reviews) van 2024

 

Een goed feest begint bij een goede organisatie en bij elk outdoor feest is een goede partytent onmisbaar. Hieronder kun je uit het beperkte aantal voor de beste partytent kiezen. Deze tenten zijn heel duurzaam en houden de regen en de zon goed tegen. Bovendien hebben ze allemaal verschillende mogelijkheden.

 

1. Partytent 3x6m Easy up

 

De Garden Royal easy up partytent is te vinden in de kleur grijs met een afmeting van 3 bij 6 meter. Dit product heeft ramen aan alle 4 zijwanden en ritsen aan 2 zijwanden.

Deze partytent heeft een robuuste frameconstructie van staal die is afgewerkt met een poedercoating. Het dak en de zijwanden zijn vervaardigd uit waterafstotend polyester met een dikte tussen 140 g/m2 en 160 g/m2. Dit product heeft een harmonica frame met stevige telescooppoten en het wordt geleverd met stormlijnen, haringen en een opbergtas.

De Garden Royal is een grote partytent die niet zo duurzaam is volgens een gebruiker. Hoewel dit topproduct zeker niet kan worden gerekend tot de goedkope partytenten is het voor de meeste gebruikers het geld waard, want voor hen heeft het een solide constructie. Het is verder duurzaam en heel eenvoudig op te zetten. Zeer handig is dit product in gebruik en het ziet er prima uit.

Met deze partytent van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Garden Royal haal je vast en zeker een degelijk product in huis. Toch is het niet meteen de partytent met de laagste prijs dus je zult wel moeten rekening houden met iets meer budget. Laten we toch al eens kijken naar de eigenschappen.

 

Voordelen:

Formaat: de partytent heeft een totale afmeting van maar liefst 3 meter bij 6 meter en is dus toch wel behoorlijk groot.

Design: de partytent is beschikbaar in een mooie grijze kleur. Verder zul je merken dat het product voorzien is van 4 zijwanden waarvan 2 zijwanden nog eens over een rits beschikken. De partytent is ook uitgerust met handige ramen.

Materiaal: het frame van de partytent is volledig vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam staal en werd afgewerkt met een speciale poedercoating. Zowel het dak alsook de zijwanden van de tent zijn dan weer gemaakt uit polyester dat waterafstotend werkt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze partytent niet meteen tussen de goedkope producten zult hoeven te zoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Reke Partytent Semi professioneel

 

De semi professioneel partytent heeft een feestruimte van 12m2 en het frame bestaat uit stalen buizen van 38 mm per buis en de connectoren hebben een dikte van 42 millimeter. De zijwanden zijn waterdicht en ze hebben beide een dikte van 160 g/m.

Dit product heeft in plaats van een klittenband, elastieken met ballen aansluitingen en een ingang door middel van een ritssluiting. Voor het gemak kun je dit product geheel sluiten, want het heeft uitneembare wanden en je krijgt ook haringen en scheerlijnen mee bij de aanschaf.

Over het algemeen is dit product geslaagd bij de gebruikers ervan en deze geven advies aan eenieder om ook deze partytent aan te schaffen, want het is ruim en het houdt je koel. Bovendien is het volgens de reviews van goede kwaliteit en het is ook niet te prijzig. Het is gemakkelijk om op te zetten en ook handig in gebruik.

Ook met deze Partytent 3×4 Semi professioneel lijk je wel een degelijk product in huis te halen. We hebben al eventjes de verschillende online beoordelingen doorzocht en de meeste kopers blijken echt wel helemaal tevreden te zijn over dit product. Het zou wel eens één van de populairste partytenten kunnen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: deze partytent heeft een totale afmeting van 3 bij 4 meter en dit komt overeen met een oppervlakte van ongeveer 12m2.

Materiaal: het frame van deze partytent is bijzonder stevig en kan dan ook best wel tegen een stootje. De buizen zijn namelijk vervaardigd uit duurzaam staal. De zijwanden zijn gemaakt uit een speciaal materiaal dat waterbestendig en waterdicht is.

Gebruiksgemak: de partytent is voorzien van ramen en 4 zijwanden. De hoofdingang kun je bovendien met een ritssluiting makkelijk openen en sluiten.

 

Nadelen:

Niet stevig: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers vindt deze partytent toch niet zo stevig en dus ook niet zo duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Coleman Zijwand Voor Event Shelter

 

De Coleman partytent combineert kwaliteit met een mooi en betaalbaar prijskaartje. De tent is vervaardigd uit bijzonder duurzaam polyester dat bestand is tegen heel wat verschillende weersomstandigheden. Verder kun je genieten van een totale afmeting van wel 179 x 300 x 0 cm.

De partytent is voorzien van een handige losse zijwand die je makkelijk aan de Event Shelter Coleman partytent kunt gaan bevestigen. Deze zijwand is voorzien van een handige deur en gezellige ramen. De zijwand zorgt niet alleen voor iets meer privacy maar houdt eventuele wind en koude ook buiten. Net zoals ook regen door de zijwand wordt buiten gehouden.

De zijwand is verder ook bestand tegen de gevaren van UV stralen en is zelfs helemaal brandvertragend. Tot op heden hebben de kopers het product unaniem beoordeeld met maar liefst 5 sterren. Kortom, volgens deze klanten gaat het hier wel degelijk om een topproduct.

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is wanneer je op zoek moet naar de ideale partytent. Het merk Coleman is echter wel een begrip op het gebied van partytenten. Het loont dan ook de moeite indien je even de tijd zou nemen om de kenmerkende eigenschappen van het product te bekijken.

 

Voordelen:

Budget: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van dit product.

Zijwand: je kunt beslissen om de zijwand aan de partytent te bevestigen of juist niet. In bepaalde gevallen is dat best wel handig omdat het bijvoorbeeld zorgt voor iets meer privacy. Verder wordt je ook iets meter beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design niet iedereen blijkt aan te spreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hoogwaardige Partytent

 

In vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze partytent net iets duurder is. Toch krijg je echt wel waar voor je geld zodra je de productbeschrijving ervan even doorneemt. We hebben hier te maken met een duurzame 3 x 3 m partytent die ook kan omschreven worden als feesttent of paviljoentent.

De tent heeft een unieke witte kleur en kan daardoor ideaal zijn om te gebruiken voor een trouw of communiefeest. De tent wordt bovendien geleverd in combinatie met stevige en degelijke zijwanden die je makkelijk en probleemloos kunt bevestigen. De tent en de zijwanden zijn volledig vervaardigd uit duurzaam kunststof.

De tent is voorzien van maar liefst 2 ingangen die je makkelijk en snel door middel van een handige ritssluiting kunt sluiten. Kopers hebben deze partytent unaniem beoordeeld met een maximale score van 5 sterren. Kortom, vast en zeker de moeite waard om het product even grondig te bekijken.

Geef je binnenkort een trouwfeest? Dan kan deze witte partytent van 3 x 3 meter alvast een goede aanbeveling zijn. De partytent wordt bovendien geleverd in combinatie met duurzame zijwanden die je beschermen tegen koude en regen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste eigenschappen.

 

Voordelen:

Ingang: de partytent is voorzien van een kleine en een grote ingang die je door middel van een veilige ritssluiting gewoon kunt openen en sluiten.

Frame: de constructie van deze unieke partytent is vervaardigd uit stalen buizen met een diameter van 38 mm, en stalen koppelstukken met een diameter van ruim 42 mm.

Dakzeil: de partytent is verder voorzien van een degelijk dakzeil gemaakt uit PE materiaal. PE materiaal is niet alleen UV bestendig maar bovendien ook waterbestendig. Ideaal onder eender welke weersomstandigheid.

 

Nadelen:

Budget: het is mogelijk dat sommige klanten deze partytent misschien net iets te prijzig zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Partytent Easy Up

 

De Easy Up partytent van het merk Lifetime garden is een opvouwbare partytent. Dit product is tevens heel eenvoudig om op te zetten, want het heeft een gemakkelijke harmonica uitklap constructie.

Ondanks de opvouwbare mogelijkheid is deze partytent toch heel erg stevig, want het heeft stalen frames. Het doek is gemaakt van polyethyleen en het heeft een dikte van 140 g/m2. De haringen bestaan uit 8 stalen pennen en dit product is helaas niet waterbestendig.

Dit product telt slechts 2 ontevreden gebruikers die vinden dat deze partytent niet kwalitatief is en dat de maat niet klopt. Maar deze partytent aanbieding is een bijzonder goed product volgens de andere gebruikers ervan, want vanwege de hoge kwaliteit is het erg duurzaam en je blijft er lekker koel onder. Het is niet alleen gemakkelijk op te zetten, maar het ziet er ook goed uit en het is handig in gebruik.

Tot slot heb je dan ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze leuke partytent van het bekende merk Lifetime. Bovendien zul je ook staan kijken van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje ervan.

 

Voordelen:

Opvouwbaar: je kunt deze partytent makkelijk en probleemloos opvouwen. Op die manier hoef je nooit veel plaats te voorzien wanneer je de tent na gebruik wilt opbergen.

Installatie: je zu ltversteld staan hoe makkelijk het is om deze partytent te installeren. Dat heeft vooral te maken met de harmonica uitklap constructie.

Materiaal: het frame van de tent is volledig vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam staal. Het doek van de tent bestaat uit polyethyleen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele kopers zijn niet helemaal tevreden over de kwaliteit van de partytent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Partytent 3×4

 

6. vidaXL Tuinpaviljoen met dak 3×4 m // vidaXL Poly Rattan 

 

Deze 3×4 partytent van vidaXL – afkomstig uit de gelijknamige serie “vidaXL Poly Rattan” – wordt beschouwd als een paviljoen en kent een totale afmeting van 3 x 4 x 2,6 m in combinatie met een gewicht van ongeveer 35,7 kg. Dit maakt hem alvast behoorlijk stevig en bijgevolg uitermate geschikt voor gebruik bij nagenoeg eender welk buitenevenement. 

Het tuinpaviljoen is daarbij voorzien van een bijzonder stevig frame uit staal dat vervolgens werd afgewerkt met een typische roestbestendige poedercoating én geweven riet. Vooral dit laatste garandeert een chique en luxueuze uitstraling. Voor het dak – waarbij men geopteerd heeft voor een dubbele constructie – heeft men een beroep gedaan op de positieve eigenschappen van polyester. Dit maakt het dak niet alleen water- maar ook uv-bestendig.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren lijkt te verklaren.

 

Voordelen:

Formaat: de partytent kent een typische paviljoen uitvoering waarbij een totale afmeting van 3 x 4 x 2,6 meter wordt gegarandeerd.

Materiaal: het frame werd vervaardigd uit duurzaam staal en vervolgens van een roestbestendige poedercoating afgewerkt die tot slot door geweven riet werd omgeven. Het zeil bestaat uit water- én uv-bestendig polyester.

Hoogte verstelbaar: in tegenstelling tot heel wat andere partytenten, blijkt dit paviljoen wel degelijk in hoogte verstelbaar.

 

Nadelen:

Zware regenval: hoewel de materialen waterbestendig zijn, zijn ze niet 100% waterdicht waardoor wordt aangeraden om het dak te behandelen met een speciale waterdichtmakende spray.

Design: de partytent is enkel in een crème witte kleur te verkrijgen. Indien je dus op zoek bent naar een zwarte partytent of eender welk ander neutraal kleurtje, dan ben je hier aan het verkeerde adres.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Partytent 3×3

 

7. LifeGoods Luxe Partytent – 3×3 m – Incl. Verzwaringszakken – Opvouwbaar Stalen Frame

 

De LifeGoods 3×3 partytent kent een totale afmeting van 2,92 bij 2,92 meter en wordt aangevuld met een – in 3 standen – verstelbare hoogte gaande van 290 tot 300 en 310 cm als uiterste maximum. Het product wordt daarbij geleverd als duurzaam paviljoen wat betekent dat er het pakket geen zijwanden telt. Wil je het paviljoen graag afwerken met de nodige zijwanden dan zul je deze er nog zelf hoeven bij te kopen, wat enigszins een struikelblok zou kunnen zijn.

Verder blijkt de LifeGoods partytent vervaardigd uit een duurzame combinatie van stevige materialen zoals polyester, stijl en nylon waardoor het totaalplaatje waterproof én weerbestendig blijkt. Kortom, de ideale partytent voor gebruik binnen en/ of buiten. Bij aankoop krijg je er gelijk de nodige haringen en scheerlijnen bij alsook een informatieve handleiding, enkele zandzakjes en een stevige draagtas op wieltjes. 

Deze positieve kenmerken worden duidelijk bevestigd door verschillende klanten wat uiteindelijk een mooie eindscore van maar liefst 4,8 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Formaat: de partytent kent een standaard formaat van 2,92 x 2,92 m en wordt daarbij aangevuld met een verstelbare hoogte. Zo kun je de hoogte instellen op 2,9 – 3 of 3,1 meter.

Verpakkingsinhoud: de partytent wordt jou aangeboden inclusief 4 scheerlijnen, 8 haringen, 4 zandzakken, 1 draagtas op wieltjes en een instructieve handleiding.

Materiaal: het frame van de tent werd vervaardigd uit duurzaam staal terwijl het dakzeil voornamelijk uit polyester en nylon bestaat.

 

Nadelen:

Geen zijwanden: houd er rekening mee dat bij de aankoop van dit product geen zijwanden worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pop up partytent

 

8. vidaXL Partytent pop-up zeshoekig met 6 zijwanden 3,6×3,1 m // vidaXL

 

Net zoals één van de vorige partytenten, wordt ook dit exemplaar jou aangeboden door het bekende en populaire merk vidaXL. Het betreft hier een prachtige donkerblauwe pop-up partytent die geleverd wordt inclusief 6 zwarte zijwanden, de nodige bevestigingstouwen én grondpinnen en een informatieve handleiding.

De tent kent een totale lengte van 3,6 meter en wordt aangevuld met een breedte van 3,1 meter en een hoogte van ongeveer 2,65 meter. Daarbij werd het frame vervaardigd uit duurzaam gepoedercoated staal terwijl het dakzeil uit 220 g/ polyester bestaat. Doordat het dakzeil nadien werd afgewerkt met een PA coating blijkt het 100% waterdicht én uv-bestendig.

Nemen we even een kijkje naar de online reviews dan stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts een kleine minderheid is niet helemaal tevreden met de kwaliteit van de geleverde zijwanden.

 

Voordelen:

Materiaal: het frame bestaat uit duurzaam gepoedercoated staal terwijl het dakzeil vervaardigd werd uit 220 g/m² polyester inclusief de nodige PA coating.

Formaat: deze unieke pop-up partytent kent een totale afmeting van 3,6 x 3,1 x 2,65 meter wat leidt tot een poothoogte van 2 meter en een zijlengte van ongeveer 1,8 meter.

Zijwanden: bij aankoop worden tevens 6 zijwanden uit duurzaam gaastextiel aangeboden. Bovendien is elke zijwand uitgerust met een dubbele ritssysteem.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten vindt de kwaliteit van de meegeleverde zijwanden eerder matig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Partytent 6×4

 

9. vidaXL Partytent met zijwanden professioneel 90 g/m² 4×6 // vidaXL

 

Ben je op zoek naar een vrij grote 6×4 partytent die geschikt is om feestjes en evenementen in te organiseren? Dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar van vidaXL even grondig onder de loep te nemen. Zo kent de tent een bijzonder ruime afmeting van 4 x 6 x 4 meter en wordt deze gekend door de aanwezigheid van meerdere zijpanelen én afzonderlijk deurpaneel.

Voor de productie van het frame heeft men een beroep gedaan op hoogwaardig roestbestendig staal wat vervolgens moeiteloos gecombineerd werd met een uit stevig polyethyleen vervaardigd dakzeil. Daardoor blijkt het paviljoen niet alleen uv- maar ook waterbestendig te zijn. Desondanks wordt aangeraden om dit paviljoen niet buiten te laten staan onder extreme weersomstandigheden zoals hevige regenval of sterk wind.

Jammer genoeg werden er nog geen reacties geplaatst wat het voor ons allemaal wat moeilijker maakt om jou verder advies te geven.

 

Voordelen:

Formaat: de partytent van vidaXL kent een totale afmeting van 4 x 6 x 4 cm en bestaat uit meerdere zijpanelen – inclusief de nodige decoratie ramen – én een handig deurpaneel.

Materiaal: het frame werd vervaardigd uit roestbestendig staal terwijl men voor het dakzeil een beroep gedaan heeft op uv- én waterbestendig polyethyleen.

Handig in gebruik: de tent is eenvoudig op te zetten en na gebruik ook weer veilig af te breken. Ideaal om feestjes en/ of evenementen voor te bereiden en tot een goed einde te brengen.

 

Nadelen:

Geen extreme weersomstandigheden: experts raden echter wel aan om deze tent niet buiten te laten staan onder extreme weersomstandigheden zoals sneeuw, vorst, hevige regenval en/ of sterke wind.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Partytenten Koopgids 

 

Dankzij een partytent kun je ook op koude zomeravonden nog lekker gezellig op het terras van een wijntje genieten. Door het ruime assortiment wordt de keuze er uiteraard niet gemakkelijker op. Daarom helpen wij jou graag door een aantal elementen te bespreken waarmee je rekening kunt houden. Denk hierbij aan het gebruiksgemak, het model en de afmeting.

Gebruiksgemak

Iedereen heeft wel al eens een partytent gezien of er wel onder gestaan. Het is ideaal voor feesten en evenementen die buiten georganiseerd worden. Afhankelijk van het model ben je niet alleen beschermd tegen de felle zonnestralen, maar ook tegen de koude en zelfs de regen. Op die manier kun jij toch nog genieten van een barbecue op een heerlijke zomeravond. En als het dan ’s avonds wat afkoelt dan blijf je toch nog beschut dankzij de partytent.

In je zoektocht naar de beste partytenten is het dus vooral belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Waarvoor wil je de tent bijvoorbeeld gebruiken. Stel dat het is om op een beurs te staan of op een festival of concert dan zal de tent van een ander kaliber zijn dan een model dat je gewoon op je terras wilt plaatsen. Een tent die je op het terras plaatst zal er vaak één zijn waarbij de zijkanten worden afgesloten.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je gaat rekening houden met de beschikbare ruimte. Stel dat je een kleine tuin hebt dan is het niet aan te raden om er een grote partytent te plaatsen. Aangezien je dan geen enkel zonnig plekje meer zult hebben in je tuin. Daarnaast zul je ook veel mogelijkheden tegenkomen wat betreft het design en de verschillende kleuren. Of je kunt natuurlijk je partytent ook laten bedrukken. Dit kan ideaal zijn voor beurzen of bedrijfsevenementen maar zal natuurlijk niet tot de goedkope partytenten behoren.

 

Model

Het ruime assortiment maakt dat er voor elke gelegenheid wel een bepaalde partytent aanbieding zal zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de eenvoudige vouwtenten die ideaal zijn voor marktkramers. Deze tenten kun je namelijk heel snel en gemakkelijk gaan opzetten en weer opvouwen dankzij het vouwsysteem waarover het beschikt. Dit model heb je in verschillende maten maar het meest ideale voor bijvoorbeeld markten en beurzen is 2 op 2 meter.

De normale standaard partytent is eigenlijk een model dat je het meeste onder particulieren zult terugvinden. Het bestaat uit een constructie uit metaal of aluminium in combinatie met een dak en eventueel zijwanden. De zijwanden kun je gemakkelijk gaan oprollen wat bijvoorbeeld ideaal is voor overdag.

Je hebt vast en zeker ook al tenten gezien die bestaan uit een vierkante vorm met een hoog puntdak. Dit zijn de pagodetenten of ook wel pyramide partytenten genaamd. In vergelijking met het vorige standaard model ziet deze partytent er iets stijlvoller en eleganter uit. Daardoor zul je deze tent heel vaak terugvinden op bruiloften. Bij dit model heb je uiteraard nog verschillende subgroepen in die zin dat er pyramidetenten zijn met meer dan één punt en daardoor ook groter zijn.

Dan is er ook nog de stertent die je gemakkelijk kunt herkennen aan zijn sterachtige vorm. Bij dit model bestaat de constructie uit één centrale paal in het midden waardoor de tent wordt opgespannen. Houd er wel rekening mee dat bij dit model de zijkanten hoofdzakelijk open zijn.

Afmeting

Wanneer je op zoek gaat naar een goede partytent dan is het een goede aanbeveling om ook rekening te houden met de maat ervan. Net zoals er ook verschillende modellen bestaan, bestaan er namelijk ook verschillende groottes. In principe is het zo dat je elk type ook in verschillende afmetingen zult kunnen verkrijgen. Toch is het belangrijk dat je niet zomaar in het wilde weg een partytent gaat kopen.

De afmeting kun je op een eenvoudige manier gaan bepalen. Zo is het belangrijk dat je eerst rekening houdt met het evenement of de gelegenheid waarvoor je de tent wilt gebruiken. Is het de bedoeling om de tent op een receptie van een trouwpartij te gebruiken dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een grote stertent. Als het is voor op de markt of op een beurs te gaan staan dan hoef je uiteraard geen zo’n groot model aan te kopen. Dan volstaat een vouwtent van 2 op 2 meter.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je gaat rekening houden met de beschikbare ruimte. Stel dat je in de stad woont en je hebt een kleine tuin dan is het niet aan te raden om die volledig vol te zetten met een partytent. Op die manier maak je de ruimte nog veel kleiner en kun je in de zomer helemaal niet meer genieten van het lekkere zonnetje. Het is dus belangrijk dat je zoveel mogelijk rekening hiermee houdt voor je de verschillende aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES