Beste reciprozaag

Laatste update: 24.04.24

 

Reciprozagen test van 2024

 

Met een degelijke reciprozaag zul je niet alleen takken maar meteen ook andere materialen zoals bijvoorbeeld een metalen buis kunnen doorzagen. Het is een stevig en krachtig toestel waarmee je een heleboel klusjes in een mum van tijd kunt opknappen. Om het jou iets makkelijker te maken, zijn we al even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde reciprozagen. Uit onderzoek is gebleken dat de Bosch PSA 700 E reciprozaag sterk aangeraden wordt door meerdere kopers. Het is een krachtig apparaat dat tegelijk ook heel flexibel is en veel mogelijkheden biedt. Andere gebruikers raden dan weer sterk de Bosch PSA 18 LI Batterij reciprozaag aan. Dit toestel werkt in combinatie met een Li-Ion accu die bijzonder krachtig en duurzaam is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Reciprozaag reviews – top 5

 

 

Wil je je huis verbouwen of ga je veel klussen bij vrienden? Als echte doe-het-zelver heb je dan zeker een reciprozaag nodig. Deze zaag kun je gebruiken om takken door te zagen maar ook metalen buizen die je eventueel moet verwijderen. Wij hebben vijf verschillende toestellen vergeleken en in een lijstje samengevat. Neem een kijkje en kies er zelf de beste reciprozaag uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch PSA 700 E

 

De Bosch PSA 700 E is geschikt voor het zagen van hout, kunststof, metaal en zelfs flexibel bimetaal. Je kunt ermee recht zagen maar ook in bochten. Alle standaard zaagbladen passen op dit apparaat en het is uitgerust met een ergonomische softgrip en de schakelaar staat op een ideale positief voor meer gebruikscomfort.

De motor heeft een vermogen van 710 Watt en dankzij Bosch SDS kun je snel en eenvoudig de zaagbladen wisselen zelfs zonder daarbij gereedschap nodig te hebben. Het toestel beschikt over een stevige behuizing dus het kan wel tegen een stootje.

Alle beoordelingen over deze reciprozaag aanbieding zijn volledig positief. Het toestel is makkelijk te hanteren en is van topkwaliteit. De gebruikers zijn ook heel tevreden over de prijs, dit product behoort dan ook tot de goedkope reciprozagen. Het is een licht apparaat en het zaagt goed door bijna elk materiaal.

Indien je bezig bent met verbouwingswerken thuis dan kan deze reciprozaag van Bosch misschien wel handig zijn om in huis te halen. Dit model is bovendien voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in deze lijst hebben opgenomen.

 

Voordelen:

Kostprijs: je zult deze reciprozaag zeker en vast tussen de goedkope modellen kunnen spotten. Daardoor zou het zomaar eens één van de populairste reciprozagen kunnen zijn.

Materiaalsoorten: met dit model kun je probleemloos verschillende materiaalsoorten doorzagen zoals hout, metaal en kunststof.

Comfort: de reciprozaag is voorzien van een ergonomische en degelijke softgrip die zorgt voor iets meer comfort. Verder zul je merken dat de schakelaar van het apparaat op een uitstekende positief staat om het jou zo comfortabel mogelijk te maken.

Kracht: dit toestel is uitgerust met een motor die over een vermogen van ruim 710 watt beschikt.

 

Nadelen:

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat de kopers bijzonder tevreden zijn met deze reciprozaag. Daardoor is het voor ons niet altijd even eenvoudig om op mogelijke minpunten te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

2. Bosch PSA 18 LI Batterij

 

Deze accu reciprozaag van Bosch werkt op een krachtige Li-Ion batterij en is geschikt voor het zagen van hout, kunststof, metaal en zelfs bouwmaterialen. Je kunt er zowel recht als in bochten mee zagen en het is een compact en licht toestel. Ook dit apparaat beschikt over het SDS systeem om snel en eenvoudig de zaagbladen te verwisselen.

Als je zaagbladen van bimetaal gebruikt dan kun je langs de rand zagen. Het toestel beschikt over een softgrip voor meer comfort. De zaag is uitgerust met een Syneon chip voor een optimale prestatie.

De kopers vinden dit een topproduct. Dankzij de batterij houdt het apparaat een constante snelheid en het zaagt door alles. Hoewel de prijs al een stuk hoger ligt zijn de gebruikers toch tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding van dit toestel. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is voor alle kopers een aanrader.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze reciprozaag afkomstig van het bekende merk Bosch. Dit doet ons vermoeden dat Bosch voor vele gebruikers ook veruit als het beste merk zal worden beschouwd. Toch is het altijd een goede aanbeveling om de voor- en nadelen even grondig op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Batterij: dit model is voorzien van een bijzonder krachtige en vooral duurzame Li-Ion batterij.

Handig in gebruik: met deze reciprozaag kun je probleemloos verschillende materiaalsoorten zoals kunststof, metaal en zelfs hout doorzagen. Bovendien is het mogelijk om zowel recht te zagen alsook in bochten.

SDS systeem: dankzij het SDS systeem zul je merken dat je op een handige en snelle manier de zaagbladen kunt verwisselen.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de prijs van deze reciprozaag al een tikkeltje hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

3. Makita JR3070CT

 

De JR3070CT reciprozaag van Makita heeft een vermogen van 1510 Watt. Dankzij het variabele toerental kun je gedoseerd zagen.

Het zaagblad heeft een lengte van 32 mm en het apparaat heeft een laag trillingsniveau. Het toestel is uitgerust met een veiligheidsslipkoppeling en je kunt eenvoudig van zaagblad wisselen zonder gereedschap te gebruiken.

Over dit product zijn er nog maar twee reviews geschreven en apart van één minpunt is al het advies positief. Het is een praktisch en krachtig apparaat die geschikt is voor ruw en fijn werk. Het ligt stabiel in de hand en de precisie tijdens het werken is uitstekend.

Het zaagt zonder moeite door hout en ijzer. Verder zijn de gebruikers ook nog tevreden over de goede service tijdens de levering.

Volgens verschillende kopers is deze reciprozaag van Makita zeker en vast een goede aanbeveling. Het toestel kun je zeker en vast tot de krachtige apparaten rekenen aangezien het een maximaal vermogen van maar liefst 1510 watt bezit. Laten we even op zoek gaan naar de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van dit toestel.

 

Voordelen:

Toerental: het apparaat is voorzien van een handig en variabel toerental waardoor het mogelijk is om op een gedoseerde manier te zagen.

Comfort: deze reciprozaag is voorzien van een degelijke veiligheidsslipkoppeling. Daarnaast zul je merken dat het mogelijk is om op een snelle en efficiënte manier van zaagblad te gaan verwisselen.

 

Nadelen:

Aankoopprijs: de hoge aankoopprijs van dit toestel zou eventueel een struikelblok kunnen zijn voor sommige toekomstige gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

4. Hitachi CR10DL(2lcsk)Li-ion

 

Deze accu reciprozaag van Hitachi is perfect voor mensen die licht professionele werkzaamheden willen aanvatten. Het is een licht en compact apparaat en je kunt het zaagblad in beide richtingen instellen. Het zaagblad kun je eenvoudig verwisselen dankzij het Power Lock System.

De handgrepen zijn voorzien van een softgrip voor meer comfort tijdens het werken. Het is een krachtig toestel die geschikt is voor sloopwerk, grof zaagwerk, afkorten van balken en buizen,…

Er zit ook een LED verlichting op om beter te kunnen werken in slecht verlichte plaatsen. Het apparaat wordt geleverd met twee batterijen en een lader.

Over dit product zijn momenteel nog geen meningen geformuleerd door gebruikers. Omdat we over geen review beschikken kunnen we je ook geen advies geven over dit apparaat.

Indien je op zoek bent naar een lichte reciprozaag die bovendien niet zoveel weegt dan is dit model van Hitachi wel degelijk iets voor jou. Het is ideaal indien je van plan bent om lichte klusjes uit te voeren. Hieronder kun je dan ook even de voor- en nadelen wat aandachtiger bekijken.

 

Voordelen:

Comfort: doordat de reciprozaag helemaal niet zoveel weegt en bovendien ook erg compact is, zul je merken dat het comfortabel in gebruik is.

Power Lock System: dankzij het Power Lock System is het mogelijk om het zaagblad zonder problemen te verwisselen. Bovendien zul je vrijwel meteen merken dat je het zaagblad in 2 richtingen kunt gaan instellen.

LED verlichting: het toestel is ook voorzien van een handige LED verlichting waardoor je ook op iets donkere plaatsen probleemloos kunt werken.

 

Nadelen:

Geen review: doordat er nog geen online reviews geschreven zijn, kunnen andere kopers de neiging hebben om het product niet aan te kopen.

Geen gebruikerservaring: momenteel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst waardoor er ook niets bekend is omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

5. DeWalt DWE397

 

De DeWalt DWE397 is uitgerust met een klasse 12 zaagblad die perfect is voor het zagen van klasse 12 Porotonblokken. Het apparaat beschikt over een krachtige motor en heeft een rubberen handgreep voor een betere grip en meer comfort tijdens het werken. De tandwielkast is uitgerust met een aluminium behuizing die ook nog eens stofvrij is.

Dit toestel is licht van gewicht dus je wordt minder vlug moe tijdens het werken. Deze alligatorzaag gebruikt twee tegensnijdende zaagbladen, zo beweegt het werkstuk niet tijdens het zagen. De zaagbladen zijn eenvoudig te wisselen en dankzij de veiligheidsschakelaar wordt het toestel niet ongewild ingeschakeld.

Dit product werd nog niet beoordeeld door gebruikers. Wegens gebrek aan een review over deze reciprozaag aanbieding kunnen wij je geen advies geven over dit apparaat.

Tot slot is er dan ook nog de DeWalt reciprozaag. Dit model is voorzien van een handig zaagblad dat tot de klasse 12 gerekend kan worden. Op die manier zul je dit toestel zonder problemen kunnen gebruiken om Porotonblokken uit diezelfde klasse 12 te zagen.

 

Voordelen:

Sterkte: deze reciprozaag is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame motor waarmee je probleemloos kunt werken.

Handig in gebruik: het apparaat is uitgerust met een handgreep uit rubber die heel comfortabel aanvoelt. Doordat het toestel amper iets weegt, zul je merken dat het handig is om lang mee te werken.

Tandwielkast: de tandwielkast van dit product is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam aluminium. Bovendien is deze ook nog eens helemaal vrij van stof.

 

Nadelen:

Geen reactie: doordat er momenteel nog geen online reviews zijn geplaatst, is er ook nog niets bekend omtrent de gebruikerservaring ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Reciprozagen koopgids

 

Een reciprozaag is een elektrische handzaag die je kunt gebruiken om balken, takken en zelfs metalen buizen door te zagen. Het zaagblad kan flexibel zijn om bijvoorbeeld leidingen gelijk met de muur te kunnen afzagen. Je kunt kiezen tussen een apparaat met kabel of op accu en je moet nog rekening houden met het formaat en gewicht, de extra’s en de prijs.

Accu of netstroom

Elk model heeft natuurlijk z’n voor- en nadelen. We beginnen met de zagen die werken op netstroom. De voordelen hiervan zijn dat deze apparaten meestal krachtiger zijn en dus voor zwaardere klussen kunnen gebruikt worden. Je kunt ook zonder onderbrekingen blijven verder werken. Het nadeel is dat de kabel in de weg kan zitten en dat je de kabel zelfs kunt doorzagen als je niet oplet. Je bent ook afhankelijk van een stopcontact dus je kunt het toestel niet op elke locatie gebruiken.

Een reciprozaag die op batterijen werkt heeft het grote voordeel dat je over veel meer bewegingsvrijheid beschikt. Je hebt geen last van kabels en omdat je niet afhankelijk bent van de netstroom kun je dit apparaat ook gebruiken op plaatsen waar er geen stopcontacten aanwezig zijn. Het nadeel is dat je niet kunt verder werken als de accu leeg is en moet wachten tot deze opgeladen is. Je kunt dit oplossen door een tweede batterij te kopen die je kunt gebruiken terwijl de eerste batterij aan het opladen is. Een ander nadeel is dat het vermogen en de kracht van een accu model meestal lager ligt en daarom niet echt geschikt is voor zware klussen.

 

Formaat en gewicht

Voor personen die de reciprozaag dagelijks willen gebruiken is het beter om een product te kopen dit licht van gewicht is. Als je een lange tijd moet werken met een zwaar toestel dan kun je al gauw last krijgen van je armen en schouders. Met een licht apparaat kun je voor een langere tijd doorwerken zonder pijn te ervaren.

Het formaat is direct verbonden met het gewicht want meestal is een grote zaag ook zwaarder. Een grote zaag is echter nodig voor zwaardere klussen, het nadeel is dat je dit toestel minder eenvoudig kunt transporteren. Als je de zaag op verplaatsing wilt gebruiken is het beter om een compact model te kopen. Je kunt zelfs nog een opbergkoffer kopen om het apparaat makkelijk mee te nemen.

De keuze van formaat hangt vooral af van het gebruik van je zaag. Een grotere reciprozaag is meestal krachtiger en daardoor beter voor het zwaardere werk. Dus in sommige gevallen kun je niet anders dan een groot model kopen.

 

Extra nuttige kenmerken

Wanneer je veel slijtage opmerkt aan het zaagblad dan is het beter dat je die vervangt met een nieuw blad. Bij de ene zaag is het makkelijker om een zaagblad te vervangen dan bij de andere. Kies bewust voor een reciprozaag met een eenvoudig systeem en een automatische vergrendeling zodat je veilig en snel het zaagblad kunt verwisselen.

Zoals we eerder hebben vermeld worden sommige producten geleverd met een handige opbergkoffer. Deze koffer heeft meerdere voordelen: je kunt er je apparaat veilig in bewaren zodat kinderen er niet aan kunnen en je kunt het gebruiken om het toestel makkelijk te transporteren.

Het is ook handig als je het toerental kunt instellen, op die manier kun je verschillende materialen doorzagen. Dit hangt echter ook af van de tanden van het zaagblad maar meestal worden er verschillende zaagbladen meegeleverd voor verschillende toepassingen. Voor bepaalde materialen is het beter om te zagen op een laag toerental.

Als je gekozen hebt voor een apparaat dat op netstroom werkt let dan op de lengte van het snoer. Hoe langer het snoer hoe beter want je hebt dan een groter bereik om te klussen zonder de nood aan een verlengsnoer. Sommige apparaten beschikken over een opbergvak om het snoer in te bewaren.

Prijs van een reciprozaag

Een goede reciprozaag kun je al kopen voor ongeveer €200. Dan haal je wel kwaliteit in huis en meestal is de zaag dan van een bekend merk zoals DeWalt of Makita. Als je minder geld wilt uitgeven dan kun je op zoek gaan naar mooie aanbiedingen en promoties. Tijdens de soldenperiodes is het interessant om op zoek te gaan maar online zijn er webwinkels die constant kortingen aanbieden op bepaalde producten.

Je kunt de verschillende websites vergelijken om de reciprozaag met de beste prijs/kwaliteitverhouding te vinden en het is ook een aanbeveling om rekening te houden met de reviews van andere kopers. Deze personen hebben het product al gebruikt en kunnen je meer vertellen over de werking.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES