7 beste Robot maaiers Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste robot grasmaaiers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Robomow RT Robohome robotmaaier kies je voor een kwalitatief en duurzaam afdakje dat je makkelijk op het bestaande laadstation van je robot grasmaaier kunt installeren. Daartegenover staat de Robomow XR5 1000 Robotmaaier; een krachtige robot grasmaaier met een ruim vermogen die makkelijk een oppervlakte van 1000 m2 kan behandelen. In de tabel hieronder hebben we nog een derde topproduct toegevoegd om de keuze hopelijk iets makkelijker te maken. Neem rustig de tijd om alle voor- en nadelen even grondig te bekijken. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste robot maaiers (Reviews) van 2024

 

Kies je voor een robotmaaier zonder draad of toch liever een exemplaar dat je moet aansluiten op het stopcontact? Wat voor jou de beste robotmaaier is, blijkt vooral een persoonlijke keuze te zijn. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 5 hedendaagse topproducten waarbij we rekening hebben gehouden met de online reviews en het advies van kopers. Maak daarbij zelf de keuze op je op zoek bent naar het product met de laagste prijs of toch vooral eentje van het beste merk? Wij selecteerden apparaten van Gardena, Worx, Stiga, Bosch en Mcculloch.

 

1. Robomow RT Robohome robotmaaier garage // Robomow grasmaaier

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve relatief goedkope robot grasmaaier garage? Dan kunnen wij jou aanraden om deze Robomow RT Robohome robotmaaier eens even onder de loep te nemen. Niet alleen zijn laagste prijskaartje maar ook zijn kwaliteit én gebruiksvriendelijkheid weten heel wat klanten te overtuigen wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren verklaart. De moeite waard dus om deze – misschien wel populairste – robot grasmaaier garage aanbieding eens even onder de loep te nemen.

Met de Robomow Robohome kies je voor een duurzame garage – ook wel afdakje genaamd – dat geschikt is voor eender welk bijbehorend RT model. Indien je dus reeds in het bezit bent van een RT robot grasmaaier op accu dan is dit afdakje – vervaardigd uit duurzaam kunststof en afgewerkt in een neutrale zwarte kleur – een goede aanbeveling.

Houd er wel rekening mee dat het hier enkel en alleen een afdekje betreft dat je eenvoudig op je reeds aanwezige grasmaaier robot kunt plaatsen ter bescherming tegen regen en/ of felle zon. Dat zou eveneens het gunstigere prijskaartje kunnen verklaren.

 

Voordelen:

Uitvoering: het afdakje is vervaardigd uit duurzaam kunststof en kan eenvoudig over het basisstation van je robot grasmaaier worden geïnstalleerd.

Design: de zwarte kleur draagt bij aan een tijdloos en neutraal design.

Maaibreedte: het betreft hier een afdakje voor eender welk RT model met een maaibreedte van maximaal 18 mm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs op het eerste gezicht goed meevalt, kan het voor sommigen een domper op de feestvreugde betekenen zodra je beseft dat het enkel om een garage gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Robomow XR5 1000 Robotmaaier Premium Garage – Cub cadet – 1000m2

 

Net zoals de bekende Husqvarna robotmaaier of de robotmaaiers van Stihl, behoort ook dit exemplaar van Robomow tot de beste robotmaaiers binnen het segment. Of je ook meteen voor een aanbieding kiest, betwijfelen we ten zeerste. Toch springt zijn kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid er zodanig bovenuit, dat we aanraden om deze robotmaaier zonder draad toch maar eens even te bekijken.

Zo valt de Cub Cadet XR5 1000 meteen op vanwege zijn donkergrijze kappen in combinatie met felgele accenten, maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo is hij uitgerust met een krachtige oplaadbare Li-Ion accu met een capaciteit van 2,8 Ah en een oplaadtijd van 60 tot maximaal 120 minuten. Eenmaal volledig opgeladen, weet het apparaat een ruime maaitijd van 50 tot 60 minuten te garanderen aangevuld met een maaibreedte van 21 cm én een verstelbare maaihoogte van 20 tot 100 mm.

Het gebruiksgemak van dit apparaat wordt verder aangedikt dankzij het 4,3 inches groot touchscreen display, de geïntegreerde mulchfunctie én diefstalbeveiliging, bluetooth, een zwevend maaidek en een maximale maaizone helling van 45%. Let wel; de robohome wordt op het moment van aankoop niet meegeleverd maar is wel beschikbaar als extra optie.

 

Voordelen:

Maaibreedte: je geniet een aanzienlijke maaibreedte van 21 cm die zonder problemen wordt aangevuld met een verstelbare maaihoogte van 20 tot 100 mm.

Voeding: de robot grasmaaier wordt ondersteund door een krachtige makkelijk oplaadbare Li-Ion accu met een capaciteit van 2,8 Ah.

Gebruiksduur: rekening houdend met een laadtijd van 60 tot 120 minuten, kan een ruime gebruiksduur van wel 50 tot 60 minuten worden geleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch Indego 350 connect Robotmaaier 18 V Maaibreedte

 

Ben je op zoek naar een robot grasmaaier die je zonder problemen door middel van een speciale app kunt besturen? Dan lijkt het ons een goede aanbeveling om deze Bosch robotmaaier even grondig te bestuderen. Bovendien valt ook het prijskaartje nog behoorlijk goed mee en zul je hem niet meteen tussen de duurste apparaten hoeven te zoeken.

De robot grasmaaier wordt eveneens gekenmerkt door een compact formaat van 22,2 x 36 cm en wordt geleverd inclusief een dockingstation. Verder omvat de verpakking ook al het nodige bevestigingsmateriaal, een voedingseenheid en 100 meter begrenzingsdraad. Je zult eveneens kunnen vaststellen dat de robotmaaier over een diefstalbeveiliging beschikt alsook een mulchfunctie waardoor het gemaaide gras als meststof dienst kan doen. Echter, een regensensor blijkt te ontbreken.

Met een maaibreedte van 19 cm en een maaihoogte die je kunt aanpassen van 20 tot 60 mm, kies je voor een degelijk en kwalitatief apparaat. Een blik op de online reviews toont aan dat de kopers duidelijk tevreden zijn maar dat er toch wel wat problemen waren op het gebied van de installatie.

 

Voordelen:

App: door te kiezen voor deze unieke robot grasmaaier, kies je voor een apparaat dat je met behulp van een bijbehorende applicatie kunt bedienen.

Prijzig: het is alvast niet één van de meest dure apparaten uit het rijtje.

Handig in gebruik: op het moment dat het toestel geleverd wordt, krijg je er uiteraard ook een dockingstation bij alsook alle nodige bevestigingsmateriaal en maar liefst 100 meter aan begrenzingsdraad,

Diefstalbeveiliging: dankzij de diefstalbeveiliging, die werkt aan de hand van een pincode, is het mogelijk om de robot grasmaaier te beveiligen.

 

Nadelen:

Geen regensensor: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat het apparaat niet voorzien is van een regensensor.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus POWXG6305 Robotmaaier – 18V – Voor gazons tot ca. 500m²

 

Kies je voor de Powerplus POWXG6305 dan kies je voor een gebruiksvriendelijke én betaalbare robotmaaier die geleverd wordt inclusief bijbehorend laadstation en accessoires, wat hem meteen extra aantrekkelijk maakt. Hij wordt daarbij ondersteund door een krachtige borstelloze motor met bijbehorende 18V accu die een capaciteit genereert van 2500 mAh. Door de accu volledig op te laden – wat ongeveer 90 minuten duurt – kan een ruime gebruiksduur van wel 70 minuten lang worden gegarandeerd.

Verder levert de Powerplus robot grasmaaier een ruime maaibreedte van 18 cm dat wordt aangevuld met een verstelbare maaihoogte van 25 tot 50 mm. Dat betekent dat de robotmaaier van Powerplus in staat om een ruime oppervlakte van 500m2 te behandelen met een hellingsgraad van maximaal 30% of 17º.

Hoewel het apparaat heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de robotmaaier wordt geleverd inclusief bijpassend laadstation, netspanningsadapter, 4 haringen voor het laadstation, een dubbele set reservemessen en schroeven, een kabelverbinder, 160 montageharingen, een perimeterdraad van 120m en een instructieve handleiding.

Laadtijd: in ongeveer 90 minuten kan een lege accu weer volledig worden opgeladen waarna het apparaat gebruiksklaar staat.

Gebruikstijd: eenmaal de batterij volledig en correct werd opgeladen, geniet je een gebruiksduur van 70 minuten.

Maaibreedte: je geniet een ruime maaibreedte van 180 mm of 18 cm aangevuld met een verstelbare maaihoogte van 25 tot 50 mm.

 

Nadelen:

Geen diefstalbeveiliging: hoewel het apparaat heel wat extra’s aanbiedt zoals een regensensor en een mulchfunctie, is hij niet voorzien van een diefstalbeveiliging.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Stiga Robotmaaier Autoclip M3 10-delig

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te opteren voor deze Stiga robotmaaier. Echter zul je dan wel rekening moeten houden met het hogere prijskaartje. De hoge prijs zou tevens een verklaring kunnen zijn voor het ontbreken van online reviews. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken en bekijk het even alvorens je een uiteindelijke beslissing maakt.

Door te kiezen voor de Stiga Autoclip M3 kies je voor een apparaat dat steevast in maaicycli van telkens 50 minuten zal werken. Aangevuld met een ruim vermogen en een krachtig scherp mes van 22 cm, is hij in staat om een gazon met een maximale oppervlakte van 300 m2 probleemloos te behandelen. Rekening houdend met de maaicycli van 50 min zal hij je gazon dan automatisch onderverdelen in zones.

Daarnaast is hij ook voorzien van een handige bluetooth functie waardoor het mogelijk wordt om de robotmaaier via je smartphone te bedienen. Hij is tevens uitgerust met een beveiligingscode en tal van handige regensensoren. Met een geluidsniveau van amper 61 dB blijkt hij ook nog eens behoorlijk stil te werken. Kortom, een waar topproduct maar wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: doordat deze robot grasmaaier werkt op basis van 50 minuten durende maaicycli, zal hij jouw gazon automatisch onderverdelen in verschillende zones.

Bluetooth: het is een krachtige robot grasmaaier die tevens ook voorzien is van een bluetooth functie. Daardoor wordt het mogelijk om het apparaat via je tablet, computer of smartphone in te stellen en te besturen.

Oppervlakte: de combinatie van het scherpe 22 cm lange mes en het ruime vermogen, biedt de mogelijkheid om totale oppervlakte van maximaal zo’n 300 m2 te maaien.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: het zal je allicht niet verwonderen maar deze robot grasmaaier is helemaal niet budgetvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Gardena Sileno City Robotmaaier  geschikt voor gazons tot ca. 500m²

 

Ben je op zoek naar een degelijke robotmaaier? Dan kun je alvast dit product van GARDENA even bekijken. GARDENA is bijzonder bekend en wordt sterk gewaardeerd door heel wat kopers omdat het garant staat voor duurzaamheid en kwaliteit.

Het is een bijzonder krachtig apparaat dat moeiteloos een gazon met een totale oppervlakte van ruim 500 vierkante meter kan maaien. Je zult merken dat het helemaal geen grote moeite is om deze robotmaaier te installeren en dat de werking ervan betrouwbaar en nauwkeurig te noemen is. Deze unieke robotmaaier is verder ook voorzien van handige kantel-, bots- en tilsensoren. Ook wanneer het regent mag je deze robotmaaier gewoon gebruiken.

Ondanks de kracht van het apparaat zul je merken dat de motor vrijwel geluidloos is. Het is een degelijk apparaat waarbij je zelfs de maaihoogte kunt aanpassen van minimaal 20 tot maximaal 50 mm. Dat is dan ook de reden waarom de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over de aankoop van dit product.

De robotmaaier van GARDENA is maar liefst 55 cm lang, 36 cm breed en zo’n 22 cm hoog. Het is een handig apparaat met een bijzonder krachtige motor. De robotmaaier is uitgerust met een Li-Ion accu die je steeds opnieuw kunt opladen. In amper 60 minuten is de robotmaaier volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

 

Voordelen:

Maaihoogte: het product biedt je de mogelijkheid om helemaal zelf de maaihoogte te gaan bepalen. Hierbij bedraagt de minimale maaihoogte 20 mm en de maximale maaihoogte 50 mm.

Materiaal: het is een bijzonder degelijke robotmaaier waarvan de behuizing uit duurzaam en stevig kunststof is vervaardigd.

Handig in gebruik: de robotmaaier is uitgerust met verschillende handige sensoren en functies. Zo zijn er niet alleen kantelsensoren aanwezig maar ook bots-, en tilsensoren. Er is een alarm aanwezig net zoals er ook een pin code kan worden ingesteld.

 

Nadelen:

Tot op heden hebben de kopers alleen maar positieve reacties geplaatst. Dat maakt het voor ons bijzonder moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Robotmaaier Robolinho 1150W – 1000m² // Al-Ko Geluidloos, compact, wendbaar

 

Ben je op zoek naar een robotmaaier die zonder problemen een middelgroot tot vrij groot gazon van 1000 m² onder handen kan nemen? Twijfel dan niet langer en bekijk even dit paradepaardje van het bekende en populaire merk Al-Ko. Zo zul je in eerste instantie zien dat de Robolinho robotmaaier geleverd wordt inclusief bijbehorend laadstation, een 150 meter lange perimeterdraad, 180 pinnen en een instructieve handleiding.

Eenmaal de accu volledig is opgeladen, kun je het apparaat eenvoudig aansluiten met behulp van de bekende Al-Ko inTouch app. Met een ruim maximaal vermogen van 1150 watt in combinatie met een maximale maaibreedte van 22 cm en een variabele maaihoogte gaande van 25 tot 55 mm; geniet je met Robolinho robotmaaier van een knap staaltje power. Verder blijkt hij bijzonder wendbaar, geluidloos en is hij voorzien van de nodige veiligheidssensoren. 

Hoewel deze 1000m² robotmaaier op het eerste gezicht alles heeft om over naar huis te schrijven, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat zijn hogere prijskaartje daar wel eens de verklaring voor zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Veiligheid: de robotmaaier is uitgerust met de nodige veiligheidssensoren zodoende de maaier te beschermen tegen letsel én/ of diefstal.

Bereik: de maaier kent een bijzonder ruim bereik van maar liefst 1000m² wat hem geschikt maakt voor middelgrote tot zeer grote gazons.

Maaibreedte: de maximale maaibreedte van 22 cm wordt aangevuld met een verstelbare maaihoogte van 25 tot 55 mm en een hellingshoek tot maximaal 45%.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: de prijs ligt jammer genoeg duidelijk een pak hoger dan het gemiddelde waardoor hij minder toegankelijk is voor mensen met beperkte financiële middelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Robotmaaiers Koopgids

 

Een gazon onderhouden vraagt niet alleen veel werk maar ook wat van je tijd. Toch is het mogelijk om hierop te besparen door te kiezen voor een kwalitatieve machine die het werk voor jou doet. Toch willen wij aanraden om niet zomaar de eerste de beste robotmaaier mee naar huis te nemen. Neem de tijd om de verschillende apparaten te bekijken en met elkaar te vergelijken. Zo zul je merken dat er diverse types bestaan en dat je ook maar beter aandachtig bent voor het prijskaartje, de maaidiepte en de installatie.

Wat is een robot grasmaaier, de werking en het gebruiksgemak

Een robotmaaier, door velen ook wel als robot grasmaaier omschreven, kun je min of meer vergelijken met een gewone grasmaaier. Het principe is vrijwel hetzelfde alleen de werkwijze verandert. Zo maakt een standaard traditionele grasmachine gebruik van brute kracht terwijl een robotmaaier wordt aangedreven door middel van een krachtige computerchip. Met behulp van dergelijke computerchip, is de robotmaaier in staat om zelfstandig het gras te maaien terwijl jij even kunt uitrusten of andere taken kunt uitvoeren.

De werking en de bediening van dergelijke apparaat hebben helemaal niet zoveel voeten in de aarde en zijn behoorlijk eenvoudig. Zo is het belangrijk om bij thuiskomst eerst en vooral het basisstation, ook wel laadstation genoemd, te installeren en in het stopcontact te pluggen. Vervolgens is het handig om de begrenzingsdraad, die vaak bij de aankoop wordt meegeleverd, te plaatsen. Op die manier weet de robotmaaier tot waar er moet gemaaid worden en kunnen eventuele obstakels omzeild worden.

Verder worden heel wat robotmaaiers aangevuld met tal van andere handige functies en kenmerken zoals botssensoren en afgrondsensoren.

 

Basisstation en het type robotmaaier

De aankoop van een degelijke robotmaaier gaat gepaard met de levering van een basisstation. Met een basisstation bedoelen we eigenlijk de thuisbasis van de robot grasmaaier. Met behulp van dergelijk station is het mogelijk om de accu van de robotmaaier opnieuw of verder op te laden. Vandaar dat men ook regelmatig spreekt van een laadstation. Houd er wel rekening mee dat de thuisbasis op het stopcontact dient te worden aangesloten en dus beter in de buurt van een stopcontact wordt geplaatst.

Uiteraard zal het basisstation niet zozeer veranderen naargelang het type robotmaaier dat je besluit aan te kopen. Toch is het belangrijk om te weten of je robotmaaier in staat is om zelfstandig naar het laadstation terug te keren of niet. Met andere woorden; je moet de keuze maken tussen een volautomatische of half-automatische robot grasmaaier.

Indien je dus op zoek bent naar een robot grasmaaier die, zodra de accu bijna leeg is, in staat is om op geheel zelfstandige wijze naar het laadstation terug te keren dan kies je maar beter voor een volautomatische maaier. Ze zijn misschien iets duurder in de aankoop maar je hebt er dan ook helemaal geen omkijken meer naar. Bij een volautomatische maaier zul je deze altijd nog handmatig op het laadstation moeten aansluiten.

 

De installatie in verhouding tot het maaigebied

Het aansluiten en installeren van een robotmaaier vraagt misschien even wat tijd, maar is uiteindelijk helemaal niet zo moeilijk. Zoals reeds vermeld, worden de meeste apparaten geleverd inclusief een degelijke begrenzingsdraad. Het is de bedoeling om deze grensdraad, met behulp van klemmen, om de rand van je gazon heen te plaatsen. Indien je wenst, kun je de grensdraad ook altijd ingraven.

Vervolgens is het de bedoeling om de uiteinden van de draad met het basisstation te gaan verbinden. Op die manier wordt een signaal naar de robotmaaier gestuurd zodanig dat hij weet tot waar er moet gemaaid worden. Met andere woorden, met behulp van de grensdraad is het mogelijk om een volledig maaigebied af te bakenen. Op die manier kun je evenzeer obstakels gaan vermijden alhoewel de meest recente robotmaaiers ook zijn uitgerust met een botssensor en/ of afgrondsensor.

 

Is er een opvangbak nodig

Een robotmaaier is, in tegenstelling tot een standaard grasmachine, bijzonder compact en niet voorzien van een opvangbak. Dat is ook helemaal niet nodig aangezien het gras, met behulp van diverse ronddraaiende mesjes, tot allemaal minuscule sprietjes zal worden versnipperd. Men spreekt hier vaak over “mulchen”. Doordat de grasresten zodanig klein zijn, kunnen ze fungeren als een soort van natuurlijke vorm van meststof die bijdraagt aan een gezond en groen gazon.

De grootte van je gazon inclusief eventuele hellingen

Wanneer je besluit op zoek te gaan naar een degelijke robotmaaier, wees dan ook aandachtig voor de grootte van je gazon. Met de grootte van het gazon, bedoelen we dus eigenlijk de te maaien oppervlakte. Hier horen een eventuele vijver, bloemperkjes, een tuinhuisje of serre dus helemaal niet bij.

Hoe groter het gazon, hoe krachtiger de robotmaaier zal moeten zijn. Kies dus voor een grote oppervlakte voor een robot grasmaaier met een hoger wattage. Tegenwoordig heb je heel wat robotmaaiers die zonder problemen een maximale oppervlakte van maar liefst 2000 m2 kunnen behandelen. Uiteraard zal daar wel een bepaald prijskaartje tegenover staan.

Houd bij het bepalen van de grootte ook de hellingen en heuveltjes indachtig. Een klein molshoopje zal voor de meeste robotmaaiers geen enkel probleem zijn. Maar een steile helling kan door sommige robotmaaiers als een struikelblok worden aanzien. Heb je dus een tuin met heel wat steile hellingen, geef dan de voorkeur aan een robotmaaier met iets meer grip en vermogen.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Een kwalitatieve robotmaaier die voorzien is van de basisfuncties en tal van andere handige kenmerken, kost al gauw een kleine 1000 euro. Uiteraard zul je vaak aanbiedingen en/ of leuke promoties tegenkomen. Bedenk hoe vaak je de maaier wilt gebruiken, hoe groot je gazon is en welk budget je er maximaal aan kunt spenderen. Het is een aanbeveling om ook rekening te houden met de online reviews van klanten.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een robotmaaier?

Een robotmaaier is een handig apparaatje waarmee jij vanaf nu probleemloos je gazon, groot of klein, kunt maaien. Hij is voorzien van een handig basisstation waarnaar hij altijd terugkeert om op te laden en te wachten op de volgende taak. Daarnaast is er ook meestal ook een soort van grensdraad nodig waarmee je je gazon, en eventuele obstakels, probleemloos kunt afbakenen. Op die manier kan de robotmaaier een bepaald signaal ontvangen waardoor het apparaat weet tot waar hij precies moet maaien.

In de meeste gevallen is de robotmaaier ook voorzien van afgrondsensoren en botssensoren. Met behulp van de afgrondsensoren kun je verhinderen dat je robotmaaier in een afgrond of put valt en dankzij de botssensoren kan hij makkelijk obstakels vermijden.

 

Q2: Wat is de beste robotmaaier?

Uit verschillende testen is gebleken dat de Gardena Smart Sileno+ 1600 als de beste robotmaaier van 2024 werd verkozen. Zoals je al kunt vermoeden, is hij een bijzonder krachtige robot grasmaaier die zonder problemen een gazon met een maximale oppervlakte van 1600 m2 kan maaien. Hij wordt jou aangeboden tegen een prijskaartje van 1701,25 euro. Indien je interesse hebt, zul je dus toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Als we kijken naar de robot grasmaaier van 2024 met de beste prijs-kwaliteitverhouding dan kunnen we de Smart Sileno Life 1250 vermelden. Eveneens een product dat jou wordt aangeboden door Gardena tegen een redelijk prijskaartje van ongeveer 1349 euro. Bovendien wordt hij gekenmerkt door tal van extra functiemogelijkheden en eigenschappen.

Q3: Hoe lang moet een robotmaaier maaien?

Het zal je niet verwonderen dat we deze vraag jammer genoeg niet eenduidig kunnen beantwoorden aangezien de maaiperiode afhankelijk is van diverse externe factoren.

Indien je een strak gazon wilt bekomen dan wordt aangeraden om 1 keer per week het gras te maaien in het hoogseizoen. In het laagseizoen, dat loopt vanaf september tot april, volstaat het om je gazon 1 keer om de 10 dagen te maaien.

Echter moet je niet alleen rekening houden met je eigen wensen en hoe je je gazon hebben wilt. Daarnaast is het ook belangrijk om even stil te staan bij de grootte van je gazon, de snelheid en de kracht van de robot grasmaaier, de kwaliteit van de messen en natuurlijk de frequentie waarmee je je gazon wilt maaien.

 

Q4: Wat kost een begeleidingsdraad voor de robotmaaier?

Een begeleidingsdraad, door velen ook wel als grensdraad omschreven, is een handig hulpmiddel om de werkruimte van de robotmaaier aan te duiden. Op die manier weet de robot grasmaaier tot waar hij ongeveer kan maaien en kunnen bovendien eventuele obstakels worden vermeden.

De aanschaf van een grensdraad gaat natuurlijk gepaard met een bepaald prijskaartje. Zo moet je rekening houden met een gemiddeld kostenplaatje van ongeveer 41 euro. Uiteraard zijn er sommige grensdraden die net iets duurder zijn en anderen die goedkoper lijken. Het hangt er maar van af hoeveel grensdraad je nodig hebt en waaruit deze is vervaardigd.

 

Q5: Wat kost een robot grasmaaier?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Ben je op zoek naar een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke robot grasmaaier die best wel over diverse functiemogelijkheden beschikt én in staat is om een middelgrote tuin te onderhouden? Dan kan het prijskaartje algauw variëren van 500 tot 1000 euro. Voor 1000 euro mag je dan ook wel al zeker zijn van een krachtig apparaat met de mogelijkheid om een tuin van 400 m2 aan te pakken.

Uiteraard bestaan er ook heel wat goedkope robotgrasmaaiers die perfect zijn om kleine tot middelgrote tuinen te onderhouden. Hierbij zijn prijskaartjes van 150 tot 250 euro zeker en vast mogelijk. Wil je echter toch liever een topproduct in huis halen die voorzien is van eender welke functie en mogelijkheid? Dan kan de teller toch al gauw richting de 3000 euro of meer gaan.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES