Beste schaafmachine

Laatste update: 24.04.24

 

Schaafmachines test van 2024

 

Een schaafmachine biedt je de mogelijkheid om op een handige en comfortabele manier hout te gaan schaven. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld zelf regelmatig meubels maakt uit hout. Door er met een degelijke schaafmachine grondig over te wrijven, kun je het hout volledig vrij maken van eventuele splinters. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we even gaan uitzoeken wat de 3 best beoordeelde schaafmachines zijn. Zo is gebleken dat de Bosch PHO 1500 schaafmachine een echte aanrader is. Met een totaal vermogen van maar liefst ch 500 Watt zul je dit toestel vast en zeker tussen de krachtige schaafmachines kunnen spotten. Met de Powerplus POWX1110 schaafmachine mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Zo is het toestel bijzonder krachtig en kun je de schaafdiepte zelf gaan regelen tussen 0 en 3 mm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Schaafmachine reviews – top 5

 

 

Een schaafmachine wordt gebruik om hout te schaven zodat je geen splinters in je handen krijgt wanneer je het aanraakt. Hout moet ook geschaafd worden om de juiste grootte te bekomen alvorens je het ergens gaat gebruiken in de constructie van je huis. Kies van tussen de volgende vijf topproducten de beste schaafmachine uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch PHO 1500

 

Deze compacte handschaafmachine van Bosch heeft een vermogen van 500 Watt en is geschikt voor het schaven van hout en voor het afschuinen van randen. Het toestel is uitgerust met een spaanuitworp die je kunt aansluiten op een stofzak of stofzuiger, op die manier kun je stof- en vuilvrij werken.

Het mes is eenvoudig om te wisselen en heeft een hoge oppervlaktekwaliteit. Dankzij de spaanafvoerblazer kun je werken zonder onderbreking en het toestel is ook uitgerust met een automatisch uitklappende parkeersteun.

De kopers zijn heel tevreden over de goede prijs/kwaliteit verhouding, het product maakt zeker deel uit van de goedkope schaafmachines. Het apparaat is duurzaam en de afstelling voor de diepte werkt uitstekend.

Deze Bosch schaafmachine zul je zeker en vast tussen de goedkope exemplaren kunnen terugvinden vanwege het mooie betaalbare prijskaartje. Bovendien is Bosch ook een vrij bekend merk en wordt het door heel wat kopers ook beschouwd als het beste merk. Laten we alvast even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Spaanuitworp: het apparaat is voorzien van een spaanuitworp die je zonder problemen aan een stofzuiger kunt koppelen. Zo kun je dan helemaal stofvrij te werk gaan.

Formaat: in vergelijking met sommige andere apparaten zul je merken dat deze schaafmachine vrij compact is. Dit maakt het niet alleen handig in gebruik maar ook handiger om na gebruik op te bergen.

Vermogen: met een vermogen van maar liefst 500 Watt kun je deze compacte schaafmachine zeker en vast tot de krachtige apparaten rekenen.

 

Nadelen:

Hulpstuk: een kleine minderheid van de kopers had het toch wel leuk gevonden indien er enkele hulpstukken meegeleverd werden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Powerplus POWX1110

 

Als je op zoek bent naar goedkope schaafmachines dan is de Powerplus POWX1110 het ideale product voor jou. De machine heeft een vermogen van 900 Watt en je kunt de schaafdiepte instellen van 0 tot 3 mm. Dankzij de zijgeleider schaaf je evenwijdig met het houten werkstuk.

De schaafmachine heeft een aansluiting voor een stofzak aan de linker- en aan de rechterkant. Deze stofzak wordt meegeleverd met het apparaat. Het toestel heeft een schaafbreedte van 82 mm en de kabel is 3 meter lang. Het schaafmes wordt beschermd door een beschermkap en de handvaten hebben een zachte grip voor meer comfort.

Het artikel is geschikt om kleine meubels mee te maken en krijgt van de gebruikers een goed advies. Vooral de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product valt in de smaak bij de kopers. Voor alle kopers is dit een mooie schaafmachine aanbieding.

Ook met de Powerplus schaafmachine mag je rekenen op een krachtig en degelijk apparaat. Bovendien is het voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst. Dit zou er dan ook wel eens voor kunnen zorgen dat je dit toestel zeker en vast tot de populairste schaafmachines zult kunnen rekenen.

 

Voordelen:

Budget: je zult meteen versteld staan van het lage prijskaartje van deze schaafmachine.

Vermogen: het apparaat is uitgerust met een krachtige motor die over een vermogen van maar liefst 900 Watt beschikt.

Gebruiksgemak: het toestel is voorzien van een zijgeleider waardoor je steeds parallel met het werkstuk zult kunnen schaven. Daarnaast is het mogelijk om de schaafdiepte aan te passen van 0 tot en met 3.

Aansluiting: zowel aan de rechter- alsook aan de linkerkant is er een aansluiting voorzien waaraan je een stofzak kunt koppelen. Op die manier kun je zo goed als stofvrij te werk gaan.

 

Nadelen:

 We merken dat werkelijk alle kopers helemaal overtuigd zijn van dit apparaat en het dan ook meteen iedereen willen aanraden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Makita DKP180Z

 

Deze elektrische schaafmachine van Makita werkt op een 18V Li-Ion batterij en je kunt er een breedte van wel 82 mm mee schaven. Het apparaat is voorzien van een comfortabele handgreep en de diepte is makkelijk om in te stellen. De aluminium voet zorgt voor meer nauwkeurigheid tijdens het schaven.

De snijkop maakt 14000 sneden per minuut en het toestel beschikt over een lock-on knop om te kunnen blijven doorwerken zonder onderbreking. Dit apparaat is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen en er is stofafzuiging mogelijk door middel van een poort aan de zijkant. De batterij moet slechts 22 minuten opladen.

Deze schaafmachine aanbieding is tot nu toe nog niet beoordeeld geweest door online gebruikers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij ook geen advies formuleren over dit product.

Wanneer je op zoek gaat naar degelijk werkgereedschap dan zul je ook vaak het merk Makita zien opduiken. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze schaafmachine afkomstig is van het merk Makita en tot één van de krachtige apparaten behoort. Alvorens je het toestel aankoopt, kun je hieronder een overzichtje van de eigenschappen raadplegen.

 

Voordelen:

Voeding: we hebben hier te maken met een elektrisch apparaat dat functioneert op basis van een krachtige en duurzame 18V Li-Ion batterij.

Lock-on knop: dankzij de lock-on knop is het mogelijk om zonder eventuele onderbrekingen gewoon te kunnen doorwerken.

Ontwerp: deze schaafmachine is voorzien van een voet uit aluminium die iets meer precisie biedt. Daarnaast is het ook mogelijk om de schaafdiepte aan te passen en in te stellen. Je zult merken dat dit apparaat zowel door links- alsook rechtshandige personen kan worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen reviews: we moeten vaststellen dat er tot op heden nog geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Daardoor is het niet eenvoudig om na te gaan of er eventuele minpunten aan verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Metabo HO0882

 

De Metabo HO0882 is een stevige schaafmachine met een schaafbreedte van 82 mm en hardmetalen schaafbeitels. Deze beitels kun je snel en eenvoudig wisselen dankzij het cassettesysteem en de schaaf- en sponningdiepte zijn traploos instelbaar. Het apparaat heeft een vermogen van 800 Watt.

De schaafzool is vervaardigd van aluminium persgietwerk en is voorzien van een V-groef in het voorste deel zodat je eenvoudig houten balken of andere werkstukken kunt afschuinen. Je kunt het zaagsel naar links of rechts laten afvoeren en het is mogelijk om een afzuiging op het toestel aan te sluiten. De schaafzool beschikt verder nog over een beugel zodat je de machine veilig kunt neerzetten.

Over dit apparaat is nog geen enkele mening gegeven door een koper. Wees de eerste persoon om een review te schrijven over dit artikel.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze Metabo HO0882 schaafmachine. Het is een krachtig apparaat dat beschikt over een ruime schaafbreedte van maar liefst 82 mm. Het toestel is uitgerust met een motor die over een ruim vermogen van maar liefst 800 Watt beschikt.

 

Voordelen:

Schaafbeitels: de schaafbeitels waarover het toestel beschikt zijn gemaakt uit hardmetaal. Dankzij het daarvoor voorziene cassettesysteem is het mogelijk om deze schaafbeitels eenvoudig en in een mum van tijd te wisselen.

Gebruiksgemak: zowel de sponningdiepte alsook de schaafdiepte kun je traploos gaan instellen.

Schaafzool: de schaafzool van dit apparaat is gemaakt uit een combinatie van enerzijds aluminium en anderzijds persgietwerk. Daarnaast is het afgewerkt met een handige V-groef waardoor je op een snelle en gemakkelijk manier een houten balk of werkstuk kunt gaan afschuinen.

 

Nadelen:

Geen reviews: doordat er momenteel nog geen enkele online beoordeling is geplaatst, is het niet eenvoudig om jou advies te geven omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Festool ehl65eq-plus

 

De Festool schaafmachine heeft een schaafbreedte van 65 mm en verwijdert automatisch spanen met een grootte van 0 tot 4 mm. Er is wel geen afvoerzak meegeleverd dus dit moet je zelf nog apart kopen. Deze zak kun je dan aansluiten aan de linker- of rechterkant van het apparaat of je kunt er zelfs een stofzuiger op aansluiten.

Het toestel heeft een vermogen van 720 Watt en heeft een toerental van 15600 per minuut. Het apparaat weegt 2,4 kg en is dus makkelijk om te verplaatsen. Dit apparaat werkt via het stopcontact en niet via batterij.

Deze elektrische schaafmachine is tot op heden nog niet beoordeeld geweest door een mogelijke koper. Misschien is dit een nieuw product of is het nog niet verkocht geweest. Omdat er nog geen enkele review geschreven is over dit product is het voor ons ook niet mogelijk om er een advies over te geven.

Tot slot is er dan ook nog deze krachtige en degelijke schaafmachine van het bekende en sterk gewaardeerde merk Festool. Het toestel beschikt over een ruime schaafbreedte van maar liefst 65 mm. Het is dan ook een aanrader om dit apparaat even van naderbij te gaan bekijken.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je zult merken dat dit apparaat op een geheel automatische manier spanen zal verwijderen waarvan de grootte tussen de 0 en de 4 mm ligt.

Handig in gebruik: het is mogelijk om zowel aan de linker- alsook aan de rechterkant een stofzuiger op het toestel aan te sluiten. Zo kun je stofvrij te werk gaan.

Vermogen: met een vermogen van maar liefst 720 Watt en een toerental van ruim 15600 per minuut mag je dit apparaat zeker en vast tot de krachtige toestellen rekenen.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: ook hier kunnen we jammer genoeg nog geen verdere informatie geven omtrent de gebruikerservaring aangezien er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schaafmachines koopgids

 

Als je veel hout gebruikt in je huis of je meubels dan moet dit hout goed geschaafd worden zodat je geen risico loopt op splinters. Tegenwoordig gebruiken mensen ook graag oude paletten om meubels mee te maken. Deze moet je ook schaven of schuren zodat je je niet kunt bezeren. Houd rekening met de volgende factoren om de beste schaafmachine aanbieding te kunnen kopen: de soort, de kenmerken, de voordelen, de stroomvoorziening en de prijs. Je kunt daarna online verschillende modellen vergelijken en de beste aanbiedingen op een rijtje zetten.

Soorten schaafmachines

Je kunt twee soorten schaafmachines kopen. Je kunt ervoor kiezen om te schaven met de hand of door een elektrische schaafmachine te kopen. Met een traditionele handschaaf heb je veel ervaring en vaardigheid nodig om goed vlak en haaks te kunnen schaven. Als je minder moeite wilt doen dan koop je beter een elektrisch model.

Een elektrische schaafmachine maakt het makkelijk om hout te schaven. Je kunt op grote precisie werken tot op een fractie van een millimeter. Je zult ook veel vlugger klaar zijn met schaven. Je kunt ook kiezen tussen schaafmachines met 1, 2 of zelfs 4 messen. Het is een aanbeveling om een apparaat met 1 mes te kopen want deze geven een beter resultaat en je merkt minder weerstand tijdens het snijden. Als er nagel in het hout zit die je niet gezien hebt, dan kan er ook slechts enkel 1 mes beschadigd raken die je daarna moet vervangen.

 

De na- en voordelen

Het grootste nadeel van een elektrische schaafmachine is de hoge prijs. Deze apparaten zijn een stuk duurder dan een handschaaf maar je krijgt er het werk veel vlugger mee gedaan. Als je van plan bent om een elektrische schaafmachine te kopen dan kun je beter een redelijk budget opstellen.

Je kunt echter veel meer bereiken met een elektrische schaafmachine dus het is een aanbeveling om dit type te kopen. Zo kun je er eenvoudig een verstek, facet of sponning mee schaven. Dankzij de draaiende as schaaf je een laagje hout weg zodat je zeker bent van een glad oppervlak.

Meestal kun je de schaafdiepte ook instellen via een draaiknop op het apparaat. Dit maakt het mogelijk om op een verschillende diepte te schaven en zorgt voor meer mogelijkheden.

 

De kenmerken van het toestel

Je kunt een standaard kopen zodat je de schaafmachine op de werkbank kunt vastzetten. Op die manier beschik je over een stabiel apparaat om het hout beter te kunnen schaven. Denk erover om een beschermkap te kopen voor je apparaat zodat je beschermd bent tegen opvliegend zaagsel of stof. Je kunt eventueel ook een beschermbril kopen om je ogen te beschermen en een mondkapje zodat je niet teveel stof inademt.

Een elektrische schaafmachine heeft een eenvoudige bediening want je hoeft geen beitel op het hout in te stellen. Je kunt gewoon de schaafdiepte instellen door middel van de knop op de machine en beginnen met schaven.

Op sommige toestellen kun je een stofzuiger aansluiten zodat je tijdens het schaven meteen het zaagsel kunt opzuigen. Op die manier blijft je werkplaats schoon en heb je geen last van fijn stof in je luchtwegen.

 

Stroomvoorziening

Je kunt kiezen voor een schaafmachine die van stroom wordt voorzien via een kabel of een model dat werkt op een accu. Het voordeel van een bekabelde schaafmachine is dat je nooit zonder stroom zult vallen en dat je dus voor een lange periode kunt werken zonder te stoppen. Je hebt natuurlijk wel een stopcontact in de buurt nodig en je beschikt over minder bewegingsvrijheid.

Een apparaat met een accu is makkelijk om mee te nemen op verplaatsing want je hebt geen stopcontact nodig. Je kunt je vrij bewegen omdat je geen last hebt van kabels maar deze apparaten hebben meestal minder vermogen dan een bedraad model. Het kan ook gebeuren dat de batterij opeens leeg is en dat je enkele uren niet kunt verder werken omdat je de accu opnieuw moet opladen. Je kunt eventueel een tweede batterij kopen om dit op te lossen.

Prijs van een schaafmachine

Een elektrische schaafmachine is een stuk duurder dan een traditionele handschaaf maar werkt ook een stuk vlugger. Je kunt op zoek gaan naar goedkope schaafmachines door verschillende producten online te vergelijken totdat je het toestel met de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt.

Daarna kun je het product bestellen en aan huis laten leveren. Let ook nog op de verzendkosten, de garantie en de tijd die je hebt om een eventueel defect product terug te sturen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES