7 beste Solar tuinverlichting Test van 2022

Laatste update: 28.09.22

 

Beste Solar tuinverlichting – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het assortiment Solar tuinverlichting – één van de populaire en betere merken in het wereldje – is de laatste jaren zodanig gegroeid dat het niet altijd even makkelijk is om een weldoordachte keuze te maken. Om de zoektocht voor jou net iets aangenamer te maken, zijn we dan ook op zoek gegaan naar enkele huidige toppertjes binnen dit segment. Zo zijn we onder meer uitgekomen bij de Solar Led Zonne-Energie tuinverlichting die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van een krachtige ingebouwde bewegingssensor. Daartegenover staat de Gadgy Solar Lantaarn Mat Wit die functioneert op basis van zonne-energie en daardoor als één van de milieuvriendelijke oplossingen in het rijtje kan worden beschouwd. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste Solar tuinverlichting (Reviews) van 2022

 

De beste Solar tuinverlichting is uiteraard degene die 100% aan de verwachtingen kan voldoen. Of je daarbij kiest voor een slinger Solar tuinverlichting dan wel een Solar tuinverlichting lantaarn, een lampion Solar tuinverlichting, een Solar tuinverlichting spot of een Solar fakkel tuinverlichting; blijkt vooral een persoonlijke keuze. Met dank aan het advies van experts en de gebruikerservaringen van klanten vermeld in de online reviews, selecteerden wij alvast 7 toppers. Bekijk de opties even en bedenk of je naar huis wilt met de populairste Solar led tuinverlichting dan wel de Solar tuinverlichting met de laagste prijs of een leuke aanbieding. 

 

1. Solar Led Zonne-Energie – Wandlamp – Buitenverlichting – met bewegingssensor

 

Ben je op zoek naar een professionele Solar tuinverlichting dan lijkt het alvast de moeite waard om dit – relatief goedkope – exemplaar van Solar even onder de loep te nemen. Solar wordt door heel wat kopers als veruit het populairste en beste merk beschouwd op het gebied van tuinverlichting wat meteen bevestigd wordt bij het zien verschijnen van de mooie eindscore van 5 op 5 sterren.

Deze Solar wand tuinverlichting kent een totale afmeting van 17 x 7,5 x 4,8 cm en blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief RVS materiaal, wat tevens ook de prachtige zilvergrijze kleur verklaart. Het wandlicht is voorzien van een krachtige 0,07W ledlicht dat – zodra het gaat schemeren – vrijwel geheel automatisch gaat branden.

Bovendien is het geheel eveneens uitgerust met een krachtige ingebouwde bewegingssensor die werkzaam is binnen een bereik van 5 meter. Zodra beweging wordt genoteerd, zal de wandlamp overigens op volle sterkte branden wat betekent dat de standaard 0,07W wordt aangevuld met 0,3W leds.

 

Voordelen:

Installatie: deze unieke Solar buitenverlichting is voornamelijk bedoeld om aan de wand te monteren en fungeert als een zogenaamd wandlicht.

Lichtsterkte: de standaard lichtsterkte bedraagt ongeveer 0,07W maar wordt verder uitgebreid met 0,3W leds zodra beweging wordt genoteerd.

Bewegingssensor: deze unieke Solar buitenverlichting blijkt uitgerust met een geavanceerde bewegingssensor die werkzaam blijkt binnen een bereik van 5 meter.

Gebruiksgemak: het geheel blijkt overigens uit RVS materiaal vervaardigd en bijgevolg corrosie- én waterbestendig. Dit maakt hem geschikt voor gebruik buitenshuis.

 

Nadelen:

Geen Luxform: ben je specifiek op zoek naar een Luxform Solar tuinverlichting dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling uit onze selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gadgy Solar Lantaarn Mat Wit – Set van 2 – Solar Tuinverlichting op Zonneenergie

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en betaalbare Solar tuinverlichting? Dan loont het alvast de moeite om dit setje van 2 – jou aangeboden door Gadgy – eens even onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat deze tuinverlichting Solar gekenmerkt wordt door een uniek – ietwat Ibiza-achtig/ bohemian – design met een formaat van 23 x 18 cm aangevuld met een maximale doorsnede van 17,5 cm.

De lampen zijn vervaardigd uit kwalitatief mat wit metaal en zijn voorzien van een IP65 certificering die aantoont dat het geheel 100% waterdicht is. Ideaal dus om op je terras of ergens in de tuin te installeren. De set maakt overigens gebruik van een stel duurzame ledlampen die eenvoudig kunnen worden opgeladen door middel van zonlicht. Door de lampen eenmalig op “on” te plaatsen, zullen ze automatisch aanspringen als het donker is en afslaan zodra het daglicht tevoorschijn komt.

Deze duurzame buitenverlichting met ingebouwde dag/ nacht sensor kan dan ook op heel wat bijval rekenen. Klanten zijn duidelijk tevreden en belonen deze mooie lampenset met een eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Set: deze unieke Gadgy Solar set wordt geleverd per 2 stuks en kunnen zowel staand geplaatst alsook als hanglamp worden gebruikt.

Formaat: elke afzonderlijke lantaarn kent een totale afmeting van 23 bij 18 cm, aangevuld met een doorsnede van ongeveer 17,5 cm.

Milieuvriendelijk: de ledlampen kunnen eenvoudig met behulp van zonlicht worden opgeladen wat het geheel een pak duurzamer én milieuvriendelijker maakt.

Kleurtemperatuur: de set levert een prachtig warm wit licht met een kleurtemperatuur van 2300 K.

 

Nadelen:

Geen dimfunctie: de Solar ledverlichting kent jammer genoeg geen geïntegreerde dimfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Enjoythesun Solar Retro Hanglamp – Hanglamp 41 cm(H) – Gaat automatisch aan in het donker

 

Binnen min of meer dezelfde prijscategorie zou je eveneens voor deze unieke Solar buitenverlichting kunnen kiezen. Echter, in tegenstelling tot de vorige 2 modellen waarbij het telkens om een wandlamp ging, betreft het hier een hanglamp. Desondanks reageren klanten bijzonder tevreden wat meteen de mooie score van 5 sterren verklaart.

Deze unieke Solar tuinverlichting op zonne-energie kent een totale afmeting van 41 x 21 x 41 cm en biedt een IP65 waarde aan. De lamp – die voornamelijk uit metaal vervaardigd werd – is afgewerkt in een prachtig retro-achtig design en blijkt zowel weer- als waterbestendig te zijn. 

Doordat het geheel bovendien geleverd wordt inclusief een oplaadbare batterij en de nodige bevestigingsonderdelen, kan de hanglamp vrijwel meteen gebruikt worden. In normale omstandigheden mag je dan ook rekenen op een brandduur van maar liefst 6 à 8 uren, wat behoorlijk veel is.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze Solar buitenverlichting heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van metaal.

Brandduur: in normale omstandigheden kan zonder problemen een brandduur worden gegarandeerd van 6 à 8 uren.

Handig in gebruik: de lamp kent een totale afmeting van 41 x 21 x 41 cm en werkt met behulp van een oplaadbare batterij, die overigens ook meegeleverd wordt. Overdag kan de lamp worden opgeladen met behulp van zonne-energie.

 

Nadelen:

Geen dimfunctie: houd er echter wel rekening mee dat deze Solar buitenverlichting geen dimfunctie aanbiedt.

Energielabel: met een energielabel D is dit misschien niet de meest energiezuinige Solar buitenverlichting binnen deze selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Solar Buitenlamp – Tuinverlichting – Bewegingssensor – 90 LEDS – Zonne-energie

 

Deze unieke Solar buitenlamp – die overigens voornamelijk uit kunststof vervaardigd blijkt en werd afgewerkt in een zwart design – kent een totale afmeting van 14 x 6 x 9 cm en werkt op basis van maar liefst 90 ledlichtjes. Deze kunnen makkelijk worden opgeladen met behulp van zonne-energie waarna de buitenverlichting moeiteloos een vermogen van 10 Watt levert.

In tegenstelling tot sommige andere Solar buitenverlichting werkt dit exemplaar dus niet met behulp van een snoer maar in combinatie met een batterij en zonne-energie. Bovendien is het geheel afgewerkt met een ingebouwde bewegingssensor waardoor het eveneens als Solar tuinverlichting voor dieren kan gelden.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, lijkt een kleine minderheid toch wel overweldigd te zijn door het felle licht. Dat zou eventueel een werk- of verbeterpuntje kunnen worden naar de toekomst toe.

 

Voordelen:

Voeding: de Solar buitenverlichting wordt geleverd met een krachtige batterij die makkelijk oplaadt met behulp van zonne-energie.

Lichtbron: de Solar tuinverlichting telt maar liefst 90 afzonderlijke ledlichtjes die samen een ruim vermogen garanderen van 10 Watt en zorgen voor een fel wit licht.

Bewegingssensor: doordat het apparaat eveneens voorzien is van een ingebouwde bewegingssensor, zal de lamp op volle kracht ingeschakeld worden zodra enige vorm van beweging wordt waargenomen.

 

Nadelen:

Fel licht: een beperkt aantal klanten is niet helemaal overtuigd van de kleurtemperatuur die toch wel voor een behoorlijk fel wit licht zou zorgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Solar fakkel Tuinverlichting lantaarn zonne-energie buitenverlichting tuinfakkels 96 led

 

Aan het prijskaartje te zien, is het misschien niet meteen een Solar tuinverlichting uit de Action maar eerder eentje die je in de categorie van “Ikea Solar tuinverlichting” zou kunnen spotten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Kortom, de moeite waard om deze tuinverlichting set eens even van naderbij te bekijken.

Zo telt deze unieke set maar liefst 4 krachtige lantaarns die elk op hun beurt gekenmerkt worden door een hoogte van 78 cm in combinatie met een diameter van ongeveer 8 cm. Bij aankoop worden deze – uit duurzaam ABS materiaal vervaardigde – fakkels vergezeld van een bijzonder krachtige 2200 mAh accu die door het zonlicht kan worden opgeladen. Eenmaal correct opgeladen, kan een gebruiksduur van wel 8 tot maximaal 10 uren worden gegarandeerd.

Net zoals sommige andere toppertjes steunt ook deze set bijgevolg op het gebruik van zonne-energie wat het geheel niet alleen duurzaam maar tegelijk ook milieuvriendelijk maakt. Bovendien heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 beschikbare lichtstanden.

 

Voordelen:

Lichtstand: je kunt probleemloos schakelen tussen de 3 lichtstanden gaande van een uniek vlameffect tot een aan/uit breathing effect en een stand waarbij de lamp continu blijft branden zonder bijkomend effect.

Voeding: de lampenset wordt geleverd in combinatie met een 2200 mAh batterij die door middel van zonlicht kan worden opgeladen.

Gebruiksduur: een volle batterij levert zonder problemen een gebruiksduur van 8 tot maximaal 10 uren op.

 

Nadelen:

Zonlicht: houd er wel rekening mee dat de fakkels maar beter op een plek worden geïnstalleerd waar voldoende zonlicht komt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Gadgy Solar Lantaarn Glas – 2 stuks – Solar Tuinverlichting op zonneenergie – Led Buitenverlichting

 

Net zoals één van de voorgaande toppertjes, wordt ook deze Solar tuinverlichting geleverd door het bekende merk Gadgy. De verpakking omvat daarbij opnieuw 2 stuks van een duurzame led tuinverlichting die perfect als staan- dan wel hanglamp kunnen functioneren en bijdragen aan een gezellige sfeerverlichting op het terras of in de tuin. 

De Solar tuinverlichting kent daarbij een vrij ronde vorm met een totale afmeting van 15 x 15 x 13,5 cm en werd voornamelijk uit duurzaam glas vervaardigd en afgewerkt met blauwe stippen. Daardoor kan een prachtig mozaïek effect worden beoogd zodra de lampen gaan branden. Net zoals heel wat andere toppertjes, zijn ook deze lampen voorzien van een krachtige ingebouwde batterij die eenvoudig op te laden is met behulp van het zonlicht. Eenmaal volledig opgeladen, kan een ruime gebruiksduur zo’n 6 tot 8 uren worden geleverd.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren aan waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid. Slechts één koper is van mening dat het lampje misschien toch net iets te fel brandt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: geen snoer tuinverlichting met deze Gadgy Solar set. De ingebouwde oplaadbare batterij maakt dat je deze lampenset makkelijk kunt verplaatsen en eender waar kunt installeren.

Voeding: de lampen zijn voorzien van een ingebouwde accu die door middel van zonlicht kan worden opgeladen.

Gebruiksduur: na een oplaadtijd van ongeveer 6 uren kan een ruime gebruiksduur worden beoogd van zo’n 6 à 8 uren.

Budgetvriendelijk: het vriendelijke prijskaartje maakt de set alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Geen 12V: ben je op zoek naar 12 volt tuinverlichting, dan is deze set misschien niet de allerbeste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

7. 3 stuks solar tuinverlichting color change / tuinlamp / tuinlantaarn / buitenlamp

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Solar tuinverlichting die geleverd wordt per 3 stuks waarbij elke tuinlantaarn een hoogte kent van 38 cm en een bijbehorende diameter van 8 cm. De lampen zijn daarbij vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal en kunnen daardoor best wel tegen een stootje. Ideaal om ze ter hoogte van de oprit, het terras of de tuin te installeren en te genieten van een prachtige sfeerverlichting.

Ook deze set werkt bovendien op basis van zonne-energie wat het geheel niet alleen duurzaam maar tegelijk ook bijzonder milieu- én gebruiksvriendelijk maakt. Let wel; daar de lampen steunen op het principe van zonne-energie, dienen ze op een plek te worden geïnstalleerd met voldoende zonlicht. Het plaatje is pas echt compleet door de optie waarbij je kunt schakelen tussen een warm wit licht dan wel verschillende lichtkleurtjes.

Hoewel deze set duidelijk in de buurt komt van de laagst geprijsde artikelen uit de Solar tuinverlichting reeks, lijken niet alle kopers even enthousiast. Zo is één klant van mening dat het lichteffect allesbehalve schitterend is, wat uiteraard een persoonlijke opinie is.

 

Voordelen:

Bewegingsvrijheid: doordat de set draadloos werkt, kun je hem eender waar installeren en gebruiken als schutting tuinverlichting dan wel als optimaal sfeerlicht.

Zonne-energie: de set werkt op basis van zonne-energie wat het geheel duurzaam en milieuvriendelijk maakt.

Lichteffect: hoewel uit de reviews blijkt dat 1 koper een negatief advies geeft over het lichteffect, lijken de meeste klanten overtuigd. Zo kun je schakelen tussen een warm wit licht dan wel verschillende kleureffecten.

Set: de Solar tuinverlichting wordt geleverd per 3 stuks en kennen elk afzonderlijk een hoogte van 38 cm in combinatie met een diameter van 8 cm.

 

Nadelen:

Geen mooi licht: één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van het aangeboden sfeerlicht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Solar tuinverlichting Koopgids

 

De Solar tuinverlichting lijkt de laatste jaren aan een belangrijk opmars bezig waardoor het ons verstandig lijkt om eens even enkele belangrijke factoren en kenmerken op een rijtje te zetten. Zo bestaat er vandaag de dag een uitgebreid assortiment aan Solar buitenverlichting waarbij je attent kunt zijn op de kleurtemperatuur, de voeding, de af- of aanwezigheid van een bepaald type sensor en de plaatsing/ installatie ervan. Alvorens je de verschillende types Solar buitenverlichting – en eventuele aanbiedingen en/ of promoties – met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen.

Het nut van buitenverlichting

Een goede tuin- of buitenverlichting is in eerste instantie bijzonder praktisch maar daarnaast kan het eveneens beschouwd worden als een vorm van sfeer- én gezelligheid. Vandaag de dag zijn er dan ook allerhande vormen tuinverlichting mogelijk van de klassieke wandlamp die je naast de voordeur kunt installeren tot de padverlichting die je ter hoogte van de oprit en/ of het tuinpad kunt monteren. Terwijl sommige van deze modellen werken op basis van een adapter fungeren andere vormen van tuinverlichting op netstroom of op zonne-energie.

En niet alleen qua types of voeding is er onderscheid waarneembaar maar ook op het gebied van design, de aan- of afwezigheid van sensoren en de uitvoering ervan wat uiteindelijk resulteert in diverse mogelijke prijskaartjes. Het komt er dan ook op neer om op voorhand jezelf goed de vraag te stellen waar je precies naar op zoek bent en wat je zoal verwacht van de tuinverlichting. Dergelijke antwoorden kunnen de eigenlijke zoektocht alvast een pak makkelijker en aangenamer laten verlopen.

 

Het type tuinverlichting in combinatie met de voeding

Zoals eerder aangegeven, bestaan er tegenwoordig verschillende vormen van tuin- of buitenverlichting. Zo zullen sommigen opteren voor een traditionele wandlamp ter hoogte van de voordeur en inkomhal terwijl anderen dan weer hun oog laten vallen op padverlichting; vaak kleine spotjes die langsheen een oprit en/ of tuinpad worden geplaatst. 

Naast de uitvoering is het eveneens handig om op de hoogte te zijn van de gebruikte voeding. Afhankelijk van het type tuinverlichting waarvoor je kiest, zul je merken dat heel wat exemplaren op de netstroom worden aangesloten of geïnstalleerd worden in combinatie met een adapter. Echter bestaat sinds – relatief – korte tijd eveneens de optie om te kiezen voor buitenverlichting op zonne-energie. Deze milieuvriendelijke oplossing is een ideale manier om de verbruiks- én energiekosten enigszins te drukken.

 

Plaatsing in functie van de IP waarde

Wanneer je op zoek gaat naar tuinverlichting is het uiteraard belangrijk om op voorhand te weten waar je deze precies hebben wilt. Pas dan wordt het mogelijk om rekening te gaan houden met de IP-waarde die elk type tuin- of buitenverlichting met zich meebrengt. De IP-waarde van een bepaald type verlichting bepaalt de mate van bescherming ten aanzien van stof en water. 

Zo zal tuinverlichting met een IP-waarde vanaf 65 (IP65) ideaal zijn voor gebruik op minder beschutte plaatsen zoals ter hoogte van de oprijlaan of langsheen het tuinpad. Kies je echter voor een bepaald type buitenverlichting met een IP23 dan zal deze eerder bedoeld zijn om op goed beschutte plekken te installeren. Denk bijvoorbeeld maar aan de verlichting in het tuinhuisje, in de garage of onder de carport.

Kleurtemperatuur, sensor en andere kenmerken

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomende belangrijke aandachtspunten. Zo dien je eveneens op de hoogte te zijn van de kleurtemperatuur van de desbetreffende lampen – overigens steevast uitgedrukt in Kelvin (K). Daarbij staat een relatief lage kleurtemperatuur steeds gelijk aan een warm licht. Buitenverlichting met een kleurtemperatuur tot 2200K zal bijgevolg een warmer licht garanderen dan tuinverlichting waarvan de kleurtemperatuur bijvoorbeeld 2600 tot 2800K bedraagt.  

Daarnaast is het eveneens handig om te weten of de buitenverlichting al dan niet voorzien is van een ingebouwde sensor. Hoewel sommige vormen van tuinverlichting 100% sensorvrij blijken te zijn, lijken de meeste recente exemplaren wel degelijk voorzien van een bewegingssensor of dag- én nachtsensor. Best wel handig omdat op die manier aangegeven wordt wanneer iemand of iets je domein komt opgelopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES