Beste tafelcirkelzaag

Laatste update: 24.04.24

 

Tafelcirkelzagen test van 2024

 

Het spreekt voor zich dat in bepaalde omstandigheden een tafelcirkelzaag zo goed als onmisbaar is. Toch is het een goede aanbeveling om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Wij willen jou graag aanraden om alvast even onze koopgids door te nemen. Daarin proberen wij de aandacht te vestigen op een aantal factoren die toch wel belangrijk kunnen zijn in de zoektocht naar de ideale tafelcirkelzaag. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde tafelcirkelzagen. Zo blijkt de Einhell TC-TS 2025 U tafelcirkelzaag alvast een schot in de roos te zijn. Het is een krachtig toestel dat je de mogelijkheid biedt om tot wel 2 verschillende handelingen op hetzelfde moment te gaan uitvoeren. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Einhell TC-TS 1200 tafelcirkelzaag. Het is een krachtig apparaat waarmee je bijzonder nauwkeurig te werk kunt gaan met behulp van de aanslagrails.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tafelcirkelzaag Reviews – Top 5

 

 

Een tafelcirkelzaag is vooral nuttig voor het zagen van grove en grote stukken hout. Je kunt ook meerdere zaagbladen monteren om van zaagdikte te veranderen. Dit apparaat komt zeker van pas tijdens verbouwingen of voor mensen die in de bouwsector werken. In ons artikel hebben wij vijf verschillende producten vergeleken, nu is het aan jou om er de beste tafelcirkelzaag uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Einhell TC-TS 2025 U

 

Deze krachtige tafelcirkelzaag maakt het mogelijk om exacte hoek- en lengtesneden te maken in hout en vezelplaten. Het zaagblad is gemaakt van hard metaal en je kunt twee handelingen tegelijk uitvoeren met dit toestel. Je kunt de hoek en de hoogte van het zaagblad aanpassen voor optimale resultaten.

De machine beschikt over een stevig onderstel die zorgt voor meer stabiliteit en het is ook voorzien van een aansluiting voor stofafzuiging zodat je werkplaats proper blijft. Het toestel heeft een maximaal vermogen van 2000 Watt en is uitgerust met een vergrootglas aan de parallelle aanslag zodat je makkelijk de aanliggende maten kunt aflezen.

De meeste kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van het product maar toch zijn er een paar kopers die de kwaliteit maar matig vinden. Het is een prima zaag om mee te klussen en het apparaat is relatief stil. De zaag is makkelijk in gebruik en is krachtig. Voor een koper zijn te veel accessoires van plastic.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke tafelcirkelzaag, maar ook naar een krachtig apparaat? Dan kunnen we jou alvast aanraden om dit apparaat even van dichterbij te bekijken. Bovendien is het afkomstig van één van de populairste merken, namelijk “Einhell”. Heel veel gebruikers beschouwen dit ook veruit als het beste merk.

 

Voordelen: 

Zaagblad: het toestel is voorzien van een duurzaam en degelijk zaagblad, dat bovendien helemaal vervaardigd is uit stevig metaal. Bovendien is het mogelijk om zowel de hoogte alsook de hoek van het blad naar wens te verstellen.

Onderstel: het onderstel is niet alleen stevig, maar zorgt ook voor voldoende grip en stabiliteit.

Handig in gebruik: indien je dit wenst, dan kun je ook een stofzuiger op deze tafelcirkelzaag aansluiten. Op die manier kun je toch zoveel mogelijk stofvrij werken.

Kracht: het is een bijzonder krachtig apparaat dat over een totaal vermogen van maar liefst 2000 Watt beschikt.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is echter niet helemaal overtuigd van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Einhell TC-TS 1200

 

De Einhell TC-TS 1200 beschikt over een krachtige motor van 900 Watt en bereikt een onbelast toerental van 4800 toeren per minuut. Het apparaat is uitgerust met een powder-coated werkblad waardoor het hout beter kan glijden en je dus precieze zaagsneden kunt maken. Je krijgt een dwarsaanslag bij de levering om precieze hoeksneden te maken.

Dankzij de aanslagrails op het apparaat kun je nauwkeurig werken en je kunt het zaagblad in hoogte verstellen en in een hoek zetten van 0 tot 45 graden. Het werkblad beschikt verder nog over een goed afleesbare schaalverdeling en het hardmetalen zaagblad die meegeleverd wordt zorgt ervoor dat je meteen kunt beginnen klussen.

Het advies van de enige koper die momenteel een review heeft geschreven is volledig positief. Het toestel is eenvoudig in gebruik want je kunt het makkelijk opstellen en even makkelijk terug opruimen. Het is een duurzaam apparaat en de kwaliteit is top.

Net zoals het eerste toestel, zul je merken dat ook deze tafelcirkelzaag afkomstig is van het bekende merk Einhell. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat over een totaal vermogen van maar liefst 900 Watt beschikt. Het onbelast toerental komt hierbij makkelijk neer op zo’n 4800 toeren en dit per minuut.

 

Voordelen: 

Poewdr-coated werkblad: dankzij het powder-coated werkblad zul je merken dat het hout veel beter over het werkblad kan glijden. Dit zorgt dan weer voor nauwkeurige zaagsneden.

Zaagblad: het is een stevig en degelijk zaagblad waarvan je bovendien de hoogte helemaal naar wens kunt verstellen.

Handig in gebruik: je zult merken dat het werkblad over een uitstekende schaalverdeling beschikt. Dit maakt het alvast een pak handiger om te klussen.

 

Nadelen: 

Budget: het is mogelijk dat het prijskaartje niet bij alle gebruikers in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Einhell TC-TS 820

 

Als je liever een van de goedkope tafelcirkelzagen wilt kopen dan is de Einhell TC-TS 820 het perfecte apparaat voor jou. Het toestel beschikt over een krachtige motor van 800 Watt en het zaagblad is naar links kantelbaar over een hoek van 0 tot 45 graden. Je kunt de zaaghoek ook snel instellen dankzij de hoekschaalverdeling.

Het apparaat is voorzien van een parallelle aanslag met twee aanslaghoogtes. Dit helpt om het werkstuk beter te geleiden. Er zit ook een stofzuigadapter op de machine zodat je kunt werken zonder stof. Je kunt verder veilig werken met deze machine dankzij de schuifstok. Het apparaat wordt geleverd met een zaagblad om meteen te kunnen werken.

Slechts één koper is niet tevreden over de kwaliteit van het product, de rest vindt de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit aanvaardbaar. Het apparaat is makkelijk in elkaar te zetten en is geschikt voor gebruik door een hobbyklusser.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke tafelcirkelzaag? Maar wil je liever niet zoveel geld eraan spenderen? Of beschik je over een beperkt budget? Dan hoef je alvast niet langer te vrezen, want wij hebben de ideale oplossing voor jou. Bekijk alvast even de voordelen en de nadelen van dit apparaat.

 

Voordelen: 

Budget: in vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst, zul je merken dat deze tafelcirkelzaag wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Vermogen: het toestel is uitgerust met een bijzonder krachtige motor die over een totaal vermogen van maar liefst 800 Watt beschikt.

Zaagblad: het zaagblad is niet alleen groot, maar ook stabiel. Bovendien kun je het zelfs naar links kantelen, indien je dit wenst. Verder kun je ook de zaaghoek gaan aanpassen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts één enkele klant is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze tafelcirkelzaag.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Metabo TS 216

 

Deze zaagtafel kun je makkelijk verplaatsen dankzij de trolley functie en omdat je het kunt inklappen is het eenvoudig om op te bergen.

De tafel is geschikt voor zwaar zaagwerk zoals op een bouwplaats. Het apparaat is uitgerust met een motorrem voor meer veiligheid, zo stop het zaagblad in slechts 3 seconden.

Dankzij de precieze parallelgeleider kun je preciezer werken, je werkstuk blijft ook snel en stevig vastzitten dankzij de snelbevestiging en de dubbele klemming. Het toestel beschikt over een krachtige motor van 900 Watt.

Dit product heeft nog geen reviews ontvangen van gebruikers. We kunnen je dan ook geen advies geven over deze tafelcirkelzaag aanbieding.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd de keuze maken om te kiezen voor de Metabo TS 216 tafelcirkelzaag. Het is de ideale tafelcirkelzaag om zowel privé alsook professioneel te gebruiken. We stellen voor om dan ook eens even op zoek te gaan naar de verschillende kenmerken waarover de tafelcirkelzaag beschikt.

 

Voordelen: 

Comfort: het toestel heeft een soort van trolley functie, wat het dan weer makkelijker maakt om het te verplaatsen. Bovendien kun je de tafelcirkelzaag ookk inklappen.

Motorrem: de motorrem zorgt voor meer veiligheid. Dankzij deze rem, zul je merken dat de tafelcirkelzaag in minder dan 3 seconden zal uitschakelen.

Vermogen: het is een bijzonder krachtig apparaat dat over een totaal vermogen van maar liefst 900 Watt beschikt.

 

Nadelen: 

Geen reviews: jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen beoordelingen bij deze tafelcirkelzaag geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Scheppach HS120

 

De Scheppach HS120 tafelcirkelzaag kan een toerental van wel 2800 toeren per minuut behalen en je kunt een hoek instellen van 0 tot 45 graden. Het apparaat beschikt over een trekfunctie en heeft een kantelbare zaagkop.

Dit toestel is geschikt om hout mee te zagen en dankzij de trekfunctie is het makkelijk in gebruik en kun je er precieze sneden mee maken.

Er wordt een zaagblad meegeleverd zodat je meteen kunt beginnen klussen. De machine is geschikt voor zaagbladen met een diameter van 300 tot 400 mm.

Ook bij dit product zijn er nog geen beoordelingen gevonden, je kunt dus als eerste persoon een review schrijven. Zo kun je ons helpen om een advies te formuleren voor dit product.

De top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de Scheppach HS120 tafelcirkelzaag. Indien je op zoek bent naar een krachtig apparaat, dan is dit alvast een bijzonder goede aanbeveling. Toch is het altijd handig om eerst en vooral even een kijkje te nemen naar de verschillende kenmerken die het toestel heeft.

 

Voordelen: 

Toerental: je zult merken dat het toestel over heel wat vermogen beschikt, en zonder problemen een toerental bereikt van maar liefst 2800 toeren en dit bovendien per minuut.

Handig in gebruik: het toestel is niet alleen voorzien van een handige trekfunctie, maar is ook uitgerust met een zaagkop die je kunt kantelen. Daarnaast is het mogelijk om de zaaghoek zelf te wijzigen en in te stellen.

 

Nadelen: 

Geen reviews: doordat er nog geen online beoordelingen bij dit product zijn geschreven, is het voor ons bijzonder moeilijk om je verder advies te geven over de ervaringen van klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tafelcirkelzagen koopgids

 

In de bouwsector is een goede tafelcirkelzaag onmisbaar. Toch kun je het thuis ook gebruiken als je bijvoorbeeld van plan bent om te verbouwen. Uiteraard moet je aandacht besteden aan het gebruiksgemak, de stofafzuiging en de zaagdiepte als je één van de beste tafelcirkelzagen wilt kopen. Houd verder ook rekening met de kracht en de geleiders als je eventuele aanbiedingen wilt vergelijken.

Gebruiksgemak

Mensen die in de bouwsector werken die kennen uiteraard het nut van een tafelcirkelzaag al. Toch kan dit ook een echt hulpmiddel zijn voor mensen die niet in de bouwsector zitten maar bijvoorbeeld gewoon klusjes willen opknappen thuis. Een tafelcirkelzaag wordt eigenlijk soms ook wel eens zaagtafel genoemd. Dit komt omdat het eruit ziet als een gewone tafel waar een zaagblad in verwerkt zit die aangedreven wordt door een motor. Het verschil met bijvoorbeeld een handcirkelzaag is dat je met een tafelcirkelzaag gewoon veel nauwkeuriger kunt werken doordat het stabiel staat.

Als je van plan bent een tafelcirkelzaag aan te kopen dan moet je eerst voor jezelf goed uitmaken waarvoor je die wilt gaan gebruiken. Ben je bijvoorbeeld van plan om het toestel heel regelmatig te gaan gebruiken voor professionele doeleinden? Of toch eerder voor een klein klusje hier en daar? Afhankelijk van het doel zul je al weten naar welke modellen je kunt gaan uitkijken. Met een tafelcirkelzaag kun je grote blokken hout perfect op maat gaan zagen.

Bovendien zul je merken dat de meeste toestellen helemaal niet zo zwaar wegen waardoor je ze gemakkelijk kunt gaan verplaatsen. Het zaagblad dat je gebruikt is afhankelijk van de zaagdikte die je wilt en het type hout dat je wilt verzagen. Uiteraard kun je het zaagblad van de tafelcirkelzaag gemakkelijk gaan wisselen.

 

Stofafzuiging en zaagdiepte

In veel gevallen is de tafelcirkelzaag voorzien van verschillende extra hulpmiddelen die het toestel kunnen aanvullen en verbeteren. Zo heb je opties die alle toestellen standaard bezitten maar je hebt ook modellen die nog veel meer extra opties bevatten. Uiteraard zul je hiervoor ook betalen en deze niet meer in de categorie van goedkope tafelcirkelzagen terugvinden.

De meeste toestellen zijn voorzien van een stofafzuigingssysteem. Het is wel zo dat je bij de meeste modellen er zelf nog een bouwstofzuiger moet op aansluiten. Dit is dus iets waar je best rekening mee houdt. Daarnaast kun je bij de meeste toestellen ook verstek zagen. Hier is het vooral belangrijk dat je gaat letten op het aantal graden dat er kan gezaagd worden. Dit kan verschillen van toestel tot toestel.

Over het algemeen is de gemiddelde zaagdiepte ongeveer een 70 tot 90 mm, maar is en blijft afhankelijk van de grootte van je zaagblad. Er zijn ook toestellen met een kleinere of grotere zaagdiepte. Het is dan ook een aanbeveling dat je voor jezelf nagaat hoe diep je wilt kunnen zagen. Als je een groter zaagblad hebt dan zul je dieper kunnen zagen dan bijvoorbeeld met een klein zaagblad.

De kracht en geleiders

Afhankelijk van het toestel heb je een krachtige of minder krachtige motor. De kracht van de motor wordt uitgedrukt in watt en kan variëren van 1000 tot wel 2000 watt. Uiteraard is het ook hier weer belangrijk dat je rekening houdt met het doel. Wat wil je ermee bereiken? Als je het toestel hoofdzakelijk wilt gebruiken voor zware klussen of je werkt in de bouwsector dan is het natuurlijk beter om voor een krachtig toestel te gaan. Denk hierbij aan een toestel met een motor van 2000 watt.

Je moet wel beseffen dat de motoren steeds beter gemaakt worden dus bij een hedendaags toestel van 1500 watt is het perfect mogelijk dat dit al even goed is als een toestel van 2000 watt van bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Bekijk ook zeker het aantal omwentelingen of het toerental van de tafelcirkelzaag. Dit is dus gewoon het aantal keer dat het blad ronddraait per minuut. Ook dit zal de kracht van de motor mee bepalen.

Het is mogelijk dat bij sommige toestellen ook een aantal geleiders worden bijgeleverd. Zo kan het zijn dat je er een parallelgeleider en een verstekgeleider bij krijgt. Die zorgen ervoor dat je zonder problemen recht en verstek kunt zagen. Met de klemmen kun je het dan allemaal extra goed vastmaken. Als je nog niet zoveel ervaring hebt in het klussen dan kan dit echt een zeer goede aanbeveling zijn.

Wat ook altijd heel nuttig is alvorens je een toestel aankoopt, is eens een kijkje te nemen naar alle reviews van kopers die het product reeds aangekocht hebben. Op die manier kun je nog net iets meer informatie vergaren over een bepaald product en misschien spot je zo wel een tafelcirkelzaag aanbieding.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES