5 Beste telescopische ladders Test van 2024

Laatste update: 18.07.24

 

Telescopische ladders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een telescopische ladder of vouwladder is een handig werkinstrument om tal van klusjes op middelgrote tot grote hoogte probleemloos op te knappen. Om te weten waarop je kunt letten bij de aankoop van een telescopische ladder, kun je altijd een kijkje nemen in onze koopgids. Indien je niet zoveel tijd hebt om de koopgids aandachtig door te nemen, is het een idee om de top 3 van beste telescopische ladders even te raadplegen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Aldorr Home Telescopische Vouwladder die meteen in het oog springt vanwege zijn stabiliteitsbalk en praktische soft close mechanisme. Daartegenover staat de Altrex Varitrex Teleprof 4×5 sporten die gekenmerkt wordt met een maximale werkhoogte van 6,25m.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Telescopische Ladders (Reviews) van 2024

 

Een telescopische ladder is een ladder die kan uitgeschoven worden om grotere hoogtes te bereiken. Deze ladders zijn handig voor werkmannen die in de bouwsector werken zodat je makkelijk reparaties aan daken op hoge muren kunnen uitvoeren. Wij hebben vijf artikelen vergeleken op basis van de online meningen van gebruikers zodat jij makkelijker een keuze kunt maken en de beste telescopische ladder kunt kopen.

 

1. Aldorr Home Telescopische Vouwladder 5,60 meter – met Stabilisatievoet en Soft Closing

 

Net zoals de bekende telescopische ladders van Praxis, behoort ook dit exemplaar van Aldorr tot de toppertjes binnen het betreffende segment. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Kortom, de moeite waard om even te bekijken wat deze telescopische ladder precies zo speciaal maakt.

Zo wordt de Aldorr Home telescopische vouwladder in eerste instantie gekenmerkt door een totale uitgeschoven lengte van maar liefst 5,60 meter waardoor hij geschikt is om het hele jaar door allerhande klusjes tot een goede einde te brengen. De ladder is daarbij vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium en voorzien van een vuilafstotende coating die het gebruiksgemak ten goede komt. Het plaatje is helemaal compleet dankzij zijn unieke draagkracht van maar liefst 150 kg.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder is deze telescopische ladder eveneens gezegend met een handig soft close mechanisme, een brede stabiliteitsbalk en een garantie van wel 5 jaar lang. Kortom, een toppertje dat zijn prijskaartje meer dan waard is als je het ons vraagt. Of je hem ooit tussen de telescopische ladder aanbieding in de Lidl zult vinden, is nog even afwachten.

 

Voordelen:

Materiaal: de Aldorr Home telescopische ladder is vervaardigd uit duurzaam aluminium en voorzien van een vuilafstotende coating.

Soft close: dankzij het soft close mechanisme zal de ladder op een langzame en veilige manier in elkaar schuiven.

Stabiliteitsbalk: de ladder is gezegend met een brede stabiliteitsbalk die bijdraagt aan de uiteindelijke grip, stabiliteit en het gebruiksgemak.

Verpakkingsinhoud: de Aldorr Home telescopische vouwladder met een uitschuifhoogte van 5,6 meter wordt geleverd inclusief een Nederlandstalige instructieve handleiding.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: volgens een enkele koper zou de telescopische ladder vrij lastig zijn in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Altrex Varitrex Teleprof 4×5 sporten – Telescopische ladder – Werkhoogte 6.25m

 

Of je met deze Altrex ladder ook meteen voor een uitschuifbare ladder aanbieding kiest, betwijfelen we sterk. Toch lijken klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat de mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren verklaart. Kortom, de moeite waard om deze Altrex telescopische ladder eens even onder de loep te nemen.

Met de Altrex Varitrex telescopische ladder kies je dan ook meteen voor een multifunctionele vouwladder die in verschillende standen kan worden gebruikt. Zo kun je moeiteloos schakelen tussen de A-stand, de ladderstand, de platformstand of de muurafhoudstand waarbij de veiligheid ten allen tijde wordt gegarandeerd door het bekende 3-PIN autolocking scharniersysteem.

De 4×5 sporten telescoop ladder is voorzien van een maximaal uitgeschoven lengte van maar liefst 5,30 meter wat resulteert in een gemiddelde werkhoogte van ongeveer 6,25 meter en een ruime belastbaarheid van wel 150 kg. Zodra deze ladder terug in elkaar wordt geschoven, wordt een lengte behaald van 1,5 meter wat het net iets makkelijker maakt om hem veilig op te bergen.

 

Voordelen:

Werkhoogte: ben je op zoek naar telescoop ladder van minstens 4 meter dan zit je met dit model van Altrex alvast  goed. Deze ladder kent een maximale hoogte van 5,3 meter wat resulteert in een gemiddelde werkhoogte van 6,25 meter.

Materiaal: de ladder is vervaardigd uit duurzaam aluminium en kan bijgevolg best wel tegen een stootje.

Belastbaarheid: deze unieke Altrex Varitrex Teleprof biedt een ruime belastbaarheid aan van maximaal 150 kg.

 

Nadelen: 

Prijzig: houd er rekening mee dat zijn prijskaartje wel navenant is en daardoor misschien niet voor iedereen even goed toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Truskore Telescopische ladder 6.2 meter – Incl. Draagtas – Aluminium

 

De Truskore telescopische ladder blijkt – net zoals het voorgaande toppertje – eveneens uit lichtgewicht doch bijzonder stevig en duurzaam aluminium te zijn vervaardigd en kan bijgevolg best wel wat verdragen. Dit resulteert dan ook in een ruime belastbaarheid van maximaal 150 kg en de mogelijkheid om hem zowel professioneel als particulier te gebruiken.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo telt deze ladder maar liefst 16 treden per deel en is hij gezegend met een ruime uitgeschoven lengte van maximaal 6,20 meter. Zijn gebruiksgemak én veiligheid worden verder ondersteund door een geïntegreerde stabiliteitsbalk met bijbehorende antislip uiteinden onderaan de ladder.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Belastbaarheid: de Truskore telescopische vouwladder is gezegend met een ruime belastbaarheid van maar liefst 150 kg.

Materiaal: net zoals de meeste andere telescoopladders blijkt ook dit exemplaar hoofdzakelijk uit aluminium vervaardigd.

Veiligheid: de ladder is uitgerust met een geïntegreerde stabiliteitsbalk met bijbehorende antislip uiteinden onderaan de ladder.

Hoogte: je kunt deze ladder snel en eenvoudig in hoogte verstellen waarbij je een maximale werkhoogte van maar liefst 6,20 meter geniet.

 

Nadelen: 

Prijzig: hoewel zijn prijskaartje duidelijk gerechtvaardigd is, zou het voor sommige klanten alsnog een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Telescoopladder 2.5m + 2.5m inklapbaar – Telescopische Ladder – Veilig en flexibel

 

In vergelijking met bijvoorbeeld de 2 bovenstaande toppertjes, kies je met de BMT telescoopladder gelijk voor een betaalbaar exemplaar dat zowel particulier als professioneel inzetbaar is. De ladder blijkt eveneens vervaardigd uit lichtgewicht doch bijzonder duurzaam aluminium en biedt daarbij een totale belastbaarheid van maar liefst 150 kg.

Verder wordt deze telescoopladder gekenmerkt door een 8 + 8 treden uitvoering waarbij zich telkens 30 cm afstand bevindt tussen elke trede. Dit resulteert in een maximale uitgeschoven en opgevouwen hoogte van respectievelijk 5 en 0,92 meter. Zijn gebruiksgemak én veiligheid worden verder aangesterkt dankzij een geïntegreerde vingerbeveiliging, een rubberen antisliptrede én een schokabsorberende riem tussen de aangegeven sporten.

Hoewel een enkele koper de ladder als behoorlijk zwaar beschouwt, werd het product alsnog beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Ben je dus op zoek naar een kwalitatieve én betaalbare telescoopladder, dan is dit model van BMT het bekijken alvast meer dan waard.

 

Voordelen:

Veiligheid: de veiligheid en het gebruiksgemak worden gewaarborgd dankzij de rubberen antisliptrede, de schokabsorberende riem en de geïntegreerde vingerbeveiliging.

Materiaal: de ladder is vervaardigd uit duurzaam aluminium en biedt daardoor een totale belastbaarheid van 150 kg.

Werkhoogte: eenmaal de ladder volledig is uitgeschoven, kan een werkhoogte van maximaal 5 meter worden beoogd.

 

Nadelen: 

Te zwaar: een enkele koper is van mening dat de ladder toch wel behoorlijk zwaar weegt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vonroc Professionele Telescopische ladder – 3.8m – met softclose & dwarsbalk

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke professionele telescopische ladder van Vonroc.  De ladder telt hierbij maar liefst 13 afzonderlijke sporten inclusief een bijbehorende dwarsbalk die instaat voor de veiligheid. Helemaal uitgeschoven komt dit dus overeen met een maximale werkhoogte van 4,61 meter en een bijbehorende belastbaarheid van maximaal 150 kg.

Door hem na gebruik weer helemaal in elkaar te schuiven – tot op een lengte van maximaal 91 cm – kun je hem eenvoudig verplaatsen en/ of opbergen. De uit aluminium vervaardigde ladder blijkt bovendien uitgerust met een handige Soft-Close technologie waarmee je hem snel én 100% veilig kunt dichtvouwen.

Uit de online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren, stellen we vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit. Slechts een kleine minderheid vindt de ladder alsnog te zwaar.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met heel wat andere telescopische ladders blijkt het prijskaartje hier alvast goed mee te vallen.

Draagvermogen: bij correct gebruik garandeert deze telescopische ladder een ultiem draagvermogen van maar liefst 150 kg.

Lengte: de ladder kent een uitgeschoven lengte van maar liefst 3,8 meter en garandeert daardoor een gemiddelde werkhoogte van zo’n 4,61 m.

 

Nadelen: 

Te zwaar: volgens één koper zou de ladder – zelfs ingeschoven – toch nog behoorlijk zwaar wegen.

Geen Aqua Laser: ben je op zoek naar een Aqua Laser telescopische ladder dan is dit exemplaar niet meteen de beste aanbeveling uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telescopische ladders koopgids

 

Een telescopische ladder is een ladder die je makkelijk in of uit elkaar kunt schuiven. Wanneer de ladder in elkaar geschoven is neemt hij weinig plaats in en kun je hem makkelijk opbergen. Als je de ladder nodig hebt om op grote hoogtes te werken, bijvoorbeeld om schuifdeur systemen te installeren, dan kun je hem makkelijk uitschuiven. Tijdens je zoektocht kun je ook letten op de lengte, het gewicht, het materiaal, de veiligheid en de prijs. Daarna kun je producten vergelijken om er de beste telescopische ladder uit te kiezen.

 

 

Lengte van de ladder

Je kunt letten op twee aspecten wat betreft de lengte van de telescopische ladder: hoe lang is het product wanneer het volledig uitgeschoven is, en hoe lang is het wanneer de ladder volledig ingeschoven is.

De eerste lengte is belangrijk om te weten tot op welke hoogte je kunt werken met de ladder. Dit is handig om te weten want voor sommige mensen is het belangrijk dat de ladder tot het dak van het huis gaat terwijl voor andere personen het plafond al een goede hoogte is. De meeste ladder halen een hoogte van 3 meter maar er zijn ook ladders die een veel grotere hoogte halen. Vooral telescopische ladders kunnen makkelijk een hoogte van 3,8 meter bereiken.

De tweede lengte waarmee je moet rekening houden is de opgevouwen lengte van de ladder. Het is een aanbeveling dat je de ladder zoveel mogelijk in elkaar kunt schuiven zodat het object zo klein mogelijk gemaakt wordt. Op die manier kun je de ladder eenvoudig opbergen in je garage of werkhok.

 

Het gewicht

Een zwaar gewicht kan een indicatie zijn van een stevige ladder. Hoe zwaarder de ladder, hoe lastiger het wel is om het toestel mee te nemen op verplaatsing. Voor personen die dagelijks een ladder gebruiken is dit natuurlijk niet handig. Als je op zoek bent naar goedkope telescopische ladders dan kan het zijn dat deze niet erg stevig zijn of net overdreven zwaar.

Een goede telescopische ladder aanbieding is gemaakt van een licht metaal zoals aluminium maar die toch nog stevig genoeg is om het gewicht van een volwassen persoon te dragen.

 

Van welk materiaal is het gemaakt

Ladders kunnen van verschillende soorten materiaal gemaakt zijn. Zo zijn er vele mensen die een houten ladder in huis hebben vanwege de stevigheid. Telescopische ladders kunnen echter niet gemaakt zijn van hout en zijn meestal van een soort metaal vervaardigd. Afhankelijk van de eigenschappen van dit metaal zal de ladder andere eigenschappen hebben. De meeste telescopische ladders zijn gemaakt van aluminium vanwege het lichte gewicht. Aluminium is echter nog stevig genoeg om een hoog gewicht te dragen.

Zo zijn er ladders met een gewicht van 10 tot 15 kg die een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg hebben. Je kunt dus al een eind weg met deze ladder.

 

Veiligheid

Een ladder met een handig mechanisme kan op een eenvoudige manier uitgeschoven en vastgeklikt worden. De kwaliteit van dit mechanisme bepaalt of een ladder veilig genoeg is of niet. Het kliksysteem moet stevig genoeg zijn om een hoog gewicht te dragen zodat je ongevallen kunt vermijden.

De veiligheid van de ladder hangt ook af van op hoeveel hoogtes je de ladder kunt instellen. Als de verstelbaarheid te hoog is kan dit nadelig zijn voor de veiligheid van het product. Let goed op de kwaliteit van de veiligheidspinnen die zich op elke trede zouden moeten bevinden. Zorg ervoor dat deze pinnen stevig genoeg zijn zodat ze niet kunnen breken.

De sporten van een ladder moeten een afstand tussen zich hebben van 2,5 meter om je handen te beschermen. Controleer dus de afstand van één sport naar een andere sport zodat je veilig de ladder op kunt klimmen.

Prijs

De prijs van een telescopische ladder hangt af van de kwaliteit, grootte en stevigheid van het product. Er zijn altijd mogelijkheden om een product te vinden aan een goedkopere prijs. Je kunt wachten tot de officiële koopjesperiode begint of je kunt op zoek gaan naar aanbiedingen op het web. De meeste webwinkels beschikken regelmatig over mooie promoties dus als je deze pagina’s in de gaten houdt of je inschrijft op de nieuwsbrief dan blijf je zeker op de hoogte van alle aanbiedingen.

Sommige vouwladders kun je ook als telescopische ladder gebruiken dus het kan ook nuttig zijn om een vouwladder te kopen. Op die manier kun je het product voor meerdere toepassingen gebruiken zoals om te schilderen of papier te hangen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES