5 beste Trampolines Test van 2024

Laatste update: 23.04.24

 

Beste trampolines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een kwalitatieve trampoline. Echter zorgt het uitgebreide gamma zo nu en dan wel eens voor keuzestress. Zo dien je onder andere rekening te houden met het formaat, de veiligheid, de mogelijkheden en de installatie. Om het voor jou wat makkelijker te maken, hebben we enkele hedendaagse toppertjes samengebracht in de tabel hieronder. Zo zou je kunnen opteren voor Plum Junior Trampoline die echt uitsluitend bedoeld is voor gebruik door kinderen. Wil je ook als volwassenen gebruik kunnen maken van de trampoline dan is de Berg InGround Favorit alvast een betere aanbeveling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste trampolines (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig bestaan er trampolines in allerlei vormen, formaten en designs waardoor de keuze niet altijd vanzelfsprekend is. Kies je voor een inground trampoline of toch liever een exemplaar op poten? Geef je daarbij de voorkeur aan een standaard ronde vorm of toch eerder een atypische rechthoekige trampoline? En wat dan met het formaat? Kies je voor een compacte of middelgrote trampoline van 180 cm of toch liever een grote trampoline van 244 of zelfs 305 cm? Om het jou wat makkelijker te maken, hebben we 5 topproducten geselecteerd rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. 

 

1. Plum Junior trampoline incl. veiligheidsnet roze 140 cm

 

Het is misschien niet meteen de trampoline met het laagste prijskaartje, maar toch zul je dit exemplaar vast en zeker tussen de goedkope exemplaren en aanbiedingen kunnen spotten. Dat levert hem meteen een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 sterren op waarbij de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit. Slechts één koper vindt de trampoline allesbehalve gebruiksvriendelijk.

De trampoline van Plum wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 1,40 x 1,40 x 1,80 meter, inclusief een stevig driepoot onderstel uit gegalvaniseerd staal. De combinatie van het formaat en de stevigheid zorgt ervoor dat hij makkelijk met 40 kg kan worden belast, wat hem uitermate geschikt maakt voor jonge kindjes tussen de leeftijd van 3 en 6 jaar oud. 

Verder wordt deze unieke ronde trampoline met opvallend roze design, jou aangeboden inclusief een stevige beschermrand en bijbehorend veiligheidsnet.

 

Voordelen:

Formaat: de trampoline met net blijkt een maximale afmeting te kennen van 140 x 140 x 180 cm.

Materiaal: het onderstel, dat overigens voorzien is van 3 poten, blijkt uit duurzaam gegalvaniseerd staal te zijn vervaardigd en biedt voldoende stevigheid.

Doelgroep: met een maximaal belastbaar gewicht van 40 kg, is deze trampoline voornamelijk bedoeld om door jonge kindjes tussen 3 en 6 jaar oud te worden gebruikt.

Budgetvriendelijk: het is vast en zeker één van de budgetvriendelijke oplossingen uit deze lijst en daardoor mogelijks voor velen de populairste of beste trampoline.

 

Nadelen:

Geen volwassenen: houd er rekening mee dat deze trampoline niet geschikt is om door volwassenen te worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Berg InGround Favorit Trampoline 430 8 poten

 

Ben je eerder op zoek naar een trampoline die je in de tuin kunt ingraven en ben je hiervoor bereid om iets meer budget te voorzien, dan lijkt dit paradepaardje van Berg vast en zeker iets voor jou. Ondanks zijn hoge prijskaartje, wordt moeiteloos een perfecte combinatie tussen veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid aangeboden.

De Berg trampoline kent een ronde vorm met een doorsnede van 430 cm steunend op 8 stevige poten die in de grond worden ingegraven. Eenmaal de inground trampoline correct is geïnstalleerd, komt deze slechts 20 cm boven de grond uit. Dit in combinatie met de brede beschermrand en het veiligheidsnet, maken van hem een veilig product.

Verder werd de trampoline tijdens het productieproces meermaals getest met gewichten tot maar liefst 600 kg, wat overigens moeiteloos verliep. We zien dan ook dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop, hoewel één koper meldt dat de levering wat op zich heeft laten wachten.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij grote trampoline met een totale afmeting van 430 x 430 x 20 cm.

Ontwerp: de trampoline is voorzien van een stevig gegalvaniseerd stalen onderstel dat maar liefst 8 poten telt. Dit wordt aangevuld met 96 veren wat van deze trampoline een echt paradepaardje maakt.

Belastbaar: de trampoline kan zonder problemen belast worden met een gewicht van wel 120 kg.

 

Nadelen:

Veiligheidsnet: houd er wel rekening mee dat er geen veiligheidsnet wordt meegeleverd en je dit bijgevolg zelf nog dient aan te kopen indien je dat wenst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Salta Comfort Edition 305cm Trampoline

 

De Salta trampoline, afkomstig uit de bekende Salta Comfort Edition serie, blijkt meteen een pak goedkoper te zijn in vergelijking met het vorige product. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een stevig veiligheidsnet voorzien van een praktische ritssluiting.

Deze ronde trampoline bestaat uit een stevige gegalvaniseerd stalen onderstel op 4 poten inclusief 54 veren. Aangevuld met het bekende TüV keurmerk mag je er zeker van zijn dat het één van de veilige alternatieven uit dit lijstje is. Verder wordt hij gekenmerkt door een maximaal formaat van 305 x 305 x 70 cm en kent hij een totale draagkracht van 120 kg.

Je zult zien dat deze trampoline met 305 cm doorsnede bijzonder goed onthaald wordt door het grote publiek en beloond werd met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Slechts enkelen zijn niet overtuigd van de kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de trampoline van Salta kent een ruime doorsnede van maar liefst 305 cm wat resulteert in een aanzienlijk springoppervlak.

Veiligheidsnet: in tegenstelling tot andere trampolines uit de lijst, wordt dit exemplaar geleverd inclusief een veiligheidsnet.

Materiaal: het stevige onderstel met 4 poten blijkt vooral te zijn gemaakt uit duurzaam gegalvaniseerd staal.

Belastbaar: je bent verzekerd van een totale draagkracht van wel 120 kg.

 

Nadelen:

Stug: een kleine minderheid van de kopers vindt de mat nogal stug en bijgevolg matig van kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Relaxdays Trampoline beschermrand rand afdekking

 

Ben je reeds in het bezit van een Relaxdays trampoline maar lijk je je toch wel wat zorgen te maken over de gevaarlijk uitziende vrijliggende veren? Dan kan deze unieke beschermrand, eveneens aangeboden door Relaxdays, jou misschien wel van pas komen. Relaxdays staat al jaren bekend vanwege zijn kwaliteit en duurzaamheid en wordt door velen dan ook als veruit het beste merk beschouwd.

De beschermrand wordt gekenmerkt door een breedte van ongeveer 30 cm tegenover een maximale doorsnede van 244 cm wat hem enkel en alleen geschikt maakt voor trampolines binnen dezelfde afmetingen. Doordat hij voornamelijk uit duurzaam PVC materiaal werd gemaakt, kan hij best wel tegen een stootje, zelfs wanneer het regent.

De online reacties tonen aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en deze trampoline beschermrand werkelijk aanbevelen. Slechts één gebruiker blijkt minder overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Materialen: deze unieke beschermrand werd voornamelijk uit PVC opgesteld wat hem weerbestendig maakt.

Formaat: hij kent een doorsnede van wel 244 cm, aangevuld met een breedte van 30 cm.

Handig in gebruik: je kunt hem eenvoudig op de trampoline bevestigen waardoor de vrijliggende veren worden afgedekt. Dit maakt de trampoline net iets veiliger in gebruik.

 

Nadelen:

Geen trampoline: houd er rekening mee dat het hier om een accessoires voor bij de Relaxdays trampoline gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trampoline combo 59OP-17 Salta Combo

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke trampoline van Salta, afkomstig uit de Salta Combo serie. In tegenstelling tot de vorige 4 exemplaren, blijkt het hier om een rechthoekige trampoline te gaan voorzien van een onderstel met 4 poten. 

De trampoline wordt verder gekenmerkt door een maximaal formaat van 214 x 305 x 90 cm en garandeert een ruime draagkracht van maar liefst 150 kg. Dit maakt hem uitermate geschikt voor zowel jong als oud waardoor hij perfect als gezinsactiviteit kan worden beschouwd.

Naast de stevige brede beschermrand, wordt de trampoline eveneens geleverd inclusief een stevige veiligheidsnet en het TüV keurmerk. Kortom, een veilig product om met het hele gezin van te genieten. En daar denken gelukkig ook heel wat kopers hetzelfde over.

 

Voordelen:

Materialen: net zoals bij de meeste andere trampolines, blijkt ook dit exemplaar vervaardigd uit duurzaam gegalvaniseerd staal.

TüV keurmerk: het TüV keurmerk toont aan dat deze trampoline getest en goedgekeurd werd.

Veiligheid: naast het TüV keurmerk kent deze trampoline eveneens een stevige beschermrand alsook een meegeleverd veiligheidsnet.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze trampoline aan te schaffen, houd dan wel rekening met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trampolines Koopgids

 

De investering in een degelijke trampoline is een meerwaarde voor zowel jong als oud. Toch moet de aankoop ervan weloverwogen gebeuren, rekening houdend met bepaalde kenmerkende factoren zoals het formaat, de draagkracht, het type en het doel. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even grondig door te nemen alvorens je de verschillende trampoline mogelijkheden gaat vergelijken. Wees aandachtig voor promoties of ga even kijken in de outlet store zodat je misschien nog leuke aanbiedingen kunt spotten.

Het type op basis van het gebruik

De zoektocht naar de perfecte trampoline gaat bij velen gepaard met heel wat keuzestress. Toch kun je dit aangenamer maken door de zoektocht iets gerichter te maken en bijgevolg rekening te houden met je doel. Ben je van plan om de trampoline regelmatig te gebruiken of eerder sporadisch eens een keertje? Is hij voornamelijk bedoeld voor de kinderen of wil je er als ouder eveneens van kunnen genieten. Zo zien sommigen het als een uitlaatklep terwijl het voor anderen evengoed een onderdeel kan zijn van hun dagelijkse work-out.

Op basis daarvan kunnen we een onderscheid maken tussen verschillende modellen. Zo kun je opteren voor een inklapbare, vrijwel compacte, trampoline die heel eenvoudig te verplaatsen en bijgevolg op te bergen is. Ideaal indien je de trampoline niet vaak gebruikt of wilt meenemen als je bijvoorbeeld enkele weken gaat kamperen. Dergelijke trampolines mogen dan wel bijzonder praktisch én vaak goedkoop zijn, toch zijn ze minder stevig dan bijvoorbeeld een exemplaar op poten.

Een trampoline op poten is misschien iets duurder en vraagt iets meer tijd om te monteren maar biedt dan weer wel een optimale stevigheid. Bovendien kun je een dergelijk type trampoline ook gewoon voor een langere periode buiten laten staan, bij voorkeur afgedekt met een bijbehorende afdekhoes.

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor een trampoline die je in de tuin kunt ingraven. Op die manier geniet je een uitstekende stevigheid en wordt het als het ware een onderdeel van je tuin. Houd er wel rekening mee dat dergelijke trampolines vaak iets duurder geprijsd staan en dat het toch wel heel wat tijd en moeite kost om ze conform de regels in te graven.

 

Formaat in functie van de plaatsing, de vorm en de draagkracht

Niet alleen het type maar ook het formaat en de draagkracht kunnen een belangrijke leidraad vormen in de zoektocht naar de geschikte trampoline. Om het formaat te bepalen dien je niet alleen rekening te houden met het doel maar eveneens met de plaatsing en de beschikbare ruimte. Waar wil je de trampoline plaatsen? Hoe wil je die installeren en hoeveel ruimte heb je maximaal ter beschikking? Het spreekt voor zich dat een trampoline minder geschikt is voor buitenshuis en je bijgevolg wel een plekje zult moeten voorzien in de tuin of op het terras.

Bedenk dus waar je de trampoline wilt hebben en neem de moeite om de beschikbare ruimte van boven tot onder op te meten. Bovendien is het verstandig om eveneens rekening te houden met een soort extra ruimte van 1 tot 1,5 meter rondom de hele trampoline. Altijd handig indien je kindje bijvoorbeeld van de trampoline in het zand of het gras wilt springen. 

Op basis van de beschikbare ruimte kun je vervolgens opteren voor een ronde dan wel rechthoekige trampoline, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo zal een ronde trampoline niet alleen meer comfort aanbieden maar tevens ook een beter springvlak garanderen. Een rechthoekige trampoline daarentegen is dan weer makkelijker te installeren.

Uiteindelijk zullen het formaat en de vorm ook bijdragen op het gebied van de draagkracht. Met de draagkracht bedoelen we het maximaal belastbare gewicht van de trampoline. Wil je bijgevolg met meerdere mensen tegelijk van de trampoline kunnen genieten, dan kies je beter voor een exemplaar met een hoger maximaal draaggewicht.

 

Houd rekening met de veiligheid

Daarnaast willen we toch ook wel even wijzen op de veiligheid. We weten allemaal dat kinderen nogal eens onstuimig kunnen zijn in al hun enthousiasme en een ongeluk is dan misschien sneller gebeurd dan verwacht. Toch kunnen we de kans op eventuele ongevallen aanzienlijk beperken. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om te kiezen voor een trampoline met bijbehorende beschermnet..

Als je kiest voor een trampoline op poten, dan is een bijbehorende opstapje of trapje altijd wel aangewezen. Zorg er tot slot ook voor dat de beschermrand van de trampoline voldoende dik en stevig is. Bovendien is een dikkere beschermrand eveneens duurzamer én bijgevolg een betere aankoop.

Waar kun je een trampoline kopen en tegen welk prijskaartje?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Met trampolines kun je het zo gek niet bedenken of het bestaat, wat meteen uitmondt in diverse prijskaartjes. Daarbij wordt de prijs beïnvloed door verschillende factoren zoals het type, het formaat, de veiligheid en de draagkracht. Een ingebouwde trampoline zal duurder aangeprijsd worden dan een inklapbaar exemplaar om je een idee te geven.

Daarom is het belangrijk om voor jezelf op voorhand uit te maken welk belang je eraan hecht en waar je naar op zoek bent. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een ingebouwde trampoline aan te kopen indien er amper op gesprongen zal worden. Dat is dan een beetje zonde van het werk en het geld dat je erin steekt. Online kun je alvast heel wat leuke exemplaren, vaak tegen een vriendelijk prijskaartje spotten. Echter kun je ook opteren om even langs te gaan bij een speciale sportwinkel zoals Decathlon.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe diep moet je een trampoline ingraven?

Ben je aan het overwegen om een ingebouwde trampoline aan te kopen dan is het misschien niet verkeerd om al even stil te staan bij de installatie ervan. Zo dien je een dergelijk type trampoline gedeeltelijk in de grond in te graven waarbij je niet alleen rekening moet houden met de vorm maar ook de grootte en een eventueel onderstel ervan. 

Zo zal de diepte van de kuil rechtevenredig zijn met de grootte van de trampoline; hoe groter de trampoline, hoe dieper en hoe groter de kuil dus. Dat valt eenvoudig te verklaren door het feit dat je op een grote trampoline eveneens hogere en grotere sprongen kunt maken inclusief een dito impact. Zorg er echter wel voor dat elke ingegraven trampoline ongeveer 20 cm boven de grond dient uit te steken.

Q2: Welke maat trampoline is het meest geschikt?

Bij de aanschaf van een degelijke trampoline is het minstens even belangrijk om aandachtig te zijn voor het formaat. Zo blijkt het formaat niet alleen afhankelijk te zijn van het doel en gebruiksgemak maar eveneens van de plaatsing, beschikbare ruimte en het uiteindelijke prijskaartje. Bedenk waar je de trampoline hebben wilt en meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op. Op die manier creëer je een bepaalde leidraad die je kan helpen in de zoektocht naar het geschikte formaat.

Besef wel dat de doorsnede die vermeld wordt op de verpakking niet gelijk staat aan de totale springoppervlakte maar wel aan de combinatie van het springoppervlak én de bijbehorende rand. Indien je bijvoorbeeld een trampoline wilt aankopen van 180 cm diameter dan betekent dit dus dat het eigenlijke springoppervlak veel compacter zal zijn en geschat wordt op ongeveer 140 cm doorsnede.

 

Q3: Wat kost een trampoline?

Het ruime assortiment aan trampolines, waarbij we een keuze kunnen maken uit diverse vormen, formaten, types en designs, resulteert natuurlijk ook in een grote verscheidenheid aan prijskaartjes. Zo kun je opteren voor een budgetvriendelijke trampoline van 80 tot 100 euro tot exemplaren die makkelijk kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. 

Besef wel dat je in het eerste geval slechts een mini trampoline mag verwachten met een beperkte doorsnede van ongeveer 96 cm en bijgevolg een nog compacter springoppervlak. Daartegenover staan de trampolines van 1000 tot 2000 euro of meer die van alle luxe, veiligheid en comfort zijn voorzien.

 

Q4: Vanaf welke leeftijd is het gebruik van een trampoline geschikt?

Uit diverse studies en enquêtes is gebleken dat trampolines perfect geschikt zijn voor jong en oud, maar vanaf welke leeftijd nu precies? 

De algemene minimumleeftijd om gebruik te maken van een trampoline wordt door diverse experts geschat op ongeveer 4 jaar oud. Echter, wordt daarbij meteen vermeld dat het om een schatting gaat aangezien elk kind anders is en bijgevolg ook een ander ontwikkelingspatroon kan volgen. Zo lopen sommige kindjes op vlak van evenwicht, stabiliteit en motoriek ver vooruit op hun leeftijdgenootjes waardoor voor hen de perfecte leeftijd misschien vanaf 3 jaar oud zou kunnen zijn.

Kortom, het komt er vooral op neer om als ouder je gezonde verstand te gebruiken en rekening te houden met de mogelijkheden van je kind. Probeer daarnaast ook uit te kijken naar bepaalde aspecten die het gebruik van een trampoline veiliger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld maar aan een hoog opstaand beschermingsnet, een bijbehorende dikke beschermrand en de aanwezigheid van een bijbehorende trapje.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES