5 Beste Tuin Opbergboxen Test van 2024

Laatste update: 23.06.24

 

Tuin opbergboxen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je besluit op zoek te gaan naar een degelijke tuin opbergbox zul je versteld staan van de mogelijkheden die er zijn. Vandaag de dag zul je dan ook een keuze moeten maken tussen de gebruikte materiaalsoorten, het formaat, de mogelijkheden, de kleuren en het designs. We begrijpen dan ook dat dit voor heel wat stress zou kunnen zorgen. Daarom hebben wij alvast een selectie gemaakt van de 3 best beoordeelde hedendaagse tuin opbergboxen. We zijn onder andere uitgekomen bij de Keter Borneo opbergbox die gekenmerkt wordt door een maximale capaciteit van 416 liter. Door te kiezen voor de Avh Outdoor Collectie Kussenbox, kies je voor een degelijke opbergbox met een totale afmeting van maar liefst 167 x 70 x 106 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

5 Beste Tuin Opbergboxen (Reviews) van 2024

 

Een tuin opbergbox kan echt wel handig zijn. Zo hoef je in de winterperiode niet alle kussens en andere tuinspulletjes meteen helemaal op te bergen. De tuin opbergbox biedt je de mogelijkheid om het hele jaar door de belangrijkste spullen in je nabijheid te houden. Uiteraard willen wij dat je met de beste tuin opbergbox naar huis kunt gaan. Wij willen jou dan ook het advies geven om de 5 topproducten hieronder eens rustig te bekijken. Houdt eventueel ook rekening met de vele online reviews.

 

1. Keter Borneo Opbergbox Antraciet

 

Met deze handige tuin opbergbox van Keter haal je zeker en vast een degelijk toestel in huis. De box meet 129,5 x 62,5 x 70 cm en heeft een totale inhoud van 416 liter. Je zult merken dat je er dus heel wat tuinspulletjes zoals kussens en speelgoed kunt in opbergen.

De tuin opbergbox is vervaardigd uit duurzaam kunststof en is helemaal weerbestendig. Dit wil dus zeggen dat je deze waterdichte opbergbox zowel binnen- als buitenshuis kunt gebruiken. De box is bovendien ook voldoende stevig om deze als een zitbankje te gebruik. De gasveren in het deksel zorgen ervoor dat je het deksel van de box rustig kunt openen en sluiten.

De klanten zijn duidelijk allemaal tevreden over deze tuin opbergbox. We merken dat vele kopers overtuigd zijn van de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast geven de meesten ook positief advies over de degelijkheid en de duurzaamheid van het materiaal.

Met deze unieke tuin opbergbox, jou aangeboden door Keter, kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. De box heeft een totale afmeting van maar liefst 129,5 x 62,5 x 70 cm wat ongeveer overeenkomt met een totaal volume van ruim 416 liter. Ideaal indien je dus op zoek bent naar een grote tuin opbergbox.

 

Voordelen:

Materiaal: voor de productie van deze unieke tuin opbergbox heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van kwalitatief kunststof.

Handig in gebruik: de box is bijzonder handig omdat je er heel wat spulletjes in kunt opbergen. Bovendien is de box voldoende stevig om deze ook als eventuele zitbank te gebruiken.

Weerbestendig: je hoeft je verder geen zorgen te maken indien het eens regent, aangezien de box weerbestendig is.

Installatie: de box is makkelijk en probleemloos te monteren en geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis.

 

Nadelen: 

Te groot: houd er wel rekening mee dat de tuin opbergbox mogelijks te groot is om te gebruiken in combinatie met een compact terras of balkonnetje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kussenbox Groot 167x70xH106 cm wit Grijs

 

Dit model van AVH Outdoor Collectie zul je niet meteen tussen de goedkope tuin opbergboxen spotten vanwege de iets hogere prijs. Het meet 167 x 70 x 106 cm en is dus voldoende groot om er al heel wat handige tuinspulletjes in kwijt te kunnen.

Dit model is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig synthetisch vlechtwerk. Zodra je de box open doet dan zul je merken dat er een afgesloten binnenzak in zit met een handige ritssluiting. Daardoor is deze tuin opbergbox zo goed als waterdicht.

Op dit moment zijn er nog maar 2 online beoordelingen bij dit artikel geplaatst. Toch merken we dat de kopers duidelijk helemaal tevreden zijn. Het is een gebruiksvriendelijk product dat deze klanten dan ook iedereen willen aanraden.

Door te kiezen voor de tuin opbergbox van AVH Outdoor Collectie kies je duidelijk voor een collectors item. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de eigenschappen van dit product? Dan raden wij jou aan om het overzicht met de populairste kenmerken alvast even grondig door te nemen.

 

Voordelen:

Formaat: met een maximaal formaat van 167 x 70 x 106 cm, is deze tuin opbergbox een pak compacter en bijgevolg makkelijk te tillen en te verplaatsen.

Materiaal: het is een stevige tuin opbergbox waarbij men vooral beroep gedaan heeft op synthetisch vlechtwerk.

Gebruiksgemak: de binnenkant van de tuin opbergbox wordt gekenmerkt door een praktische binnenzak die je bovendien makkelijk kunt afsluiten. Dit maakt de box helemaal waterdicht.

 

Nadelen: 

Prijzig: jammer genoeg is dit product niet meteen voorzien van de laagste prijs en zul je dus maar beter iets meer budget voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beliani Modena – Kussenbox – PE rotan // Afmetingen: 155 x 75 cm

 

Ben je op zoek naar een functionele en kwaliteitsvolle tuin opbergbox? Dan is dit exemplaar van Beliani alvast een stap in de goede richting. De Beliani Modena kussenbox kent daarbij een ruime afmeting van 155 bij 75 cm, aangevuld met een standaard gewicht van 30 kg waardoor je hem relatief eenvoudig kunt verplaatsen.

Hoewel het frame van de tuin opbergbox voornamelijk uit duurzaam staal vervaardigd blijkt, werd voor de afwerking gekozen om een beroep te doen op natuurlijk ogend PE rotan. Dat betekent ook dat de kussenbox niet bestand is tegen hevige regenbuien en in dergelijke gevallen dus maar beter wordt afgedekt. Aan de binnenkant van deze Rotan tuin opbergbox vind je overigens een uit 1-stuk gemaakt zwart omhulsel dat met behulp van klittenbandsluitingen werd bevestigd. Op die manier kun je de opgeborgen spullen extra beschermen tegen invloeden van buitenaf gaande van vuil tot stof en insecten.

Hoewel de Beliani Modena kussenbox heel wat positieve kenmerken weet op te sommen, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te verschaffen omtrent eventuele klantreacties.  

 

Voordelen:

Formaat: de Modena kussenbox van Beliani kent een ruime afmeting van 155 bij 75 cm inclusief een gewicht van 30 kg.

Materiaal: hoewel het frame uit duurzaam en stevig staal gemaakt is, werd voor de afwerking gekozen voor PE rotan.

Binnenkant: de binnenkant van de kussenbox is voorzien van een zwart omhulsel dat bevestigd wordt met behulp van klittenbandsluitingen en de kussens/ spullen beschermt tegen insecten, stof en vuil.

Handig in gebruik: de 2 handgrepen aan de zijkant maken het net iets comfortabeler om de kussenbox te verplaatsen. Verder kan het uit rotan vervaardigde deksel eenvoudig worden geopend/ gesloten dankzij de ingebouwde gasveren.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we kunnen jammer genoeg niet bevestigen dat het hier om een tuin opbergbox aanbieding gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Allibert Arica Kussenbox Antraciet

 

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke tuin opbergbox die bovendien niet al te prijzig is dan kun je altijd dit model van Allibert eens bekijken. De box meet 79 x 59 x 42 cm en is daarmee iets groter in vergelijking met de voorgaande opbergbox.

Je zult meteen merken dat de tuin opbergbox helemaal uit degelijk kunststof is gemaakt. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat deze box zal beginnen roesten of rafelen. Bovendien is de box ook waterdicht en kun je deze zowel binnen alsook buiten gebruiken. Doordat dit tuinmeubel heel erg stevig is, zou je dit ook als een bijzettafeltje kunnen gebruiken.

Een enkele koper vindt het jammer dat er toch niet zoveel opbergruimte is. Echter is de meerderheid van de gebruikers wel degelijk enthousiast over de degelijkheid en de kwaliteit van het toestel.

Het is misschien niet één van de bekende of populairste merken, maar toch levert ook Allibert een duurzame tuin opbergbox. Dit exemplaar heeft een totale afmeting van maar liefst 79 x 59 x 42 cm en is ideaal om speelgoed of tuinspulletjes zonder problemen in kwijt te kunnen.

 

Voordelen:

Goedkoop: het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs maar toch lijkt het hier om een echt koopje te gaan.

Materiaal: ook voor deze box heeft men beroep gedaan op de positieve eigenschappen van degelijk kunststof materiaal.

Gebruiksgemak: het is een vrij stevige tuin opbergbox dat evengoed als een soort bijzettafeltje dienst zou kunnen doen. Verder is de box waterdicht en heb je dus de mogelijkheid om deze eventueel ook buitenshuis te plaatsen.

 

Nadelen: 

Geen opbergruimte: een enkele koper had het toch leuker gevonden indien de tuin opbergbox net iets meer opbergruimte zou aanbieden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kussenbox Natural Rotan 

 

Voor deze tuin opbergbox van het bekende merk AVH-Outdoor kun je maar beter iets meer budget voorzien. Dit model is namelijk iets duurder in vergelijking met de andere tuin opbergboxen uit deze top 5. Toch merken we duidelijke tevredenheid op bij de koper.

De box heeft een afmeting van 167 x 70 x 106 cm en is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en natuurlijk rotan. Doordat er aan de binnenkant ook een afgesloten binnenzak bevestigd is met een ritssluiting, is de box helemaal waterdicht.

De koper is werkelijk helemaal tevreden over het degelijke materiaal en de gebruiksvriendelijkheid. Het is een praktische opbergbox die ook bijzonder lang meegaat.

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met behulp van deze prachtige tuin opbergbox van AVH-Outdoor. Indien je eerder op zoek bent naar net dat tikkeltje meer dan is deze opbergbox alvast een uitstekende aanbeveling. Hieronder een overzicht van de belangrijkste plus- en minpunten.

 

Voordelen:

Formaat: met een totale afmeting van maar liefst 167 x 70 x 106 cm, behoort dergelijke tuin opbergbox tot de grotere boxen.

Materiaal: de productie van deze opbergbox heeft zich voornamelijk gericht op het gebruik van duurzaam en kwalitatief rotan.

Handig in gebruik: de binnenkant van de box is afgewerkt met een binnenzak die je bovendien makkelijk kunt afsluiten en ook nog eens waterdicht is.

 

Nadelen: 

Prijzig: jammer genoeg zul je moeten vaststellen dat de prijs van deze tuin opbergbox toch net iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuin opbergboxen koopgids

 

Of je nu over een grote tuin of een klein terras of balkonnetje beschikt, een tuin opbergbox kan altijd wel van pas komen. Toch merken we dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken uit de beste tuin opbergboxen. Het is daarom een goede aanbeveling om verschillende producten met elkaar te vergelijken. Dit kun je het beste doen door rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Denk maar aan het gebruiksgemak, de gebruikte materiaalsoorten, het design, de prijs en natuurlijk ook het formaat. En wie weet kom je tijdens de zoektocht wel een aantrekkelijke tuin opbergbox aanbieding tegen, die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Het gebruiksgemak van een tuin opbergbox

Je zult je misschien wel afvragen wat je nu zoal kunt doen met een tuin opbergbox. Toch biedt dergelijk product heel wat voordelen en opties die best wel handig kunnen zijn. Zo kun je in een degelijke tuin opbergbox al je zomerse spulletjes veilig en zonder problemen bewaren. Denk maar aan decoratiestukken, kussens voor op de stoelen te leggen of handdoeken. Er zijn bovendien heel wat verschillende tuin opbergboxen op de markt gebracht. Zo zul je moeten kiezen tussen verschillende formaten en materialen.

Probeer daarom niet alleen rekening te houden met je eigen verwachtingen en wensen maar ook met de beschikbare ruimte. Het is niet de bedoeling dat de tuin opbergbox de volledige grootte van het balkon of terras inneemt. Verder kan het ook helpen om eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Neem ook eens even een kijkje tussen de verschillende online reviews. Daarin geven kopers vaak iets meer advies over bepaalde tuin opbergboxen. Dit kan positief of negatief zijn, maar het kan je wel verder op weg helpen.

 

De grootte en het materiaal van de tuin opbergbox

Zoals we het al even tussen de regeltjes lieten verschijnen, bestaan er heel wat grote en kleine tuin opbergboxen. Welk formaat je kiest, is uiteraard een volledig persoonlijke keuze. Zo zullen sommige personen liever een grote tuin opbergbox aankopen terwijl anderen toch liever een kleiner model uitkiezen.

Bij het formaat van de tuin opbergbox kan het toch wel handig zijn om even stil te staan bij een aantal factoren. Waar wil je de opbergbox plaatsen? Heb je voldoende plek om de box te zetten? En welke spullen wil je er zoal in kunnen opbergen? Deze vragen kunnen je verder op weg helpen om een goede keuze te maken wat het formaat betreft. Indien je bijvoorbeeld over een grote tuin beschikt met een mooi en groot terras, dan is een grotere tuin opbergbox een goede aanbeveling. Bovendien biedt het dan ook iets meer ruimte om tuinspulletjes in op te bergen.

Verder zul je merken dat er ook op het gebied van materiaal heel wat mogelijk is. Zo kun je kiezen voor een houten tuin opbergbox, of gewoon een exemplaar uit kunststof. Er zijn ook heel wat tuin opbergboxen uit duurzaam plastic, en sommige exemplaren zullen over verstevigde hoeken en kantjes beschikken.

 

Het design en mogelijke prijskaartje

Naast kwaliteit hechten heel veel personen ook steeds vaker belang aan het design. Zo hebben de hedendaagse tuin opbergboxen niet alleen meer een functionele functie maar ook steeds vaker een esthetische functie. Zo heb je heel wat opbergboxen die gemaakt zijn uit kunststof, maar die eruit zien als riet. Dat oogt heel mooi en rustgevend. Ideaal dus als je over een grote tuin en landelijke woning beschikt. Uiteraard zul je voor een mooi design ook vaak wat extra centjes op tafel moeten leggen.

Zo zullen designvolle tuin opbergboxen niet altijd meer tot de goedkope tuin opbergboxen meer behoren. Vandaar dat het ook wel aan te raden is om rekening te houden met leuke promoties of aanbiedingen. Het kan misschien helpen om op voorhand ook al eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende reviews. Daarin geven verschillende klanten net iets meer advies en tips over een bepaalde tuin opbergbox. Dit kan vooral bijzonder handig zijn wanneer je lijkt te twijfelen tussen meerdere boxen.

 

Mogelijkheden en extra kenmerken

Je zult merken dat sommige tuin opbergboxen over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere boxen. Sommige van deze eigenschappen kunnen best wel handig zijn en nuttig om te overwegen. Zo is een tuin opbergbox die voorzien is van wieltjes altijd een goed idee. Zo kun je de box veel makkelijker en zonder problemen van de ene ruimte naar de andere verplaatsen. Boxen met een deksel dat openklapt, zijn ook altijd extra handig.

Indien je bijvoorbeeld op een klein appartementje woont en over een balkon of terras beschikt, dan kan het handig zijn indien je de tuin opbergbox ook als zitbank kunt gebruiken. Zo kun je meteen heel wat plek besparen. Kortom, bekijk de verschillende tuin opbergboxen even rustig en maak vooral jezelf dan de keuze wat je belangrijk vindt en wat niet.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES