6 beste tuingereedschappen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste tuingereedschappen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een goed verzorgde en correct onderhouden tuin draagt bij aan een hoge mate van gezelligheid, rust en ontspanning. Uiteraard dien je daarvoor wel in het bezit te zijn van het best mogelijke tuingereedschap. De brede waaier aan verschillende vormen van tuingereedschap maken het echter niet altijd makkelijk om een weldoordachte keuze te maken. Om de zoektocht voor jou wat aangenamer te maken, zetten wij maar al te graag enkele toppertjes in de kijker. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Makita grasmaaier – ELM4120 die gekenmerkt wordt door een krachtige elektrische aandrijving en daardoor geschikt blijkt voor middelgrote gazons. Daartegenover staat de Tuinsetje 10-Delige Tuingereedschap Set bestaande uit 10 afzonderlijke stukken gereedschap gaande van een snoeischaar en een plantenspuit tot een harkje en een tuinschep.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste tuingereedschappen (Reviews) van 2024

 

Het beste tuingereedschap is datgene dat zo goed mogelijk aan de wensen heeft kunnen voldoen. Ben je op zoek naar tuingereedschap om onkruid te verwijderen, je terrastegels te poetsen of de haag te snijden? Kortom, heel wat mogelijkheden. In de onderstaande top 6 bieden wij een greep uit het ruime assortiment tuingereedschap. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het tuingereedschap van Makita, een 10-delige tuingereedschapset, Gardena tuingereedschap of tuingereedschap van Wolf en Bosch. Bekijk de opties rekening houdend met het advies uit de online reviews en wie weet ga je straks wel met een aanbieding of het populairste gereedschap naar huis.

 

Makita tuingereedschap

 

1. Makita grasmaaier – ELM4120 – 230 V – 41 cm // Gazonoppervlakte: 600 m²

 

Net zoals het Florabest tuingereedschap behoort ook dit pareltje van Makita alvast tot de populairste en/ of beste merken. Zo kies je met de Makita ELM4120 voor een stevige en duurzame grasmaaier die gekenmerkt wordt door een hoger vermogen van de elektromotor enerzijds én een vernieuwd maaidek anderzijds. Deze combinatie resulteert in betere maaieigenschappen én een hoger gebruiksgemak van het apparaat.

De Makita grasmaaier wordt bovendien aangedreven door een 230V motor die – bij correct gebruik – een ruim vermogen tot maximaal 1600 watt kan garanderen. Dit maakt hem dan ook geschikt voor een maximale oppervlakte van 600 . Hij wordt daarbij aangevuld met een ruime maaibreedte van 41 cm én een in 6 standen verstelbare maaihoogte gaande van 25 tot 75 mm.

Bovendien wordt deze professionele grasmaaier geleverd met een 45 liter ruime opvangbak inclusief bijbehorende indicator die aangeeft wanneer de bak vol is. Het gebruiksgemak wordt nog een tikkeltje meer versterkt door de aanwezigheid van een veiligheidsschakelaar en de elektrische rem. Klanten reageren dan ook uitermate positief en belonen deze grasmaaier met 5 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: de grasmaaier garandeert een opgenomen vermogen van maximaal 1600 watt en blijkt bijgevolg geschikt voor middelgrote gazons.

Veiligheidsschakelaar: de elektrische rem wordt aangevuld met een dubbele veiligheidsschakelaar waarmee het plotseling opstarten van het apparaat kan worden verhinderd.

Duwbeugel: in vergelijking met heel wat andere grasmaaiers, blijkt de duwbeugel van de Makita ELM4120 100% inklapbaar wat plaatsbesparend werkt zodra je hem nadien wilt opbergen.

Wielen: de grasmaaier is voorzien van 4 stevige wielen met een diameter van 18 cm voor en 20 cm achter. Bovendien kun je de hoogtes van de wielen instellen zodoende een optimale afstemming ten aanzien van het gazon te bekomen.

 

Nadelen:

Geen mulchfunctie: jammer genoeg is deze grasmaaier niet uitgerust met een mulchfunctie.

Prijskaartje: op het eerste gezicht lijkt deze Makita grasmaaier niet meteen tot de goedkope apparaten te behoren. Echter, valt het prijskaartje in verhouding tot de kenmerkende eigenschappen uiteindelijk best wel mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuingereedschap set

 

2. Tuinsetje 10-Delige Tuingereedschap Set – Snoeischaar – Schep – Plantenspuit 

 

Met het tuingereedschap  van George Napoli kies je meteen voor een functionele 10-delige tuingereedschapset die geleverd wordt in een stevig en duurzaam kistje Op die manier kun je het tuingereedschap makkelijk opbergen dan wel overal mee naartoe nemen.

Zo omvat het opbergkistje onder meer een harkje, een onkruidsteker, een snoeischaar, een tuinschepje, een tuinvork, een voegenkrabber, een plantenspuit, een afbreekmes en een tuinschaar. Daarbij werd elk afzonderlijk stuk gereedschap vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal mét hoge hardheid die bijdraagt aan de duurzaamheid. De lichtgewicht plastic handgrepen zijn dan weer voorzien van een heuse antisliplaag die bijdraagt aan het gebruiksgemak en comfort.

Kortom, deze multifunctionele tuinierset is een schot in de roos voor elke praktische doe-het-zelver. Een greep uit de online reviews lijkt alvast dezelfde richting uit te wijzen waarbij opnieuw een maximale score van 5 sterren werd toegekend.

 

Voordelen:

Set: het betreft een multifunctionele 10-delige set die onder meer een harkje, onkruidsteker, snoeischaar, tuinschepje, tuinvork en voegenkrabber omvat.

Materiaal: doordat het tuingereedschap vervaardigd blijkt uit hoogwaardig roestvrij staal mét hoge hardheid, wordt bijgedragen aan de levensduur van de set.

Handvat: de handvatten werden vervaardigd uit stevig doch lichtgewicht plastic en omgeven met een speciale antisliplaag.

 

Nadelen:

Geen professioneel: voor particuliere doeleinden is deze multifunctionele set een schot in de roos gebleken. Echter, zou hij voor professionele uitspattingen misschien net iets tekort kunnen schieten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gardena tuingereedschap

 

3. Gardena Comfort Alu B/L Bypass Snoeischaar – Ø 25 mm – 25 jaar garantie

 

Ben je specifiek op zoek naar een degelijke snoeischaar om takken met een diameter tot 25 mm feilloos door te knippen? Dan raden wij jou aan om de Gardena Comfort snoeischaar eens even van naderbij te bekijken. De snoeischaar kenmerkt zich door de aanwezigheid van vlijmscherpe precisiemessen die uitermate geschikt zijn om (verse) takken weg te werken.

In combinatie met de uiterst smalle snoeikop kun je bovendien bijzonder nauwkeurig te werk gaan wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Het comfort wordt nog verder aangedikt door de ergonomische gevormde handgrepen uit metaal, afgewerkt met aluminium componenten. Na gebruik schakel je de eenhandsvergrendeling vlotjes in waarna je de snoeischaar veilig kunt opbergen. Bij aankoop van deze snoeischaar wordt overigens een duurzame garantie van minstens 25 jaar aangeboden.

Een blik op de online reviews toont gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren aan waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kunnen de meesten zijn “laagste prijskaartje” best wel smaken.

 

Voordelen:

Kniptechniek: de snoeischaar van Gardena maakt gebruik van de bekende bypass kniptechniek en biedt een maximale knipdiameter van maar liefst 25 mm.

Gebruiksgemak: zijn lichtgewicht uitvoering in combinatie met de ergonomische gevormde handgreep dragen alvast bij aan het gebruiksgemak. Dit wordt aangevuld met de mogelijkheid tot gebruik van de sapgeul en 2 greepposities.

Materiaal: het onderste mes van deze snoeischaar blijkt ook hier vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal.

 

Nadelen:

Niet telescopisch: houd er rekening mee dat de snoeischaar van Gardena niet telescopisch functioneert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wolf tuingereedschap

 

4. Wolf-Garten Takkenschaar Power Cut RR*** 900 T – lengte 650-900mm – telescoop

 

Tussen het relatief “kleine tuingereedschap” zul je vast en zeker deze unieke takkenschaar van het bekende Duitse merk Wolf-Garten mogen verwachten. De takkenschaar maakt gebruik van de bekende papegaaienbek snoeitechniek en is daardoor in staat om takken met een maximale diameter van 50 mm probleemloos te verwijderen.

Doordat hij daarnaast ook nog eens steunt op het principe van het zogenaamde “Power Cut” systeem, kan – in tegenstelling tot gelijkaardige andere takkenscharen – een verveelvoudigde krachtoverbrenging worden gerealiseerd. Kortom, deze takkenschaar is niet alleen steviger maar ook krachtiger én bijgevolg beter inzetbaar in verschillende klusopdrachten.

Dit alles wordt nog maar eens aangedikt met vlijmscherpe roestvrijstalen messen, een ergonomisch gevormd handvat en de telescopische toepasbaarheid. Heel wat klanten lijken alvast overtuigd en belonen ook dit apparaat met een mooie score van 4,8 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Snoeitechniek: de takkenschaar van Wolf-Garten maakt gebruik van de bekende papegaaienbek snoeitechniek.

Takdikte: deze snoeitechniek in combinatie met de gebruikte Power Cut systeem technologie, levert een krachtige en duurzame takkenschaar op waarmee takken tot 50 mm doorsnede kunnen worden weggewerkt.

Telescopisch: bovendien blijkt deze takkenschaar 100% telescopisch te zijn waardoor hij eveneens geschikt is voor gebruik op iets hogere hoogte.

 

Nadelen:

Te zwaar: één koper meldt dat deze takkenschaar na verloop van tijd best wel zwaar in de hand aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Black & Decker tuingereedschap

 

5. Black+Decker GTC1845L20-QW Heggenschaar – 18V – 45cm – incl.accu en lader

 

De GTC1845L20-QW heggenschaar van Black & Decker is dan weer een handige extra indien je op zoek bent naar een geschikt apparaat om kleinere heggen en struiken te snoeien. Bovendien wordt dit tuingereedschap van Black & Decker standaard aangeboden inclusief accu en bijbehorende oplader wat hem tot een volwaardige tuingereedschapset maakt.

Deze compacte heggenschaar wordt daarbij gekenmerkt door een krachtige 18V accu waardoor het apparaat 100% snoerloos kan functioneren wat niet alleen bijdraagt aan de bewegingsvrijheid maar tevens ook aan het gebruiksgemak. Dit wordt gecombineerd met een robuust vlijmscherp metalen zaagblad inclusief 45 cm zwaardlengte én de zogenaamde E-Drive technologie die bijdraagt aan een ruim aantal messlagen van 1300 strokes per minuut.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de werking en gebruiksvriendelijkheid, willen wij toch even wijzen op het feit dat de heggenschaar niet werd afgewerkt met een softgrip.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de GTC1845K20 heggenschaar wordt geleverd inclusief een 18V 2.0Ah Lithium-ion accu, een oplader en een informatieve handleiding.

Laadtijd: de accu kent een maximale laadtijd van ongeveer 180 minuten waarna je hem probleemloos kunt aanwenden voor meerdere klusjes in de tuin.

Zwaardlengte: je bent verzekerd van een ruime zwaardlengte van 45 cm die wordt aangevuld met een snijbreedte van 18 mm.

 

Nadelen:

Geen softgrip: in tegenstelling tot de voorgaande tuingereedschappen, blijkt dit exemplaar jammer genoeg niet voorzien van een softgrip.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch tuingereedschap

 

6. Bosch Accu Haagschaar AHS 50-20 – 50 cm meslengte – Inclusief 2.5 Ah 18 V Li-Ion accu en snellader

 

We sluiten het rijtje af met de AHS 50-20 LI haagschaar van Bosch die – net zoals het bekende tuingereedschap van de DeWit – eveneens tot de populaire apparaten en professioneel tuingereedschap mag gerekend worden. Zo springt de Bosch AHS 50-20 LI haagschaar meteen in het oog vanwege zijn snoerloze aandrijving en bijgevolg optimale bewegingsvrijheid. Hij maakt daarbij gebruik van een krachtige makkelijk oplaadbare 18V 2,5 Ah Lithium-Ion accu waardoor dunne takken van maximaal 20 mm doorsnede én tot maximaal 2 meter hoog probleemloos kunnen verwijderd worden.

In combinatie met de zogenaamde “Quick-Cut” technologie worden takken en twijgjes meteen doorgeknipt waardoor je efficiënt en doeltreffend te werk kunt gaan. Dit alles wordt verder aangevuld met een lichtgewicht uitvoering, een ergonomisch gevormde handgreep en een heus anti-blocking systeem waardoor permanent snoeien tot de mogelijkheden behoort. 

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, lijkt een kleine minderheid jammer genoeg minder tevreden. Zo zou de haagschaar niet doen wat ervan verwacht wordt en weegt het apparaat na enige tijd best wel door. Er werd alsnog een mooie score van 4,5 sterren toegekend.

 

Voordelen:

Laadtijd: in amper 1 uur tijd is de accu van deze haagschaar weer helemaal opgeladen.

Voeding: de haagschaar maakt gebruik van een 18V Lithium-Ion accu die een accucapaciteit van 2,5 Ah kent. Daardoor kunnen tot wel 2600 knipbewegingen per minuut worden uitgevoerd. (Onbelast)

Verpakkingsinhoud: de Bosch AHS 50-20 LI haagschaar wordt aangeboden inclusief een accupak, een compacte snellader en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid lijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuingereedschappen Koopgids 

 

Kun je ervan genieten om in de tuin bezig te zijn? Dan is het alleen het beste tuingereedschap goed genoeg. Echter durft het ruime assortiment wel eens voor heel wat keuzestress zorgen. In onze koopgids zullen we het onder meer hebben over het belang van het juiste tuingereedschap, de mogelijkheden en het eventuele prijskaartje dat daarmee gepaard gaat. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende tuingereedschappen met elkaar te vergelijken. Ga daarbij eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Het belang van het juiste tuingereedschap

Terwijl sommigen tot rust komen bij het nemen van een heerlijk warm bad, vinden anderen rust en ontspanning bij een goed boek en een lekker glaasje met zicht op de tuin. Een tuin – maakt niet uit groot of klein – biedt altijd een zeker vorm van thuiskomen, rust en gezelligheid en dit gevoel wordt nog meer versterkt indien hij ook nog eens goed onderhouden is. Uiteraard dien je daarvoor het gepaste tuingereedschap binnen handbereik te houden en daar durft het soms nog wel eens spaak lopen.

Zo is er vandaag de dag een bijzonder ruim aanbod aan verschillende soorten tuingereedschap voorhanden wat het niet altijd even makkelijk maakt om een grondige en weldoordachte keuze te maken. Het kan enigszins helpen om rekening te houden met het gebruiksgemak en de doelstelling die je eraan wilt toekennen alsook de mogelijkheden, de specifieke kenmerken en misschien ook het prijskaartje. Ben je benieuwd naar meer? Aarzel dan niet en lees gerust even verder.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden?

Alvorens we verder ingaan op de mogelijkheden op het gebied van tuingereedschap, willen we het toch even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo is het niet verwonderlijk dat het ruime assortiment diverse kostenplaatjes in de hand werkt. Zo kan de prijs makkelijk variëren van enkele tientjes voor een duurzaam en stevig paar werkhandschoenen tot maar liefst 9500 à 10000 euro voor een hoogwaardige achterloop schrobzuigmachine met alles erop en eraan.

Kortom, het komt er op neer om jezelf op voorhand enkele duidelijke en doelgerichte vragen te stellen. Welk probleem in de tuin wens je aan te pakken en welke machine acht je daartoe in staat? Waar precies ben je naar op zoek en welke verwachtingen heb je van het tuingereedschap in kwestie? En welk budget wil maar kun je vooral vrijmaken voor de aanschaf van een duurzaam staaltje gereedschap? Heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen die zullen moeten worden doorgehakt.

 

Het type tuingereedschap in relatie tot het gebruiksgemak

Zoals hiervoor reeds min of meer duidelijk werd, kan een onderscheid gemaakt worden tussen diverse soorten tuingereedschap gaande van de onkruidverwijderaars en de bodembewerkers tot bijvoorbeeld het zaag- én snoeigereedschap, de hogedrukreinigers, de bladblazers, de veegmachines, de tuinkleding en het gazongereedschap. 

Doordat het meeste tuingereedschap eenvoudig per categorie wordt onderverdeeld, is het misschien makkelijker om rekening te houden met het gebruiksgemak dat je er uiteindelijk wilt aan toekennen. Waarvoor wil je het tuingereedschap precies gebruiken? Ben je op zoek naar een handmatig apparaat dan wel een elektrisch of benzine gestuurd model? Stel dat je bijvoorbeeld het overtollige onkruid tussen de bloemen en/ of terrasstenen wilt verwijderen, dan dien je op zoek te gaan naar een duurzame onkruidverwijderaar. Binnen deze categorie kun je dan vervolgens opteren tussen een gas dan wel 100% elektrisch aangedreven apparaat.

Is het de bedoeling om enkele kleinere klusjes in de tuin op te knappen zoals de reparatie van een tuinlamp, een tafel of een stoel dan is de keuze voor een compacte tuingereedschapset alvast een meer dan goede aanbeveling. Vuile tegels? Dan is een hogedrukreiniger vanaf nu jouw beste metgezel! Kortom, voor elke klus is er vast en zeker een geschikt type tuingereedschap te vinden.

Enkele bijkomende aandachtspuntjes

Tot slot willen we nog even kort wijzen op enkele bijkomende aandachtspuntjes die misschien wel een belangrijke rol kunnen spelen in de keuze voor een bepaald type tuingereedschap. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd nodig om het tuingereedschap effectief aan te kopen. Vooral grote apparaten zoals hogedrukreinigers, schrobmachines en bladblazers kunnen via verschillende bedrijven eenvoudigweg worden ingehuurd. Best wel handig indien je de machine enkel sporadisch eens een keertje wenst te gebruiken.

Indien je toch tot een aankoop overgaat van om het even welk type tuingereedschap, is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit en de duurzaamheid. Kies – bij voorkeur – voor apparaten met een water- én roestbestendige coating die zonder problemen verschillende weersomstandigheden kunnen verdragen. En gaat je voorkeur uit naar een tuingereedschapset, zorg er dan voor dat het geheel geleverd wordt in een stevige en draagbare koffer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES