5 beste Tuinhandschoenen Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste tuinhandschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je vaak in de tuin werkt, is een paar degelijke tuinhandschoenen niet geheel onmisbaar. Vooral wanneer je gaat snoeien of als je planten verpot is het raadzaam om je handen te beschermen. Omdat het marktaanbod nogal ruim is hebben we er 3 uitgekozen die we graag even op een rijtje zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Gardena Werkhandschoenen die meteen in het oog springen vanwege de touch-functie ter hoogte van de duim én wijsvinger. Daartegenover staan de befaamde  Ox-On rozenhandschoen Garden Supreme die voornamelijk uit duurzaam en hoogwaardig kunstleder zijn gemaakt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste tuinhandschoenen (Reviews) van 2024

 

Om je groene vingers intact te houden kunnen we je het advies geven om gebruik te maken van een degelijk paar tuinhandschoenen. Ben je op zoek naar een paar lederen handschoenen om de rozenstruiken te snoeien? Of heb je kinder tuinhandschoenen nodig zodat je kroost kan helpen in de tuin? We hebben een selectie gemaakt van 5 toppertjes om je alvast een idee te geven van het aanbod. Neem de tijd om alles eens rustig te bekijken om daarna de beste tuinhandschoenen uit te kiezen die jou het meest geschikt lijken.

 

1. Gardena Werkhandschoenen Polyester/nylon Maat M – Met Touch-functie

 

Houd je ervan om in de tuin allerhande klusjes op te knappen of ben je misschien werkzaam als professioneel tuinier? Dan kan een paar degelijke werkhandschoenen uiteraard nooit ontbreken. Neem nu bijvoorbeeld dit setje tuinhandschoenen van Gardena, jou aangeboden in een maat M of zogenaamde “one size” en voorzien van een zwart/ grijs design met lichtblauwe accenten. 

De werkhandschoenen blijken vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen met het oog op een zo hoog mogelijk comfort en gebruiksgemak. Zo geniet je een gewatteerde met siliconencoating behandelde handpalm die je toelaat om gereedschap en/ of hout makkelijker vast te pakken. Aangevuld met een touch-functie betekent dit dat je de handschoenen zelfs niet moet uittrekken om eventuele inkomende oproepen tijdens de werkzaamheden te beantwoorden.

Maar dat is nog lang niet alles want dankzij de praktische polsbandsluiting in combinatie met flexibel materiaal ter hoogte van de boord én de achterkant van de hand, geniet je een optimale pasvorm. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een onderhoudsvriendelijk en ademende karakter. Heel wat klanten zijn duidelijk tevreden wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren weet te verklaren.

 

Voordelen: 

Materiaal: de tuinhandschoenen zijn vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder 44% polyester, 32% nylon, 12% rubber, 6% polyurethaan, 4% katoen en zo’n. 2% elastaan.

Touch functie: dankzij de mobile touch functie ter hoogte van de wijsvinger en de duim hoef je de handschoenen niet uit te trekken wanneer je je smartphone wenst te gebruiken.

Pasvorm: de handschoenen worden jou aangeboden in een maat M of one size maat en garanderen een optimale pasvorm dankzij de klittenbandsluiting in combinatie met het flexibele materiaal op de boord én achterkant van de hand.

 

Nadelen: 

Geen kinderen: willen je kindjes graag mee helpen in de tuin? Dan dien je jammer genoeg op zoek te gaan naar een paar tuinhandschoenen voor kinderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ox-On rozenhandschoen Garden Supreme 5602

 

De lange tuinhandschoenen van OX-On zijn gemaakt van kunstleer zodat de handen en de onderarmen goed beschermd zijn wanneer je je rozenstruik gaat snoeien. Hun mooie styling met bloemenmotief maakt deze tot de populairste dames tuinhandschoenen in ons assortiment.

Bovendien zijn de handpalm en de vingertoppen verstevigd zodat je zonder je te prikken stekelige planten kunt vastnemen. De extra lange roze armkappen zijn gemaakt uit neopreen om je onderarmen goed te beschermen.

Daarnaast kun je de handschoenen stevig vastmaken met klittenbandsluiting zodat er geen vuil in komt. In de reviews zien we dat deze tuinhandschoenen een uitstekende score kregen van 4,8 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze tuinhandschoenen hebben lange armkappen die de onderarmen tot bijna aan de elleboog beschermen wanneer je rozen snoeit.

Materiaal: de kappen zijn gemaakt uit neopreen en de handschoen zelf is vervaardigd uit kunstleder waardoor ze ook geschikt zijn voor zwaardere tuinklusjes.

Extra bescherming: de vingertoppen en de handpalmen zijn extra verstevigd zodat je zelfs gewoon een cactus kunt vastnemen.

Comfort: de tuinhandschoenen zijn voorzien van een klittenbandsluiting waardoor je je geen zorgen moet maken over vuil of insectjes die erin kruipen.

 

Nadelen: 

Niet snijbestendig: hoewel deze handschoenen extra verstevigd werden, zijn ze niet snijbestendig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bosch Tuinhandschoenen voor het lichte tuinwerk nylon

 

De tuinhandschoenen van Bosch zijn speciaal bedoeld om lichte tuinwerkzaamheden uit te voeren. Ze beschermen de handen tegen vuil en schrammen, maar kunnen beter niet worden gebruikt om stekelige planten te verzorgen.

Bovendien hebben ze een ideale pasvorm waardoor ze goed aansluiten. De fijne nylonstof zorgt ervoor dat je het gevoel in je vingers kunt behouden waardoor ze ideaal zijn om kwetsbare planten en bloemen te verzorgen.

Daarnaast zijn ze in verschillende maten te verkrijgen. We willen trouwens uitdrukkelijk vermelden dat de handschoenen best klein uitvallen waardoor je beter voor een grotere maat kiest dan je normaal gewoon bent. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit artikel.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze tuinhandschoenen van Bosch zijn geschikt voor het lichte tuinwerk waarbij ze je beschermen tegen vuil en schrammen.

Pasvorm: doordat ze gemaakt zijn uit een fijne nylonstof sluiten ze perfect aan. Hierdoor blijf je in de handpalmen en vingertoppen voeling houden.

Gewicht: deze lichtgewicht handschoenen wegen slechts 84 g waardoor je bijna niet merkt dat je ze aan hebt.

Kleur: de neutrale kleuren grijs/groen/zwart zorgen ervoor dat ze zowel door dames als door heren kunnen worden gedragen.

 

Nadelen: 

De maatserie: enkele klanten maken de opmerking dat deze tuinhandschoenen een maat kleiner vallen dan normaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kixx Tuinhandschoenen voor natte en droge tuinwerkzaamheden

 

De tuinhandschoenen van Kixx zijn gemaakt uit een combinatie van katoen en latex waardoor ze waterdicht zijn. Hierdoor kun je ze gebruiken tijdens natte en droge tuinklussen.

Bovendien zijn deze handschoenen vooral bedoeld om je handen te beschermen tegen vuil en kleine schrammen. Voor het zwaardere tuinwerk kies je beter voor een andere soort uit een dikkere materie. Deze tuinhandschoenen zijn ideaal om delicate plantjes te verzorgen en bijvoorbeeld onkruid te wieden doordat je een optimale vingergevoeligheid hebt.

Daarnaast zijn ze in verschillende maten te verkrijgen waardoor je ook tuinhandschoenen voor je kind kunt uitkiezen die bovendien zijn afgewerkt met een grappig motief. Dit product kreeg in de reviews een maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Waterdicht: deze tuinhandschoenen van Kixx zijn gemaakt van katoen en latex. Doordat ze waterdicht zijn kun je ze gerust gebruiken wanneer je met een klus bezig bent waar water of bijtende stoffen aan te pas komen.

Bescherming: dit zijn hele lichte handschoenen waardoor je ze beter alleen maar gebruikt voor lichte klusjes. Ze beschermen je handen enkel tegen vuil en lichte schrammen.

Maatserie: deze tuinhandschoenen zijn verkrijgbaar voor kinderen en volwassenen zodat het ganse gezin mee kan helpen.

Het prijskaartje: de handschoenen hebben de laagste prijs in onze lijst waardoor ze voor iedereen goed toegankelijk zijn.

 

Nadelen:

Niet ademend: doordat het handgedeelte volledig gemaakt is uit latex zul je wel zweethanden krijgen als het erg warm wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ox-On Junior 10000 kinder werkhandschoenen

 

De Ox-On tuinhandschoenen voor kinderen zijn een tijdelijke aanbieding waarbij je een goedkope prijs krijgt bij aankoop van meerdere stuks. Hierdoor kun je je volledige kroost uitrusten met mooie handschoenen om mee te helpen in de tuin.

Bovendien kun je deze al aankopen voor kinderen vanaf 4 jaar zodat je kleintje veilig en zonder vuile handjes mama of papa kan helpen wieden of oogsten. De tuinhandschoenen zijn gemaakt uit zacht polyester en hebben een nitril coating waardoor de handen beschermd zijn tijdens lichte tuinklussen.

Daarnaast zijn ze vingergevoelig zodat ze kunnen worden gedragen om delicate planten en bloemen te verzorgen of om onkruid te wieden. Deze tuinhandschoenen kunnen trouwens gemakkelijk in een sopje worden gewassen. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Bescherming: de zachte handschoenen zijn bedoeld om de handjes proper te houden en om ze te beschermen tegen lichte schrammen.

Materiaal: ze zijn gemaakt uit een soepel polyester dat is afgewerkt met een nitril coating waardoor ze nog goed ademend zijn.

Gebruiksvriendelijk: doordat deze tuinhandschoenen een lichte structuur hebben zijn ze vingertopgevoelig waardoor je zonder probleem delicate werkjes kunt uitvoeren.

De prijs: door meerdere stuks aan te kopen krijgen deze handschoenen een goedkope prijs.

 

Nadelen:

Maatserie: deze tuinhandschoenen zijn te verkrijgen voor 4 jaar tot 6 jaar. Dit is jammer genoeg de enige maatserie voor kinderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuinhandschoenen Koopgids

 

Om in de tuin te werken is het een goede aanbeveling om je handen te beschermen met tuinhandschoenen. Bij zowel lichte als zware tuinklussen kun je ongemakken ondervinden die kunnen worden voorkomen met degelijke handschoenen. Er zijn een aantal verschillende soorten op de markt die elk hun specifiek nut hebben. We nemen ook de materiaalsoorten en de bescherming even onder de loep. We raden je daarom graag aan om onze koopgids eens rustig door te nemen en de diverse mogelijkheden te vergelijken. Probeer eveneens de verschillende aanbiedingen te bekijken, want soms worden einde reeksen aangeboden aan een leuke prijs.

Wat zijn tuinhandschoenen en waarvoor worden ze gebruikt

Met de lente voor de deur begint het te kriebelen om opnieuw in de tuin aan de slag te gaan. Echter, dit gaat vaak gepaard met vieze handen en nagels, met blaren op de handen en/of met snijwondjes. Tuinhandschoenen zullen je handen en een deel van de onderarmen hiertegen beschermen. Er zijn drie verschillende types tuinhandschoenen volgens de werkjes waarvoor je ze kunt gebruiken. Zo zijn er de lichte handschoenen voor kleine tuinklussen zoals zaaien, wieden, verpotten en andere lichte werkzaamheden. Deze soort is extra vingergevoelig waardoor je ook delicate plantjes kunt behandelen.

Daarnaast heb je de tuinhandschoenen voor middelzware werken die gemaakt zijn met verstevigingen op de handpalmen en vingertoppen. Deze kunnen worden gedragen bij het iets zwaardere werk zoals oppotten, snoeien en opruimen. De middelzware tuinhandschoenen beschermen niet alleen tegen vuil maar ook tegen blaren, prik- en snijwonden. Tenslotte zijn er de “heavy duty” tuinhandschoenen die dienen om intensieve taken uit te voeren zoals graven, maaien en landschapsarchitectuur.

 

De materiaalsoorten

Er worden diverse materiaalsoorten gebruikt die elk hun verschillende eigenschappen hebben. Door verschillende materialen te combineren kunnen de functies van de tuinhandschoenen worden uitgebreid. De handschoenen voor licht en middelzwaar werk zijn vaak gemaakt uit elastaan dat sterk, rekbaar en slijtvast is. Ook het slijtvaste latex is ideaal omdat je een sterke grip geniet. Linnen is dan weer heel stevig, droogt snel en is lekker fris tijdens warme dagen, maar is niet waterdicht. Voor de middelzware werken kun je rekenen op handschoenen uit sterk polyester dat snel droogt.

Deze handschoenen zijn echter ook niet waterbestendig. Daarnaast zijn er nylon tuinhandschoenen die een heel licht gewicht hebben en bovendien ook sterk en elastisch zijn. Ze nemen wel minder goed het zweet op waardoor je last kunt hebben van klamme handen. Tenslotte zijn er de handschoenen voor het zware werk die gemaakt zijn uit kunstleder, leder, suéde of TPR (thermoplastisch rubber). Deze beschermen de handen optimaal tegen prikken en snijden, hebben een goede grip en zijn meestal waterafstotend. 

 

De bescherming

Je draagt handschoenen met de bedoeling om je handen maximaal te beschermen. Prikbestendige tuinhandschoenen zorgen ervoor dat je veilig doornen, takken, twijgen en andere scherpe voorwerpen kunt beetnemen. Hiervoor komen vooral handschoenen in leder en latexrubber goed van pas. De meeste tuinhandschoenen bieden bescherming tot aan de polsen. Er zijn er ook met armbescherming waarmee je met gemak rozenstruiken, bramen en andere stekelige planten kunt snoeien en behandelen.

Bij enkele handschoenen zul je merken dat ze gewatteerde vingertoppen hebben om extra te beschermen tegen stekels en doornen. Deze zijn iets minder handig wanneer je delicate klusjes wilt uitvoeren zoals stekken of jonge plantjes verpotten. Voor het zware werk kun je beter kiezen voor handschoenen met knokkel- en polsbescherming. Deze zijn minder flexibel maar beschermen je handen optimaal. Tenslotte zijn de meeste tuinhandschoenen voorzien van een sluiting waarmee wordt voorkomen dat kleine steentjes, insecten en vuil in de handschoen terechtkomen.

Het comfort en het onderhoud

Tuinhandschoenen moeten zo weinig mogelijk wrijvende naden hebben zodat je geen huidirritaties krijgt. Stroeve plekken of te strakke handschoenen zullen uiteindelijk schuren op de handen waardoor je blaren kunt krijgen. De meeste handschoenen hebben nog een katoenen- of een polyestervoering zodat het leder of het rubber niet rechtstreeks met de huid in contact komt. 

Tuinieren is vaak hard werken waardoor je het warm krijgt en zweterig wordt. Natte of klamme handen is helemaal geen aangenaam gevoel en daarom kun je beter uitkijken voor ademende tuinhandschoenen in nylon, spandex of een ander ventilerend materiaal. Het is ook belangrijk om even na te kijken of de tuinhandschoenen mogen worden gewassen. Wanneer je met chemicaliën of met giftige planten bent bezig geweest, dan kun je beter je handschoenen reinigen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES