5 beste metalen tuinhekken Test van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste metalen tuinhekken – Vergelijkingstest & Koopgids

De belangrijkste reden waarom mensen voor een metalen tuinhek kiezen, is voor de veiligheid. Andere overwegingen voor het plaatsen van een tuinhek zijn gewoon voor de sier of om een duidelijke afscheiding tussen 2 eigendommen te maken. We hebben alvast 3 exemplaren voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je merken dat het relaxdays – perkhek metaal Goth een prachtige nostalgische stijl heeft om je borders te omheinen. Of je zou ook kunnen kiezen voor het vidaXL Schuttingpaneel uit gepoedercoat staal waarmee je je tuin op een veilige manier kunt afsluiten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste metalen tuinhekken (Reviews) van 2024 

 

 Wil je graag je tuin afschermen met een metalen tuinhek en een poort om een gemakkelijke doorgang te hebben? Of ben je op zoek naar een metalen tuinhek met dichte wanden zodat er quasi geen inkijk is? We kregen de hulp en het advies van enkele tuinarchitecten om deze selectie met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en er vervolgens het beste metalen tuinhek uit te kiezen dat aan al jouw noden voldoet. Je kunt trouwens ook even langs de outletstore passeren waar je misschien wel een leuke aanbieding zult vinden.

 

1. relaxdays – perkhek metaal Goth – 4-delige set – nostalgische antieke tuinhek A

 

Het metalen siertuinhek van Relaxdays valt in de goedkope prijsklasse waardoor hij in bijna elk budget past. Deze set bestaat uit 4 massief metalen panelen met een retro uitstraling om van je border een echte blikvanger te maken.

Door het decoratieve bloemenpatroon creëer je een nostalgische look zodat je je meteen in oma’s rozentuin waant. Het lage metalen tuinhek heeft per onderdeel een totale afmeting van 47 x 56,5 x 1,5 cm waarbij de grondpinnen maximum 11,5 cm in de aarde kunnen worden geduwd om hem stevig vast te zetten. De volledige set heeft trouwens een totale lengte van 2,25 m en kan eventueel met extra onderdelen worden uitgebreid. 

Daarnaast wordt dit metalen tuinhek in het groen of zwart geleverd waarbij het niet mogelijk is om zelf de kleur te bepalen. De fabrikant geeft overigens de aanbeveling om het hek bij hevige regenval te demonteren. We merken in de reviews dat dit product een maximale score kreeg.

 

Voordelen:

Functioneel: het sierhek kan als rankhulp en/of omheining worden gebruikt om je bloemperk of moestuin af te schermen.

Formaat: de volledige set bestaat uit 4 elementen met een totale lengte van 2,15 m en hij is 47 cm hoog.

Installatie: de panelen kunnen met de grondpinnen maximum 11,5 cm diep in de grond worden geduwd waarna je ze gewoon in elkaar kunt haken.

Uitbreidbaar: de omheining kan met meerdere panelen worden uitgebreid om bijvoorbeeld een vijver te omheinen.

 

Nadelen:

Kleur: je kunt niet zelf de kleur bepalen (zwart of groen) en het sierhek blijkt ook niet weerbestendig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. vidaXL Schuttingpaneel 170,5×100 cm gepoedercoat staal VDXL_146476

 

VidaXL wordt door velen als het beste merk beschouwd voor allerlei producten die je in en rond het huis kunt gebruiken. Dit tuinhek blijkt dan ook één van de populairste uitvoeringen te zijn om je tuin op een klassevolle manier te omheinen.

Het zwarte metalen tuinhek is vervaardigd uit gepoedercoat staal waardoor hij bijzonder duurzaam en weerbestendig is. Deze uitvoering heeft een totale afmeting van 170,5 x 100 cm en hij kan daarnaast ook met hoogtes van 125 en 150 cm worden aangekocht. Hierdoor kun je zelf bepalen wat het meest praktische formaat is om je woning en tuin veilig af te schermen.

Daarnaast weegt het metalen tuinhek wel 20,5 kg waardoor een solide H-verankering nodig is om hem stevig vast te zetten. Er werden voor dit vrij recente tuinhek nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Toepassing: dit schuttingpaneel wordt per stuk verkocht en zorgt voor een veilige en praktische barrière om ongewenste bezoekers af te weren.

Afmeting: elk paneel is 170,5 cm breed en kan met een hoogte van 100, 125 of 150 cm worden aangekocht zodat je zelf de gewenste afscherming kunt kiezen.

Stijl: deze sobere en strakke omheining ziet er heel stijlvol uit en heeft standaard een antracietzwarte kleur.

Montage: voor dit type tuinafsluiting is een harde ondergrond nodig uit steen of beton om hem met een H-verankering stevig te kunnen bevestigen.

 

Nadelen:

De prijs: dit exemplaar wordt per stuk verkocht waardoor het prijskaartje aardig kan oplopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Perkhekje metaal bruin – 100 x 38 cm – voor tuin, vijver en borders

 

Het metalen perkhekje van Nortène heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Bovendien heeft Nortène een heel ruim assortiment van verschillende tuin- en perkomheiningen zodat je zeker iets in jouw smaak kunt vinden.

Dit donkerbruine metalen hekje heeft door zijn diagonale rastervormige wand een mooie vintage look waarmee je in je tuin een bepaalde zone extra kunt accentueren. Daarnaast heeft hij een licht gewicht van 1,05 kg en meet hij 100 X 38 cm waardoor hij de perfecte hoogte heeft om borders, een moestuin of de vijver af te zetten zodat huisdieren of kleine kinderen er niet bij kunnen komen.

Verder is hij voorzien van stevige grondpinnen waarmee je hem heel eenvoudig in de aarde kunt duwen zonder dat je extra gereedschap nodig hebt. Er werden voor dit metalen perkhekje nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruik: dit metalen perkhekje is speciaal ontworpen om het gazon, borders, de moestuin of eventueel een vijver veilig af te schermen.

Design: het bruine hek bestaat uit een rastervormige wand die diagonaal werd gemonteerd waardoor je een stijlvolle afsluiting krijgt.

Formaat: hij meet 100 x 38 cm zodat hij de gepaste hoogte heeft om het zicht op je mooie bloemen of vijver niet te belemmeren.

Installatie: doordat dit perkhekje reeds van grondpinnen voorzien is, kun je hem gewoon in de aarde duwen.

 

Nadelen:

Niet roestvrij: hoewel dit perkhekje een bruine coating kreeg, vermoeden we dat hij niet weerbestendig is en bijgevolg vatbaar is voor roestvorming.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. relaxdays perkhekje 4-delig – laag tuinhek metaal – sierhekje – vintage hekje voor vijver

 

Dit knappe siertuinhek van Relaxdays zorgt met zijn retro uitstraling voor een decoratieve verfraaiing in je tuin. De onderkant van het hek heeft een diagonale rastervorm en aan de bovenzijde werd hij met sierlijke bloemen en vogels afgewerkt.

Dit perkhekje is uitermate geschikt om rond een vijver te plaatsen zodat kleine kinderen er niet bij kunnen komen. Daarnaast kan hij worden gebruikt om er klimplanten tegen te laten groeien of je kunt hem als gazonafscheiding plaatsen. Doordat deze set uit 4 elementen bestaat die met een flexibele verbinding aan elkaar worden gemonteerd, kun je zelf de vorm bepalen waarin je hem wilt zetten. De stevige grondpinnen zorgen ervoor dat je hem heel gemakkelijk in de aarde kunt duwen.

Daarnaast heeft het donkerbruine metalen sierhek een totale lengte van 189 cm en hij is na montage ongeveer 29 cm hoog. Elk afzonderlijk paneel meet 41 x 48,5 x 1 cm en kan naar wens met meerdere panelen worden uitgebreid. We konden voor dit product nog geen reviews vinden.

 

Voordelen:

Toepassing: deze perkhekjes dienen als veilige afscherming om rond een border of moestuin te zetten waardoor kinderen of kleine huisdieren er geen toegang tot hebben.

Verpakking: de set bestaat uit 4 elementen en wordt met de nodige verbindingen geleverd zodat je hem meteen kunt installeren.

Formaat: de totale lengte bedraagt 189 cm en elk afzonderlijk paneel heeft een afmeting van 41 x 48,5 x 1 cm. Na de installatie heeft het perkhekje een hoogte van 29 cm.

Stijl: het decoratieve siertuinhek heeft aan de bovenzijde mooie bloemen en vogels en werd aan de onderkant met een diagonale rastervorm afgewerkt.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken dat deze uitvoering van Relaxdays in de hogere prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. vidaXL Tuinhek met speren bovenkant 3,4×0,6 m staal VDXL_277594

 

Het VidaXL tuinhek is aan de bovenkant voorzien van stevige punten waardoor je met dit exemplaar een veilige afscherming rond je huis, tuin of bedrijf kunt plaatsen. Dit solide tuinhek is dan ook de perfecte oplossing wanneer je ongewenste bezoekers wilt buiten houden.

Bovendien is hij vervaardigd uit robuust staal dat met een matzwarte poedercoating werd afgewerkt om hem tegen alle weersinvloeden te beschermen en roestvrij te houden. Deze versie wordt aangeboden in een pakket dat uit 2 omheiningselementen en 3 steunpalen bestaat. 

Door meerdere verpakkingen aan te kopen kun je naar wens jouw volledige eigendom omheinen om een veilige omgeving te creëren. Daarnaast heeft elke set een afmeting van 340 x 110 cm waarmee hij  al een ruime afstand afschermt. Er werden voor dit vrij recente product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Stijl: dit tuinhek van VidaXl heeft een klassevolle en elegante uitstraling waardoor je hem in bijna elke omgeving kunt plaatsen.

Materiaal: doordat hij uit solide staal werd vervaardigd en met een poedercoating werd afgewerkt, is hij weerbestendig en zal hij niet roesten.

Verpakking: elke set bevat 2 omheiningspanelen en 3 stevige steunpalen waarmee hij een robuuste afscherming vormt. Door meerdere pakketten aan te kopen kun je de omheining verder uitbreiden.

Veiligheid: aan de bovenkant werden scherpe stalen speren voorzien zodat het niet zo gemakkelijk is om erover te klimmen.

 

Nadelen:

Montage: voor de montage van dit type tuinhek, kun je beter beroep doen op een ervaren installateur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Metalen tuinhekken Koopgids 

 

Als je op zoek bent naar de beste en veiligste manier om jouw eigendom te omheinen, is het een goede aanbeveling om in een metalen tuinhek te investeren. Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van tuinhekken? En kun je een metalen tuinhek in een bepaalde stijl vinden? Neem even rustig de tijd om alle aanbiedingen rustig te bekijken en de diverse exemplaren in de testen met elkaar te vergelijken alvorens je een beslissing te neemt.

De voordelen van een metalen tuinhek

Wanneer je met een metalen tuinhek je eigendom gaat omheinen, creëer je een stijlvolle look die jouw woning een totaal andere uitstraling zal geven. Wil je enkel je bloemperk afzetten of zoek je een tuinhek om jouw huis te beveiligen, dan kun je uit heel wat stijlen en formaten kiezen om het hekwerk perfect bij de omgeving te laten passen.

Een metalen tuinhek is trouwens bijzonder onderhoudsvriendelijk en bijgevolg een goed alternatief als je liever niet elke zomer met houtbeits aan de slag wilt gaan. Daarnaast is een metalen omheining optimaal bestand tegen verschillende weersomstandigheden zodat je er vele jaren van kunt genieten.

Een dergelijke afsluiting zorgt voor een veiliger gevoel omdat mensen met slechte bedoelingen al heel wat meer moeite moeten doen om binnen te dringen. Om het extra veilig te maken, kun je uit verschillende hoogtes kiezen zodat het minder evident is om erover te klimmen.

 

De vormgeving en de afmetingen

Als je kiest voor een metalen tuinhek moet je vooraf even bekijken welke lengte en hoogte je nodig hebt. Als het de bedoeling is om een veilige omgeving te creëren waar de kinderen of huisdieren onbezorgd kunnen rondrennen en spelen, is het raadzaam om voor een hoge omheining te kiezen. Metalen tuinhekken kun je trouwens in diverse sierlijke uitvoeringen terugvinden, in verschillende kleuren of je kunt er gewoon eentje uitkiezen dat er heel strak en stoer uitziet.

Anderzijds zijn er ook lage metalen tuinhekken om bijvoorbeeld een bloemperk extra af te bakenen zodat het een echte blikvanger wordt. Hiervoor zijn er heel decoratieve sierhekken op de markt die je tuin net dat tikkeltje meer cachet geven. 

 

De gebruikte materialen en het onderhoud

Een metalen tuinhek wordt meestal uit verzinkt staal of smeedijzer gemaakt en vervolgens met een hoogwaardige poedercoating afgewerkt. Je kunt ze in verschillende kleuren kiezen waarbij zwart, antraciet en groen de meeste voorkomende tinten zijn. Voor een sierhek daarentegen worden gebogen draadstaven in staal gebruikt die een gekleurde coating krijgen om ze tegen roest te beschermen. Er zijn trouwens ook aluminium tuinhekken in allerlei kleuren zodat je een ruime keuze hebt.

Afhankelijk van de materiaalkeuze vragen sommige metalen tuinhekken toch een klein beetje onderhoud waarbij je ze jaarlijks even op roest moet controleren en eventueel van een nieuwe poedercoating of antiroestlaag moet voorzien. Echter, tegenwoordig zijn de meeste metalen tuinhekken thermisch verzinkt en hebben ze een stevige afwerkingslaag zodat je er verder geen omkijken naar hebt.

 

De installatie 

Naargelang het type tuinhek dat je kiest, kan de installatie meer of minder tijd in beslag nemen. Kleine sierhekjes om een bloemperk af te boorden, kunnen meestal gewoon met pinnen in de aarde worden geduwd. Echter, als het over een volledige metalen tuinomheining gaat, komt er heel wat meer bij kijken.

Zo zijn er stevige verankeringsplaatsen nodig om het zware hek op te bevestigen. Je hebt hiervoor een stenen of betonnen ondergrond nodig om het tuinhek stabiel vast te zetten wat meteen al een hele klus is. Daarom doen de meeste mensen beroep op ervaren installateurs om de omheining optimaal te laten plaatsen. 

Het prijskaartje

De aankoopprijs van een metalen tuinhek is van enkele factoren afhankelijk. Een gewoon metalen sierhek om bij een border te plaatsen zal gemiddeld 30 à 35 euro kosten. Deze hekjes bestaan echter ook in smeedwerk waarbij heel wat handwerk komt kijken waardoor je al gauw het dubbele zult betalen. De grote metalen tuinhekken om een volledige tuin te omheinen, worden vaak per paneel verkocht en kosten tussen 50 en 150 euro per stuk, afhankelijk van het materiaal dat werd gebruikt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES