Beste tuinhuisje

Laatste update: 24.04.24

 

Tuinhuisjes test van 2024

 

Het maakt helemaal niet uit of je een grote of kleine tuin hebt, een tuinhuisje kan altijd wel praktisch zijn. Zo gebruiken heel veel mensen het tuinhuis als het ideale opberghok voor alle tuingereedschap. Alhoewel er ook een heleboel personen zijn die een tuinhuisje plaatsen en het gezellig inrichten met een bank, tafeltje en stoelen. Kortom, je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te laten verlopen, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde tuinhuisjes. Zo hebben we gemerkt dat het Intergard Hoekblokhut Mansfield tuinhuis alvast een goede aanbeveling blijkt te zijn. Het tuinhuis meet ongeveer 300 x 300 x 240 cm en is dus behoorlijk ruim te noemen. Door te kiezen voor het Acd Kaskraker 10m2 tuinhuisje kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design en betaalbaarheid. Een stevig tuinhuisje inclusief dakramen en schuifdeur.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tuinhuisje Reviews – Top 5

 

 

Als je een grote tuin hebt dan is het altijd handig om een tuinhuisje te plaatsen. Je hebt heel wat modellen uit metaal of hout waar je al je tuinspullen handig kunt in opbergen. Omdat er tegenwoordig heel wat keuze is, hebben wij een lijst opgesteld met 5 opties. We hebben deze geselecteerd op basis van de reviews en het advies van de kopers. Bekijk deze topproducten eens rustig en kies er voor jezelf het beste tuinhuisje uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Intergard Hoekblokhut Mansfield

 

Je hoeft niet meteen tussen de goedkope tuinhuisjes te kijken als je dit model van Intergard wilt spotten. Het huisje heeft een afmeting van 300 x 300 x 240 cm en is dus voldoende ruim om al je tuinspullen veilig in te kunnen opbergen.

Dit model is uit Scandinavisch hout gemaakt dat niet alleen heel erg stevig is maar ook duurzaam. Bovendien weegt de constructie alleen al 200 kg dus je hoeft geen schrik te hebben indien er een hevig onweer met veel wind losbarst. Het hang- en sluitwerk is volledig uit ijzer vervaardigd.

De koper die dit tuinhuisje gekocht heeft, is helemaal overtuigd van de uitstekende kwaliteit ervan. Verder ziet het er ook gewoon heel leuk uit en alles bij elkaar is de prijs voor deze gebruiker echt wel gunstig.

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam tuinhuisje? Dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar even grondig te bekijken. Het tuinhuisje wordt jou aanbevolen door het bekende, en misschien wel meteen het beste merk Intergard. Hieronder alvast een overzicht van de populairste kenmerken.

 

Voordelen:

Formaat: het is een duurzaam huisje met een totale afmeting van maar liefst 300 x 300 x 240 cm. Ideaal dus indien je heel wat tuinspulletjes hebt die je veilig en zonder problemen wilt kunnen bewaren.

Materiaal: je zult merken dat het tuinhuisje uit kwalitatief en stevig hout vervaardigd is; meer bepaald Scandinavisch hout. Wat betreft ht hang- en sluitwerk heeft met natuurlijk niet gebruik gemaakt van hout maar wel van ijzer.

Veilig: je hoeft je werkelijk geen zorgen te maken indien het bijvoorbeeld plotseling hevig begint te waaien of te onweren. Doordat de volledige constructie maar liefst 200 kg weegt, zal het tuinhuisje ook niet zomaar omver waaien.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen het product met de laagste prijs en dat kunnen sommige klanten misschien best wel jammer vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Acd Kaskraker 10m2 

 

In vergelijking met het voorgaande product, zou dit zomaar eens een tuinhuisje aanbieding kunnen zijn als je de lagere prijs bekijkt. Het model is 10m2 groot en dus bijzonder ruim om groenten en fruit te planten.

Het frame is gemaakt uit aluminium dat niet alleen heel stevig maar ook bijzonder duurzaam is. Verder werd dit model afgewerkt met stevig tuinbouwglas van een hoogwaardige kwaliteit. Er zijn verder 2 dakramen voorzien en het tuinhuisje is uitgerust met een schuifdeur.

Doordat er op dit moment nog geen reviews geplaatst zijn bij dit artikel, is het voor ons niet zo gemakkelijk om jou verder advies te geven. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want misschien is dit tuinhuisje juist wel datgene waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Door te kiezen voor dit unieke tuinhuisje van het bekende merk Acd, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Het tuinhuisje wordt gekenmerkt door een maximale goothoogte van maar liefst 1,23 meter en een nokhoogte van wel 2,20 meter. De moeite waard dus om het even te bekijken.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn door het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van dit product.

Materiaal: het frame van dit unieke tuinhuisje is volledig uit duurzaam en lichtgewicht aluminium vervaardigd. De behuizing van het product bestaat dan weer uit kwalitatief tuinbouwglas.

Handig in gebruik: het tuinhuis is niet alleen voorzien van een makkelijk te openen en te sluiten schuifdeur maar beschikt verder ook nog eens over 2 afzonderlijke dakramen.

 

Nadelen:

Te klein: het is mogelijk dat het tuinhuisje met een totale oppervlakte van 10m2 misschien voor sommige klanten net iets te klein is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lasita Maja Essential Tampa

 

Dit tuinhuisje van Lasita Maja ziet er niet alleen heel modern en luxueus uit, maar is het ook. De lichte kleur van het hout zorgt ervoor dat het uitstekend in gelijk welke tuin zou kunnen passen.

Bij de aankoop krijg je er ook een aantal handige spulletjes bij. Denk maar meteen aan al het bevestigingsmateriaal dat je zult nodig hebben. Bovendien wordt het tuinhuisje voorzien van een duidelijke handeling. Op die manier zul jij er zeker in slagen dit tuinhuisje in een mum van tijd te plaatsen.

Ook hier werden er momenteel nog geen reacties geplaatst bij dit product. Wij krijgen daardoor het vermoeden dat het hier wel eens om een vrij recent product zou kunnen gaan. Haast je dus naar de winkel en misschien kun jij wel de eerste persoon zijn om een beoordeling te schrijven.

Je zou uiteraard altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke tuinhuisje van het al dan niet bekende merk Lasita Maja. Net zoals het eerste product, zul je merken dat ook dit prachtige tuinhuisje voor het grootste gedeelte vervaardigd is uit duurzaam hout. Vandaar ook de prachtige lichte kleur ervan.

 

Voordelen:

Accessoires en toebehoren: op het moment dat je besluit om het tuinhuisje aan te kopen dan zul je merken dat je er ook heel wat toebehoren bij krijgt. Zo wordt het bevestigingsmateriaal zonder problemen meegeleverd evenals een duidelijke handleiding.

Materiaal: het tuinhuisje bestaat uit een combinatie van diverse materiaalsoorten zoals hout en glas.

Handig in gebruik: het tuinhuisje is voorzien van een volledig overdekt gedeelte dat voorzien is van een makkelijk te openen en te sluiten deur. Aanpalend is er ook een handig afdakje voorzien waar je eventueel tuinmeubelen of tuinapparatuur kunt plaatsen.

 

Nadelen:

Zelf te monteren: echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je het tuinhuisje nog helemaal zelf in elkaar zult moeten plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Duramax Metalen Bergin Riverton

 

Dit Duramax tuinhuisje zul je zonder twijfel tussen de goedkope tuinhuisjes kunnen vinden. In vergelijking met de vorige modellen uit onze lijst, kun je dit tuinhuisje aan een zeer voordelig tarief aankopen.

Dit tuinhuisje is ideaal als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een ruime berging waar je al je spullen in kunt bewaren. Denk maar aan je tuinspullen zoals een grasmaaier, ligstoelen of een parasol. Het huisje is gemaakt uit heel stevig hout en is 123 x 202 x 189 cm groot.

Momenteel ontbreken er nog beoordelingen van klanten. Dit maakt het zelfs voor ons moeilijk om jou nog meer uitleg te geven over dit product. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat meerdere gebruikers dit tuinhuisje reeds hebben aangekocht. Misschien hebben ze gewoon nog niet de tijd gevonden om een reactie te plaatsen.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijk en duurzaam tuinhuisje? Dan loont het de moeite om dit product van Duramax alvast even te bekijken. Ideaal ook voor personen met een beperkter budget. De lage prijs maakt het meteen een pak toegankelijker voor iedereen.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals sommige andere producten uit deze top 5 zul je merken dat ook dit tuinhuisje hoofdzakelijk uit duurzaam hout vervaardigd is.

Formaat: het tuinhuisje wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 123 x 202 x 189 cm. Ideaal dus om heel wat tuinbenodigdheden zoals bijvoorbeeld de parasol of de grasmaaier in te bewaren.

 

Nadelen:

Design: het donkere design kan misschien door sommige klanten als iets te opvallend worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Palram 702929 Skylight

 

Die kleine tuinhuisje van Palram zou je zeker en vast ook als een leuke berging kunnen gebruiken. Je kunt er dan meteen al je belangrijke tuin benodigdheden in kwijt. Op die manier hoef jij geen schrik te hebben wanneer het eens zou regenen bijvoorbeeld.

Dit tuinhuisje is volledig gemaakt uit kunststof dat heel erg stevig en duurzaam is. Dankzij het speciale daksysteem heb je helemaal geen ramen nodig. Laat staan elektrische verlichting.

Ook hier ontbreken voorlopig nog beoordelingen bij dit product. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat het een product van een slechte kwaliteit is. Het is perfect mogelijk dat het om een vrij recent tuinhuisje gaat. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken.

Indien je niet alleen op zoek bent naar een duurzaam tuinhuisje maar tegelijk ook een vrij compact product, dan zou je dit exemplaar van Palram even moeten bekijken. In vergelijking met sommige andere tuinhuisjes uit deze lijst, zul je merken dat dit Palram tuinhuisje heel wat compacter is. Ideaal voor mensen met beperkte plaatsingsmogelijkheden.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een kwalitatief en degelijk tuinhuisje dat helemaal vervaardigd is uit bijzonder stevig en weersbestendig kunststof.

Handig in gebruik: het tuinhuisje wordt gekenmerkt door een uniek en speciaal daksysteem zodanig dat ramen en elektrische verlichting vrijwel helemaal overbodig worden.

 

Nadelen:

Te klein: echter kan het compacte formaat voor andere kopers ook wel als een probleem ervaren worden. Een beperkt formaat biedt namelijk ook beperkte opbergmogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuinhuisjes koopgids

 

Een tuinhuis kan altijd een goede aanbeveling zijn. Zeker wanneer je een middelgrote of grote tuin hebt en dus heel wat spulletjes hebt om weg te bergen. Toch is het niet zo eenvoudig om een gerichte keuze te maken uit de beste tuinhuisjes. We willen jou daarom graag helpen en we zijn dan ook even op onderzoek geweest. Zo hebben we geleerd dat je vooral rekening kunt houden met het gebruiksgemak, het kostenplaatje, het ontwerp, het formaat en de gebruikte materiaalsoorten wanneer je de verschillende modellen en aanbiedingen gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak

Je zou je misschien kunnen afvragen wat het nut is van een tuinhuisje. Toch zijn er steeds meer mensen die op zoek gaan naar een leuk tuinhuisje of die hun bestaand exemplaar willen vervangen door een nieuw model. Een tuinhuisje kan gebruikt worden voor verschillende zaken. Zo wordt kan het door sommige personen gebruikt worden als een soort van hobbyruimte of werkkamer. Andere personen plaatsen dan weer een tuinhuisje die vooral dient als speelruimte voor de kinderen. In de meeste gevallen echter zal het gebruikt worden als een soort van opslagruimte en berging.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je besluit om een tuinhuisje te plaatsen. Afhankelijk van het doel waarvoor jij het wilt gebruiken, kun je kiezen voor een groter of kleiner tuinhuisje. Daarnaast zul je ook moeten kiezen uit verschillende materiaalsoorten en design mogelijkheden. Wanneer het gebruikt wordt als speel- of werkruimte dan kan een goede en sterke isolatie van de muren en het dak bijvoorbeeld een echte aanrader zijn. Er zijn dus werkelijk heel wat elementen waar je toch even zult moeten over nadenken.

 

Het kostenplaatje

Juist doordat er zoveel mogelijkheden zijn bij het bouwen en plaatsen van een tuinhuisje zal het ook niet verwonderen dat er ook heel wat prijscategorien waar te nemen zijn. Een eenvoudig tuinhuisje van een gemiddelde grootte van ongeveer 6 vierkante meter kun je bijvoorbeeld al vaak vinden voor amper 600 euro. Indien je het tuinhuisje een pak groter wenst, in combinatie met speciale materiaalsoorten en extra ramen dan kom je vaak uit op een bedrag rond de 3000 euro of meer. Met andere woorden, dan zit je niet meer bepaald in de categorie van de goedkope tuinhuisjes te kijken.

Wij willen jou daarom vooral aanraden om op voorhand even een aantal zaken door te nemen. Waar ben jij naar op zoek en welk doel heb je voor ogen. Is het de bedoeling dat je kinderen in het tuinhuisje kunnen spelen of wil je het echt enkel en alleen als opslagruimte gebruiken. Stel voor jezelf ook even een budget vast, dat je maximaal wilt maar vooral kunt uitgeven. Op die manier zul je minder snel voor onaangename verrassingen komen te staan. Daarnaast kan het ook helpen om de promoties in het oog te houden en misschien zo wel een leuke tuinhuisje aanbieding te spotten.

 

Het design en het ontwerp

Net zoals het belangrijk is om rekening te houden met het budget en het doel, is ook belangrijk om even stil te staan bij het uiterlijk van je tuinhuisje. Het is dus aan te raden om ook even na te denken over het design en het ontwerp ervan. Er is namelijk niet slechts één mogelijk tuinhuisje op de markt. Een tuinhuis kun je vandaag de dag in verschillende uitvoeringen bekomen.

Zo kun je kiezen voor een hele strakke en simplistische sfeer. Maar je kunt je tuinhuisje er natuurlijk ook heel klassevol en luxueus laten uitzien. Dit alles is voor een groot deel afhankelijk van het doel waarmee je het tuinhuisje wilt gebruiken. Een tuinhuisje dat als lounge ruimte dient of speelruimte voor de kinderen wordt best iets beter geïsoleerd en gezelliger ingericht. Denk maar aan een aantal ramen, gordijnen en eventueel een leuke zitbank of tafel.

Het materiaal en het formaat

Tot slot kan het ook wel belangrijk zijn om even stil te staan bij het formaat van het tuinhuisje. Laat het formaat van het tuinhuisje vooral bepaald worden door de beschikbare ruimte. Indien je een grote tuin hebt dan is een groter tuinhuisje zeker en vast een mogelijkheid. In een kleine ruimte is een groot tuinhuis minder aangeraden. Omdat op die manier de al kleine ruimte er nog kleiner zal komen uit te zien.

Naast het formaat zul je merken dat er ook heel wat verschillende materiaalsoorten mogelijk zijn. Zo zijn de meeste tuinhuisjes vervaardigd uit bijzonder stevige maar vooral duurzame houtsoorten zoals bijvoorbeeld bamboe. Toch kun je ook steeds vaker modellen zien opduiken die uit kunststof, aluminium of zelfs metaal zijn gemaakt. Hierbij heeft elke materiaalsoort uiteraard voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om hier toch even bij stil te staan en een duidelijk overwogen keuze te maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES