5 Beste tuinlaarzen Test Van 2024

Laatste update: 24.04.24

 

Beste tuinlaarzen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

5 Beste tuinlaarzen (Reviews) van 2024

 

Misschien werk je wel als professionele tuinier of ben je tewerkgesteld in de landbouwsector? Of geniet je ervan om dagelijks in de tuin te werken. Kies dan voor een paar degelijke tuinlaarzen. Vandaag de dag bestaan er heel wat verschillende exemplaren voor zowel dames als heren. Om er zeker van te zijn dat je met een topproduct naar huis gaat, kun je de 5 optiemogelijkheden hieronder alvast even bekijken. Probeer hierbij ook rekening te houden met de online reviews en het advies van de klanten. Zo kun jij de voor jou beste tuinlaars er makkelijk uitkiezen.

 

1. Muck Boot Derwent II Tuinlaarzen Bruin Maat 47

 

Het zijn misschien niet meteen de meest goedkope tuinlaarzen maar toch loont het de moeite om dit product alvast even te bekijken. Deze tuinlaarzen worden jou aangeboden door het bekende merk Muck Boot dat garant staat voor kwaliteit en degelijkheid. De laarzen hebben een pasvorm 47 maar kun je ook nog in tal van andere schoenmaten bekomen.

Werk je regelmatig in de tuin, ga je vaak wandelen in het bos of zit je in de landbouwsector? Dan kunnen deze laarzen die voorzien zijn van een extra versteviging ter hoogte van de neus en hiel, alvast een goede aanbeveling zijn. De rubberen zool in combinatie met het grove patroon zorgen voor een uitstekende grip en stabiliteit. De laarzen zijn afgewerkt met een comfortabele PK Mesh voering en zijn daarnaast ook nog eens waterdicht.

Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan kunnen we tot op heden alleen maar positieve reacties waarnemen. Zo hebben de klanten het product unaniem beantwoord met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gevavi kinderlaars blauw maat 22 100% PVC en waterbestendig

 

Heb je al gemerkt dat je kindjes graag meehelpen in de tuin? Dan zijn degelijke kinderlaarsjes alvast geen overbodige luxe. Dit unieke paar tuinlaarzen, speciaal ontworpen voor kinderen, wordt jou aangeboden door het merk Gevavi. De laarsjes zijn te bestellen in maar liefst 6 verschillende schoenmaten.

Je zult merken dat de laarzen makkelijk aan- en weer uit te trekken zijn en volledig uit PVC vervaardigd zijn. Dit maakt de laarzen uitermate geschikt om mee in de tuin of het bos te lopen. De laarzen zorgen niet alleen voor een uitstekende grip maar zijn daarnaast ook helemaal waterbestendig. Je zult merken dat de binnenkant van de laarsjes bijzonder comfortabel aanvoelt.

Tot op heden hebben er nog maar enkele klanten een reactie geplaatst bij dit product. Toch hoef je niet te panikeren want de klanten hebben unaniem de maximumscore van maar liefst 5 sterren gegeven. Daardoor durven wij vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Regenlaars Dunlop Rapido groen maat 29 allrounder tuinlaars

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijk paar tuinlaarzen? Dan kun je alvast dit product van Dunlop even grondig onder de loep nemen. De lage prijs doet vermoeden dat het hier wel eens om een tuinlaars aanbieding zou kunnen gaan. Bovendien maken de laarzen deel uit van de Dunlop Rapido serie, een merk dat bekend staat omwille van de kwaliteit en degelijkheid.

Het zijn degelijke laarzen die speciaal ontworpen zijn voor dames en heren die vaak in de tuin werken. Je zult merken dat de laarzen bijzonder comfortabel aanvoelen en ook makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Dat heeft vooral te maken met de gebruikte materiaalsoorten. Zo heeft men voor de binnenlaag vooral gebruik gemaakt van duurzaam PVC terwijl de zool uit kunststof bestaat en de voering uit textiel.

De tuinlaarzen zijn niet alleen waterbestendig maar bieden daarnaast ook een uitstekende grip en stabiliteit aan. Het zal dan ook niet verwonderen dat de klanten voornamelijk positief reageren. Tot op heden hebben we geen negatieve reacties kunnen spotten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sixton Peak Tuinlaarzen Bruin air S3 Normering Dual insulation inlegzool

 

Indien het toch allemaal net een tikkeltje meer mag zijn dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor dit paar duurzame tuinlaarzen van Sixton. Als we afgaan op de online reacties die door klanten bij het product worden geplaatst, dan stellen we vast dat dit mogelijks een topproduct is. De laarzen maken deel uit van de Sixton Rigger serie en bieden kwaliteit op verschillende gebieden zoals de pasvorm, het design en het comfort.

Het grootste gedeelte van de laarzen is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig leer. De buitenlaag is vooral gemaakt met behulp van Nubuck en voor de zool werd beroep gedaan op rubber. Daardoor geniet je een optimale grip en stabiliteit. Het zijn degelijke laarzen die behoren tot de S3 Normering en bijzonder veilig zijn om in de tuin, de landbouwsector of het bos te gebruiken. De laarzen blijken bovendien ook waterafstotend te zijn.

Het product krijgt dan ook heel wat positieve reacties van klanten en wordt meermaals aanbevolen. Echter is er ook één enkele koper die van mening is dat het product niet geschikt is voor kinderen. Echter wordt in de beschrijving duidelijk aangegeven dat de tuinlaarzen voor volwassenen mannen werden gecreëerd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bekina laars, stalen neus en stalen zool S5

 

Tot slot kunnen we het rijtje van 5 topproducten afsluiten met deze unieke tuinlaarzen van Bekina. Deze laarzen zijn niet alleen voorzien van een extra beveiliging ter hoogte van de neus maar zijn ook afgewerkt met een stalen zool. Daardoor behoren deze laarzen tot de S5 Normering en zijn ze geschikt om ook als veiligheidslaarzen te gebruiken in bepaalde sectoren. Denk maar aan de landbouwsector.

De laarzen kun je bekomen in maar liefst 3 verschillende schoenmaten en zijn vooral gericht op volwassenen. Doordat de laarzen bestand zijn tegen enige vorm van mogelijke dierlijke fecaliën zijn ze uitermate geschikt om in agrarische sectoren te gebruiken. De voering van de laarzen bestaat uit nylon terwijl de buitenlaag hoofdzakelijk uit duurzaam PU bestaat.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online beoordelingen bij het product geplaatst werden. We durven daarom vermoeden dat het hier misschien nog om een vrij recent paar tuinlaarzen gaat. Laat je er in elk geval niet meteen door afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tuinlaarzen Koopgids

 

Wil je de tuin terug op orde krijgen of ga je graag een lange boswandeling maken met de honden? Een stel kwalitatieve tuinlaarzen lijkt dan meteen een goede aanbeveling. Daar het assortiment tegenwoordig bijzonder uitgebreid is en de keuze daardoor niet eenvoudig, is het aangewezen om met bepaalde factoren rekening te houden. Zo kan de materiaalkeuze een bepalende factor worden net zoals het merk, het design, de prijs en de pasvorm. Bekijk de koopgids alvast alvorens je de verschillende laarzen gaat vergelijken.


Waarvoor kun je de tuinlaarzen gebruiken

Vroeger waren het vooral de echte plattelandsbewoners die helemaal niet zonder konden en misschien wel meerdere paren hadden klaarstaan. Vandaag de dag zien we echter dat ook heel wat particulieren een stel kwalitatieve tuinlaarzen in huis hebben. Maar welk stel tuinlaarzen zit nu eigenlijk het best, biedt tegelijk voldoende grip en zorgt ervoor dat je voeten warm en droog blijven? Het ruime gamma maakt het antwoord op deze vraag niet zo makkelijk.

Daar tuinlaarzen voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt én dus vaak over verschillende eigenschappen moeten bezitten, is het niet onlogisch dat er heel wat diverse types laarzen op de markt werden gebracht. Afhankelijk van de samenstelling en gebruikte materialen zijn de laarzen meer geschikt om in de tuin lichte klusjes op te knappen, met de honden een fijne boswandeling te maken of in de agrarische sector tewerkgesteld te worden.

 

Materiaal en pasvorm

Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de tuinlaarzen vervaardigd worden uit duurzaam PVC, blijken er nog heel wat andere materiaalsoorten mogelijk. De gebruikte materialen zijn niet alleen afhankelijk van het merk en het design maar evenzeer van het uiteindelijke doel.

Zo kun je tegenwoordig ook opteren voor tuinlaarzen die vervaardigd zijn uit natuurrubber of EVA materiaal. Bij natuurrubberen tuinlaarzen bijvoorbeeld blijkt de zool alvast over een steviger profiel met bijbehorende dempende werking te beschikken wat ze meteen een pak duurzamer maakt ten opzichte van de laarzen uit PVC. Kies je voor laarzen vervaardigd uit EVA materiaal, dan kies je wel degelijk voor het beste van het beste. Dergelijke laarzen zijn niet alleen duurzaam en kwalitatief bijzonder sterk maar bieden ook bescherming tegen uv-straling.

Kortom, we zouden dus kunnen stellen dat de gewone PVC tuinlaarzen een goede optie kan zijn om in de tuin te werken of met de honden te gaan wandelen, alhoewel je er geen warme voeten aan over zult houden. De laarzen uit EVA materiaal zijn dan weer geschikt voor gebruik in de landbouw maar kunnen natuurlijk ook perfect dienst doen in de tuin. Ook laarzen uit polyester, kunststof, Nubuck en leer behoren verder tot de mogelijkheden.

Naast de gebruikte materialen, is ook de pasvorm een belangrijke factor. Houd er rekening mee dat de pasvorm kan verschillen van merk tot merk en design tot design. Soms zul je dus moeten opteren voor een maatje groter/ kleiner dan je persoonlijke schoenmaat. Bekijk daarom de bijbehorende maattabellen aandachtig en indien mogelijk raden we je aan om de laarzen te passen.

 

Het onderhoud van de laarzen

Koop je een stel kwalitatieve tuinlaarzen aan, dan wil je natuurlijk ook dat je ze gedurende een lange periode kunt gebruiken. Daarom is het belangrijk om de laarzen zo goed mogelijk te onderhoud. Let wel op: het onderhoud kan lichtjes verschillen naargelang de gebruikte materialen en het merk. Zo zul je leren en rubberen laarzen bijvoorbeeld vettig moeten houden wat makkelijk kan met behulp van een speciale rubberlaarzen spray.

Daarnaast is het evenzeer aangewezen om de laarzen regelmatig even schoon te maken met behulp van een vochtig doekje en/ of borstel. Hierbij is het niet nodig om te kiezen voor agressieve schoonmaakmiddelen of zeep. Zorg er daarna voor dat de laarzen voldoende kunnen opdrogen alvorens je ze opbergt in een kast of bijbehorende opbergtas.


Het beste merk in combinatie met het design en de prijs

Tuinlaarzen worden tegenwoordig aangeboden door diverse merken wat meteen de diversiteit aan types, materialen en designs verklaart. En laat het meteen ook diezelfde factoren zijn die het prijskaartje in meer of mindere mate zullen beïnvloeden. Ben je niet van plan om de laarzen frequent aan te trekken, dan kun je opteren voor een prijsklasse tussen 0 en 50 euro. Besef wel dat dergelijke laarzen minder grip zullen aanbieden en je voeten niet zullen behoeden voor de ijzige wind.

Ga je regelmatig in het bos wandelen of zijn er heel wat klusjes in de tuin die je wilt opknappen? Of misschien ga je regelmatig jagen? In dergelijke gevallen is iets meer kwaliteit dus op zijn plaats en moet je rekening houden met een prijskaartje van 50 tot 150 euro. In echt extreme gevallen kan het prijskaartje oplopen tot 150 euro of meer. Dergelijke laarzen worden gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en uniek design en blijken afkomstig van tal van gerenommeerde merken. Denk bijvoorbeeld maar aan Le Chameau, Dunlop en Hunter. Uiteraard zijn er altijd wel aanbiedingen te spotten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES